Y! Alert: Stiri de actualitate

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri de actualitate


Pune o întrebare secretarului de stat în MADR, Adrian Rădulescu Top
Pentru duminică, 14 februarie, ora 11:30, producătorii emisiunii Viaţa satului vă pregătesc o nouă ediţie specială. De data aceasta, Adrian Rădulescu nu va mai pune întrebări în calitate de moderator, ci va da răspunsuri în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale.Numele lui Adrian Rădulescu este cunoscut din 2001 când a devenit preşedintele LAPAR - Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România. În perioada noiembrie 2007 - decembrie 2008 a fost director de cabinet al Ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş. Din ianuarie 2010 este Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Adrian Rădulescu a absolvit Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi deţine un doctorat în ştiinţe agricole.
 
Jaf armat la o casă de pariuri din Mangalia Top
Jaf armat, marţi seară, la o casă de pariuri sportive din Mangalia. Doi indivizi mascaţi l-au ameninţat pe gestionar cu o armă şi şi-au însuşit 7.000 de lei. Atacatorii sunt căutati de poliţişti în tot judeţul Constanţa, anchetatorii afirmând că, în proporţie de 90% ştiu cine sunt infractorii.
 
Peste 40.000 de familii din Piteşti, fără apă caldă şi căldură Top
Toate locuinţele racordate la sistemul centralizat din Piteşti, peste 40.000, au rămas fără căldură şi apă caldă. Cauza este o avarie la conducta magistrală. Lucratorii companiei de termoficare au început reparaţiile, însă agentul termic va ajunge în casele oamenilor cel mai devreme miercuri seară. Este a doua defecţiune majoră în decurs de numai o săptămână şi a şasea în ultimii trei ani. Cele mai multe s-au produs pe timp de iarnă.
 
Cartel Alfa declanşează greva generală în luna mai Top
Circa 400.000 de angajaţi din toate sectoarele bugetare afiliate la federaţiile sindicale ale CNS Cartel Alfa au anunţat, miercuri, declanşarea conflictului de muncă. Vor fi organizate pichete la nivelul prefecturilor în perioada 1 - 15 martie, la nivelul ordonatorilor principali de credite în perioada 15 - 30 martie, după care va avea loc un miting în fiecare judeţ, în intervalul 1 martie - 15 aprilie. În perioada 15 - 30 aprilie va avea loc un miting în Capitală, urmând anunţarea grevei de avertisment şi a unei greve generale în luna mai. Potrivit liderului CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de prevederile Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare, care prevede reducerea personalului din sectorul bugetar, de Legea unitară a salarizării şi de Legea unitară a pensiilor. Sindicaliştii din învăţământul superior cer posibilitatea de a negocia drepturi salariale din venituri proprii şi permiterea păstrării în sistem a profesorilor universitari care dovedesc competenţă şi sunt conducători de doctorate, masterate sau de alte activităţi de cercetare universitare. De asemenea, ei solicită plata sporului de doctorat, care nu se va mai acorda de anul acesta. În caz contrar, nimeni nu va mai vrea să urmeze un doctorat, atâta timp cât acest lucru nu se va vedea la salariu. Poliţiştii susţin că speranţa de viaţă în acest sector este de 62,3 ani, iar ridicarea vârstei de pensionare la 60 de ani este "un atentat la viaţa poliţistului". Totodată, sindicatele solicită plata orelor suplimentare, în special în sectorul sanitar şi în poliţie, posibilitatea acordării tichetelor - cadou, a tichetelor de vacanţă şi de masă. Nu în ultimul rând sindicaliştii acuză lipsa de dialog social. Pentru punerea în aplicare a acestor revendicări, bugetarii din Cartelul Alfa au anunţat şi un plan de acţiuni comune. Astfel, se vor crea la nivelul fiecărui minister comisii de monitorizare a modului în care se aplică Legea salarizării unitare, va fi sesizată Organizaţia Internaţională a Muncii privind nerespectarea contractelor colective de muncă şi a drepturilor câştigate în instanţă ale angajaţilor.
 
Incident aviatic la Iaşi. Nu s-au înregistrat victime Top
Alertă pe aeroportul din Iaşi: un avion al companiei Austrian Airlines, care venea de la Viena, a aterizat de urgenţă, după ce piloţii au observat un incendiu la bord. Mai multe autospeciale si echiaje SMURD s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, astfel că nu s-au mai înregistrat alte evenimente neplăcute.
 
Drogurile uşoare, scoase în afara legii Top
Salvia divinorum, ciupercile psilocibe, care produc halucinaţii, ketamina şi mefedrona, care creează dependenţă, se află pe lista plantelor şi substanţelor interzise prin ordonanţa de urgenţă aprobată miercuri de Guvern. Actul normativ adoptat de Executiv specifică plantele şi substanţele a căror cultivare, producere, fabricare, transformare, oferire, punere în vânzare, distribuire, transport, procurare, cumpărare, deţinere fără drept constituie de acum infracţiune. Dintre plantele şi substanţele scoase în afara legii, ministrul Sănătăţii a indicat Salvia divinorum, toate ciupercile psilocibe, care produc halucinaţii, ketamina şi mefedrona sau sarea de baie, care creează dependenţă, fiind înregistrate şi decese cauzate de această substanţă. Stocurile deţinute vor trebui distruse de către proprietari sau de către posesori la zece zile de la data intrării în vigoare a OUG, însă numai în laboratoare şi societăţi autorizate pentru distrugerea acestora. În privinţa sancţiunilor prevăzute, cultivarea, producerea, vânzarea drogurilor de risc se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 15 ani, iar în cazul drogurilor de mare risc pedepsele variază de la 10 la 20 de ani. Cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la doi ani sau cu amendă, iar în cazul drogurilor de mare risc, pedeapsa este de închisoarea de la 2 la cinci ani.
 
Au ieşit în stradă fiindcă au fost lăsaţi fără curent electric două zile Top
Locuitorii din Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt convinşi că li se testează capacitatea de rezistenţă la frig şi întuneric, fără acceptul lor. După două zile de supravieţuire, nervii lor au cedat şi au ieşit în stradă, revoltaţi.
 
Băieţel salvat de un elicopter Top
Un băieţel dintr-un sat buzoian asediat de zăpadă a fost salvat, miercuri, cu elicopterul. Micuţul, care a făcut o criză de apendicită, trebuia operat de urgenţă, iar ambulanţa nu putea ajunge la el. 
 
O elevă a ajuns la spital după ce a fost bătută de profesoară Top
O elevă de clasa a VI-a a ajuns la spital, după ce a fost bătută de dirigintă. Fata spune că a fost îmbrâncită şi insultată de aceasta, iar colegii profesoarei de limba română confirmă incidentul. Anul trecut, profesoara bătăuşă s-a ales cu desfacerea contractului de muncă, pentru comportament abuziv, la o altă şcoală.
 
Audieri privind scutul anti-rachetă Top
Parlamentarii din comisiile de Apărare şi Externe i-au chemat pe miniştrii responsabili să dea lămuriri cu privire la riscurile şi avantajele amplasării scutului antirachetă pe teritoriul ţării noastre. În perioada următoare, Romania şi Statele Unite vor negocia încheierea unor acorduri, care vor fi ratificate ulterior de Parlamentul României. Decizia CSAT trebuie aprobată de senatori şi deputaţi. Potrivit Mediafax, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat la finalul audierilor, că proiectul antirachetă nu va presupune decât costuri minimale pentru România, legate de asigurarea securităţii perimetrului infrastructurii militare. "Noi vom primi de la partenerii noştri o listă de criterii care ne vor ajuta să identificăm locaţia optimă. În rest, costurile nu ţin nici de interceptoare, nici de infrastructura militară care va fi construită, ci practic de asigurarea securităţii ei în jurul perimetrului. Deci, costuri minimale, care nu au niciun impact macroeconomic şi care vor fi în orice caz minimale", a spus Baconschi.  
 
Iarnă grea în sudul ţării Top
Noapte infernală în sudul ţării. Ninsorile abundente şi viscolul au blocat drumuri naţionale, judeţene şi comunale şi au dat peste cap traficul feroviar. Furtuna de zăpadă a lovit judeţele Olt, Dolj, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Intervenţia drumarilor este îngreunată de vântul foarte puternic, care readuce în foarte scurt timp pe carosabil zăpada îndepărtată de utilaje. Autoturisme, ambulanţe şi trenuri au rămas înzăpezite, iar zeci de persoane au fost adăpostite în sediile unor primării.
 
Circulaţia feroviară, afectată de ninsori Top
Coşmar şi pe calea ferată. Mai multe trenuri au rămas pe drum, între nămeţi, în judeţele Argeş, Teleorman şi Olt. În Argeş, locomotivele trimise să le deblocheze s-au blocat şi ele. Zeci de pasageri şi-au petrecut noaptea în vagoane.Secţiile de circulaţie închise, la ora 10, sunt: Roşiori Nord - Drăgăneşti, Titu - Goleşti, Videle - Giurgiu Nord, Roşiori Nord - Alexandria (tronson redeschis la ora 5.25), Roşiori Nord - Turnu Măgurele, Titu - Călineşti, Ploieşti - Urziceni, Piatra Olt - Caracal, Piteşti - Piatra Olt şi Titu - Târgovişte Sud. Totodată, pe secţia Vlaşca - Târnavele, trenurile aşteaptă reluarea circulaţiei unui tren de marfă rămas înzăpezit. Astfel, Rapidul 383 Bucureşti Nord - Ruse aşteaptă în staţia Videle, Rapidul 462 Thessaloniki - Bucureşti Nord aşteaptă în staţia Vlaşca, Personalul 9438 Târgovişte - Titu aşteaptă în staţia Chiriacu , iar Personalul 9437 Titu - Târgovişte aşteaptă în staţia Videle. Având în vedere vremea nefavorabilă care îngreunează circulaţia pe calea ferată, au mai fost anulate o serie de trenuri de călători cu plecare în noaptea de 10 spre 11 februarie. Astfel, Personalul 9027 Bucureşti Basarab - Piteşti este anulat în relaţia Călineşti - Piteşti, Personalul 9305 Bucureşti Basarab - Caracal este anulat în relaţia Radomireşti - Caracal, Rapidele 695 Bucureşti Nord - Timişoara Nord cu 699 Caransebeş - Reşiţa Sud sunt anulate în relaţia Roşiori Nord - Reşiţa Sud - Timişoara Nord şi retur, Acceleratul 1821 Constanţa - Arad este anulat în relaţia Roşiori Nord - Arad. Trenurile se vor întoarce la staţia Bucureşti Nord ca trenuri 13196 şi 13198. De asemenea, Rapidul 361 Belgrad - Bucureşti Nord aşteaptă în staţia Craiova, Acceleratul 1822 Arad - Constanţa aşteaptă în staţia Craiova şi Acceleratul 1694 Timişoara Nord - Bucureşti Nord aşteaptă în staţia Caracal. Pe 11 februarie, Personalul 9302 Caracal - Bucureşti Basarb este anulat în relaţia Caracal -Radomireşti, Rapidele 794 şi 795 Craiova - Bucureşti Nord şi retur sunt anulate, Acceleratul 1788 Piteşti - Bucureşti Nord este anulat în relaţia Piteşti - Titu şi circulă în relaţia Titu - Bucureşti Nord, Acceleratele 1891 Bucureşti Nord - Craiova şi 1991 Goleşti - Parcul Kreţulescu sunt anulate în relaţia Titu - Parcul Kreţulescu - Piteşti şi circulă în relaţia Bucureşti Nord - Titu, Acceleratele 1789 Bucureşti Nord - Piteşti şi 1591 sunt anulate în relaţia Bucureşti Nord - Piteşti - Curtea de Argeş, Acceleratul 1794 Piteşti - Bucureşti Nord este anulat în relaţia Piteşti - Titu şi circulă în relaţia Titu - Bucureşti Nord, Acceleratul 1892 Craiova - Bucureşti Nord este anulat în relaţia Craiova - Piteşti - Bucureşti Nord, Acceleratul 1992 Parcu Kreţulescu - Goleşti este anulat, la fel şi Personalul 9342 Giurgiu - Bucureşti Basarab, Personalul 9344 Giurgiu - Videle şi Personalele 9341 şi 9343 Videle - Giurgiu şi retur.
 
Bucureştiul, afectat şi de nămeţi, şi de inundaţii Top
În Capitală, ninsoarea s-a trasformat în ploaie în cursul nopţii, iar vântul a suflat cu putere. Autorităţile sunt îngrijorate că s-ar putea produce inundaţii din cauza ploii, dar şi a încălzirii bruşte a vremii care topeşte mormanele de zăpadă de pe străzi. Joi dimineaţă, apa de pe bulevardele Capitalei a dat mari bătai de cap în special pietonilor. În unele intersectii s-au format adevărate lacuri. Deja apa atinge şi o jumătate de metru înălţime. Deocamdată, traficul se desfăşoară fără probleme. Canalizarea face faţă cu greu volumului mare de apă rezultat în urma topirii stratului de omăt, mai ales că foarte multe guri de canal sunt acoperie cu zăpadă.
 
Gropile din Bucureşti, astupate cu un ciment-minune? Top
Autorităţile din Bucureşti au testat miercuri seară, în sectorul patru, o substanţă care astupă gropile din asfalt în orice conditii meteo. Betonul minune poate fi turnat şi pe umezeală şi pe frig. Cimentul se întăreşte în doar o jumătate de oră, iar, dupa acest interval de timp, pe stradă se poate circula fără restricţii. Lucrarea are o garanţie de trei ani. Substanţa este comercializată de o firmă franceză. Edilii se gândesc că, în viitor, firmele care se ocupă de întreţinerea străzilor sa fie obligate sa foloseasca aceast ciment.
 
VIDEO Portar nedumerit - intra sau nu in poarta? Top
Argentina a castigat greu, scor 2-1, amicalul cu Jamaica , Pumele intorcand rezultatul in ultimele minute. Faza disputei a fost realizata de Nelson Ibanez, portarul argentinian incasand un gol cu capul de la 15 metri . Explicatia este simpla, a crezut ca trece pe langa poarta. 
 
Liderii Uniunii Europene pregatesc la summitul de la Bruxelles un pachet de ajutor pentru Grecia, insa vor pune conditii Atenei Top
Liderii Uniunii Europene vor pune bazele unui ajutor extern pentru Grecia, dar orice program de sprijin va fi conditionat de ajustari economice majore pe care Atena va trebui sa le realizeze, informeaza Reuters. Sefii de stat din UE se intalnesc joi, la Bruxelles, in cadrul unui summit in care vor discuta despre modalitatile prin care pot ajuta Grecia sa depaseasca problemele economice.
 
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea Top
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, societate care a fost infiintata prin fuziunea Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti” cu Societatea Nationala "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu” si-a inceput, joi, activitatea, informeaza Ministerul Transporturilor. Noua companie va asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi aflate in zona Capitalei. 
 
Sebastian Vladescu e optimist: Mladitele primaverii vor rasari si in economia romaneasca Top
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a incercat joi sa transmita un mesaj de optimism in privinta situatiei economice a Romaniei, recurgand la o comparatie cu iarna grea cu care se confrunta romanii: "Poate in economie nu e primavara pe care ne-am dorit-o, e o iarna care in niciun caz nu e atat de rea ca cea de afara. Cred ca mladitele primaverii vor rasari si in economia romaneasca, chiar din acest an".
 
Serafim Urechean, presedintele Aliantei Moldova Noastra: Prezenta scutului antiracheta in Romania trebuie lamurita mai mult Top
Romania ar trebui sa ofere lamuriri Chisinaului in privinta scutului antiracheta. Republica Moldova respecta decizia Romaniei, dar subiectul trebuie lamurit mai mult, a declarat la RFI Serafim Urechean, unul dintre cei patru lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana, presedintele Aliantei Moldova Noastra. 
 
Ladislau Boloni - motivele despartirii de Standard Top
A castigat campionatul la primul sezon pe banca lui Standard, dar la jumatatea stagiunii 2009-2010 a fost nevoit sa-si dea demisia. Ladislau Boloni a plecat de la formatia din Liege din cauza conducerii , oficialii belgieni facandu-i viata grea in ultimele luni antrenorului roman. "Nu mai puteam rezista" , a declarat Boloni.
 
Sebastian Vladescu: Programul Prima Casa ar putea fi extins la grupuri de oameni care se asociaza pentru a construi locuinte Top
Ministerul Finantelor intentioneaza sa extinda programul Prima Casa pentru mai multe persoane fizice care se asociaza in vederea constructiei de locuinte. In acest fel, se creeaza posibilitatea extinderii plafonului de garantare oferit de stat, a explicat joi ministrul Sebastian Vladescu.
 
Cum traieste criza un somer spaniol? De 18 luni nu lucrez. O sa emigrez cu familia. Un reportaj din El Mundo Top
"Pana la urma, va trebui sa emigram. Aici nu se mai poate sta, mai ales ca avem un copil. O sa plecam cu sotul ori in  Elvetia, ori in Germania. Am 18 luni de cand nu lucrez", marturiseste in El Mundo , Teresa Barbero, una din cei peste 4 milioane de someri spanioli care isi cauta zilnic de lucru.
 
Nissan lanseaza la vara crossover-ul compact Juke, model care va fi produs in Marea Britanie Top
Nissan a prezentat fotografii cu cel mai nou model al marcii, crossover-ul compact Juke care va fi prezentat in martie la Geneva, iar din vara urmeaza sa fie lansat in Europa. Nissan spera ca va vinde pe an minim 140.000 de unitati din noul model care este cu 18 cm mai scurt decat cea mai vanduta masina a marcii pe continent, Qashqai. Productia Juke garanteaza ca cei 1.000 de oameni care lucreaza la proiect isi vor pastra locurile de munca in urmatorii ani.
 
Politica financiara si razboaiele ideologice Top
Ne aflam in momente destul de dubioase pentru moneda europeana. PIGS , cei patru purcelusi, prin circul financiar iresponsabil pe care l-au facut, au pus o presiune enorma pe cursul euro, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.
 
Abonatii Vodafone isi pot alege numere de telefon personalizate la preturi de la 10 euro pana la 200 euro Top
Vodafone a lansat joi un serviciu prin care abonatii isi pot personaliza actualele numere de telefon sau isi pot alege altele noi, la tarife intre 10 euro si pana la 200 euro (TVA inclus), a anuntat operatorul. Utilizatorii au la dispozitie sapte cifre din care se poate forma un numar personalizat ce ar putea contine nume, ocupatie, data nasterii, porecla sau alte combinatii.
 
Iuscenko se razbuna pe toti adversarii lui Top
Presedintele Viktor Iuscenko a cerut Curtii Constitutionale sa explice prevederile constitutionale referitoare la bazele militare straine de pe teritoriul Ucrainei, scrie Neazavisimaia gazeta . Avand in vedere ca in Legea fundamentala se mentioneaza numai baza Flotei din Marea Neagra a Rusiei, este evident ca se incearca un atac indirect asupra unitatii, estimeaza publicatia.
 
Oferta de Sfantul Valentin la Emirates Palace din Abu Dhabi: Sejur de un milion de dolari, cu valet personal, limuzina de lux si avion privat Top
Dragostea nu are pret, dar pentru cei care sunt dispusi sa cheltuiasca un milion de dolari pentru Sfantul Valentin, Emirates Palace din Abu Dhabi anunta o oferta "unica": un sejur pentru un cuplu de indragostiti la hotelul "autoproclamat" de sapte stele, in care "toate dorintele vor fi indeplinite", informeaza AFP.
 
Guvernul a aplicat tehnica relansarii economice prin exercitii fizice. Jumatate din investitiile incepute in 2009 s-au dus in sport Top
Autoritatile statului au alocat, anul trecut, pentru investitii noi circa 330 milioane lei (aprox.78,5 milioane de euro), potrivit unei informari a Guvernului transmisa la solicitarea HotNews.ro. Daca ar fi sa facem un top cu investitiile noi pentru care au fost alocati cei mai multi bani de la buget, pe primul loc s-ar afla cheltuielile legate de salile de sport (140 de milioane de lei), urmate de cele cu modernizarea DN 72 Gaiesti - Ploiesti (55 milioane lei)  si de cheltuielile cu constructia unor bazine de inot ( 43,2 milioane de lei). La polul opus, Guvernul a alocat cele mai mici sume (128 mii lei) pentru lucrarile de irigatii in amenajarea Biliesti, Slobozia, Ciorasti.
 
Leul se apreciaza, pe seama cresterii apetitului fata de risc Top
Leul s-a apreciat joi usor, BNR afisand o cotatie de 4,1071 lei pentru un euro si de 2,9849 lei pentru un dolar american. "Moneda nationala a avut o alta zi favorabila si s-a intarit usor fata de euro, simultan cu reducerea nervozitatii privind Grecia. Bursele din Asia au crescut puternic ajutate de stiri pozitive din Australia si din China. CDS-urile au scazut, atat pentru pietele emergente, cat si pentru cele dezvoltate. Prin urmare, apetitul fata de risc a crescut si am putea vedea leul apreciindu-se semnificativ fata de euro", spun dealerii bancilor comerciale.
 
NATO discuta cu Rusia despre securitate Top
NATO a inceput sa dezbata cu Rusia noul concept strategic al Aliantei, pe care aceasta intentioneaza sa il adopte la sfarsitul anului. Ieri, „grupul de intelepti” in frunte cu fostul secretar de stat Madeleine Albright s-a aflat la Moscova pentru consultari cu seful diplomatiei ruse, Sergei Lavrov.
 
Ce inseamna amplasarea scutului antiracheta in Romania, ce avantaje si dezavantaje exista si ce costuri? Bogdan Aurescu (MAE) raspunde cititorilor HotNews.ro vineri, de la ora 12.00 Top
Presedintele Traian Basescu a anuntat joia trecuta ca Romania a acceptat instalarea unor interceptori terestri in Romania, elemente ale scutului antiracheta american. Ce avantaje avem, care sunt costurile si ce inseamna amplasarea scutului in Romania, care sunt etapele proiectului american si cum trebuie interpretata reactia Rusiei la acest anunt? Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice in MAE, va raspunde cititorilor HotNews.ro, vineri de la ora 12.00, la intrebarile privind amplasarea scutului antiracheta in Romania. Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
 
Legenda Raul, tot mai aproape de sfarsitul visului galactic Top
Este cel mai bun marcator din istoria Realului, dar in ultima perioada bifeaza tot mai greu minute in tricoul galacticilor. Raul a fost uitat de Manuel Pellegrini pe banca de rezerve, iar New York Red Bull ii ofera un contract substantial , informeaza Marca . In aceste conditii, este destul de probabil ca numarul 7 sa fie lasat vacant de legenda Raul Gonzalez Blanco. 
 
UPDATE Ringier Romania ii vinde cotidianul Evenimentul Zilei si Capital lui Bobby Paunescu. Schimbari in conducerea Ringier si restructurari. Diva se inchide. Paunescu: vom grupa toate activele media intr-un grup si avem in vedere alte achizitii, TV si online Top
Ringier Romania a anuntat oficial, joi, ca a ajuns la un acord cu Bobby Paunescu in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie "Editura Evenimentul si Capital", unde actionar majoritar este Bobby Paunescu. Miscarea este prezentata intr-un comunicat de presa drept o masura de eficientizare a portofoliului Ringier. UPDATE Comunicat B1 TV: "prin aceasta investitie, actionarul urmareste sa isi intareasca pozitia intr-o piata caracterizata tot mai mult de convergenta". UPDATE 2 Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Editura Evenimentul si Capital este detinuta 100% de Ioan Cezar Iulian Simionescu, care detine si functia de administrator. UPDATE 3 Bobby Paunescu a declarat pentru HotNews.ro ca Simionescu este avocatul care a infiintat firma. Paunescu spune ca el detine 70% din actiunile companiei, 20% apartinand firmei SPET SA, detinuta de familia Paunescu, iar 10% lui Claudiu Serban. UPDATE 4 Bobby Paunescu a declarat pentru HotNews.ro ca entitatile media unde este actionar si care opereaza in prezent separat vor fi reunite intr-un grup pe care intentioneaza sa-l extinda. El a spus ca dupa preluarea celor doua titluri de la Ringier "provocarea cea mai mare este sa demonstram ca printul va putea sa reziste" urmatoarei perioade de "un an, un an si jumatate". UPDATE 5 Evenimentul Zilei si Capital ar fi fost vandute pentru circa 8 milioane de euro, din informatiile HotNews.ro. O suma similara a fost anuntata si de Paginademedia.ro
 
Un ambasador arab si-a anulat nunta, dupa ce si-a acuzat mireasa ca si-a ascuns barba sub niqab Top
Un ambasador arab a decis sa-si anuleze nunta dupa ce a descoperit ca viitoarea sa sotie, care purta valul islamic niqab, avea barba si era sasie, relateaza Golf News , preluat de The Telegraph si BBC News .
 
DCS intra in martie pe segmentul de televiziune digitala prin cablu, tintind 10.000 abonati in primul an Top
Operatorul de telecomunicatii Digital Cable Systems va lansa in martie servicii de televiziune digitala prin cablu pentru clientii rezidentiali din localitati precum Campulung Muscel, Dragasani si altele din judetele Arges si Valcea, tintind atragerea a cel putin 10.000 clienti in primul an, a anuntat joi operatorul. Pretul mediu al unui abonament lunar pentru serviciul de baza de televiziune digitala va fi de 39 de lei (inclusiv TVA), iar numarul de programe TV in format digital disponibile intr-o prima faza va fi de aproximativ 80. 
 
50 de analisti financiari bancari vad recesiunea incheiata si o crestere in 2010 cuprinsa intre 0,4 si 2% Top
PIB-ul Romaniei s-a redus in ultimul trimestru din 2009 probabil cu 5,5% fata de trimestrul corespunzator al anului 2008 - estimarile variaza intre -6,6% si -5%-  dar probabil a consemnat o crestere de 0,1% fata de trimestrul anterior , se arata intr-un comunicat al Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR).
 
Doi dealeri germani au anuntat preturile pentru SUV-ul Dacia - Cea mai ieftina versiune costa de la circa 13.000 de euro Top
Dacia va anunta preturile pentru SUV-ul Duster pe 2 martie la Geneva, insa dealerii din Germania au anuntat deja preturi pentru noul model. Se pleaca de la putin peste 13.000 euro si ajung la aproape 17.000 euro, insa nu s-au dat preturile variantei 4X4.  Preturile sunt disponibile atat pe mobile.de, cat si pe site-urile unor dealeri germani.
 
Ion Iliescu: Votul pe echipe la Congresul PSD ar putea duce la scindarea PSD Top
Ion Iliescu a declarat joi ca un vot pe echipe si platforme la Congresul partidului, in care se va alege presedintele social-democratilor, risca sa duca la ruperea PSD, asa cum s-a intamplat cu FSN, in 1992.
 
Jurnal de Laos. Expeditie reusita Top
O echipa mixta romano-franceza, formata din 11 speologi si scafandri, s-a aflat in Laos pentru a explora in premiera cateva din pesterile din aceasta tara, considerata un adevarat paradis al speologiei. Obiectivul lor a fost explorarea marilor sisteme carstice subterane din masivul Khammouane, dar si continuarea explorarii raului subteran Xe Bang Fai, unul din cele mai impresionante sisteme carstice cunoscute din lume.  Acum, expeditia a ajuns la final iar catre mijlocul lunii urmeaza o conferinta de presa.
 
Koen Vanvinckenroye, noul director general al centrului regional de servicii ING de la Cluj-Napoca Top
Koen Vanvinckenroye, in prezent director executiv operatiuni si membru al  boardului executiv al ING Asigurari de Viata, va prelua de la 1 martie 2010 functia de director general al centrului regional de servicii pentru clientii ING din Europa Centrala de la Cluj-Napoca, a anuntat joi asiguratorul.
 
Senatorii isi vor schimba programul de lucru pentru a face economii cu incalzirea si aerisirea salilor Top
Senatorii isi vor schimba programul de lucru incepand cu saptamana viitoare, din cauza costurilor mari cu incalzirea si aerisirea salilor, dar si din cauza problemelor legate de deplasarea senatorilor in circumscriptii, informeaza Agerpres.
 
VIDEO Fotografii inedite de la atentatele de la World Trade Center Top
La noua ani de la atentatele de la World Trade Center, o serie de fotografii inedite care au surprins tragedia din 11 septembrie au fost date publicitatii. Imaginile au fost surprinse din elicopter, de ofiterul de politie Greg Semendinger. El a fost primul care a raspuns apelurilor de a se deplasa la locul atentatelor, unde a ajuns in doar cateva minute, informeaza Telegraph .
 
webRelease: Se cauta scoli din Romania! Top
Reteaua internationala de scoli aces (Academia Scolilor din Europa Centrala) da startul unui nou concurs de proiecte. Ajunsa deja la a patra editie, Academia Scolilor din Europa Centrala organizeaza un nou concurs de proiecte dezvoltate in parteneriat de scolile din regiune. Tema de anul acesta este "Creeaza solutii!", participantii fiind invitati sa aplice cu propuneri de proiecte creative, care vizeaza solutionarea conflictelor in scoala si in societate.
 
14 ore în tren, în mijlocul nămeţilor Top
Cei 40 de călători ai trenului accelerat Craiova - Bucureşti, rămaşi înzăpeziţi în localitatea argeşeană Fâlfani, au fost recuperaţi şi aduşi în gara Costeşti, din Argeş. După 14 ore de aşteptare între nămeţi, oamenii spun că au trăit o noapte de groază, deşi în tot acest timp au avut căldură, electricitate, apă, ceaiuri şi mâncare.
 
Teste Jerez/ Buemi a dominat sesiunea/ Schumacher, mai rapid decat Alonso Top
Sebastian Buemi (Toro Rosso) a fost cel mai rapid in sesiunea de dimineata a testelor de la Jerez (a doua zi), acesta fiind urmat de Jenson Button (McLaren) si Nico Hulkenberg (Williams). Interesant este faptul ca Michael Schumacher a stabilit un timp mai bun decat Fernando Alonso.
 
S-au interzis drogurile uşoare? Să facem provizii! Top
Ordonanţa de interzicere a magazinelor de vise i-a pus pe jar pe amatorii de produse etnobotanice din Constanţa care s-au înghesuit la magazine pentru a-şi face stocuri. Substanţele interzise trebuie distruse în termen de 10 zile de la publicarea noii legi în Monitorul Oficial. În acest timp, la spitalul din Constanţa au mai fost aduşi şapte tineri care delirau, după ce au consumat produse etnobotanice.
 
Femei de serviciu care au o jumătate de normă pe postul de grefier Top
Lipsa de personal auxiliar din Justiţie îi obligă pe angajaţi să lucreze în plus şi să fie polivalenţi. De exemplu, după terminarea programului, femeile de serviciu de la Tribunalul Timiş dau o mână de ajutor şi colegilor grefieri. Aceasta, pentru că volumul de muncă a crescut considerabil în ultimele luni, în timp ce numărul angajaţilor a scăzut.
 
VIDEO Cranberries va concerta in Romania Top
Formatia The Cranberries va canta in Romania pe 20 iulie, informeaza Events. Locul de desfasurare a evenimentului va fi anuntat in zilele urmatoare. Celebra trupa irlandeza s-a reunit la sfarsitul lui 2009, dupa o pauza de sase ani.
 
VIDEO Argentina: Un barbat a salvat, in ultimul moment, viata unui sofer blocat pe calea ferata Top
Un barbat din Argentina si-a riscat propria viata pentru a salva un sofer aflat la volanul unei camionete ce a ramas blocata pe o cale ferata, relateaza Buenos Aires Herald . Curajosul argentinian a reusit sa impinga masina intepenita pe sine in ultimul moment, fiind la un pas de a fi lovit de tren.
 
Tigrul, o specie pe cale de disparitie. In intreaga lume mai traiesc in libertate doar 3.200 de exemplare Top
In lume mai exista, in prezent, doar aproximativ 3.200 de tigri in libertate, mai putin decat numarul felinelor aflate in captivitate in Statele Unite. Fara adoptarea unor masuri ferme de protejare a acestei specii, tigrii ar putea disparea complet din habitatul lor natural in mai putin de o generatie, afirma World Wildlife Fund , citat de CNN .
 
Iaşi: Femeile, mai rezistente la băutură decât bărbaţii Top
La Iaşi, femeile stabilesc recorduri incredibile la alcoolemie, lăându-i pe bărbaţi mult în urmă. O femeie de 63 de ani, care a ajuns la spital pe propriile picioare, i-a lasat fără grai pe medici. Rezultatele analizelor indicau o alcoolemie de 7,55 la mie. Recordul anterior a fost înregistrat în septembrie, anul trecut, la Spitalul "Sf. Spiridon" de o pacientă care ajuns la spital cu o alcoolemie de 7,37 la mie. Până acum, recordul masculin a ajuns doar până la 6,2 la mie. Medicii spun că o comă alcoolică se instalează de la 2 la mie. Apoi, organismul uman poate ceda oricând, iar şansele de resuscitare sunt minime.
 
O idee interesanta: infiintarea Fondului Monetar European Top
Ideea vine de la Stepahne Cosse, un fost senior economist al FMI profesor la Institutul de Studii Politice din Paris. Omul a publicat-o joi in Le Monde si merita atentia noastra. Despre ce e vorba? Grecia, Spania si Portugalia se confrunta cu neincrederea pietelor, da? Inregistreaza prime de risc din ce in ce mai ridicate, ceea ce le diminueaza capacitatea de a rambursa datoriile suverane. E ca si cum v-ati imprumuta vecinul cu sume tot mai mari, cand el castiga tot mai putin. Evident, i-ati da cel mult bani la dobanzi mai ridicate, scrie Dan Popa pe blogul lui . 
 
Criza de candidati in PDL: Cine se bate cu alianta PSD-PC-PNL in sectorul lui Piedone? Top
PDL cauta cu disperare un candidat pentru colegiul 19 din Capitala, insa nimeni din partid nu se arata dispus sa riste in sectorul primarului sectorului 4, Cristian Popescu (Piedone), au declarat pentru HotNews.ro surse in partid. Guvernul ar intentiona sa programeze alegerile partiale pentru data de 25 aprilie, la limita celor 90 de zile prevazute de lege. Functia de deputat a ramas vacanta dupa demisia Danielei Popa (PC). In schimb, PSD si PNL nu vor desemna candidati, lasand cale libera candidatului propus de PC, cel mai probabil Liliana Minca, fosta directoare a Loteriei Romane.
 
Liderii Uniunii Europene au decis sa ajute Grecia Top
Liderii Uniunii Europene au cazut de acord sa sprijine Grecia pentru a depasi problemele economice cu care se confrunta. Anuntul a fost facut de presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, care a refuzat sa dea insa alte detalii privind acest acord, informeaza BBC . Despre situatia Atenei a vorbit si cancelarul german Angela Merkel, care a subliniat ca Grecia "nu va fi lasata singura, dar exista reguli, iar aceste reguli trebuie respectate".
 
Nationalistul rus Vladimir Jirinovski propune alipirea Ucrainei la Federatia Rusa Top
Liderul ultranationalist rus Vladimir Jirinovski a declarat, intr-un interviu acordat postului de radio "Eho Moskvi", ca este de parere ca, peste cinci ani de zile, partea estica a Ucrainei se va alipi la Federatia Rusa, noteaza Rador .
 
Proiectul politic al lui Mircea Geoana: Presa care sa-i sprijine pe alesii locali de stanga, condamnarea comunismului si aflarea adevarului despre Revolutie si mineriade Top
Mircea Geoana propune, in programul politic 'Impreuna spre viitor', cu care va candida la sefia PSD, sustinerea sau chiar constituirea unor institutii media cu viziune de stanga, care sa vina in sprijinul alesilor locali, relateaza Agerpres .
 
Deputat rus: Speram sa ajungem la un acord cu SUA in privinta scutului antiracheta din Romania Top
Rusia ar putea ajunge la un acord cu Statele Unite in privinta amplasarii scutului american de aparare antiracheta, a declarat joi un membru al Comisiei pentru Aparare a Dumei de stat, citat de RIA Novosti .
 
Parlamentul European a respins acordul cu SUA privind accesul la datele bancare ale europenilor Top
Parlamentul European a iritat Statele Unite ale Americii, blocand un acord care le-ar fi permis americanilor sa aiba acces la datele bancare ale cetatenilor din Uniunea Europeana, sub motivul luptei impotriva terorismului. Printr-o larga majoritate (378 de voturi "impotriva" si 196 "pentru"), europarlamentarii si-au exercitat pentru prima oara dreptul de veto asupra unui acord international, informeaza AFP.
 
Scutul din Romania nu ameninta Moscova. Rusia nu detine rachete cu raza medie de actiune - ambasador SUA Top
Interceptoarele SM-3 care vor fi amplasate in Romania incepand cu 2015 nu reprezinta o amenintare pentru Rusia, tara care nu detine rachete cu raza medie de actiune, a afirmat joi ambasadorul american la Moscova, John Beyrle, citat de RIA Novosti .
 
Creatorul de moda Alexander McQueen, gasit mort Top
Designerul britanic Alexander McQueen a fost gasit mort, joi dimineata, in casa sa din Londra, a anuntat purtatorul de cuvant al acestuia, informeaza Associated Press. McQueen avea 40 de ani. Potrivit presei din Regat, designerul s-ar fi sinucis. Politia a anuntat ca o autopsie va fi efectuata pentru a se afla cauzele mortii, precizand totodata ca decesul nu este considerat "suspect".
 
SWIFT: Parlamentul European respinge tratatul cu SUA privind transferul de date Top
Stirea e scurta: Parlamentul European a respins astazi cu 378 de voturi la 196 acordul interimar privind transferul de date bancare catre Statele Unite prin reteaua SWIFT. Poveste e mai lunga dar merita inteleasa pe deplin. Acum vreo aproape 3 ani a iesit un scandal mondial pe tema SWIFT, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau . 
 
Anul 2009 a adus cele mai multe decese in randul jurnalistilor, la nivel global Top
Anul 2009 a fost cel mai grav din ultimul deceniu pentru profesia de jurnalist, fiind inregistrate la nivel global 110 decese ale unor ziaristi aflati pe teren, potrivit raportului anual al Institutului International al Presei (IPI), citat de Mediafax . Doar in luna noiembrie, peste 30 de jurnalisti au fost ucisi intr-un atentat din timpul campaniei electorale locale din Filipine, tara considerata ca fiind cea mai periculoasa pentru reprezentantii media.
 
Marius Hagger, Ringier Romania: Am vandut EvZ si Capital lui Bobby Paunescu pentru ca indrazneste sa investeasca in ziare in astfel de vremuri. Divizia online va fi dizolvata, vanzarile raman centralizate Top
Marius Hagger, directorul general Ringier Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca decizia grupului de a vinde Evenimentul Zilei si Capital a fost cauzata de faptul ca trebuie sa-si imbunatateasca rezultatele si sa-si concentreze investitiile. El a declarat, prin e-mail, ca divizia online va fi dizolvata, insa activitatile de vanzari si de online IT vor ramane centralizate. UPDATE Mediafax citeaza un interviu pentru angajatii trustului Ringier, in care Marius Hagger spune, intre altele, ca "din pacate, aproape fiecare departament trebuie sa faca o reducere de posturi (...) Ne-am ajustat bugetele pentru 2010 in vederea unui an care arata chiar mai rau decat 2009."
 
Teste Jerez: Kobayashi, liderul zilei/ Schumacher mai rapid decat Alonso Top
Kamui Kobayashi a stabilit cel mai bun timp al zilei in cadrul testelor de la Jerez, pilotul celor de la BMW-Sauber fiind cronometrat cu 1:19.950. Al doilea a fost Sebastian Buemi (Toro Rosso), in timp ce campionul mondial Jenson Button a avut al treilea timp. 
 
RomInfoLine, un nou jucator pe piata serviciilor de informatii telefonice, porneste cu o baza de 300.000 contacte confirmate Top
Compania RomInfoLine a lansat joi un serviciu de informatii telefonice, apelabil la 118724 pentru moment doar din retelele Romtelecom, Cosmote, Orange şi Vodafone, la un tarif de minim 0,30 euro pe apel plus 0,30 euro/minut (inclusiv TVA) si dispunand in prezent de date de contact confirmate a 300.000 de companii la nivel national. Pentru a se diferentia de servicii similare de informatii telefonice, precum cele ale InfoClick sau Romtelecom, RomInfoLine spune ca noul serviciu nu ofera doar numarul de telefon, ci si adresa unui anumit loc si posibilitatea conectarii la numarul solicitat.
 
Se regrupeaza taberele in PSD: Mitrea si Iliescu au aderat la aripa Nastase. Geoana isi face lobby intens prin tara Top
Lupta pe toate fronturile in PSD. Cu 9 zile inaintea Congresului, se strang randurile si se contureaza  candidatii la finala: Mircea Geoana si Adrian Nastase. La sedinta comisiei de organizarea a Congresului, Ion Iliescu si Miron Mitrea au trecut oficial in barca lui Adrian Nastase. De cealata parte, tabara lui Geoana pare sa beneficieze de sprijinul mai multor lideri de organizatii. Lupta se poarta pe doua fronturi: modificarile la statut si negocierile pe sustinerea delegatiilor.
 
Voronin: Decizia lui Basescu de a gazdui scutul antiracheta american aminteste de intelegerile dintre Antonescu si Hitler Top
Decizia Romaniei de a amplasa sistemele americane antiracheta pe teritoriul sau aminteste de intelegerile dintre maresalul Ion Antonescu si Adolf Hitler pentru formarea unei coalitii antisovietice, a declarat liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, citat de Info-Prim Neo .
 
VIDEO Efectul fenomenului climatic El Nino asupra Americii: Furtuni de zapada in SUA, canicula fara precedent in Rio, seceta in Ecuador Top
Furtuni de zapada in Statele Unite, canicula in Brazilia, inundatii ucigatoare in Mexic, seceta in Ecuador: catastrofele par sa se acumuleze pe continentul american, unde meteorologii arata cu degetul spre fenomenul climatic "el Nino", relateaza AFP.
 
Cum s-a vazut familia Paunescu in EVZ: De la rechinii Bancorex, la noii miliardari ai Romaniei Top
Evenimentul Zilei a publicat in ultimii ani mai multe investigatii care au avut ca subiect afacerile familiei Paunescu care, prin Bobby Paunescu, a anuntat achizitionarea ziarului. Averea familiei Paunescu, presupusa calitate de fost ofiter DIE a lui George Paunescu, implicarea in scandalul Bancorex, scandalul legat de Hotelul Lido toate au trecut prin lupa jurnalistilor de la Evenimentul Zilei. Intra in articol si vezi o selectie realizata de HotNews.ro a anchetelor EVZ pe tema averii familiei Paunescu
 
Soţul Monicăi Ridzi şi-a cerut şi el dreptul: un telefon mobil nou, scrie tolo.ro Top
Cătălin Tolontan face, pe site-ul său, noi dezvăluiri care vizează scandalurile în care a fost implicat fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. De data aceasta, Tiberiu Ridzi, primarul PD-L de Petroşani şi soţul Monicăi Ridzi, este personajul principal. Citește mai departe...
 
Primăria Sibiu a găsit o soluţie să poată deschide adăpostul de câini din Dealul Guşteriţei Top
Adăpostul de câini va fi deschis până la sfârşitul lunii februarie. Pentru că nu poate angaja în această perioadă personal calificat municipalitatea a decis să detaşeze la adăpost câţiva funcţionari de la Serviciul de Ecarisaj. Citește mai departe...
 
Mii de vaccinuri expirate, zac în spitalele din Alba Top
Aproape 2000 de vaccinuri împotriva tuberculozei pentru nou-năcuţi, zac expirate în spitalele din Alba. Cele mai multe, peste 1500 sunt cu termenul depăşit de aproape trei luni. Citește mai departe...
 
Diplomatul Silviu Ionescu, chemat la Singapore pentru audieri Top
Ministerul singaporez de Externe a inaintat Ambasadei Romaniei din aceasta tara o nota diplomatica prin care cere sprijinul reprezentantei romane in aducerea la Singapore a diplomatului Silviu Ionescu, pentru a fi audiat in ancheta privind accidentul rutier mortal in care a fost implicat, relateaza Asiaone .
 
Cursurile din 70 de şcoli se suspendă, vineri, în judeţul Argeş Top
Unităţile de învăţământ în care nu se vor desfăşura activităţi didactice includ elevi din ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, potrivit Ministerului Educaţiei. Citește mai departe...
 
Opt centre de plasament din Sibiu vor fi dotate şi amenajate anul acesta cu bani europeni Top
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a realizat un proiect de modernizare a echipamentelor din centrele de asistenţă socială pentru care a primit finanţare de peste 450 de mii de euro, bani nerambursabili. Citește mai departe...
 
Ioan Becali: Mutu va fi audiat de procurori, verdict în cel mult trei săptămâni Top
O echipă de jurnalişti de la o televiziune din Italia se află în aceste zile în România pentru a realiza un film despre cariera lui Adrian Mutu. Citește mai departe...
 
Contre între Ilie Sârbu şi ginerele său, Victor Ponta, în legătură cu susţinerea lui Geoană la şefia PSD Top
La Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Timiş Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, şi-a declarat susţinerea pentru Mircea Geoană. Citește mai departe...
 
Băsescu vrea simplificarea accesului la fondurile structurale Top
Preşedintele Traian Băsescu a salutat decizia Consiliului European de a modifica actualul cadru de reglementare privind accesul la fondurile structurale, insistând pe nevoia operării unei deschideri şi mai ample în această direcţie, informează Administraţia Prezidenţială. Citește mai departe...
 
Sarkozy: Liderii UE au acceptat unanim ideea unei guvernari economice a statelor membre Top
Presedintele francez Nicolas Sarkozy a afirmat joi ca liderii UE au acceptat in unanimitate ideea unei guvernari economice a celor 27, propusa de Franta si Germania, apreciind ca aceasta este "una dintre lectiile crizei", relateaza AFP.
 
Stelistul Tănase a renunţat la "bomba sexy" Iulia pentru Daniela Crudu Top
Idila dintre stelistul Cristi Tănase şi "bomba sexy" Iulia Tăbăcaru a luat sfârşit. Fotbalistul nu a pierdut însă vremea şi şi-a găsit deja o nouă parteneră, în persoana Danielei Crudu. Citește mai departe...
 
Adrian Severin: UE arata ca nu se aliniaza in mod servil exigentelor americane Top
Europarlamentarul Adrian Severin spune la RFI ca blocarea acordului UE cu SUA privind lupta impotriva terorismului intareste rolul Legislativului Comunitar. SUA trebuie sa inteleaga ca orice decizie trebuie sustinuta cu lobby in Parlamentul European, precizeaza Severin. In acelasi timp, eurodeputatul recunoaste ca decizia de joi a Parlamentului European marcheaza un oarecare regres cu SUA, asa cum a si anuntat Washington-ul intr-un comunicat.
 
Englezii i-au făcut statuie lui Steven Gerrard Top
Căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, are statuie. Şi nu una oarecare, ci una din ceară, care va fi expusă la faimosul muzeu Madame Tussauds din Londra. Citește mai departe...
 
Report la Loto 6/49 - VEZI NUMERELE EXTRASE Top
Numerele extrase, în această seară, la Loto 6/49 au fost 7, 43, 27, 13, 17 şi 42. La Noroc, numărul câştigător a fost 1 0 5 8 1 5 1. Citește mai departe...
 
Creatorul McQueen o îmbrăca pe Lady Gaga. FOTO ŞI VIDEO Top
Alexander McQueen se pare că s-a sinucis în urma unei depresii suferite după moartea mamei sale de la începutul acestei luni. Lady Gaga, care era un fel de muză pentru britanic, Naomi Campbell şi Rihanna sunt doar câteva dintre celebrităţile care i-au purtat creaţiile. Citește mai departe...
 
Jaf la o casă de pariuri din Piatra Neamţ Top
Casiera a anunţat poliţia în această seară, la ora 20.10, că a fost jefuită casa de pariuri, situată în Piaţa Mihail Kogălniceanu din Piatra Neamţ. Femeia a povestit că un individ a ameninţat-o cu un cuţit şi a furat suma de 1.000 de lei. Citește mai departe...
 
UE promite să ajute Grecia, dar nu spune cum Top
Liderii europeni au căzut de acord să sprijine finanțele Greciei și să asigure stabilitatea în zona euro. Nu au făcut însă nici o promisiune de ajutor financiar. Citește mai departe...
 
VIDEO Sebastian Vladescu: Vrem sa ducem la bun sfarsit acordul actual, de tip stand-by, cu FMI. Nu discutam deocamdata despre acordul tip precautionary Top
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu a vorbit, in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre posibilitatea trecerii la un acord de tip "precautionary" cu FMI numai in viitor, dupa incheierea acordului actual de tip stand-by. Acesta a mai explicat ca modificarea impozitului minim nu poate fi aplicata pentru trimestrul I 2010. El a mai spus ca proiectele ar trebui sa fie eligibile pentru fonduri europene numai daca sunt si bancabile si ca se cauta o solutie in acest sens. Vladescu a mai vorbit despre salarizarea personalului din sistemul de gestionare a fondurilor europene, despre reducerea arieratelor si despre planul de privatizari.
 
Voronin: Jocurile d-lui Băsescu - similare cu ce au făcut Antonescu şi Hitler Top
Comuniştii din Republica Moldova sunt singurii care împărtăşesc nemulţumirea Moscovei faţă de amplasarea scutului american antirachetă în România. Fostul lider moldovean, Vladimir Voronin, a avertizat, într-un multiplex cu experţii militari ruşi, că noul plan al administraţiei Obama întoarce Europa în perioada războiului rece."Intenţiile Bucureştiului de a amplasa scutul american antirachetă pe teritoriul său ne arată că Europa riscă să se întoarcă la stadiul războiului rece din secolul trecut. Jocurile pe care le face acum domnul Băsescu sunt similare cu ce au făcut Antonescu şi Hitler creând acea coaliţie antisovietică în timpul celui de-al doilea război mondial", a declarat Voronin. În opinia liderului comuniştilor, instalarea scutului antirachetă în România pune în pericol atât reglementarea conflictului transnistrean, cât şi statutul de neutralitate al Republicii Moldova. La rândul lor, experţii ruşi consideră că proiectul american are legătură cu politica României în Republica Moldova. Oficial , Moscova insistă pe o evaluare în comun cu Statele Unite a riscurilor cu rachetă. În schimb expertii de la Moscova sunt mai transanti si considera ca orice complex militar la granitele Rusiei reprezinta o amenintare directa la adresa securitaii ei.
 
Delegaţia Cehiei la CM de orientare pe schiuri a provocat un accident mortal în Harghita Top
Şoferul maşinii cu care călătoreau cehii a pierdut controlul volanului pe un drum acoperit cu polei, iar accidentul s-a soldat cu un mort. Citește mai departe...
 
ŞOCANT: O bătrână din Iaşi a ajuns la urgenţe cu o alcoolemie de 7,55 la mie Top
O femeie trecută de 60 de ani a fost adusă la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan din Iaşi cu o concentraţie alcoolică de peste 7,55 la mie. Citește mai departe...
 
Năstase către Geoană: Nu îmi depăşesc atribuţiile atunci când ridic problema locului de defăşurare a Congresului Top
Adrian Năstase face unele "precizări statutare" pe blogul personal cu privire la atribuţiile statutare ale preşedintelui Consiliului Naţional. Citește mai departe...
 
Cinci lucruri pe care nu le știați despre Alexander McQueen Top
Designerul britanic în vârstă de 40 de ani s-a sinucis astăzi, fiind găsit în locuința sa din Londra. Citește mai departe...
 
Ziua cerşetori, noaptea la hotel şi cu bani în cont Top
Un cuplu din Botoşani a transformat cerşetoria într-o afacere profitabilă. Citește mai departe...
 
Cel mai tânăr arbitru din Bundesliga, hărţuit sexual de un oficial federal Top
După scandalul Robert Hoyzer, arbitrul care a participat la trucarea unor meciuri la cerera unor capi ai mafiei pariurilor, arbitrajul german este zguduit acum de un caz de hărţuire sexuală. Citește mai departe...
 
Aeronava prezidenţială a rămas înzăpezită la Strasbourg Top
Cursa cu care preşedintele Traian Băsescu trebuia sa revină în ţară are o întârziere de 40 de minute din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Citește mai departe...
 
Un post şi doi şefi la ITM Alba Top
Schimbarea şefilor de instituţii publice pe criterii politice duce la situaţii dintre cele mai hilare şi în Alba. Mai exact pe un singur post sunt angajaţi acum mai mulţi directori. Un exemplu la Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. Citește mai departe...
 
La Alba Iulia studenţii de la învăţământul cu taxă cer reeşalonarea plăţilor Top
Sute de studenţi de la învăţământul cu taxă din Alba Iulia nu şi-au plătit încă dările către Universitatea 1 Decembrie 1918. Citește mai departe...
 
Lupta guvernului chinez împotriva pornografiei online Top
13 ani de închisoare. Atât a primit un chinez acuzat că ar fi downloadat și uploadat aproape 5.000 de filme pornografice utilizând un server din străinătate, semn că guvernului comunist chinez nu-i arde de glumă când e vorba de morala poporului său. Citește mai departe...
 
Ciori inteligente sau vânători miopi? Top
Invazie de ciori la Roman, în judeţul Neamţ! Autorităţile au chemat vânătorii să scape de ele. Puşi să stârpească miile de ciori, vânătorii au organizat joi dimineaţa o partidă de vânătoare în două locaţii din Roman: în vecinătatea gropii de gunoi şi în Parcul Municipal. Cu toate că vânătoarea a durat 3 ore, recolta n-a fost pe măsura aşteptărilor - au fost împuşcate aproximativ 800 de ciori. Edilii au acum o dilemă: ori păsările sunt suficient de inteligente cât să se ferească din bătaia puştilor, ori vânătorii sunt miopi. Vânătoarea de joi este a patra organizată anul acesta.Ciorile sunt ocrotite prin lege, dar nu şi în mediul urban, unde, conform Ministerului Mediului, numărul acestora trebuie ţinut sub control. Diminuarea lor prin vânare este singura metodă, deoarece ciorile nu au duşmani naturali.
 
Peste 150 de bucureşteni şi-au avariat, joi, maşinile Top
Poliţiştii au înregistrat joi, la birourile de accidente uşoare, 77 de tamponări, în care peste 150 de bucureşteni şi-au avariat maşinile, au declarat oficiali ai Poliţiei Capitalei. Citește mai departe...
 
OPTIMIZAREA TRAFICULUI RUTIER Unda verde pe diferite strazi din oras Top
Primaria lucreaza la implementarea sistemului de dirijare si supraveghere a traficului rutier (unda verde) pe cateva dintre cele mai importante axe din oras. [DETALII]
 
ICE DREAM S-a redeschis patinoarul de la Iulius Mall Top
Cu o suprafata de 1.200 mp, patinoarul Ice Dream din parcarea Iulius Mall redevine principala destinatie de distractie in aer liber, pe timpul iernii. [DETALII]
 
REGULI NOI IN CIRCULATIE Galben - culoarea interzisa in intersectii Top
In anumite intersectii aglomerate din Timisoara, a inceput sa aplice marcaje galbene ce indica zonele in care stationarea este interzisa, pentru a se evita blocarea traficului. [DETALII]
 
PROIECT Super campus universitar pentru studentii timisoreni Top
Timisoara ar urma sa beneficieze de cel mai modern campus universitar din tara, incepand cu anul 2010. Acesta ar urma sa fie amenajat pe locul fostei cazarme de pe strada Oituz. [DETALII]
 
PE VIATA SI PE MOARTE Expozitie de arme albe, la Muzeul de Arta Top
Muzeul de Arta va gazdui o expozitie inedita de spade, iatagane si buzdugane, adica armele albe ale evului mediu, expozitie intitulata Pe viata si pe moarte. [DETALII]
 
EVENIMENT TEATRAL Tamara Buciuceanu, la Timisoara Top
In curand, pe scena Operei se va juca spectacolul Divortul de aur, in regia lui Nae Cosmescu, avandu-i ca protagonisti pe indragita actrita Tamara Buciuceanu si pe Sorin Francu, directorul teatrului din Focsani. [DETALII]
 
CUM NE VAD STRAINII Despre Timisoara, in The Guardian Top
Reputata publicatie britanica spune despre Timisoara ca este oras eclectic din punct de vedere cultural, care dovedeste ca Romania urbana inseamna mai mult decat o colectie de blocuri turn. [DETALII]
 
INFO FISCAL Noi facilitati la recuperarea TVA din achizitiile comunitare Top
Contribuabilii care efectueaza importuri si achizitii de bunuri sau servicii in alt stat membru al UE, au posibilitatea solicitarii rambursarii taxei pe valoarea adaugata achitata in acel stat. [DETALII]
 
BUCATARIE ORIENTALA Sushi bar, la Iulius Mall Top
Harta gastronomica a Timisoarei are o noua destinatie exotica, Wasabi Sushi Bar, care ofera o gama variata de retete asiatice, pregatite in mod autentic, de bucatari japonezi. [DETALII]
 
INFO MEDICAL Cardul electronic de sanatate, in premiera la Timisoara Top
Centrul de Radioimagistica Dr. Barsasteanu Timisoara si Syonic Timisoara au lansat cardul electronic de sanatate. [DETALII]
 
PLANURI PENTRU BEGA Vaporetto, alternativa la autobuze si tramvaie Top
A fost aprobat noul Plan Urbanistic Zonal, conform caruia pe malurile Begai vor fi edificate alei de promenada si jogging si piste pentru biciclete. De asemenea, RATT va introduce transportul cu vaporetto, cu statii in apropierea podurilor rutiere. [DETALII]
 
TRANSPORT LOCAL Modificare de orar la chioscurile RATT Top
Regia locala de transport a modificat programul de lucru al chioscurilor de vanzare a biletelor din oras. De asemenea, RATT anunta ca, intre 1 si 5 februarie, mijloacele de transport in comun vor circula conform programului de vacanta. [DETALII]
 
GAUSS BEAUTY O noua drogherie in Timisoara Top
Produsele comercializate in acest magazin se adreseaza tuturor categoriilor de clienti, de la cei cu venituri mai modeste pana la cei care isi permit articole de lux. [DETALII]
 
MAGAZIN DEICHMANN Liderul european in comertul cu incaltamintevine la Timisoara Top
Magazinul va ocupa o suprafata de 550 mp. Deichmann distribuie in magazinele sale peste 20 de branduri cu produse destinate intregii familii, printre care Graceland, 5th Avenue, Ariane, Gallus, Falcon, Elefanten, Puma, Reebok si Adidas. [DETALII]
 
UTILITARE Aquatim a devenit oficial operator regional in domeniul apei si canalului Top
Incepand din aceasta luna, Aquatim opereaza in 40 de localitati din judet, membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis. [DETALII]
 
UN NOU SISTEM RUTIER Amenajari in Freidorf Top
Zona Polona a intrat in atentia municipalitatii, aici urmand a se amenaja un nou sistem rutier, cu trotuare si parcari. [DETALII]
 
PRETURILE APARTAMENTELOR Pulsul pietei imobiliare Top
Prima luna a anului a adus ieftiniri usoare pe piata imobiliara din Timisoara. Preturile apartamentelor din ansamblurile rezidentiale noi sunt foarte apropiate de cele ale apartamentelor construite inaine de 1989. [DETALII]
 
IN ASTEPTAREA PASTELUI Targ de primavara, in Piata Victoriei Top
Primaria va organiza in Piata Victoriei, in perioada 5 martie - 11 aprilie, a treia editie a Targului de Primavara, dedicata Sarbatorilor Pascale. [DETALII]
 
SHOPPING Iulius Mall Timisoara a avut cel mai mare trafic din retea Top
Iulius Mall Timisoara a inregistrat anul trecut cel mai mare trafic din reteaua Iulius Group, fiind vizitat de 13,8 milioane de persoane. [DETALII]
 
PREMIERA Asteptandu-l pe Godot, in curand la Teatrul German Top
Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) pregateste o noua premiera: Asteptandu-l pe Godot, de Samuel Beckett, sub directia de scena a regizoarei Christiane J. Schneider, din Frankfurt pe Main. [DETALII]
 
SPECTACOLE LA NO NAME Stand up in the city Top
Timisoara reintra in circuitul Stand up in the city, clubul No Name urmand sa gazduiasca show-urile prezentate de compania ArTITUDE. [DETALII]
 
ZBORURI LOW COST Blue Air introduce curse zilnice catre Timisoara Top
Incepand cu 28 martie, pasagerii Blue Air vor putea calatori pe ruta Bucuresti - Timisoara in fiecare zi a saptamanii. Biletele pentru aceasta cursa au fost puse deja in vanzare, iar preturile pornesc de la 20 de euro / segment (cu toate taxele incluse). [DETALII]
 
EVENIMENT LA CCFT Noi, Himalaya - expozitiei de fotografie Top
In urma unor fascinante experiente, au rezultat mii de fotografii semnate de Cristian Tzecu. Cea de pe afis a castigat sectiunea Paysage-Voyage a concursului anual organizat de revista franceza Photo. [DETALII]
 
EVENIMENT LA CLUB 30 Concert Paula Seling si Ovi Top
Club 30 va gazdui, in data de 25 februarie, un concert al Paulei Seling, aceasta aflandu-se intr-un turneu de cluburi, alaturi de Ovi, artistul care a obtinut Premiul de Popularitate si Cerbul de Bronz in 2009. [DETALII]
 
EVENIMENT LA SETUP Concert Urma Top
Vineri, 12 februarie, de la ora 21,00, formatia Urma va sustine un concert in clubul Setup. [DETALII]
 
TARG DE REDUCERI Expo Fel de Fel Top
Casa Tineretului gazduieste targul de reduceri intitulat Fel de fel, la care vor fi oferite produse de calitate la cele mai mici preturi. [DETALII]
 
TARG LA IULIUS MALL Cadouri de Ziua Indragostitilor Top
Societatea timisoreana Star Expo si Iulius Mall vor organiza, in acest weekend, targul destinat Zilei indragostitilor intitulat Best Valentine's Day - Targul cadourilor pentru indragostiti. [DETALII]
 
EVENIMENTE SPECIALE Ada Milea si Trupa Hooleelogans sustin programul YouthBank Top
YouthBank Timisoara este formata din elevi de la mai multe licee timisorene. In scopul strangerii de fonduri, echipa YB organizeaza, pe parcursul lunii februarie, doua evenimente speciale. [DETALII]
 
PROIECTII DE FILM Filmul care doare Top
Continua seria de proiectii in programului Filmul care doare, derulat de Societatea Timisoara si Centrul Cultural Francez Timisoara. Intrarea este libera. [DETALII]
 
IEDERA Recital Victor Socaciu la Filarmonica Banatul Top
Indragitul cantautor Victor Socaciu incepe un turneu national de promovare a noului sau album, intitulat Iedera, unul dintre popasuri urmand sa fie facut la Timisoara. Invitati speciali vor fi Maria Ploae, Vasile Seicaru si George Nicolescu. [DETALII]
 
FOTBAL NEWS FC Timisoara - noi amicale in Antalya Top
Aflata in cantonamentul din Antalya, FC Timisoara si-a verificat potentialul in cadrul unor noi meciuri amicale. [DETALII]
 
FIMLE NOI Premierele de la Cinema City Top
Premierele saptamanii de film la Cinema City sunt pelicula horror Omul-Lup si comedia fantastica Percy Jackson si olimpienii: Hotul fulgerului. In avanpremiera, in cinematografele retelei Cinema City va rula comedia romantica Valentine's Day. [DETALII]
 
PIATA MUNCII Somaj de 4,5% in Timis Top
Datele prezentate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea fortei de munca arata ca, la finalul lunii ianuarie, rata somajului a fost identica cu cea de la sfarsitul anului 2009. [DETALII]
 
REPREZENTARE Constantin Ostaficiuc, ales vicepresedinte al Comitetului Regiunilor Top
Judetul Timis va fi reprezentat in conducerea Comitetului Regiunilor - presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a fost ales in functia de vicepresedinte. [DETALII]
 
ACTIV IN ORASELUL LENES Sportacus si Stefania vin la Iulius Mall Top
Gazeta Sporturilor va invita sambata si duminica, in Iulius Mall, la lansarea turneului national Fii activ cu Sportacus! [DETALII]
 
EVENIMENT Doua concerte Phoenix Top
Celebra trupa rock Phoenix va sustine doua concerte la Timisoara, pe 28 februarie si 1 martie. [DETALII]
 
A incercat sa-si vanda sora bolnava mental Top
Un barbat din Swindon, Anglia, a fost condamnat la patru ani de inchisoare zilele trecute, dupa ce autoritatile au descoperit ca acesta a incercat sa-si vanda soare, care suferea de probleme psihice. Potrivit The SUN, Michael Wrightavea nevoie de bani si s-a gandit sa scape de... lucrurile de care nu mai avea nevoie. Pentru ca sora lui era o pacoste, fiind nevoit sa aiba grija de ea, s-a hotarat sa o dea. A luat legatura cu Ligang Qiao, un chinez care avea nevoie de viza si i-a propus sa se casa... ( read more )
 
Au ascuns cocaina in trandafirii de Sfantul Valentin Top
Autoritatile unui aeroport din Olanda au anuntat miercuri ca au gasit cocaina ascunsa in 20.000 de trandafiri destinati sabatorii de Sfantul Valentin, informeaza Reuters.Florile au fost imbarcate in Bogota, Columbia, iar zborul cu care au fost expediate a facut escala in Puerto Rico. Drogurile erau impachetate in ceolofan si ascunse in cutiile cu trandafiri. Trei persoane au fost arestate in Olanda pentru ca aveau asupra lor 9 kilograme de cocaina inclusiv cea din pachetele de flori. Drogur... ( read more )
 
Si-a omorat amanta casatorita pentru ca mai avea inca un amant Top
Un barbat din Surrey, Anglia, si-a omorat in bataie amanta si i-a acoperit apoi trupul cu frunze, dupa ce a aflat ca femeia il insela cu un alt barbat. Peter Ling si Linda Casey erau amandoi casatoriti cu alte persoane, dar erau in acelasi timp amanti. Totul mergea bine, pana cand barbatul a aflat ca femeia mai avea inca un amant in afara de el. Linda se vedea cu Peter joia si sambata, iar miercurea si vinerea se intalnea cu celalalt amant. Potrivit The Telegraph, scos din minti, in timpul unei ... ( read more )
 
Adi Minune, acuzat de ANI de fals in declaratii Top
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, in vederea efectuarii cercetarilor legale, dupa ce s-a constatat ca exista indicii ca Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune, a savarsit infractiunea de fals in declaratii. Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, in noiembrie anul trecut, cu privire la posibila nerespectare de catre Adi Minune, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de...
 
Zeci de bebelusi, imunizati cu vaccin expirat Top
Zeci de bebelusi din judetul Alba au fost vaccinati impotriva tuberculozei cu ser expirat, autoritatile sanitare dand insa asigurari ca acestia nu risca sa aiba efecte secundare sau sa se imbolnaveasca, scrie Mediafax.Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Alba, dr. Cristina Galos, a declarat, joi, ca maternitatilor din judet le-au fost distribuite aproape 2.000 de doze de vaccin BCG, impotriva tuberculozei, dintre care aproape 1.600 au expirat la sfarsitul lunii noiembrie 2009,...
 
Ciocu' mic, primaria va reabiliteaza blocul Top
Sute de asociatii de locatari se bat sa prinda un loc pe listele primariilor, chiar daca lucrarile de anvelopare a blocurilor se fac cu materiale proaste si de mantuiala. Deoarece statul suporta intre 80 si 100% din costuri, locatarilor li se refuza dreptul de a se implica in controlul lucrarilor sau alegerea firmelor constructoare. Dupa ce au pus o haina in plus, ca sa faca economie, apoi si-au pus centrala de apartament, ca sa scape de teroarea gigacaloriei, romanii traverseaza acum febra...
 
Casuneanu, invinuit de DNA intr-un nou dosar Top
Procurorii DNA i-au prezentat, azi, omului de afaceri Costel Casuneanu, suspectat de cumparare de influenta in dosarul in care mai sunt cercetati deputatul Catalin Voicu si judecatorul Florin Costiniu, o noua acuzatie si au amanat audierea lui pentru maine. Omul de afaceri Costel Casuneanu a declarat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a stat mai bine de o ora, ca nu are nimic de comentat, spunand, ironic, ca presa are de unde sa se informeze. Surse din Parchet...
 
A doua tumoare-gigant la Arad Top
Medicii de la clinica "Genesys" din Arad au extirpat, aseara, unei paciente din localitatea Gurahont, o tumoare ovariana stanga chistica care a cantarit nu mai putin de 10,2 kilograme, dupa ce in urma cu circa 2 saptamani medicii de la Spitalul de Obstretica Ginecologie din Arad au extirpat unei paciente o tumoare de 17 kilograme.Pana in urma cu trei saptamani, femeia operata aseara nu a avut niciun fel de probleme medicale care sa-i atraga atentia. A constatat ca doar s-a cam ingrasat, insa...
 
Prima sentinta de inchisoare pe viata, la Curtea de Apel Bucuresti Top
Curtea de Apel Bucuresti a emis, in premiera, o sentinta de condamnare pe viata, in cazul a doi proxeneti. Cei doi au obligat o tanara sa se prostitueze, iar cand aceasta a refuzat au batut-o si abandonat-o in subsolul unui imobil, unde dupa o saptamana a decedat. Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe Armand Soni Ceanac si Vasile Chirara, la detentie pe viata si 15 ani pentru trafic de persoane. Respectivii sunt acuzati de omor deosebit de grav. Al treilea inculpat din dosar a primit 30 de...
 
Dinescu vorbeste, CNSAS tace Top
Mircea Dinescu nu risca nicio sanctiune pentru acuzatiile neprobate la adresa fostului critic literar. Mircea Dinescu, membru in colegiul CNSAS, nu risca nimic dupa ce a afirmat, fara probe, ca Adrian Marino ar fi fost informator al Securitatii. "Exista la CNSAS documente care dovedesc faptul ca Adrian Marino a fost informator in Directia a III-a", a declarat Dinescu pentru EVZ, adaugand ca Marino ar fi lucrat si pentru Directia de Informatii Externe (SIE) in perioada '71-'72, cand a urmat o...
 
Eroul de la Haga ne baga sub scut Top
Negocierile cu americanii pentru amplasarea scutului antiracheta vor fi conduse de Bogdan Aurescu, diplomatul care a castigat procesul dintre Romania si Ucraina. Bogdan Aurescu, secretarul de stat din Ministerul de Externe care a castigat procesul de la Haga cu Ucraina, are sansele cele mai mari sa devina seful de legatiei romane care va negocia cu americanii detaliile proiectului referitor la scutul antiracheta. Potrivit informatiilor EVZ, Aurescu este cel care gestioneaza deja proiectul si...
 
Cea mai mare pensie, limitata la 2.700 de lei Top
Noua lege a pensiilor, care ar trebui aplicata de anul viitor, l-ar putea lasa pe cel mai bogat pensionar al tarii cu aproape 7% din veniturile lunare actuale. Cel mai bogat pensionar al Romaniei - un fost magistrat care se bucura acum de o pensie de serviciu de peste 37.000 de lei pe luna - ar trebui sa primeasca, de anul viitor, doar 2.645 de lei lunar. Asta, in cazul in care noua lege - in baza careia pensiile vor fi calculate in functie de contributia fiecaruia la bugetul public - va trece s... ( read more )
 
Scandalul dosarelor din cazul „Marino" Top
Mircea Dinescu nu risca nicio sanctiune pentru acuzatiile neprobate la adresa fostului critic literar. Mircea Dinescu, membru in colegiul CNSAS, nu risca nimic dupa ce a afirmat, fara probe, ca Adrian Marino ar fi fost informator al Securitatii. „Exista la CNSAS documente care dovedesc faptul ca Adrian Marino a fost informator in Directia a III-a”, a declarat Dinescu pentru EVZ, adaugand ca Marino ar fi lucrat si pentru Directia de Informatii Externe (SIE) in perioada '71-'72, ca... ( read more )
 
Ciocu' mic, primaria va reabiliteaza blocul | VIDEO Top
Sute de asociatii de locatari se bat sa prinda un loc pe listele primariilor, chiar daca lucrarile de anvelopare a blocurilor se fac cu materiale proaste si de mantuiala. Deoarece statul suporta intre 80 si 100% din costul lucrarilor, locatarilor li se refuza dreptul de a se implica in controlul lucrarilor sau alegerea firmelor constructoare Dupa ce au pus o haina in plus, ca sa faca economie, apoi si-au pus centrala de apartament, ca sa scape de teroarea gigacaloriei, romanii traverseaza acum f... ( read more )
 
Constructorii despre reabilitare: Pretul cel mai mic, lucrarea de mantuiala Top
Emilia Cerna Mladin, presedinta Asociatiei Auditorilor Energetici din Romania, spune ca reabilitarea termica ar fi trebuit demarata si in Romania de mai multi ani, asa cum a facut toata Europa, dar considera ca statul subventioneaza prea generos reabilitarea termica, in detrimentul unei educatii corecte a populatiei, si nu e de acord cu faptul ca anumite primarii au plusat electoral in aceasta directie. “In alte tari statul nu a bagat bani in reabilitarea unei proprietati private. La noi, ... ( read more )
 
Cand fericirea termica e la o scara distanta Top
Bucurestenii care locuiesc in blocurile situate la intersectia strazilor Doamna Ghica cu Soseaua Petricani, din Bucuresti, au devenit tinta invidiei locatarilor din imobilele invecinate. Motivul: acestia stau in caldura, dupa „termopane pe banii pri mariei” si platesc putin la intretinere. Imobilele, care parca se distanteaza de restul, au fost reabilitate termic anul trecut. Au asteptat insa patru ani pentru asta. „Administratorul a depus dosarul la primarie in anul 2006. In... ( read more )
 
Vanghelie a ramas fara magazinul «Bucuresti» Top
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a ramas fara magazinul Bucuresti. Instanta suprema a restituit cladirea mostenitorilor lui Bucur Bunescu, unul dintre bogatasii perioadei interbelice.Marian Vanghelie cumparase magazinul Bucuresti de la fostul Fond al Proprietatii de Stat (FPS), in 2003, cu 1,5 milioane de dolari, prin intermediul unui var primar, Sorin Mircea Niculae. Cladirea e retrocedataConform unor surse judiciare, vanzarea ar fi fost ilegala, deoarece trei descendenti ai lui Bunescu... ( read more )
 
Ucise cand se jucau de-a baba oarba Top
In joaca - asa si-a ucis suceveanca Gabriela Cetin copilele, la jumatatea lunii trecute. Femeia de 31 de ani si-a amagit micutele cu jocul de-a baba oarba, pentru a le lega la ochi. Fetitele nu au banuit nici un moment ca, in urmatoarele clipe, mama lor le va cioparti cu patru cutite de bucatarie. Ebru (4 ani) Ege (9 ani) Anchetatorii suceveni inca incearca sa desluseasca secretele ascunse in spatele tragediei petrecute la jumatatea lunii trecute, cand o femeie si-a omorat cop... ( read more )
 
Au ramas blocati in lift la etajul 124 Top
Un grup de turisti a trecut printr-o spaima de nedescris. In timp ce vizitau cea mai inalta cladire din Dubai (n.r. - Burj Khalifa), liftul lor s-a blocat la etajul 124 si a ramas intepenit aproximativ o ora.Cei 15 oameni au stat suspendati tocmai la etajul 124, timp in care au asteptat interventia echipelor de salvare. Deoarece liftul s-a oprit intre etaje, a fost nevoie de o scara pentru ca toti turistii sa fie evacuati.Evenimentul a avut loc sambata, insa abia astazi s-a aflat despre aceasta... ( read more )
 
7.617 file ale dosarelor Revolutiei din 1989, desecretizate Top
Teodor Maries, presedintele „Asociatiei 21 Decembrie 1989", a obtinut desecretizarea a 7.617 file din dosarele revolutiei din 1989, dupa ce pe 12 ianuarie intrase in greva foamei, cerand eliberarea acestor documente. Miercuri seara, Maries a avut placuta surpriza din partea ministrului apararii Gabriel Oprea, care a anuntat desecretizarea celor 7.617 file, din totalul de 8.635, care inca mai erau secrete. "Sunt chiar surprins de faptul ca domnul ministru si-a tinut promisiunea facuta sapta... ( read more )
 
A divortat pentru ca sotia lui avea barba si era sasie Top
Un ambasador arab, in varsta de 40 de ani,  a solicitat divortul imediat dupa nunta, deoarece a descoperit ca sotia lui avea barba si era sasie.Diplomatul s-a plans in fata tribunalului islamic ca a fost inselat si ca in perioada in care s-a intalnit cu cea care avea sa-i devina sotie, acesta  a purtat tot timpul burka, acoperindu-si fata, astfel incat el nu avea idee cum arata aceasta. Potrivit Daily Mail, imediat dupa semnarea contractului de casatorie, in Dubai, barbatul a incercat ... ( read more )
 
Razboi diplomatic pe Twitter intre Rusia si SUA Top
Ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a lansat miercuri, pe contul sau de pe reteaua de socializare Twitter, un mesaj de avertisment catre SUA si aliatii sai, jurandu-se ca "ursul rus le va trage un sut in fund" daca se va simti incoltit, intr-o referire la sistemul american antiracheta."Americanii si aliatii lor vor din nou sa incercuiasca pestera ursului rus?", scrie diplomatul rus intr-un prim mesaj. "De cate ori trebuie sa li se spuna ca este foarte periculos acest lucru!? Ursul va iesi s... ( read more )
 
A otravit 13 oameni ca sa-i jefuiasca Top
Un tanar din Rusia a fost arestat, astazi,  pentru ca a ucis prin otravire 13 persoane, pentru a le jefui. Aleksei Vigoski, in varsta de 23 de ani, isi alegea victimele dintre oamenii bine imbracati si in stare de ebrietate in trenuri de navetisti, in garile din Moscova si in regiunile invecinate.Potrivit autoritatilor ruse,  el le oferea victimelor bauturi in care punea "o doza mare dintr-un puternic tranchilizant' si astepta ca acestia sa-si piarda cunostinta, dupa care le lua b... ( read more )
 
Dinescu vorbeste, CNSAS tace Top
Mircea Dinescu nu risca nicio sanctiune pentru acuzatiile neprobate la adresa fostului critic literar. Mircea Dinescu, membru in colegiul CNSAS, nu risca nimic dupa ce a afirmat, fara probe, ca Adrian Marino ar fi fost informator al Securitatii. „Exista la CNSAS documente care dovedesc faptul ca Adrian Marino a fost informator in Directia a III-a”, a declarat Dinescu pentru EVZ, adaugand ca Marino ar fi lucrat si pentru Directia de Informatii Externe (SIE) in perioada '71-'72, ca... ( read more )
 
Misterul celui captiv in propriul corp Top
"Si daca creierul lui inca functioneaza?", s-a intrebat doctorul Adrian Owen inainte de a testa un pacient despre care se stia ca este in stare vegetativa. Iar un aparat a dovedit ca pacientul in varsta de 29 de ani este captiv intr-un trup care nu il mai asculta. Doctorul Owen explica, pentru evz.ro, ca viitorul le-ar putea aduce acestor persoane sansa de a comunica cu cei dragi, prin intermediul unor scanere cerebrale. Un pacient in varsta de 29 de ani, care suferise o lovitura puternica la ... ( read more )
 
Bacalaureat 2010: Cum sa inveti in trei pasi Top
In ajunul bacalaureatului, parintii devin mai stresati de examen decat elevii si pun multa presiune pe ei. Evz.ro a consultat specialistii sa afle cum trebuie sa invete elevii pentru bacalaureat, ce stimulente sa foloseasca si cum ar trebui sa se comporte parintii. Elevii au nevoie sa invete cum sa invete Asa sustine psihoterapeutul Cristiana Levitchi , explicand ca fiecare are un stil aparte de invatare. „Unii scriu, altii subliniaza, altii invata cu voce tare, altii fac scheme sau dese... ( read more )
 
Pensia maxima, limitata la 2.700 lei Top
Noua lege a pensiilor, care ar trebui aplicata de anul viitor, l-ar putea lasa pe cel mai bogat pensionar al tarii cu aproape 7% din veniturile lunare actuale. Cel mai bogat pensionar al Romaniei - un fost magistrat care se bucura acum de o pensie de serviciu de peste 37.000 de lei pe luna - ar trebui sa primeasca, de anul viitor, doar 2.645 de lei lunar. Asta, in cazul in care noua lege - in baza careia pensiile vor fi calculate in functie de contributia fiecaruia la bugetul public - va trece ... ( read more )
 
A impuscat un caine in testicule Top
Un barbat din Cache, SUA, e cercetat pentru cruzime asupra animalelor, dupa ce si-a impuscat cainele rasa Jack Russell in testicule cu un pistol cu aer comprimat. Potrivit The Herald Journal, Emilio D. Hoy, 22 de ani, si-a prins cainele de coada, l-a ridicat in aer si a tras cu arma, de foarte aproape, facandu-l sa urle de durere. Vecinii barbatului au chemat  imediat autoritatile. Ajunsi la fata locului, politistii au spus ca nu au suficiente motive sa-l retina pe Hoy. Totusi, a fost sesi... ( read more )
 
I-a strapuns un testicul cu degetul Top
Doi barbati din Monroe, SUA, au fost arestati zilele trecute dupa ce s-au luat la bataie in casa unuia dintre ei, provocandusi rani grave. Potrivit cotidianului Sun Sentinel, Y Le (27 de ani) a avut mai multi prieteni in vizita, iar la un moment dat, pentru ca se facuse foarte tarziu le-a spus sa plece. Totusi,  Vinh Pham (42 de ani) a refuzat sa iasa din casa, iar atunci gazda s-a enervat si a luat un dop de la o sticla de bere, cu care l-a taiat pe fata. Nervos, musafirul i-a tras un pumn... ( read more )
 
150.000 de CD-uri si DVD-uri distruse in Liban Top
Mii de CD-uri si DVD-uri contrafacute au fost distruse in aceasta dimineata la Beirut, capitala Libanului, fiind calcate de utilaje de mare tonaj.Politia libaneza a distrus, in total, aproximativ 150.000 de materiale piratate, toate confiscate de la comercianti care le vindeau ilegal.Conform "International Intellectual Property Alliance", cel putin jumatate din toate CD-urile si DVD-urile din Liban sunt contrafacute, motiv pentru care autoritatile au sporit controalele si au recurs la astfel de ... ( read more )
 
Cere despagubiri de 1,3 milioane $ pentru ca a fost muscata de tantari Top
O femeie cere despagubiri conducerii unui hotel din Arabia Saudita, deoarece pe timpul sederii acolo a fost muscata de foarte multi tantari. Potrivit Al Hayat, turista sustine ca a fost piscata de atatia tantari, incat s-a scarpinat incontinuu de i s-a inrosit toata pielea si apoi a suferit dureri mari. Mai mult, ea a mers si a obtinut un certificat medical care sa ateste seriozitatea muscaturilor. Acum, ea cere despagubiri de 1,3 milioane de dolari conducerii hotelului, iar cazul va fi judecat... ( read more )
 
Arestat pentru ca a tatuat o fetita de un an Top
Un tanar din Louisville, SUA, a fost arestat zilele trecute deoarece a realizat un tatuaj permanent pe spatele unei fetite de 1 an. Potrivit Fox News, Lee Dietrick (20 de ani) a tatuat litera "A" pe spatele unei fetite de un an, fara a fi tatal ei sau a avea vreun drept asupra micutei. Dupa ce a fost arestat, zilele trecute, barbatul nu a putu sa spuna motivul pentru care a realizat tatuajul si nici ce inseamna el. Dietrick va fi retinut pentru cercetari si e opsibil sa petreaca ani buni in inch... ( read more )
 
Angajatii unui spital din Giurgiu le-au facut pacientilor paine Top
Angajatii Spitalului de Boli Infectioase de la Singureni, judetul Giurgiu, au facut paine pentru persoanele internate in spital pentru ca aprovizionarea cu paine in localitate a fost ingreunata in ultimele zile din cauza caderilor de zapada. "Stiu ca sunt probleme de circulatie la Singureni din cauza zapezii, aseara fusese deblocat drumul si se circula pe un singur sens, dar azi am aflat ca drumul a fost blocat din nou de zapada din cauza viscolului care prin anumite locuri a formate troiene si ... ( read more )
 
Decizia in cazul doctorului Tranca, amanata pentru 25 februarie Top
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au amanat, astazi, pentru a treia oara, luarea unei decizii in cazul medicului Razvan Tranca, acuzat de viol si tentativa de omor. Cei doi judecatori ai completului CAB care judeca apelul in dosar au amanat pronuntarea pentru 25 februarie, acestia neputandu-se pune de acord in luarea unei decizii. In acest caz urmeaza sa mai intre inca un judecator care sa ia o hotarare. Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au achitat, pe 26 februarie 2009, pe medicul ... ( read more )
 
2 raniti dupa ce o ambulanta SMURD a fost lovita de un tramvai Top
O ambulanta SMURD a fost lovita de un tramvai, astazi, pe Calea 13 Septembrie din Capitala, la scurt timp dupa ce a iesit pe poarta sediului ISU Bucuresti pentru a merge la un caz, iar doi dintre cei trei membri ai echipajului au fost raniti grav. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Anca Onofrei, a declarat ca accidentul s-a produs chiar in fata institutiei, pe Calea 13 Septembrie, cand ambulanta a stationat pe linia de tramvai din cauza masinilor ... ( read more )
 
Vladescu: "Cetateanul roman va scoate tara din criza" Top
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat  intr-o conferinta de presa ca Romania va fi scoasa din criza de cetateanul roman, care va fi coordonat si sprijinit de Guvern."Romania va fi scoasa din criza de poporul roman. Cetateanul este cel ce va reusi, cu coordonarea si suportul nostru sa iasa din criza. Acest suport este maxim, din pacate cu niste restrictii bugetare ce mie imi fac cel mai putin placere", a declarat Ministrul Finantelor.Vladescu a mai spus ca fata de mandatul tre... ( read more )
 
Agentiile matrimoniale, luate cu asalt de chinezi Top
Tot mai multi tineri chinezi, in special cei care se apropie de varsta de 30 de ani, apeleaza la site-urile de matrimoniale pentru a-si gasi o pereche, dupa ce au abandonat metodele traditionale prin care jumatatea le era gasita de parinti sau petitori. Unul dintre site-urile matrimoniale la care apeleaza chinezii este Jiayuan.com, care are 22 de milioane de membri. "Cei nascuti in anii '80 si care se apropie de 30 de ani sunt supusi la presiuni pentru a se casatori", a declarat Xie Qingqing, me... ( read more )
 
FT: Programul FMI in Romania n-a avut succes Top
Programul FMI in Romania nu a fost "un mare succes", economia scazand in 2009 cu 7%, se arata intr-o analiza a cotidianului britanic Financial Times (FT) privind oportunitatea ca Fondul sa fie implicat si intr-un program de sprijinire a Greciei. "In Romania, rezultatul nu a fost un mare succes. Economia s-a contractat cu 7%", noteaza FT. Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro. Pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, este de 19,9... ( read more )
 
Băsescu a vorbit, la reuniunea informală a liderilor UE, despre simplificarea accesului la fonduri Top
Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European pe tema situaţiei economice din statele membre, şeful statului menţionând, în discursul rostit, necesitatea simplificării accesului la fondurile comune, mai ales în condiţii economice severe.
 
Activiştii împotriva JO organizează proteste anticapitaliste şi anticoloniale la Vancouver Top
Activiştii împotriva Jocurilor Olimpice se vor reuni vineri la Vancouver pentru un miting anticapitalist şi anticolonial, într-o tentativă de atragere a atenţiei cu ocazia ceremoniei de deschidere a evenimentului sportiv.
 
Voronin susţine că are un succesor la conducerea PCRM, dar refuză să îi precizeze numele Top
Liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, a declarat, joi, că şi-a găsit un succesor care să conducă partidul, un "tânăr, simpatic, deştept şi nu prea înalt", dar refuză să îi precizeze numele, relatează PRO TV Chişinău.
 
Harghita: Bărbat mort într-un accident provocat de o maşină a delegaţiei Cehiei la o competiţie Top
Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Miercurea Ciuc, a murit, joi, într-un accident rutier produs pe DN 13A, în apropiere de Harghita Băi, unde o maşină a delegaţiei Cehiei la "Săptămâna Mondială a Orientării" a lovit un alt autoturism.
 
Romanian President Upholds Simpler Access To Funds In European Council Meeting Top
Romanian President Traian Basescu took part Thursday in Brussels in an informal session of the European Council on the topic of member states' economic situation, and spoke about the need to simplify access to community funds, especially under unfavorable economic conditions.
 
Năstase: Consiliul Naţional stabileşte data şi locul Congresului, nu mi-am depăşit atribuţiile Top
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD precizează, pe blog, că forul pe care îl conduce stabileşte, statutar, data şi locul Congresului PSD, el răspunzând astfel lui Mircea Geoană, care spusese că fostul premier îşi încalcă atribuţiunile când face sugestii despre organizarea evenimentului.
 
Aproape 80 de tamponări au avut loc, joi, în Capitală Top
Brigada de Poliție Rutieră București a înregistrat, joi, în intervalul orar 7.00 – 19.00, un număr de aproape 80 de tamponări, în condițiile îngreunării traficului rutier din cauza acumulărilor de apă pe carosabil.
 
Switzerland Offers Financial Aid Of EUR7M For Romania Healthcare System Top
Switzerland will provide financial aid of EUR7 million to Romania in 2010 to help the country develop its emergency healthcare services.
 
Avionul care îl transportă pe Băsescu, blocat la Strasbourg timp de 40 de minute Top
Cursa aeriană cu care preşedintele Băsescu trebuie să revină în ţară de la reuniunea informală a liderilor UE de la Bruxelles a făcut o escala la Strasbourg, pentru a prelua europarlamentari români, înregistrându-se o întârziere de 40 de minute din cauza manevrelor de curăţare a pistei.
 
Jaf la o casă de pariuri din Piatra Neamţ Top
O persoană care avea faţa acoperită a jefuit, joi seară, o casă de pariuri din Piatra Neamţ, după ce a ameninţat-o pe vânzătoare cu un cuţit, apoi a reuşit să fugă cu suma de o mie de lei.
 
Comisarul Fărcăşanu, cercetat pentru favorizarea infractorului, arestat pentru 29 de zile Top
Comisarul Florea Fărcăşanu, de la Serviciul Antidrog al Sectorul 4 Bucureşti, suspectat că vindea informaţii unor clanuri interlope care se ocupau cu traficul de droguri, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seară, de instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB).
 
50 de oameni au blocat o stradă din cartierul Andronache, pentru că au rămas fără curent Top
Aproximativ 50 de persoane au ieșit în stradă, joi noapte, și au blocat carosabilul pe strada Periș din cartierul Andronache din Capitală, după ce au rămas fără curent electric în zonă.
 
Flacara stiintei vrea sa bata flacara violet Top
De ziua lui Darwin, Asociatia Secular-Umanista din Romania ii provoaca pe profesorii de biologie sa le predea copiilor o teorie evolutionista mai atractiva decat lectiile despre Sfantul Duh.O asociatie proaspat infiintata in Romania isi propune sa stimuleze interesul elevilor pentru stiinta, prin lectii de biologie atractive, copiate dupa model american. Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) este initiativa a patru persoane care isi propun sa contribuie la cresterea nivelului de...
 
Apa cat in Lacul Morii peste Capitala Top
SOCIETATE. Estimarile specialistilor arata ca precipitatiile cazute in ultima luna in Bucuresti nu ar fi incaput in Lacul Morii: peste 27 de milioane de metri cubi de apa, sub forma de zapada sau de ploaie.Cartiere intregi ale Capitalei inundate, zeci de drumuri judetene si nationale blocate de nameti, zeci de localitati ramase fara curent electric din cauza vantului puternic. Asa s-ar fi tradus, ieri dupa-amiaza, bilantul potopului care a pus stapanire pe sudul si estul tarii in...
 
Culegerile, alternativa scumpa a manualelor proaste Top
EDUCATIE. In lipsa unor carti scolare gratuite si de calitate, de la stat, unii profesori aleg sa predea dupa culegeri platite de elevi. Multe dintre acestea au insa subiecte identice cu cele de pe site-ul ministerului.Precum ciupercile dupa ploaie. Nici nu apuca ministerul sa elaboreze cateva tipuri de subiecte pentru Bac sau evaluarea nationala ca deja poti cumpara din librarii tot felul de culegeri cu modele de teste propuse de Ministerul Educatiei . Unul dintre motivele pentru...
 
Comisar vandut interlopilor, arestat Top
ANCHETA. Retinut de procurorii Parchetului General, un comisar al Serviciului Antidrog din sectorul 4 al Capitalei va fi cercetat si de anchetatorii anticoruptie, dupa ce, in ultimele luni, le-a vandut, pentru 600 de euro pe luna, informatii membrilor clanului Spoitoru, stopand astfel mai multe operatiuni ale politiei care vizau anihilarea gruparii ce aproviziona cu droguri consumatori din Bucuresti si Ilfov. Comisarul Florea Farcasanu a fost prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare...
 
In sud-estul tarii, precipitatiile mixte se vor accentua Top
Cerul va fi temporar noros, iar precipitatiile - predominant, ploi slabe - se vor semnala izolat, mai ales dimineata.Local, indeosebi in sud-estul tarii, va fi ceata. Tot in aceste regiuni, mai ales noaptea, innorarile se vor accentua si vor cadea precipitatii, predominant ploi, la inceput, apoi lapovite si ninsori. Cantitatile de apa vor depasi local 10-15 l/mp si izolat 25-30 l/mp. Temperaturile se vor situa intre -5 si 10 grade C. In Capitala, in cursul zilei, cerul va fi temporar noros. In...
 
Seitan: pensiile taiate asigura banii pentru viitorii pensionari Top
INTERVIU. Ministrul muncii, Mihai Seitan, explica, intr-un interviu acordat EVZ, motivele care au stat la baza reducerii pensiilor speciale. Urmeaza asistatii social.Dupa ce a pus pe jar casta bugetarilor beneficiari ai unor pensii speciale, ministrul muncii, Mihai Seitan, le pregateste o surpriza si asistatilor social. Si acestia nu sunt putini. Practic, e vorba despre sapte milioane de romani care primesc ajutoare de la stat sub forma de somaj, concedii de maternitate sau...
 
Tinerii "Generatiei HIV" isi intemeiaza familii sanatoase Top
Desi se intalnesc cu discriminari la tot pasul, tinerii seropozitivi infectati in anii '90, se straduiesc sa-si faca familii, incurajati si ca virusul nu mai apare la analize. Loredana si Cristian - ea seropozitiva, el seronegativ, sunt impreuna de doi ani, au deja un copil, iar anul acesta au decis sa faca pasul cel mare: casatoria in fata altarului. Cum nu au prieteni foarte apropiati care sa-i cunune, tatal adoptiv al fetei, doctorul Paul Marinescu, le face cunostinta cu nasii in biserica. ...
 
Cum riscam sa pierdem vestigiile romane de la Rosia Montana Top
Exploatarea de la Rosia Montana, daca ar deveni realitate, ar rade de pe fata Romaniei nu numai cativa munti, ci si un sit cu vestigii arheologice de importanta majora pentru patrimoniul mondial. Exista numeroase argumente pentru ca acest criteriu arheologic sa fie unul fundamental de spus NU proiectului , explica Mircea Babes, cercetator stiintific principal la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan". Potrivit specialistului roman, 99% din vestigiile...
 
INCOGNITO EVZ: Cu arma in scoala Top
SIGURANTA. "Evenimentul zilei" demonstreaza ca sistemul national de invatamant nu garanteaza securitatea copiilor. Investigatia s-a desfasurat in trei dintre liceele bucurestene.Securitatea elevilor din liceele bucurestene pare o gluma pentru cei desemnati sa o asigure. O demonstreaza o investigatie incognito marca EVZ. Demersul jurnalistic a constat in introducerea a patru pistoale si mitraliere in trei dintre cele mai prestigioase licee din Capitala: Gheorghe Lazar , I.L....
 
4 luni=12.000.000 de euro Top
Cat costa deszapezirea Capitalei? O intrebare care i-a deranjat tot timpul pe patronii firmelor de salubritate, cei care au prin contract aceasta activitate. Este vorba despre o afacere profitabila iar secretul ei a fost bine pazit cu toate ca este vorba de bani publici. Dupa multe solicitari oficiale adresate de ziarul nostru, au iesit la iveala sumele pe care operatorii de salubritatea le-au incasat de la primariile de sector pentru lunile decembrie si noiembrie. Astfel, pentru curatarea...
 
Miruna dintre Mircea Vintila si Andries Top
Intr-adevar, Miruna a existat. A fost femeia pe care au iubit-o si Mircea Vintila, si Alexandru Andries... "Draga Miruna, iti spun printre soapte/ Imi place camasa ta de noapte,/ Dar, mai ales, vreau sa-ti dau de stire/ Sa mi-o lasi ca amintire,/ Sa mi-o lasi ca amintire"... Ei, Mircea Vintila a avut strategie... de marketing. A pus pe note povestea Mirunei, legandu-se de lenjerie... Stia ca publicul nu o sa treaca prea usor peste acest mic detaliu vestimentar... "I-a facut si Andries curte...
 
24 Ianuarie, propusa sarbatoare nationala a romanilor (IV) Top
In numarul anterior aratam ca proiectul senatorului Costin Braescu din 1882 privind declararea zilei de 24 Ianuarie ca sarbatoare nationala a fost "inmormantat" in sectiile Senatului, prin actiunea concertata a necrutatorilor dusmani - cum ii numea N. Iorga - ai fostului Domnitor al Unirii. Abia dupa Marea Unire din 1918, intaiul Parlament al votului universal, in sedinta din 30 decembrie 1919, a adoptat Legea privind consacrarea zilei de 24 Ianuarie drept sarbatoare nationala. Iata expunerea...
 
Bill Clinton a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă Top
Fostul preşedinte american, Bill Clinton, în vârstă de 63 de ani, a fost internat la New York, unde a suferit o operaţie la inimă, a anunţat joi un consilier apropiat al acestuia într-un comunicat.
 
Semnificaţii istorice pentru 12 februarie Top
1809 - S-a născut Abraham Lincoln, al 16-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
 
Lista castigatorilor Super Bingo Metropolis 31.01.2010 Top
Lista completa a castigatorilor Super Bingo 31.01.2010 castigatori Taloane Gratuite si cartoane negastigatoare la Super Bingo Metropolis, partida cu numarul 19. Castigatori Concurs Telefonic: Elena Zosim – Ploiesti jud Prahova 120.000 lei Mihai Surdu – Turnu Severin jud Mehedinti 50.000 lei Marin Tanase – Campina jud Prahova 140.000 lei Ion Chelaru – Molcoci jud Tulcea 90.000 lei Petrica Covrig – Maureni jud Caras Severin 130.000 lei Teodor Filip – Blajel jud Sibiu 150.000 lei Beniamin Bucos – Dumbrava jud Bistrita-Nasaud 100.000 lei Florin Dumitru – nu s-a dat premiu biletul a fost pe nume de copil minor Csaba Kaczu – Carei jud Satu Mare 130.000 lei Marius Costea – Cilieni jud Olt 90.000 lei Constantin Parvu – Fagaras jud Brasov 500 lei Mihaela Hagiu – Petrila jud Hunedoara 110.000 lei Alexandrina Popa – Barlad jud Vaslui 140.000 lei Corina Maria Tohanean – Sita Buzaului jud Covasna 120.000 lei Petru Bargan – Galati jud Galati 110.000 lei 10 Premii 30.000 lei taloane gratuite Ioan Guta – Baia jud Suceava Gheorghe Vasile – Morteni jud Dambovita Marian Musi – Rosiori jud Teleorman Gheorghe Ciubotaru – Onesti jud Bacau Vera Miron – Iasi jud Iasi Vasile Todoran – Caila jud Bistrita Nasaud Ana Maria Petre – Bucuresti Nicoleta Iordache – Bucuresti – online Cristian Vluta – Satu Mare jud Satu Mare Gheorghe Dumitrescu – Bucuresti Premii 20.000 lei Ion Gabriel Calcianu – Orastie jud Hunedoara Daniela Radu – Petresti jud Alba Constantin Voicu – Caracal jud Olt Viorel Sofrone – Timisoara jud Timis Florica Aldea – Ploiesti jud Prahova Vasile Jelu Mihai – Dor Marunt jud Calarasi Ion Gabriel Panoiu- Tg Jiu jud Gorj Mirela Francu – Maguri jud Timis Ion Stoican – Raul Alb jud Dambovita Lista castigatori 1000 lei cartoane gratuite Bucea Corina Ileana – Bistra jud Alba Nucsoreanu Nicolae – Mioveni jud Arges Basca Vasile Alba Bianca Nicolae – Savarsin jud Arad Valicec Maria – Fantanele jud Arad Cosma Alexandru Sorin – Aciuta jud Arad Todiras Cornelia – Arad jud Arad Florea Ioana – Pitesti jud Arges Muntiu Elisabeta – Sebes jud Alba Neacsu Daniel – Brasov jud Brasov Vid Gheorghe – Salonta jud Bihor Kralik Ioan – Oradea jud Bihor Campean Teodor – Oradea jud Bihor Cantemir Benoni – Cuza Voda jud Braila Burlacu Gabriela – Botosani jud Botosani Ilie Elena – Bucuresti Dumitra Tudora – Bucuresti Neculai Suzana – Braila jud Braila Sava Cristian – Lipia jud Buzau Damoc Mihai Ionut Bacau jud Bacau Ghita Florin – Bucuresti Dumitru Daniel – Bucuresti Andrei Cristian – Bucuresti Ghita Florin Bucuresti Alupoaie Viorica – Bucuresti Cristina Mihaela – Intorsura Buzaului jud Covasna Gaina Petru – Otelu Rosu jud Caras Severin Coman Stefania – Tuzla jud Constanta Mihalcea Nicolae – Vulturu jud Constanta Mars Ovidiu – Constanta jud Constanta Bicoi Postole – Navodari jud Constanta Cresu Viorel – Cluj Napoca jud Cluj Szekely Istvan – Botida jud Cluj Dragan Gheorghita – jud Dolj Nenu Mirela – Craiova jud Dol Mondescu Alin – Craiova jud Dolj Ghita Florin – Craiova jud Dolj Milea Alina Elena – Sotang jud Dambovita Vieru Florentina – Tulghes- jud Harghita Dragut Elina – Petrila jud Hunedoara Moga Roxana – Cristur jud Hunedoara Cicea Ioana – Hunedoara jud Hunedoara Dobre Iuliana – Fetesti jud Ialomita Balea Bogdan – Tandarei jud Ialomita Balea Bogdan – Tandarei Ilfov Bolca Ilie – Voluntari Ilfov Petre Mariana – Popesti Leordeni Ilfov Chiriac Neculai – Galati jud Galati Anghelopol Dan Adrian – Galati jud Galati Velicu Alexandru – Sabareni Giugiu Ilie Stefan – Prundu jud Giurgiu Fesan Eugenia – Sighisoara jud Mures Oltean Ovidiu Petru – Taureni jud Mures Enache Stela – Poiana Copaceni jud Prahova Trifan Constantin – Piatra Neamt jud Neamt Andronic Constantin – Podoleni jud Neamt Petenchi Daniela – Roman jud Neamt Urzica Elena – Tg Neamt jud Neamt Mihailescu Catalin – Veresti jud Suceava Tipa Andrei – Suceava jud Suceava Ungureanu Ioan – Ilovita jud Mehedinti Clonca Aldea – Satu Mare jud Satu Mare Ungureanu Raluca – Baia Mare jud Maramures Roman Ion – Ramnicu Valcea jud Valcea Gabor Stefan Liebling jud Timis Ies Eugenia – Buzias jud Timis Mihailescu Catalin – Veresti jud Suceava Varga Cristian – Zalau jud Salaj Calinescu Viorica – Spania Valencia Stefanache Silvia – Vaslui jud Vaslui Herghelegu Marieta – Sibiu jud Sibiu Mioara Stacoiu- Sibiu jud Sibiu Lista castitatori 1000 lei cartoane necastigatotoare Premiu Linie 20 lei, premiu de Bingo 100 lei Premiu de Super Linie, Super Bingo, Linie Acumulata si Super Bingo Acumulat.
 
Anca Turcasiu, noua prezentatoare a emisiunii "Te iubesc, Romania" de la KanalD Top
Dupa ce a castigat un concurs pentru prezentarea emisiunii ” Te Iubesc Romania ” cantareata Anca Turcasiu va fi noua vedeta a postul;ui de televiziune kanal D. Emisiunea concurs va fi difuzata saptamanal si va pune fata in fata doua echipe formate din oameni obisnuiti care vor trebui sa raspunda la intrebari despre Romania. Show-ul va debuta in grila de primavara a postului de televiziune KanalD.
 
Muto a avut o relatie cu modelul francez Vanessa Perroncel Top
Vanessa Perroncel La Republica scrie ca fotbalistul roman Adrian Mutu a avut in perioada in care juca la Chelsea o legatura cu modelul francez Vanessa Perroncel fosta logodnica a lui Wayne Bridge si amanta lui John Terry.
 
Oana Zavoranu la Hollywood Top
În timpul vacanţei de aproape două săptămâni pe care Oana Zăvoranu a petrecut-o alături de soţul ei în America, vedeta a reuşit să contacteze şi un producător pentru a juca într-un film la Holywood. Se pare că Oana îşi va face cât de curând debutul şi la Hollywood, producătorul cu care a discutat propunându-i să joace în următorul lui film. Cu toate acestea, soţia lui Pepe a refuzat să dea mai multe detalii despre rolul pe care îl va interpreta.
 
Noul BMW X5 Top
Producătorul german BMW a publicat primele clipuri video oficiale cu noul model X5, mai degrabă un facelift la vechiul model, care acum aduce mai mult a X6, dar care este echipat cu un motor de 3 litri în 6 cilindri în linie pe varianta XDrive35i şi un V8 de 4,4 litri pe versiunea xDrive50i.
 
A1, A2 si alte 17 drumuri nationale sunt inchise din cauza viscolului Top
Din cauza viscolului si a zapezii circulatia este blocata in aceasta dimineata pe autostrada Bucuresti-Pitesti, pe A2 pe segmentul Bucuresti Drajna si pe urmatoarele drumuri nationale: DN2A Urziceni – Slobozia DN21A Bărăganu (jud.Brăila) – Ţăndărei DN1D Urziceni (judeţul Ialomiţa – Albeşti (jud. Prahova) DN2 Buzău – Urziceni DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila DN2C Costeşti – Padina DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti DN51A tronsoanele Zimnicea – Piatra şi Traian – Seaca DN65E Roşiori de Vede – Piatra DN5C Pietroşani – Bujoru DN51 Zimnicea – Izvoarele DN65A Buzoeşti (jud. Argeş) – Turnu Măgurele (jud.Teleorman) Pentru mai multe informatii actualizate despre starea drumurilor puteti vizita pagina Comandamentului Central De Iarna CNADNR www.cnadnr.ro
 
Numarul total de someri inregistrati si rata somajului pe tara si pe judete la data de 31.01.2010 Top
Numarul total de someri inregistrati si rata somajului pe tara si pe judete la data de 31.01.2010 Nr. JUDETUL Numar total din care Nr. total som. Nr. total som. Total som.din Rata Rata somaj. ctr. someri femei indemnizati neindemnizati sector privat somajului(%) feminin(%) 0 1 2 3 4 5 6 7 8
 
Pro si Contra Apple IPad Top
Despre Apple iPad, unii spun că este un iPhone supradimensionat, altii spun ca este un produs revolutionar. Pro - Interfata este similart cu iPhone/iPod Touch, iar acest lucru este unul pozitiv deoarece peste 50 de milioane de posesori de astfel de aparate sunt familiarizaţi deja cu modul de funcţionare; - App Store, magazinul virtual al Apple, este văzut ca cea mai importantă calitate a iPad. Nicio companie din lume nu oferă utilizatorilor săi mai multe aplicaţii decât Apple. În prezent, în App Store sunt disponibile peste 140.000 de aplicaţii care pot fi încărcate imediat pe iPad; - Bateria, care are o autonomie de 10 ore; - Posibilitatea de a citi cărţi digitale, ziare şi reviste online; - Microfon încorporat şi difuzor. Contra - Nu este un gadget multitasking. Nu se pot rula mai multe aplicatii în acelaşi timp; - Nu suportă tehnologia Flash; - Bateria nu poate fi schimbată de utilizator; - Nu are port HDMI, nici USB sau slot pentru card; - Nu are cameră foto sau funcţie de telefon; - spaţiu de stocare maxim de 64 GB este considerat insuficient; - tableta nu este ideală pentru tastare, însă se poate ataşa o tastatură tradiţională.
 
Bianca Dragusanu si-a marit buzele Top
Bianca Dragusanu, iubita creatorului de moda Catalin Botezatu, a apelat, din nou, la medicul estetician. Nemultumita de marimea buzelor ei, ea si-a injectat acid hialuronic, ca sa capete mai mult volum. Blonda lui Bote a aparut cu noul sau look in emisiunea de luni seara a lui Dan Capatos, “Un show pacatos”, de la Antena 1, in care este asitenta.
 
Meniu de Oscar Top
Hollywood-ul fierbe! Desi mai e apoape o luna pana la decernarea premiilor Oscar, pregatirile sunt in toi, iar bucatarii pun la punct ultimele detalii pentru ca meniul petrecerii de dupa sa fie unul cat mai gustos. Artistii in arta culinara s-au intrecut si de aceasta data in prepararea unor retete care mai de care mai apetisante.
 
Stiri pe scurt Top
Ramane dupa gratii Sergiu Bahaian ramane in arest! Curtea de Apel Constanta i-a respins recursul facut la decizia Tribunalului Constanta, de arestare preventiva pentru 30 de zile. Asa ca, afaceristul suspectat ca ar fi ordonat uciderea a patru persoane va ramane dupa gratii, pe timpul anchetei. Verdict: colaborator Generalul Iulian Vlad, seful Departamentului Securitatii Statului in perioada comunista, a avut calitatea de... lucrator al securitatii. Certificarea a fost facuta astazi de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis astfel actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Sentinta poate fi contestata la instanta suprema. Acuzat de implicare in represiunile de la Timisoara si Bucuresti, in 1989, Iulian Vlad a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare. In decembrie 1993, a fost eliberat. Ciclism sub apa Dupa ce au inventat fotbalul si cricket-ul, acum britanicii inoveaza cu un alt sport: mersul pe bicicleta sub apa. Cei care doresc sa incerce noua provocare trebuie sa faca un curs initial de scuba-diving, sa fie cu analizele medicale la zi si sa aiba ceva bani pusi deoparte. Asta pentru ca o lectie de scuba-ciclism costa 100 de lire sterline.
 
Salvat cu elicopterul Top
Desi urgia ninsorilor s-a mai domolit, in unele zone, sunt inca localitati izolate din cauza zapezii. Singura legatura a celor izolati cu restul tarii poate fi facuta prin aer, cu ajutorul elicopterelor. Asa s-a intamplat si astazi cand un echipaj SMURD a zburat cu un elicopter al Ministerului de Interne pentru a salva un copil de sapte ani, care trebuia operat de urgenta.
 
Concert la Casa Alba Top
Petrecere mare aseara la Casa Alba, unde zeci de vedete au sustinut un concert grandios. Evenimentul a fost gazduit de actorii Morgan Freeman si Queen Latifah.Bineinteles ca din sala nu au lipsit, dupa cum vedeti, presedintele american Barack Obama si frumoasa lui sotie, Michelle, care au fredonat melodii celebre alaturi de artistii Bob Dylan, Jennifer Hudson sau Smokey Robinson. Spectacolul a fost organizat cu ocazia celebrarii istoriei comunitatii de culoare, asta pentru ca incepand cu anul 1926, luna februarie a fost desemnata "Black History Month" de catre guvernul Statelor Unite.
 
Beyonce,in Favelas Top
Frumoasa Beyonce a ajuns in mahalalele din Rio de Janeiro! Diva pop a ales aceasta destinatie exotica pentru a filma noul sau videoclip. Alaturi de ea a fost si Alicia Keys. "Put it in a Love Song". Acesta este titlul piesei pe care Beyonce isi unduieste trupul in controversatele favelas din Rio. Imbracata cu pantaloni scurti si cu un decolteu adanc, cantareata le-a aratat fanilor cat de bine o prinde look-ul latino-american.
 
Economia României a ieşit din recesiune în ultimul trimestru din 2009 Top
Economia României a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o uşoară creştere comparativ cu trimestrul al treilea, ceea ce înseamnă că a ieşit din recesiune din punct de vedere tehnic, dar a scăzut cu 6,6% – 7% pe întreg anul 2009, potrivit estimărilor analiştilor. Trei din cei cinci analişti intervievaţi de MEDIAFAX consideră că economia României crescut uşor în ultimele trei luni din 2009 comparativ cu trimestrul al treilea, potrivit datelor ajustate la factorii sezonieri. Cu toate acestea, economistul-şef al BCR, Lucian Anghel, a afirmat că datele ajustate sezonier ar putea indica o cifră aproape de zero pentru evoluţia ultimului trimestru faţă de intervalul anterior, în timp ce Cătălina Molnar, economist la RBS Bank România, a răspuns că există riscuri ca economia să nu fi ieşit din recesiune în trimestru patru din 2009, fără a preciza exact ce evoluţie anticipează referitor la PIB. Citeste mai mult pe Mediafax: Economia României a ieşit din recesiune în ultimul trimestru din 2009
 
De "Valentine's Day", filmele de dragoste sunt la Prima Top
Incepeti ziua afland impresionanta "Poveste a Ivanei Trump". Ca o adevarata Cenusareasa, Ivana s-a nascut intr-o familie modesta dintr-un orasel din Cehoslovacia comunista, a fost campioana de schi, apoi manechin, pentru a ajunge in final sotia miliardarului american Donald Trump. Ce se ascunde in spatele unei femei de succes, aflati la Prima TV, de la ora 11:00.
 
"Propunere indecenta" de la Prima TV, in topul audientelor Top
Miercuri, 10 februarie, drama romantica "Propunere indecenta", in care rolurile principale sunt interpretate de Demi Moore, Robert Redford si Woody Harrelson, a tinut telespectatorii cu ochii pe Prima TV.
 
Un Leningrad al zilelor noastre Top
Nu stiu de ce am impresia ca Romania incepe sa semene cu Leningradul din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu Emil Boc pe post de Stalin – care cere populatiei sa reziste cu orice pret invaziei. Troienele exista, soselele oraselor par bombardate, populatia a inceput sa fie infometata si disperata. Cu o singura deosebire: Romania nu este invadata de nimeni, poate doar de prostia si reaua vointa a politicienilor. Romania este in criza nu doar ca intreaga lume este atinsa de recesiune. Romania... ( read more )
 
O directoare la stat e platita cu 100 de euro pe zi Top
Tanara, sexy, cu functie de conducere intr-o institutie de stat si cu mare lipici la... bani publici! Claudia Radu, de 29 de ani, e directoarea Directiei Generale de Programe, Proiecte si Centre Teritoriale pentru Tineret din cadrul Ministerului Tineretului. Desi in noiembrie anul trecut tanara angajata a lucrat numai 14 zile, acest fapt nu a impiedicat-o sa incaseze, la sfarsitul lunii, 6.082 de lei. Libertatea a intrat in posesia fluturasului de salariu al Claudiei Radu, unde scrie, negru pe a... ( read more )
 
Cumpara-i neaparat un cadou! Top
De Ziua dragostei nu ai voie sa uiti de cadou. Nu trebuie neaparat sa alegi ceva costisitor! O atentie cat de mica va fi o dovada de iubire in plus. Asa ii faci o surpriza! In cazul in care te iei cu treburi si iti amintesti in drum spre casa ca nu i-ai luat flori sau cadou de Valentine's Day, poti suna la 118.724 pentru a afla unde e cea mai apropiata florarie, la ce petrecere poti merge, la ce restaurant mai poti face o rezervare sau de unde ii poti cumpara ceva special. Acest serviciu care of... ( read more )
 
Avionul lui Basescu, blocat 40 de minute la Strasbourg Top
Cursa aeriana cu care presedintele Basescu trebuie sa revina in tara de la reuniunea informala a liderilor UE de la Bruxelles a facut o escala la Strasbourg, pentru a prelua europarlamentari romani, inregistrandu-se o intarziere de 40 de minute din cauza manevrelor de curatare a pistei. Zborul de la Strasbourg spre Bucuresti a fost insa intarziat cu 40 de minute, pentru ca pista sa fie curatata de zapada si decolarea sa se faca in conditii normale. Surse din delegatia romana au mentionat ca aero... ( read more )
 
A fost jefuita o alta casa de pariuri Top
Un individ, ce avea fata acoperita cu un fular, a jefuit, joi seara, o casa de pariuri din centrul municipiului Piatra Neamt.Angajata casei de pariuri a anuntat la serviciul de urgenta 112, in jurul orei 20.15. Aceasta a povestit cum un barbat a intrat in sediul agentiei si, sub amenintarea unui cutit a luat toti banii din casa. Suma furata este de aproape o mie de lei.In urma cu doua saptamani a avut loc un alt jaf, la o benzinarie din Piatra Neamt. Cei doi hoti au fost prinsi in mai putin de 1... ( read more )
 
Cum riscam sa pierdem vestigiile romane de la Rosia Montana Top
Exploatarea de la Rosia Montana, daca ar deveni realitate, ar rade de pe fata Romaniei nu numai cativa munti, ci si un sit cu vestigii arheologice de importanta majora pentru patrimoniul mondial. „Exista numeroase argumente pentru ca acest criteriu arheologic sa fie unul fundamental de spus „NU” proiectului”, explica Mircea Babes, cercetator stiintific principal la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan". Potrivit specialistului roman, 99% din vestigiile ci... ( read more )
 
Politia, acuzata de agresiune Top
ORDINE PUBLICA. Liderul gruparii Cordunenilor sustine ca a fost agresat de politistii care il escortau spre Tribunalul Iasi. Statul roman risca sa se confrunte cu un nou proces intentat de unul dintre membrii clanului Corduneanu, arestati luna trecuta de procurorii DIICOT sub acuzatia de initiere si constituire a unei grupari de criminalitate organizata.   Costel Corduneanu, liderul gruparii, ii acuza pe mascatii ieseni ca l-au batut ieri, in timp ce-l transportau cu duba din arestul Poli... ( read more )
 
Flacara stiintei vrea sa bata flacara violet Top
De ziua lui Darwin, Asociatia Secular-Umanista din Romania ii provoaca pe profesorii de biologie sa le predea copiilor o teorie evolutionista mai atractiva decat lectiile despre Sfantul Duh. O asociatie proaspat infiintata in Romania isi propune sa stimuleze interesul elevilor pentru stiinta, prin lectii de biologie atractive, copiate dupa model american. Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) este initiativa a patru persoane care isi propun sa contribuie la cresterea nivelului de accep... ( read more )
 
Bill Clinton, internat în spital cu dureri în piept Top
Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost internet în spital cu dureri în piet. Acesta a suferit...
 
Bursa americană urcă după veşti bune din UE, China şi piaţa muncii din SUA Top
Acţiunile americane au urcat, joi, după ce liderii europeni au promis să sprijine Grecia să treacă peste...
 
Mahmoud Ahmadinejad a declarat Iranul "stat nuclear" Top
Preşedintele iranian a declarat Iranul stat nuclear, joi, după ce a anunţat că cercetătorii au produs...
 
Prins de Prima TV Top
In Capitala Romaniei se fura ca-n codru, ziua, in amiaza mare! O batrana a fost cat pe-aci sa ramana fara pensia pe o luna de zile, dupa ce geanta i-a fost smulsa din mana, chiar pe unul dintre marile bulevarde din Bucuresti. Din fericire pentru ea, o echipa Prima TV a vazut incidentul. Dupa o urmarire ca-n filme, colegii mei l-au prins pe faptas si l-au dat pe mana politiei.
 
Calvar fara sfarsit Top
O iarna cum nu s-a mai vazut de ani buni a facut sa piara sub nameti 5 judete. Viscolul, intors si el cu forte noi, a inchis si a blocat alte zeci de drumuri, abia deschise de la ultima ninsoare.Azi noapte, sute de oameni, printre care si copii, au fost scosi cu greu doar de tractoare, ori de masinile jandarmeriei. In unele locuri, nici macar utilajele de deszapezire n-au mai putut inainta.
 
Blocati de iarna Top
Viscolul a trecut, insa problemele au ramas. Care este acum situatia in judetele afectate de vremea rea.
 
Calvar in Oltenia Top
Calvar in trenurile care au tranzitat Oltenia, nervi, oboseala si foame in gari! Acceleratul Craiova - Bucuresti a stat ore intregi inzepezit in camp, cu 40 de pasageri, iar calatorii care au plecat aseara din Gara de Nord spre Petrosani n-au mai putut inainta de la Rosiori si... au fost intorsi azi-noapte in Capitala. Situatia a fost la fel de complicata si pe autostrada Bucuresti - Pitesti care a fost deszapezita cu... armata.
 
Bucurestiul, sub ape Top
Din cauza muntilor de zapada care au inceput sa se topesca si sa inunde strazile, Bucurestiul s-a transformat din "Micul Paris" in "Mica Venetie". Cei care au avut curajul sa urce la volan au infruntat balti imense si cozi de nedescris. Un incident pe cat de hilar pe atat de grav a paralizat pentru mai bine de o ora traficul in zona Mihail Kogalniceanu spre disperarea celor care au avut drum pe acolo.
 
Pietoni"plutitori" Top
Daca cei care au ales masinile au stat la cozi, dar au ramas uscati, nu acelasi lucru se poate spune si despre pietoni. Bucurestenii care au fost nevoiti sa mearga astazi pe jos prin Capitala au avut de ales intre a merge pe trotuarele pe care domnea zapada flescaita si strazile unde apa era pana la glezne. Asa ca nu e de mirare ca multi au ajuns cu cizmele ude la serviciu.
 
"Minunea"din declaratii Top
Adrian Minune ar putea canta la Judecatorie. Agentia Nationala de Integritate a sesizat parchetul din Buftea in cazul consilierului si artistului Minune care... a uitat sa scrie in declaratia de avere toate bunurile pe care le are. Si... sunt cateva. Artistul se scuza si spune ca nu acesta este punctul lui forte, dar ca o sa remedieze situatia.
 
O familie, in mormant Top
O inlantuire macabra a bagat in mormant o familie din Gorj. Pentru ca nu a mai fost lasat sa se uite la televizor, un adolescent s-a spanzurat. In timp ce parintii se chinuiau sa-l dea jos din streang, bunica lui a facut infarct.
 
Cea mai tare la pahare Top
O femeie i-a facut pe medicii de la urgente, din Iasi, sa se cruceasca si sa se... fereasca, deopotriva! Avea o alcoolemie de 7.55 la mie, in sange, cand, recalcitranta, a intrat, pe picioarele ei, pe usa spitalului! O adusese acolo un taximetrist, care a gasit-o zacand, intr-o statie de tramvai.
 
Atentie la comisioane Top
In vremuri de criza, bancile nu mai ofera cu lejeritate imprumuturi substantiale insa promoveaza...cardurile de credit si pe cele de cumparaturi. Adica bani pe care ii puteti avea oricand la dispozitie, oferte ce par tentante dar care se dovedesc de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Asa ca, mare atentie daca apelati la un card de imprumut.
 
Preocupari in trafic Top
Cine spune ca timpul petrecut in trafic, in autobuz sau metrou, e pierdut, greseste. Un studiu facut de GFK Romania ne arata altceva. Romanii stiu cum sa transforme drumurile plictisitoare in experiente placute si chiar utile.
 
Salvatori si victime Top
In doar cateva secunde s-au transformat din salvatori in victime. Trei angajati ai ISU Bucuresti au ajuns la spital dupa ce salvarea in care se aflau a fost lovita de un tramvai. Doi dintre ei au rani grave la cap si brate.
 
Vremuri grele in PSD Top
Bate vant de razboi in PSD. Mircea Geoana nu rateaza nicio zi pentru a cauta sustinatori, dar nici Nastase nu pierde timpul. De ieri pana azi, a mai castigat un om, pe Miron Mitrea mai exact. Dar, dincolo de scandal, social-democratii mai au un adversar. Congresul PSD e amenintat... de Mama-Natura!
 
Bataie la urgente Top
Scandal la unitatea de primire urgente din Bacau, unde, azi-noapte, o pacienta i-a smuls parul din cap unei doctorite, suparata ca aceasta n-a internat-o! Femeia, cu probleme neurologice, a fost cu greu tinuta-n frau de celelalte cadre medicale.
 
Prima casa in asociere Top
Daca va convingeti rudele sau prietenii sa va asociati pentru construirea unor locuinte, veti beneficia de mai multi bani garantati de stat. Mai exact, plafonul de garantare va fi de 75 de mii de euro de om, in timp ce persoanele individuale care vor o locuinta noua vor primi 70 de mii. Noua varianta a programului Prima Casa are ca scop deblocarea pietei de constructii.
 
Un comisar acuzat Top
Comisarul de la Serviciul Antidrog din Capitala, care ar fi furnizat informatii traficantilor de droguri, este retinut de DIICOT si ar putea intra in vizorul DNA pentru fapte de coruptie. Se pare ca omul legii oferea clanului Spoitoru, contra cost, detalii pretioase despre actiunile politiei.
 
Stop indiferentei!Concediaza criza! Top
Sa fii tanar, in cautarea unui loc de munca, a devenit o misiune aproape imposibila, in Romania. Pe bancile facultatii, studentii fac eforturi ca sa aiba ce sa manance, iar dupa ce absolva, isi dau seama ca au invatat degeaba. Sau ca... n-au invatat indeajuns. Este tabloul trist in care se regasesc mai mult de jumatate dintre absolventii anilor de criza. Intr-un stat european cu pretentii, singurii care ii ajuta pe tineri sa razbata in viata, sunt...parintii. Statul nu exista in aceasta ecuatie...
 
Se inchide cercul Top
Cunoscutul om de afaceri Costel Casuneanu, a fost chemat la DNA. El este suspectat de trafic de influenta in dosarul in care mai sunt cercetati atat senatorul Catalin Voicu, cat si judecatorul Florin Costiniu. Se pare ca omul de afaceri i-a cerut senatorul sa intervina pe langa judecatori pentru a da un verdict favorabil intr-un litigiu comercial ce-l viza direct pe Casuneanu. Judecatorul Costiniu ar fi pretins si primit foloase in valoare totala de 200 de mii de euro. Acest dosar vizeaza, insa, mult mai multe persoane. Printre acestea, se afla Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu, Marius Locic si Viorel Hrebenciuc. Astazi, Costel Casuneanu a fost chemat la audieri pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile.
 
Vreme capricioasa Top
Coasta de Est a Statelor Unite e din nou paralizata de o furtuna de zapada. Vremea s-a inrautatit atat de tare, incat in capitala Washington DC nici macar plugurile nu au mai fost scoase pe strazi. In plus, la New York, stratul de zapada a atins un nivel record, drept pentru care azi scolile au fost inchise, iar sute de zboruri au fost anulate. Chiar daca afara vantul bate cu peste 70 de kilometri pe ora, viscolind zapada, sunt si americani pentru care vremea rea nu constituie un impediment pentru distractie. Daca unii s-au intalnit pentru o bataie cu bulgari, altii au preferat sa faca jogging in pielea goala.
 
Poze apocaliptice Top
Noi imagini cutremuratoare ale atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost facute publice. Postul de televiziune ABC a obtinut mai multe fotografii care redau iadul ce a cuprins acum 9 ani turnurile gemene din New York. Pozele au fost facute dintr-un elicopter al politiei si abia acum au fost aratate publicului larg, gratie legii dreptului la informare. Fotografiile s-au aflat pana de curand in posesia Institutului National pentru Standarde si Tehnologie, care le-a strans pentru ancheta. Imaginile sunt impresionante, iar dimensiunea catastrofei se vede cu ochiul liber. Celebrul cartier Manhattan este acoperit de nori uriasi de praf si fum, care s-au dispersat abia dupa cateva luni bune.
 
O lady excentrica Top
Lady Gaga socheaza din nou! Artista a aparut la un eveniment caritabil imbracata doar intr-o jacheta si bikini, dar cu o multime de perle lipite pe fata si pe corp! Singura pata de culoare peste albul imaculat a fost gloss-ul roz de pe buzele cantaretei. Cu acest look, de-a dreptul neobisnuit chiar si pentru ea, excentrica vedeta a atras toate privirile la gala amFAR, tinuta aseara la New York, cu scopul de a strange fonduri pentru persoanele bolnave de SIDA. Evenimentul din acest an a fost tinut in memoria regretatei actrite Natasha Richardson, care a murit acum cateva luni in timpul unui accident petrecut pe o partie de ski.
 
Stiri pe scurt Top
Firme in faliment Aproape 200 de mii de agenti economici si-au inchis activitatea pe parcursul anului trecut, din cauza crizei si a fiscalitatii prea mari. Consiliul National al Intreprinderilor Mici si mijlocii se asteapta ca si in 2010 numarul falimentelor sa creasca. Mediul de afaceri spune ca exista solutii, dar ca nimeni nu le asculta: renuntarea la impozitul forfetar si diminuarea birocratiei atunci cand vine vorba de absorbtia fondurilor ar fi cele mai importante. Gara pazita Birourile angajatilor si caile de acces in Gara de Nord din Bucuresti vor fi pazite! CFR Calatori este pregatita sa investeasca in acest obiectiv un milion de lei. In acest sens, compania va organiza in luna martie o licitatie si oficial sustine ca va incheia contractul valabil pe doi ani cu firma de profil, care va oferi cele mai mici tarife. Conducerea companiei sustine ca paza Garii de Nord nu va insemna reintroducerea taxei de acces pentru calatori. Aniversare de amploare Mii de oameni au iesit azi pe strazile din Teheran cu ocazia celei de-a 31-a aniversari a revolutiei islamice. De la un eveniment de o asemenea amploare nu putea lipsi traditionalul discurs al presedintelui Mahmoud Ahmadinejad. Seful statului a acuzat Vestul ca exploateaza problema nucleara, drept pentru care a tinut sa precizeze ca Iranul poate sa imbunatateasca uraniul cu 80 la suta, dar ca nu o va face.
 
Focus Monden Top
Azi e joi si e Focus Monden. La ora 21.55 colegii nostri ne-au pregatit o editie plina de iubire si destainuri picante.
 
Revista presei. Raport: Israel este victima unei campanii de deligitimizare. Experţii OMS decid dacă lumea a trecut de vârful gripei pandemice Top
Raport: Israel este victima unei campanii de deligitimizareIsrael se confruntă cu o campanie globală...
 
Studiile pentru cablul electric submarin Romania- Turcia prind contur Top
Colectarea datelor privind fezabilitatea va fi finalizata in luna mai Cea pentru linia de interconexiune cu Moldova va fi gata in aprilie, iar cu Serbia in august Unul dintre cele mai importante proi
 
Incepe Noul An Chinezesc - Anul Tigrului Top
Chinezii se pregatesc pentru ziua de duminica, data ce marcheaza intrarea in noul an - cel al tigrului Sarbatoarea dureaza doua saptamani si este cunoscuta sub numele de "festivalul primaverii&qu
 
Emisiunile Realitatea TV si Antena 3 transmise de la Parlament , platite din banii nostri Top
"Dam legatura in studioul nostru de la Parlament!". Nu-i asa ca ati auzit de sute de ori aceasta formulare la Realitatea TV si Antena 3c Probabil nu ati stiut ca pentru fiecare transmisiune
 
Marea "Famiglia" de la Primaria Iasi (partea a II-a) Top
Reactiile cititorilor ziarului "Curentul" la articolul precedent, publicat ieri de catre cotidianul nostru, ne-a determinat sa "sapam" si mai mult in cautarea adevarului despre afa
 
INCOGNITO EVZ: Cu arma in scoala Top
SIGURANTA. "Evenimentul zilei" demonstreaza ca sistemul national de invatamant nu garanteaza securitatea copiilor. Investigatia s-a desfasurat in trei dintre liceele bucurestene. Securitate
 
Cum poate complica Orban calculele taberei Antonescu Top
POLITICA. O candidatura a lui Ludovic Orban l-ar putea impinge, la congres, pe Crin Antonescu in turul al doilea al prezidentialelor din PNL. O candidatura a lui Ludovic Orban la sefia PNL ar putea d
 
UE promite să sprijine Grecia, dar nu oferă detalii Top
Liderii europeni au hotărât să sprijine Grecia cu cuvinte de încurajare la un summit european, dar nu...
 
The Ghost Writer are azi premiera mondiala la Festivalul de la Berlin, in absenta lui Roman Polanski Top
La sase ani distanta de "The Queen", un alt film il portretizeaza "fantomatic" pe Tony Blair - "The Ghost Writer", care era in postproductie cand autorul sau, Roman Polan
 
Teritoriul pedelist - crispat de legea pensiilor Top
La sediul central al PD-L si pe telefoanele mai-marilor partidului vin de doua zile niste mesaje disperate. De cand a adoptat Guvernul forma finala a Legii unitare a pensiilor, si semnalele indica fap
 
AFP: Bucurestiul promite ca rromii expulzati din Franta vor fi reintegrati Top
Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a obtinut joi, la Bucuresti, de la Guvernul roman numirea unui responsabil cu reintegrarea rromilor, care sa se asigure ca acestia
 
Kosovo le cere tarilor care nu i-au recunoscut independenta sa o faca Top
Autoritatile de la Pristina au cerut joi, inainte de implinirea a doi ani de la proclamarea independentei, tarilor care nu au recunoscut Kosovo, sa o faca, a anuntat ministrul kosovar de externe Skend
 
Dezbatere Ziare.com: Evolutionismul - religie moderna sau eroarec (3) Top
Dupa ce Darwin a publicat "Originea speciilor" in 1859, evolutionismul s-a impus in orice domeniu, dar in secolul XX, pentru darwinisti a fost mai importanta transformarea teoriei lor intr-o
 
Valeriu Stoica: PD-L nu are trust de presa Top
Vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica, neaga ca PD-L si-ar construi un trust de presa sub conducerea afaceristului Bobby Paunescu, dupa ce ziarul Evenimentul zilei si saptamanalul Capital au fost vand
 
Recalcularea pensiilor - o lege fara mari sanse Top
Nu exista lege perfecta, iar proiectul privind reglementarea pensiilor, adoptat de Guvern, nu face exceptie. Dar daca ea va intra in vigoare, ceea ce e insa putin probabil, va avea marele merit de a f
 
Rusia: Noua doctrină, semnal pentru NATO că trebuie să se schimbe Top
NATO ar trebui să privească noua doctrină militară a Rusiei ca un semnal că alianţa are nevoie de a-şi...
 
Barack Obama l-a felicitat pe presedintele ales ucrainean, Viktor Ianukovici Top
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a sunat joi pe presedintele ales ucrainean, Viktor Ianukovici, pentru a-l felicita si a salutat "o noua etapa pozitiva pentru consolidarea democratiei
 
Bill Clinton nu a prezentat semne de criza cardiaca Top
Fostul presedinte american Bill Clinton, care a suferit joi o interventie chirurgicala pe inima la New York, nu prezenta "semne de criza cardiaca", iar operatia s-a desfasurat "fara nic
 
De Valentine's Day, integrama cu "Te iubesc" in 50 de limbi. Top
Indragostitii sunt invitati, de astazi, sa dezlege un joc de cuvinte incrucisate special creat pentru a marca Valentine's Day, in cadrul campaniei 'Fii responsabil! Iubeste cu grija!',
 
Au adus un pacient cu TAB-ul la spital. Top
Un barbat din comuna damboviteana Cornatelu care avea nevoie de dializa a fost adus la spital, azi-noapte, cu un TAB al armatei, drumul de acces fiind blocat din cauza stratului mare de zapada. Ambu
 
O sportiva romanca a ajuns la spital dupa ce s-a accidentat la antrenamentul pentru proba de sanie. Jocurile Olimpice de la Vancouver incep astazi Top
Sportiva Violeta Stramaturaru din lotul olimpic de sanie al Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver a fost transportata in stare de inconstienta la spital, joi seara,
 
Scurgere de informatii la Shell: o baza de date confidentiale a aparut pe internet Top
Compania petroliera Shell a suferit o infiltratie majora in sistemul de securitate. Datele a peste 170.000 de angajati au fost facute publice pe internet. O nota atasata spune ca atacul a fost facut d
 
Analistii Reuters: Cresterea economica in T4 din 2009, in scadere (0,3%) Top
Cresterea economica in zona euro a incetinit probabil in ultimul trimestru al lui 2009 odata ce efectele masurilor de sustinere a economiei la nivel mondial au inceput sa dispara. 41 de economisti int
 
Flacăra olimpică a ajuns la Vancouver Top
Flacăra olimpică s-a aprins cu puţin timp în urmă la Vancouver, marcând startul celei de-a 21-a ediţii...
 
Zi de doliu naţional în Haiti, la o lună după cutremurul devastator Top
Zi de doliu naţional vineri, în Haiti, la o lună de la devastatorul seism din 12 ianuarie. Potrivit celui...
 
Fiat şi o companie rusească creează o companie mixtă Top
Compania italiană Fiat şi producătorul auto rusă Sollers au format o companie mixtă despre care se estimează...
 
România, încă în recesiune. PIB-ul a scăzut în ultimul trimestru cu 1,5% Top
Produsul Intern Brut al României a scăzut în trimestrul partru al anului trecut cu 1,5 procente faţă...
 
Geoana: "Daca Legea pensiilor e adoptata in forma Gvernului, PSD initiaza o motiune de cenzura" Top
Mircea Geoana a declarat miercuri ca va propune in Comitetul Executiv al PSD introducerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului in situatia in care proiectul Legii pensiilor aprobat de Executiv va trece de Parlament in formula propusa. "Daca in Parlamentul Romaniei proiectul de lege a pensiilor avansat miercuri de catre Guvern va fi aprobat, voi propune Comitetului Executiv ca PSD sa initieze o motiune de cenzura impotriva acestui...
 
Trenuri inzapezite din cauza viscolului si a zapezii in judetele Olt, Teleorman si Dambovita Top
Patru trenuri, ambulante si zeci de autovehicule au ramas blocate din cauza viscolului si a zapezii in judetele Olt, Arges, Teleorman si Dambovita. Trenul personal 9051, care circula pe relatia Rosiori-Nord - Turnu Magurele, este inzapezit intre statiile Salcia si Turnu Magurele, in judetul Teleorman, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane. In tren se afla 28 de calatori. In plus, acceleratul 1869, pe relatia Craiova - Bucuresti,...
 
Barbatii aloca mai mult timp in fata oglinzii decat femeile Top
Barbatii aloca, in medie, un minut mai mult decat femeile pentru curatarea, tonifierea si hidratarea tenului. Barbatii au nevoie de mai mult timp pentru a se pregati sa iasa in oras, comparativ cu femeile, potrivit unui studiu britanic, informeaza dailymail.co.uk. In medie, barbatii au nevoie de 83 de minute pentru a se pregati sa iasa din casa, in timp ce femeile au nevoie de doar circa 79 de minute. Potrivit acestui studiu, barbatii aloca...
 
Diplomatul Dmitri Rogozin, pe Twitter: "Americanii si aliatii lor vor din nou sa incolteasca ursul rus?" Top
Dmitri Rogozin a lansat pe Twitter un avertisment catre "SUA si aliatii lor", promitand ca ursul rus "le va da un sut in fund" daca incearca sa il incolteasca, referire la sistemul american antiracheta. "Americanii si aliatii lor vor din nou sa incolteasca ursul rus?", scrie diplomatul, intr-un prim mesaj, relateaza AFP. "De cate ori trebuie sa le amintim ca este periculos? Ursul va iesi si le va da un sut in fund acestor vanatori mizerabili",...
 
Depresia te impinge sa consumi dulciuri! Top
Desi tuturor copiilor le plac dulciurile, cei care sunt mari amatori de aceste produse ar putea suferi de depresie si prezinta un risc mai mare de a se confrunta cu probleme legate de consumul excesiv de alcool. Conform expertilor americani, anumiti copii sunt in mod special atrasi de dulciuri. Aceatia sunt copiii provenind din familii in care exista membri care s-au confruntat cu probleme legate de consumul excesiv de alcool sau care au...
 
EVENIMENT Tudor Gheorghe se intoarce la Timisoara Top
Stagiunea permanentelor frumuseti, ciclul de spectacole pe care Tudor Gheorghe le-a promis iubitorilor de cultura pura in acest an, continua cu Anotimpurile mele: Iarna - Primavara 2010, reprezentatie ce ofera piese desprinse de pe albumele Iarna Simfonic si Primavara simfonic. [DETALII]
 
Boloni: Mi-am dat demisia de la Liege pentru ca nu aveam alta solutie Top
 
Ianukovici i-a cerut Iuliei Timosenko sa demisioneze din functia de prim-ministru Top
 
Proiectorul BenQ MP525P a fost lansat in Romania Top
 
Malware-ul te pandeste de Ziua Indragostitilor Top
 
Logitech MK710, desktop-ul wireless cu viata de trei ani Top
 
Sapphire HD 5570, placa grafica pentru bugete reduse Top
 
nVidia Optimus, noua tehnologie dedicata notebook-urilor Top
 
Bianca: "Am o singura operatie estetica" Top
 
Delia: "Singurul drog pe care il folosesc e tigara" Top
 
Oana Zavoranu, avocatul angajatilor neplatiti Top
 
Florin Calinescu raspunde la atacul lui Mandruta Top
 
Dragos si Ionut Dolanescu se infrunta la tribunal Top
 
Ramas fara carnet, Andrei Gheorghe este anchetat pentru vatamare corporala Top
 
Voicu, despre sarutul cu Moni: "Nu comentez. Moni mi-a complicat viata destul" Top
 
Romania a iesit din recesiune. Criza continua Top
 
Boc executa dorinta lui Basescu: 100 de milioane de euro pentru a scoate Chisinaul din criza Top
 
Loterie nationala pentru construirea Catedralei Mantuirii Top
 
Pacaleala de la Mega Image si Penny Market Top
 
Paul, fratele lui Toni Tecuceanu, il da in judecata pe doctorul Adrian Streinu-Cercel Top
 
Traficul din Bucuresti, paralizat de ape Top
 
Topul salariilor de lux, la „Sinteza Zilei" - VIDEO Top
Intr-o perioada in care guvernantii vorbesc foarte mult despre reduceri de personal si cheltuieli, exista persoane care au parte de salrii extrem de mari. Numele unora dintre ele au fost dezvaluite in cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”. /*Get the Flash Player to see this player.'); var params={}; var attributes={}; var flashvars = {}; params["play"]="true"; params["menu"]="true"; params["loop"]="true"; params["allowfullscreen"]="true"; params["wmode"]="opaque"; fl... ( read more )
 
Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie? Top
Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti, citati de cotidianul "Gandul".Desi suntem bombardati cu informatii de tipul "lactatele intaresc sistemul osos", nutritionistii sustin ca nu toate produsele din lapte ofera beneficii organismului. "De exemplu, branza topita reprezinta sortimentul inferior al produselor lactate. Acest alimen... ( read more )
 
"Mass pe mes" pentru deszapezirea cainilor| MULTIMEDIA Top
Mobilizare record la adapostul de caini de la Glina, pentru scoaterea din nameti a maidanezilor. Sensibilizati de mesajele propagate pe Messenger si pe Facebook, zeci de tineri au dat ieri la lopata printre custi, cozi si latraturi. Niciun primar din Bucuresti n-a reusit vreodata sa scoata lumea la lopeti cum a facut ieri un mesaj propagat pe internet, pe Yahoo messenger sau pe reteaua de socializare Facebook. Cateva zeci de tineri lopateaza de doua zile ca sa scoata de sub tonele de zapada vre... ( read more )
 
Foto / Face tatuaje in gheata! Top
Londonezul Henry Hate, artist in tatuaje, a dus arta imprimarii in piele la un alt nivel. Acesta s-a apucat sa tatueze in gheata cu ajutorul unei dalte japoneze. Expozitia de tatuaje in gheata  este o premiera in lume.Fotografii Northfoto  ... ( read more )
 
Jaf armat la o casa de pariuri sportive din Mangalia Top
Doi barbati cu fetele acoperite cu cagule, inarmati cu un pistol, au atacat, aseara, in jurul orei 21.00, angajatul unei case de pariuri sportive din Mangalia si au furat din firma circa 7.000 de lei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Radu Croitoru, a declarat ca in momentul atacului in incinta casei de pariuri nu erau clienti, iar jaful a fost surprins de camerele video montate in societatea comerciala. "Unul dintre indivizi a furat banii dintr-un ... ( read more )
 
Primii romani acuzati de phishing in SUA, condamnati |VIDEO Top
Extradat in SUA acum jumatate de an, Cornel Ionut Tonita a fost condamnat de autoritatile americane la sapte luni de inchisoare. Sentinta a fost data in aceasta saptamana. El a stat deja incarcerat sase luni, timp in care s-a desfasurat procesul, astfel ca, intr-o luna, ar putea fi eliberat. Tonita este acuzat de implicare in frauda bancara computerizata (phishing). Primul roman care a fost condamnat in SUA pentru phishing este un apropiat al lui Tonita, Ovidiu Ionut Nicola Roman (condamnat in ... ( read more )
 
"Mass pe mes" pentru deszapezirea cainilor Top
Mobilizare record la adapostul de caini de la Glina, pentru scoaterea din nameti a maidanezilor. Sensibilizati de mesajele propagate pe Messenger si pe Facebook, zeci de tineri au dat ieri la lopata printre custi, cozi si latraturi. Niciun primar din Bucuresti n-a reusit vreodata sa scoata lumea la lopeti cum a facut ieri un mesaj propagat pe internet, pe Yahoo messenger sau pe reteaua de socializare Facebook. Cateva zeci de tineri lopateaza de doua zile ca sa scoata de sub tonele de zapada vre... ( read more )
 
Incident aviatic la Iasi Top
Pilotii unei aeronave care efectua zboruri pe ruta Viena-Iasi si trebuia sa aterizeze pe aeroportul iesean la ora 13.20 au semnalat turnului de control prezenta fumului in cabina. „In cazul unui avion care efectua curse pe ruta Viena-Iasi si care trebuia sa aterizeze la 13.20 a fost depistat fum in cabina. Aeronava a aterizat in conditii de siguranta, iar pasagerii au fost evacuati. Nimeni nu a fost ranit", a declarat Elena Spiridon, purtator de cuvant al Inspectoratului pentr... ( read more )
 
Medicii vor centre speciale pentru drogurile legale Top
SPECIAL GOLD. Tinerii intoxicati cu produse etnobotanice sunt tratati acum precum cei care fac exces de medicamente. Numerosii tineri care ajung in spitale intoxicati cu produse etnobotanice sunt tratati asemeni oricaror persoane care iau supradoze de medicamente. In spitale se trateaza simptomele, insa dezintoxicare nu se face pentru ca astfel de centre sunt foarte putine si supraaglomerate. „Experienta medicilor pe astfel de substante este limitata. Ar trebui create centre speciale pe... ( read more )
 
A jefuit o sala de jocuri folosind o ceasca de cafea pe post de arma Top
Incredibil, dar adevarat! Un hot din Germania a jefuit o sala de jocuri electronice amenintand-o pe angajata cu... o ceasca de cafea.   Desi era inarmat doar cu ceasca, barbatul a reusit sa o ingrozeasca pe angajata, in varsta de 26 de ani, determinand-o sa-i dea toti banii incasati in acea zi."Nu vroia sa toarne cafea fierbinte pe ea, ci sa o loveasca in cap cu acea ceasca", a precizat un reprezentant al politiei din Hamelin.Pana in prezent, politia nu a specificat care a fost suma fu... ( read more )
 
O profesoara a facut striptease pentru un elev Top
O profesoara din Leicester, Anglia, e cercetata de politie, dupa ce s-a aflat ca i-a facut avansuri unui elev de 15 ani, care invata la un alt liceu fata de cel la care preda ea. Anne Poli-Page, 47 de ani, e profesoara de informatica si in urma cu sapte luni a intalnit un tanar de 15 ani, pe care l-a placut imediat. A inceput sa flirteze cu el si sa-i dea adouri. Potrivit The Telegraph, intr-o zi, dupa ce au baut impreuna niste cidru, femeia i-a oferit pustiului o sedinta de striptease. Povestea... ( read more )
 
Scoatem la bataie 5 invitatii la concertul Vonda Shepard! Top
Libertatea.ro va ofera cinci invitatii la concertul pe care binecunoscuta interpreta americana Vonda Shepard il va sustine duminica 14 februarie, de Valentine's Day, in Silver Church, de la ora 20.00. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti raspunsurile la intrebarea: "In ce serial celebru ati putut asculta coloana sonora compusa de Vonda Shepard?", pe adresa de e-mail propuneri@libertatea.ro , pana maine la ora 16.00. Lista castigatorilor va aparea maine seara pe Libertatea.ro. Castigato... ( read more )
 
A cazut de la etajul 4 cand strangea rufele de pe balcon Top
O tanara de 33 de ani, din orasul Tulcea, a scapat cu viata dupa ce a cazut de la balconul apartamentului situat la etajul al patrulea al unui bloc. Tanara se pare ca dorea sa stranga rufele intinse la uscat pe o sarma dinafara balconului, s-a dezechilibrat si a cazut, vecinii anuntandu-i pe medicii Serviciului Judetean de Ambulanta care au transportat-o la spitalul din municipiu. Ea a fost internata in Spitalul Judetean de Urgenta unde a stat in coma timp de aproape patru zile, lucratorii Insp... ( read more )
 
A murit dupa ce o pensionara a cazut peste ea Top
O femeie din Hong Kong a murit, marti, dupa ce o vecina de-a ei, pensionara, a cazut peste ea. De fapt, povestea nu e chiar asa de bizara precum pare si vecina batrana nu avea sute de kilograme astfel incat sa o striveasca pe cealalta. Scena arata cam asa. Pensionara strangea hainele intinse in afara geamului si a alunecat, cazand astfel de la etajul 27. Prin fata blocului trecea Chan Kwai-mui, de 51 de ani, care a fost pur si simplu strivita de batrana. Potrivit news.com.au, cele doua au murit... ( read more )
 
S-au batut in club din cauza unei pungi de alune Top
Un simplu pachet de alune a provocat o incaierare generala intr-un club pentru barbati din Marea Britanie. Potrivit publicatiei Metro, zeci de politisti au fost chemati in zona barului din Tunbridge Wells, Kent, pentru a-i calma cu gaze lacrimogene pe cei aproximativ 50 de barbati implicati in bataie. Localul, High Brooms Working Men's Club, era plin cu peste 100 de barbati in momentul in care a inceput nebunia, scandalul fiind iscat de o cearta intre doi clienti care vroiau sa cumpere ultimul... ( read more )
 
Sibiu: Mai mulţi copii şi mai puţine căsătorii în ultimii şase ani la Sibiu Top
Din statisticile realizate de municipalitatea sibiană rezultă faptul că fosta Capitală Culturală Europeană din 2007, are un spor natural pozitiv, aceasta în contextul în care în România, în prezent, sporul natural este negativ, populaţia totală a României fiind în scădere.
 
Ploieşti: Risc ridicat de avalanşe în Munţii Bucegi Top
Turiştii sunt atenţionaţi să nu se aventureze şi să schieze doar pe pârtiile amenajate şi marcate corespunzător.
 
Constanţa: Sergiu Băhăian rămâne în arest Top
Magistraţii au respins recursul făcut de afacerist mafiot, care a cerut ieri să fie cercetat în stare de libertate. Omul acuzat de instigare la omor deosebit de grav s-a apărat în instanţă spunând că nu este un guru.
 
Sibiu: Cranii, îngeri şi demoni, cele mai frecvente tatuaje la Sibiu Top
Sibienii se tatuează cu desene cu îngeri şi demoni pentru a ilustra lupta dintre bine şi rău. Capul de mort, craniul care zâmbeşte sfidător, este un tatuaj mereu la modă despre care tatuatorii spun că întotdeauna va arăta bine.
 
Craiova: Dinel Staicu iese la atac: „Palmaresul Ştiinţei este la mine" Top
Fostul patron al Universităţii Craiova, Dinel Staicu, a făcut primele precizări cu privire la situaţia clubului oltean. Acesta a recunoscut că este tentat să plătească datoria lui Adrian Mititelu către primărie pentru ca „alb-albaştrii" să rămână în Bănie.
 
Brăila: Pe Dunăre vin tot mai multe sloiuri de gheaţă Top
Se circulă cu mare prudenţă pe fluviu. Fenomenul de care navaliştii brăileni se temeau cel mai mult - formarea de sloiuri - a început să prindă contur
 
Craiova: Angajaţii Ford, şcoliţi mai ceva ca la Harvard Top
Compania americană va da pentru perfecţionarea salariaţilor fabricii de automobile de două ori mai mulţi bani faţă de preţul de achiziţie al uzinei. Angajaţii Ford ar trebui să participe în următorii ani la peste 250 de cursuri.
 
Terraplast continuă investiţiile Top
Rezultatele din 2009 ale companiei se situează la 98% comparativ cu anul 2008, în condiţiile scăderii cererii de sisteme pentru instalaţii şi construcţii.
 
Sibiu: Noul subsecretar de stat la Relaţii Interetnice este din Sibiu Top
Odată cu vacantarea postului de subsecretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice prin demisia lui Zeno Pinter, în această funcţie a fost numit chiar zilele trecute, sibianul Helge Dirk Fleischer.
 
Albanezii i-au returnat maşina lui Gattuso Top
Autorităţile albaneze au anunţat că au expediat în Italia maşina fotbalistului italian Gennaro Gattuso, furată în urmă cu aproximativ patru ani şi descoperită în cursul lunii noiembrie 2009.
 
Misterul celui captiv în propriul corp Top
"Şi dacă creierul lui încă funcţionează?", s-a întrebat doctorul Adrian Owen înainte de a testa un pacient despre care se ştia că este în stare vegetativă. Iar un aparat a dovedit că pacientul în vârs...
 
„Special Gold" devine drog ilegal. Ce urmează? Top
CAMPANIE EVZ. Deşi guvernul a introdus, ieri, „sarea de baie" pe lista drogurilor de mare risc, specialiştii în adicţii sunt de părere că măsura nu e suficientă.Demersul EVZ de a scoate în afara legii...
 
Codul galben, prelungit Top
Meteorologii au ridicat avertizarea cod galben de ploi şi viscol pentru Bucureşti şi nouă judeţe, dar au prelungit-o pentru 15 judeţe, până în această seară, la ora 20.00. Administraţia Naţională de M...
 
Criza l-a făcut din director şomer Top
Adrian Ştefănescu, în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, a rămas fără loc de muncă de două ori într-un deceniu. Ultima oară, criza l-a făcut şomer. Câştiga binişor, peste salariul mediu, din poziţia ...
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: