Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Protectie asigurata pentru transporturile de nucleare ale CNCAN</p>

Posted: 14 Jan 2010 08:14 AM PST

Reprezentantii Jandarmeriei Romane si cei ai Comisiei Nationale Pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) au semnat, joi, un protocol de colaborare referitor la asigurarea pazei si protectiei instalatiilor si transporturilor de materiale nucleare si radioactive ale institutiei, informeaza Mediafax.

Jandarmii vor pazi sapte obiective CNCAN pe teritoriul tarii si vor asigura paza si protectia a peste 40 de transporturi de materiale nucleare si radioactive, se arata intr-un comunicat...

citiţi mai departe


<p>Black Eyed Peas si Aerosmith canta gratis de Ziua Pamantului in China</p>

Posted: 14 Jan 2010 07:22 AM PST

Anul acesta, de Ziua Pamantului, China organizeaza un mare concert gratuit denumit “Show of Peace”, informeaza Ecorazzi.

Organizatorii au anuntat ca la concert vor interpreta nume mari precum Black Eyed Peas, Aerosmith, legendarul chitarist de la Led Zeppelin, Jimmy Page, Pearl Jam, Lady Gaga, Green Day si 50 Cent.

Evenimentul, despre care se spune ca este primul concert mondial dedicat pacii si mediului organizat vreodata de China, va avea loc la Stadionul Olimpic din Beijing....

citiţi mai departe


<p>O noua hidrocentrala in Etiopia</p>

Posted: 14 Jan 2010 06:34 AM PST

O noua centrala hidroelectrica va fi inaugurata in Etiopia ca parte a unui controversat proiect pe raul Omo, informeaza BBC News.

Autoritatile statului spera ca hidrocentrala va transforma Etiopia dintr-o tara cu lipsuri majore de energie electrica, intr-un mare exportator de electricitate.

Insa exista critici care spun ca proiectul va avea consecinte nefaste pentru mediu si pentru oamenii care locuiesc de-a lungul raului Omo, care s-ar putea confrunta cu inundatii masive.

In...

citiţi mai departe


<p>Dunarea inregistreaza debitul maxim la intrarea in tara</p>

Posted: 14 Jan 2010 05:44 AM PST

Fluviul Dunarea inregistreaza astazi debitul maxim la intrarea in tara, in sectiunea Bazias.

Valoarea debitului este de de 11.000 de metri cubi pe secunda si se va mentine maxim si in cursul zilei de maine, informeaza un comunicat din partea Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR).
Tot astazi, Dunarea a iesit din matca, aval de Calafat, in zona localitatilor Poiana Mare si Seaca de Camp, fiind inundate 200 hectare teren arabil, fara probleme suplimentare.

Incepand de sambata,...

citiţi mai departe


<p>Cutremurul din Haiti: Forta acumulata intr-un secol si jumatate VEZI&nbsp;VIDEO</p>

Posted: 14 Jan 2010 05:07 AM PST

Cutremurul care a lovit Haiti a fost un assasin care si-a concentrat puterile timp de un secol si jumatate inainte de a le dezlantui asupra unui popor sarac transformand cladirile in capcane mortale, au declarat expertii in seismologie, citati de AFP.

Seismul cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs foarte aproape de suprafata pamantului , la o distanta de 16 kilometri de capitala haitiana Port-Au-Prince. Astfel, nu a existat aproape niciun amortizor natural care sa...

citiţi mai departe


<p>Un scut solar ar putea bloca incalzirea globala</p>

Posted: 14 Jan 2010 03:57 AM PST

O serie de masuri urgente de stopare a schimbarilor climatice, printre care si construirea unui "scut solar", vor fi discutate in cadrul unei conferinte despre geo-inginerie, ce va avea lor in martie in California, transmite The Telegraph.

Alte posibile masuri sunt fertilizarea oceanelor, ce presupune deversare de fier in ocean pentru a stimula dezvoltarea planctonului. Oamenii de stiinta ar putea chiar sa creeze copaci artificiali, ce absorb dioxidul de carbon printr-un proces...

citiţi mai departe


<p>WWF sprijina cu 5,9 milioane de dolari ursii panda</p>

Posted: 14 Jan 2010 02:53 AM PST

Un amplu program de protejare a habitatului natural al ursilor panda a fost lansat miercuri de World Wide Fund for Nature, pe cursul superior al raului Yangtze, transmite agentia Xinhua.

WWF va investi 5,9 milioane de dolari in urmatorii trei ani pentru a contribui la eforturile de a proteja patru zone muntoase din provinciile Sichuan, Gansu si Shaanxi.

Organizatia a anuntat si ca va promova metode prin care localnicii sa isi minimalizeze impactul asupra mediului si va incerca sa...

citiţi mai departe


<p>UE cauta sa diversifice sursele de energie</p>

Posted: 14 Jan 2010 02:05 AM PST

Planul de actiune pentru energie pe intervalul 2010-2014, lupta impotriva schimbarilor climatice si securitatea rezervelor de energie, alaturi de Planul strategic european pentru tehnologiile energetice, sunt principalele teme ce vor fi discutate la summitul informal pentru energie UE ce incepe astazi in Sevilla, Spania.

"Politica energetica nu poate fi conceputa fara durabilitate. De aici provine legatura cu mediul", a explicat Antonio Hernández García, directorul pe politici energetice...

citiţi mai departe


<p>Performanta energetica a cladirilor, in aer</p>

Posted: 14 Jan 2010 01:27 AM PST

De la 1 ianuarie 2010, nicio vanzare, inchiriere sau renovare a unei cladiri vechi nu va mai putea avea loc fara un certificat de performanta energetica (CPE). Documentul, care se vrea a fi o carte de vizita a locuintei, ar putea duce la blocarea pietei imobiliare in primele luni ale noului an si, paradoxal, la descurajarea investitiilor in imbunatatirea locuintelor. Lipsa de informare, de reglementari clare si de auditori energetici poate face din CPE o alta directiva UE sortita...

citiţi mai departe


<p>Agentia Internationala pentru Energie Regenerabila se extinde</p>

Posted: 14 Jan 2010 01:10 AM PST

Agentia Internationala pentru Energie Regenerabila (IRENA) se asteapta ca alte cateva tari sa se alature organizatiei pana la viitoarea reuniune, la care China si Arabia Saudita vor participa ca observatori, transmite Reuters.

IRENA s-a infiintat anul trecut pentru a promova industria energiei regenerabile in lume. Pana in prezent, 139 de tari s-au alaturat organizatiei, ce are sediul central in capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi.

In cadrul reuniunii de saptamana viitoare,...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: