Stirile mondene

Stirile mondene


Blonda lui Bote a avut o aventura cu Adrian Mutu

Posted:

Dragos Dolanescu sustine ca Ionut a distrus testamentul tatalui

Posted:

Mihai Morar, hartuit si el de tanara obsedata de Adrian Pintea

Posted:

Nasul Columbenilor: "Nu divorteaza!"

Posted:

Oana Zavoranu crede ca i s-au facut vraji

Posted:

Lavinia Pintea, terorizata de o fana a lui Adrian

Posted:

Raluca se desparte de Todd

Posted:

Lavinia Pintea i-a implinit dorinta lui Adrian. Este medic la Urgenta

Posted:

Simona Patruleasa tese, canta si picteaza

Posted:

Amalia si Ilie Nastase divorteaza din cauza infidelitatii?

Posted:

Monica Anghel este insarcinata

Posted:

Cosmina Pasarin este tinta vie a lui Steven Seagal

Posted:

Monica Columbeanu, pasionata de calarie

Posted:

Monica Columbeanu: "Fac zilnic paine!"

Posted:

Andreea Esca revine la pupitrul stirilor

Posted:

Bianca vrea un copil cu Botezatu

Posted:

Mihai Morar asteapta fetite gemene

Posted:

Mihaela Radulescu, la botez cu Dani Otil

Posted:

Mihaela Radulescu a filmat un videoclip in Tunisia

Posted:

Nicoleta Luciu a revenit la greutatea ideala

Posted:

Hilda Peter, o actriţă de top

Posted: 04 Feb 2010 01:16 AM PST

Filmul "Katalin Varga" mi-a schimbat viaţa, spune Hilda Peter. Actriţa Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca debutează pe marele ecran cu această peliculă, şi nu oricum, ci câştigând admiraţia publicului şi a criticilor din întreaga lume. Nici premiile nu s-au lăsat aşteptate. Cel mai important este Premiul Academiei Europene de Film la categoria Descoperirea europeană a anului. Hilda Peter spune că atât în timpul filmărilor, cât si când a primit premiile a trăit clipe fericite, la care oricine visează. Coproducţia româno-britanico-maghiară "Katalin Varga" a obţinut în 2009 şi Ursul de Argint pentru contribuţie artistică deosebită la Festivalul de Film de la Berlin.Pelicula a avut un parcurs impresionant. Filmările au fost făcute în doar 18 zile şi au avut loc în apropiere de Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc. S-a lucrat cu o echipă restrânsă şi cu un buget incredibil de mic pentru un lungmetraj. Hilda Peter spune că locurile au ajutat-o foarte mult să se transpună în pielea personajului.

Ediţie specială Eurovision 2010, sâmbătă, de la 14:20

Posted: 04 Feb 2010 05:25 AM PST

Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 14:20, telespectatorii vor putea afla, în direct de la TVR 1, ultimele noutăţi legate de Selecţia Naţională Eurovision 2010, eveniment coprodus în premieră de Televiziunea Română şi ziarul Adevărul. Va fi prima întâlnire oficială a publicului larg cu finaliştii concursului şi prima prezentare oficială a pieselor din concurs, aşa cum vor fi ele promovate de acum încolo, până la finala din 6 martie. Pentru această ediţie specială, Marina Almăşan -Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2010 şi gazda emisiunii Ne vedem la TVR a pregătit fanilor Eurovision numeroase surprize. Dintre aceste, menţionăm câteva, precum: prezentarea mascotei Selecţiei Naţionale Eurovision 2010 în România şi premierea creatoarei ei, prezentarea vedetelor internaţionale care vor susţine un recital în cadrul Selecţiei Naţionale, prezentarea trofeului Eurovision 2010, Selecţia Naţională realizat de sculptorul Alexandru Ghilduş, prezentarea, în premieră, a echipei Eurovision 2010, a site-ului dedicat acestui eveniment, precum şi prezentarea gazdei Eurovision 2010 - Oslo, capitala Norvegiei. Nu vor lipsi discuţiile pe tema jurizării şi a comentariilor făcute în presă. În emisiune va fi lansat un nou concurs pentru fani, finalizat cu premii constând în excursii gratuite la Eurovision 2010, aşa că sunt aşteptaţi în faţa micului ecran cât mai mulţi telespectatori pentru a afla detaliile privind participarea. Pentru a da posibilitatea românilor din afara ţării să fie la curent cu toate aceste noutăţi, emisiunea va fi preluată şi difuzată şi de TVR internaţional sâmbătă, 6 februarie, de la ora 16:45.

Ascultaţi piesele din finala selecţiei naţionale Eurovision 2010!

Posted: 06 Feb 2010 01:15 PM PST

"COME AS ONE" Interpret: Hotel FM Compozitor : GABRIEL BARUŢĂ Textier: ALEXANDRA IVAN"IT'S NOT TOO LATE" Interpreţi: PAULA SELING & KAMARA Compozitor:. ANDREI TUDOR Textier: ANDREEA ANDREI & KAMARA"SEARCHING FOR PERFECT EMOTION" Interpreţi: LULU & THE PUPPETS Compozitor & Textier: VLAD CREŢU"RUNNING OUT OF TIME" Interpret: PASAGER Compozitor: DANIEL BOUROŞU Textier: OVIDIU ANTON"PLAYING WITH FIRE" Interpreţi: PAULA SELING & OVI Compozitor & Textier: OVI (OVIDIU CERNAUTEANU)"SEE YOU IN HEAVEN" Interpret: LUCIA DUMITRESCU Compozitor & Textier: MIRCEA ROMCESCU"COME ALONG" Interpreţi: LORA & SONNY FLAME Compozitori: F-CHARM &POL Textieri: LORA & SONNY FLAME"JACK POTT" Interpret: RAZVAN KRIVACH Compozitori: RAZVAN KRIVACH & ANCA MARIAŞ Textieri: RAZVAN KRIVACH, TUDOR ROGOZ, GIA ŞANDRU"AROUND AROUND" Interpret: CĂTĂLIN JOSAN Compozitor & Textier: CĂTĂLIN JOSAN"CRAZY" Interpret: ALEXANDRA UNGUREANU Compozitor: SANDY DEAC Textier: ALEXANDRA UNGUREANU"LOVE IS WAR" Interpret: TINA G. Compozitor &Textier: KEO"I'M RUNNING" Interpret: DALMA Compozitor & Textier : CORNEL ILIE"SAVE THEIR LIVES" Interpreţi: LUMINITA ANGHEL , TONY TOMAS, ADRIAN PIPER Compozitor: EDUARD CARCOTA Textier: MELINDA BARTAS"BABY" Interpret: ALEXA Compozitor: MIHAI ALEXANDRU Textieri: MIHAI ALEXANDRU & MARIA RENEE SANCHEZ RAMOS"LAY ME DOWN" Interpret: ZERO Compozitor & Textier : ZERO"SURRENDER" Interpret: ANDA ADAM & CONECT-R Compozitori: RAZVAN MATACHE & ZOZO Textier: RAZVAN MATACHE & ZOZO

Decesul designerului Alexander McQueen

Posted: 12 Feb 2010 02:28 AM PST

Celebrul creator de modă Alexander McQueen a fost găsit mort în apartamentul său. Presupusul său gest de sinucidere vine la puţină vreme după decesul mamei sale şi la trei ani după sinuciderea prietenei sale apropiate, Isabella Blow, anunţă Mediafax.Isabella Blow este cea care l-a descoperit şi lansat pe McQueen, iniţial redactor de modă la o revistă de specialitate. El a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a creat costume pentru prinţul Charles. A primit de mai multe ori distincţii pentru cel mai bun designer britanic. În 1996, a devenit designerul principal de la Givenchy, înainte de a-şi uni forţele cu Gucci, care i-a cumpărat 51% din companie.În anul 2007 Alexander McQueen avea magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano şi Las Vegas. Printre celebrităţile care i-au purtat creaţiile se numără Sarah Jessica Parker, Sandra Bullock, Eva Green, Rihanna, Lady GaGa şi Bjork.Designerul s-a sinucis înainte de debutul London Fashion Week şi cu câteva săptămâni înainte de momentul la care ar fi trebuit să-şi prezinte colecţia la Paris Fashion Week. Poliţia britanică nu a confirmat de la început dacă moartea designerului a fost una accidentală, sau a survenit prin sinucidere.

Amalia şi Ilie Năstase divorţează

Posted: 12 Feb 2010 06:49 AM PST

Fostul tenismen şi soţia sa au decis să pună capăt căsniciei care a durat aproape şapte ani, întrucât consideră că au ajuns la o răscruce şi că nu mai pot continua decât ca prieteni. Amalia şi Ilie au precizat că vor continua să se respecte şi să lucreze împreună, să fie prieteni, parteneri şi, mai ales, părinţi. Cuplul s-a căsătorit civil la Paris în 2003. Un an mai târziu, cei doi s-au cununat religioas. Nunta a fost plină de fast, printre invitaţi s-au numărat Omar Sharif, Alain Delon, Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi şi multe alte celebrităţi. Ilie şi Amalia Năstase au împreună doua fetiţe, de 7 şi 4 ani.  

No Comment - Venezuela: Chavez joacă tare

Posted: 12 Feb 2010 08:59 AM PST

Sişu, condamnat din nou pentru trafic de droguri

Posted: 12 Feb 2010 11:14 AM PST

Tudor Sişu, fost component al trupei La Familia, a fost condamnat din nou la închisoare pentru trafic de droguri. De aceasta dată, magistraţii bucureşteni l-au condamnat la 4 ani de închisoare şi i-au stabilit mai multe interdicţii pe o perioadă de 2 ani. Decizia poate fi atacată cu apel. El a fost trimis în judecată în 2006, alături de 17 persoane. Anchetatorii spun că aceştia vindeau heroină, cocaină şi ecstasy, fiind principalii furnizori de stupefiante în mai multe zone din Capitală. Grupul, susţin poliţiştii, se aproviziona cu droguri prin intermediul a şapte persoane aflate în contact direct cu traficanţii turci şi bulgari. Sişu a mai fost condamnat la trei ani închisoare pentru deţinere, trafic şi consum de droguri, executând însă doi ani. El a fost eliberat din arest în toamna anului 2005, pentru bună purtare.

Gala Premiilor Goya: "Celda 211", cel mai bun film

Posted: 14 Feb 2010 11:01 PM PST

Marele câştigător al ediţiei cu numărul 24 a Galei Premiilor Goya, acordate de Academia de film spaniolă, este "Celda 211" de Daniel Monzon, un film despre viaţa din închisoare. Aceste premii sunt considerate echivalentul spaniol al Oscarurilor. Nominalizat la 16 categorii de premii, "Celda 211" a primit opt trofee Goya, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun actor în rol principal (Luis Tosar). "Celda 211" a concurat la categoriile principale "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor" alături de peliculele "Agora", regizată de Alejandro Amenabar, care a primit 13 nominalizări, "El baile de la victoria" de Fernando Trueba (nouă nominalizări) şi "El secreto de sus ojos", de Juan Jose Campanella (opt nominalizări). Penelope Cruz a pierdut premiul pentru cel mai bun rol principal feminin ("Los abrazos rotos" de Pedro Almodovar) în faţa Lolei Duenas, care a fost premiată pentru interpretarea din povestea de dragoste "Yo, Tambien" de Antonio Naharro şi Alvaro Pastor. Penelope Cruz a venit la ceremonia care a avut loc duminică seară, la Madrid, însoţită de iubitul său, actorul Javier Bardem, aceasta fiind una dintre puţinele sale apariţii oficiale alături de el. Pedro Almodovar, cel mai titrat regizor spaniol, a părăsit Academia de film spaniolă în 2005, exprimându-şi nemulţumirea faţă de procedurile de votare, iar de atunci a refuzat să participe la galele Goya. Duminică, el s-a răzgândit, fiind ovaţionat îndelung doar pentru simplul fapt că a participat la gală. "Sunt aici pentru că aveţi un preşedinte foarte încăpăţânat", a spus Almodovar, referindu-se la preşedintele Academiei, Alex de la Iglesia. "M-a bătut la cap până acum două zile. Şi am avut o grămadă de scuze, dar nu a acceptat să-l refuz", a mai spus regizorul. Filmul "Vagabondul milionar" de Danny Boyle, care anul trecut a obţinut opt premii Oscar, a primit premiul Goya pentru cel mai bun film european.

Regizorul american Kevin Smith, coborât din avion pentru că este prea gras

Posted: 16 Feb 2010 08:43 AM PST

Kevin Smith, un regizor american în vârstă de 39 de ani, a fost dat jos dintr-un avion aparţinând companiei Southwest Airlines, pe motiv că, din cauza greutăţii sale, ar putea pune în pericol siguranţa zborului. Cerinţa i-a fost adresată de însuşi căpitanul aeronavei. Smith a postat păţania sa Twitter, împărtăşind-o astfel celor 1,6 milioane de fani ai săi din reţeaua de socializare. "Ştiu că sunt gras, dar este acesta un motiv pentru care căpitanul Leysath să mă dea jos din avion, de pe un loc pe care deja ma aşezasem?", s-a întrebat retoric regizorul pe contul său de pe Twitter. "Sunt foarte gras, dar de ce au aşteptat să urc în avion, să ma aşez, şi abia după aceea să mă dea afară? Puteau să ma refuze încă de la check-in. Au vrut să mă umilească public!", a continuat Kevin Smith.Compania aeriană şi-a cerut scuze pentru neplăcerile create, dar a declarat că această măsură a fost luată din motive de securitate şi confort faţă de ceilalţi pasageri. Smith a cumpărat iniţial două bilete, aşa cum procedează de obicei atunci când zboară, însă ulterior a schimbat zborul, iar la bordul avionului nu mai existau două locuri alăturate disponibile, aşa că regizorul a achiziţionat un singur bilet. Deşi iniţial însoţitoarele de zbor i-au permis îmbarcarea şi i-au indicat locul din avion, ulterior Smith a fost rugat să coboare. Potrivit companiei aeriene, faptul ca Smith nu putea coborî cotiera între el şi vecinul scaun reprezintă un disconfort pentru acesta din urmă, dar şi un risc, în cazul unei situaţii de urgenţă care necesită evacuarea rapidă a pasagerilor. 

No Comment - Rio de Janeiro: Samba, samba, samba!

Posted: 16 Feb 2010 11:51 PM PST

Berlinala 2010: Florin Şerban, mai bine cotat decât Polanski

Posted: 17 Feb 2010 12:59 AM PST

După şase zile de festival şi 12 pelicule vizionate din cele 20 înscrise în competiţia oficială, filmul lui Florin Şerban "Eu când vreau să fluier, fluier" este cotat cu cele mari şanse la Ursul de Aur. Potrivit celor şase critici de film care notează peliculele din competiţie pentru revista Screen, lungmetrajul lui Florin Şerban este principalul favorit la trofeu, cu media 2,9, pe locul al doilea clasându-se "Ghost Writer", regizat de Roman Polanski, cu media 2,8. În competiţia oficială a Festivalului de Film de la Berlin sunt înscrise 20 de filme, iar premiile vor fi acordate sâmbătă seară, în cadrul unei gale. Cu excepţia unei cronici negative în Hollywood Reporter, pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" a fost văzută cu ochi buni de criticii participanţi la festival. Filmul, care a avut premiera de gală sâmbătă, la Berlinală, va intra în cinematografele româneşti în luna martie. Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", bazat pe o piesă de teatru scrisă de Andreea Vălean, spune povestea lui Silviu (George Piştereanu), care, după patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, Silviu primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp petrecut în Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar.În recenzia sa, Hollywood Reporter clasifică producţia ca fiind "un film minor, nerealizat dramatic, chiar dacă vine din România, o ţară care cunoaşte o renaştere a filmului". Hollywood Reporter mai scrie că "nimic din magia cinematografiei româneşti nu s-a lipit de Florin Şerban", considerând că scenariul a fost scris şi pus în practică cu multă nesiguranţă. Printre nemulţumirile publicaţiei Hollywood Reporter se numără faptul că "scenariul este prea subţire, personajele, prea vagi iar actorii, mulţi neprofesionişti, care preferă să pozeze, în loc să joace".Pe de altă parte, criticul Dan Făinaru de la Screen Daily a descris pelicula într-un singur cuvânt: "brută". "Brut este cuvântul care poate să descrie acest film de debut şi calitatea sa excepţională. Povestea unui deţinut de 18 ani, Silviu (George Piştereanu), care urmează să fie eliberat curând, dar care pare că vrea să îşi saboteze eliberarea are, bineînţeles câteva neajunsuri, dar este mai autentic decât alte filme asemănătoare, care sunt realizate cu mijloace mai sofisticate, de regizori cu experienţă", scrie Screen Daily.Screen Daily apreciază calităţile actoriceşti ale neprofesioniştilor, majoritatea deţinuţi, dar şi pe cele ale foarte tânărului George Piştereanu. "Piştereanu trece dincolo de spiritul rebel al personajului şi, intuitiv, redă nu doar vulnerabilitatea ci şi despotismul unui băiat de 18 ani, care nu a învăţat sensul cuvântului consecinţe", scrie Screen Daily, care o apreciază şi pe Clara Vodă, interpreta mamei lui Silviu. Singurul punct bun al filmului găsit de Hollywood Reporter este Ada Condeescu. În viziunea publicaţiei, aceasta "este naturală pe ecran şi are talentul de a reda toate contradicţiile personajului ei, de la teama în faţa celui capturează, până la ataşamentul faţă de acesta". Criticul Jay Weissberg, de la Variety, a avut un entuziasm reţinut în faţa peliculei lui Florin Şerban. Acesta a apreciat, de asemenea, jocul neprofesioniştilor din film. "Eu când vreau să fluier, fluier meste un film închegat, pe care spectatorii de la festivaluri îl apreciază şi care are potenţial de a rula şi în cinematografe din afara circuitului festivalier", scrie Weissberg.

Liviu Ciulei, primul interviu după 20 de ani, la TVR Cultural

Posted: 17 Feb 2010 02:22 AM PST

TVR Cultural oferă telespectatorilor un veritabil eveniment cultural: joi, 18 februarie, ora 21.00, o ediţie cu totul specială a emisiunii "Înapoi la argument", cu un mare invitat - Liviu Ciulei.Horia Roman Patapievici a stat de vorbă cu Ciulei despre teatru şi film de-a lungul carierei sale, iar interviul rezultat a fost împărţit în două preţioase episoade. Primul va fi difuzat joi, iar al doilea pe 25 februarie.Actor, regizor şi director de teatru, realizator de film, arhitect, scenograf de teatru şi film, autor de film de televiziune, profesor universitar cu o carieră strălucită la New York. Acesta este Liviu Ciulei, un artist total, care îşi gândeşte spectacolele din perspectiva condiţiei metafizice a teatrului.Nu a acceptat nici un interviu în ultimii 20 de ani. De aceea, apariţia sa este mai mult decât un simplu interviu. Este un dialog din clipele căruia răsare portretul unui creator de teatru absolut.

Premianţii Brit Awards

Posted: 17 Feb 2010 11:31 AM PST

Industria muzicală şi-a recompensat favoriţii! Premiile Brit au recunoscut meritele unor artişti consacraţi, i-au răsplătit pe câţiva artişti care au cucerit topurile, în ultimul an, dar au oferit şi surprize. Răsfăţată, fără doar şi poate, la Brit Awards, a fost noncoformista Lady Gaga. Ea a câştigat premiile pentru "cea mai bună cântăreaţă internaţională", "cel mai bun album internaţional" şi "revelaţia internaţională a anului". În recitalul său a dedicat o piesă designerului vestimentar Alexander McQueen, care a murit acum câteva zile.  

No Comment - Marea Britanie: Sir Anthony Hopkins, pictorul

Posted: 18 Feb 2010 06:57 AM PST

Shakira şi Rafael Nadal, în ipostaze tandre

Posted: 18 Feb 2010 08:59 AM PST

Cel puţin, în noul videoclip al cântăreţei. Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 3 mondial, apare alături de celebra artistă columbiancă în ultimul videoclip al acesteia în ipostze tandre şi, în plus, la bustul gol. Suficient pentru ca presa de scandal să vadă o posibilă apropiere a celor doi, inclusiv în viaţa personală. Scenariul a fost alimentat şi de faptul că Shakira şi Nadal au fost surprinşi luând masa împreună. Dacă speculaţiile se vor dovedi întemeiate, cei doi ar fi al doilea cuplu format dintr-un artist şi un tenismen, după celebrii Enrique Iglesias şi Ana Kurnikova. Posibila relaţia romantică a fost negată de Benito Perez-Barbadillo, purtătorul de cuvânt al tenismanului. Spaniolul are, de altfel, o logodnică, Xisca, iar Shakira are o relaţie de 9 ani cu Antonio de la Rua, fiul unui fost preşedinte argentinian. Gurile rele spun însă că relaţia cântăreţei "scârţâie" în ultimul timp. Videoclipul noului single al Shakirei - "Gypsy" - apare pe piaţă la sfârşitul lui februarie. 

Berlinala: Premieră de gală cu Oana Pellea şi Răzvan Vasilescu. Competiţia se apropie de final

Posted: 19 Feb 2010 12:37 AM PST

Actorii români Oana Pellea, Răzvan Vasilescu şi Ion Sapdaru au participat, miercuri seară, la premiera de gală a peliculei "Bibliotheque Pascal", în regia lui Szabolcs Hajdu, o coproducţie Ungaria/Germania, prezentată în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin. După proiecţie, filmul a fost aplaudat îndelung de publicul prezent la Delphi Filmpalast, o sală de cinematograf impresionantă.Pe lângă actorii români, la premieră au fost prezenţi regizorul Szabolcs Hajdu, actriţa din rolul principal Orsolya Torok-Illyes, dar şi producătorii filmului. Filmul "Bibliotheque Pascal" spune povestea Monei Paparu, cetăţean român de origine maghiară. Mona îl întâlneşte pe Viorel (Andi Vasluianu), care este un urmărit general, dar care o fascinează prin imaginaţia sa bogată. Cei doi îşi petrec noaptea împreună, din această relaţie scurtă rezultând un copil - Viorica. Când Viorica avea doar trei ani, Mona se reîntâlneşte cu tatăl său, pe care nu îl revăzuse de mult timp, Gigi Paparu (Răzvan Vasilescu). Acesta o duce cu el în Germania, unde o vinde, după care este omorât de cei cărora le-o dăduse. Mona o lasă pe Viorica cu mătuşa sa Rodica (Oana Pellea), care este ghicitoare. După ce a fost vândută, Mona ajunge să lucreze în Marea Britanie pentru Pascal, ca prostituată într-un bordel de lux. Între timp, autorităţile o iau pe Viorica din custodia mătuşii Rodica. Când se întoarce în ţară, Mona vrea să îşi ia fiica înapoi şi spune autorităţilor o poveste halucinantă şi nimeni nu o crede. Cu două zile înainte de gala de premiere, lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, este în continuare unul dintre filmele favorite în competiţia Festivalului, presa de specialitate cotându-l mai bine decât "The Ghost Writer" al lui Roman Polanski. Screen Daily alcătuieşte zilnic un top al celor mai bune filme, votanţi fiind atât criticii cotidianului, cât şi alţi şase critici de la publicaţii internaţionale. Astfel, potrivit celui mai recent clasament, filmul lui Florin Şerban este cotat cu 2,9 puncte, fiind devansat doar de pelicula rusească "How I ended this summer" de Alexei Popogrebsky, care a primit 3,1 puncte. O corespondenţă de la Berlin, cu criticul de film Irina Margareta Nistor

Ion Iliescu: Nu am nevoie de funcţii, eu sunt un brand

Posted: 20 Feb 2010 07:00 AM PST

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, sâmbătă, la congresul partidului, decizia sa de se retrage din toate funcţiile pe care le ocupă în PSD. Iliescu a precizat că rămâne în partid şi că va oferi consiliere acestuia, dar că nu are nevoie de funcţii, pentru că el însuşi este un brand."Decizia mea rămâne de neschimbat, ceea ce nu înseamnă că eu părăsesc partidul. În 2005 aveam toate motivele să o fac. Vă daţi seama care era starea mea de spirit de atunci. Atunci cei care nu aveau nevoie de mine puteau să o spună. Se tot vorbeşte de reformă. Ideea în sine este cam ambiguă. Un partid se reînnoieşte continuu. Rămân membru al partidului, nu am nevoie de titulaturi. Am brandul meu. Nu am nevoie de susţineri artificiale. Rămân în partid alături de noua conducere a partidului, indiferent de componenţa ei. Am încrederea că până la urmă oamenii se vor orienta cum trebuie. Rămân în partid, deschis şi îmi pun la dispoziţia partidului posibilitatea de consiliere."În discursul său, Ion Iliescu a criticat promovarea, în ultimii ani, în funcţii de conducere, pe criterii clientelare, de apartenenţă la grupuri de interese şi în funcţie de avere. El a spus că în ultimii ani s-a manifestat în partid "tendinţa de promovare a unor oameni cu bani". Iliescu a menţionat că nu promovarea în funcţie de resursele financiare este o problemă în sine, ci faptul că asta a devenit un obicei, o manieră "predilectă" a celor cu bani şi a "protejaţilor" acestora. Preşedintele de onoare al PSD a acuzat, în aplauzele sălii, şi "manelizarea şi grobianismul" care au fost încurajate în partid.Iliescu a afirmat că, pentru a putea reveni la guvernare, PSD ar trebui să îşi vindece "câteva maladii" care au afectat activitatea partidului şi influenţa în rândul electoratului.Discursul lui Ion Iliescu a fost ascultat cu cea mai mare atenţie de către delegaţii social-democraţi, care au stat chiar şi în picioare pentru a-l asculta 

Spionul care si-a tras...un inel. Daniel Craig s-a insurat

Posted: 21 Feb 2010 05:40 AM PST

stirileprotv.roStarul din filmele cu James Bond, in varsta de 41 de ani, s-ar fi insurat, daca e sa ne luam dupa mai multe tabloide, asta dupa ce pe degetul inelar i-a aparut o verigheta.

Whitney Houston ar mai avea cinci ani de trăit

Posted: 21 Feb 2010 06:09 AM PST

Cântăreaţa Whitney Houston ar mai avea doar cinci ani de trăit din cauza unor grave probleme de sănătate, spun specialiştii în sănătate contactaţi de cotidianul american "The National Enquirer".

De la “micul Titulescu” la preşedintele PSD

Posted: 21 Feb 2010 06:18 AM PST

Procuror, deputat, ministru şi acum şef al celui mai mare partid de Opoziţie din România şi singurul de stânga. Este traseul parcurs de cel care a preluat frâiele PSD. Victor Ponta s-a născut la Bucureşti şi are 38 de ani. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1995, iar din 2003 este doctor în drept penal internaţional. Şi-a început cariera profesională în 1995 ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, iar în numai 5 ani ajunge să coordoneze Biroul de Spălare a Banilor. Începe să se remarce în politică, din 2002, când devine membru în Consiliul Naţional şi apoi membru în Biroul Executiv Naţional al PSD. Timp de 4 ani, din 2002, a condus organizaţia de tineret a PSD. "Din profil, seamănă cu Titulescu", spunea, în 2002, Năstase despre Ponta, iar comparaţia i-a adus acestuia din urmă porecla de "micul Titulescu". Între 2001 şi 2004, în timpul Guvernului Năstase, este secretar de stat şi seful corpului de control al primului ministru. În iulie 2003 devine vicepreşedinte al PSD. În perioada 2006-2008 a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, iar la alegerile palramentare din 2008, obţine un al doilea mandat de deputat de Gorj. În decembrie 2008 este numit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în primul cabinet condus de Emil Boc.

Prinţul Harry, scos de pe lista personalităţilor ale căror decese întrerup programul BBC

Posted: 21 Feb 2010 08:34 AM PST

Cinci membri ai familiei regale britanice, printre care şi Prinţul Harry, au fost scoşi de pe lista personalităţilor ale căror decese întrerup programul reţelei publice britanice BBC, conform noului protocol al reţelei, potrivit Mailonline citat de Mediafax. . Cei cinci membri ai familiei regale - Prinţul Harry, Prinţesa Anne, Prinţii Andrew şi Edward şi Contesa de Wessex, erau anterior incluşi pe o listă specială a BBC, denumită "Category 2", care a fost desfiinţată, conform conform noilor prevederi ale postului. "Category 2" includea o serie de personalităţi care beneficiau de o procedură specială în caz de deces - întreruprea programului şi difuzarea unor documentare pregătite anterior. Noul protocol îi include pe cei cinci membri ai familiei regale într-o categoria "alte celebrităţi". Decesele celor din această listă sunt considerate drept "evenimente majore care beneficiază de acoperire mediatică rapidă şi corespunzătoare". De asemenea, în categoria desfiinţată mai figurau premierul britanic Gordon Brown, liderul opoziţiei britanice David Cameron şi preşedintele SUA, Barack Obama. Pe noua listă se regăsesc şi Muhammad Ali, Lech Walesa, Bob Dylan, Camilla, ducesa de Cornwall, Arhiepiscopul de Canterbury, Papa, Dalai Lama, Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Tony Blair, Nick Clegg, Sir John Major şi Mihail Gorbaciov. Categoria 1 rămâne neschimbată, pe această listă fiind incluşi Regina Elisabeta, Ducele de Edinburgh, Prinţul Charles şi Prinţul William. 

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", premiat cu Ursul de Argint

Posted: 21 Feb 2010 08:49 AM PST

stirileprotv.roUPDATE: Visul unei nopti de iarna la Berlin! Asa am putea numi victoria dubla obtinuta sambata seara in capitala Germaniei de regizorul roman Florin Serban si filmul sau Eu cand vreau sa fluier, fluier.

Altruista si afectuoasa, o catelusa a adoptat doi pisoi!

Posted: 21 Feb 2010 10:46 AM PST

stirileprotv.roUn chiuhuaua din Chile a adoptat fara retinere doi pisoiasi abandonati intr-o cutie pesemne de stapana mamei lor biologica.

Matteo isi prezinta videoclipul “Lovaman” la MTV Fresh!

Posted: 21 Feb 2010 11:29 AM PST

stirileprotv.roLuni, 22 februarie, de la ora 19.00 telespectatorii pot urmari la MTV Fresh cel mai nou videoclip al lui Matteo, Lovaman!

Dificila misiune pentru viitoarele mirese. Cum sa arate rochia?

Posted: 21 Feb 2010 01:44 PM PST

stirileprotv.roModelul croitorului care masoara de trei ori si taie o singura data este imprumutat si de viitoarele mirese. Au bugetul cam subtiat de criza, asa ca probeaza mai multe rochii, pana cand o aleg pe cea mai potriva cu masurile dar si cu buzunarele lor.

Andreea Esca se intoarce la Stiri. Vezi ce mesaj iti transmite

Posted: 21 Feb 2010 03:18 PM PST

stirileprotv.roDupa operatia suferita la picior, Andreea este acum pregatita sa revina in fata telespectatorilor ProTV in fiecare seara de luni pana vineri de la ora 19:00.

Premiile BAFTA: "The Hurt Locker", cel mai bun film

Posted: 21 Feb 2010 07:27 PM PST

Drama de război "The Hurt Locker", regizată de Kathryn Bigelow, a câştigat premiul Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA) pentru cel mai bun film, duminică seară, la Londra, la gala organizată la Royal Opera House. "The Hurt Locker" relatează povestea unei unităţi de genişti în Irak, insistând asupra tensiunii şi a pericolelor care îi pândesc la totul pasul în timpul misiunilor, precum şi asupra relaţiei pe care aceştia o au cu civilii. Kathryn Bigelow a câştigat şi premiul pentru regie, pentru "The Hurt Locker", în faţa fostului ei soţ, James Cameron, nominalizat la aceeaşi distincţie pentru "Avatar", producţie cu un succes răsunător la box-office. "The Hurt Locker", nominalizat la opt categorii, ca şi "Avatar" şi "An Education", a mai obţinut şi premiile pentru cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine, cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet. Filmul "Avatar" a obţinut, în schimb, distincţiile pentru cea mai bună scenografie şi cele mai bune efecte vizuale. Britanicii Colin Firth ("A single man") şi Carey Mulligan ("An Education") au câştigat premiile BAFTA pentru cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă în rol principal. Christoph Waltz ("Ticăloşi fără glorie") a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar Mo'Nique - premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea unei mame abuzive în drama "Precious". Premiul pentru debut "The Orange Rising Star", votat de public, i-a revenit actriţei Kristen Stewart, vedeta din trilogia "Amurg/ Twilight". La această ediţie a premiilor BAFTA, actriţa Vanessa Redgrave a fost distinsă cu Academy Fellowship pentru întreaga carieră.

The Hurt Locker, marele castigator la premiile Bafta

Posted: 21 Feb 2010 09:56 PM PST

stirileprotv.roSurpriza la cele mai importante premii ale industriei cinematografice britanice. Marele castigator al serii a fost nu Avatar, ci drama The Hurt Locker, pe care o veti vedea in curind si la ProTV.

Chinezii din toata lumea inca sarbatoresc intrarea in Anul Tigrului

Posted: 21 Feb 2010 10:02 PM PST

stirileprotv.roDesi Anul Tigrului a debutat acum mai bine de o saptamana, chinezii par sa nu fi obosit de atata petrecere. Asa ca spectaculoasele parade au continuat prin mai multe orase ale lumii.

Castigatorii Ursului de Argint, intampinati pe aeroport in aplauze

Posted: 21 Feb 2010 10:04 PM PST

stirileprotv.roAeroportul Henri Coanda a devenit duminica noaptea scena premiantilor! Regizorul Florin Serban, care a castigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin cu pelicula Eu cand vreau sa fluier, fluier!, s-a intors acasa.

Ti-ai lasa catelul sa mearga la o blind date?

Posted: 21 Feb 2010 10:09 PM PST

stirileprotv.roDaca printre oamenii singuri sunt la moda asa-zisele blind date, aflati ca asemenea intalniri romantice ii ajuta chiar si pe caini sa-si gaseasca jumatatea.

Niciun comentariu: