Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Germania a inaugurat primul sau parc eolian pe mare</p>

Posted: 27 Apr 2010 08:36 AM PDT

Germania a inaugurat prima sa ferma eoliana in largul marii, la circa 450 kilometri distanta de coasta in apele Marii Nordului, informeaza Earth Times.
Parcul eolian, denumit Alpha Ventus, in valoare de 250 milioane de euro si format din 12 turbine eoliene, a fost lansat in cadrul unei ceremonii la care a participat si ministrul german al Mediului, Norbert Roettgen, si membrii consortiului participant la proiect, EWE, E.ON si Vattenfall Europa.
„Untilizarea energiei eoliene va juca un rol...

citiţi mai departe


<p>Trenul alimentat cu grasime de vita</p>

Posted: 27 Apr 2010 07:55 AM PDT

Un tren alimentat cu un biocombustibil obtinut din grasime de vita va circula intre orasele americane Fort Worth si Oklahoma City, potrivit Greenlaunches.
Trenul, denumit Heartland Flyer, apartine companiei de cai ferate Amtrak si este alimentat de biocombustibil din grasime de vita in procent de 20% si 80% din diesel obisnuit.

Folisind grasimea provenita de la vaci, emisiile de monixid de carbon si hidrocarbon sunt reduse cu 10%. De asemenea, astfel scad si monoparticulele cu 15% si...

citiţi mai departe


<p>Borbely va face controale cu MAI in zonele in care se taie ilegal padurea</p>

Posted: 27 Apr 2010 07:06 AM PDT

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat marti, la Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor, ca in urmatoarele saptamani vor fi facute, impreuna cu Ministerul Administratiei, descinderi in zonele unde exista banuieli ca se taie ilegal padurea, informeaza Mediafax.
"In urmatoarele saptamani vom face descinderi comune cu Ministerul Administratiei, in zonele unde avem banuieli ca se taie ilegal padurea si vom fi foarte drastici anul acesta, pentru ca nu este permis sa se...

citiţi mai departe


<p>Un sfert din emisiile UE provin din transporturi</p>

Posted: 27 Apr 2010 06:13 AM PDT

Sectorul transporturilor, inclusiv transportul aerian si maritim international, reprezinta sursa a aproximativ un sfert din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera la nivelul Uniunii Europene, arata un nou raport al Agentiei Europene de Mediu (AEM).
Desi tot mai multi constructori auto produc vehicule mai ecologice, eficienta astfel castigata este contracarata de numarul tot mai mare de calatori si marfuri si de distantele din ce in ce mai mari parcurse, se precizeaza in raport.
„In...

citiţi mai departe


<p>Prefectura vrea sa eutanasieze cainii care stau mai mult de 7 zile in adaposturi</p>

Posted: 27 Apr 2010 05:38 AM PDT

Prefectul bucurestean, Mihai Atanasoaei, a propus un proiect de lege prin care toti cainii maidanezi din adaposturile Municipalitatii Bucuresti vor fi eutanasiati daca nu ii adopta nimeni in termen de sapte zile.
Cainii bolnavi si agresivi nu vor primi acest ragaz, urmand sa fie eutanasiati imediat ce ajung la adapost, potrivit proiectului de lege inaintat de Atanasoaei Comisiei pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor.
Propunerea este considerata aberanta de catre asociatiile...

citiţi mai departe


<p>Taranii pot vinde in piete fara PFA</p>

Posted: 27 Apr 2010 04:42 AM PDT

Taranii vor avea acces liber in piete pentru a isi vinde produsele fara sa se inregistreze ca Persoana Fizica Autorizata la Registrul Comertului, a anuntat astazi ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, citat de Evenimentul Zilei.

Saptamana trecuta, sindicalistii din sectorul agricol au anunțat ca potrivit OUG 44/2008, micii producatori nu-si mai pot vinde produsele in piete din 25 aprilie, decat daca sunt inregistrati la Registrul Comertului.
„Micii producatori isi pot vinde in...

citiţi mai departe


<p>Cristian Topescu: Mai bine pe cal decat la volan</p>

Posted: 27 Apr 2010 03:42 AM PDT

Cristian Topescu, cel mai cunoscut jurnalist sportiv al Romaniei, se poate lauda cu un stil de viata echilibrat, ce l-a ajutat sa-si pastreze sanatatea si optimismul de-a lungul anilor. In interviul acordat pentru Green Report, comentatorul sportiv recunoaste ca este biciclist, nu a avut niciodata masina si ar prefera un cal in locul automobilului.
Interviu de Alina Coldea
alina.coldea@green-report.ro

Luati masuri pentru a va “ecologiza” stilul de viata?
Stilul meu de viata este atat...

citiţi mai departe


<p>Conservatorii britanici au uitat de votul verde</p>

Posted: 27 Apr 2010 03:19 AM PDT

Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, incearca sa recastige ‚votul verde’, lansand propunerea unei ‚revolutii low carbon’ si a plantarii unui copac pentru fiecare copil nascut in Marea Britanie, scrie The Telegraph.

In ciuda repozitionarii partidului drept prietenos cu mediul si a reclamelor cu sloganul „voteaza albastru, fii verde!”, Partidul Conservator nu a abrodat aproape deloc subiectul mediului inconjurator in actuala campanie electorala.

In ultima dezbatere...

citiţi mai departe


<p>Numar record de rezervari pentru modelul electric de la Nissan</p>

Posted: 27 Apr 2010 02:01 AM PDT

Peste 6.600 de oameni si-au rezervat un automobil electric Leaf, produs de Nissan, in doar doua zile de la lansarea ofertei, anunta site-ul Gas 2.0. In schimb, pe durata primei saptamani de la lansarea pre-comenzilor pentru vehiculul Ford Fiesta, doar 1.000 de oameni si-au manifestat interesul.

Doar in primele 3 ore de la lansarea ofertei, Nissan a primit 2.700 de cereri. Lista de rezervari este deschisa pentru 115.000 de persoane, pana la 15 mai.

La mijlocul lunii martie, compania...

citiţi mai departe


<p>Saci cu deseuri radioactive la groapa de gunoi</p>

Posted: 27 Apr 2010 01:15 AM PDT

Cinci saci cu deseuri radioactive de la centrala nucleara Sellafield, din Marea Britanie, au fost aruncati la o groapa de gunoi, dupa ce un scanner defect i-a clasificat din greseala ca neprezentand riscuri, relateaza The Times, in editia electronica de luni, potrivit Mediafax.
Inspectorii de la Agentia de Mediu au gasit unul dintre saci, dar se afla in cautarea celorlalti patru la groapa de gunoi Lillyhall d in comitatul Cumbria.
Deseurile, care provin din zone cu risc de contaminare...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: