Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>30 milioane de euro pentru managementul deseurilor din Arad</p>

Posted: 08 Feb 2010 08:41 AM PST

Judetul Arad se va bucura de mai multa curatenie multumita unui proiect de management al deseurilor solide in valoare de aproape 30 milioane de euro care a fost aprobat recent de Comisia Europeana, informeaza un comunicat de presa.

Proiectul "Sistem de management integrat al deseurilor solide din judetul Arad" va fi implementat la nivelul intregului judet Arad de catre Consiliul Judetean in calitate de beneficiar al finantarii POS Mediu.
Investitiile proiectului cuprind inchiderea...

citiţi mai departe


<p>Au inceput inscrierile la Gala Societatii Civile 2010</p>

Posted: 08 Feb 2010 07:47 AM PST

Organizatiile neguvernamentale (ONG) se pot inscrie incepand de luni 8 februarie si pana pe 22 martie in competitia Galei Societatii Civile de anul acesta, proiectul care promoveaza si premiaza activitatea sectorului non-profit. Inscrierile se realizeaza online, pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro .
Dupa inscrierea proiectelor in competitie, acestea vor fi evaluate de catre un juriu de exceptie format din: cercetatori, specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, jurnalisti,...

citiţi mai departe


<p>Protectie speciala pentru acvila tipatoare mica din Romania</p>

Posted: 08 Feb 2010 07:06 AM PST

Acvilele tipatoare mici din tara noastra vor avea parte de acum de protectie speciala. Agentia Regionala de Protectia Mediului Sibiu impreuna cu Asociatia pentru Protectia Pasarilor si a Naturii „Grupul Milvus” si Societatea Ornitologica Romana, au demarat la inceputul acestui an proiectul „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”, informeaza un comunicat de presa.
Proiectul se va derula pe parcursul a patru ani, in perioada 2010-2013 si este finantat prin componenta Natura si...

citiţi mai departe


<p>&quot;Euro-frunza&quot; este noul logo ecologic al UE</p>

Posted: 08 Feb 2010 06:00 AM PST

"Euro-frunza" este noul logo ecologic al Uniunii Europene, creat de un student din Germania, emblema urmand sa fie afisata pe toate produsele ecologice preambalate, produse in statele membre si care respecta standardele comunitare, informeaza Mediafax.
Simbolul a fost ales in urma unui concurs de design pentru logo-ul ecologic al UE, la care s-au inscris aproape 3.500 de concurenti. Castigatorul este studentul german Dusan Milenkovic, al carui proiect a fost agreat in proportie de...

citiţi mai departe


Cod Verde - Traditia gunoaielor

Posted: 08 Feb 2010 05:57 AM PST

Material Realitatea Tv despre deseurile din Romania.
 

citiţi mai departe


<p>Facebook nu isi permite energia regenerabila</p>

Posted: 08 Feb 2010 05:37 AM PST

Facebook, cea mai vizitata retea sociala online de la ora actuala, a ales energia pe carbune in locul celei regenerabile pe motiv ca a doua optiune este prea scumpa, informeaza Treehugger.

Compania anunta in luna ianuarie ca noul sau centru de date din Oregon, SUA, va fi alimentat de o centrala pe carbune din Idaho.

Potrivit Administratiei pentru Informatii Energetice a SUA, in ultimii 5 ani, consumul de electricitate al centrului de date Facebook din Oregon a crescut la 1,4% din...

citiţi mai departe


Cod Verde - Legea Picnicului

Posted: 08 Feb 2010 05:36 AM PST

Material Realitatea Tv despre initiativa Legea Picnicului - invitat Corneliu Belciug, director de programe Green Revolution.
 

citiţi mai departe


<p>Profesorul din scandalul privind schimbarile climatice a vrut sa se sinucida</p>

Posted: 08 Feb 2010 04:49 AM PST

Phil Jones, omul de stiinta aflat in centrul scandalului e-mailurilor piratate referitoare la schimbarile climatice a declarat ca a fost atat de traumatizat de criticile la adresa sa incat s-a gandit "de mai multe ori" sa se sinucida, informeaza The Times, in editia electronica, citat de Mediafax.
El a identificat o situatie similara cu doctorul David Kelly, omul de stiinta care s-a sinucis dupa ce a fost desconspirat ca fiind sursa unui reportaj realizat de postul BBC care afirma ca...

citiţi mai departe


<p>Mai putin de 50 de tigri ramasi in China</p>

Posted: 08 Feb 2010 04:08 AM PST

Cincizeci de tigri, sau chiar mai putin, au mai ramas in salbaticie in China, potrivit unei asociatii de conservare ce incearca sa stabilizeze numarul acestor animale, transmite Reuters.

"Numarul de tigri salbatici ramasi in China este foarte deprimant. Populatia din Tibet si din sud continua sa scada. Populatia de tigri din nord-est este acum stabila si poate creste putin, dar ramane foarte mica", a explicat Xie Yan, director de program pentru Wildlife Conservation Society.

Numarul de...

citiţi mai departe


<p>Viteza masinilor din Belgia a fost limitata din cauza poluarii</p>

Posted: 08 Feb 2010 03:12 AM PST

Viteza autoturismelor pe soselele din Belgia va fi limitata, incepand de luni, la 90 de kilometri pe ora in afara localitatilor si la 50 de kilometri pe ora in zona Bruxelles, din cauza prezentei in aer a unei concentratii mari de particule poluante, anunta autoritatile belgiene, citate de AFP si preluate de Mediafax.
"Sunt prevazute controale ale politiei", anunta autoritatile din provinciile Flandra (nord), Wallonia (sud) si Bruxelles.
Potrivit Celulei interregionale pentru verificarea...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: