Y! Alert: Stiri de actualitate

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri de actualitate


Meir, «cazat» la Rahova Top
Nati Meir (foto) a fost dus, ieri, la Penitenciarul Rahova, Bucuresti. Locul nu ii e foarte strain, pentru ca, pe vremea cand era deputat, Meir a stat inchis, de buna voie, printre puscariasii de la Jilava, pentru a simti pe pielea lui conditiile din inchisori. Fostul deputat e judecat pentru inselaciune.... ( read more )
 
A vrut sa moara pentru ca a ramas gravida Top
Vestea ca a ramas gravida a adus-o in pragul disperarii pe o ieseanca de 35 de ani, care traieste cu greu, de pe o zi pe alta. Ingrozita de gandul ca nu va avea cu ce sa isi creasca micutul, femeia a vrut sa se sinucida. Maria Danciu si concubinul ei locuiesc intr-o casa din chirpici din localitatea Stolniceni-Prajescu, din judetul Iasi. Nici unul dintre ei nu are un serviciu, iar ca sa traiasca muncesc cu ziua la firme sau la vecini. Zilele trecute, un eveniment care ar fi trebuit sa o bucur... ( read more )
 
Ion Diaconescu vrea daune de 18.000.000 € din partea statului Top
Fostul presedinte al PNTCD, Ion Diaconescu, cere statului roman, prin Tribunalul Capitalei, daune de 18 milioane de euro pentru traumele suferite in inchisorile comuniste.... ( read more )
 
Politista spagara, trei ani la zdup Top
Politista Camelia Nicolescu, de la Crima Organizata, a fost condamnata joii, de judecatorii instantei supreme, la trei ani de puscarie pentru luare de mita. Ea fusese arestata in septembrie anul trecut, dupa ce a primit spaga 10.000 de dolari. Citeste aici cum a ajuns politista sa fie colega cu cei pe care ar fi trebuit sa-i pedepseasca... ( read more )
 
EBA, nu te speria, e doar o lingura! Top
Europarlamentarii au avut ocazia sa guste, la Bruxelles, cateva din produsele traditionale romanesti preparate de membri ai Sindicatului Crescatorilor de Oi si de Capre. Organizatorii, euroalesii Daciana Sarbu si Viorica Dancila, au declarat ca evenimentul “Gustati Romania” s-a bucurat de un mare succes. Branza de burduf, urda, casul, pastrama de oaie, celebrii visli (carnati din carne de oaie si de capra) si palinca tinuta in butoaie de dud au fost “devorate” cu nesat de... ( read more )
 
Profesor de tehnologie, acuzat ca a batut un elev de clasa a V-a Top
Acuzatii grave la o scoala din comuna Giroc, din Timis. Parintii unui elev de clasa a V-a sustin ca fiul lor a fost batut de unul dintre profesori. Ei spun ca, din cauza loviturii, baiatul in varsta de 12 ani s-a simtit rau si astfel, l-au dus la Spitalul de Copii din Timisoara, unde a si ramas internat, pentru investigatii. Citeste mai departe. /*Get the Flash Player to see this player.'); var params={}; var attributes={}; var flashvars = {}; params["play"]="true"; params["menu"]="... ( read more )
 
Moarte stupida! A cazut prin fereastra scarii de la bloc Top
O intamplare absurda i-a adus moartea unui barbat din Galati. Omul si-a pierdut echilibrul in timp ce urca scarile blocului si s-a pravalit pe trepte. Uluitor, s-a rostogolit printr-o fereastra si s-a prabusit de la aproape zece metri pe beton. Barbatul de 52 de ani se intorcea acasa cu sotia. Era un pic ametit de alcool, le-a spus femeia ingrozita vecinilor, care au iesit din apartamente cand au auzit zgomotul puternic. Citeste mai departe /*Get the Flash Player to see this player.'); va... ( read more )
 
Cadavrul unei femei, descoperit plutind pe raul Aries Top
Descoperire sinistra pe raul Aries, in judetul Cluj. Cadavrul unei femei a fost zarit plutind in apa de catre un localnic, ce venise in zona sa taie lemne. Inspaimantat, omul a alertat politia. Citeste mai departe /*Get the Flash Player to see this player.'); var params={}; var attributes={}; var flashvars = {}; params["play"]="true"; params["menu"]="true"; params["loop"]="true"; params["allowfullscreen"]="true"; params["wmode"]="opaque"; swfobject.embedSWF("http://stirilepro... ( read more )
 
Vladescu spune ca bancile au mai multi bani decat le trebuie Top
Sectorul bancar are o lichiditate ridicata si bancile trebuie sa se orienteze catre acordarea de finantari pentru atragerea de fonduri UE, in conditiile in care MFP nu va mai fi la fel de activ pe piata interna a titlurilor de stat ca in 2009, sustine ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "Sectorul bancar isi face treaba, incearca sa finanteze, iar astazi este obligat sa finanteze pentru ca nivelul de lichiditate este foarte mare (...) Astazi sectorul bancar are mai multa lichiditate decat i... ( read more )
 
Sechelariu despre Gigi Becali: "E un maimutoi, o oaie europarlamentara" Top
Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, pus sub acuzare de DNA pentru asociere in vederea comiterii infractiunilor de coruptie si inselaciune in dauna Consiliului local, a declarat despre proces, intr-un interviu acordat Prosport, ca este o comanda politica a actualul primar, Romeo Stavarache. "Totul este comanda politica, pleaca de la actualul primar, Stavarache. Asta e tot. Vor sa ma lege cu orice chip, dar nu au cu ce sa ma agate, tot incearca. O suta de ani de-acum incolo to... ( read more )
 
Slujba religioasa pentru eliberarea primarului Solomon Top
Cateva sute de angajati ai Primariei Craiova si ai institutiilor din subordine au participat, joi seara, la un miting de solidaritate cu primarul Antonie Solomon, actiune organizata langa sediul Primariei Craiova, pe esplanada Teatrului National 'Marin Sorescu' si in biserica din Leamna, ctitorita de marele arestat."Noi vrem ca justitia sa isi faca treaba. Protestele noastre nu au legatura cu acuzatiile ce i se aduc. Noua nu ni se pare justa arestarea preventiva. Suntem socati toti cei care am f... ( read more )
 
Biografie intre uciderea unui disident si a unei stewardeze Top
Biografia de infractor a lui Marian Clita, intre uciderea in celula a disidentului Gheorghe Ursu si a unei stewardese intr-un hotel din Copenhaga. Romanul Marian Clita, principalul suspect al politiei daneze in cazul crimei comise asupra stewardesei Vera Vildmyren, este un personaj cunoscut in toate mediile bucurestene, inca din anii '80. Marian Clita a fost arestat in repetate randuri de Militie pentru spargeri de locuinte si de camere de hotel. A devenit, apoi, informator al Securitatii, a ... ( read more )
 
Un barbat a murit dupa ce a cazut in putul unui lift din Sun Plaza Top
Un barbat a cazut, vineri, in putul unui lift din centrul comercial Sun Plaza din Capitala, echipaje de salvare incercand resuscitarea victimei, a declarat, Anca Onofrei, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti. Doctorul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca barbatul in varsta de 30 de ani a decedat, iar alte doua persoane au fost ranite, dar sunt constiente. Echipele SMURD acorda ingrijiri victimelor la fat... ( read more )
 
Sun Plaza: Accidentul de munca s-a produs intr-o cladire de birouri adiacenta centrului comercial Top
Accidentul de munca, in care un barbat a murit si alti doi au fost raniti dupa ce au cazut in putul unui lift, s-a produs, din cauza incalcarii normelor de protectia muncii, pe santierul Sun Offices, in cladirea de birouri adiacenta centrului comercial Sun Plaza, informeaza reprezentantii companiei. Potrivit sursei citate, dupa o prima investigatie s-a stabilit ca mai multi muncitori au indepartat protectiile de la casa liftului din cladirea de birouri si au incercat sa coboare materiale de l... ( read more )
 
Au inceput sa dispara actele din dosarul lui Patriciu Top
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au amanat din nou judecarea dosarului Rompetrol, in care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat, printre altele, de manipularea pietei de capital si spalare de bani. Motivul amanarii a fost unul destul de ciudat, si anume ca magistratii nu mai gasesc un rechizitoriu. Avocatii magnatului au profitat de situatie si au atras atentia instantei ca fara acel act, inculpatii nu pot fi audiati. Inca de la primele ore ale diminetii, Dinu Patriciu si avocatii sai au... ( read more )
 
Mai avem de asteptat! Primavara vine dupa 20 martie Top
Directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca primavara se va instala in acest an abia la sfarsitul lui martie. "Atentionarea (de ninsori - n.r.) este pana sambata dimineata. In noaptea aceasta si maine dimineata va ninge, dar greul se muta pe Moldova si pe munti, nu este viscol, deci nu bate vantul foarte tare. Dar avem un episod de o saptamana de iarna", a aratat Sandu. Acesta a precizat ca, pe 10 martie, urmeaza al doilea epi... ( read more )
 
O femeie a cazut din masina, in timpul unei depasiri Top
O femeie de 48 de ani din comuna botosaneana Prajeni a cazut dintr-un autoturism, in timpul unei manevre de depasire, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Daniela Darea, informeaza Agerpres.Potrivit acesteia, femeia se afla pe bancheta din spate a unui autoturism Volkswagen Golf, iar in timpul depasirii unei carute portiera dreapta spate s-a deschis, iar femeia a cazut pe carosabil. "Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a transportat victima l... ( read more )
 
Elena Udrea si-a tras blog violet Top
Flacara violet loveste din nou! Pentru a fi in pas cu moda, Elena Udrea si-a schimbat culoarea blogului personal in violet. In  urma cu aproximativ doua saptamani, Andrei Gheorghe, cel care ocupa functia de consilier pe probleme de comunicare, a schimbat culoarea site-ului Ministerului de Finante din albastru in mov. Incepand cu data de 26 februarie 2010, fostul realizator de emisiuni radio-tv Andrei Gheorghe a fost eliberat din functie la doua luni de la numire.    ... ( read more )
 
Circulatie ingreunata de ninsoare pe DN 17, in Pasul Tihuta Top
Iarna a revenit in Pasul Tihuta, principala cale de legatura intre Transilvania si Moldova, unde traficul pe DN 17 este ingreunat de ninsoare si viscol."A inceput sa ninga joi seara la ora 21.00. Toate utilajele pe care le mai avem acolo, treisprezece in total, fiindca patru au fost luate de firma care a contractat deszapezirea tronsonului incepand cu 1 martie, au iesit la deszapezit. Numai in Pasul Tihuta au fost aruncate pe drum peste o suta de tone de antiderapant si continua sa se actioneze ... ( read more )
 
Barladean acuzat ca a jefuit un club de noapte din Heidelberg Top
Judecatorii Curtii de Apel Iasi au dispus arestarea unui tanar acuzat ca a jefuit angajatii unui club de noapte din Heidelberg, Germania. In baza mandatului european emis pe numele sau, Florin Mircea Munteanu va fi predat autoritatilor germane. Tanarul, originar din Barlad, a fost depistat astazi in judetul Suceava. In fata instantei acesta s-a aratat dispus sa fie trimis in Germania pentru a fi anchetat si pentru a i se lamuri situatia. Florin Mircea Munteanu, in varsta de 36 de ani, era dat ... ( read more )
 
Intalnire cu indianul care face turul lumii pe bicicleta Top
Facultate de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti va invita astazi, de la ora 17, sa il ascultati pe Somen Debnath, indianul care face turul lumii pe bicicleta. Scopul sau este sa vorbeasca oamenilor din 191 de tari despre lupta impotriva SIDA. Somen si-a inceput calatoria pe bicicleta in 2004, trecand deja prin 41 de tari ale Globului. 75.000 de kilometri de calatorie pe roti, cu opriri pentru a vorbi in universitati si oriunde era invitat despre lupta impotriva bolii. Somen sta in R... ( read more )
 
CEDO vrea sa oblige Romania sa schimbe legislatia in domeniul proprietatii Top
Dupa ce a dat dreptate in mai toate cazurile intentate statului roman de fostii proprietari de imobile nationalizate, iar cererile impotriva Romaniei continua sa curga, Curtea Europeana a Drepturilor Omului vrea sa deschida o procedura pilot prin care sa oblige statul sa-si modifice legislatia.Curtea Europeana a Drepturilor Omului a selectat doua cazuri  pilot - Atanasiu si Poenaru impotriva Romaniei si Solon impotriva Romaniei  - pe care le va folosi ca punct de plecare pentru a remed... ( read more )
 
Fost pilot militar, gasit impuscat Top
Un fost pilot militar a fost gasit mort, vineri seara, in Constanta. La prima vedere, arma de vanatoare a militarului s-ar fi descarcat accidental, insa autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili daca a fost o greseala sau s-a sinucis. Mihai Boerescu, fost pilot militar de la aeroportul Mihail Kogalniceanu, a fost gasit de catre sotia sa si mai multe rude, care au auzit focul de arma. Din nefericire, pilotul nu a mai putut fi salvat. Se pare ca barbatul isi curata pusca de vanatoar... ( read more )
 
Boc a taiat scanduri cu fierastraul Top
Premierul Emil Boc a renuntat la sacou, ieri, in timpul unei vizite la Fabrica de mobila Simex din Simleu Silvaniei, Salaj, si, dupa ce a imbracat halatul de tamplar, a taiat bucati de lemn cu un fierastrau circular. “Am facut rame la viata mea. Ma puneau taica-meu cu maica-mea sa slefuiesc ramele”, a povestit premierul amintindu-si de vremea copilariei.... ( read more )
 
Fratele lui Sile Pietroi, prins la furat, in Baia Mare Top
Radu Fierbantu, zis “Chioru”, fratele interlopului Sile Pietroi si membrul unui clan din Bucuresti, a fost prins in timpul unei spargeri date vineri, in municipiul Baia Mare. El a fost retinut in timp ce incerca sa fure dintr-o locuinta bijuterii in valoare de 7.400 de lei. Instanta a decis cercetarea lui in stare de arest.... ( read more )
 
Milionarul de la loto, tepuit cu 600.000 de lei Top
Castigator a 3,8 milioane de euro, Mihai Cazacu a fost asaltat de rude, cunostinte si prieteni care i-au cerut bani si nu i-au mai inapoiat. Mihai Cazacu, cel mai mare castigator la loto din istoria Iasiului, se chinuieste sa-si recupereze o parte din bani dupa ce i-a imprumutat si nu i-a mai primit inapoi. Este vorba de 600.000 de lei pe care i-a dat unui om de afaceri a carui investitie imobiliara a picat din cauza crizei. Acum, Cazacu il executa silit pe datornic si i-a scos doua terenuri la... ( read more )
 
Proiect marca „Udrea - Kelemen", atac la patrimoniu Top
Ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, si cel al culturii, Kelemen Hunor, au pregatit un proiect de ordonanta de urgenta care, in cazul in care va fi aprobat in forma actuala, ar face ca numarul de cladiri-monument distruse sa creasca. Asa avertizeaza atat arhitectii, cat si reprezentanti ai autoritatilor locale. „Sunt doua motive principale. Pe de o parte proiectul legislativ elimina doua filtre importante. Desi nu au functionat asa cum ar fi trebuit, acestea au mai «sal... ( read more )
 
Socant: sectantii ELTA resping apa si mananca doar hrana cruda Top
ELTA numara 20.000 de membri, o comunitate despre care nu se stie aproape nimic. Ion Dumitrescu, adversar declarat al lui Bivolaru, a impus „turmei" sale valori la fel de stranii. Nu fierb, nu prajesc, nu coc, nu incalzesc niciun fel de mancare. Baga in gura numai alimente crude. Carnea este exclusa. Chiar si ouale le inghit crude. Nu se spala pe dinti, iar igiena corporala e facultativa. Put a transpiratie acra si mahoarca. Amintirea dintilor e pastrata in gaurile din gingiile vestede. Nu ... ( read more )
 
Adolescenta internata in stare grava dupa ce a fost lovita pe o trecere de pietoni din Capitala Top
O adolescenta in varsta de 16 ani este internata in stare grava, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa ce, vineri, a fost lovita de o masina si proiectata intr-un alt autoturism, pe o trecere de pietoni de pe Soseaua Pipera din Capitala. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca accidentul s-a produs vineri, in jurul orei 18.30, pe o trecere de pietoni de pe Soseaua Pipera, pe sensul de mers dinspre Bu... ( read more )
 
Basescu a fost la cumparaturi intr-un hypermarket din Capitala Top
Presedintele Traian Basescu a fost, sambata, la cumparaturi intr-un hypermarket din Capitala, el mentionand ca are astfel de activitati o data la doua saptamani. Seful statului a precizat ca a avut de acoperit o lista de cumparaturi facuta de sotia sa. El a mentionat ca a cumparat chiar mai multe produse, depasind "putin" aceasta lista. "Preturile in general s-au mentinut la ceea ce eu cumpar, doar foarte putina crestere la fructe, dar e normal, la vremea asta", le-a sp... ( read more )
 
Avertizarea COD GALBEN de ninsori, restransa la sase judete Top
Avertizarea de Cod Galben de ninsoare emisa pe 4 martie a fost restransa la sase judete. Meteorologii au anuntat initial ca avertizarea ramane valabila pana sambata, 6 martie, ora 20:00, insa a fost reevaluata, pana la ora 14:00.
 
VIDEO: Fost pilot militar, gasit impuscat Top
Un fost pilot militar de la aeroportul Mihail Kogalniceanu a fost gasit impuscat. Din primele informatii reiese ca arma de vanatoare gasita langa cadavru s-a descarcat accidental, anunta antena3.ro.
 
VIDEO: Cinci depozite de furaje au ars intr-un incendiu de proportii Top
Cinci depozite de furaje au ars, ieri noapte, intr-un incendiu izbucnit in Zarnesti, Brasov, anunta antena3.ro.
 
Risc de avalansa in Masivul Bucegi Top
Risc de avalansa crescut in Masivul Bucegi, dupa ce un strat proaspat de zapada s-a depus peste cel deja existent, anunta realitatea.net.
 
Putin catre Ianukovici: Mai bine slanina decat politicieni ucrainieni Top
Vladimir Putin prefera slanina in loc de politicieni din Ucraina. Cel putin asa reiese din cererea pe care i-a adresat-o noului presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, anunta mediafax.ro.
 
VIDEO: PNL a votat, Traian Basescu s-a aprovizionat Top
In timp ce PNL si-a ales astazi noua structura de conducere, presedintele Traian Basescu a preferat sa stea departe de scena politica si a mers la cumparaturi intr-un hypermarket bucurestean, anunta mediafax.ro.
 
Circulatie blocata in acest week-end pe DN72, la iesirea din Ploiesti spre Targoviste Top
Circulatia este complet blocata in acest week-end pe DN72, la iesirea din Ploiesti spre Targoviste, anunta mediafax.ro.
 
VIDEO: Crin Antonescu, reales presedinte al PNL Top
Crin Antonescu a castigat al doilea mandat de presedinte al liberalilor, in urma votului de la Congresul PNL, anunta realitatea.net.
 
Traficul rutier pe autostrada A1 a fost reluat Top
Traficul pe autostrada A1 a fost reluat. Circulatia a fost intrerupta in aceasta dupa-amiaza la kilometrul 40, pe sensul spre Pitesti, anunta realitatea.net.
 
Doua persoane sunt in coma dupa un accident rutier petrecut in Timisoara Top
Un grav accident rutier a avut loc in aceasta seara in comuna Sag din judetul Timis, anunta realitatea.net.
 
Documente legate de lovitura de stat din decembrie 1989 au fost distruse Top
Documente legate de evenimentele din perioada 17 decembrie 1989 - 3 ianuarie 1990 (documente care au fost considerate SECRET pana ieri!) au fost distruse inca din 1993 , se arata intr-o INFORMARE a Comandamentului National al Granicerilor adresata catre adjunctul Procurorului General si sef al Sectiei Parchetelor Militare. Aceasta INFORMARE a fost prezentata ziaristilor ieri, 13 ianuarie 2010, la sediul Asociatiei 21 Decembrie de catre avocatul Antonie Popescu. Informarea facuta in anul 1994 a stat ascunsa pana in 2008 cand a ajuns la Parchetul General. Un document al Comandamentului de Grăniceri cuprinde informaţii cu privire la moartea jurnalistului Danny Huwé, se arata intr-un comunicat al Asociatiei 21 Decembrie. Reporter la o televiziune belgiană, bărbatul de 42 de ani a fost împuşcat mortal în noaptea de 24 decembrie 1989, în cartierul Drumul Taberei din Capitală. Detalii despre moartea lui Huwé nu s-au aflat, oficial el fiind victima unui terorist-lunetist. Intr-un document oficial întocmit de cei care l-au identificat se arată că: „În ziua de 25.12.1989, la C.T. Grăniceri, în afara cazărmii, a fost identificat un cadavru. Conform documentelor şi bunurilor descoperite asupra lui de trei ofiţeri din unitatea noastră, acest cadavru aparţinea ziaristului belgian Huwe Danny, care a fost împuşcat de teroriştii ce acţionau în zona şos. Panduri – Bdul. Geniului. Asupra cadavrului s-au descoperit obiecte personale, o videocameră de provenienţă japoneză şi valută după cum urmează: 111 leva; 13.510 franci; 29.641.000 dinari; 8.000 mărci; 610 lei; 936 dolari". Raportul respectiv primea pe 6 mai 1990, urmatoarea rezoluţie: „preluaţi valuta". Din datele MAI mai aflăm că videocamera folosită de Huwe în momentul în care a fost împuşcat a fost preluată „personal" de maiorul Vasile Motilică. Imaginile care conţin ultimele clipe din viaţa lui Danny Huwé n-au apărut niciodată. VIDEO - Informatii despre moartea jurnalistului belgian Danny Huwé (min 2:50) Reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie au declarat, pentru NewsIn, că au ridicat, miercuri, de la Ministerul Public două dosare cu documente clasificate ale Revoluţiei aparţinand Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care insumează 154 de file. In prealabil, Ministerului Public i-a informat pe revoluţionarii de la Asociaţia 21 Decembrie că pot veni miercuri după-amiază la parchet pentru a ridica documente clasificate din dosarul Revoluţiei ce aparţin MAI. Conform răspunsului trimis de Parchetul General şi făcut public de revoluţionari, MAI a anunţat Ministerul Public in 7 ianuarie că este de acord cu declasificarea acelor documente. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a intrat incepand cu 12 ianuarie 2010 pentru a treia oară in greva foamei.
 
101 zile de Greva Foamei pentru elucidarea Dosarelor Revolutiei Top
Bucuresti, 7 februarie 2010 37 de organizaţii civice şi sindicale din România au trimis astazi un APEL catre Presedinte si Primul Ministru pentru a interveni in sprijinul revendicarilor lui Teodor Mărieş care se afla în greva foamei pentru a treia oara incepand cu 12 ianuarie 2010. Conform actului oficial de reintrare a lui Teodor Mărieş în greva foamei, primul motiv al protestului este tergiversarea finalizării predării integrale a copiei dosarului 97/P/1990 (dosarul genocidului din decembrie '89), conform dispoziţiei CEDO şi, pe acelaşi principiu, predarea integrală a copiei dosarului 75/P/1998 (dosarul fratricidului din iunie '90) către Asociaţia 21 Decembrie 1989 ca parte reclamantă la CEDO, se arata in scrisoarea deschisa a celor 37 de organizatii. Reamintim ca inca din luna februarie 2009, Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a cerut statului român sa predea Asociatiei 21 Decembrie o copie a Dosarelor Revolutiei in vederea apararii cu arme egale in faţa Înaltei Curţi de la Strasbourg. Aceasta dispozitie nu a fost insa respectată integral de către Parchetul General al României. Cele 37 de organizatii semnatare ale Apelului catre Presedinte cer demiterea vinovaţilor pentru tergiversarea predării documentelor si anume: Laura Codruţa Kovesi – procuror general, Tiberiu Niţu – prim-adjunct al procurorului general, Ion Vasilache – şeful Secţiei Parchetelor Militare, Marius Iacob – şeful secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică. "Subliniem din nou că vom solicita cercetarea penală a reprezentanţilor aşa-zisei justiţii care ocultează adevărul tergiversând deliberat atât predarea documentelor cât şi trimiterea în judecată a autorilor de genocide şi fratricide", se mai arata in Apelul catre Presedintele României.
 
8.635 de file din Dosarul Revolutiei sunt inca SECRET de serviciu? Top
Ieri la o conferinta de presa tinuta la sediul Asociatiei 21 Decembrie, avocatul Ionut Matei, a informat pe cei prezenti ca "in timpul intrevederii din 5 februarie avuta cu ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, acesta a declarat revolutionarilor ca din documentele care erau considerate 'secret de serviciu', au fost declasificate 2.600 de file". Pentru celelalte documente, totalizand un numar de 8.635 de file, ministrul Oprea le-a comunicat interlocutorilor ca, in 10 februarie, va fi inaintat Guvernului un proiect de hotarare guvernamentala (HG) tocmai pentru declasificarea acestor documente. Liderul Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries a prezentat duminica, rezultatele intrevederii din 5 februarie dintre reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989 si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea. "Sper ca dispozitia CEDO a fost inteleasa si de catre domnia sa, daca trebuia inteleasa de ministrul Apararii. Pentru ca actele sunt la Parchet, dispozitia CEDO este catre Guvernul Romaniei, prin intermediul MAE (agentul guvernamental) care a transmis-o Parchetului General. De ce implicam alte institutii cu asa zice secretizari si parasecretizari dupa 20 de ani, cand aceste documente apartin Parchetului General si apartin dosarului 97/P/1990 ?" , s-a intrebat Maries.
 
Trenuri si drumuri inzapezite in sud-estul Romaniei Top
Viscol şi ninsori în sudul României. 17 drumuri naţionale, A1 şi A2 sunt închise din cauza viscolului. Sute de oameni au rămas înzăpeziţi şi au fost scoşi din nămeţi cu ajutorul utilajelor. Strazi si autoturisme in Bucurestiul inzapezitFoto: NewsIn Astfel, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Ialomiţa sunt închise DN2A Urziceni - Slobozia, DN21A Bărăganu (jud.Brăila) - Ţăndărei, DN1D Urziceni (judeţul Ialomiţa) - Albeşti (jud. Prahova), DN2 Buzău - Urziceni, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN2C Costeşti - Padina. De asemenea, traficul este blocat de zăpadă în judeţul Vrancea, pe DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, în judeţul Teleorman, pe DN51A tronsoanele Zimnicea - Piatra şi Traian - Seaca, DN65E Roşiori de Vede - Piatra, DN5C Pietroşani - Bujoru şi DN51 Zimnicea - Izvoarele, pe DN65A Buzoeşti (jud. Argeş) - Turnu Măgurele (jud.Teleorman). sursa: Cotidianul Nu e nici căruţă, nici teleguţă, dar străbate 60 de km în trei ore... E trenul Bucureşti - Olteniţa. Trenul Bucuresti-OltenitaFoto: Jurnalul National În anul Domnului 2010, în ţara europeană (membră UE!) "care suntem", cu steag fluturând în faţa Parlamentului de la Strasbourg, pe una dintre rutele CFR-ului, cu plecare "din" şi sosire "în" Bucureşti, circulă un tren-fantomă. Două garnituri, care fac legătura între Capitală (europeană şi ea!) şi municipiul Olteniţa. Între ele, vreo zece halte, unde urcă şi coboară navetiştii. "Halte", un fel de-a spune... sursa: Jurnalul National
 
Guvernul a aprobat declasificarea 7.617 file foste secret de stat emise de MApN Top
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, 10 februarie 2010, o hotărâre pentru declasificarea unor informaţii secrete de stat emise de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), ca urmare a faptului că dezvăluirea acestora nu mai poate prejudicia siguranţa naţională, apărarea ţării, ordinea publică ori interesele persoanelor de drept public sau privat, informeaza agentia de presa Agerpres. Potrivit MApN au fost declasificate 7.617 file din documente cu nivel de clasificare secret de stat. Instituţiile şi autorităţile publice care au în gestiune copii ale acestor documente vor lua măsuri în consecinţă, conform legii, se arata in Hotararea Guvernului. Aceasta inseamna ca Parchetul General care detine copii ale acestor documente este obligat sa le predea Asociatiei 21 Decembrie. În data de 15 ianuarie 2010, Ministerul Apărării Naţionale a declasificat deja 2684 file secret de serviciu, care au fost comunicate Secţiei Parchetelor Militare. Ionuţ Matei, avocatul Asociatiei 21 Decembrie, a precizat că restul de 1.018 de file care poartă menţiunea 'secret de stat', vor fi analizate de angajaţi ai MApN in vederea declasificarii si predarii catre asociatie. Asociaţia 21 Decembrie 1989 a depus in 2008 la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) o plângere referitoare la Dosarul nr. 97/P/1990 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, cunoscut şi sub numele de "Dosarele Revoluţiei". Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, aflat în greva foamei, a precizat ca până pe 22 februarie, copii după aceste file din Dosarul revoluţiei trebuie trimise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit termenului limită dat de CEDO. p.s. La 17 februarie 2010 s-a publicat in Monitorul Oficial - Hotararea Guvernului nr. 94 pentru declasificarea unor informatii secrete de stat emise de Ministerul Apararii Nationale (click aici pentru detalii).
 
Dispare gardul de sarma ghimpata dintre Romania si R. Moldova Top
La 20 de ani de la caderea zidului Berlinului, dispare si gardul de sarma ghimpata dintre România si R. Moldova Sapte echipe de graniceri moldoveni au inceput demolarea gardului de sarma ghimpata, amplasat pe frontiera dintre România si Republica Moldova, iar operatiunea este prevazuta sa se incheie pana la sfarsitul lunii martie, scrie ziarul România libera. Gardul a fost instalat pe Prut de sovietici in 1940, iar o portiune de 80 de kilometri a ramas in preajma raioanelor Ungheni si Cantemir pana in ziua de azi, ca o relicva ruginita a trecutului. (...) In regiunea limitrofa zonei de frontiera de la Prut locuiesc peste 186.400 de basarabeni. Multi dintre locuitorii satelor de la granita au terenuri care se afla dincolo de sarma ghimpata, cum se intampla in satul Taxobeni. De doua ori pe zi, dimineata si seara, taranii din Taxobeni isi duc vitele la pascut dincolo de gardul de sarma ghimpata, trecand mai intai pe la pichetul de graniceri, unde un tanar inarmat le cauta numele pe o lista, apoi le deschide lacatul greu cu care e zavorata poarta de intrare in zona de dincolo de gard. Cu vaca de funie, acesti tarani trec de una dintre ultimele reminiscente fizice ale razboiului rece si patrund intr-un fel de "No man's land", dincolo de care se afla, la cateva zeci de metri, Europa. Acea Europa careia, geografic, ii apartin, dar de care ii desparte hazardul istoric, materializat in gardul ruginit de sarma ghimpata. sursa: România libera
 
Cronica ultimelor stiri din Romania Top
26 februarie 2010: Studentii protesteaza in amintirea victimelor din 13-15 iunie 1990 19 februarie 2010: Dispare gardul de sarma ghimpata dintre Romania si R. Moldova 10/17 februarie 2010: Guvernul României a aprobat desecretizarea a 7.617 file din Dosarele Revoluţiei 1989. Publicat la 17 februarie 2010 in Monitorul Oficial - Hotararea Guvernului nr. 94 pentru declasificarea unor informatii secrete de stat emise de Ministerul Apararii Nationale 9 februarie 2010: Asociatia 21 Decembrie 1989 ANIVERSEAZA 20 de ani de existenta. 7 februarie 2010: Apel către Preşedintele Romaniei - la 101 zile de grevă a foamei pentru Adevăr. Conferinta de presa. Solidaritate cu Teodor Maries. 1 februarie 2010: Teodor Mărieş - Cronologie greva foamei II. Ziua 21, intalnire cu ambasadorul Belgiei la Bucuresti in legatura cu documentele primite la Asociatie privind moartea jurnalistului belgian Danny Huwé, 24 decembrie 1989 in Bucuresti. Read more about Danny Huwé 13 ianuarie 2010: Mărieş acuză Ministerul de Interne că a favorizat criminalii din decembrie '89, s-a anuntat astazi intr-o conferinta de presa tinuta la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989. 12 ianuarie 2010: Liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, din nou în greva foamei. 21 decembrie 2009 - Comemorarea a 20 de ani de la revolutie - Bucuresti 1989-2009. Inregistrari VIDEO. 17 decembrie 2009 - Fostul ambasador al Olandei despre revolutia româna 14 decembrie 2009 - Curtea Constituţională a validat alegerile prezidentiale din 6 decembrie 2009. 11 decembrie 2009 - Curtea Constituţională a decis reexaminaea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot. 7 decembrie 2009 - In turul II Traian Basescu invingator in fata lui Mircea Geoana, la alegerile prezidentiale din România. 23 noiembrie 2009 - Traian Basescu castiga primul tur in alegerile prezidentiale din Romania. Mircea Geoana 's-a calificat' pentru turul 2!
 
Studentii protesteaza in amintirea victimelor din 13-15 iunie 1990 Top
Zeci de studenţii au îmbrăcat astăzi, la sediul Asociaţiei „21 decembrie 1989", tricouri negre inscripţionate cu „Adevărul 13-15 iunie 1990" şi au cerut autorităţilor să „elibereze" Dosarul Mineriadei, scrie ziarul Adevarul. Studenţii din toată ţara se reunesc reunesc în aceste zile la Bucureşti la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România. Astăzi, ei au venit la sediul Asociaţiei să comemoreze evenimentele din iunie 1990, iar apoi au depus garoafe la uşa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde Dosarul Mineriadei este blocat, şi la kilometrul 0 din Piaţa Universităţii. Studentii depun flori la KM 0 - Zona Libera de neocomunism - din Piata Universitatii, Bucuresti Cu o zi inainte, Asociatia 21 Decembrie a publicat pe site-ul sau urmatorul COMUNICAT: Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, alaturi de Seniorii Ligii Studentilor si in colaborare cu Asociatia 21 Decembrie 1989 – va invita vineri 26 februarie 2010, la ora 10:30, la sediul Asociatiei din str. Batistei, nr.24A, sector 2, la o conferinta de presa extraordinara. Tema abordata va fi : In amintirea victimelor din 13-15 iunie 1990 din Piata Universitatii, cerem eliberarea unei copii a Dosarului Mineriadei pentru a fi prezentata ca proba, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. La conferinta de presa vor fi prezenti peste 70 de lideri ai studentilor din intrega tara, care vor organiza o actiune in sprijinul aflarii Adevarului si in memoria studentilor victime ale tristului episod din 13-15 iunie 1990. Actiunea va avea loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie(care se afla vis-a-vis de locatia conferintei de presa). Situatia extrema in care se afla Dl. Teodor Maries- Presedintele asociatiei 21 Decembrie 1989, aflat in a 46-a zi de greva foamei, impune reactii responsabile ale Institutiilor Statului . ANOSR este singura federatie studenteasca care are in structura organizatii studentesti ce au participat la evenimentele din 1990. ANOSR nu isi uita istoria si originile! ANOSR este continuatorul miscarilor studentesti din 1990 si tocmai de aceea respecta tinerii si studentii care au avut curajul sa creada in DEMOCRATIE. Noile generatii de studentii vin in sprijinul ADEVARULUI! PRESEDINTE A.N.O.S.R. Cezar Haj VICEPRESEDINTE ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989 Gabriel Hartopanu
 
ONG-uri şi sindicate cer demiterea prim-adjunctului procurorului general Top
Un număr de 40 de organizaţii non-guvernamentale şi sindicale i-au cerut, luni, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să propună revocarea din funcţii a prim-adjunctului procurorului general al României, Tiberiu Niţu, a şefului Secţiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, şi şefului secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob, pentru 'management deficitar' în anchetele privind Revoluţia română şi Mineriada din iunie 1990, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de asociaţii şi remisă presei de Asociaţia 21 Decembrie 1989. Organizaţiile, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Federaţia sindicală 'Solidaritatea – Virgil Săhleanu' a siderurgiştilor din România, anunţă că vor solicita şi cercetarea penală 'a reprezentanţilor aşa-zisei justiţii, pentru favorizarea criminalilor prin tergiversarea deliberată a aflării adevărului'. 'Având în vedere managementul deficitar în gestionarea şi administrarea actului justiţiei, tergiversarea deliberată a aflării adevărului referitor la genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990, precum şi 'finalizarea' unora din aceste dosare prin neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, vă cerem să propuneţi revocarea din funcţie a următoarelor persoane: Tiberiu Niţu – prim-adjunct al procurorului general, Ion Vasilache – şeful Secţiei Parchetelor Militare, Marius Iacob – şeful secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică', se arată în scrisoarea deschisă. În plus, organizaţiile semnatare au atras atenţia preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc şi procurorului general Laura Codruţa Kovesi că faptele criminale de la Revoluţie se vor prescrie în următorii doi ani, în mandatele lor, dacă nu vor acţiona pentru soluţionarea cazurilor. Dupa cum se stie, Teodor Maries se afla in greva foamei inca din 12 ianuarie a.c., in semn de protest pentru tergiversarea de catre Justitia din România a solutionarii dosarelor Revolutiei din decembrie 1989. Protestul va continua incepand de astazi si in fata Ministerului Justitiei. sursa: Asociatia 21 Decembrie 1989
 
Mihaela Radulescu: Femeia functioneaza perfect cand o iubesti perfect Top
 
Bulinele de pe clădirile cu risc seismic vor dispărea… în 300 de ani! Top
În Bucureşti sunt câteva sute de clădiri care s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur major. Autorităţile au început consolidarea acestora în urmă cu 20 de ani. De atunci, au fost finalizate lucrările doar la câteva imobile. În acest ritm, bulinele de pe clădirile cu risc seismic vor dispărea în 300 de ani. 
 
Ion Iliescu, aniversat la Ateneu Top
Ion Iliescu a fost felicitat, miercuri seara, la Ateneu de politicieni, actori şi vedete veniţi să-i spună "La mulţi ani". Orchestra Naţională de tineret condusă de Cristian Mandeal a susţinut un concert, în onoarea fostului preşedinte.
 
Iarna s-a întors! Top
Ninge în mai multe judeţe din ţară. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe Drumul Naţional DN 67 D, între localităţile Baia de Aramă, din judeţul Mehedinţi, şi Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin. Ninge viscolit şi în Pasul Tihuţa, principala cale de legătură între Transilvania şi Moldova. 21 de judeţe sunt sub atenţionare Cod Galben de ninsori, frig şi viscol. La munte, în estul Transilvaniei, in cea mai mare parte a Moldovei şi in zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei se va depune un strat consistent de zăpadă. Temporar, vântul va prezenta intensificări, mai ales în cursul zilei de sâmbătă, iar la munte şi în Moldova va fi viscol. La câmpie, precipitaţiile vor fi, la început, sub formă de ploaie şi lapoviţă. Apoi, se vor transforma în ninsoare. Avertizarea Cod Galben pentru cele 21 de judeţe a intrat în vigoare joi noapte şi este valabilă pana sâmbătă, la ora 20:00
 
Focuri de armă în staţia de metrou a Pentagonului Top
Accesul în Pentagon, care adăposteşte în periferia Washingtonului Ministerul american al Apărării, a fost interzis joi seara ca urmare aunor schimburi de armă care s-a produs în staţia de metrou care îl deserveşte.Doi agenţi ai securităţii au ucis un bărbat suspectat că ar fi început să tragă focuri de armă. Presa americană informează că şi cei doi agenţi de securitate au fost răniţi, însă viaţa acestora nu este în pericol. Niciun detaliu nu a fost furnizat cu privire la cauzele împuşcăturilor. Incidentul, care a avut loc spre 18:35 (23:15 GMT), a provocat închiderea Pentagonului, accesul în clădire fiind permis după câteva ore.Anchetatorii au descoperit unele indicii potrivit cărora John Patrick Bedell avea resentimente faţă de armată şi avea dubii asupra adevăratelor circumstanţe din spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.   
 
Recursul în cazul lui Antonie Solomon, amânat Top
Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au amânat vineri recursul în cazul primarului Craiovei, Antonie Solomon, acesta urmând să rămână în arest până la următorul termen. Antonie Solomon a fost adus vineri, în jurul orei 10:00, la Curtea de Apel Piteşti, pentru judecarea recursului înaintat de avocaţii acestuia la decizia Tribunalului Argeş privind judecarea primarului în stare de arest. Primarul Craiovei a primit miercuri mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, din partea magistraţilor Tribunalului Argeş. Solomon este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, Antonie Solomon a primit suma totală de 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, proprietarul SC PIC SA, pentru a elibera autorizaţie de construcţie pentru un hipermarket în Craiova. La percheziţiile efectuate la una dintre locuinţa primarului, procurorii au descoperit 200.000 de euro.
 
Accident de muncă într-un mall: un mort şi doi răniţi Top
Accident de muncă într-un mall din Capitală. Un muncitor a murit şi doi au fost rănit în timp ce lucrau la amenajarea unei clădiri de birouri, adiacentă centrului comercial Sun Plaza. Cei trei executau o lucrare pentru alimentarea cu energie electrică. Deşi mall-ul din Berceni a fost deja inaugurat în urmă cu câteva zile, nu toate corpurile de clădire au fost finalizate.
 
Peste 700.000 de pachete de ţigări de contrabandă, capturate în vama Albiţa Top
Captură record de ţigări de contrabandă la Vama Albiţa. Peste 700.000 de pachete au fost descoperite, vineri dimineaţă, într-un tir înmatriculat în România cu destinaţia Turcia. Poliţiştii spun că este cea mai mare captură din ultimii 20 de ani.
 
Hidrologii au prelungit avertizările privind producerea de viituri pe Dunăre Top
Hidrologii au prelungit avertizările de Cod portocaliu şi Cod galben privind producerea de viituri pe Dunăre până în data de 12 martie, ora 14:00. Potrivit INHGA, în intervalul 5 martie, ora 06:00 - 12 martie, ora 14:00, se menţine Codul portocaliu pe Dunăre în sectorul Calafat-Zimnicea, în judeţele Dolj, Olt şi Teleorman. De asemenea, Codul galben rămâne în vigoare pe Dunăre, în sectoarele Gruia şi Giurgiu-Tulcea, în opt judeţe, după cum urmează: Mehedinţi, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea. Având în vedere situaţia hidrologică actuală, prognoza evoluţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării amonte de intrarea în ţară (Baziaş), precum şi exploatarea Sistemului Hidroenergetic Porţile de Fier se actualizează, fenomenele vizate fiind de propagare a viiturilor formate anterior pe Dunăre.  
 
Pericolul de la serviciu: Tot mai multe accidente la locul de muncă Top
Aproape 300 de oameni au murit, anul trecut, în accidente petrecute la locul de muncă. Iar numărul răniţilor a ajuns la 3 500. Tragediile au avut loc în special pe şantiere, platforme siderurgice sau petroliere. Cauzele rămân de multe ori neelucidate.Statisticile Organizaţiei Internaţionale a Muncii semnalează faptul că în lume se produc aproximativ 250 milioane de accidente de muncă anual, ceea ce echivalează cu o medie de 685.000 de accidente pe zi, adică 475 pe minut sau 8 pe secundă. Consecinţele acestor accidente sunt dramatice: aproximativ 3.000 de decese pe zi, adica două decese la fiecare minut! Discută despre accidentele de muncă din România şi evitarea lor Cătălin Sava şi invitatul său la "Tema Zilei" - Ştefan Mareş, director coordonator adjunct pentru Sănătate şi Securitate în Muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.[64888] 
 
Poluare cu praf roşu la Constanţa Top
Un fenomen ciudat i-a surprins pe locuitorii din Constanţa, Medgidia şi Hârşova. Dimineaţă şi-au găsit maşinile acoperite de un strat gros de praf roşu, aşezat peste noapte. Autorităţile de mediu n-au in acest moment decât o singură ipoteză de lucru: o posibilă poluare cu bauxită silicoasă - substanţă periculoasă doar în cantităţi foarte mari.
 
Nouă amânare în dosarul Rompetrol. Un volum din rechizitoriu nu s-a prezentat la Tribunal! Top
Dosarul Rompetrol e din ce în ce mai subţire - la propriu! Tribunalul a amânat vineri judecata, întrucât s-a constatat ca din arhiva instantei a disparut unul dintre volumele rechizitoriului. Ajuns in etapa audierilor, procesul a fost astfel din nou amânat, la cererea avocaţilor, care susţin că cercetarea nu poate continua fără acel dosar. La 27 mai 2009, la aproximativ trei ani de când dosarul a fost trimis în instanţă, magistraţii au trecut la judecarea pe fond a procesului. După ani pierduti în chestiuni procedurale, cercetarea judecătorească pare să nu înainteze nici cu un centimetru. La fiecare termen, judecătorul, avocaţii, inculpaţii - se întâlnesc doar pentru a stabili următorul termen. Ba nu vine un inculpat, ba nu a ajuns o citaţie ori vreunul dintre avocaţi nu poate ajunge. Vineri - nu a putut ajunge.un dosar, un volum din rechizitoriu. La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. De fapte similare sunt acuzati si Petrică Grama, Alexandru Bucşă şi Sorin Pantiş.
 
Delegaţii PNL au ales varianta Antonescu: Se votează pe liste Top
Crin Antonescu se îndreaptă cu paşi mari spre al doilea mandat de preşedinte al PNL. Liderul liberal a trecut vineri cu brio primul examen în faţa delegaţilor veniţi din toată ţara la congresul extraordinar.Alegerea conducerii centrale pe listă, la pachet cu preşedintele, propusă de Antonescu, a fost aprobată cu o majoritate covârşitoare. Dezbaterile la statut au provocat scântei între Crin Antonescu şi predecesorul său în fruntea partidului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Accident cu sase victime Top
Accident grav de circulatie pe drumul care leaga Timisoara de Sag, in aceasta seara. Un politist si alte cinci persoane au ajuns la spital dupa ce un sofer neatent a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina pe contrasens. Politistii spun ca soferul vinovat se indrepta spre Timisoara cu viteza. A ajuns cu o roata in afara carosabilului si s-a speriat, moment in care a tras puternic de volan. Masina s-a invartit pe sosea si a ajuns pe contrasens. Automobilul a fost lovit in plin de un...
 
Praf de natura necunoscuta, stapan peste Constanta Top
Un praf rosiatic a pus stapanire noaptea trecuta pe Constanta. In dimineata zilei de ieri, autoturismele constantenilor erau acoperite cu un strat gros de praf de culoare rosiatica. Vasile Petro, seful Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Constanta spune ca, din primele cercetari, pare a fi vorba despre un nor de argila. "Este o mica ciudatenie si este vorba despre un fenomen de amploare care a putut fi observat nu numai in Constanta, dar si in localitatile din apropiere. Este un...
 
Declaratii catre presa, considerate de judecatori probe impotriva lui Solomon Top
Magistratii Tribunalului Arges si-au mai motivat decizia de arestare preventiva a lui Antonie Solomon dupa ce la dosar au fost depuse cateva declaratii facute mass-mediei de catre primar la cateva zile dupa ce unul dintre martori a fost audiat de procurorii DNA Pitesti. Magistratii pitesteni au considerat ca, prin functia sa publica, Solomon ar putea influenta martorii din dosar. "Dupa audierea martorului Mititelu Adrian si dupa ce Directia Nationala Anticorutie - Serviciul Teritorial...
 
Motivare arestare: O angajata a Primariei Craiova sustine ca s-au exercitat presiuni asupra sa pentru autorizatia PIC Top
O angajata a Primariei Craiova, din cadrul Directiei de Urbanism, desemnata pentru a verifica documentatia aferenta autorizatiei de construire a hypermarketului PIC la Craiova, a sustinut, la audiere, ca, "in mod cert", asupra sa s-au exercitat presiuni pentru redactarea autorizatiei. "Relevanta pentru modul in care s-a emis chiar in aceeasi zi autorizatia de constructie este declaratia martorei L. E., persoana din cadrul Directiei de Urbanism desemnata pentru a verifica...
 
Avocatii lui Solomon au depus in instanta acte care arata ca primarul e dependent de insulina Top
Aparatorii lui Antonie Solomon au depus la dosar doua acte medicale, o scrisoare medicala eliberata de Centrul de Cardiologie Craiova si o adeverinta medicala eliberata de Spitalul Judetean din Craiova care arata ca primarul este dependent de insulina are nevoie de tratamentul adecvat acestei boli. "Aparatorii inculpatului invedereaza instantei ca acesta sufera de diabet si este dependent de insulina, solicitand permisiunea sa-i fie inmanata inculpatului medicamentatia necesara acestei...
 
Handbal: Oltchim s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor Top
Campioana Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea s-a calificat, sambata, in semifinalele Ligii Campionilor, dupa ce a remizat in deplasare, cu Dinamo Volgograd, scor 32-32 (15-15), in cel de-al patrulea meci din grupa a II-a a principala.Pentru Oltchim au marcat Vizitiu 7 goluri, Puscasu 6, Manea 5, Maier 5, Neagu 5, Fiera 1, Luca 1, Bese 1, Stanca 1.Oltchim are 7 puncte, iar ultimele doua partide din grupa a II-a vor decide daca va incheia pe primul sau al doilea loc calificant. Cu...
 
DNA: Solomon urma sa-si cumpere o casa de vacanta in municipiul Constanta Top
Procurorii DNA au gasit printre inscrisurile ridicate in timpul perchezitiilor la locuintele lui Antonie Solomon si un act privind achizitionarea unei case de vacanta in municipiul Constanta, informeaza NewsIn. "Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la 2 martie 2010 la locuinta inculpatului Antonie Solomon, situata in Craiova (...), a fost identificata o cutie de carton ce continea mai multe pachete cu sume de bani in euro, iar in urma numararii bancnotelor aflate in cutie s-a...
 
DNA arata ca valoarea bunurilor primarului Solomon depaseste veniturile sale si ale sotiei Top
Procurorii DNA Pitesti au aratat, in referatul care a insotit propunerea de arestare preventiva a primarului Craiovei, ca valoarea bunurilor lui Antonie Solomon depaseste veniturile edilului si ale sotiei sale, informeaza NewsIn. In ultimii zece ani, Solomon a detinut numai functii publice, iar veniturile realizate de sotia sa sunt sume modice, subliniaza procurorii. Antonie Solomon detine trei terenuri intravilane in Calafat, Craiova si Leamna de Sus, doua apartamente in Craiova, o casa de...
 
Solomon sta in suspans Top
Antonie Solomon va afla abia luni daca va fi cercetat in libertate, ori daca ramane in arest. Judecarea recursului fata de masura arestarii preventive, facut de avocati, s-a amanat, din cauza ca acestia au avut alte treburi. Sustinatorii primarului incatusat si-au facut, insa, timp sa-i fie alaturi.
 
Imprumut pentru zambet Top
Exista riscul ca Romania sa fie nevoita sa faca un nou imprumut la sfarsitul acestui an! Declaratia vine de la presedintele Traian Basescu.Seful statului a explicat, la bilantul Ministerului Apararii Nationale, ca s-au facut cheltuieli excesive pe sporurile inventate, cum ar fi cel de zambet sau... de antena deasupra cartierului.
 
STOP INDIFERENTEI! CONCEDIAZA CRIZA! Top
"Meseria a ramas bratara de aur", chiar daca una cu gramaj redus. Meseriasii bunii continua sa aiba cautare in firmele de constructii si chiar in primarii. Dovada ca se cauta muncitori seriosi? Este o situatie cel putin ciudata: daca piata constructiilor romanesti a cunoscut cel mai mare declin din Europa, in 2009, au fost si romani curajosi, care au ales sa se recalifice, ca sa munceasca...pe santier. Cum o duc acum? Avem cel putin doua exemple de muncitori care nu au crezut in statistici, iar acum castiga aproape dublu fata de 2009.
 
STOP INDIFERENTEI! CONCEDIAZA CRIZA! Top
Recalificarea este o metoda de a iesi din criza! Atentie mare, insa, spre ce domenii va indreptati si cu ce pretentii financiare mergeti la interviu.
 
Stiri pe scurt Top
Grecia a fost azi paralizata de o noua greva, iar litoralul a fost acoperit de un praf rosu, misterios. Acestea, dar si alte informatii, in stirile pe scurt!
 
Hollywood-ul fierbe Top
Mai sunt doar doua zile pana cand va avea loc cel mai important eveniment din lumea filmului. Decernarea premiilor Oscar se anunta a fi plina de surprize, iar organizatorii se grabesc sa termine la timp pregatirile pentru ca totul sa arate impecabil duminica seara. Pe langa mult-ravnitele statuete pe care le vor primii marii castigatori, fiecare invitat are deja rezervat si un cadou pretios.
 
Ce reguli auto mai încalcă bucureştenii Top
Sute de şoferi care au trecut vineri seară prin cartierul bucureştean Pantelimon au fost traşi pe dreapta. Poliţiştii au organizat mai multe filtre pentru verificarea conducătorilor auto care nu poartă centurile de siguranţă, nu respecta regulile de circulaţie ori nu deţin documente legale pentru circulaţia pe drumurile publice.
 
Atac terorist în Irak, cu o zi înaintea alegerilor legislative Top
O maşină capcană a explodat în oraşul sfânt Najaf, în centrul Irakului, ucigând cel puţin trei persoane şi rănind peste 50, înaintea unui scrutin legislativ considerat crucial, pentru care s-au luat măsuri de securitate excepţionale de teama atentatelor.Potrivit unui oficial din rândul poliţiei, aflat sub acoperirea anonimatului, explozia a survenit în apropierea unui autobuz care transporta pelerini, la aproximativ 500 de metri de mausoleul imamului Ali, din centru oraşului, şi a ucis un irakian şi 3 iranieni. Decesele au fost confirmate şi de surse spitaliceşti. Mai multe atentate au luat în această săptămână viaţa a zeci de persoane în Irak, iar oficialităţile irakiene şi americane au avertizat că insurgenţii pot încerca să afecteze desfăşurarea votului.
 
Crin Antonescu, din nou preşedinte al PNL. Începe războiul cu PDL şi cu PSD? Top
Senatorul de Bucureşti Crin Antonescu a fost reales sâmbătă în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, cu 986 de voturi pentru şi 357 contra. 37 de voturi au fost anulate, iar 20 de voturi au fost declarate nule.Liliana Ruse, jurnalist: "Cred că PNL este, în acest moment, oarecum izolat pe scena politică. Totul depinde de modul în care Crin Antonescu se va raporta la PSD." [64906] Înainte ca procesul de vot să înceapă, Antonescu a anunţat că obiectivele principale ale partidului pentru anul 2012, sub preşedinţia sa, vor fi obţinerea a peste 30% la alegerile parlamentare, consacrarea PNL ca partid titular al dreptei politice româneşti şi accederea la guvernare ca partid principal care determină componenţa, programele şi politicile Guvernului. Şeful PNL a precizat că asumarea şi realizarea acestor obiective presupune confruntarea cu PD-L şi PSD şi răsturnarea actualului raport de forţe de pe scena politică. "Principalul adversar al PNL până la următoarele alegeri locale şi parlamentare este partidul-stat PD-L, care s-a configurat ca un pericol la adresa statului de drept. Partizan al preşedintelui Băsescu şi al unei guvernări catastrofale, PD-L reprezintă o sinteză toxică, o expresie a degenerării sistemului. PSD reprezintă un adversar al fundamental al PNL, din punct de vedere ideologic şi electoral. Înfruntarea cu stânga este naturală într-un sistem democratic, dar logica democratică nu exclude posibilitatea colaborării la guvernare sau în opoziţie cu un partid de stânga atunci când interesul o impune", a declarat Crin Antonescu. Ziua de sâmbătă a început cu o surpriză, Viorel Cataramă trimiţând o scrisoare Congresului PNL prin care a anunţat că renunţă la candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului. Cataramă a afirmat că a eşuat în întocmirea unei liste cu 32 de persoane, reprezentând echipa împreună cu care ar fi trebuit să-şi prezinte candidatura. Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Relu Fenechiu, Mircea Diaconu, Romeo Stavarache, Dan Radu Ruşanu se numără printre cei 15 liberali propuşi de Crin Antonescu pentru funcţiile de vicepreşedinte PNL, pe lista candidatului la şefia partidului fiind şi Radu Stroe, Andrei Chiliman, ca membri BPC. Antonescu îi propusese ca vicepreşedinţi pe Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Relu Fenechiu, Romeo Stavarache, Mircea Diaconu, Dan Radu Ruşanu, Aristotel Căncescu, Lucian Iliescu, Mihai Voicu, Daniel Chiţoiu, Paul Victor Dobre, Răducu Filipescu, Cornel Popa, Vlad Moisescu şi Rareş Mănescu. Ca membri al Biroului Politic Central, Antonescu i-a menţionat pe Radu Stroe, Andrei Marga, Andrei Chiliman, Marcel Vela, Cristian Anghel, Mircia Muntean, Mariana Câmpeanu, Ilie Bolojan, Marian Petrache, Adrian Semcu, Teodor Atanasiu, Cristian Bâgiu, Mircea Moloţ, Nicolae Robu, Octavian Popa, Florin Alexe, Marius Nicoară. "Vă mulţumesc. E un moment de mare şi copleşitoare importanţă pentru mine. Aţi asumat împreună cu mine un proiect greu şi demn de PNL, de rolul său în istoria României ieri ca şi azi. Pentru mine nu este un moment de entuziasm, sunt bucuros şi recunoscător pentru încrederea dumneavoastră. Sunt bucuros şi recunoscător pentru colegii care îmi fac cinstea de a mă însoţi în BPC, în conducerea şi îndeplinirea, împreună cu întreg PNL, a acestui proiect. [...] Îi chem pe toţi colegii din PNL să vină şi să lucreze pentru realizarea proiectul adoptat azi. Îi chem de asemenea pe toţi cei care mi-au dat votul, speranţa, care aşteaptă de la noi o soluţie pentru România să aibă încredere şi să ne stea alături. Să dea Dumnezeu să fim toţi la înălţimea dorinţelor noastre, consacrate azi prin votul dumneavostră. Vă mulţumesc şi spor la treabă!", a afirmat Crin Antonescu, după anunţarea rezultatelor votului. Ludovic Orban l-a felicitat pe Crin Antonescu pentru realegerea în funcţia de preşedinte al PNL, la Congresul de sâmbătă şi a spus că, fără îndoială, "Ludovic şi Crin vor merge mai departe". "În ce mă priveşte vreau să le mulţumesc bravilor camarazi care au stat alături de mine în calea valului. Să nu fiţi îngrijorat, domnule Quintus, domnule preşedinte Quintus, Ludovicul şi cu Crinul au mers împreună într-o altă ţară. (...) Aşa că să n-aveţi nicio îndoială că Ludovic şi Crin vor merge mai departe. Vă doresc succes şi fiecăruia dintre liberali îi doresc să câştigăm viitoarele alegeri", a spus Orban.
 
I-a împuşcat pentru că i-a tăiat calea în trafic Top
Un incident grav, petrecut pe Drumul Judeţean din Prahova, dovedeşte că locul din dreapta şoferului rămâne cel mai periculos, chiar şi atunci cand nu e vorba despre un accident rutier. Un tânăr de 18 ani, aflat într-o maşină pe scaunul din dreapta, a fost împuşcat de un şofer, supărat că maşina în care se afla tânărul îi tăiase calea, făra să se asigure.
 
SUA îşi riscă relaţia cu Turcia pentru Armenia Top
Tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite se amplifică. O comisie a Congresului american a votat o rezoluţie prin care califică drept genocid masacrul armenilor pe vremea Imperiului Otoman. În timp ce Ankara a cerut Washingtonului sa blocheze acest proiect de rezolutie, Armenia a salutat iniţiativa şi a calificat-o drept o nouă dovadă de ataşament a poporului american faţă de valorile umane universale.
 
Campanie de informare pentru utilizarea numărului 112 Top
Radio România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au semnat un acord de parteneriat pentru informarea populaţiei cu privire la utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a Numărului Unic de Urgenţă 112, informează un comunicat al Radioului public. Proiectul „Campania naţională de informare referitoare la Numărul Unic de Urgenţă 112" se va desfăşura pe parcursul anilor 2010 - 2011. Prin numărul 112 se pot solicita serviciile de intervenţie: Ambulanţa, Poliţia, Pompierii-SMURD şi Jandarmeria. Numărul Unic de Urgenţă 112 este apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.
 
Grădini pe blocurile din Bucureşti? Top
Primăria Capitalei vrea gazon şi flori pe acoperişurile blocurilor. Exact ca la Boston, Chicago sau Nisa. Propunerea va putea fi pusă în practică dacă va trece de votul Consiliului General al Capitalei. Ideea municipalităţii a plecat de la nevoia de creşterea a suprafeţei de spaţiu verde. În acest moment, în Bucuresti există 11 metri pătraţi de verdeaţă pentru fiecare locuitor, iar, până în 2014, spaţiul verde trebuie să ajungă la 26 de metri pătraţi. Pentru început, vor fi înverzite acoperişurile căminelor studenţeşti. Dacă programul pilot va da rezultate, Primăria va schimba şi aspectul teraselor blocurilor.
 
Marea Neagră le-a dăruit locuitorilor din Eforie... scânduri Top
Cadou neaşteptat pe plajele din staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud. Valurile Mării Negre au adus la mal sute de metri cubi de cherestea de fag şi de brad. Oamenii nu au stat prea mult pe gânduri şi au dus scândura acasă.
 
Crin Antonescu, reales presedinte al PNL Top
Crin Antonescu a fost reales presedinte al PNL alaturi de echipa sa, obtinand 986 de voturi, in timp ce Ludovic Orban si lista pe care a propus-o au obtinut 357 de voturi, a anuntat presedintele Comisiei de numarare a voturilor, Mihail Balasescu. Acesta a precizat ca au fost 1.400 de buletine de vot, dintre care 1.363 buletine utilizate, 37 nefolosite si 20 declarate nule. ...
 
Mehedinti: O portiune din DN 57, afectata de o alunecare de teren Top
O alunecare de teren produsa in zona Cazanele Mici, in judetul Mehedinti, a dus la surparea unui mal si a rupt o portiune de circa 20 de metri din DN 57, dinspre Dunare. Incidentul a avut loc la circa 500 de metri de statuia lui Decebal sculptata in munte. In urma alunecarii de teren, pe DN57 Orsova - Moldova Noua, la kilometrul 19+400 metri, se circula pe o banda in ambele sensuri. ...
 
Craiova: Miting autorizat pentru sustinerea lui Antonie Solomon Top
Reprezentantii Primariei Craiova au anuntat ca, prin Comisia municipala de avizare a manifestarilor publice, institutia a autorizat pentru maine organizarea de catre Asociatia pentru Promovarea Principiilor Europene in Noile Structuri ale Societatii Romanesti a unui miting de solidaritate cu primarul Antonie Solomon, aflat in stare de arest preventiv. Manifestarile vor avea lor maine, de la ora 9.30, pe Esplanada Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova. ...
 
Culisele Congresului PNL in imagini Top
La fel ca si Congresul PSD tinut in urma cu doua saptamani, evenimentul similar al PNL s-a bucurat sambata de o impresionanta mediatizare, televiziunile de stiri acordand spatii largi dezbaterilor pe
 
Gordon Brown a facut o vizita surpriza in Afganistan Top
Premierul britanic Gordon Brown a sosit sambata intr-o vizita-surpriza in sudul Afganistanului, unde a spus ca ofensiva celor 15.000 de militari straini si afgani asupra bastionului taliban Marjah est
 
Spania si Italia propun o conferinta UE-Balcani in iunie, la Sarajevo Top
Italia si Spania, tara care asigura presedintia prin rotatie a Uniunii Europene, au propus sambata organizarea unei "reuniuni la nivel inalt" intre UE si tarile din Balcanii de Vest, la ince
 
Milionar la Loto, tepuit de peste jumatate de miliard de lei Top
Mihai Cazacu, cel mai mare castigator la loto din istoria Iasiului, se chinuieste sa-si recupereze o parte din bani dupa ce i-a imprumutat si nu i-a mai primit inapoi. Castigator a 3,8 milioane de
 
Directorul FBI lauda Politia romana Top
Romania este unul dintre cei mai puternici parteneri ai nostri in lupta contra atacurilor informatice, a declarat vineri directorul politiei federale americane FBI, Robert S. Mueller, la conferinta RS
 
Premierul kosovar exclude ideea unei reimpartiri a provinciei Top
Premierul kosovar Hashim Thaci a spus ca nu se pune problema deschiderii de noi negocieri pe tema proclamarii independentei sau pe tema unei eventuale impartiri a Kosovo, potrivit agentiei Beta, relat
 
Scoala de la care nu-ti vine sa chiulesti Top
Alexandru Mircescu, un elev de 15 ani, iubeste sa mearga la scoala. Asta se vede din felul in care vorbeste despre ore, materii si profesori. Este elev in clasa a IX-a la American International School
 
A stat trei ore in cioburi de sticla. Top
Arvat, un tanar de 31 de ani din Republica Moldova, a facut spectacol, ieri, intr-un centru comercial din Piatra Neamt. Dorind sa intre in Cartea Recordurilor cu cel mai mare timp petrecut printre
 
Din dragoste...de fiica Top
Suspecta de crima! O femeie este banuita ca si-a ucis propria mama. Intr-un acces de furie fata ar fi luat un cutit si i l-a infipt in picior sectionand astfel artera femurala. Si asta de suparare ca mama ii tot reprosa ca are un copil din flori. Acum ea risca ani grei de inchisoare.
 
Transformat in vanat Top
S-a impuscat in cap cu arma de vanatoare pe care-o manuia de doi ani! S-a intamplat la Constanta, iar cel care a patit-o, se pare, din greseala, era un fost militar, iesit la pensie. Desi anchetatorii merg pe ipoteza unui accident, apropiatii nu prea vor sa creada ca un om pasionat de arme face o asemenea eroare: uita ca pe teava mai are un cartus si apasa din neatentie tragaciul!
 
Santajisti retinuti Top
Infractorii romani au gasit o metoda noua si rapida de a face bani: santajul. Nu vorbim de sume mici, ca pana acum, ci de zeci ori sute de mii de euro sau de dolari.
 
Cu schiurile-n martie Top
Se cern norii peste tara! Iar cine stie sa profite de iarna pe picior de plecare, o face din plin, la munte! Pe crestele inghetate de la 2.000 de metri, din Sinaia, s-au inghesuit sute de schiori si snowboarderi. Se pregatesc pentru Free Ride Fest, ultimul concurs de gen din aceast sezon.
 
Patinaj de primavara Top
Zapada inseamna, insa, si nervi pentru unii romani. Mai ales pentru cei care au avut, azi-noapte, treaba prin unele judete din nord. Acolo, s-a circulat cel mai greu...
 
Crin, din nou Presedinte Top
Zi mare pentru liberali! Crin Antonescu a fost reales presedinte al partidului. Antonescu a ajuns astazi in finala cu Ludovic Orban, dupa ce Viorel Catarama, cel de-al treilea candidat, a renuntat pe ultima suta de metri.
 
Salvat din masina Top
Lupta pe viata si pe moarte impotriva curentilor a pompierilor din Gorj! S-au chinuit sa salveze un tanar, care a plonjat cu masina de pe un pod, direct in apele repezi si inghetate ale unui rau! Masina a ramas fixata intre pietre, dar era in pericol s-o ia la vale cu tot cu soferul dinauntru, grav ranit.
 
Moni, iar mireasa Top
Monica Columbeanu, din nou mireasa! Sotia de milionar a defilat, la Oradea, intr-o expozitie de rochii pentru cele care se vor marita.
 
Vis spulberat Top
Visa sa ajunga fotbalist profesionist si, poate, intr-o zi, chiar sa imbrace tricoul echipei nationale a Romaniei. Cariera i-a fost curmata brusc de un accident stupid si de un ghinion teribil.Desi initial parea ca a suferit o simpla fractura, medicii au sfarsit prin a-i amputa piciorul stang pentru a-i salva viata. Parintii sai sustin ca tanarul a ajuns asa si din cauza inconstientei unui medic din Targoviste. Aceasta este povestea trista a unui copil de 16 ani din Dambovita.
 
Inedite si ieftine Top
Daca ati incercat pana acum in vacante destinatii turistice gen Grecia, Turcia, Italia sau Spania si ati vrea sa descoperiti alte locuri minunate, ati putea incerca Muntenegru, Malta sau Slovacia.Daca va cumparati biletele pana la finalul lunii martie beneficiati si de 30 % reducere la pret. Acolo, puteti face de la scufundari, rafting, plimbari cu barca, pana la excursii la obiectivele istorice sau pe plaja pe insule nelocuite.
 
Rasar ofertele de case Top
Imediat cum s-au clarificat conditile de creditare pentru noua varianta a programului Prima Casa, dezvoltatorii si agentiile imobiliare au iesit la vanatoare de clienti. Locul de intalnire intre cele doua tabere, ultimul targ de profil organizat in Capitala. Reduceri de pret si de 40 %, posibilitatea platii ratelor direct la dezvoltator sau a vizionarii locuintelor pe loc.
 
Drogurile, eterna problema Top
Romania ocupa un nedorit loc patru in Europa in privinta consumului de substante etonobotancie cu efecte halucinogene. Desi "drogurile legale", asa cum erau numite aceste substante pana nu de mult, au fost interzise, problema este departe de a fi rezolvata. Substantele psihotrope nu se mai vand in magazine, ci la coltul strazii, iar numarul consumatorilor continua sa creasca.
 
Scapati de...legislatie Top
Ordonanta de retinere a inculpatilor ar trebui sa fie mai mare de 24 de ore. Procurorii spun ca astfel ar fi evitate momentele hilare in care unii infractori, desi periculosi, ajung sa fie cercetati si ulterior judecati in libertate si asta in cazul fericit in care se prezinta in fata procurorilor pentru a le fi aduse la cunostiinta acuzatiile.
 
Centura salveaza vieti! Top
Buna seara, actele la control ! Asa au fost intampinati aseara toti cei care au trecut pe soseau Pantelimon din capitala.In doar cateva ore, au fost date zeci de amenzi, iar doi soferi s-au ales cu dosar penal pentru ca au uitat ca au permisul suspendat.
 
Nababa pentru o zi Top
Cine si-a ales astazi baba n-a fost foarte inspirat! Afara ninge si e tare urat. Insa, nu trebuie sa va ingrijorati, ci sa fiti cu urechile pe Kiss FM si cu ochii pe Prima TV. Nu trebuie sa faceti mare lucru. Puneti mana pe telefon si trimiteti un sms la 0734.300.200. In urma tragerii la sorti, castigatoarea va trebui sa raspunda la intrebarea "Cine e babacul zilei?", barbat care ii va acorda rasfatul mult meritat. Babacul zilei de astazi este nimeni altul decat Olix, iar o zi in preajma lui va fi cu siguranta de neuitat.
 
Mereu la moda Top
Hainele de piele si cele de blana nu se demodeaza niciodata! Cel putin asta sustin comerciantii care isi prezinta marfa la un targ deschis in capitala. Modele pentru toate varstele si preturi negociabile, sunt cele mai mari atuu-uri cu care expozantii spera sa atraga cat mai multi clienti.
 
Fara inhibitii Top
Petrecere de pomina aseara intr-un club din Capitala. Sarbatorite... doamnele si domnisoarele, in avans pentru 8 martie. Asa ca... au lasat prejudecatile si inhibitile la intrare si au petrecut... fara perdea. Un grup de striptease din Marea Britanie a avut grija de frumoasele de la noi.
 
Moda tine de foame Top
Cine spune ca moda nu tine de foame se inseala amarnic. Cel putin asta cred studentii de la arte, care au demonstrat ca, din cateva fursecuri, turta dulce si jeleuri poti crea adevarate tinute vestimentare.
 
Accidente in lant Top
Sase oameni au murit si alti 15 au fost raniti intr-un accident cumplit, care a avut loc pe o sosea din Phoenix, Arizona, in Statele Unite. In plus, pe o autostrada din Wisconsin, a fost un adevarat haos dupa ce peste 30 de vehicule s-au ciocnit in lant.
 
Stil de Oscar Top
Mai e doar o zi pana la Gala premiilor Oscar, iar vedetele sunt in toiul pregatirilor, pentru a straluci pe covorul rosu. Chiar daca starurile cheltuie si milioane de dolari pe tinutele purtate in timpul marii ceremonii, designerii spun ca e nevoie de mai mult ca sa fie cu adevarat invingatori. Care au fost actritele cel mai bine, dar si cel mai prost imbracate pentru Oscaruri, aflati in materialul urmator.
 
Kilograme de cocaina Top
Peste 400 de kilograme de cocaina, ascunse in scanduri de lemn. Asta au gasit politistii din Peru in portul din Lima. Marfa, descoperita cu ajutorul unor scannere, urma sa fie incarcata pe un vas care trebuia sa plece spre Mexic. Daca ar fi ajuns pe piata neagra, drogurile valorau aproape 300 de milioane de dolari. La inceputul lunii trecute, politistii peruani au mai gasit intr-un depozit din orasul Callao aproape o jumatate de tona de cocaina si au arestat un important lider al unui cartel de droguri. Peru este al doilea producator de cocaina din lume, dupa Columbia.
 
Potop in Australia Top
Potop in Australia! O furtuna puternica a paralizat orasul Melbourne, lasand in urma strazi inundate si masini acoperite complet de ape.In plus, echipele de interventie lucreaza la foc continuu si in statul australian Queensland, unde aproape 3.000 de oameni au fost evacuati din calea viiturii.
 
Stiri pe scurt Top
Tigari de contrabanda pe post de suveniruri. Asta au descoperit politistii in mai multe pachete ce urmau sa fie trimise din Romania in Italia, iar pelicula "Precious" a obtinut cele mai multe premii la gala Spirit Awards care a avut loc aseara, la Los Angeles. Mai multe informatii, dar si alte noutati, aflati din stirile pe scurt.
 
Extravaganta la Paris Top
Vivienne Westwood, Issey Miyake si John Galliano... Trei mari designeri care si-au prezentat cele mai noi colectii la saptamana modei de la Paris. Cei care au avut norocul sa prinda un loc in sala nu si-au putut lua ochii de la tinutele care mai de care mai extravagante.
 
VIDEO Jaf armat la un turneu de poker in Berlin. Hotii au furat citeva sute de mii de euro - presa germana Top
Sase barbati inarmati au dat lovitura simbata la un turneu major de poker ce se desfasura la Berlin, reusind sa fuga cu citeva sute de mii de euro, transmit AFP si Reuters. Hotii, inarmati cu automate
 
VIDEO AUDIO Paula Seling si Ovi vor reprezenta Romania la Eurovision 2010, cu piesa Playing With Fire Top
Melodia Playing With Fire, interpretata de Paula Seling si Ovi, va reprezenta Romania la cea de-a 55-a editie a concursului Eurovision, ce va avea loc la Oslo (Norvegia), in luna mai. Piesa a fost com
 
O victorie prea mare pentru Crin Antonescu Top
Ai grija ce-ti doresti caci s-ar putea sa se implineasca! Iar lui Crin Antonescu i s-a implinit dorinta. A castigat puterea totala in PNL, in urma unui congres aproape parodic. Nu numai ca a fost
 
DUMINICA, 7 MARTIE, O NOUA SEARA DUHOVNICEASCA LA SFANTA EPISCOPIE A GIURGIULUI Top
Aceste seri sunt nu numai pentru adulti ci se adreseaza si tinerilor aflati pe bancile liceului, cat si elevilor din clasele primare. Spre exemplu, vineri 5 martie, cu binecuvantarea Intaistatatorului eparhiei noastre, la Centrul eparhial pentru copii si tineret Sfantul Ioan Valahul" din cadrul sediului administrativ al Episcopiei Giurgiului, a avut loc o seara duhovniceasca intitulata Sfantul Ioan Valahul model al tinerilor". La eveniment au luat parte elevii de la Scoala...
 
Marele cutremur din 2010 va transforma orasul Giurgiu intr-un cosciug pentru locuitorii sai Top
Nu este vorba despre o psihoza in masa, cum vor unii sa se inteleaga. Dimpotriva. Autoritatile romane si cateva forte externe s-au pregatit, la Giurgiu, anul trecut, in cadrul EU DANUBIUS 2009 , un proiect co-finantat de Comisia Europeana si derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Bugetul alocat exercitiului a fost de 400.000 euro. Stiti care a fost scenariul exercitiului? Intamplator sau nu totul a fost construit in jurul unui cutremur cu magnitudinea...
 
"Sindromul insuportabilitatii", o noua "boala" face ravagii printre pamanteni Top
Sarbatorile de iarna au ramas de mult in urma, insa nu ati reusit inca sa scapati de stresul pe care il puneati pe seama reuniunilor familiale si pe epuizarea rapida a bugetului? Si, ca sa fim sinceri pana la capat, sunt luni bune de cand, dincolo de sarbatori, v-ati simtit obositi, iritati, indiferenti la sexul opus chiar daca aveati in fata dumneavoastra o varianta autohtona a unui George Clooney sau Kate Moss? Incepeti usor, usor sa nu va mai simtiti dezamagit de nimeni si nimic? Opriti-va un...
 
Primarul de Giurgiu, Lucian Iliescu, vicepresedinte al PNL Top
Noile rezultate ale congresului PNL indica 986 pentru Crin Antonescu si 357 pentru Ludovic Orban. 16 voturi au fost declarate nule. Liberalii au decis: Antonescu si echipa sa vor conduce partidul. Din echipa lui Antonescu va face parte si liderul PNL Giurgiu, primarul Lucian Iliescu, care va detine una dintre cele 15 functii de vicepresedinte al partidului. Crin Antonescu a fost ales, astazi, pentru a doua oara presedinte al PNL. El obtinea aceasta functie pentru prima data in 2009, la...
 
Fiecare pasare pe limba ei... Top
Noul guvern israelian al lui Benjamin Netanyahu ar fi "neinspirat" daca ar ataca Iranul, a apreciat vicepresedintele american, Joe Biden, adaugand ca o asemenea eventualitate este putin probabila. "Nu cred ca premierul Netanyahu ar face acest lucru. Cred ca ar fi neinspirat sa o faca", a declarat Biden intr-un interviu acordat postului CNN, raspunzand la o intrebare referitoare la posibilitatea unor atacuri israeliene asupra instalatiilor nucleare iraniene. Prezentandu-si noul guvern...
 
Albumele Beatles remasterizate Top
Catalogul complet al trupei Beatles a fost remasterizat folosindu-se tehnologia digitala, albumele formatiei urmand sa fie lansate in format CD, pe 9 septembrie. Lansarea albumelor Beatles va coincide cu lansarea jocului video "The Beatles: Rock Band", primul pas major al cvartetului britanic in lumea tehnologiei muzicale digitale. Aceasta colectie nu va fi disponibila online, desi remasterizarea digitala este considerata a fi un pas important pe care producatorii muzicali il fac catre aceasta...
 
Fum ecologic Top
Locuitorii din Petrosani si Petrila sunt obligati sa inhaleze, zi de zi, de cateva saptamani, fumul provenit de la groapa de gunoi. Localnicii spun ca gunoierii au dat foc deseurilor, sa le fie mai usor sa patrunda cu buldozerele, o "metoda de lucru" pe care o folosesc destul de frecvent, dat fiind ca autoritatile locale nu au de facut niciun comentariu cu privire la poluarea astfel provocata. In schimb, la groapa de gunoi au ajuns comisarii Garzii de Mediu. Si aici apare o inexplicabila nevoie...
 
Se intampla in Bucuresti: Un stalp, uitat mijlocul strazii Top
Un stalp de electricitate a ajuns sa fie infipt in mijlocul strazii, dupa ce drumarii bucuresteni au largit o artera de circulatie din cartierul Berceni, uitand sa mute impreuna cu trotuarul si stalpu
 
Duminica Sfintei Cruci Top
Duminica a treia din Postul Sfintelor Pasti este numita Duminica Sfintei Cruci. Intr-un manuscris de la Ierusalim din secolul XIII, praznuirea Crucii din a treia duminica a Postului Mare se intitula &
 
Crin Antonescu este noul presedinte al PNL (Video) Top
Crin Antonescu este noul presedinte al PNL iar echipa de conducere propusa de el a fost declarata invingatoare. Crin Antonescu a obtinut, potrivit rezultatelor oficiale, 986 de voturi, iar contraca
 
Islandezii au respins prin referendum acordul Icesave Top
Islandezii au respins sambata prin referendum acordul financiar Icesave, care prevedea o esalonare a despagubirilor pentru deponentii din Marea Britanie si Olanda dupa ce banca islandeza online a dat
 
Ahmadinejad: Atentatele de la 11 septembrie sunt o minciuna Top
Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a spus sambata ca atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite sunt "o mare minciuna" care a servit drept pretext pentru invadarea Afganista
 
Jaf armat de 800.000 de euro, la turneu de poker in Germania Top
Indivizi inarmati au intrat intempestiv sambata intr-un mare hotel din Berlin unde avea loc cel mai mare turneu de poker din Germania si au plecat cu cateva sute de mii de euro, informeaza AFP, care c
 
Tren suplimentar intre Brasov si Bucuresti, de duminica Top
CFR Calatori a anunat ca, pentru preluarea traficului sporit de calatori de pe ruta Brasov - Bucuresti Nord, duminica va fi introdus suplimentar in circulatie trenul Accelerat 1930. Trenul va plec
 
Capsuni in ciocolata Top
Daca vrei sa-ti uimesti cu adevarat invitatii sau familia in mod sigur vei reusi daca prepari capsuni in ciocolata. Capsunile in ciocolata sunt un desert perfect, atat pantru adulti dar mai ales pentr
 
Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu vor reprezenta Romania la Eurovision Top
Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, cu melodia ,,Playing With Fire", vor reprezenta Romania la Eurovision. Concursul va avea loc in luna mai, la Oslo. Piesa ,,Playing with fire, compusa de Ovidi
 
DNA: Solomon urma sa-si cumpere o casa de vacanta in municipiul Constanta Top
Procurorii DNA au gasit printre inscrisurile ridicate in timpul perchezitiilor la locuintele lui Antonie Solomon si un act privind achizitionarea unei case de vacanta in municipiul Constanta, informeaza NewsIn. "Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la 2 martie 2010 la locuinta inculpatului Antonie Solomon, situata in Craiova (...), a fost identificata o cutie de carton ce continea mai multe pachete cu sume de bani in euro, iar in urma numararii bancnotelor aflate in cutie s-a...
 
"Redy", teparul, aparat de fiul "procuror" Top
Dezvaluirile Gazetei de Olt cu privire la medicul veterinar Paul Filip Radulescu, zis Redy, acuzat ca a inselat zeci de persoane din judetele Giurgiu si Teleorman, nu au ramas fara ecou. In timp ce, zilnic, noi victime ale teparului originar din Olt au scos capul , familia acestuia a trecut la amenintari. Cunoastem multa lume in oras si nu se stie cand va treziti la usa cu un politist sau procuror , i-a amenintat pe reporterii GdO fiul cel mic al lui Redy, viitor...
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: