Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Courtney Love: “Vreau sa-i ating ficatul lui Keith Richards”

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Cantareata Courtney Love isi doreste sa-l intalneasca pe chitaristul de la Rolling Stones, Keith Richards, pentru o comparatie intre ficati. Atat Courtney, cat si Richards, au avut probleme cu abuzul de droguri si alcool. Love a insistat, insa, ca in pofida vietilor tumultoase pe care le au, atat ea cat si Keith au trupuri “incredibil de sanatoase”. “Vreau sa-l intalnesc pe Keith Richards. Nu l-am intalnit niciodata. Nu stiu ce o sa-i spun, dar vreau sa ii ating ficatul si il... (read more)


Carnea din magazine poate determina infectii urinare

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Potrivit cercetatorilor canadieni, carnea cruda vanduta in supermarketuri este unul dintre principalii factori care provoaca aparitia infectiilor urinare.Conform unui nou studiu, realizat de oameni de stiinta de la Agentia pentru sanatate publica din Canada si Universitatea din Guelph, puii vanduti in supermarketuri, restaurante si alte magazine supun femeile riscului infectiilor de tract urinar. Motivul este acela ca bacteria E.coli (Escherichia coli) care se gaseste in aceste produse poate dec... (read more)


Alpinisti renumiti vor sa stranga gunoaiele si cadavrele de pe Everest

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Un grup de alpinisti nepalezi renumiti organizeaza o expeditie dificila si riscanta pe Everest, cel mai inalt varf din lume, pentru a salubriza Acoperisul lumii, eliberandu-l de gunoaiele acumulate in cursul deceniilor de alpinism intensiv. 20 de persoane, conduse de alpinistul Namgyal Sherpa, care a cucerit deja de 7 ori Everestul, vor escalada fara butelii de oxigen, si si-au propus sa stranga peste 2 tone de resturi. Potrivit asociatiilor de protectia mediului, Everestul este sufocat de restu... (read more)


Moldovenii nu vor sa scoata sarma ghimpata de pe Prut fiindca ii fura tiganii

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Unii locuitori din zona de hotar a Republicii Moldova cu Romania nu doresc scoaterea sarmei ghimpate de pe Prut deoarece se tem sa nu fie furati de hotii din Romania, scrie Agerpres. Un locuitor din Ungheni a declarat ca daca se deschide gardul “vor veni sa ne fure. Acolo sunt multi tigani”. “Se spune ca atunci cand nu era gardul veneau romanii si ne furau. Si noi chiar ne temem”, a declarat o alta persoana, are casa chiar langa granita. Alti locuitori insa sustin initiat... (read more)


Shakira vrea sa construiasca scoli pentru copiii din Haiti

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Shakira, care s-a implicat alaturi de alte vedete in teledonul organizat pentru victimele din Haiti, vrea sa construiasca o scoala pentru copiii a caror existenta a fost devastata de cutremurele din ultima saptamana. "Este nevoie disperata de ajutoare imediate in haiti, dar si de reconstructii de lunga durata. Din acest motiv vreau sa ajut dandu-le copiilor afectati sansa la educatie. Sper ca ma voi putea folosi de experienta pe care am dobandit-o in Columbia, pentru a ajuta si in Haiti. Cand ed... (read more)


Lady GaGa simuleaza acte sexuale pe scena

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Fanii Lady GaGa care au fost in public la concertul acesteia de joi seara au fost la un pas sa cada pe spate cand au vazut cum cantareata a pus in scena un act sexul. Artista, cunoscuta pentru stilul sau neconventional, a simulat activitati sexuale demne de un DVD cu filme pentru adulti de dragul show-ului. Aceasta s-a intins si s-a frecat in poala unui dansator in timp ce un altul o pipaia de mama focului. Concertul a avut loc in New York la Radio City Music Hall.... (read more)


Leonardo DiCaprio a donat un milion de dolari pentru Haiti

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Actorul american Leonardo DiCaprio a facut o donatie in valoare de un milion de dolari in favoarea victimelor seismului din Haiti. Donatia a fost transmisa "Fondului Clinton-Bush pentru Haiti", condus de fostii presedinti americani George W. Bush si Bill Clinton, la cererea lui Barack Obama, anunta Mediafax. “Il felicit pe Leonardo DiCaprio pentru generozitatea sa extraordinara”, a declarat Bush intr-un comunicat. Fostul presedinte e de parere ca aceasta donatie arata ca angajament... (read more)


Mischa Barton, data in judecata pentru ca nu si-a platit chiria

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Problemele par ca nu se mai termina pentru actrita Mischa Barton. Dupa un 2009 zbuciumat artista este data acum in judecata de proprietarul ei, M.R.A. Realities, pentru ca nu a platit trei luni chiria de 7.000 de dolari pentru apartamentul din Tribeca.Desi reprezentantii actritei nu au comentat asupra acestui subiect, M.R.A.Realities vor ca Mischa sa plateasca atat chiria cat si facturile aferente procesului.... (read more)


Disputa pe o cladire in ruina

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Cladirea de patrimoniu, in ruina, a fostului Cinematograf Parc, din Baile Govora a devenit motiv de cearta intre doi administratori, care o au grija cu acte in regula. Cladirea apartine domeniului statului si a fost administrata de Regia Autonoma a Distribuirii si Exploatarii Filmelor (RADEF) – „Romania Film”.  Pentru a o salva de la degradare, potrivit legii 303 din 2008, cladirea a trecut din administrarea RADEF in cea a consiliului local, care avea obligatia sa o res... (read more)


Un sarut, nimic mai mult

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Dupa nonconformistele Madonna si Britney Spears, a venit randul vedetelor cu greutate de la Hollywood, Meryl Streep si Sandra Bullock, sa-si arate afectiunea in public. Meryl Streep si Sandra Bullock si-au unit buzele intr-un gest destinat istoriei cinematografice si alimentarii cu relatari si comentarii spumoase in paginile ziarelor. Cele doua cunoscute actrite au fost capul de afis al galei Critics Choice Movie Awards, desfasurata vineri, 15 ianuarie, in Los Angeles, unde au impartit premiul p... (read more)


Petrom, despagubiri de 7 mil. €

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Compania Petrom a dat startul solicitarilor de despagubiri de mediu de la stat, din contul de 50 milioane de euro creat de Ministerul Finantelor, la privatizare. Astfel, la finele anului trecut, Petrom a trimis Ministerului Mediului o notificare de plata a sumei de peste 7,15 milioane euro. „Pana in prezent, compania Petrom a emis o notificare de plata in valoare de 7.150.406,24 euro, inregistrata la Ministerul Mediului cu nr. 53799/20.11.2009. Notificarea reprezinta cheltuielile efectua... (read more)


Prima despagubire pentru Holocaustul romanesc

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Doi frati evrei au obtinut, in premiera, despagubiri in justitia romaneasca pentru cele indurate in perioada Holocaustului si, indirect, condamnarea regimului Antonescu. Devy Abraham era un copil de 8 ani cand a fost deportat in Transnistria impreuna cu familia. Cand s-a intors acasa, in 1945, avea varsta pubertatii, dar experienta mortii il imbatranise deja. Vreme de aproape o jumatate de secol dupa ce a scapat din ghearele Holocaustului a trait cu spaima Securitatii in oase. Ar fi vrut sa-si ... (read more)


Stoichita face haz de necaz

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Haosul domneste la Steaua, echipa de fotbal care inca se hraneste cu iluzia ca are sanse reale la titlul din Liga I. Fundasul Sorin Ghionea s-a transferat miercuri la echipa FC Rostov, formatie antrenata de Oleg Protasov, iar conducatorii din Ghencea si-au aratat din nou incompetenta, lasandu-l sa plece pe capitanul echipei pe o suma derizorie: 100.000 de euro. Mai mult, desi a ramas mai putin de o luna pana la startul returului, antrenorul Mihai Stoichita nu mai are la dispozitie decat trei f... (read more)


Ministrul lui Croitoru, secretar la Agricultura

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Boc l-a numit in functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii pe presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli (LAPAR), Adrian Radulescu. Liderul LAPAR a fost propus pentru functia de ministru al Agriculturii, in cadrul cabinetului Croitoru, insa nu a primit avizul parlamentarilor. Candidatura sa a fost respinsa cu 43 de voturi "impotriva" si 26 "pentru". Adrian Radulescu a mai detinut fotoliul de director din cadrul Ministerului Agriculturii sub sefia lu... (read more)


Oferte „de criza” pentru Aparare

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Gripen (Suedia) si Lockheed Martin (SUA) pun pe masa guvernului roman pachete de achizitie promotionale. Suedia si Statele Unite ale Americii se bat in oferte speciale pentru a convinge Romania sa cumpere, chiar si in aceasta perioada dificila, avioane multirol de la principalii concurenti pe care fiecare stat ii reprezinta: SAAB (producatorul JAS 39 Gripen), respectiv Lockheed Martin (furnizor de F-16). In timp ce americanii au pus pe masa Ministerului Apararii oferta de 24 de avioane F-16 se... (read more)


Evgheni Plusenko, din nou campion

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Triplu campion mondial si detinator al titlului olimpic, rusul Evgheni Plusenko a revenit anul acesta in competitiile destinate patinajului amator si si-a adjudecat deja titlul european. Plusenko a castigat, aseara, la Tallin, pentru a sasea oara in cariera, medalia de aur la Campionatele Europene de patinaj artistic, devansandu-i pe adversarii sai de la ultima editie a Jocurilor Olimpice de iarna, elvetianul Stephane Lambiel si campionul european de anul trecut, francezul Brian Joubert. ... (read more)


Cele mai faimoase picturi ale lumii

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Albumul, cu reproduceri ale unor capodopere din pictura, tablouri aflate la Ermitaj, in Sankt Petersburg, la Muzeul Luvru din Paris sau la Galeria Ufizzi, de la Florenta, a fost tradus pentru prima data in romaneste de Editura Litera International. „Muzeul separa opera de arta de lumea profana si o apropie de alte opere, diferite sau chiar rivale, este o confruntare de metamorfoze”, spunea André Malraux. In cautarea colectiei ideale, printre capodoperele tuturor timpurilor, ... (read more)


Obama vrea sa reconstruiasca Afganistanul si Pakistanul

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Statele Unite au prezentat ieri o noua strategie civila pentru Afganistan, cu o saptamana inainte de conferinta donatorilor pentru aceasta tara, care va reuni la Londra, la 28 ianuarie, aproximativ 60 de tari, relateaza AFP. Ministrul britanic al Afacerilor Externe, David Miliband, invitat la Washington, a facut o declaratie in fata Senatului, dupa ce s-a intalnit cu omologul sau american, Hillary Clinton, la Departamentul de Stat. Prezenta acestuia la Washington a marcat, neoficial, inceputul... (read more)


Boc mizeaza pe Ciolos pentru salvarea agriculturii

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Comisarul european desemnat pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a discutat aseara cu Boc despre metodele prin care fermierii romani pot beneficia de sustinere financiara. Intalnirea a avut loc dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). “S-a discutat despre relatiile dintre Guvern si Comisia Europeana, precum si despre posibilitatea gasirii unor solutii de scheme de ajutor de stat in sprijinul agricultorilor, in contextul in care acestia nu mai pot beneficia in 2010 de anumi... (read more)


Dacia Duster, deja pe soselele din Romania

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Se pare ca Dacia Duster se afla deja pe soselele din Romania. Astfel, o serie de clipuri video postate pe YouTube, realizate de amatori, surprinde SUV-ul Dacia aflat in teste pe taram romanesc. Cititi mai mult pe capital.ro ... (read more)


Cupa Africii pe Natiuni: Camerunezii raman in cursa

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Zambia si Camerun s-au calificat in sferturile de finala ale Cupei Africii pe Natiuni, in urma a doua partide dramatice din ultima etapa a Grupa D. Gabonul, care ocupa prima pozitie in clasament inaintea partidelor de ieri, a ratat calificarea. Primele trei echipe in ierarhia grupei au acumulat patru puncte, insa gabonezii au marcat mai putine goluri, in timp ce Tunisia a incheiat pe ultimul loc, cu trei puncte in trei partide. Tunisienii parasesc competitia fara sa fi pierdut vreo partida. Go... (read more)


Mirajul diplomelor inramate

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Proverbul „Ai carte, ai parte" s-a reinventat in ultimii ani pe plaiurile mioritice intr-o varianta americanizata: ai diplome, le inramezi si le etalezi pe pereti. Pentru romanii ultimilor ani a devenit o tendinta foarte puternica etalarea cat mai multor diplome. Obtinute facil, unele, in urma unor cursuri care dureaza de la o zi la cateva luni, sau mai cu truda, prin cursuri de master ori doctorat, diplomele in sine au menirea de a le creste posesorilor respectul de sine. Si asta nu doar in... (read more)


Gica Hagi si Gica Popescu, alaturi de Zidane si Ronaldo

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

„Estadio da Luz" din Lisabona, una dintre cele mai frumoase arene din Europa, gazduieste luni seara, la o ora de Liga Campionilor, 21.45, un meci de binefacere, la care sunt invitate sa participe o multime de vedete. Este evenimentul anual in care cele mai mari nume din fotbalul mondial joaca un meci in scopuri caritabile. Pentru prima oara in istoria evenimentului, au fost invitati sa participe si doi romani. Este vorba despre cumnatii Gica Hagi si Gica Popescu. Pe „Estadio da Luz&r... (read more)


Cum pot fi reciclate cutiile de aluminiu

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

„De cand lucrez eu in industria asta nu am vazut o schimbare radicala in mentalitatea sau in atitudinea oamenilor fata de reciclarea cutiilor de aluminiu", spune Cristi Prundurelu, Directorul Punctului de Lucru din Bucuresti al AMEP PACK, singurul reciclator de doze de aluminiu din Romania. Deja nu mai este o noutate ca suntem pe ultimul loc in Uniunea Europeana din acest punct de vedere, fata de tari ca Polonia, unde reciclatul dozelor de aluminiu este un sport national. „Daca arunci... (read more)


Primul obiectiv al lui Basescu: consensul cu toate partidele

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Presedintele Traian Basescu a declarat, aseara, la o receptie la Camera de comert romano-germana, ca primul sau obiectiv pentru perioada urmatoare este consensul cu toate partidele parlamentare, in vederea reformarii statului. "Am o cooperare foarte buna cu Guvernul, practic programul de reforma a statului pe care l-am anuntat in campanie a fost un program convenit cu actualul Guvern, cu partidul care m-a sustinut in alegeri. Cheia succesului sa gasesc solutia prin care sa atrag toate par... (read more)


Covorasul bucluclas impiedica Toyota

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Producatorul nipon a luat deizia de a retrage de pe piata 2,3 milioane de autovehicule, deoarece pedalele de acceleratie nu functioneaza corespunzator. Astfel, numarul masinilor livrate de Toyota si retrase de pe piata va ajunge la 4,8 milioane de unitati. Decizia producatorului ridica noi semne de intrebare cu privire la sistemul de acceleratie, potrivit expertilor citati de presa americana. Sistemul permite accelerarea brusca, iar expertii considera ca aceasta a condus la moartea a cateva zec... (read more)


Semnificatii istorice pentru 22 ianuarie

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

1561 - S-a nascut filozoful englez Francis Bacon (m. 9 aprilie 1626) 1788 - S-a nascut poetul George Noel Gordon, lord Byron (m. 19 aprilie 1824) 1849 - S-a nascut scriitorul si dramaturgul suedez August Strindberg ("Domnisoara Julia", "Dansul mortii", "Camera rosie") (m. 14 mai 1912) 1862 - S-a format, la Bucuresti, primul guvern unitar al Romaniei, sub conducerea lui Barbu Catargiu 1901 - A incetat din viata Regina Victoria a Marii Britanii si Irlandei (1837-1901) si ... (read more)


Un avion de pasageri american a aterizat de urgenta din cauza unui evreu ultraortodox

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Un evreu ultraortodox care se ruga cu voce tare si avea un obiect religios specific ebraic a condus la declansarea alertei de securitate, joi, la bordul avionului de pasageri american care a aterizat de urgenta la Philadelphia.Avionul, care se deplasa pe ruta New York - Louisville, a fost deviat "din motive de securitate" si a aterizat pe aeroportul din Philadelphia in jurul orei 8.50 (15.50, ora Romaniei), iar un pasager cu "comportament perturbator" a fost retinut pentru scurt timp si interog... (read more)


Topul chiulangiilor din Parlamentul Romaniei

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Pentru unii senatori si deputati, platourile televiziunilor sunt mult mai interesante decat munca din parlament, alesii motivand absenta din plen prin nevoia de a explica la televizor activitatea politica, informeaza cotidianul Gandul.Aceasta, in contextul in care o cincime dintre deputati si aproape doua treimi dintre senatori nu au fost prezenti in plen la mai mult de jumatate dintre sedintele legislativului. Cel care detine recordul de absente in cazul camerei superioare este senatorul PNL Io... (read more)


Ratele pentru o locuinta cu doua camere, mai mici cu 23% decat acum doi ani

Posted: 21 Jan 2010 02:00 PM PST

Cumpararea unei case cu bani imprumutati de la banca se dovedeste mult mai ieftina acum decat in urma cu doi ani, desi dobanzile la creditele ipotecare au crescut cu 19%, iar cursul de schimb a urcat cu peste 11% in aceasta perioada, potrivit Gandul.Insa dupa ce preturile din imobiliare s-au prabusit in acest interval, respectiv cu 31% in cazul apartamentelor cu doua camere din Bucuresti, rata lunara aferenta unui credit ipotecar s-a micsorat cu aproape 23%, se arata intr-o analiza realizata de ... (read more)


Niciun comentariu: