Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Wall-Street inchide indecis. Dow Jones si SP 500 pe minus, Nasdaq Composite pe plus Top
Bursa americana a inchis mai mult pe minus sedinta de tranzactionare de miercuri pe fondul previziunilor negative ale Pfizer care au facut ca sectorul farmaceutic sa scada. In plus, declaratiile presedintelui Obama ce au reintarit angajamentul acestuia de a reforma sistemul sanitar au tras in jos principalele titluri de pe Wall-Street, scrie Reuters.
 
Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene inchid in scadere pe fondul grijilor cu privire la viitorul economic al Greciei Top
Piețele europene au scazut astazi, afectate de rezultatele financiare sub așteptari și de ingrijorarea investitorilor privind evoluția viitoare a deficitului bugetar al Greciei, Spaniei și Portugaliei, cele mai vulnerabile economii ale zonei euro. Comisia Europeana a contribuit astazi la calmarea temerilor investitorilor prin anunțul de susținere a planului guvernului Greciei de reducere a celui mai mare deficit bugetar din zona euro.
 
Analiza WBS - Indicii BVB au continuat sa se aprecieze si miercuri Top
Indicii Bursei de Valori București au continuat sa se aprecieze și astazi, pierzand insa la sfarșitul zilei majoritatea avansului inregistrat pe parcursul sesiunii de tranzacționare. Indicele BET-FI a fost cel mai volatil, urcand pana la 30659.08 puncte (+3.34%) pentru a reveni la inchidere la o creștere de doar 0.74%. Indicele BET a inchis ședința de astazi practic staționar, dupa ce crescuse anterior cu 0.42%.
 
Autoritatea britanica de concurenta: Fuziunea dintre Orange si T-Mobile in Marea Britanie ameninta sa afecteze serios competitia Top
Fuziunea dintre Orange si T-Mobile in Marea Britanie, care ar crea cel mai mare operator de telefonie mobila pe aceasta piata, ameninta sa afecteze serios competitia, arata un punct de vedere initial emis in urma consultarilor din piata de The Office of Fair Trading (OFT), autoritatea responsabila pentru concurenta si protectia drepturilor consumatorilor din Marea Britanie, informeaza Bloomberg. Autoritatea de concurenta a solicitat marti Comisiei Europene sa i se transfere spre analiza acest caz, aflat acum la Executivul european.
 
Bursa a crescut usor miercuri, pentru a treia zi consecutiv Top
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis pe plus sedinta de tranzactionare de miercuri, pentru a treia zi consecutiv, indicii inregistrand cresteri de pana in 1%. Valoarea tranzactiilor realizate pe piata reglementata a BVB a crescut cu 20%, la 45,06 milioane de lei.
 
AUDIO Mirela Serban, RM Audit: Am avut deja solicitari din partea clientilor care vor sa isi mute offshore afacerile. Cei mai multi vin din zona serviciilor si IT-ului Top
Un sfert dintre fostele microintreprinderi vor trece cu bine peste criza, una din cinci se va transforma in PFA iar restul ar putea da faliment, a declarat pentru HotNews, Mirela Serban , managing partner al R&M Audit, a sasea firma de consultanta din Romania dupa cifra de afaceri.  Reprezentantul R&M Audit, care a realizat un studiu pe aceasta tema,   mai spune ca o firma din patru va incepe sa plateasca noul impozit pe profit, umfland la maximum cheltuielile si apeland la o serie de inginerii financiare si fiscale legale.
 
Moody's: Ratingul Romaniei nu va fi majorat in viitorul apropiat Top
Ratingul Romaniei va ramane la cel mai mic nivel din categoria investment grade in viitorul apropiat, potrivit lui Kenneth Orchard, analistul agentiei de evaluare financiara Moody's, citat de Bloomberg . Moody's este singura din cele trei mari agentii de evaluare financiara care mai acorda Romaniei rating cu recomandare de investitii, respectiv "Baa3" cu perspectiva stabila.
 
Sase ziare romanesti vor fi distribuite in Republica Moldova Top
Incepand din luna februarie, sase ziare din Romania vor fi difuzate in chioscurile Moldpresa, in fiecare zi de miercuri. In viitorul apropiat, in chioscuri vor aparea si publicatii din alte tari, anunta Timpul.md .
 
XYZ Servicii Online a lansat serviciul de monitorizare - mediaIQ. Media Image Group a devenit membra AMEC Top
Compania XYZ Servicii Online a lansat, miercuri, serviciul de media intelligence  - mediaIQ, primul de acest gen din Romania. Potrivit unui comunicat al companiei, serviciul web va permite monitorizarea pe baza de cuvinte cheie si apoi livrarea de rapoarte in functie de o serie de parametri definiti de utilizatori. Tot astazi, Media Image Group, companie de monitorizare si analiza de continut media, anunta afilierea la Asociatia Internationala pentru Masurarea si Evaluarea Comunicarii (AMEC).
 
Nokia va produce la Jucu circuite integrate si angajeaza 200 de persoane Top
Fabrica Nokia de la Jucu isi diversifica productia si va angaja in acest an 200 de persoane, a declarat Grigore Pop, presedintele CNS Cartel Alfa Cluj, care a adaugat ca sindicalistii au obtinut o majorare salariala de 4%, de la 1 ianuarie, si de 5%, incepand cu luna aprilie, relateaza Agerpres .
 
UPDATE: Protest fata de lipsa de interventie a CSA la abuzurile din piata asigurarilor auto. Arbitrul asigurarilor: Nu noi stabilim si aprobam tarifele RCA si CASCO Top
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), care reprezinta interesele a peste 400 de service-uri auto va organiza saptamana viitoare un protest in fata sediului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Reprezentantii ASSAI spun ca este nejustificata cresterea RCA si ca protestul lor vizeaza atat abuzurile comise de catre unii asiguratori cat si lipsa de interventie a CSA. In replica, arbitrul pietei asigurarilor declara ca nu are atributii legale sa intervina in litigii intre asiguratori si service-uri, sustinand ca anul trecut a solutionat favorabil circa 50% din totalul de 6.225 de reclamatii. Update: CSA: Tarifele RCA si Casco sunt stabilite exclusiv de asiguratori, in baza liberei concurente. Tarifele sunt notificate si nu aprobate de catre CSA.
 
Bechtel: Restrangem activitatea la Autostrada Transilvania si luam in considerare concedierea colectiva Top
Compania americana Bechtel a anuntat ca isi reduce activitatea la constructia autostrazii Transilvania din cauza ca nu si-a primit banii pe care ii datoreaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Bechtel ameninta ca ar putea recurge chiar si la concediere colectiva. In replica, directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, a declarat pentru HotNews.ro ca exista o intelegere cu Bechtel ca datoria de peste 214 milioane de euro sa fie platita esalonat pana in martie. In ianuarie, a fost achitata o prima transa de 16 de milioane de euro, sustine Tiron.
 
Cititorii HotNews.ro despre problemele cu Impact, alti constructori si legea energiei din Romania: Raspunsul celor de la Bruxelles vine si ca o palma pe obrazul institutiilor din Romania. Trebuie lucrat direct cu UE Top
In urma articolului "Cum a ajuns Comisia Europeana sa arbitreze un conflict dintre un dezvoltator imobiliar si proprietari din Romania declansat de factura de curent" , mai multi cititori HotNews.ro sustin ca oficialii europeni ar trebui sa stabileasca daca nu cumva legea energiei din Romania, potrivit careia o investitie privata facuta intr-o retea de distributie de energie trebuie predata apoi catre Electrica, nu contravine normelor UE. Un cititor acuza aceleasi probleme cu Impact in Oradea, iar unii povestesc situatii similare in cartierele altor dezvoltatori precum "Confort Residence", "City Lights Pipera" si "Terra Residence". Dupa altii insa, o dovada ca Impact este proprietar al retelelor este decizia instantei care a impiedicat constituirea asociatiei de proprietari din Azur, pe motiv ca "nu exista o coproprietate comuna si fortata detinuta de catre proprietari".
 
Kia prezinta la Geneva noua generatie a SUV-ului Sportage, masina ajunge in Europa spre finalul anului Top
Kia va prezenta pe 2 martie la salonul auto de la Geneva noua generatie a SUV-ului Sportage, masina urmand sa ajunga in showroom-urile europene la sfarsitul acestui an, a anuntat producatorul. Masina va fi mai lunga decat generatia aflata in prezent la vanzare, iar date despre motorizari nu au fost oferite.
 
In ultimele 12 luni, SIF-urile au triplat banii investitorilor Top
La inceputul anului 2009, spuneam ca SIF-urile au un potential urias de crestere pe termen lung avand in vedere faptul ca scazusera cu 90% fata de maximele din 2007, insa nu ma gandeam ca revenirea va ava loc atat de repede si atat de violent, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.
 
VIDEO: Tablet PC-ul Google, noul subiect preferat pentru speculatii in IT Top
A trecut abia o saptamana de la evenimentul de lansare al tabletei Apple iPad, iar site-urile de tehnolgie au un nou subiect preferat de speculat: tablet PC-ul Google. Google a prezentat cateva concepte despre cum ar putea fi folosit noul sistem de operare Chrome OS, iar printre aplicatii se numara si tablet PC-uri cu ecran intre 5 si 10 inchi. Nu se stie daca un tablet Google va exista, insa deja se fac specualtii despre cum un astfel de gadget ar putea avea o abordare cu totul diferita in comparatie cu iPad.
 
Davos si-a inchis portile. Ce ramane in urma celor 5 zile de discutii? Top
Poti privi jumatatea plina sau pe cea goala a paharului. Cea de-a 39-a editie a Forumului Economic Mondial a impresionat prin numarul si calibrul invitatilor, dar a deceptionat cu privire la concluziile trase. Una din concluzii, nerostite insa, poate fi aceea ca in prezent, capitalismul este mai ingrijorat de bancheri, decat bancherii de capitalism.
 
Compania nationala Hidroenergetica a intrat in atentia Consiliului Concurentei Top
Dupa Electra, a intrat in colimatorul Consiliului Concurentei si compania nationala Hidroenergetica. Autoritatea de concurenta a anuntat ca va analiza concentrarea economica care se va realiza prin fuziunea unor sucursale SC Hidroelectrica SA. Autoritatea de concurenta analizeaza aceasta operatiune din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale. Guvernul a aprobat, recent, reorganizarea sectorului energetic prin infiintarea a doua companii mamut, Electra si Hidroenergetica. Compania Electra se afla deja in analiza la Consiliul Concurentei.
 
UPDATE BNR a redus dobanda de politica monetara pentru a doua oara in acest an, la 7%. Economistii apreciaza ca dobanzile la creditele in lei vor continua sa scada Top
Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat miercuri reducerea dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 7% pe an, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. De asemenea, membrii CA au decis mentinerea ratei rezervelor minime obligatorii la 15% pentru pasivele in lei si la 25% pentru pasivele in valuta. UPDATE: Fostul ministru de Finante si europarlamentar Daniel Daianu este de parere ca, prin reducerea dobanzii cheie la 7%, banca centrala doreste sa sprijine economia si sa descurajeze intrarile de capital speculativ. Totodata, Ionut Dumitru , economistul sef al Raiffeisen Bank crede ca dobanzile la credite isi vor continua sau chiar accelera trendul descendent pe care s-au inscris.
 
Noi probleme pentru Toyota - A pornit o investigatie dupa ce mai multi clienti s-au plans ca au avut probleme cu frana la hibridul Prius Top
Problemele se tin lant pentru Toyota. Dupa ce numarul masinilor ce urmeaza sa fie rechemate pe plan mondial pentru posibile probleme la acceleratie trece de opt milioane au aparut noi rapoarte legate de lucruri care nu merg bine. Compania a pornit o investigatie dupa ce in ultimele doua luni s-au primit in SUA si Japonia zeci de plangeri cum ca la ultima generatie de Prius frana nu ar functiona bine, scrie AFP.
 
Societatea privata Swift, care se ocupa de fluxurile financiare a peste 8.000 de banci, a refuzat accesul SUA la datele bancare din UE Top
Societatea privata Swift a refuzat accesul Statelor Unite la datele bancare ale cetatenilor din Uniunea Europeana. Masura face parte dintr-un acord privind lupta impotriva terorismului, care ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 1 februarie, informeaza AFP.
 
Afacerile din comert au scazut in 2009. Anuntatele scumpiri ale patronatelor alimentare ar putea fi un balon de sapun Top
• Vanzarile de alimente au scazut cu 4,5% • Vanzarile de produse nealimentare au scazut in 2009 cu 9,6% • Vanzarile de carburanti- recul de 19,7% • Mult trambitatele scumpiri anuntate de producatori nu au niciun motiv sa se produca
 
Abarth, divizia sportiva a grupului Fiat intra oficial in Romania in martie Top
Marca sportiva Abarth din grupul Fiat va fi oficial reprezentata in Romania din martie cand in zona Piata Presei din Bucuresti va fi deschis un showroom dupa o investitie a AutoItalia. In tara, gama marcii va cuprinde atat modelele de strada, cum ar fi Abarth 500 cu motor de 135 CP sau Abart Punto Evo Turbo cu motor de 170 CP, dar se vor vinde si modelele de raliu, a anuntat AutoItalia.
 
News Corp a obtinut in octombrie-decembrie un profit peste asteptari. Murdoch: Consumatorii sunt gata sa plateasca pentru a fi informati pe toate tipurile de aparate Top
News Corp a inregistrat castiguri trimestriale pozitive, depasind asteptarile. Grupul media are o pozitie de forta fata de tehnologiile lansate recent si percepute pana acum ca o amenintare, a declarat magnatul media Rupert Murdoch, patronul News Corporation, informeaza AFP. Declaratiile vin la o saptamana dupa ce Apple a prezentat noua tableta iPad , care le promite utilizatorilor un "confort sporit" pentru consumul de presa.
 
Dragos Manac: Piata romaneasca de cloud computing e la inceput Top
Piata globala de cloud computing totalizeaza 15 miliarde USD anul acesta si va ajunge la peste 26 miliarde USD in 2013. In Romania, valoarea ei este inca foarte mica – cloud computing devine o alternativa abia anul acesta, cu intarziere fata de Statele Unite, chiar si intr-un domeniu dinamic precum IT-ul. Astazi se lanseaza primul integrator de servicii de cloud din Romania – Appnor. Dragos Manac, business development consultant Sinergetic Clouds, compania care opereaza Appnor in Romania, vorbeste intr-un interviu despre piata romaneasca de cloud computing.
 
Blocajul financiar si caderea pietelor imping firmele sa ceara restructurarea imprumuturilor bancare. In cazul a 3% dintre ele, este prea tarziu Top
Raiffeisen Bank a restructurat anul trecut creditele a 900 de companii, plus cateva mii ale clientilor persoane fizice. BCR are in portofoliul „restructuratilor” peste 2.500 de persoane fizice si cu ceva mai putine companii. OTP Bank a restructurat si ea 7% dintre creditele de retail, preferand sa evite cifrele atunci cand vine vorba de companii. Alte banci au refuzat voalat sa comunice numarul sau valoarea creditelor restructurate, invocand politica de confidentialitate. Numarul dosarelor de restructurare se va mentine, in cel mai fericit caz, la aceleasi cote si in acest an, mai spun bancherii. HotNews.ro isi invita cititorii care si-au restructurat imprumuturile bancare sa descrie experientele lor.
 
Cum a ajuns Comisia Europeana sa arbitreze un conflict dintre un dezvoltator imobiliar si proprietari din Romania declansat de factura de curent Top
Peste 800 de familii din ansamblurile constructorului Impact au restante de circa 10 miliarde lei vechi la facturile de energie si utilitati. Seful IMPACT sustine ca din cauza gerului sau a pierderii locului de munca. Proprietarii sustin insa ca refuza pur si simplu sa mai plateasca. Marul discordiei - reteaua de distributie de energie electrica. Desi, cel putin in Bucuresti, proprietarii au platit in medie cate 14.000 euro (plus TVA) pentru retele, Impact si-a revendicat dreptul de proprietar, astfel ca nu pot incheia individual contracte cu Enel. In urma plangerilor facute la Bruxelles de catre un proprietar, Comisia Europeana a transmis pe 25 ianuarie catre autoritatile din Bucuresti o cerere de informatii privind situatia din cartierele Impact. Autoritatile romane au la dispozitie trei saptamani pentru a da un raspuns, insa IMPACT sustine deja ca e dispus sa cedeze retele catre ENEL.  Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa-si prezinte experiente similare legate de dezvoltatorii imobiliari din Romania
 
UPDATE Romania si Azerbaijan au semnat un memorandum care prevede furnizarea de gaze lichefiate catre Europa Top
Romania si Azerbaijan au semnat un memorandum de cooperare in sectorul energetic, potrivit publicatiei azere Trend.az . Un paragraf din memorandum prevede cooperarea in proiectul privind furnizarea de gaze din Azerbaijan in Romania prin Georgia. Memorandumul a fost semnat in urma unei intalniri, la Baku, intre ministrul energiei din Azerbaijan, Natig Aliyev, si secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban. Potrivit agentiei ruse Itar Tass , este vorba de gaze lichefiate care vor fi furnizate pe ruta Baku-Kulevi (Georgia)-Constanza (Romania). Intr-o prima faza, vor fi livrate intre trei si opt miliarde de metri cubi, urmand sa creasca la 20 de miliarde de metri cubi de gaze.
 
Noul Fiat Panda apare in 2011 Top
Seful Fiat Sergio Marchionne spune ca dupa ce din cauza crizei a inghetat timp de mai bine de un an lucrul la noi proiecte va da drumul unor investitii serioase, astfel incat noua generatie a masinii de clasa mica Panda va iesi pe piata in 2011, scrie revista britanica Autocar. Seful Fiat spune ca in 2011 cererea pe piata isi revine, astfel ca vor veni si noi modele: noua generatie Panda si lansari Lancia bazate pe parteneriatul cu Chrysler.
 
Televiziunea publica, somata de CNA in legatura cu incidentul sangeros de la Danutz SRL Top
Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa someze TVR pentru prezentarea in direct a unor secvente violente pe un tronson orar accesibil minorilor, ceea ce contravine reglementarilor in domeniu. Este vorba despre ultima editie a emisiunii Danutz SRL, in care Romeo Dediu, membru al trupei Holograf, a fost ranit cu o sabie , in direct, in timpul unui moment de cascadorii.
 
Leul romanesc, cea mai puternica moneda din zona CEE in 2010 Top
Ieri, BNR a anuntat un curs de schimb de 4.0805 lei pentru un euro, in scadere cu 3.49% comparativ cu cel de la sfarsitul anului trecut, cand un euro valora 4.2282 lei. In aceeasi perioada de timp, forintul ungar a castigat 0.05%, zlotul polonez s-a apreciat cu 2.55% iar coroana ceha cu 1.51%,ceea ce inseamna ca in prima luna din 2010, leul a fost cea mai puternica moneda din zona CEE daca luam ca reper evolutia sa fata de euro, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau .
 
Va ajuta UE, Grecia? Ce risca daca o ajuta si cat timp isi permite sa mai astepte? Top
Ecranele agentiilor de presa noteaza "URGENT", de cate ori apare cate o informatie despre economia Greciei. Lideri politici, bancheri centrali si economisti de frunte asteapta sa vada ce urmeaza. Dilema cea mai mare a tuturor este daca UE va ajuta sau nu Grecia sa treaca prapastia. Daca o ajuta, UE va fi obligata sa procedeze identic cu oricare alt stat, ceea ce ar fi periculos. Daca nu o ajuta, economia elena risca sa intre in colaps, ceea ce ar fi la fel de periculos pentru Uniunea economica Monetara.
 
La un pas de OSCAR Top
Vedetele internationale se pregatesc pentru prestigioasele premii Oscar. Deocamdata aseara la Los Angeles au fost anuntate nominalizarile. Filmele "Avatar" si "The Hurt Locker" au anul acesta cele mai multe sanse sa castige mult-ravnitele trofee, fiecare primind cate 9 nominalizari.
 
Drama familiei cu multi copii, din Botosani, pe care Prima Tv o facea cunoscuta, acum doua saptamani, in campania Stop indiferentei, Daruieste un zambet, a rascolit o tara intraga.Impresionati si indignati, deopotriva, semenii nostri, cu inima mare, au a Top
Vedetele internationale se pregatesc pentru prestigioasele premii Oscar. Deocamdata aseara la Los Angeles au fost anuntate nominalizarile. Filmele "Avatar" si "The Hurt Locker" au anul acesta cele mai multe sanse sa castige mult-ravnitele trofee, fiecare primind cate 9 nominalizari.
 
STOP INDIFERENTEI! DARUIESTE UN ZAMBET! Top
Drama familiei cu multi copii, din Botosani, pe care Prima Tv o facea cunoscuta, acum doua saptamani, in campania Stop indiferentei, Daruieste un zambet, a rascolit o tara intraga.Impresionati si indignati, deopotriva, semenii nostri, cu inima mare, au adus fericirea in casa acestor oameni napastuiti de soarta. Uimitor este faptul ca cei mai multi dintre cei care le-au sarit in ajutor sunt copii. Si-au donat jucariile si chiar si hainutele de scoala.
 
Romania sanctionata Top
Dupa ce ca sacul cu bani al statului este si asa peticit trebuie sa platim si vreo 12 milioane de euro pentru procesele pierdute la CEDO. Curtea Europeana a judecat doar anul trecut mai bine de 300 de dosare venite din Romania si a dat castig de cauza la mai bine de jumatate. Am detinut pentru 12 luni locul al treilea intr-un clasament al numarului de plangeri.
 
Falca, aproape penal Top
Finul presedintelui Traian Basescu, primarul Gheorghe Falca, ar putea fi pus sub urmarire penala. Cel putin asta vor judecatorii aradeni, care au cerut Parchetului sa inceapa cercetarile impotriva edilului, pentru abuz in serviciu. Totul a inceput, anul trecut, cu retrocedarea unei mosteniri pe care un localnic a castigat-o in instanta. El a dovedit, atunci, ca terenurile ocupate de CET Arad au apartinut familiei sale, inainte ca acestea sa fie nationalizate de regimul comunist. Pentru ca edilul Falca a spus ca nu primaria trebuie sa plateasca despagubirile, ci statul, barbatul l-a dat in judecata pentru abuz in serviciu.
 
Raman dupa gratii Top
Cei doi arestati in cazul jafului armat din muntii Gutai raman dupa gratii!! Avocatul italianului Massimo Loddo a facut recurs, insa a fost respins de curtea de aple Cluj. Ioan Ursut si cetateanul italian Massimo Loddo au fost retinuti si arestati preventiv ,saptamana trecuta, pentru talharie, port ilegal de arma, privare de libertate si furt calificat. Cei doi suspecti sunt acuzati in baza probelor ADN si a interceptarilor telefonice din data de 15 septembrie 2009. Se pare ca ei au dat atacul armat din pasul Gutai cand, au oprit o masina de transport valori, i-au imobilizat pe agentii de paza si au furat 280 de mii de lei. Atacatorii purtau cagule si au simulat un control in trafic, pretinzand ca sunt politisti.
 
Focul razbunarii Top
Panica azi-noapte intr-un cartier din Capitala. Un incendiu puternic ce a izbucnit intr-un apartament a semanat nervi si groaza printre locatarii unui bloc. Oamenii au fost scosi din case in puterea noptii si le-au spus pompierilor ca barbatul care locuieste cu familia in locuinta incendiata a pus foc intentionat pentru ca urma sa fie evacuat.
 
Stiri pe scurt Top
Diplomatul roman la Singapore a fost pus oficial sub acuzare, iar in Australia mai multe persoane au fost ranite dupa ce un barbat a detonat o bomba intr-un centru comercial. Vedeti imagini, in stirile pe scurt!
 
Cross in zgarie nori Top
A urcat 86 de etaje in doar 10 minute! Durata record a fost atinsa de un german. Barbatul a alergat contra altor 200 de oameni prin faimosul zgarie-nori Empire State Building din New York. Miza: cine ajunge primul in varf!
 
Roman, omorat de romani Top
Adolescentul roman ucis in urma cu cateva zile intr-un parc din Torino a fost victima unor conationali. Doi frati romani, plecati la munca in Italia, au fost retinuti de carabinieri dupa aproape 70 de ore de la producerea tragediei.Interogati de politisti, suspectii au recunoscut ca l-au agresat pe tanarul de doar 15 ani pentru ca acesta a refuzat sa le ofere o tigara.
 
Engleza pentru romani Top
Engleza predata chiar de americani! Se cauta scoli romanesti, unde voluntarii americani ai Corpului Pacii pot preda engleza! Fie ca este liceu sau scoala generala, americanii vor sa ii invete pe copiii romani cat mai bine limba materna. Programul este realizat cu aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.
 
Senatorii si animalele Top
Iubirea fata de animale a nascut dileme filozofice, astazi, in Senatul Romaniei. Alesii au dat, cu greu, definitia... cainelui si s-au batut in glume si bancuri, pentru drepturile animalelor. O initiativa legislativa ce dorea infiintarea Politiei Animalelor i-a impartit pe senatori in doua tabere. Pro sau contra eutanasierii cainilor fara stapan.
 
Dobanzile in picaj Top
Banca Nationala incearca sa revigoreze economia romanesca. Prima tinta este deblocarea creditarii. Consiliul de Administratie a decis astazi, pentru a doua oara intro singura saptamana sa reduca dobanda de referinta.Aceasta a fost ajustata cu 0,5 pucte si a ajuns astfel la valoarea de 7 %. Dobanda de politica monetara s-a mai situat la aceasta valoare in perioada iunie - noiembrie 2007.Atunci atingandu-se un nivel minim istoric pentru rata utilizata de BNR, in conditiile in care in februarie anul trecut dobanda era de 10,25 %. Masura Bancii Nationale va determina bancile comerciale sa scada dobanzile pentru creditele imobiliare, cele auto dar si pentru cele de nevoi personale, astfel va fi incurajata creditarea dar si consumul. In acelasi timp va fi imbunatatita perceptia investitorilor straini asupra economiei romanesti. Vor avea de castigat cei care au credite insa vor fi dezavantajati cei care au economii la banci, pentru ca vor beneficia de dobanzi mai reduse pentru bani aflati in depozite.Consiliul de administratie al BNR a decis de asemenea mentinerea ratelor pentru rezervele minime obligatorii in lei, la 15 % si la cele in valuta la 25 %
 
Mai vechi, mai iefine Top
Anul acesta a inceput cu reduceri semnificative de preturi pe piata imobiliara din intreaga tara. Doar in ultima saptamana a lunii ianuarie preturile publicate de agentiile imobiliare si de particulari pentru vanzarea de apartamente au scazut cu 4 procente.Proprietarii de apartamente vechi lasa la pret doar si-or vinde casele celor care au primit acordul bancilor pentru un credit prin programul Prima Casa, nemodificat inca.
 
Afaceri de familie Top
Daca vreti sa incepeti o afacere de familie in comertul sezonier sau permanent... adresati-va primariei! Aveti nevoie de o firma sau de un aviz personal de lucru, mai faceti un drum la Directia de Taxe locale ca sa dovediti ca nu sunteti dator statului si daca aveti bani de investit... treaba-i aproape gata. Mai multe detalii aflati in materialul urmator.
 
PSD ascute sabiile Top
Va candida sau nu Adrian Nastase la sefia PSD? Aceasta pare sa fie dilema social-democratilor. Pana la Congresul programat pentru 20 febraurie, liderii PSD se pregatesc de ultima batalie intre candidati, maine, la Consiliul National. Social-democrtii asteapta cu nerabdare decizia lui Nastase, care promite ca ziua de maine va fi decisiva. Daca Nastase isi anunta maine candidatura, liderul PSD, Mircea Geoana s-ar putea confrunta cu cel mai redutabil contracandidat. Pana acum, cei mai importanti lideri ai PSD care si-au anuntat candidatura sunt Geoana, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu.
 
"Buvinieta" Top
O noua taxa se intrezareste pentru soferii bucuresteni. Si asta pentru ca vestita autostrada suspenada a primarului Capitalei se va face in parteneriat pubic-privat. Primarul a anuntat ca, daca municipalitatea nu va avea bani sa sustina proiectul ce doreste descongestionarea traficului din oras, s-ar putea ca lucrarile sa fie facute de un investitor privat. In urma acestei asocieri, bucurestenii ar putea sa plateasca pentru a urca pe autostrada care inconjoara Bucurestiul. Primarul a spus ca nu va putea pune bariere, asa ca cel mai probabil soferii urmeaza sa plateasca o "buvinieta". Nu se stie insa cat va costa acesta, insa s-ar putea ca "buvinieta" sa se aplice incepand cu anul viitor, cand edilii spera sa termine jumatate din proiect.
 
"Groapa", partea a-II-a Top
A doua runda de zapezi a scos la iveala noi gropi pe strazile Capitalei. Bucurestiul european arata, la doar cateva luni de la incheierea lucrarilor de asfaltare, ca dupa un al treilea razboi mondial. Vina apartine drumarilor, spun edilii. Constructorii ii contrazic - lucrarile sunt provizorii din cauza vremii. In tot acest timp, soferii sunt cei care suporta in fiecare zi calvarul.
 
In stil Thailandez Top
Thailanda este o tara exotica, recunoscuta in lume pentru... masajul erotic, si mai nou pentru lucrarile parlamentare. Zece alesi ai neamului si alti 6 angajati vor pleca la Bangkok, ca sa studieze reconcilierea politica si buna guvernare. Noua zile vor sta deputatii si senatorii in tara turismului sexual. Totul ne costa peste 40 de mii de euro.
 
Pichet la invatamant Top
Doar promisiuni si vorbe! Asta au primit cei peste o suta de sindicalisti din invatamant care au pichetat, astazi, sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Dascalii sunt nemultumiti de situatia actuala a sistemului de invatamant si de conditiile de munca. Ei spus ca pregatesc si alte forme de protest: vor sa organizeze mitinguri de amploare si chiar sa blocheze anul scolar, daca guvernantii nu opresc ordonanta care prevede peste 15.000 de concedieri in educatie. Sindicalistii se vor intalni, saptamana viitoare, la negocieri, cu reprezentantii ministerului.
 
Batranete furata Top
Mafia imobiliara loveste din nou! Un batran din Capitala a fost sechestrat aproape opt luni de un individ care i-a vandut casa si i-a golit cardul.Batranul a fost tinut prizonier in diferite locuinte. A scapat de chin, o data cu descinderea politiei. Suspectul a ajuns, acum, dupa gratii.
 
Dinescu incompatibil Top
Mircea Dinescu este incompatibil cu functia de membru pe care o detine la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Afirmatia a fost facuta de Agentia Nationala pentru Integritate. Conflictul de interese, mentioneaza agentia, nu este de ieri de azi ci de mai bine de 3 ani, cam de cand a fost numit si membru la CNSAS.
 
Dosarele lui Mazare Top
Record dupa record doborat de dosarul in care Radu Mazare este acuzat ca ar fi fraudat statul roman prin atribuirea unor terenuri pe litoral.Astazi a avut loc a zecea infatisare in fata instantei si s-a solutionat...cu o amanare. De un an si jumatate este cauza pe rol insa nu a fost depasit momentul audierilor celor implicati. Singura explicatie este aceea ca...sunt foarte multe persoane de audiat. Au mai ramas 59. Una din pacate a murit...
 
Moartea vine cu ambulanta Top
Directorul ambulantei din Vaslui risca sa-si piarda scaunul, dupa ce, ieri un pacient a murit, asteptand 12 ore ambulanta care sa-l transefere la alt spital! "N-am fost promti, din cauza ca am gonit de la o urgenta la alta", spune medicul din conducerea serviciului. Dar rudele barbatului nici nu vor sa auda de scuze.
 
Mihalache, in arest Top
Marian Mihalache - directorul adjunct al APIA Hunedoara si, totodata, vicepresedintele PDL al judetului -suspectat ca, saptamana trecuta, si-a ucis iubita, la Dublin, a fost adus in fata judecatorului irlandez! Nu prea a avut, insa, chef de vorba...
 
Bahaian, audiat Top
Sergiu Bahaian, suspectat ca ar fi comandat uciderea a patru persoane dupa ce le folosise in comiterea mai multor infractiuni economice, a fost adus pentru audieri, la sediul DIICOT din Constanta. Bahaian se apara si spune ca totul este o inscenare de-a partenerului sau de afaceri.
 
Vaccin controversat Top
Controversa in jurul vaccinului pandemic pentru copii! In timp ce autoritatile din sanatate incearca sa finalizeze studiile clinice pentru a da drumul la vaccinare, sunt voci care spun ca cei mici sunt folositi drept cobai in schimbul a cateva sute de euro pe care le primesc parintii!
 
Crima in numele iubirii Top
O crima facuta in numele dragostei a dezbinat pentru totdeauna o familie din Olt. O batrana a fost ucisa, azi noapte, se pare chiar de nepotul ei. N-a mai suportat, spune el, ca femeia sa-i interzica o poveste de iubire. Iar intr-un moment de furie, si-a prins mainile in jurul gatului ei si a strans-o cu putere.
 
"Cronica Carcotasilor", de 10 ani impreuna cu voi la Prima TV Top
La inceput a fost ideeaunui singur om. Curand, i s-a alaturat un Pusti cu o camera.Apoi, au carcotit in trei, iar lucrurile au inceput sa se miste din ce in ce mai bine. In timp, a capatat greutate, s-a "dezbracat" de prejudecati si-a dat umorului ce-i al umorului. Si cum carcotelile nu se opresc aici, din 17 februarie, "Cronica Carcotasilor" revine la Prima TV, cu un nou sezon, plin de glume tonice si intepaturi ironice, bune de descretit fruntile, in fiecare miercuri seara, de la ora 19:30.
 
Din februarie, "Galileo" va dezvaluie misterele universului, la Prima TV Top
Te-ai intrebat vreodata care este originea Halloween-ului? Cum va arata casa viitorului? De ce este moartea asociata cu intunericul ? Exista apa pe luna? Este teleportarea posibila? Din februarie, Prima TV lanseaza o noua provocare. "Galileo", showul gazduit de Marius Saizu, va incerca sa gaseasca raspunsuri la toate aceste intrebari si nu numai.
 
BNR a redus dobanda cheie la 7%. Ce se intampla acum cu leul? Top
Primim vesti bune pentru economie. Banca Nationala a redus dobanda de politica monetara, pentru a doua oara de la inceputul acestui an. Mesajul este cat se poate de clar: imprumuturile trebuie ieftinite, creditarea trebuie revitalizata.
 
Ghetea: Majorarea plafonului la Prima Casa va scumpi rapid locuintele Top
Prima Casa se doreste noua si mai scumpa! Bancile cer autoritatilor sa majoreze plafonul de garantare si sa faciliteze accesul la constructiile noi. Daca vor fi acceptate, propunerile ar putea duce la o scumpire a locuintelor noi.Propunerile bancherilor pentru modificarea programului guvernamental indica o crestere a valorii creditelor acordate de banci pentru Prima Casa."Noi ne gandim ca o trecere de la 60.000 la 100.ooo nu ar fi deloc de neglijat. Ar trebui sa vedem pe zone, poate ca in...
 
Bancile vor un miliard de euro pentru Prima Casa din 2010 Top
Bancile vor ca in 2010 sa aiba la dispozitie pentru acest program un miliard de euro, incluzand cele 400 de milioane ramase de anul trecut.Pana acum au fost aprobate 14.000 de cereri de cumparare a locuintelor prin programul Prima Casa, garantiile ridicandu-se la aproape 595 de milioane de euro, potrivit money.ro.Creditul mediu acordat de banci este de 42.000 de euro, limita maxima fiind de 60.000 de euro. Cele mai multe credite prin programul Prima Casa au fost acordate prin bancile BCR, BRD,...
 
Moody's: Romania nu va finaliza acordul cu FMI Top
"Cred ca Romania nu va incheia programul cu FMI si CE. La un moment dat va trece la finantarea din piata. Nu stim cand se va intampla asta. Daca e mai bine sau nu, asta depinde de ce parte a baricadei stai. Unii ar prefera libertatea pe care le-o da pietele internationale", a spus Kenneth Orchard, analist Moody's. Citeste mai multe pe money.ro. ...
 
Un bancher a fost surprins uitandu-se la femei goale, in direct la tv - VEZI VIDEO Top
Poate credea ca este singur... insa o tara intreaga l-a vazut chiar in acel moment, in direct la televiziunea australiana.Angajatul de la Macquarie Bank din Sydney statea in spatele unui coleg care dadea un interviu despre decizia Bancii Australiene de a nu creste dobanzile. In timp ce acesta raspundea la intrebarile prezentatorului TV, colegul sau bancher de la biroul din spate se uita la cele mai noi fotografii ale fotomodelului Miranda Kerr, pentru revista GQ (vezi mai jos).La sfarsitul...
 
Cursul de referinta al BNR a urcat usor, la 4,0964 lei/euro Top
Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 2,9257 lei/dolar, in scadere cu aproape un ban (0,25%) fata de nivelul de marti. ...
 
Discipolul lui Pittis continua ideea de radio pe internet Top
Florin Dumitru duce mai departe, de trei ani, conceptul Radio3Net, lansat de Florian Pittis in 2004. Daca l-ai vedea pe strada, ai zice mai degraba ca face parte dintr-o trupa rock, in niciun caz ca este redactor-sef la Radio3Net. Prima intalnire a lui Florin Dumitru cu radioul a avut loc pe vremea cand avea 19 ani, in primul an de facultate, cand a intrat in practica la Radio Romania Tineret (la emisiunea Tutti Frutti, realizata de Irina Iana Balta). ...
 
BNR a micsorat dobanda Top
BNR a decis, astazi, reducerea dobanzii de politica monetara, de la 7,5% la 7%. Scopul acestei micsorari e stimularea investitiilor si a consumului, pentru ca urmarea fireasca e scaderea dobanzilor la creditele acordate de banci. ...
 
Bechtel ar putea efectua concedieri colective la Autostrada Transilvania Top
Bechtel sustine ca volumul de lucru este prea mic pentru numarul actual de salariati."Din pacate, lipsa platii ne afecteaza inevitabil fluxul de lichiditati si capacitatea de a planifica corect lucrarile viitoare. Pe de alta parte, CNADNR intampina si alte dificultati, cum ar fi asigurarea accesului liber si fara obstacole la suprafete de teren cu o intindere considerabila, situate una in continuarea celeilate in vederea efectuarii lucrarilor de constructie", se mentioneaza in...
 
Cristian Dascalu, director in cadrul CNADNR, a demisionat din functie din motive de sanatate Top
Cristian Dascalu, director in cadrul CNADNR, si-a depus, miercuri dimineata, demisia din functie, din motive de sanatate. "Astazi (miercuri - n. r.) si-a depus demisia, din motive medicale. A suferit o interventie chirurgicala recent. Este o procedura care se face in trepte, pe parcursul mai multor luni si a luat aceasta decizie ca sa nu tina lucrurile incurcate. El e un baiat serios si s-a dus acolo ca sa faca treaba, nu ca sa ocupe o functie", a declarat deputatul PDL Constantin Dascalu,...
 
BNR a redus dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte, la 7% Top
Aceasta este cea de-a doua reducere a dobanzii-cheie din acest an, ceea ce arata ca BNR este hotarata sa determine bancile sa reia creditarea.Decizia nu a surprins piata bancara, majoritatea analistilor au anticipat ca banca centrala va reduce, pentru a doua oara de la inceputul anului, cu 0,5 puncte procentuale, rata dobanzii de politica monetara, ca urmare a performantei bune in procesul de dezinflatie si pentru stimularea creditarii. De asemenea, membrii CA au decis mentinerea ratei...
 
Ce faci cand banca se pregateste sa te execute Top
Incepand cu aceasta luna, bancile se pregatesc sa treaca la executarea silita pe banda rulanta a datornicilor. Cei care spera ca isi vor putea pastra bunurile mai pot apela la bunavointa bancherilor si sa incerce sa obtina o amanare a executarii silite. Practic, inainte de a ajunge in instanta, debitorul sau banca poate chema cealalta parte la mediere. Din martie, va intra in vigoare o noua prevedere legislativa. Conform acesteia, atat debitorului, cat si creditoruuil li se va recomanda de...
 
Impozitul de 3% pe venit, unic in Europa Top
Facilitatea de care au beneficiat micii intreprinzatori pana de curand nu apare in sistemul fiscal al niciunui alt stat membru. Irlanda ajuta firmele cu profituri mici, timp de trei ani.Odata cu eliminarea impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor, de la inceputul acestui an, a disparut o exceptie din Uniunea Europeana. Aflati, in cadrul campaniei EVZ de sustinere a microintreprinderilor platitoare, pana la finele lui 2009, de impozit pe venitul microintreprinderilor, cum sunt sus...
 
KD Life Asigurari a cerut lichidarea voluntara Top
MUTAREA ZILEI.Actionarii KD Life Asigurari au hotarat inceperea procedurii de lichidare voluntara a societatii, conform unei informari transmise salariatilor asiguratorului. In ianuarie 2009, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor decidea deschiderea procedurii de redresare financiara a societatii. ...
 
Grecia, misiune imposibila pe trei ani Top
TINTA. Comisia Europeana (CE) a aprobat planul de iesire din impasul financiar al Greciei, care prevede reducerea deficitului bugetar de la 12,5% la mai putin de 3% in urmatorii trei ani. Pentru aceasta insa, guvernul de la Atena trebuie sa faca ordine in politica fiscala si sa taie din cheltuielile cu aparatul bugetar. Un raport al pasilor care trebuie urmati e asteptat la mijlocul lunii viitoare. Masurile propuse vor intensifica presiunile de consolidare a bugetului. Pare nerealist sa...
 
Boc vrea 4,3 miliarde € de la UE Top
Dupa ce ieri ameninta cu demiterea functionarilor care nu reusesc sa atraga bani europeni, azi, premierul Emil Boc a afirmat ca, anul acesta, tara noastra va absorbi 4,3 miliarde de euro, din fonduri UE.Boc sustine ca acesti bani "pot grabi iesirea din criza" a tarii si pot aduce "relansarea vietii mai bune in Romania". Prim-ministrul ii indemna pe intreprinzatorii sa acceseze cat mai multe fonduri europene si sa depuna proiecte pentru a reusi sa iasa pe piata...
 
BNR ieftineste creditele in lei Top
Pentru a doua oara in acest an, Banca Nationala a Romaniei a redus dobanda de politica monetara, de la 7,5% la 7%, pentru a-i face pe bancheri sa acorde mai usor credite. Luna trecuta, BNR a taiat dobanda de politica monetara, de la 8% la 7,5%. Bancile au reactionat, reducand dobanzile aplicate la credite. Decizia BNR a confirmat asteptarile analistilor, care estimau ca banca centrala va diminua dobanda de politica monetara cu 0,5%, de la 7,5% la 7%. Insa, creditele in lei se vor ieftini de abia...
 
Toti angajatii Bechtel amenintati de concediere Top
Datoriile statului catre compania Bechtel, constructorul Autostrazii Brasov-Bors, ar putea duce la concedierea tuturor celor 1.933 de angajati din Romania.La proiectul autostrazii lucrau la sfarsitul anului trecut, potrivit Bechtel, circa 5.400 de oameni, din care 2.300 erau angajati de subantreprenori. Grigore Pop, presedintele Cartel Alfa Cluj, sustine ca sindicatul "Transilvania" de la Bechtel, afiliat la Cartel Alfa, a primit azi dimineata o notificare din partea conducerii...
 
"Prima casa 2" pune constructorii pe liber Top
Patronatele din domeniu asteptau ca programul sa se axeze pe locuintele ridicate de la zero, dar planurile le vor fi puse la zid.Iesirea din impas a constructorilor pare tot mai indepartata. Intentia premierului Emil Boc ca dupa 15 februarie programul Prima casa sa se axeze pe locuintele noi se pare ca nu poate fi pusa practica. Cel putin asta sustine ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Ministrul a declarat, pentru EVZ, ca nu este posibil sa se faca o distinctie intre...
 
Romania are cele mai proaste si mai scumpe strazi din lume Top
Tara noastra a obtinut unul dintre cele mai mici punctaje la capitolul infrastructura dintre cele 155 de state analizate intr-un raport al Bancii Mondiale. Per ansamblu, Romania se claseaza pe locul 59 din punctul de vedere al performantei logistice, intr-un clasament ce include 155 de state. In aceste conditii, Romania ocupa unul dintre ultimele locuri in randul statele membre ale Uniunii Europene. In ceea ce priveste infrastructura, suntem pe locul 99. Costurile unei autostrazi sunt sigurele...
 
Noua taxa pe casa s-ar putea aplica din 2011 Top
Noua taxa pe proprietate, mai mare decat cea platita in prezent, ar putea intra in vigoare chiar incepand cu anul viitor. Nu exista o calculatie in momentul de fata in privinta nivelului taxelor. (...) E un lucru pe care il discutam, poate gasim solutii pentru anul viitor , a declarat Sebastian Vladescu, ministrul finantelor, intr-un interviu acordat EVZ. Oficialul a afirmat, in urma cu doua saptamani, ca doreste taxarea proprietatilor din Romania la valoarea lor reala, ceea ce ar...
 
Grevă în Franţa: Sindicatele din transportul feroviar protestează faţă de posibile disponibilizări Top
În Franţa, traficul feroviar este perturbat de o grevă a angajaţilor companiei naţionale, care protesteaza faţă de intenţia guvernului de a face disponibilări. Potrivit sindicatelor, autorităţile plănuiesc să desfiinţeze patru mii de locuri de muncă până la sfârşitul anului. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Australian Open din acest an a înregistrat un nou record de asistenţă şi audienţă TV Top
Unul dintre sporturile profitabile atât pentru organizatori, cât şi pentru concurenţi, a fost, în 2009, tenisul. În ciuda climatului economic defavorabil, turneele din calendarul competiţional nu au scăzut premiile totale şi nici nu au pierdut sponsori importanţi. Australian Open a fost cea dintâi competiţie a anului, dar a avut parte de audienţe record atât la televizor, cât şi în tribune. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Dennis Blair, directorul comunităţii americane de informaţii: Economiile unor ţări europene, printre care şi România, rămân fragile Top
Economiile unor ţări europene, cum ar fi Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania şi România, rămân fragile, a declarat directorul comunităţii americane de informaţii (DNI), Dennis Blair, în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Senatului, potrivit site-ului DNI, citat de Mediafax. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Guvernul britanic ar putea interzice siglele şi coloritul de pe pachetele de ţigări Top
Guvernul britanic analizează interziceera siglelor şi coloritului de pe pachetele de ţigări ca măsură de reducere a numărului de fumători, potrivit presei internaţionale, citate de Mediafax. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Chidesciuc, Raiffeisen: Speram la o reducere a dobânzii de 0,75% Top
Reducerea dobânzii de politică monetară de către Banca Naţională a României (BNR) ar fi trebuit să fie mai generoasă, de 0,75%, a spus la The Money Channel Nicolae Chidesciuc, economist şef Raiffeisen Bank. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Superproductia Avatar readuce News Corp pe profit Top
News Corp si-a majorat puternic proiectia de castiguri pe intregul an, dupa ce rezultatele mai bune din film si televiziune prin cablu au determinat o crestere a profiturilor pe trimestrul doi, la un an dupa realizearea cele mai dramatice operatiuni de reducere a valorii contabile a activelor din istoria sa Continuare.. ZF - Business International
 
Polonia este a sasea cea mai atractiva tara pentru investitii Top
Polonia a urcat pe pozitia a sasea in clasamentul mondial al celor mai atractive tari pentru investitori dupa ce a rezistat foarte bine crizei economice Continuare.. ZF - Business International
 
Companiile europene se pot imprumuta mai ieftin Top
Bancile vor reduce cu mai mult de jumatate costurile de finantare pentru companiile europene in conditiile in care piata creditelor sindicalizate isi va reveni in acest an, conform oficialilor bancii franceze BNP Paribas Continuare.. ZF - Business International
 
Cehia are nevoie de 1-2 miliarde de euro Top
Cehia ar putea emite obligatiuni in valoare de 1-2 miliarde de euro in 2010, ca parte a unui program de imprumuturi cu valoarea record de 280 de miliarde de coroane cehe (10,8 miliarde de euro), a anuntat ministrul de Finante, Eduard Janota. Continuare.. ZF - Business International
 
Bank of America da prime de 4 miliarde dolari Top
Conducerea Bank of America (BofA) a aprobat alocarea a peste patru miliarde de dolari pentru remuneratiile de anul trecut ale traderilor si angajatiilor diviziilor de investitii, ceea ce inseamna plata in medie a 300.000-500.000 de dolari catre fiecare persoana. Continuare.. ZF - Business International
 
Gheţea: Majorarea plafonului la Prima Casă va scumpi rapid locuinţele Top
Propunerile bancherilor pentru modificarea programului guvernamental indică o creştere a valorii creditelor acordate de bănci pentru Prima Casă. Citește mai departe...
 
România a înregistrat în decembrie cel mai mare declin lunar al comerţului cu amănuntul din UE Top
România a avut în decembrie cea mai mare scădere a comerţului cu amănuntul din Uniunea Europeană, după ce vânzările s-au redus cu 5,7% faţă de luna anterioară, în timp ce pe ansamblul UE comerţul a înregistrat un declin de numai 0,1%, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat. Citește mai departe...
 
BM a propus un sistem în care salariile unor bugetari sunt îngheţate pe termen nedefinit - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Consiliul Concurentei analizeaza infiintarea Companiei Nationale de Energie - Revista Presei Top
Revista presei : Consiliul Concurentei a anuntat miercuri ca analizeaza infiintarea Hidroenergetica prin fuziunea unor sucursale Hidroelectrica, Filiale pentru Reparatii si Servicii "Hidroserv", Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, CNH, SE Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din Termoelectrica. "Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin fuziunea unor sucursale SC Hidroelectrica SA (SH Bistrita, SH Buzau, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH ...
 
Coreea de Nord asteapta investitori straini - Revista Presei Top
Revista presei : Orascom Telecom, un operator de telefonie mobila din Egipt, a anuntat ca are 100.000 de abonati in Coreea de Nord la un an dupa ce a intrat pe piata locala si intentioneaza sa mai atraga cateva milioane in urmatorii cinci ani. Expansiunea operatorului de telefonie mobila face parte dintr-un plan elaborat al tarii comuniste si izolate, cu 24 de milioane de locuitori, de a deveni o natiune mareata si prospera pana in 2012 prin atragerea de investitori straini, scrie ...
 
FOCUS: Leul va continua să se întărească pe fondul semnalelor pozitive, deşi BNR a redus dobânda - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Veste buna: Dobanzile la creditele in lei vor incepe sa scada - Revista Presei Top
Revista presei : Decizia BNR de reducere a dobanzii cheie la 7% ar trebui sa se transpuna rapid in ieftinirea creditelor in lei, proces favorizat si de cresterea predictibilitatii masurilor bancii centrale, care au in vedere tot mai mult sustinerea economiei, in conditiile in care dezinflatia pare sa se consolideze. Analistii ING Bank nu excludeau in rapoartele de anticipare o reducere a dobanzii de politica monetara chiar si la 6,75% in sedinta de miercuri. "Nu e vorba ca o reducere de jumatate de punct p ...
 
iPhone pierde teren pe piata de smartphone-uri - Revista Presei Top
Revista presei : Apple a avut vanzari in crestere in ultimul trimestru din 2009, dar a reusit performanta negativa si rara de a pierde din cota de piata a smartphone-urilor. iPhone a terminat anul cu o cota de piata de 16,6%, in scadere fata de 18,1% cat avea in al treilea trimestru, informeaza Wall Street Journal. Vanzarile au crescut totusi, dar nu la fel de rapid ca ale altora. Apple a vandu ...
 
Companiile asteapta deblocarea creditarii inca din aceasta luna dupa reducerea dobanzii BNR la 7 - Revista Presei Top
Revista presei : Efectul reducerii dobanzii de politica monetara a BNR ar trebui sa se vada inca din aceasta luna dar bancile nu vor fi dispuse sa aiba o reactie foarte rapida potrivit analistilor si a oamenilor de afaceri. ...
 
Fondurile mutuale Carpatica au luat actiuni la Fondul Proprietatea de 17 mil. lei - Revista Presei Top
Revista presei : Fondurile de investitii administrate de Carpatica Asset Management detin actiuni ale Fondului Proprietatea de circa 17 milioane de lei potrivit oficialilor Carpatica. Societatea de administrare a investitiilor SAI din Sibiu se alatura astfel societatilor de investitii financiare SIF Moldova si Muntenia si altor fonduri de investitii autohtone si straine care au profitat de preturile foarte scazute de pe piata libera pentru a acumula titlurile Fondului Proprietatea. ...
 
Dobânzile la creditele în lei erau la finele anului trecut peste cele din toamna lui 2008 - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
De ce este interesată China de Republica Moldova? - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
CSA nu poate interveni în litigiile apărute între service-urile auto şi asigurători - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Circa 7.100 de fermieri au completat electronic declaraţia de suprafaţă pentru subvenţii pe 2010 - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Bancherii de pe Wall Street se întâlnesc seara să se lupte, pentru a scăpa de stres - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Salarii mai mari şi prime pentru angajaţii Nokia - Revista Presei Top
Revista presei : După ce luna trecută Nokia a tăiat din preţul telefoanelor 10% ca urmare a profitului în creştere realizat anul trecut, acum, compania majorează salariile angajaţilor din România. ...
 
Boc: Ieşirea din criză trebuie să ne găsească consolidaţi - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Toţi angajaţii Bechtel ameninţaţi de concediere - Revista Presei Top
Revista presei : Datoriile statului către compania Bechtel, constructorul Autostrăzii Braşov-Borş, ar putea duce la concedierea tuturor celor 1.933 de angajaţi din România. ...
 
Boc: România va atrage, în acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
BNR ieftineşte creditele în lei - Revista Presei Top
Revista presei : Pentru a doua oară în acest an, Banca Naţională a României a redus dobânda de politică monetară, de la 7,5% la 7%, pentru a-i face pe bancheri să acorde mai uşor credite. ...
 
Blue Air lansează o cursă Bucureşti - Timişoara şi reia cursele către Cluj-Napoca - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Lidl a ales primele 20 de localităţi - Revista Presei Top
Revista presei : După mai bine de trei ani de tatonări, Lidl, unul dintre cei mai puternici discounteri din Europa, anunţă o intrare în forţă pe piaţa din România, unde are în plan deschiderea de magazine în peste 20 de oraşe. Citiţi mai mult pe capital.ro. ...
 
Eliminarea impozitului de 3% duce microîntreprinderile în faliment sau offshore - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Boc vrea 4,3 miliarde € de la UE - Revista Presei Top
Revista presei : După ce ieri ameninţa cu demiterea funcţionarilor care nu reuşesc să atragă bani europeni, azi, premierul Emil Boc a afirmat că, anul acesta, ţara noastră va absorbi 4,3 miliarde de euro, din fonduri UE. ...
 
România are cele mai mari scăderi din UE la comerţul cu amănuntul, în decembrie - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Cât costă să-ţi faci firmă offshore - Revista Presei Top
Revista presei : Un studiu realizat de compania de consultanţă fiscală şi audit R&M Audit arată că microîntreprinderile româneşti se îndreaptă fie către faliment, fie către offshore. Citiţi mai mult pe capital.ro. ...
 
Ce faci când banca se pregăteşte să te execute - Revista Presei Top
Revista presei : Începând cu această lună, băncile se pregătesc să treacă la executarea silită pe bandă rulantă a datornicilor. ...
 
Românii consumă cel mai puţin dintre europeni - Revista Presei Top
Revista presei : Anul trecut, când europenii reduceau semnificativ consumul, statisticile referitoare la România arătau o tendinţă inversă sau o scădere uşoară. ...
 
XYZ Servicii Online a lansat serviciul de monitorizare - mediaIQ. Media Image Group a devenit membra AMEC - Revista Presei Top
Revista presei : Compania XYZ Servicii Online a lansat, miercuri, serviciul de media intelligence  - mediaIQ, primul de acest gen din Romania. Potrivit unui comunicat al companiei, serviciul web va permite monitorizarea pe baza de cuvinte cheie si apoi livrarea de rapoarte in functie de o serie de parametri definiti de utilizatori. Tot astazi, Media Image Group, companie de monitorizare si analiza de continut media, anunta afilierea la Asociatia Internationala pentru Masurarea si Evaluarea Comunicarii (AMEC). ...
 
Indicele SIF-urilor crestea cu peste 2% in debutul sedintei bursiere de miercuri - Revista Presei Top
Revista presei : Actiunile societatilor de investitii financiare se apreciau, in medie, cu peste 2% in debutul sedintei Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de miercuri, in vreme ce indicele general al pietei crestea cu 0,3%. Singurul indice care inregistra o valoare sub cea referinta era cel al companiilor energetice. ...
 
Bechtel isi concediaza toti angajatii in martie - Revista Presei Top
Revista presei : Sindicalistii de la Cartel Alfa au anuntat ca toti cei 1.933 de angajati ai firmei care construieste Autostrada Transilvania, compania Bechtel, vor fi concediati. Ei ar urma sa primeasca preavizele incepand cu 5 martie. Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a afirmat ca Sindicatul Transilvania al Angajatilor Bechtel, afiliat la Cartel Alfa, a primit o notificare prin care este anuntara ca firma constructoare a Autostrazii Transilvania renunta la tot personalul. Printre motivele deciz ...
 
Altex, executata silit de Fisc - Revista Presei Top
Revista presei : Altex Romania, unul dintre cei mai mari retaileri de electronice si electrocasnice din tara, se afla pe lista cu datornici la stat, fiind in executare silita. Compania are o datorie de 1,7 milioane de lei la bugetul de stat, cea mai mare suma figurand la capitolul "dobanzi si penalitati de orice fel". "Este vorba de dobanzile de la o reesalonare la plata impozitelor pe care am cerut-o anul trecut. Suma era mai mare, peste un milion de euro. Principalul l-am platit, dobanzile nu. Urmeaza s ...
 
BM a propus un sistem în care salariile unor bugetari sunt îngheţate pe termen nedefinit Top
Banca Mondială a propus Guvernului un sistem simplificat de salarizare bugetară, prin clasificarea posturilor în maxim 10 grupuri ocupaţionale şi 1.000 de funcţii, avertizând însă că modificările pot determina îngheţarea pe termen nedefinit a majorărilor salariale pentru posturi retrogradate valoric.
 
Boc: Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminată până la sfârşitul anului Top
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminată până la finalul anului 2010, deşi termenul de finalizare este 2011, precizând că există în totalitate finanţarea pentru acest obiectiv.
 
FOCUS: Leul va continua să se întărească pe fondul semnalelor pozitive, deşi BNR a redus dobânda Top
Decizia BNR de a reduce rata dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte, la 7%, a fost aşteptată de piaţă şi nu va avea efecte asupra leului, care va continua să se aprecieze faţă de moneda europeană pe fondul mai multor semnale pozitive legate de economia românească, consideră analiştii economici.
 
Moody's nu ia în calcul o îmbunătăţire a ratingului României în 2010 Top
Moody's nu ia în calcul, deocamdată, o revizuire în creştere a ratingului României, decizie care ar putea fi adoptată în 2011, dacă situaţia finanţelor ţării se va îmbunătăţi semnificativ, potrivit unui analist al agenţiei de evaluare financiară.
 
Dobânzile la creditele în lei erau la finele anului trecut peste cele din toamna lui 2008 Top
Dobânzile la creditele în lei au scăzut în 2009, dar se situau la finele anului trecut peste nivelul din toamna lui 2008, când s-au resimţit pe plan local efectele crizei financiare, în timp ce ratele la depozite au coborât mult mai rapid, la valorile din primul semestru din 2008, potrivit BNR.
 
De ce este interesată China de Republica Moldova? Top
Interesul manifestat de China pentru Republica Moldova este un mister pentru majoritatea analiştilor, presupusele "ţinte" ale guvernului de la Beijing variind de la asigurarea unei "monede de schimb" în relaţiile cu Rusia la exploatarea potenţialului comercial dat de localizarea geografică.
 
CSA nu poate interveni în litigiile apărute între service-urile auto şi asigurători Top
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) nu are competenţa legală de a interveni în litigiile comerciale apărute între unităţile de reparaţii auto şi asigurători, rolul instituţiei fiind punerea în aplicare a legislaţiei din domeniu şi protejarea asiguraţilor.
 
Circa 7.100 de fermieri au completat electronic declaraţia de suprafaţă pentru subvenţii pe 2010 Top
Circa 7.100 de fermieri au completat electronic declaraţia de suprafaţă, în vederea depunerii cererii de plată pentru schemele de sprijn pe anul 2010, a anunţat miercuri Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
 
Bancherii de pe Wall Street se întâlnesc seara să se lupte, pentru a scăpa de stres Top
Mai mulţi bancheri din New York s-au apucat de arte marţiale şi se întâlnesc aproape în fiecare seară să se lupte, pentru a reduce stresul acumulat din activitatea profesională, transmite Bloomberg.
 
Boc: Ieşirea din criză trebuie să ne găsească consolidaţi Top
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, că România va reuşi în UE dacă va pune accent pe domeniile unde este competitivă, iar ieşirea din criză trebuie să găsească ţara consolidată, în sensul de a se pune accent pe domeniile în care România poate face performanţă.
 
Criza in comert: Retailul a scazut cu 6,1% in decembrie Top
Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, declinul a fost de 8,5%, fata de decembrie 2008.In noiembrie, a doua luna din trimestrul IV, declinul -... continuare...
 
Autoitalia Group aduce in martie in Romania marca Abarth Top
AutoItalia Group devine primul importator din reteaua internationala Abarth, pana acum formata doar din reprezentantele oficiale ale producatorului.In Romania, gama va cuprinde atat modelele pentru strada: Abarth 500 1.4 16v Turbo T-jet 135 CP, Abarth... continuare...
 
Salarii mai mari in vreme de criza: +9% pentru angajatii Nokia de la Jucu Top
Pop a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca angajatii Nokia vor primi si 50 de lei prima de Pasti, iar cei care lucreaza in conditii dificile vor beneficia de 10 minute de repaus suplimentar pe tura, transmite NewsIn. "Am reusit sa... continuare...
 
Michael Dell cumpara o colectie de poze in valoare de 100 mil. dolari Top
In timp ce pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit, colectia a fost asigurata anterior pentru mai mult de 100 milioane dolari, potrivit unor persoane apropiate situatiei citate de Bloomberg.MSD Capital va imprumuta fotografiile timp de cinci ani catre... continuare...
 
Romanii ocupa un loc fruntas in topul noptilor de cazare in Viena. Afla cat au cheltuit anul trecut Top
Totusi turistii romani ocupa locul 10, clasandu-se dupa Germania, Austria, Italia, SUA, Marea Britanie, Spania, Franta, Elvetia si Rusia. Conform aceleiasi statistici, turistii romani au cheltuit din ianuarie pana in noiembrie 2009 doar pentru noptile... continuare...
 
Blue Air accelereaza pe intern si introduce cursa Bucuresti-Timisoara Top
Astfel, incepand cu 28 martie, pasagerii Blue Air vor putea calatori zilnic pe ruta Bcuresti-Timisoara cu tarife incepand de la 20 de euro / segment (cu toate taxele incluse)."Am ales o frecventa foarte mare, cu 3-4 zboruri pe zi, de luni-vineri... continuare...
 
O noua motorizare Volvo de 203 CP, din mai in Romania Top
Motorizarea 2.0GTDi va fi omologata conform standardului de poluare Euro5 si va fi oferita atat in varianta de transmisie manuala, cat si in varianta de transmisie automata cu ambreiaj dublu, Volvo Powershift, ambele cu sase trepte de viteza.Noul motor... continuare...
 
Ragaz de trei zile pentru o noua oferta de pret la Rompetrol Rafinare Top
"Am hotarat sa le extindem termenul deoarece am inteles ca este vorba de birocratia unei mari corporatii si, in acelasi timp, vorbim de sume foarte mari de bani", a explicat Chetreanu, citat de NewsIn.CNVM a respins la sfarsitul lunii trecut... continuare...
 
Ostahie: Nu ne aflam in nici un proces de executare silita Top
"Intr-adevar, am avut o datorie la bugetul de stat pe care am achitat-o, insa ceea ce figureaza in prezent pe lista Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sunt dobanzile de la o reesalonare la plata impozitelor", a declarat Daniel... continuare...
 
BNP Paribas Real Estate: In 2010, vor fi finalizate cu 40% mai putine birouri Top
"Cererea va ramane la acelasi nivel comparativ cu 2009, fiind necesara crearea si dezvoltarea sa, cu accent pe chiriasii care ocupa spatii de birouri in cladiri cu standarde tehnice mai scazute sau cu termeni contractuali nefavorabili. Activitatea... continuare...
 
Toti angajatii Bechtel vor fi concediati. Autostrada Transilvania, incotro? Top
[Update] Bechtel sustine ca va cauta solutii sa nu dea toti angajatii afara Compania Bechtel a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu are de gand sa isi concedieze toti salariatii daca Guvernul si Compania Nationala de Autostrazi si... continuare...
 
Microintreprinderile: Intre faliment, PFA sau offshore Top
"Eliminarea optiunii impozitului de 3% pe venitul unei microintreprinderi si neintroducerea vreunei alte facilitati fiscale pentru aceasta categorie de firme va impinge majoritatea acestora in doua directii principale: fie spre faliment, fie spre... continuare...
 
Una din doua companii din Romania va angaja manageri si specialisti in T2 Top
Astfel, cu o perspectiva de angajare a personalului managerial si specializat de 55%, Romania ocupa locul opt in Europa, la egalitate cu Franta.Cele mai ridicate perspective de angajare din Europa in urmatorul trimestru se regaseste in Elvetia (64%),... continuare...
 
Tarom zboara la Riga, din martie Top
Compania va opera 4 zboruri directe pe saptamana pe ruta Bucuresti - Riga in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica cu o aeronava de tip Boeing 737. Durata zborului este de doua ore si 15 minute."Programul de operare pe ruta Bucuresti - Riga... continuare...
 
Aldea, Intercapital: Doar scaderile puternice din extern vor reduce cresterile de la BVB Top
Lichiditatea pe piata de actiuni a urcat cu 17%, pana la 43,86 milioane lei (10,73 milioane euro).Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut usor, cu 0,04%, pana la 5.129,79 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a... continuare...
 
Antreprenorul Alin Zainescu investeste 100.000 euro intr-un instrument de monitorizare media Top
Varianta beta a mediaIQ, disponibila in prezent, permite monitorizarea pe baza de cuvinte cheie a 60 de surse media si livrarea de rapoarte in functie de parametrii alesi de utilizatori. Varianta comerciala a serviciului, care va fi lansata in... continuare...
 
Cum scapa bacherii de pe Wall Street de stres? Prin bataie Top
Potrivit unui articol al publicatiei Bloomberg, mai multi manageri de banci sau companii financiare participa la lupte organizate pentru a se elibera de stres. De exemplu, John Cholish un manager in cadrul Merrill Lynch & Co, a aparut cu ochiul... continuare...
 
KD Life Asigurari, in faliment? Angajatii, anuntati de lichidarea firmei Top
"Probabil intr-o luna sau doua vom sti mai exact ce se intampla cu compania KD Life Asigurari. Asteptam decizia boardului si a actionarilor", a afirmat un reprezentant al KD Group din Slovenia, citat de NewsIn, care a adaugat ca este prea... continuare...
 
Service-uri vs asiguratori: Cat de scump este RCA-ul? Top
Dupa pichetarea sediului CSA, protestatarii vor picheta in Piata Constitutiei, intre orele 13:00 si 15:00, se mai arata in comunicat. ASSAI atrage astfel atentia asupra "cresterii nejustificate a tarifelor RCA pentru 2010", precizand ca in... continuare...
 
Grecia, misiune imposibila pe trei ani Top
TINTA. Comisia Europeana (CE) a aprobat planul de iesire din impasul financiar al Greciei, care prevede reducerea deficitului bugetar de la 12,5% la mai putin de 3% in urmatorii trei ani. Pentru aceasta insa, guvernul de la Atena trebuie sa faca ordine... continuare...
 
Davos si-a inchis portile. Ce ramane in urma celor 5 zile de discutii? Top
Cea de-a 39-a editie a Forumului Economic Mondial a impresionat prin numarul si calibrul invitatilor, dar a deceptionat cu privire la concluziile trase. Una din concluzii, nerostite insa, poate fi aceea ca in prezent, capitalismul este mai ingrijorat de bancheri, decat bancherii de capitalism.
 
Un cargou libian sub pavilion nord-coreean, care plecase din România, a fost capturat în Golful Aden Top
Un cargobot libian navigând sub pavilion nord-coreean, care plecase din România, a fost capturat miercuri dimineaţă de piraţi în Golful Aden, informează AFP, care citează un comunicat al forţei navale antipiraterie desfăşurate de UE (Atalanta).
 
"Trasnitii" se mentin in topul audientelor Top
Marti, 2 februarie, "Trasnitii" au reusit din nou sa tina publicul telespectator cu ochii pe Prima TV. Conform datelor furnizate de GfK Romania, sitcomul "Trasnitii" a inregistrat o medie de audienta de 4,6 puncte de rating si 13,6 procente cota de piata, clasand Prima TV pe locul doi in preferintele celor de acasa, in target-ul 15-44 Urban cu guests.
 
Kiss 4Love Top
De Valentine's Day, Kiss Fm se transforma in mesagerul dragostei. Indragostitii si indragostitele sunt invitate sa participe la cel mai "cool" concurs al momentului, Kiss 4love. Inscrierile se fac pe kissfm.ro, iar premiile sunt originale si...sclipitoare!
 
Luxul, in colaps. Brandurile se reinventeaza, ca sa poata tine piept crizei Top
In lumea brandurilor de lux, numele nu mai este de ajuns ca sa vanda marfa. In 2009, am asistat la ruina mai multor nume mari din domeniu, iar cele care au supravietuit trebuie sa-si schimbe strategia.
 
„Prima casa 2" pune constructorii pe liber Top
Patronatele din domeniu asteptau ca programul sa se axeze pe locuintele ridicate de la zero, dar planurile le vor fi puse la zid. Iesirea din impas a constructorilor pare tot mai indepartata. Intentia premierului Emil Boc ca dupa 15 februarie programul „Prima casa” sa se axeze pe locuintele noi se pare ca nu poate fi pusa practica. Cel putin asta sustine ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Ministrul a declarat, pentru EVZ, ca nu este posibil sa se faca o distinctie intre locuin... ( read more )
 
Noua taxa pe casa s-ar putea aplica din 2011 Top
Noua taxa pe proprietate, mai mare decat cea platita in prezent, ar putea intra in vigoare chiar incepand cu anul viitor. „Nu exista o calculatie in momentul de fata in privinta nivelului taxelor. (...) E un lucru pe care il discutam, poate gasim solutii pentru anul viitor”, a declarat Sebastian Vladescu, ministrul finantelor, intr-un interviu acordat EVZ. Oficialul a afirmat, in urma cu doua saptamani, ca doreste taxarea proprietatilor din Romania la valoarea lor reala, ceea ce ar c... ( read more )
 
Impozitul de 3% pe venit, unic in Europa Top
Facilitatea de care au beneficiat micii intreprinzatori pana de curand nu apare in sistemul fiscal al niciunui alt stat membru. Irlanda ajuta firmele cu profituri mici, timp de trei ani. Odata cu eliminarea impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor, de la inceputul acestui an, a disparut o exceptie din Uniunea Europeana. Aflati, in cadrul campaniei EVZ de sustinere a microintreprinderilor platitoare, pana la finele lui 2009, de impozit pe venitul microintreprinderilor, cum sunt sus tinu... ( read more )
 
Blue Air: de la Bucuresti la Cluj sau Timisoara cu 20 de euro Top
Compania Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, va lansa pe 28 martie o cursa pe ruta Bucuresti - Timisoara si retur si va reincepe operarea zborurilor Bucuresti - Cluj-Napoca, derulate si in programul de vara din 2009. Cursele spre Timisoara au fost incluse initial in orarul de vara, respectiv perioada 28 martie-30 octombrie, urmand ca in functie de cerere operarea sa continue si in sezonul de iarna, potrivit companiei. Astfel, compania va opera de luni pana vineri pana la patru c... ( read more )
 
Boc crede ca vom lua anul acesta peste patru miliarde euro de la UE Top
Romania va atrage, in acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene, dupa calculele facute de premierul Emil Boc. Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, ca firmele din Romania ar trebui sa acceseze cat mai multe fonduri europene si sa depuna proiecte pentru a reusi sa iasa pe piata internationala. Premierul a anuntat ca, din analizele efectuate, reiese ca Romania va atrage, in acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene.“Aceste fonduri europene pot grabi iesirea din criza a Roma... ( read more )
 
Cat costa sa-ti faci firma offshore Top
Un studiu realizat de compania de consultanta fiscala si audit R&M Audit arata ca microintreprinderile romanesti se indreapta fie catre faliment, fie catre offshore. “Eliminarea optiunii impozitului de 3% pe venitul unei microintreprinderi si neintroducerea vreunei alte facilitǎti fiscale pentru aceastǎ categorie de firme va impinge majoritatea acestora  in douǎ directii principale: fie spre faliment, fie spre offshore”, a declarat Mirela Serban, managing partner R&M ... ( read more )
 
Nokia creste cu 9% salariile angajatilor de la Jucu Top
Angajatii companiei Nokia din comuna Jucu au primit o majorare salariala de noua la suta pentru acest an, aceasta fiind cuprinsa in contractul colectiv de munca incheiat, luni, cu conducerea companiei. Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca de aceasta majorare salariala vor beneficia toti angajatii Nokia de la Jucu, din ambele sindicate, "Nokia Metal", afiliat la Cartel Alfa, si Sindicatul Liber Nokia. "Luni am incheiat negocierile la con... ( read more )
 
Prima companie de asigurari de viata falimentara in Romania: KD Life Top
Compania de asigurari de viata KD Life a intrat in procedura de faliment din cauza crizei financiare. Astfel, salariatii companiei au fost informati, miercuri, ca actionariatul KD Life a decis dizolvarea firmei cu inceperea procedurii de lichidare voluntara, din cauza pierderilor mult prea mari pe care le are, scrie incont.ro. Totusi, salariatii au fost asigurati ca firma isi va indeplini obligatiile pe care le are fata de ei. "Va asiguram, cu aceasta ocazie, ca toate drepturile dum... ( read more )
 
Consiliul Concurentei analizeaza infiintarea companiilor energetice Top
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza reorganizarea companiilor detinute de stat in Hidroenergetica. “Autoritatea de concurenta analizeaza aceasta operatiune din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenttiale. Potrivit dispozitiilor legii, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu c... ( read more )
 
Leul s-a mentinut pe depreciere, iar cursul a inchis ziua la 4,1050 lei/euro Top
Leul s-a depreciat usor, astazi, in contradictie cu evolutia pietelor din regiune, fapt interpretat de catre dealeri ca fiind un rezultat al interventiei Bancii Centrale. Referinta anuntata de BNR a crescut cu 0,87 bani, la 4,0964 lei/euro. Leul s-a apreciat, insa, in raport cu dolarul, cursul de referinta coborand la 2,9257 lei/dolar, respectiv cu 0,74 bani sub cotatia de marti, de 2,9331 lei/dolar. Primele tranzactii din piata interbancara au fost realizate la 4,0850 - 4,0870 lei/euro... ( read more )
 
Jumatate dintre companiile romanesti vor angaja manageri si specialisti Top
Peste jumatate dintre companiile din Romania au in plan angajarea de personal pe pozitii de management sau pe posturi specializate, potrivit studiului Global Snapshot realizat de compania Antal International Network. Astfel, conform estimarilor facute de compania de recrutare, 55% dintre angajatorii romani vor cauta in al doilea trimestru al anului specialisti in diferite domenii si manageri. Tara noastra se afla la egalitate cu Franta, unde exista aceeasi situatie: una din coua companii vor fa... ( read more )
 
140 lei pe zi costa cazarea unui deputat la hotel Top
Cazarea deputatilor la Hotel Bucuresti in lunile ianuarie si februarie costa 140 lei/zi in camera cu un pat si 245 lei/zi pentru camera dubla in regim single. Tarifele stabilite pentru cazarea deputatilor la acest inceput de an in contractul renegociat de Camera Deputatilor cu S.C. Bucuresti Turism S.A este mai mic fata de cel de anul trecut, a declarat secretarul Camerei, Dumitru Pardau. “S-a renegociat pentru perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2010 tariful de cazare al deputatilor cu S.C... ( read more )
 
Ajutor de 41 de milioane de euro pentru plata caldurii Top
Producatorii, transportatorii si distribuitorii de energie termica in regim centralizat ar purtea primi in acest an ajutoare de stat in valoare de 167,1 milioane lei (40,8 milioane euro), pentru plata datoriilor catre furnizorii de carbune, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor. "Prezenta ordonanta de urgenta instituie cadrul legal necesar acordarii unui ajutor de stat pentru compensarea costurilor generate de obligatia de prestare a serviciului public de producere, transport si dis... ( read more )
 
La ce foloseste scaderea dobanzii BNR Top
De la inceputul anului trecut, Banca Nationala a operat sase reduceri ale dobanzii de politica monetara. Rata la care BNR realizeaza operatiuni pe piata a scazut de la 10,25 puncte procentuale - cat era in ianuarie 2009, la 7 puncte procentuale. Cu toate acestea, efectele intarzie sa se faca simtite: nici cererea de credite nu s-a revigorat, nici dobanzile n-au scazut la fel de spectaculos. Potrivit statisticilor, dobanda medie la creditele noi in lei acordate de banci a fost, in decembrie (ult... ( read more )
 
Reactie Anchor: Ne-am platit toate datoriile, datele Fiscului nu sunt actualizate Top
Grupul Anchor, proprietarul mall-urilor Vitan si Plaza din Bucuresti, sustine ca toate companiile din grup sunt la zi cu plata datoriilor catre stat si ca Finantele nu au updatat lista datornicilor. "Toate companiile din grupul Anchor respecta legislatia romana in vigoare privind termenele de declarare a obligatiilor fiscale cat si termenele de plata ale acestora. Mentionam ca la data aparitiei articolului firmele din cadrul grupului Anchor sunt la zi cu platile catre bugetul de stat, in acest m... ( read more )
 
Proiect Banca Mondiala: bugetarii vor fi platiti dupa valoarea muncii Top
Legea salarizarii din sistemul bugetar este posibil sa se schimbe, tinand cont de un sistem propus de Banca Mondiala care clasifica posturile in functie de "continutului muncii efectiv lucrate". Pentru elaborarea noii grile, se va evalua munca a 1.000 de bugetari, acoperind diferite domenii si grade. "Prin urmare, in vederea obtinerii unui esantion reprezentativ pot fi evaluate circa 1000 de posturi, cu scopul de a include in esantion suficiente exemple cu toate gradele probabile. Sfera noului s... ( read more )
 
Moody's nu ia in calcul cresterea ratingului Romaniei Top
Moody's nu ia in calcul, deocamdata, o revizuire in crestere a ratingului Romaniei, decizie care ar putea fi adoptata in 2011, daca situatia finantelor tarii se va imbunatati semnificativ, potrivit unui analist al agentiei de evaluare financiara. "Pentru a lua in calcul o revizuire in crestere (a ratingului, n.r.), trebuie sa vedem imbunatatiri serioase ale situatiei fiscale si cred ca ar trebui sa privim, ca tinta, catre 2011. Vom mentine ratingul la nivelul actual in viitorul previzibil", a de... ( read more )
 
In fiecare zi, 342 de firme din SUA cer falimentul Top
Numarul falimentelor din Statele Unite a crescut in ianuarie cu 7%, fata de aceeasi luna a anului trecut, la 6.502, intrucat situatia economica dificila a afectat vanzarile companiilor si capacitatea populatiei de a-si refinanta datoriile, transmite Reuters. "Cifrele indica un numar mai mare de falimente in 2010 fata de 2009", a declarat Mike Bickford, presedintele companiei care administreaza baza de date Automated Access to Court Electronic Records, folosita de avocati si creditori. Urmatoarel... ( read more )
 
Stiri Top
Cercetati pentru bancruta simplaDoi administratori ai unor societati comerciale sunt urmariti de catre ofiterii Serviciului de Investigare Fraude ai Inspectoratului Judetean de Politie Galati, fiind acuzati de comiterea infractiunii de bancruta simpla. In primul caz, este vorba de o femeie de 42 de ani care, in calitate de administrator al unei societati comerciale, nu a introdus in termenul legal cererea de deschidere a procedurii insolventei. Societatea are debite scadente inca din anul 2008...
 
Ce trebuie sa faca zona euro pentru a supravietui? Top
Cel mai clar si mai prezent pericol pentru eurozona este Spania. Ce se intampla daca Spania intampina dificultati? Intrebarea este fara raspuns. Mai constructiv, sustine Financial Times (FT), este sa ne intrebam ce ar trebui sa faca eurozona pentru a supravietui. Potrivit FT, trei sunt masurile esentiale pentru supravietuirea zonei euro. Prima ar fi un sistem transparent si robust de management al crizei. In acest sens, este posibil ca ajutorul oferit Greciei sa furnizeze un model pentru un...
 
Salarizarea unitara, discutata de Marian Sarbu si la Bistrita Top
Ministrul Muncii, Marian Sarbu a fost prezent joi, 2 iulie la Bistrita, impreuna cu deputatul Ioan Cindrea, presedintele PSD Sibiu si vicepresedinte al Comisiei de Munca dar si cu deputatul Dan Mircea Popescu, fost ministru al Muncii. Ministrul Muncii, Marian Sarbu a participat joi, 2 iulie la o sedinta cu membrii Comisiei de Munca, la o intalnire cu institutiile din subordinea Ministerului Muncii, inclusiv angajatii acestor institutii dar si la o dezbatere cu patronatele, sindicatele,...
 
Electricitate la acelasi pret Top
Comitetul de reglementare din cadrul Autoritatii de Reglementare in Energie(ANRE) va stabili care vor fi tarifele la electricitate incepand cu 1 iulie, insa, pentru populatie, pretul ar putea ramane acelasi, au declarat surse din institutie.Presedintele ANRE, Petru Lificiu, declarase ca institutia analizeaza reducerea pretului la electricitate in mod diferentiat pe categorii de consumatori, respectiv pentru cei racordati la reteaua de inalta, medie si joasa tensiune.Lificiu a aratat ca, in cazul...
 
Datori la ITM Top
Peste 170.000 de lei are de recuperat Inspectoratul Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud de la angajatorii care nu si-au platit datoriile. Pana la ora actuala exista peste 2.500 de debitori. In Bistrita-Nasaud, unii agenti economici au acumulat datorii si la Inspectoratul Teritorial de Munca, fiind vorba de sume de bani pentru completarea si pastrarea carnetelor de munca. Conform legii 130/1999, cei de la Inspectoratele Teritoriale de Munca, percep un comision de 0,75% sau 0,25%, din fondul lunar...
 
Comisia Europeana a aprobat platile SAPARD pentru Romania Top
Romania a primit sambata, 11 iulie, acordul de reluare a platilor SAPARD, printr-o scrisoare din partea Comisiei Europene (CE), adresata presedintelui tarii, premierului cat si ministrului agriculturii.In urma constatarii Comisiei Europene ca Planul de actiune in conformitate cu observatiile si recomandarile CE este implementat eficient, s-a decis reluarea platilor catre Romania. Planul de actiunea asigura remedierea deficientelor semnalate in iunie anul precedent de catre expertii comunitari in...
 
Peste 65% din productia Rombat a fost exportata in Vest Top
In mijlocul crizei, Compania Rombat si-a marit considerabil exportul in primele sase luni ale acestui an. Franta, Spania, Italia si Austria sunt cateva dintre tarile unde s-a extins compania.Vanzarile companiei Rombat, cu sediul in municipiul Bistrita, au crescut cu 37%, in primul semestru din anul acesta, se precizeaza in comunicatul de presa remis Gazetei de Bistrita.Compania Rombat exporta, in prezent, baterii in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia si Republica Moldova, si este...
 
Firme cu capital social de 10 lei, pentru tinerii pana la 35 de ani Top
Tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au mai avut o firma inainte, vor putea sa-si infiinteze una cu un capital social de doar zece lei si care, timp de trei ani, va fi scutita de la plata impozitelor pe profit si pe salarii, potrivit unei initiative a Ministerului pentru IMM-uri. Constantin Nita, ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri a prezentat si a lansat totodata, miercuri, proiectul spre dezbatere publica, anunta Mediafax. Proiectul de lege...
 
Declaratiile pe venit si proprietate vor deveni mai transparente Top
In cateva zile pe paginile web al institutiilor oficiale vor aparea declaratiile pe venit si proprietate pe anul 2009 a functionarilor publici din RM. Potrivit prevederilor legale, declaratiile se depun pana la data de 30 ianuarie si se publica timp de 30 de zile de la expirarea termenului de depunere a declaratiei. Astazi, presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a emis decretul de numire a membrilor Comisiei centrale de control al declaratiilor cu privire la venituri si proprietate....
 
Tranzactiile imobiliare s-au redus cu peste 27% in 2009 Top
Numarul tranzactiilor cu locuinte si terenuri a scazut cu 27,28% anul trecut, fata de 2008, la 352.518 operatiuni, mai putin decat au estimat notarii la inceputul anului 2009, iar valoarea impozitelor pe veniturile din transferurile de proprietati s-a redus cu 52%, la 498,7 milioane lei. Comparativ, in 2008 au fost incheiate 484.767 tranzactii, in timp ce impozitele pe veniturile rezultate din transferul proprietatilor imobiliare au totalizat 1,048 miliarde de lei, potrivit datelor transmise,...
 
140 lei pe zi costa cazarea unui deputat la hotel Top
Cazarea deputatilor la Hotel Bucuresti in lunile ianuarie si februarie costa 140 lei/zi in camera cu un pat si 245 lei/zi pentru camera dubla in regim single. Tarifele stabilite pentru cazarea deputatilor la acest inceput de an in contractul renegociat de Camera Deputatilor cu S.C. Bucuresti Turism S.A este mai mic fata de cel de anul trecut, a declarat secretarul Camerei, Dumitru Pardau. S-a renegociat pentru perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2010 tariful de cazare al deputatilor cu...
 
Proiect Banca Mondiala: bugetarii vor fi platiti dupa valoarea muncii Top
Legea salarizarii din sistemul bugetar este posibil sa se schimbe, tinand cont de un sistem propus de Banca Mondiala care clasifica posturile in functie de "continutului muncii efectiv lucrate". Pentru elaborarea noii grile, se va evalua munca a 1.000 de bugetari, acoperind diferite domenii si grade. "Prin urmare, in vederea obtinerii unui esantion reprezentativ pot fi evaluate circa 1000 de posturi, cu scopul de a include in esantion suficiente exemple cu toate gradele probabile. Sfera noului...
 
Boc crede ca vom lua anul acesta peste patru miliarde euro de la UE Top
Romania va atrage, in acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene, dupa calculele facute de premierul Emil Boc. Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, ca firmele din Romania ar trebui sa acceseze cat mai multe fonduri europene si sa depuna proiecte pentru a reusi sa iasa pe piata internationala. Premierul a anuntat ca, din analizele efectuate, reiese ca Romania va atrage, in acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene. Aceste fonduri europene pot grabi iesirea din criza a...
 
UPDATE: Leul s-a mentinut pe depreciere, iar cursul a inchis ziua la 4,1050 lei/euro Top
Leul s-a depreciat usor, astazi, in contradictie cu evolutia pietelor din regiune, fapt interpretat de catre dealeri ca fiind un rezultat al interventiei Bancii Centrale. Referinta anuntata de BNR a crescut cu 0,87 bani, la 4,0964 lei/euro. Leul s-a apreciat, insa, in raport cu dolarul, cursul de referinta coborand la 2,9257 lei/dolar, respectiv cu 0,74 bani sub cotatia de marti, de 2,9331 lei/dolar.Primele tranzactii din piata interbancara au fost realizate la 4,0850 - 4,0870 lei/euro, cotatii...
 
Ce poti pierde la ruleta creditului Top
Pierderea locuintei folosite drept garantie nu este cel mai grav lucru care li se poate intampla restantierilor. Banca poate cere bani in plus sau poate trece si la vanzarea altor bunuri. Caderea preturilor pe piata imobiliara reuseste sa puna sare pe ranile clientilor cu restante la banci. Daca in anii 2006, 2007, 2008, cand preturile cresteau, o eventuala executare silita te-ar fi lasat doar fara bunul adus drept garantie, in 2010, situatia se schimba. Pentru ca nu mai au cum sa vanda...
 
Salariul mediu net a crescut in decembrie cu 8,1% Top
Castigul salarial mediu net a crescut in decembrie anul trecut cu 8,1% (111 lei), fata de noiembrie, la 1.477 lei, ca urmare a acordarii de premii ocazionale, drepturi in natura si ajutoare banesti din fondul de salarii, dar a scazut cu 0,8% comparativ cu aceeasi luna din 2008, potrivit datelor INS. In decembrie, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.023 lei, cu 8,4% mai mare fata de luna precedenta. In intervalul analizat, majoritatea activitatilor economice au inregistrat cresteri...
 
La ce foloseste scaderea dobanzii BNR Top
De la inceputul anului trecut, Banca Nationala a operat sase reduceri ale dobanzii de politica monetara. Rata la care BNR realizeaza operatiuni pe piata a scazut de la 10,25 puncte procentuale - cat era in ianuarie 2009, la 7 puncte procentuale. Cu toate acestea, efectele intarzie sa se faca simtite: nici cererea de credite nu s-a revigorat, nici dobanzile n-au scazut la fel de spectaculos. Potrivit statisticilor, dobanda medie la creditele noi in lei acordate de banci a fost, in decembrie...
 
BNR a redus dobanda de politica monetara la 7% Top
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis reducerea dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte, la 7%, aplicabila din data de 4 februarie, si mentinerea ratelor pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%.Decizia Bancii Centrale a fost anticipata de catre analistii financiari si da semnalul dezghetarii creditarii. "Eu as miza pe o reducere de 0,5 puncte procentuale. Motivul principal il reprezinta incadrarea in...
 
S-a redeschis sezonul de vanatoare la TVA pe persoana fizica Top
Persoanele fizice au intrat iar in atentia Fiscului. Motivul: plata TVA pentru veniturile care depasesc 35.000 de euro pe an obtinute din activitati independente, profesii liberale si drepturi de autor. Administratiile fiscale din toata tara transmit din ce in ce mai multe notificari persoanelor fizice care ar trebui sa se inregistreze ca platitoare de TVA si sa verse taxa la buget. Reprezentantii Fiscului sustin ca procedura este una normala in conditiile in care exista reglementari in vigoare...
 
Mihaela Stavrositu, Credit Zone: Bancile au scazut dobanzile creditelor la nivelul din mai 2008 Top
Tendinta a aparut inca din luna noiembrie a anului trecut si, potrivit reprezentantei Credit Zone se va mentine si in urmatoarele trei luni. Desi cetatenii au devenit interesati din nou de credite, conditiile sunt putin mai elaborate pentru ca bancile au introdus "scoring-ul" o verificare pe baza careia se stabileste nivelul maxim de indatorare dar si suma maxima care poate fi acordata, spre deosebire de anii trecuti cand analiza era mai simpla. Mihaela Stavrositu precizeaza ca, desi in 2009...
 
Afacerile grupului TCE 3 Brazi au scăzut în 2009 cu 20%, la 80 mil. euro,iar în 2010 ar putea stagna Top
Grupul de firme TCE 3 Brazi, cu afaceri în domeniul agricol,a obţinut în anul 2009 afaceri de circa 80 milioane euro, în scădere cu 20% faţă de anul percedent, când a obţinut circa 100 de milioane euro, iar în 2010 acestea ar putea stagna, a declarat pentru NewsIn Culiţă Tărâţă.
 
Sony a revenit pe profit, după patru trimestre de pierderi Top
Grupul japonez Sony a afişat joi primele rezultate pozitive din ultimele cinci trimestre, după reluarea activităţilor de producţie în divizia de televizoare, şi şi-a redus estimările de pierderi pentru anul financiar ce se va încheia la sfârşitul lunii martie, relatează Les Echos.
 
Numărul tranzacţiilor imobiliare efectuate în anul 2009 a scăzut cu 27,2%, la circa 350.000 Top
Numărul tranzacţiilor imobiliare efectuate în anul 2009 a scăzut cu 27,2%, la 352.518, după ce în anul 2008 au fost înregistrate 484.767 de operaţiuni de acest tip,iar impozitul colectat pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare a scăzut la jumătate, la 498.763.800,82 lei.
 
CNADNR aşteaptă de la Bechtel o soluţie pentru continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania Top
Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Dorina Torin, a spus joi la Realitatea FM că CNADNR aşteaptă ca Bechtel să găsească o soluţie de finanţare pentru continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania, precizând că deocamdată anul acesta nu sunt bani în acest sens.
 
Vodafone a raportat vânzări trimestriale în creştere cu 10,3%, la 11,5 miliarde lire sterline Top
Grupul britanic Vodafone, cea mai mare companie de telefonie mobilă din lume, şi-a sporit vânzările cu 10,3% în al patrulea trimestru din 2009, la 11,5 miliarde lire sterline, pe fondul creşterii vânzărilor din pieţele emergente, a anunţat joi grupul.
 
SIF Banat-Crişana a încasat 3 milioane lei din vânzarea unui pachet de acţiuni BRD SocGen Top
SIF Banat-Crişana (SIF1) a vândut un pachet de 200.720 de acţiuni BRD SocGen (BRD), pentru care a încasat circa 3 milioane lei, societatea de investiţii desfăşurând de la începutul încă o tranzacţie de marcare a profitului pe acţiunile Teraplast.
 
Directorul FMI a sugerat ţărilor din zona euro să ajute Grecia să iasă din criza bugetară Top
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn , a sugerat joi ţărilor din zona euro "să ajute într-un mod sau altul" Grecia, care trece în prezent printr-o gravă criză bugetară, transmite AFP.
 
Bursele europene deschid în stagnare, pe fondul prudenţei investitorilor Top
Bursele europene au deschis şedinţa de joi în apropiere de nivelurile de referinţă, investitorii fiind prudenţi înainte de publicarea statisticilor de şomaj din Statele Unite pentru luna ianuarie.
 
Agricultorii nu vor mai primi începând cu anul acesta sprijinul financiar la culturile energetice Top
Comisia Europeană (CE) a luat decizia de a renunţa la acordarea sprijinului financiar pentru culturi energetice, în contextul în care obiectivul pentru care a fost introdus, respectiv creşterea suprafeţelor cultivate cu aceste plante, a fost atins mai repede decât se preconizase, informează MADR.
 
Vodafone România a terminat 2009 cu 9,663 milioane clienţi, în creştere uşoară faţă de anul anterior Top
Vodafone România a înregistrat anul trecut un număr de 9.663.000 de clienţi, în creştere uşoară faţă de anul anterior, când au fost 9.649.709 clienţi, a comunicat joi operatorul de telefonie mobilă.
 
Corecţii uşoare pentru indicii Bursei în debutul şedinţei de joi, indicii pierd până la 0,32% Top
Evoluţiile nehotărâte din pieţele externe şi absenţa unor ştiri importante în plan local au adus corecţiile pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar acestea erau de mică amploare după primele minute de tranzacţionare ale şedinţei de joi, de până la 0,32% pentru indicele sectorului energetic (BET-NG).
 
Câştigul salarial mediu net a crescut cu 8,1% în decembrie, până la 1.477 lei Top
Câştigul salarial mediu net a crescut în decembrie cu 8,1% (111 lei) faţă de noiembrie până la 1.477 lei (350 euro), ca urmare a acordării unor premii ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, a plăţii drepturilor salariale restante şi a realizării de producţii mai mari, a anunţat joi INS.
 
Înmatriculările de vehicule pentru transportul pasagerilor au scăzut în 2009 cu 44,4%, la 339.106 Top
Numărul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scăzut anul trecut cu 44,4% faţă de anul 2008, de la 609.388 la 339.106, iar cel de vehicule pentru transportul mărfilor cu 49,9%, de la 98.241 în 2008 la 49.200 anul trecut, potrivit INS.
 
Sosirile vizitatorilor străini în România au scăzut anul trecut cu 14,5%, la peste 7,5 milioane Top
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost anul trecut de 7.575.300, în scădere cu 14,5% faţă de anul 2008, majoritatea provenind din ţări situate în Europa (95,1%), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
 
Magnaţii din Hong Kong au împreună o avere de 135 de miliarde de dolari, aflată în creştere Top
Magnaţii din Hong Kong au împreună o avere de 135 de miliarde de dolari, alimentată în mare parte de investiţiile în China continentală şi aflată în creştere, scrie joi revista americană Forbes, citată de AFP.
 
Un atac de phishing a vizat tranzacţiile cu certificate de emisii în UE, afectând şi România Top
Un atac de phishing ce a vizat platforma europeană de tranzacţii cu certificate de emisii de CO2 a reuşit să provoace pagube unor traderi, iar nouă state - inclusiv România - au decis să întrerupă şi marţi accesul la registrele proprii, a relatat miercuri EUobserver.
 
Controale ANSVSA – ANPC în supermarketuri şi piaţa Obor, soldate cu sancţiuni de peste 200.000 lei Top
Inspectori ai ANSVSA, împreună cu comisari ai ANPC şi reprezentanţi ai Jandarmeriei au controlat miercuri unităţile de alimentaţie din Bucureşti şi au aplicat un total de 44 de sancţiuni, care au însumat peste 200.000 de lei.
 
CSA susţine că tarifele RCA sunt rodul concurenţei în piaţă, ca reacţie la acuzaţiile service-urilor Top
Tarifele poliţelor RCA sunt stabilite exclusiv de către societăţile de asigurare în baza liberei concurenţe, susţine arbitrul asigurărilor, ca reacţie la acuzaţiile aduse de o asociaţie a service-urilor auto, care protestează faţă de creşterea tarifelor, pe care o consideră nejustificată.
 
Bursele europene închid pe roşu, după ce datele publicate în SUA au dezamăgit Top
Marile burse ale continentului au închis şedinţa de marţi în scădere, după trei şedinţe de creşteri, în condiţiile în care mai multe statistici publicate peste Atlantic au dezamăgit investitorii.
 
Garda Financiară a înaintat DNA concluziile verificărilor făcute în cazul Nemirschi - CORECT Top
(În ştirea cu titlul "Garda de Mediu a înaintat DNA concluziile verificărilor făcute în cazul Nemirschi", în titlu şi lead se înlocuieşte Garda de Mediu cu Garda Financiară).
 
Situaţia KD Life Asigurări va fi cunoscută peste 1-2 luni, spune un reprezentant al grupului Top
Un reprezentant al grupului sloven KD a declarat miercuri, pentru NewsIn, că abia peste o lună sau două se va cunoaşte situaţia KD Life Asigurări, ai cărei angajaţi au fost anunţaţi de lichidarea firmei, şi că nu poate comenta informaţiile despre intrarea în lichidare a subsidiarei.
 
ANALIZĂ - Măsura BNR va ieftini rapid creditele în lei, ţintind relansarea economiei Top
Decizia BNR de reducere a dobânzii cheie la 7% ar trebui să se transpună rapid în ieftinirea creditelor în lei, proces favorizat şi de creşterea predictibilităţii măsurilor băncii centrale, care au în vedere tot mai mult susţinerea economiei, în condiţiile în care dezinflaţia pare să se consolideze.
 
Portofoliile investitorilor de la bursă au crescut cu 52% în 2009, dar numărul conturilor a stagnat Top
Numărul investitorilor de pe piaţa românească de capital a crescut nesemnificativ anul trecut, la 94.511, în timp ce valoarea portofoliilor a urcat cu 52%, până la 11,59 miliarde lei (2,74 miliarde euro), potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI).
 
Videanu le-a spus partenerilor chinezi de intenţia României de a realiza trei noi grupuri energetice Top
Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, i-a spus ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, de intenţia României de a realiza în parteneriat public-privat trei noi grupuri energetice, unul pe huilă şi două pe lignit.
 
Chiriile locuinţelor din Bucureşti şi Ilfov s-au redus în 2009 în medie cu 26% Top
Chiriile solicitate de proprietari pentru locuinţele din Bucureşti şi Ilfov au scăzut în ianuarie în medie cu 26% faţă de aceeaşi lună din 2009, cea mai mare reducere fiind la garsoniere, de 27%, până la 263 de euro, iar cea mai mică la apartamentele cu trei camere, cu 24%, până la 490 euro.
 
Sun Plaza, cel mai mare mall din România, se va deschide pe 25 februarie - FOTO Top
Sparkassen Immobilien şi firma EMCT au stabilit pentru 25 februarie data de deschidere a celui mai mare centru comercial din România, Sun Plaza, în sudul Bucureştiului, investiţie de 200 milioane de euro, cu o întârziere de o săptămână faţă de cea mai recentă dată anunţată de cele două companii.
 
Tranzacţiile imobiliare s-au redus cu peste 27% în 2009 Top
Numărul tranzacţiilor cu locuinţe şi terenuri a scăzut cu 27,28% anul trecut, faţă de 2008, la 352.518 operaţiuni, mai puţin decât au estimat notarii la începutul anului 2009, iar valoarea impozitelor pe veniturile din transferurile de proprietăţi s-a redus cu 52%, la 498,7 milioane lei.
 
Mai puţini turişti în 2009 Top
Sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat anul trecut scăderi cu 13,8% şi cu 16,4%, faţă de anul anterior, la 6,141 milioane, respectiv, 17,325 milioane, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
 
Culturile energetice nu vor mai beneficia de subvenţii în 2010 Top
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat, joi, că, începând cu anul 2010, nu se mai acordă subvenţii pentru culturile energetice în cadrul schemelor de plăţi pe suprafaţă.
 
Dobânzile la creditele în lei ar putea scădea sub 10% Top
La sfârşitul acestui an, dobânzile la creditele în lei cu garanţie ipotecară ar putea scădea sub 10%, dacă BNR va continua să reducă dobânda de politică monetară, respectiv să scadă dobânda la care instituţia împrumută băncile comerciale în lei, arată "Gândul".
 
BNR scade accelerat dobanda cheie, bancile o urmeaza. Ce impact au masurile asupra economiei Top
Daca BNR va continua scaderea agresiva a dobanzii cheie, spre 6%, iar bancile vor urma indemnul de a reporni creditarea, asa cum au facut-o la inceput de an, in circa sase luni am putea vedea oferte de-a dreptul tentante la credite, care ar ajuta economia sa se relanseze, cred specialistii contactati de DailyBusiness.ro. [ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]
 
Vaslui: Barbat mort in ambulanta, dupa ce rudele au asteptat 40 de minute o autosanitara Top
Un barbat in varsta de 39 de ani, din localitatea vasluiana Zorleni, a murit in ambulanta, miercuri, dupa ce familia acestuia a asteptat mai bine de 40 de minute o autosanitara care trebuia sa vina la doar zece kilometri distanta de statia din Barlad a Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, potrivit Mediafax. [ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]
 
Boc: Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la sfarsitul anului Top
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la finalul anului 2010, desi termenul de finalizare este 2011, precizand ca exista in totalitate finantarea pentru acest obiectiv, potrivit Mediafax. [ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]
 
Majorarea plafonului la Prima Casa va scumpi rapid locuintele Top
Propunerile bancherilor pentru modificarea programului guvernamental indica o crestere a valorii creditelor acordate de banci pentru Prima Casa, potrivit realitatea.net. [ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]
 
Cele doua Romanii: Unii traiesc din banii FMI, altii se zbat sa supravietuiasca. Cine si cum va iesi din criza? Top
Tara este scindata. ''Romania bugetarilor'' a ajuns sa traiasca exclusiv din bani de imprumut, in timp ce ''Romania reala'', economia privata, se zbate in agonie, fara bani si fara ca statul sa ii dea voie sa respire, spun analistii economici, citati de DailyBusiness.ro. Vom iesi din criza cu totii, sau numai cei privilegiati? [ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]
 
Amenzi de peste 200.000 de lei la hipermarketurile din Bucuresti, date de ANPC si ANSVSA Top
Mai multe hipermarketuri si supermarketuri, dar si comercianti din Piata Obor au fost amendati cu peste 200.000 de lei, dupa ce inspectorii ANPC si ANSVSA au gasit alimente expirate, produse cu gramaj diferit fata de cel de pe etichete, precum si nereguli privind manipularea si depozitarea acestora, potrivit Mediafax. [ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]
 
Cum calatorim prin agentie sau pe cont propriu - Revista Presei Top
Revista presei : Cei care aleg sasi petreaca vacanta pe cont propriu pot economisi si 50 din pretul pe care lar plati pentru pachetele oferite de agentiile de turism potrivit datelor stranse de baniinostri.ro. ...
 
Cum a crescut Garanti Bank: A trebuit sa incurajam clientii sa ia credite si sa consume - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Raiffeisen renunta la reteaua specializata in ipotecare „Casa ta" - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Situatie incerta in managementul Marfin Bank - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Cat costa un cont curent: de la 1 leu la 7,5 lei - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Reportaj ZF - Cumparaturi „de criza" la IKEA: seful magazinului se uita in parcare pentru a lua pulsul vanzarilor - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Euro nu va mai iesi din banda 4-4,2 lei anul acesta - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Popovici Nitu: Am ajuns sa avem contracte mai mari pe energie decat in imobiliare - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Inca o batalie castigata, dar urmeaza doua luni de foc pentru SIF-uri - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Statul executa privatii, dar le tine banii blocati la firme care au datorii de miliarde, spune seful Siemens - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Ciudin, Carpatica: Ma astept la o corectie pe SIF-uri in zilele urmatoare - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Dobânzile la creditele în lei ar putea scădea sub 10% - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Doar 1.600 de investitori si-au deschis conturi pe Bursa anul trecut, pe minime. Pe maximele din 2007 intrasera in piata peste 22.000 de clienti - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Masinile vechi mentin pe plus afacerile importatorilor de piese, o piata de 950 mil. euro - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Averea investitorilor pe Bursa a crescut cu 4 mld. lei - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Penescu: Nu vom cere falimentul Pic, incercam inca sa ne reorganizam - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Pogonaru ar putea plati 2,9 mil. euro ca sa preia Prodplast - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Seful BMW: Clientii nu mai cumpara full-option. Aleg doar „strictul necesar" - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Broker mizeaza pe imobiliare, cu 5% din Perom Cluj - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Ce poţi pierde la ruleta creditului - Revista Presei Top
Revista presei : Pierderea locuinţei folosite drept garanţie nu este cel mai grav lucru care li se poate întâmpla restanţierilor. Banca poate cere bani în plus sau poate trece şi la vânzarea altor bunuri. ...
 
Avocatii Popovici Nitu, venituri de peste 7 milioane de euro - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Cum explică psihologia criza financiară - Revista Presei Top
Revista presei : Criza financiară s-a întâmplat pentru că sistemul economic a fost construit pe o premisă greşită, susţin reprezentanţii unei ramuri emergente a economiei, cea comportamantală. ...
 
Agricultura inca mai aduce profit: Stefan Poienaru a obtinut o marja de profit de 7% intr-un an in care productia s-a plasat la 35% din recolta anului anterior - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Ovidiu Tender a vandut 1,5% din actiunile Prospectiuni in ultima luna - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Impozitul de 3% pe venit, unic în Europa - Revista Presei Top
Revista presei : Facilitatea de care au beneficiat micii întreprinzători până de curând nu apare în sistemul fiscal al niciunui alt stat membru. Irlanda ajută firmele cu profituri mici, timp de trei ani. ...
 
Siemens face din 4 fabrici doar una - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
„Prima casă 2" pune constructorii pe liber - Revista Presei Top
Revista presei : Patronatele din domeniu aşteptau ca programul să se axeze pe locuinţele ridicate de la zero, dar planurile le vor fi puse la zid. ...
 
Vanzarile Rondocarton Cluj au crescut cu 14% - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Kazahii trebuie sa depuna pana vineri noul pret pentru oferta de la Rompetrol Rafinare - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
SFATUL SPECIALISTULUI: Cum transfer marfa pe PFA? - Revista Presei Top
Revista presei : Vă răspunde Luminiţa Ristea partener la compania de consultanţă Consulting R, parte din Nexia International. ...
 
Toyota admite ca pot aparea probleme la Prius: Frana reactioneaza mai greu, dar masina se opreste daca veti continua sa apasati pedala Top
Toyota confirma ca la unele masini din ultima generatie Prius franele pot raspunde mai greu, iar compania va anunta in scurt timp un remediu pentru corectarea problemei, scrie AFP. Toyota a primit 77 de plangeri in Japonia si circa 140 in SUA in legatura cu probleme cu franele, iar compania a precizat ca a fost o eroare la design-ul sistemului ABS, problema corectata in ianuarie. Toyota va anunta o solutie pentru masinile hibride Prius cumparate in intervalul mai - decembrie 2009.
 
Bursa a deschis in scadere sedinta de joi Top
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in scadere sedinta de tranzactionare de joi, singurul indice care inregistra un usor avans fiind cel al societatilor de investitii financiare. Pana la ora 11:00, pe piata reglementata a BVB s-au realizat tranzactii in valoare de 14,42 milioane de lei.
 
Salariile romanilor au crescut, in medie, cu 111 lei in luna decembrie Top
Romanii au castigat in medie 111 lei la salariul net in luna decembrie 2009 fata de luna anterioara, ca urmare a acordarii de bonusuri si prime de vacanta, potrivit datelor Institutului National de Statistica . Astfel, salariul mediu net a ajuns in decembrie la 1.477 lei, cresterea medie depasind rata inflatiei, mai precizeaza comunicatul INSSE.
 
Retailerii, amendati pentru practici inselatoare, marfa expirata, grasimi vegetale vandute drept frisca Top
Marfa expirata, practici comerciale inselatoare , fructe mucegaite, preparate din grasimi  vandute drept frisca- acestea sunt constatarile rezultate in urma controlului inspectorilor Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor , impreuna cu comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in supermarketurile si hypermarketurile din Bucuresti. Sanatatea oamenilor este pusa in pericol, iar amenzile sunt infime.
 
Cum va evolua piata chiriilor in urmatorii 3-5 ani Top
Odata cu scaderea preturilor la imobile au scazut si chiriile, astfel ca in Bucuresti spre exemplu, un apartament cu doua camere care se inchiria in 2008 cu 400-500 de euro acum poate fi inchiriat cu 300-350 de euro sau chiar mai putin, iar in 2010 este de asteptat ca suma sa mai scada cu inca 10-20%, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau .
 
Unilever: profit in scadere cu 24% in T4 din 2009 Top
Compania anglo-olandeza de bunuri de larg consum, Unilever, a anuntat joi ca profitul sau net pe ultimul trimestru al anului trecut a scazut cu 24 de procente la 906 milioane de euro.
 
Sony: profit net de 870 milioane dolari in T4 din 2009 Top
Gigantul japonez de electronice Sony Corp. a anuntat joi un profit net de 870 de milioane de dolari in perioada octombrie-decembrie 2009.  Compania anuntase ca va disponibiliza 8.000 de angajati si va inchide sase fabrici din cele 57 pe care le detine.
 
Joi: Bursele asiatice sunt pe rosu Top
Bursele asiatice sunt in scadere joi, investitorii fiind precauti inaintea anuntarii unor date privind piata muncii in SUA si a ingrijorarilor privind rechemarile masive de masini anuntate de Toyota pe plan mondial pentru posibile probleme la acceleratie, scrie The Wall Street Journal.
 
Blue Air zboară pe ruta Timişoara – Bucureşti, la concurenţă cu CFR-ul Top
Blue Air, prima companie de smart flying, cu peste 50 de rute intraeuropene, introduce o nouă destinaţie în orarul de vară (28 martie – 30 octombrie). Începând cu 28 martie, pasagerii Blue Air vor putea călători pe ruta Bucureşti – Timişoara în fiecare zi a săptămânii.
 
Angajaţii E.ON derulează o campanie pentru utilizarea corectă şi în condiţii siguranţă a gazelor naturale şi energiei electrice Top
În anul 2009, în aria de competenţă a companiilor E.ON din România s-au înregistrat 46 de evenimente de natura exploziilor şi incendiilor, soldate cu decesul a două persoane şi accidentarea a altor 24 de persoane. Totodată, în această perioadă s-au înregistrat 39 de cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon, în urma cărora au fost 73 de persoane au fost afectate, dintre care 24 au decedat. De asemenea au fost înregistrate 12 accidente soldate cu 6 decese ca urmare a intervenţiei persoanelor neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice.
 
Peste 15.000 de proiecte depuse pentru programele operaţionale, doar 4.000 aprobate Top
Pentru cele şapte programe operaţionale au fost depuse, până la 31 ianuarie 2010, peste 15.000 de proiecte, cu o valoare de 30,76 miliarde de euro, iar dintre acestea au fost aprobate aproape 4.000 până la aceeaşi dată. Comparativ cu situaţia de la 31 decembrie 2009, numărul proiectelor depuse a crescut cu 422, iar valoarea acestora - cu aproximativ 703 milioane de euro.
 
Dobanzile la creditele in lei ar putea scadea sub 10% Top
 
Salariul mediu, peste 1.400 RON Top
 
Vom sti preturile "reale" ale caselor si terenurilor abia in vara Top
 
Programul Rabla 2010, deschis si pentru masinile neinmatriculate Top
 
Cand Fiscul o ia razna: impozite post-mortem Top
 
Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks: Romania a fost la un pas de o prabusire dura Top
 
Adrian Sarbu a cumparat un penthouse de 4,2 mil. euro in complexul lui Tiriac Top
 
Barosso cere statelor UE 5 miliarde de euro pentru retelele energetice Top
 
O noua banca pe piata romaneasca Top
 
Romanii vor avea scoring individual de credit Top
 
Vanzarile de autoturisme au scazut cu 56% Top
 
Cine va plati CAS dupa noua lege a pensiilor Top
 
Studentii din Cluj au lansat cele mai multe afaceri in 2008 Top
 
Agricultorii autohtoni ar putea sa-si vanda produsele in piete mobile la preturi mai mici Top
 
Impozitul pe locuinta va creste de sase ori Top
 
OTP Bank negociaza cu BERD un imprumut de 200 milioane euro Top
 
Ce decizii s-au publicat in Monitorul Oficial, numerele 294, 295, 296 si 297 din 6 mai Top
 
Numarul romanilor interesati de contractarea unui credit a scazut la jumatate Top
 
Hannes Swoboda: Romania nu vede cat de grava e situatia sa economica Top
 
Isarescu: Romanii vor gasi dobanzile la credite ajustate, cand se vor intoarce din vacanta Top
 
Mai mult de jumătate din bănci au obţinut profit în 2009 Top
Puţin mai mult de jumătate din cele 42 de instituţii de credit au închis anul trecut fără pierderi, profitul realizat de acestea depăşind de trei ori nivelul câştigului rezultat la nivelul sistemului bancar, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.
 
BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1% Top
Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, pentru a noua lună consecutivă, în conformitate cu aşteptările analiştilor, şi a reafirmat că recuperarea economică din zona euro va fi moderată şi neregulată în 2010.
 
Fitch a revizuit de la "negativă" la "stabilă" perspectiva ratingurilor a patru bănci româneşti Top
Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit, joi, perspectiva ratingurilor BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Romanească de la "negativă" la "stabilă", ca urmare a modificării similare în cazul calificativului de ţară al României.
 
Predarea locuinţelor în Planorama începe în mai-iulie Top
Firma BSR, care asigură managementul Planorama, susţine că va începe procesul de predare a apartamentelor din complex în perioada mai-iulie şi că a reuşit să convingă 80% dintre cumpărătorii de locuinţe să renunţe la penalităţile datorate de dezvoltator pentru întârzierea finalizării proiectului.
 
Asiguratorii au restanţe de 300 milioane euro către firmele de service auto Top
Întârzierile de decontare ale asiguratorilor către service-urile auto cumulează în prezent circa 300 de milioane de euro, cu o medie de 100.000 de euro pe societate, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Vasile Ion.
 
Banca Românească scade dobânzile la creditele de consum şi la depozitele la termen Top
Banca Românească reduce dobânzile de bază percepute pentru toate creditele de consum cu şi fără garanţii imobiliare, cu 0,5 - 2 puncte procentuale, în funcţie de moneda împrumutului, dar şi ratele la depozitele la termen în lei, dolari şi lire sterline.
 
Banca Angliei a închis programul de susţinere a pieţei financiare Top
Banca Angliei a menţinut joi dobânda cheie la nivelul minim record de 0,5% şi a anunţat că nu va suplimenta programul de 200 miliarde lire sterline prin care susţinea piaţa financiară şi economia Marii Britanii, închizând, astfel, schema după 11 luni de funcţionare.
 
Acciza la tutun a adus la buget anul trecut 5,09 miliarde de lei Top
Veniturile bugetare din acciza pe tutun s-au ridicat la 5,09 miliarde de lei (circa 1,25 miliarde de euro) anul trecut, în creştere cu 31,5% faţă de nivelul raportat în 2008, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, care se aşteaptă la o majorare a încasărilor şi în acest an.
 
Serbia a încălcat termenii acordului de împrumut şi ar putea pierde sprijinul FMI Top
Serbia a încălcat condiţiile acordului referitor la un împrumut de trei miliarde de euro încheiat cu Fondul Monetar Internaţional şi poate pierde accesul la următoarele tranşe, dacă guvernul nu reuşeşte să respecte angajamentul de reducere a personalului public, a declarat un reprezentant al FMI.
 
Autostrada Transilvania, finanţată în 2010 dintr-un credit cu garanţii de stat Top
Lucrările efectuate în 2010 la autostrada Braşov-Borş (Transilvania) vor fi finanţate dintr-un credit care urmează să fie atras cu garanţia statului, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu.
 
Fortus SA, lovita de un nou val de concedieri Top
 
Apetitul romanilor pentru pariuri la Bursa a crescut in plina criza Top
 
BNR coboara dobinda pina la nivelul din 2007 Top
 
Google pregateste un concurent pentru iPad Top
 
CSA se spala pe miini in cazul litigiilor dintre service-urile auto si asiguratori Top
 
Ce firme sint nevoite sa isi certifice declaratiile fiscale Top
 
Campioni in UE la scaderea volumului comertului Top
 
Boc: În februarie va fi plătită o parte importantă a datoriilor către Bechtel, iar restul în aprilie Top
Executivul a convenit cu Bechtel graficul de eşalonare a datoriilor, urmând ca statul să achite în luna februarie "o parte importantă" a datoriilor, iar diferenţa în aprilie, a declarat joi premierul Emil Boc.
 
Moody's şi-a sporit profitul cu 15% în T4, pe seama creşterii cererii de ratinguri pentru credite Top
Compania de evaluare financiară Moody's Corp. a raportat o creştere a profitului din trimestrul IV cu 15%, la 101,9 milioane dolari, în condiţiile în care cererea de ratinguri pentru datorii a crescut spectaculos odată cu temperarea crizei, relatează Bloomberg.
 
CE a decis să îmbunătăţească securitatea pe internet, după recentul atac de phishing Top
Comisia Europeană intenţionează să îmbunătăţească securitatea pe internet, în urma atacului de phishing de săptămâna trecută, ce a vizat platforma europeană de tranzacţii cu certificate de emisii de CO2, potrivit unui comunicat de joi al executivului european.
 
Boc le-a cerut miniştrilor să elaboreze acte normative pentru combaterea evaziunii fiscale Top
Premierul Emil Boc le-a cerut joi miniştrilor să elaboreze acte normative pentru combaterea evaziunii fiscale realizate prin metodele clasice, precum firmele fantomă ori cesionarea acţiunilor societăţilor care au restanţe la buget către persoane decedate sau cu handicap.
 
Derivatele SIF de la Sibex au suferit joi corecţii severe, în urma scăderilor de pe bursele străine Top
Derivatele pe acţiuni SIF jucate pe Bursa din Sibiu (Sibex) s-au depreciat spectaculos în şedinţa de joi, în ton cu evoluţia descendentă a pieţelor externe, în timp ce rulajul s-a ridicat la 13,78 milioane lei, din încheierea a circa 6.700 de contracte la termen.
 
BoE menţine dobânda cheie la 0,5% şi nivelul programului de cumpărare de active - CORECT Top
(Modifică ştirea "BoE menţine dobânda cheie la 0,5% şi continuă programul de cumpărare de active de 200 miliarde lire" preluată de pe Boursorama şi publicată la 14:42, în condiţiile în care BoE a precizat în comunicat că nivelul programului menţinut la 200 miliarde lire a fost atins.)
 
Bugetarii cu meserii apreciate în sectorul privat pot primi mai mulţi bani şi o serie de facilităţi Top
Angajaţii care lucrează la stat pe meserii foarte bine plătite în mediul privat, precum programatorii cu experienţă sau juriştii, ar putea primi facilităţi în plus şi ar putea beneficia de o creştere semnificativă a salariilor, ca urmare a modificărilor avute în vedere pentru Legea salarizării.
 
Fitch a îmbunătăţit perspectiva a patru bănci româneşti, după decizia similară privind România Top
Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit joi de la "negativă" la "stabilă" perspectiva şi a confirmat ratingurile pentru împrumuturi în cazul BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Românească, la două zile după ce a luat o măsură similară în legătură cu perspectiva ratingului suveran.
 
Videanu vrea investitori germani în proiectele de producţie de energie,ce vor fi lansate anul acesta Top
Ministrul român al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a lansat investitorilor germani invitaţia de a participa la proiectele în domeniul producţiei de energie, pe baza unor parteneriate public-private,ce vor fi lansate în acest an, potrivit unui comunicat al ministerului.
 
Bursele americane deschid pe roşu, după creşterea neaşteptată a cererilor iniţiale de şomaj Top
Bursele americane au deschis şedinţa de joi în scădere, afectate de statisticile negative din piaţa muncii, ce au indicat o creştere neaşteptată a cererilor iniţiale de şomaj.
 
Trichet se arată încrezător în capacitatea Greciei de a reduce deficitul bugetar Top
Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, s-a declarat joi încrezător în capacitatea Greciei de a lua măsurile necesare pentru reducerea deficitului bugetar şi a precizat că actualul nivel al dobânzii cheie este potrivit pentru situaţia actuală, relatează Bloomberg.
 
Indicele BET al Bursei a scăzut joi cu 1,68%, în linie cu evoluţia pieţelor externe de capital Top
Cele mai lichide titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au suferit corecţii puternice joi, în medie cu 1,68%, iar sectorul SIF a pierdut 1,33%, în contextul în care şi pieţele externe de capital au înregistrat scăderi severe, pe fondul datelor privind cererile de ajutor de şomaj din SUA.
 
MasterCard a raportat un profit trimestrial sub aşteptări, de 294 milioane dolari Top
MasterCard, a doua reţea mondială de carduri de credit, a afişat un profit sub aşteptări pentru al patrulea trimestru al anului trecut, în contextul creşterii cheltuielor de marketing, relatează Bloomberg.
 
CertAsig şi-ar putea majora capitalul social cu 5 milioane euro în cinci ani Top
Acţionarii companiei de asigurări CertAsig vor discuta, într-o şedinţă din 8 martie, posibilitatea adoptării unui program de majorare a capitalului social cu 5 milioane euro, într-o perioadă de cel mult cinci ani, potrivit convocatorului AGA publicat în Monitorul Oficial.
 
Ministerul Finanţelor Publice a achiziţionat cinci şalupe de patrulare, cu 7,19 milioane euro Top
Ministerul Finanţelor Publice a achiziţionat cinci şalupe fluviale de patrulare şi intervenţie, cu 7.195.000 euro, de la compania Istanbul Denizcilik Gemi Insa Sana Yi Ve Ticaret As din Turcia, potrivit unui anunţ de atribuire publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
 
MTI a asigurat Bechtel că i se vor plăti, până în aprilie, datoriile pentru lucrările din anul 2009 Top
Ministerul Transporturilor a comunicat, joi, că a propus Bechtel găsirea unor soluţii alternative de finanţare, care să nu influenţeze bugetul de stat, precizând că i s-au oferit companiei americane asigurări că se vor plăti, până în luna aprilie, datoriile pentru lucrările efectuate anul trecut.
 
Numărul cererilor iniţiale de ajutor de şomaj din SUA a crescut neaşteptat în săptămâna anterioară Top
Numărul americanilor care au semnat cereri iniţiale de ajutor de şomaj a crescut neaşteptat în săptămâna anterioară, ceea ce ar putea semnala că firmele nu au încredere în sustenabilitatea revenirii economice, relatează Bloomberg.
 
MFP propune un mecanism de garanţii pentru ca beneficiarii de bani UE să ia mai uşor credite Top
Ministerul Finanţelor Publice vrea să implementeze un mecanism de garantare pentru beneficiarii de fonduri UE ce nu-şi pot asigura banii necesari din surse proprii, fondul de garantare mandatat de minister urmând să emită garanţii în numele statului în favoarea băncilor pentru acordarea de credite.
 
Unilever şi-a sporit vânzările cu 1,8% în ultimul trimestru din 2009 Top
Unilever a înregistrat rezultate trimestriale peste aşteptări, susţinute de o creştere a vânzărilor, ajustată de achiziţii şi fluctuaţii de curs, de 1,8%, în condiţiile în care grupul a scăzut preţurile pentru a stimula vânzările, potrivit Bloomberg.
 
BCE a menţinut dobânda cheie la nivelul minim record de 1% Top
Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda cheie la nivelul minim record de 1% şi va amâna, probabil, retragerea stimulilor din pieţe, în contextul în care atenţia pieţelor este îndreptată spre problemele din Grecia, relatează Bloomberg.
 
Visa şi-a sporit profitul net trimestrial cu o treime, la 763 milioane dolari Top
Compania de servicii financiare Visa şi-a sporit profitul net cu o treime în primul trimestru din anul financiar 2009-2010, la 763 milioane dolari sau 1,02 dolari/acţiune, peste estimările analiştilor, relatează CercleFinance.com.
 
ANUNŢ: Şedinţa Comitetului pentru combaterea evaziunii fiscale, amânată cu o oră Top
Şedinţa Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, programată iniţial pentru ora 15:00, va avea loc la ora 16:00, la Palatul Victoria.
 
Banca Românească reduce dobânzile la depozitele la termen şi la creditele de consum Top
Banca Românească reduce din 25 februarie dobânzile la creditele de consum cu şi fără garanţii imobiliare cu procente cuprinse între 0,5 şi 2%, în funcţie de moneda creditului, iar de joi le-a redus pe cele la depozite cu până la 1%, a anunţat joi banca.
 
BoE menţine dobânda cheie la 0,5% şi continuă programul de cumpărare de active de 200 miliarde lire Top
Banca centrală a Marii Britanii, Bank of England (BoE), a menţinut dobânda cheie la minimul record de 0,5%, în ton cu aşteptările, şi a stabilit continuarea planului de cumpărare de active de 200 miliarde lire sterline, potrivit unui comunicat al băncii citat de Boursorama.
 
MFP a luat 340 milioane lei prin obligaţiuni scadente în 2013, la un randament mediu de 7,65% Top
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a luat joi 339,87 milioane lei (82,5 milioane euro) prin obligaţiuni benchmark, scadente în martie 2013, ca urmare a redeschiderii unei emisiuni din 2008, pentru care plăteşte un randament mediu de 7,65% pe an, în scădere faţă de licitaţia anterioară.
 
MADR: In 2010 nu se mai acorda subventii pentru culturile energetice Top
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca, incepand cu anul 2010, producatorii agricoli nu vor mai primi sprijinul financiar de 45 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu plante energetice - rapita, soia, porumb si altele. Motivul: Comisia Europeana si-a atins obiectivul de crestere a suprafetelor cultivate cu plante de acest tip mult mai repede decat era preconizat.
 
Expertii europeni cer actiuni imediate pentru competente si locuri de munca Top
Pentru rezolvarea lipsei de competente si asigurarea unor sanse mai bune de succes pe piata muncii pentru cetatenii europeni sunt necesare actiuni imediate, atentioneaza un raport de expertiza independent publicat, joi, de Comisia Europeana. Printre solutiile pe care raportul - 'Noi competente pentru noi locuri de munca: actiune imediata' - le propune se numara: motivarea cetatenilor in sensul imbunatatirii competentelor, realizarea unei legaturi mai bune intre educatie, formare si munca si anticiparea competentelor necesare pentru viitor.
 
Euro a coborat sub pragul de 1,38 dolari, pe fondul temerilor privind stabilitatea financiara a unor state din zona euro Top
Euro a coborat joi sub pragul de 1,38 dolari, pentru prima data din iunie, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) nu a reusit sa risipeasca temerile cu privire la stabilitatea financiare a unor state din zona euro, precum Spania sau Portugalia, potrivit AFP. Astfel, la ora 15:15 GMT, euro era tranzactionat cu 1,3778 dolari, sub nivelul de 1,3884 dolari inregistrat miercuri seara pe piata din New York.
 
Klaus Kappeler, CEO Goldbach Media: In Romania, vrem sa ne crestem veniturile din online in 2010. Continuam operatiunile de presa scrisa Top
Prioritatea grupului elvetian Goldbach Media pentru anul acesta pe piata din Romania, unde este prezent prin ARBOmedia-EMI si ARBOinteractive, este sa-si dezvolte afacerile in domeniul digital, dar intentioneaza sa continue si operatiunile de presa scrisa si radio. Situatia economica nu este "propice" pentru a renunta la acestea, asa cum planuia grupul cand a preluat ARBOmedia, in urma cu un an si jumatate, spune Klaus Kappeler, CEO Goldbach Media.  Acesta vorbeste, intr-un interviu pentru HotNews.ro, despre intentiile Goldbach in 2010, an care, pe plan local, a inceput cu schimbarea conducerii ARBOmedia Romania-EMI Romania.
 
Bursa a inchis pe rosu joi, dupa trei zile consecutive de crestere Top
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis in scadere sedinta de tranzactionare de joi, toti indicii bursieri inregistrand pierderi de peste 1%. Valoarea tranzactiilor realizate pe piata reglementata a BVB s-a diminuat cu 16%, la 37,62 milioane de lei.
 
Fitch a imbunatatit perspectiva ratingurilor a patru banci romanesti: BCR, BRD, Unicredit-Tiriac Bank si Banca Romaneasca Top
Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit perspectiva ratingurilor acordate institutiilor de credit Banca Comerciala Romana (BCR), BRD - Groupe Societe Generale, Unicredit Tiriac Bank si Banca Romaneasca de la "negativ" la "stabil". Aceasta actiune vine dupa ce, marti, agentia de evaluare financiara a modificat perspectiva ratingului Romaniei.
 
Antena 1: Datoriile postului catre Liga sunt achitate la zi Top
Antena 1 a anuntat oficial, joi, ca singura schimbare in modalitatea de difuzare a meciurilor din Liga 1 consta in cedarea optiunii intai catre Digi Sport si ca toate datoriile postului catre Liga sunt achitate la zi. ProSport nota, miercuri, ca Antena 1 a fost nevoita sa cedeze derby-ul fiecarei etape din pricina unei sume de 6,5 milioane de euro pe care o datoreaza trustului RCS, sperand intr-o amanare a platii. 
 
Ministerul Finantelor a atras aproape 340 milioane lei prin obligatiuni, cu dobanda medie anuala de 7,65% Top
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, joi, 339,87 milioane de lei printr-o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark cu maturitate la 5 martie 2011, pentru care plateste un dobanda medie de 7,65% pe an, in scadere fata de licitatiile anterioare, potrivit datelor BNR. Aceasta este o redeschidere a emisiunii din 25 februarie 2008.
 
UPDATE Banca Angliei a mentinut dobanda cheie la 0,5% si a oprit programul de cumparare de active. Dobanda de politica monetara din zona euro a fost mentinuta la 1% Top
Banca Angliei a mentinut joi dobanda de politica monetara la minimul record de 0,50%, dobanda cheie fiind mentinuta la acest nivel de la inceputul lunii martie 2009, potrivit Reuters. Totodata, Banca Centrala Europeana a mentinut neschimbata dobanda cheie la nivelul de 1%, a anuntat un purtator de cuvant citat de AFP.
 
Opel va prezenta in toamna un concept de masina de clasa mini, productia ar putea incepe la anul Top
Opel va aduce la salonul auto de la Paris, in toamna, o masina de clasa mini in genul conceptului Trixx prezentat acum sase ani, scrie revista britanica Autocar. Seful GM Europe, Nick Reilly declara anul trecut ca lansarea unui model de clasa mini e o prioritate pentru Opel care nu e prezenta in segment.
 
Vodafone in ultimul trimestru din 2009: Aproape cu acelasi numar de clienti, dar veniturile din servicii au scazut cu 23,8% Top
Vodafone Romania a ajuns in ultimul trimestru al anului trecut la 9,66 milioane utilizatori (n.r nr SIM-uri active), aproape la acelasi nivel pe care il avea la sfarsitul lui 2008, cand avea 9,65 milioane utilizatori, insa veniturile din servicii ale operatorului au scazut cu 23,8%, arata datele anuntate joi de grupul Vodafone. In ultimul trimestru al anului trecut, Vodafone a reusit sa mai castige 128.000 de utilizatori fata de trimestrul anterior din 2009.
 
O firma din Baia Mare a cerut insolventa firmei care reabiliteaza Centrul Istoric al Capitalei Top
Firma baimareana CMC s.r.l. a depus marti la Tribunalul Bucuresti cererea de declarare a insolventei in cazul spaniolilor de la Sedesa Constructii, firma care se ocupa cu reabilitarea Centrului istoric al Capitalei. Surse din cadrul companiei baimarene au declarat pentru HotNews.ro ca au epuizat toate formele de recuperare amiabila a datoriilor, fiind nevoiti sa se adreseze instantei. UPDATE. Primaria a remis HotNews.ro un comunicat in care acuza Sedesa de neindeplinirea obligatiilor contractuale, afirmand ca este  la zi cu plata lucrarilor.
 
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Donau Commodities de catre o companie din grupul Mechel Top
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea de catre Zoneline Cipru, parte a grupului Mechel, a companiei Donau Commodities Romania si indirect a societatii Laminorul Braila, producator de metale feroase si feroaliaje, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.
 
Sebastian Vladescu s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor: Cautam solutii pentru relansarea creditarii Top
"Toti ne dorim sa fie relansata creditarea. Din pacate, nu exista proiecte noi, doar trei banci au peste cinci proiecte noi", a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, dupa o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor. Sebastian Vladescu a vorbit si despre Programul "Prima Casa", afirmand ca este de acord cu majorarea plafonului de garantare - in prezent de 60.000 de euro - dar nu s-a stabilit deocamdata o cifra exacta.
 
Leul s-a depreciat joi, cursul BNR urcand la 4,1214 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1214 lei pentru un euro, nivel cu 2,5 bani mai mare decat cel din ziua anterioara. Miercuri, un euro a fost cotat de banca centrala la 4,0964 lei.
 
Deutsche Bank a facut in 2009 un profit de 5 miliarde euro, de 25 de ori mai mare decat intregul sistem bancar roman Top
Profitul Deutsche Bank in 2009 a urcat la 5 miliarde de euro, dupa ce in 2008 grupul bancar  anuntase o pierdere bruta de de 4,8 miliarde de euro (pierdere neta de 3,9 mld. euro), arata comunicatul bancii , remis joi bursei din Frankfurt. Profiturile tuturor bancilor locale nu depasesc 200 de milioane de euro, in aceeasi perioada.
 
BCE - aviz favorabil pentru un proiect al BNR Top
Banca Centrala Europeana (BCE) a avizat , joi, proiectul de lege transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care banca centrala capata competente sporite in cazul institutiilor de credit aflate in dificultate. Obiectivul acestui proiect de lege este de a furniza BNR instrumente suplimentare pentru a raspunde rapid si eficient in cazul unei institutii de credit aflate in dificultate si de a consolida puterile administratorului special, oferind acestuia posibilitatea de a implementa o gama larga de masuri de restructurare la o astfel de institutie de credit.
 
Papageorgiadis More Real Estate Daca ne grabim cu ridicarea preturilor nu ne mai revenim in 2010 - Revista Presei Top
Revista presei : Ilias Papageorgiadis CEO al companiei More Real Estate considera ca desi piata imobiliara a inregistrat circa 90 din potentialul de scadere acest lucru nu inseamna ca vor urma schimbari majore din semestrul doi. ...
 
Cum sa iei o teapa...promotionala de 39 de euro - Revista Presei Top
Revista presei : Confuntat cu efectele concurentei lowcost Tarom vine in aceasta perioada cu oferte tentante pentru mai multe destinatii externe 2 persoane platesc 199 euro pe 2 bilete dusintors.Buun. Mumai ca agentii de vanzari folosesc promotia pentru asi trece comisioane grase de 20 anuntando insa tot ca oferta Tarom. Concret primesc pe mail urmatorul spam de la Real Turism Oferta promotionala Tarom de Sf Valentin Calatoresc doi la pretul de 239 euro taxe incluse ...
 
Dobanzi mai bune la depozite la pachet cu fondurile mutuale - Revista Presei Top
Revista presei : Firmele de administrare a fondurilor de investitii deschise mutuale profita de tendinta de scadere a dobanzilor si isi atrag investitorii cu oferte de depozite bancare cu dobanzi mai mari decat cele obisnuite. Acest tip de produse sunt specifice societatilor de administrare care fac parte din grupuri bancare. Este in fapt calea cea mai usoara de la economisire la investitie. OTP Asset Management are cea mai recenta oferta in domeniu. ...
 
Reportaj ZF - Cumparaturi 'de criza' la IKEA: seful magazinului se uita in parcare pentru a lua pulsul vanzarilor - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Seful BMW: Clientii nu mai cumpara full-option. Aleg doar 'strictul necesar' - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1% - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Banca Angliei a închis programul de susţinere a pieţei financiare - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Acciza la tutun a adus la buget anul trecut 5,09 miliarde de lei - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Serbia a încălcat termenii acordului de împrumut şi ar putea pierde sprijinul FMI - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Autostrada Transilvania, finanţată în 2010 dintr-un credit cu garanţii de stat - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Wizz Air lansează din iunie curse spre Zaragoza, Dusseldorf şi Torino - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Joburi la care se stă degeaba - Revista Presei Top
Revista presei : Vi s-a întâmplat să intraţi într-o insti­tuţie, fie ea şi privată, şi să vedeţi angajaţii stând de pomană? Sau să aşteptaţi cu orele să vă vină rândul la administraţia locală, iar îndărătul ghişee­lor să vedeţi funcţionari moţăind, pur şi simplu? Citiţi mai mult pe capital.ro. ...
 
Ianuarie 2010, cea mai slabă lună din ultimii 20 de ani pentru hotelurile din Bucureşti - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Jumătate dintre români cred că preţurile la alimente şi produse nealimentare au crescut pe criză - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Cât te costă să treci la televiziunea digitală - Revista Presei Top
Revista presei : Aproximativ 1,6 milioane de gospodării nu au în prezent contracte de furnizare a programelor TV prin cablu sau satelit. Acestea vor fi obligate să îşi cumpere decodoare sau dispozitive set-top box pentru a putea viziona programele TV, după ce în 2012 România va trece la televiziunea digitală. ...
 
Vlădescu: Căutăm soluţii pentru relansarea creditării - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Produse mai scumpe, publicitate mai multă - Revista Presei Top
Revista presei : În ciuda crizei economice şi a scăderii inflaţiei, preţurile produselor alimentare şi nealimentare au crescut în ultimul an. Acest lucru este resimţit de cei mai mulţi dintre români care cred totodată că, numărul reclamelor s-a înmulţit. ...
 
"Prima Casă" doar cu locuinţe noi ar crea 200.000 de joburi - Revista Presei Top
Revista presei : Reprezentanţii Confederaţiei patronale Compirom cer modificarea "Primei Case" astfel încât programul să permită achiziţia doar a locuinţelor noi. ...
 
Chiria, mai ieftină - Revista Presei Top
Revista presei : Veşti bune pentru cei care stau într-o locuinţă închiriată. Urmând trendul preţurilor de vânzare, tarifele pentru chirii au mai pierdut, în medie, în prima lună a anului, încă 2% din valoare, faţă de luna decembrie. ...
 
Fără subvenţii pentru biodiesel - Revista Presei Top
Revista presei : Fără sprijinul statului, cultivarea plantelor pentru biodiesel nu mai este la fel de rentabilă, astfel că mulţi dintre producători vor renunţa la această activitate. ...
 
Salariul mediu, peste 1.400 RON - Revista Presei Top
Revista presei : Românii au câştigat mai mult în decembrie anul trecut faţă de luna anterioară, cu 111 de lei, astfel că salariul mediu net a crescut 8,1%, la 1.477 lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). ...
 
Antena 1: Datoriile postului catre Liga sunt achitate la zi - Revista Presei Top
Revista presei : Antena 1 a anuntat oficial, joi, ca singura schimbare in modalitatea de difuzare a meciurilor din Liga 1 consta in cedarea optiunii intai catre Digi Sport si ca toate datoriile postului catre Liga sunt achitate la zi. ProSport nota, miercuri, ca Antena 1 a fost nevoita sa cedeze derby-ul fiecarei etape din pricina unei sume de 6,5 milioane de euro pe care o datoreaza trustului RCS, sperand intr-o amanare a platii.  ...
 
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Donau Commodities de catre o companie din grupul Mechel - Revista Presei Top
Revista presei : Consiliul Concurentei analizeaza preluarea de catre Zoneline Cipru, parte a grupului Mechel, a companiei Donau Commodities Romania si indirect a societatii Laminorul Braila, producator de metale feroase si feroaliaje, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. ...
 
Pizza, shaorma si apa minerala scapa de taxa pe fast food - Revista Presei Top
Revista presei : Pizza, shaorma, lactatele, carnea si apa minerala vor scapa de taxa pe fast-food, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel. Potrivit acestuia, lista produselor alimentare nerecomandate, care ar putea fi taxate, ar putea include doar produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, informeaza ...
 
Leul a mai scazut cu doi bani - Revista Presei Top
Revista presei : Banca Nationala a Romaniei a anuntat joi un curs de referinta de 4,1214 lei/euro, in crestere cu doi bani si jumatate (0,61%) fata de cel de miercuri. Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase o cotatie de referinta de 4,0964 lei/euro. Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 2,9749 lei/dolar, in crestere cu circa 5 bani (1,68%) fata de nivelul de miercuri, in conditiile in care dolarul a castigat teren fata de euro pana la cotatii de sub 1,385 dolari/euro. ...
 
Certificate energetice obligatorii din martie - Revista Presei Top
Revista presei : In curand, romanii cu locuinta proprietate personala vor fi obligati sa aiba, in afara actelor casei, si un certificat energetic. Sistemul de clasificare va fi asemanator celui aplicat la aparatele frigorifice. Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, remis Ziare.com, prin certificatul energetic, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului. Aceasta performanta va fi privita din doua puncte de vedere. A ...
 
Numarul tranzactiilor imobiliare a scazut cu 27%, in 2009 - Revista Presei Top
Revista presei : Numarul tranzactiilor imobiliare efectuate in anul 2009 a scazut cu 27,2%, la 352.518, dupa ce in anul 2008 au fost inregistrate 484.767 de operatiuni de acest tip, iar impozitul colectat pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare a scazut la jumatate, la 498.763.800,82 lei. Astfel, potrivit datelor trimise joi de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, in luna ianuarie a anului 2009 au fost efectuate cele mai putine tranzactii imobiliare, respectiv 22.182, in timp ce i ...
 
Serbia, in pericol de blocare a transelor de la FMI - Revista Presei Top
Revista presei : Serbia a negat faptul ca nu ar fi respectat conditiile impuse de Fondul Monetar International pentru acordarea unui imprumut de 3 miliarde de euro, fapt care ar fi dus la anularea platii urmatoarei transe. Potrivit lui Bogdan Lissovolik, reprezentantul FMI in Serbia, Guvernul din Belgrad a majorat salariile bugetarilor cu o suma totala de 120 de milioane de euro, in luna noiembrie, fapt care contravine directivelor date de institutia financiara, relateaza ...
 
Cum s-a luptat Guvernul cu crizac - Revista Presei Top
Revista presei : In timp ce majoritatea tarilor din lume se intreceau in aplicarea unor masuri fiscale pentru combatarea crizei, in Romania, guvernantii nu prea au avut idei. Pentru a incerca sa acopere deficitul de venituri la bugetul de stat, Guvernul a decis anularea deductibilitatii cheltuielilor cu combustibilul la calculul TVA si a impozitului pe venitul personal si a obligat companiile sa plateasca un impozit prezumtiv, iar firmele mici sa plateasca un impozit minim. Dar aici s-au oprit ideile cat ...
 
Castigul salarial mediu net, in crestere - Revista Presei Top
Revista presei : Castigul salarial mediu net a crescut in decembrie cu 8,1% (111 lei) fata de noiembrie pana la 1.477 lei (350 euro), ca urmare a acordarii unor premii ocazionale, drepturi in natura si ajutoare banesti, a platii drepturilor salariale restante si a realizarii de productii mai mari. Insa comparativ cu decembrie 2008, castigul salarial mediu nominal net a scazut in decembrie 2009 cu 0,8%, iar in termeni reali (tinand cont de inflatie) castigul salarial a fost cu 5,3% mai mic fata de aceeasi peri ...
 
Banca Romaneasca reduce dobanzile la credite Top
Banca Romaneasca reduce dobanzile la creditele de consum cu pana la 2 potrivit unui comunicat al companiei. Institutia membra a National Bank of Greece NBG va impune masura incepand cu data de 25 februarie tinand cont de evolutia pietei. Continuare.. BaniiNostri.ro
 
Banca Angliei a menţinut dobânda de referinţă la minimul istoric de 0,5% Top
Decizie aşteptată! Banca Angliei menţine dobânda-cheie la minimul istoric, de 0,5%. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Numărul cererilor iniţiale de şomaj din SUA, în creştere Top
Numărul americanilor care au semnat cereri iniţiale de ajutor de şomaj a crescut neaşteptat în săptămâna anterioară, ceea ce ar putea semnala că firmele nu au încredere în sustenabilitatea revenirii economice, relatează Bloomberg. Continuare.. Stiri Money.ro
 
De ce nu fac companiile româneşti afaceri prin social media Top
Promovarea business-ului prin intermediul reţelelor sociale, precum Facebook sau Twitter, este o necunoscută pentru companiile din România, au declarat pentru MONEY.ro mai mulţi specialişti în mediul online local, potrivit cărora sub 5% dintre companiile româneşti se folosesc de reţelele sociale online. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Străinii aduc la BVB aproximativ 5 milioane de euro în ianuarie Top
Nerezidenţii au fost cumpărători neţi în ianuarie la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a doua lună consecutiv. Ei au adus în piaţă 4,6 milioane de euro, de 4 ori mai puţin decât în decembrie. Investitorii locali au fost însă, cei care au pus mai mult umărul la creşterile din ianuarie, de 8% pe BET şi 17% pe BET-FI. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Erste Group: Reduceţi portofoliul Antibiotice şi păstraţi acţiunile Biofarm Top
Analiştii Erste Group estimează că stabilizarea cursului de schimb valutar va favoriza companiile farma românesti în 2010, dar se aşteaptă ca marjele de profitabilitate ale companiilor farma din plan local să fie afectate de impozitele pe vânzări introduse recent în România. Continuare.. Stiri Money.ro
 
BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1% (VIDEO) Top
Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, pentru a noua lună consecutivă. Continuare.. Stiri Money.ro
 
REZUMAT BURSIER: Marcările de profit coboară indicii, în medie, cu 1,5% Top
După trei şedinţe de creşteri, piaţa de la Bucureşti încheie şedinţa de joi pe scăderi, în medie, de 1,5% pe indici. Corecţiiile au venit pe rulaje mai mici, de 8 milioane de euro. Din această valoare, aproape două milioane au fost schimbaţi pe piaţa DEAL, cu acţiuni Zentiva şi Transgaz. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Fitch a revizuit perspectiva ratingurilor a patru bănci româneşti la "stabilă" Top
Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit, joi, perspectiva ratingurilor BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Romanească de la "negativă" la "stabilă", ca urmare a modificării similare în cazul calificativului de ţară al României. Continuare.. Stiri Money.ro
 
Banca Românească scade dobânzile la creditele de consum şi la depozitele la termen Top
Banca Românească reduce dobânzile de bază percepute pentru toate creditele de consum cu şi fără garanţii imobiliare, cu 0,5 - 2 puncte procentuale, în funcţie de moneda împrumutului, dar şi ratele la depozitele la termen în lei, dolari şi lire sterline. Continuare.. Mediafax - Economic
 
Vezi aici cum va arata Sun Plaza, cel mai mare mall din Romania Top
Cel mai mare mall din Romania, Sun Plaza, situat in cartierul bucurestean Berceni, isi deschide portile pe data de 25 februarie, adica de astazi in trei saptamani.
 
Compania Coca-Cola HBC România, dublu-premiată de asociaţia profesioniştilor de resurse umane din România Top
Directorul general Coca-Cola HBC România&Moldova, Călin Drăgan, a primit distincţia "Managerul General al anului 2009", în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane organizată de HR Club, la categoria Managementul Schimbării. Citește mai departe...
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: