Stiri Noi - Gandul.Info - Stiri de prima pagina

Stiri Noi - Gandul.Info - Stiri de prima pagina


Într-un an românii petrec pe drumuri 136 de mii de ani. Mulţumiţi aici miniştrilor care ne-au acordat privilegiul să mergem pe 70% şosele stricate sau cu „trenurile întârzierii”

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Plecând de la cifrele sondajului făcut de GfK pe un eşantion reprezentativ din mediul rural şi urban, Gândul a calculat că românii petrec anual pe drumuri 1,19 miliarde de ore, adică 136.309 ani. Calculul este făcut raportându-ne la populaţia cu drept de vot din România care are peste 18 ani, adică peste 18 milioane de cetăţeni.


Cât primea un poliţist antidrog ca să vândă informaţii traficanţilor

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Ofiţerul antidrog reţinut, marţi seara, de colegii săi şi de procurorii DIICOT, se pregătea să se pensioneze pe motive medicale. El încerca să evite efectele investigaţiilor declanşate asupra sa, după ce colegii l-au suspectat că oferea informaţii grupării de traficanţi de droguri Spoitoru.


Avertizare cod galben de ninsori, ploi şi viscol, în 27 de judeţe

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

O nouă avertizare cod galben de ninsori, ploi şi viscol, a fost emisă de meteorologi pentru 27 de judeţe din sud-vestul şi nord-estul ţării, informează Mediafax.


Accident rutier grav în Bulgaria, în care au murit cinci români

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Cinci cetăţeni români au murit într-un grav accident rutier produs vineri dimineaţă în apropierea capitalei Bulgariei, pe şoseaua care leagă Sofia şi Samokov, relatează site-ul Novinite.com.


Geoană: PSD să susţină presa care este alături de baronii partidului

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Susţinerea sau chiar constituirea unor instituţii media cu viziune de stânga, care să vină în sprijinul aleşilor locali ai partidului. Acesta este unul dintre obiectivele pe care le propune preşedintele PSD, Mircea Geoană, în proiectul său politic pentru Congresul din 20 februarie.


Vlădescu: Românii vor scoate ţara din criză, nu Finanţele

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, nu este de acord cu plăţile compensatorii în cazul şefilor companiilor de stat revocaţi din funcţie înainte de termen, dar cu toate acestea le acordă.


Avionul lui Traian Băsescu a rămas înzăpezit 40 de minute la Strasbourg

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Aeronava care îl aducea pe Traian Băsescu înapoi în ţară în această seară, după ce a participat la reuniunea informală a liderilor UE de la Bruxelles, a făcut o escală la Strasbourg, pentru a prelua câţiva europarlamentari români, însă apoi n-a mai putut decola deoarece pe pistă se aşternuse zăpadă, informează Mediafax.


Terry şi-a găsit 'avocat'! Blatter: "În ţările latine ar fi fost aplaudat pentru relaţia cu Vanessa"

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Căpitanul echipei Liverpool, Steven Gerrard, va avea o statuie de ceară la muzeul Madame Tussauds din Londra, jucătorul fiind prezentat îmbrăcat în echipamentul de joc, informează cotidianul As. Mijlocaşul nu a putut participa la prezentarea


Statul vrea să încurajeze „grupuri de persoane“ să construiască „bloculeţe“

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Românii îşi vor putea cumpăra locuinţe prin programul "Prima Casă" beneficiind de plafoane de garantare de până în 75.000 euro. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat ieri că Guvernul va discuta în următoarea şedinţă plafoanele individuale de garantare, care vor fi de 60.000 de euro pentru achiziţia de locuinţe vechi, 70.000 pentru locuinţe noi şi 75.000 de euro pentru cei care se asociază pentru construcţia de locuinţe noi.


Bucureştiul subacvatic. Unde nu e baltă, se formează patinoar

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Nefericiţii pietoni ai Capitalei au fost nevoiţi să meargă fie pe vârfuri, fie pe călcâie ieri, când Bucureştiul s-a inundat. Automobilele au devenit amfibii, pe unele străzi nivelul apei depăşindu-l pe cel al roţilor. Explicaţia a fost simplă şi prevăzută, de altfel, de autorităţi.


Ploile continuă şi vineri, vremea urmând să se răcească

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

În ţară, cerul va fi noros şi vom avea parte de ploi slabe încă de dimineaţă în sud-estul ţării. Noaptea vor cădea precipitaţii, mai întâi sub formă de ploi, apoi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.


Efectul hazna – cum a ajuns Sudul României în topul regiunilor europene superpoluate cu nitraţi

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Sudul României se compară ca nivel al poluării cu nitraţi, cu cele mai performante zone agricole ale UE. Nu fiindcă am folosi prea multe îngrăşăminte, ci fiindcă dejecţiile din budele şi grajdurile noastre se scurg direct în pământ


Dacia Duster a apărut de vânzare pe internet înainte de lansarea oficială, la preţuri începând cu 13.000 de euro

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Cel mai recent model al constructorului român Dacia este oferit spre vânzare pe două site-uri de internet, la preţuri începând de la 13.040 de euro, informează Mediafax.


Plimbare cu gondola în Bucureşti şi inele în prăjituri, de Valentine’s Day

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Cum ar fi să te trezeşti cu dogele Veneţiei că vine la masa ta şi-ţi întinde o tavă cu un răvaş? Deschizi răvaşul şi dai peste un mesaj de dragoste de la iubit. Sau peste o cerere în căsătorie, mai bine.


Sports Illustrated propune un „careu“ al celor mai sexy sportive

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Publicaţia americană Sports Illustrated nu se dezminte şi reuşeşte ca şi înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, care vor începe la sfârşitul acestei săptămâni, să facă un fel de top al celor mai frumoase sportive.


De câte ori se poate folosi uleiul pentru gătit

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

„Uleiul trebuie folosit o singură dată la gătit, deoarece prin refolosire produsul începe să emane substanţe toxice cancerigene", spune biologul Livia Nena.


Cristian Tudor Popescu, despre filmele româneşti de la Berlinală: Curva şi porumbelul

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

România a trimis la Berlinala 2010 două filme despre mamă, tată şi fiu. Mama şi tatăl, Clara Vodă şi Adrian Titieni, sunt împreună în „Colivia", scurtmetrajul lui Adrian Sitaru („Pescuit sportiv", „Valuri"); în „Eu când vreau să fluier, fluier!" (după piesa Andreei Vălean)


Animal X a rămas fără Şopârlă. De ce se despart formaţiile româneşti

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

După 11 ani de la înfiinţare trupa Animal X rămâne fără Şopârlă (Alexandru Salaman), unul dintre membrii fondatori. Şerban Copoţ (Hienă) a confirmat în exclusivitate pentru Gândul că trupa va continua în formula de 5 artişti.


Antonescu vrea să desfiinţeze politic PD-L: „Ori noi, ori ei”

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

„Din punct de vedere strategic, trebuie spus foarte clar: ori noi, ori ei (PD-L – n.red.). Adrian Năstase, în 2003, a vrut să desfiinţeze PD pe cale administrativă, folosind uneltele puterii. Şi am protestat atunci pentru că nu era democratic. Eu doresc să desfiinţăm PD pe cale politică şi democratică, nu administrativă.


Marius Marinescu (PRM): Primul om care a ajuns pe Lună a fost un câine, câinele Laika

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Invitat într-o emisiune, la postul B1TV, dedicată problemei câinilor fără stăpân, vicepreşedintele PRM Marius Marinescu a declarat că "Primul om care a ajuns pe Lună a fost un câine. Câinele Laika", afirmaţie care nu a stârnit reacţie din partea celorlalţi invitaţi.


Citeşte comentariul lui Cristian Tudor Popescu despre vânzarea publicaţiilor “Evenimentul Zilei” şi “Capital” către B1 TV

Posted: 11 Feb 2010 04:00 PM PST

Ziarul Ev. Zilei nu mai este, de destulă vreme încoace, o afacere, în sensul profitabilităţii. Nici nu mai poate exista în România, în ultimii ani, un cotidian quality, serios, care să fie şi profitabil


Niciun comentariu: