Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Castelul Bran- scos la licitatie pentru un scop caritabil

Posted: 23 Mar 2010 12:12 AM PDT

m Castelul Bran 299x206 Castelul Bran scos la licitatie pentru un scop caritabil

Castelul Bran Foto:http://www.romanianpropertyonline.com

La sfarsitul acestei saptamani, in cadrul unei actiuni caritabile, va fi licitata o cina romantica la Castelul Bran, la care banii stransi vor fi donati unui copil bolnav de cancer.

Situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

Licitatia va porni de la 200 de euro, reprezentantii castelului asteptanduse ca suma finala sa depasească 2.000 de euro.
Sorin, baiatul pentru care va avea loc licitatia, are 14 ani, este din Codlea si sufera de o forma rara de cancer. El are nevoie de peste 100.000 de euro pentru a se putea opera in Franta.

Alexandru Pircu, care este unul dintre organizatorii acestui eveniment caritabil, ne spune mai precis in ce consta aceasta oferta : „Este mai mult decat o cina romantica. Este un pachet de top, pentru care musafirii vor plati tocmai ca sa nu aiba restrictii pe intreg domeniul. Seara va fi aleasa in functie de preferintele celui care liciteaza, iar noi ii vom sta la dispozitie si vom face pregatiri speciale pentru un astfel de moment exclusivist “.

„Clientul nostru «isi cumpara», de fapt, un castel pentru o seara intreaga. O echipa «invizibila» ii va indeplini orice dorinta, cu discretie maxima. Musafirii nostri vor putea sa aleaga incaperea in care doresc sa serveasca desertul sau vor putea sorbi coniac vechi in biblioteca regala”, a mai adaugat Alexandru Priscu.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Tricoul lui Michael Jackson va fi scos la licitatie

  2. Locul de copilot al lui Schumacher, scos la licitatie

  3. Licitatie pentru achizitionarea unui sistem informatic integrat in domeniul mediului


Bataia pe averea jurnalistului Dumitru Tinu, inca nesolutionata de justitie

Posted: 23 Mar 2010 03:43 AM PDT

image 2008 11 20 5155972 46 andrei iucinu mama emilia iucinu e1269336191559 Bataia pe averea jurnalistului Dumitru Tinu, inca nesolutionata de justitie

foto: media.hotnews.ro

Tribunalul Bucuresti va decide saptamana viitoare daca se va mentine decizia instantei inferioare prin care Andrei Iucinu a fost declarat unul dintre mostenitorii fostului director al ziarului “Adevarul” Dumitru Tinu.

Tribunalul Bucuresti a judecat, ieri, apelul declarat de Ana Maria Tinu si Tamara Tinu, fiica si sotia fostului director al ziarului “Adevarul”, impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 3, prin care Andrei Iucinu are dreptul la o parte din averea lui Dumitru Tinu. Avocatii celor doua parti au cerut desfintarea hotararii date de judecatorie din cauza faptului ca Andrei Iucinu ar fi depus actiunea de justitite in afara termenului de prescriptie.

Judecatoria sectorului3, a decis in luna noiembrie 2008, ca Andrei Iucinu are dreptul sa primeasca 3/8 din averea fostului director al ziarului “Adevarul”.

Dumitru Tinu a fost jurnalist si director al ziarului “Adevarul”. Tinu a debutat in jurnalism in cadrul ziarului Scanteia si era specializat pe Politica Externa in cadrul aceleiasi redactii. Dupa anul 1989, el a ajuns la conducerea ziarului “Adevarul” si presedinte al Clubului Roman de Presa. Dumitru Tinu a condus Adevarul in perioada in care se dorea o schimbare de perceptie de catre public a orientarii publicatiei de la “aservirea puterii”(comuniste). A decedat la 1 ianuarie 2003, intr-un accident de masina pe DN1, in judetul Prahova.

Tinu a lasat mostenire actiuni, un apartament in Bucuresti si o vila la Breaza, anunta Agerpres. Daca instanta va hotari ca Andrei Iucinu are dreptate, averea lui Tinu va fi impartita intre fosta sotie a acestuia Tamara Tinu si copiii Ana Maria Tinu si Andrei Iucinu.

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat in anul 2008, printr-o sentinta irevocabila, ca Andrei Iucinu este fiul natural al fostului director al ziarului “Adevarul”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Dumitru Sechelariu a fost retinut de procurorii anticoruptie

  2. Dumitru Dragomir la al patrulea mandat la LPF

  3. Razboiul pentru averea lui Ion Dolanescu continua


De acum romanii pot trimite pomelnice online!

Posted: 23 Mar 2010 12:07 PM PDT

12 300x184 De acum romanii pot trimite pomelnice online!

preotul Stefan, cel care citeste pomelnicele Foto: http://www.adevarul.ro

Se pare ca tehnologia este de departe cel mai eficient si comfortabil mod de a ne solutiona problemele, chiar si pe cele pe care inainte nu indrazneam sa ne imaginam ca le-am putea realiza prin metode virtuale.

Recent, pe internet a fost lansat un site destinat unei mici comunitati ortodoxe romanesti din Italia, care poate fi accesat si utilizat de credinciosi din intreaga lume.

Credinciosii pot avea acces liber si nelimitat la rugaciuni, acatiste si multe alte informatii utile, si pe langa acestea site-ul simplifica viata acestora, oferindu-le posibilitatea de a trimite pomelnice pentru vii si pentru morti prin intermediul acelui site.
De asemenea pe site este specificat ca pomelnicele trimise online ajung direct in mana preotului paroh, ca si cum persoanale respective le-ar inmana personal.

Idea de a crea un asemenea site apartine preotului ieromonah Stefan, care este parohul comunitatii ortodoxe romanesti din Rignano Flaminio, aflat la 35 de kilometri nord de Roma. Desi in prezent in Italia mai exista parohii cu astfel de pagini de internet, ca cele din Udine, Teramo, Pordenone, Catania şi Albano Genzano (Roma, niciuna nu ofera aceasta optiune. „Pentru ca hramul Parohiei este Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, cel mai potrivit era ca numele site-ului sa fie tot al Sfantului Prooroc”, explica creatorul site-ului. Acesta poate fi accesat la adresa www.sfantulilie.com.

Pomelnicele online reprezinta o premiera pentru site-urile parohiilor din Italia, ele fiind introduse in Peninsula pe site-ul Episcopiei Italiei, la pagina Paraclisului „Sfantul Pantelimon”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Programul “Litoralul pentru toti” trimite romanii la mare

  2. Din 25 decembrie romanii vor putea plati taxele si impozitele online

  3. Ferrari va veni la Frankfurt cu cel mai rapid model de pana acum


Judecatorii au respins neconstitutionalitatea DNA, invocata in procesul lui Adrian Nastase

Posted: 23 Mar 2010 12:12 PM PDT

parlamentar anchetat de DNA

Foto: napocanews.ro

Exceptia de neconstitutionalitate privind infiintarea Directiei Nationale de Anticoruptie (DNA) a fost respinsa marti de catre judecatorii constitutionali. Aceasta exceptie a fost ridicata in iunie 2009 in cadrul procesului lui Adrian Nastase, fapt care a determinat suspendarea dosarului.

Potrivit Mediafax, fostul ministru al Romaniei era judecat in dosarul "Trofeul calitatii in constructii" , care a fost trimis la Curtea Constitutionala, dupa ce instanta suprema a admis sesizarea CC cu o exceptie de neconstitutionalitate privind ordonanta de infiintare a DNA invocata de avocati.

Avocatul Dianei Gasparovici a invocat, in fata instantei supreme, ca OUG 134/2005 pentru modificarea si completarea OUG 234/2002 privind Parchetul National Anticoruptie este neconstitutionala pentru ca Guvernul nu a motivat normelor legale, urgenta introducerii acestei ordonante.

Avocatul a mai aratat si ca OUG 134/2005 contravine alineatelor 4 si 6 ale art. 115 din Constitutie, precizand ca ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale si nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului.

In luna ianuarie a anului trecut, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul calitatii in constructii", fiind acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in vedere obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

In acest dosar mai sunt implicati si Irina Paul Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

DNA sustine ca, in cursul anului electoral 2004, ISC, sub conducerea Irinei Jianu, "a initiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calitatii in constructii»" care isi propunea in secret, prin instituirea unor taxe de participare sa stranga bani pentru campania electorata prezidentiala a parlamentarului Adrian Nastase.

Prejudiciul cauzat ISC prin faptele inculpatilor este de 69.611.552.132 de lei vechi. In proces, ISC s-a constituit parte civila in cauza.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Adrian Nastase se muta la PSD Prahova

  2. Adrian Nastase ataca reforma lui “Muc cel Mic”

  3. Adrian Nastase isi “pune sperantele” in tanara generatie


Luni a murit una din matusile premierului Emil Boc

Posted: 24 Mar 2010 04:20 AM PDT

guvernul emil boc a cazut 300x171 Luni a murit una din matusile premierului Emil Boc

foto: .phonline.ro

V. M., barbatul care conducea un autoturism ce a accidentat mortal luni pe una dintre matusile premierului Emil Boc, in timp ce se indrepta spre casa, a fost arestat, ieri 23 martie 2010, pentru 29 de zile.

Barbatul , in varsta de 39 de ani, din comuna Margau, este suspectat ca, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 108C, intre localitatile clujene Scrind Frasinet si Rachitele, la iesirea dintr-o curba usoara la stanga, a derapat, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, si a accidentat-o pe femeie.

Victima, in varsta de 75 de ani, din comuna Margau circula pe partea stanga a drumului, iar la un moment dat a fost proiectata in afara carosabilului, apoi a murit.

Conducatorul auto a parasit locul accidentului si a fost gasit la domiciliu, in localitatea Rachitele. In urma testarii cu aparatul de etilotest, barbatul a indicat o valoare de 0.75 mg/l alcool pur in aerul expirat, ne informeaza Mediafax.

V.M. a fost retinut pe 24 de ore si este acuzat pentru ucidere din culpa, conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legala si parasirea locului producerii accidentului.

In cursul zilei de ieri, barbatul a fost prezentat Judecatoriei Huedin, cu propunere de arestare preventiva, instanta de judecata emitand pe numele sau un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile. Victima, impreuna cu sora sa, veneau din vizita de la mama lui Emil Boc si se indreptau spre casa.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Vremea in Romania in urmatoarele luni ale anului

  2. Studentii vor incepe protestele de luni

  3. Desi se afla de cinci luni in coma, a nascut un copil perfect sanatos


Senatorul Catalin Voicu urmeaza sa fie arestat preventiv

Posted: 24 Mar 2010 02:03 PM PDT

Senator anchetat de DNA

Foto: romania-actualitati.ro

Miercuri seara, Hotararea Senatului de incuviintare a cererii transmise de Ministerul Justitiei ca urmare a solicitarii DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu a fost publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit Mediafax, Ministerul Justitiei a comunicat procurorului general Laura Codruta Kovesi, Hotararea Senatului nr. 5/2010 privind cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu.

Intr-un astfel de caz, procedura standard cere ca hotararea Senatului sa fie semnata de presedintele Senatului urmand sa fie comunicata de urgenta Ministerului Justitie si sa fie trimisa spre publicare in Monitorul Oficial ca apoi hotararea sa poata deveni activa dupa aparita in MO.

Solicitarea de incuviintare pentru arestarea preventiva a senatorului Catalin Voicu s-a aprobat, miercuri, doar cu un vot peste minimul necesar.

Sedinta plenului Senatului in care s-a discutat aprobarea cererii de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu a avut loc in absenta acestuia.

Purtatorul de cuvant, Bogdan Popescu a declarat ca senatorul Catalin Voicu este internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde este monitorizat si primeste tratament.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Senatorul PSD Catalin Voicu saltat de DNA

  2. Conducerea Senatului nu a acceptat solicitarea lui Voicu de a fi ascultat in plen

  3. Catalin Voicu s-a autosuspendat


Plata anticipata a impozitului pe profit se amana pana in 2012

Posted: 25 Mar 2010 01:57 AM PDT

emil boc bancile trebuie sa le dea raspunsuri urgente firmelor care cer credite 300x200 Plata anticipata a impozitului pe profit se amana pana in 2012

Foto: gov.ro

Premierul Romaniei, Emil Boc, a anuntat la sfarsitul sedintei de miercuri a executivului ca s-a decis amanarea platilor anticipate pentru impozitul pe profit pana in 2012.

De la 1 ianuarie 2010, contribuabilii aveau obligatia de a declara si plati impozitul pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial. Platile anticipate reprezinta o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie estimat prin bugetul anului pentru care se efectueaza platile si urmeaza sa fie scazute, in vederea definitivarii, din impozitul anual datorat.

„Am decis amanarea platii anticipate a impozitului pe profit pana in 2012 pentru a sprijini mediul de afaceri", a spus Boc.

Potrivit proiectului de act normativ de modificare a Codului Fiscal, publicat in 15 martie pe site-ul Ministerului Finantelor, masura a fost propusa “in contextul reducerii capacitatii de plata a agentilor economici precum si pentru reducerea influentei bugetare determinate de aplicarea unor prevederi fiscale”.

Astfel, proiectul propune schimbarea modului de calcul a impozitului pe profit pentru contribuabilii care nu desfasoara activitate in domeniul bancar, respectiv “trecerea de la plata anuala a impozitului pe profit cu plati anticipate efectuate in cursul anului la calculul si plata trimestriala a acestuia”.

Masura de amanare a platii anticipate are ca efect “pastrarea in sectorul privat a diferentei dintre plata anticipata si impozitul pe profit real”, se argumenteaza in nota de fundamentare a actului normativ.

Revenirea la plata trimestriala a impozitului pe profit determina o influenta pozitiva asupra bugetului, pentru anul 2010, de 625,7 milioane lei (0,12 pondere in PIB), potrivit calculelor Ministerului Finantelor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit?

  2. Legea impozitului pe profit duce la infractiuni in randul microintreprinderilor

  3. 17,4% scadere de profit pentru BRD


Astazi este Ziua Politiei Romane

Posted: 25 Mar 2010 04:36 PM PDT

Wanted romaniapolitiawithrocker 250x300 Astazi este Ziua Politiei Romane

foto: 3.bp.blogspot.com

Astazi, 25 martie 2010 este Ziua Politiei Romane si se implinesc 188 de ani de istorie si traditie. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii astazi de catre Centrul de Informare si Relatii Publice al Inspectoratului General al Politiei Romane se arata ca data de 25 martie a fost desemnata Ziua Politiei Romane prin art.50 din Legea nr. 218 din 23. 04. 2002. Alegerea datei de 25 martie este legata de simbolul crestin, al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat si pe actualul drapel al Politiei Romane.

Motivul pentru care Politia Romana sarbatoreste aceasta zi este regasit in istorie inca din timpul domniei lui Dimitrie Ghica. In anul 1822, domnitorul i-a dat Marelui Aga Mihaita Filipescu, seful politiei de atunci, drapelul pe care era cusuta sigla Steagului Agiei, legalizandu-se in acest mod functionarea acestei institutii. Alaturi de acea sigla se mai afla o ghirlanda din aur in interiorul careia era prezentata Maica Domnului, inaintea Arhanghelului Gabriel, care ii aducea vestea cea buna - Buna Vestire.

In anul 1831, prin Regulamentele Organice, Agia a devenit Politie si astfel s-a creat Politia din Capitala, iar atributiile erau apropiate de cele actuale precum ordinea, paza orasului in timpul noptii, pastrarea linistii si supravegherea tuturor persoanelor care intrau in oras.

Astazi, cu ocazia aniversarii Politiei Romane premierul Emil Boc a adresat un mesaj de respect si apreciere fata de toti politistii care isi indeplinesc cu onoare datoria, dovedindu-se aparatori ai legii, ai cetatenilor si ai comunitatii. De asemenea, Emil Boc le-a cerut tuturor politistilor ca prin profesionalism in indeplinirea atributiilor, printr-o buna comunicare si colaborare cu cetatenii, sa confirme si sa consolideze increderea cetatenilor in politisti, pentru a atrage respectul si sprijinul public. Primul – ministru le-a mai cerut sa aplice cu fermitate si fara discrimare prevederile legale fata de oricine le incalca, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege!


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Astazi sarbatorim “Ziua Mondiala a Curateniei”

  2. Patriarhul Daniel serbeaza astazi doi ani de la intronizare

  3. Amplu control al Politiei Rutiere pe Autostrada Bucuresti-Pitesti


S-a reluat circulatia pe Calea Grivitei dar nu si pentru troleibuze

Posted: 25 Mar 2010 04:38 PM PDT

schita 3D a pasajului Basarab

Foto: apropo.ro

Circulatia auto de pe calea Grivitei, intre Gara de Nord si Podul Grant, a fost reluata astazi, dar doar pentru autoturisme nu si pentru troleibuze, informeaza apropo.ro.

Circulatia a fost oprita din data de 20 martie, ca urmare a lucrarilor la pasajul denivelat superior Basarab, ce au constat in montara tablierului metalic al podului hobanat (prins cu cabluri) care va traversa caile ferate din zona.

Termenul de finalizare al lucrarilor era pe data de 24 martie. Acest termen a fost respectat, iar acum traficul auto se desfasoara normal, cu exceptia troleibuzelor. Circulatia acestora se va relua pe data de 30 martie.

Circulatia troleibuzelor pe tronsonul I.Gh Duca si Pasajul Grant ramane intrerupta deoarece liniile electrice de contact ar constitui un impediment in procesul de verificare a executiei tablierului metalic al podului hobanat.

Pana la sfarsitul acestei luni, troleibuzele vor circula pe traseul anuntat ulterior si anume:

Linia 86 va functiona pe traseul actual numai intre Stadionul National si Gara de Nord, cu intoarcere prin Bd. Gh. Duca, Bd. Alexandru Ioan Cuza, Str. Leonida Varnali si Str. Polizu.

Linile 65 si 97 vor functiona pe traseul actual intre Cartierul Pajura, respectiv Strandul Straulesti si intersectia Calea Grivitei/Str. Costache Marinescu, unde, troleibuzele vor intoarce.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Pasajul Basarab va inchide circulatia pe Calea Grivitei

  2. Ninsorile pun in dificultate circulatia rutiera

  3. Circulatia pe DN 7C – Transfagarasan inchisa incepand cu 31.10. 2009


Guvernul lucreaza pentru reducerea birocratiei

Posted: 26 Mar 2010 02:29 AM PDT

declaratii fiscale1 300x225 Guvernul lucreaza pentru reducerea birocratiei

Firmele ar putea depune o singura declaratie incepand cu 2011, in locul celor aproximativ 25 obligatorii in prezent, care sa poata fi transmisa on-line, a anuntat joi, la Cluj, prim-ministrul Emil Boc.

Cu ocazia participarii la inaugurarea unui centru auto, premierul a declarat ca guvernul intentioneaza reducerea birocratiei din domeniul fiscal prin implementarea unui nou sistem pentru declararea obligatiilor fiscale si de compensare a datoriilor pe care statul le are la firmele private dupa un model german.

„Lucram acum la simplificarea declaratiilor fiscale, dar nu numai, pe care trebuie sa le completeze oamenii de afaceri in fiecare luna. Sunt 24-25 de declaratii care trebuie completate si care iau timp, bani si energie si care ingreuneaza activitatea economica. Tinta este sa ajungem, in 2011, la o declaratie unica, in format electronic, la un portal national, ca in Germania“, a afirmat Boc.

Potrivit primului ministru, la Ministerul Finantelor este analizata in prezent posibilitatea compensarii TVA de incasat cu cel de recuperat si cu alte datorii la bugetul de stat, pentru eliminarea blocajelor existente in economie si pentru a sprijini firmele.

Seful guvernului a mentionat o serie de masuri luate de catre executiv pentru sprijinirea mediului de afaceri, precum deblocarea datoriilor statului si ale companiilor care lucreaza cu statul sau programul „Rabla", afirmand ca Romania are nevoie, in acest moment, “ca de aer, de investitii publice si private” si a multumit “oamenilor de afaceri corecti din tara care isi platesc taxele si impozitele si fac investitii”.

Pentru realizarea acestor masuri menite sa sprijine mediul de afaceri din Romania a fost necesara o noua structura organizatorica la ANAF si imbunatatirea sistemului informatic.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Pentru reducerea emisiilor de gaze, britanicii vor sa dea ceasul cu 2 ore inainte

  2. Firmele care au obligatii restante vor plati penalizari in functie de perioada de intarziere

  3. Funeriu: Guvernul cauta solutii pentru deblocarea posturilor din sistemul universitar


Solomon ramane in arest

Posted: 26 Mar 2010 08:50 AM PDT

primarul suspendat al Craiovei aflat in arest

Foto: adevarul.ro

Antonie Solomon (PD-L), primarul suspendat al Craiovei, va ramane in arest deoarece Curtea de Apel Pitesti i-a respins, vineri, recursul formulat la decizia Tribunalului Arges, de mentinere a arestarii preventive pentru inca 60 de zile. Aceasta decizie este una definitiva, iar Solomon va ramane in continuare in Penitenciarul Colibasi.

Potrivit Mediafax, primarul a dorit sa fie cercetat in libertate deoarece nu reprezinta un pericol social, el declarand ca traieste in aceasta perioada o adevarata luna a patimilor si spera sa se faca dreptate.

Procurorii DNA Pitesti nu au vrut sa accepte alta varianta in afara celei de mentinere in arest a lui Solomon deoarece, sustin ei, in ultima perioada martorul in proces, Adrian Mititelu, finantatorul clubului Universitatea Craiova, ar fi primit mai multe telefoane de amenintare de la persoane necunoscute.

Pe data de 22 martie, Tribunalul Arges a constatat ca masura arestarii preventive in cazul lui Antonie Solomon este legala si temeinica, luand decizia ca acesta sa ramana in arest pentru inca 60 de zile. Solomon a facut recurs la aceasta decizie.

Pe data de 23 martie, fostul primar a fost transferat din arestul Inspectoratului de Politie Judetean Arges, unde se afla din 2 martie, la Penitenciarul Colibasi.

Decizia transferului in Penitenciarul Colibasi a fost luata dupa finalizarea rechizitoriului intocmit de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Pitesti in dosarul in care Antonie Solomon este cercetat pentru luare de mita in forma continuata si fals intelectual.

Potrivit DNA, in acest caz sunt vizate si alte persoane.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Voicu ramane in arest

  2. Si primarii sunt incatusati cateodata, nu-i asa?!

  3. Zece turisti cazati la Piscu Negru, Arges, au ajuns la spital


Locul 2 la malware si locul 7 la spam pentru Romania

Posted: 26 Mar 2010 08:57 AM PDT

malware bell adware 300x213 Locul 2 la malware si locul 7 la spam pentru Romania

Malware Foto: http://www.pchubs.com

Potrivit ultimului raport dat publicitatii de producatorul american de programe antivirus Symantec Corp, citat de Agerpres, Romania se afla pe locul doi in clasamentul statelor care produc cele mai multe atacuri informatice directionate, de tip malware, din lume, aflandu-se intre China, care ocupa primul loc, si Statele Unite ale Americii, plasat pe locul trei.

Majoritatea atacurilor directionate de tip malware, inregistrate in luna martie, provin din China (28.2%), urmata de Romania (21.1%) si Statele Unite (13.8%). Acest raport se bazeaza strict pe analiza adreselor IP ale expeditorilor acestor atacuri.

Fisierele cel mai des utilizate si atasate unor astfel de mesaje sunt de tip .XLS si .DOC, cele mai periculoase fiind cele arhivate in .RAR, care este o formula de compresie a continutului de date, ce, conform raportului, este compromisa in proportie de 96.8% atunci cand apare atasata de un e-mail.

spam1.s600x6001 300x199 Locul 2 la malware si locul 7 la spam pentru Romania

Spam Foto: http://www.life123.com

Intr-un alt studiu, numit 'The Cloud Security Company', realizat de Panda, Romania ocupa si aici un loc fruntas in clasamentul mondial al tarilor din care se expediaza mesaje spam ocupand de data asta locul 7, cu 2,53% din total.
Potrivit studiului “The Cloud Security Company” realizat de Panda, Brazilia, cu 13,76%, India, cu 10,98%, si Vietnam, cu 5,71, se situeaza pe primele locuri in topul tarilor din care au fost trimise cele mai multe spam-uri in primele doua luni ale acestui an. Acestea sunt urmate de Coreea de Sud, cu 6,32%, SUA, cu 5,46%, si Rusia, cu 2,85%.
Clasamentul surselor de spam pe oraşe este condus de Hanoi (Vietnam), Seoul (Coreea de Sud), New Delhi (India), Bogota (Columbia), Sao Paulo (Brazilia), Bombay (India) şi Bangkok (Thailanda).
De asemenea din datele producatorului de solutii de securitate PandaLabs, citate de Mediafax, reiese clar ca Bucurestiul se plaseaza pe pozitia a opta in topul oraselor, top realizat dupa acelasi criteriu, cu 1% din spam-uri.
Cele cinci milioane de email-uri analizate de Panda au venit dintr-un total de un milion de adrese de IP diferite, ceea ce sugereaza ca fiecare adresa a fost responsabilă pentru cinci astfel de mesaje, fiecare IP putand identifica unul sau mai multe calculatoare.
Scopul mesajelor de tip spam este de a tenta persoanele neavizate, sa cumpere produse si servicii mai mult sau mai putin legitime. Intalnim in mod curent spam comercial si uneori spam legat de anumite momente (campionate internationale, evenimente, subiecte de interes global), iar principala ispita folosita ca parte a tehnicilor sociale implicate a fost promisiunea de a trimite fotografii si filme cu fete din Brazilia.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Topul Libertatea Presei : Romania, locul 50

  2. Romania pe locul trei in clasamentul saraciei din UE

  3. Romania, pe locul 70 in clasamentul mondial al discriminarii femeilor


Incepand de astazi vom trece oficial la ora de vara

Posted: 27 Mar 2010 05:36 AM PDT

schimbarea de ora

Foto: sibiu7.com

Astazi, Romania trece la ora de vara. In noaptea de sambata spre duminica, ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Potrivit Mediafax, CFR a anuntat ca aceasta schimbare de ora nu va afecta mersul trenurilor, dar totusi vor fi mici intarzieri pentru trenurile aflate in circulatie intre orele 3.00 si 4.00 (ora de iarna). 86 de garnituri aflate in circulatie la ora 3.00 vor fi afectate de trecerea la ora de vara, din care 26 au in componenta vagoane de dormit.

Pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 3.00 respectiv 4.00, trenurile vor pleca din statii dupa ora oficiala de iarna, apoi ele vor pleca din statie conform orelor din mersul trenurilor.

Nu vor fi influentate trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria deoarece si in aceste state se va face trecerea la ora de vara.

Dupa ce vom da ceasurile cu o ora inainte, diferenta dintre ora Romaniei si Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. Duminica va fi cea mai scurta zi din an, cu numai 23 de ore.

Conform Conventii fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda, diferentele intre ele apar deoarece la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus.

Numerotarea fusurilor porneste de la meridianul de origine aflat in Marea Britanie, localitatea Greenwich, in sens pozitiv catre est. Astfel ca, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale ora fusului 1 si a Europei Orientale ora fusului 2. Romania face parte din fusul orar 2.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Incepand de astazi, 4.400 de angajati ai CFR-ului vor ramane someri

  2. Carburant mai ieftin de la Petrom, incepand de astazi

  3. UPDATE: Incepand de astazi, romanii pot intra in R. Moldova fara vize


Accident grav la Davidesti

Posted: 27 Mar 2010 07:21 AM PDT

lumanari_steag Vineri seara, in jurul orei 19, un grav accident s-a produs in satul Contesti, comuna Davidesti. Din motive necunoscute, un autoturism a intrat în plin intr-un grup de persoane. In urma impactului, o fetita in varsta de 11 ani a decadat, iar mama sa se afla in stare grava.


La Timisoara s-a inaugurat cel mai mare spital din vestul tarii

Posted: 28 Mar 2010 08:36 AM PDT

spital privat de fertilizare in vitro

Foto: evz.ro

La Timisoara s-a inaugurat ieri cel mai mare spital privat din vestul Romaniei. Spitalul Athena este construit pe Calea Aradului fiind axat in principal pe reproducere umana asistata si ginecologie.

Potrivit EVZ, tot aici se afla si cel mai bine dotat Centru de Fertilizare in Vitro si Infertilitate din tara. Investitiile in acest spital au fost de peste 12 milioane de euro.

Principalul actionar, prof. dr. Konstantinos Giatras, a terminat facultatea la Timisoara si il va avea ca si partener pe acad. prof. dr. Ioan Munteanu, primul medic din Romania care a realizat fertilizarea umana in vitro. Deoarece institutia similara "de stat" a fost inchisa anul trecut, pe lista de asteptare se afla deja 300 de cupluri.

In acest spital pot avea loc pe an, cel putin 5.000 de nasteri si 4.000 de interventii chirurgical. Spitalul Athena mai dispune si de o banca de celule stem, cu posibilitatea de stocare si conservare. Banca va functiona din luna mai iar directorul spitalului spune ca "Prelevarea si stocarea (pentru 20 de ani) se va face la cele mai inalte standarde, la un pret rezonabil, de aproximativ 1.500 de euro"

Spitalul Athena este si unul de chirurgie, oferind servicii permanente 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, linie directa si permanenta de garda pentru ATI, neonatologie si obstretica-ginecologie. De asemenea, tot in incinta spitalului mai intra si un laborator de analize (pentru imunologie, bacteriologie, biochimie, analiza urinei si hematologie), un centru de diagnostic prenatal (dotat cu ecografe, inclusive Doppler 4D, si unde se pot depista sarcinile cu grad inalt de risc, pe langa colposcopie şi amniocenteza) si un departament pentru interventii septice.

Tarifele sunt afisate la receptie. O interventie chirurgicala variaza intre 600 si 3.000 de euro, nasterea, indiferent de metoda aleasa (naturala sau cezariana) costa 1.500 de euro iar o interventie laparospica, 1.350 de euro. Fertilizarea in vitro este de doua ori mai ieftina decat in Ungaria ajungand undeva la pretul de 1.500 si 2.600 de euro.

In cadrul acestor preturi pacientii au parte si de anumite servicii pe durata zilelor de spitalizare (TV, masa la alegere, cazare, tratament medical).


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Petitie online, pentru infiintarea unui spital in Copou, Iasi

  2. Un director de spital are salariu de 10.200 lei

  3. Spitalul de Urgenta Floreasca a inaugurat o noua Unitate de Arsi si Chirurgia Mainii


MAE continua seria manifestarilor dedicate Zilei Internationale a Francofoniei la Bucuresti

Posted: 28 Mar 2010 11:19 PM PDT

francophonie21 295x300 MAE continua seria manifestarilor dedicate Zilei Internationale a Francofoniei la Bucuresti

Ministerul Afacerilor Externe a gazduit in luna martie 2010, la Bucuresti, o serie de manifestari dedicate aniversarii Zilei Internationale a Francofoniei (20 martie) cu Simpozionul „Cea de-a 40-a aniversare a Francofoniei. Diversitatea in serviciul pacii".

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, a adresat un mesaj in deschiderea evenimentului, organizat de Ministerul Afacerilor Externe (la Biblioteca Centrala Universitara) in parteneriat cu un grup de ambasade si reprezentante francofone acreditate la Bucuresti – Ambasadele Canadei, Frantei, Elvetiei, Tunisiei, Vietnamului, Delegaţia Wallonie Bruxelles, Antena Regionala a Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) si Biroul Regional al Agentiei Universitare a Francofoniei (AUF) pentru Europa Centrala si de Est.

Tema Simpozionului reia deviza sub care se desfaşoara anul acesta manifestarile dedicate Zilei Internationale a Francofoniei organizate de statele francofone din intreaga lume: „Diversitatea in serviciul pacii".

Dezbaterea – moderata de Luca Niculescu, redactor sef al RFI Romania – s-a desfasurat sub forma unui panel cu cinci conferentiari din: Romania (Ioan Panzaru, Rector al Universitatii Bucuresti), Belgia (Roger Dehaybe, Administrator Onorific al AIF), Tunisia (Mongi Bousnina, fost ministru al Culturii), Canada (David Morin, Director adjunct, Reteaua francofona de cercetare asupra operaţiunilor de mentinere a pacii) si Franta (Alain Foix, scriitor, filozof si dramaturg) si a prezentat evolutia si dinamica Francofoniei pana in prezent, precum si perspectivele sale de viitor.

La manifestare au fost prezenti ambasadori ai statelor francofone acreditate la Bucuresti, reprezentanti ai corpului diplomatic, personalitati din mediul cultural si universitar, studenti si elevi.

In fiecare an, in data de 20 martie , tarile care au franceza ca limba oficiala de cultura, de lucru sau de comunicare internationala, sarbatoresc Ziua Francofoniei.

Termenul de "Francofonie" a fost utilizat , intr-o prima acceptiune, la sfarsitul secolului al XIX-lea, pentru a desemna spatiile geografice unde limba franceza era folosita in mod curent.

Romania a intrat in Francofonia institutionala in noiembrie 1991 cu statul de "observator", iar in octombrie 1993 a devenit membru cu drepturi depline.

Din Organizatia Internationala a Francofoniei fac parte in prezent 55 de state membre, 2 state cu statul de membru asociat si 13 state cu statut de observator. Conform unui raport privind francofonia in 2006-2007, 128 de milioane de oameni vorbesc franceza fluent sau o folosesc in mod regulat si 100-110 milioane de oameni de toate varstele care locuiesc in tari ne-francofone invata aceasta limba.

In septembrie 2006, Bucurestiul a gazduit al 11-lea Summit al Francofoniei, Romania fiind prima tara din Europa de Est care a organizat un asemenea eveniment de amploare.

Prezenta Romaniei in toate instantele Francofoniei, Sommet-uri, Conferinte Ministeriale, sesiuni ale Consiliului Pemanent al Francofoniei etc. reprezinta o oportunitate de dialog cu factori de raspundere in 56 de tari din intreaga lume.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Parteneriatul romano-francez in domeniul educatiei continua si anul acesta

  2. Se da startul la Premiul Tanarului Scriitor de Limba Franceza

  3. Inscrierile la BAC se fac in “vacanta”


Alianta T. A. T. A. vrea aceeasi reducere a varstei de pensionare pentru ambii parinti

Posted: 29 Mar 2010 04:17 AM PDT

parinti si copii 16792 200x300 Alianta T. A. T. A. vrea aceeasi reducere a varstei de pensionare pentru ambii parinti

foto: 2.bp.blogspot.com

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri, 28 martie 2010, de catre Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T. A. T. A. se arata ca Alianta ii solicita premierului Emil Boc sa revina asupra deciziei de a accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mult de doi copii, si sa fie de acord ca aceasta masura sa se aplice tuturor parintilor, atat mamelor cat si tatilor.

Liderul TATA crede ca solicitarea sefilor confederatiilor sindicale, care au propus Cabinetului sa reduca varsta de pensionare a mamelor, este “profund discriminatorie”, si transforma tatal intr-un parinte de “rang inferior”. De asemenea, liderul TATA a mai afirmat in comunicat ca: ” este regretabil ca ideea a apartinut unor reprezentanti ai societatii civile si ca a fost imbratisata de Cabinetul Boc, desi este profund nelegala si neconstitutionala, netinand cont de faptul ca mama si tatal au drepturi si obligatii egale”.

Premierul Emil Boc a anuntat saptamana trecuta, dupa o discutie cu sindicatele, ca Guvernul “poate accepta” ca varsta de pensionare sa fie redusa cu un an in cazul femeilor cu unul sau doi copii, si cu doi ani pentru cele care au mai multi copii.

Alianta T. A. T. A., care militeaza pentru drepturile tatilor din Romania, ii transmite premierului Emil Boc si ministrului Muncii, Mihai Seitan, ca va sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in cazul unui refuz de a micsora varsta de pensionare si pentru tati, nu doar pentru mame.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Varsta de pensionare ar putea sa scada pentru femeile care au copii

  2. Varsta de pensionare a femeilor si barbatilor va creste la 65 de ani pana in anul 2030

  3. Marii producatori auto formeaza Alianta pentru Hidrogen


Afla aici unde se opreste apa in Pitesti

Posted: 29 Mar 2010 04:34 AM PDT

robinet Societatea Apa Canal 2000 SA Pitesti va sista furnizarea apei potabile, dupa cum urmeaza:
1.In noaptea de marti spre miercuri 30 – 31.03.2010, intre orele 2200 - 0500 fiind afectati urmatorii consumatori din zona Centru: str. Armand Calinescu, str. Dumbravei si str. Trivale (case si unitate militara). Oprirea apei este necesara pentru inlocuirea unei vane pe reteaua din str. Trivale –Casa Pionierului.


“Lumina de la malul marii”- organizat fara ajutor financiar din partea Ministerul Turismului

Posted: 29 Mar 2010 06:03 AM PDT

elena udrea ministrul turismului 300x244 Lumina de la malul marii organizat fara ajutor financiar din partea Ministerul Turismului

Elena Udrea Foto: turnulsfatului.ro

Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii, a declarat sambata, la Constanta, ca evenimentul “Lumina de la malul marii” va fi organizat si in acest an de Paste, insa fara ajutor financiar din partea Ministrul Turismului.

Ministrul a declarat clar si raspicat ca :”Lumina de la malul marii se face si anul acesta. Diferenta fata de anul trecut este aceea ca Ministerul Turismului nu finanteaza evenimente in mod special, dar sprijina autoritatile publice locale”.

“Oamenii care vor dori sa vada marea inca de la inceputul lui aprilie vor veni aici. Este un eveniment frumos, s-a tinut in fiecare an, sa speram ca vor fi destui cei care vor alege litoralul de sarbatorile pascale”, a mai adaugat Udrea.

Ministrul a precizat ca unul dintre cauzele scaderii numarului de turisti in perioada aceasta este faptul ca Pastele este sarbatorit mai devreme decat in alti ani, iar vremea nu va mai fi atat de calda.

Anul trecut, unul dintre cele mai cunoscute evenimente organizate pe litoral cu ocazia Pastelui a fost concertul sustinut de Goran Bregovici, in statiunea Mamaia, eveniment realizat si cu ajutorul Ministerului Turismului, acesta oferind ajutor financiar.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Spectacolele de Craciun de la malul marii

  2. Intalnire fara succes la Ministerul Educatiei

  3. Boc si Udrea pregatesc sprijin financiar pentru Republica Moldova


Romanii isi doresc reintroducerea pedepsei cu moartea

Posted: 29 Mar 2010 01:02 PM PDT

sondaj ADP

Foto: capshunik.wordpress.com

Un studiu al Asociatiei ProDemocratia (APD) releva faptul ca romanii ar vota intr-un numar extrem de mare aplicarea pedepsei cu moartea, de asemenea ei ar mai dori si pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa, sau retragerea cetateniei romilor infractori sau a celor care cer autonomia tinutului secuiesc.

Mediafax anunta ca in cazul in care ar fi consultati, 94% dintre romani ar opta pentru retragerea cetateniei romilor care comit infractiuni iar 91% ar alege reintroducerea pedepsei cu moartea. Pentru cei care critica religia ortodoxa, 88% dintre romani ar cere pedepsirea penala, in vreme ce 89% ar opta pentru retragerea cetateniei celor care cer autonomia tinutului secuiesc.

Acest studiu a ADP a urmarit sa vada efectele pe care le-ar putea avea votul la un referendum, influentat de o retorica justitiara, asupra societatii si deciziile care o data luate, ar incalca drepturile omului si genera efecte nedemocratice.

Liderul ADP, Cristian Parvulescu spune ca majoritatea din tara noastra, adica romanii ortodocsi nu accepta teme ce nu se pliaza pe valorile lor si ca in apararea valorilor majoritatii intervine un spirit justitiar ce invoca la luarea unor decizii ce contravin drepturilor omului, precum acela la libera exprimare.

Studiul prezentat a fost realizat de CCSB, la cererea ADP. Metoda de sondare folosita a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-a desfasurat in perioada 24-27 martie 2010 pe un esantion de aproximativ 1.060 de persoane. Un studiu de acest gen poate avea o eroare de plus sau minus 3,1 la suta.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Asistenta lui Murray, vinovata de moartea lui Michael Jackson

  2. Noi informatii despre moartea faraonului egiptean Tutankamon (Video)

  3. Statul american Ohio introduce pedeapsa cu moartea printr-o singura injectie


Se continua vaccinarea copiilor impotriva virusului A/H1N1

Posted: 29 Mar 2010 10:14 PM PDT

Institutul Cantacuzino produce vaccinuri impotriva virusului A/H1N1

Foto: realitatea.net

Ministerul Sanatatii pregateste imunizarea copiilor intre 5 si 16 ani contra virusului A/H1N1, desi Institutul "Cantacuzino" nu a terminat studiile pentru realizarea vaccinului.

Ordinul, aparut saptamanta trecuta in Monitorul Oficial, spune ca administrarea vaccinului la copiii intre 5 si 16 ani se face doar pe baza consimtamantului scris al parintelui sau tutorelui legal al copilului minor, realizat pe baza unui formular. In lipsa acestui consimtamant, copilul nu va fi vaccinat.

Potrivit EVZ, medicii care vor vaccina copiii vor fi nominalizati de catre directiile de sanatate (DSP), iar formularele completate si semnate de parinti sau tutorii legali ai copiilor vor fi depuse la directia unitatii scolare.

Prof. dr. Geza Molnar spune ca chiar daca virusul A/H1N1 nu mai prezinta un risc atat de mare, activitatea lui fiind una scazuta in Europa, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) prefera sa fie precauta si mentine nivelul de alerta.

Pericolul pandemiei de gripa noua nu a trecut, deoarece in emisfera nordica abia de acum va incepe sezonul gripal. Dupa o evaluare clara, OMS va hotara daca va ridica nivelul de alerta sau nu.

In Romania, valul imbolnavirilor cauzate de gripa noua a sistat pentru moment la fel ca si productia vaccinului pandemic de la Institutul "Cantacuzino". Aceasta productie va fi reluata dupa data de 15 aprilie, deoarece institutul se afla intr-o faza de retehnologizare a liniei. Vaccinul se afla in stadiul de testare la copii.

De asemenea, Agentia Europeana a Medicamentului (AEM) a trimis un comunicat in care se precizeaza ca vaccinul Rotarix nu prezinta un risc pentru sanatatea publica, chiar daca in el s-au gasit resturi de ADN din circovirusul porcin de tip 1. Expertii au cerut insa continuarea analizelor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Vaccinul impotriva virusului AH1N1, vandut on-line

  2. Vaccinul impotriva virusului AH1N1 va fi gata in noiembrie

  3. Vaccinarea impotriva gripei porcine incepe mai devreme cu o luna


Mama FNI, isi alina suferinta din penitenciar prin poezie

Posted: 30 Mar 2010 03:55 AM PDT

image 121318561383956800 1 300x300 Mama FNI, isi alina suferinta din penitenciar prin poezie

Maria Vlas foto: media.realitatea.net

Mama FNI, Ioana Maria Vlas, condamnata, in anul 2009, la zece ani de inchisoare in procesul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI) – a obtinut premiul trei in cadrul concursului national de Creatie Literara al persoanelor private de libertate, intitulat “Poezie de puscarie” cu poezia “Iarna la Targsor”, desfasurat la Penitenciarul Rahova.

Concursul a fost derulat in parteneriat cu Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, Asociatia “Euto Culturart”, Societatea Romana de Radiodifuziune si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”.

Mama FNI, incarcerata la Penitenciarul Targsor, a multumit celor care au avut initiativa organizarii acestui proiect pentru ca “au dat celor ascunsi dupa gratii sansa de a arata ca au suflet, dar si pentru ca impactul asupra mentalului colectiv romanesc va fi mare, intrucat romanii vor vedea ca dincolo de gratii nu sunt monstrii sau infractori, ci sunt oameni. Din pacate justitia romana nu vede decat ce scrie in textul penal, dar cei care fac o fapta nu seamana unii cu ceilalti. Poate in viitor, ne veţi privi altfel”, a spus Vlas.

Maria Vlas, a recitat in fata detinutilor adunati in sala de ceremonii a Penitenciarului Rahova, poezia “Iarna la Targsor”, cu care a castigat locul trei la Concursul National de Creatie Literara al persoanelor private de libertate, intitulat “Poezie de puscarie” si pe care a descris-o ca fiind un “pamflet”:

“Gerul bate solzi de gheata/Pe cupole imaginare/ Vantul suiera serpeste/Prin nameti croind carare.

Tupilata-n patru colturi/Aruncata-n camp deschis/Zace comatos “parnaia”/Intre trezire si vis
Pe clopotnita-i modesta/ Napadita de ninsori/ Cruci cernite-n bezna alba/ S-a lasat un stol de ciori.

Zgribulite si flamande/ Dumicand in pliscuri norii/ Croncane, cohe pocite/ Spre zabrelele inchisorii.

Si-n tacerea viscolita/ Sub al serii rece dom/ In blestem se-ngemaneaza/Glas de cioara, plans de om”(Realitatea.net)

De asemenea, Vlas a mai spus ca” poezia are un rol taumaturgic”, si ca “poezia ii face pe oameni sa se lecuiasca de rele. Prin acest program asta se si urmareste – o deculpabilizare interna. In momentul in care iesi, trebuie sa fii curatat”, precizand ca ea nu a scris pentru penitenta, ci pentru ca “stie sa scrie si va scrie”. Ea este iubitoare de proza, decarand ca scrie istoriile din Penitenciarul Targsor, pe care spera sa le publice, anunta Mediafax.

Mama FNI, Ioana Maria Vlas a mai declarat ca in inchisoare isi ocupa timpul in spatele gratiilor citind, scriind si invatandu-si colegele limbi straine, organizand cenacluri literare si citindu-le detinutelor din Eminescu.

Intrebata de starea sa de sanatate, Vlas a raspuns ca este mai “infloritoare ca niciodata, spre disperarea dusmanilor” si ca nu se mai roaga de mult timp si ca nici nu plange in spatele gratiilor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Ieri la DNA primarul Craiovei, azi Maria Vlas

  2. Festivalul International de Poezie de la Sibiu

  3. Expozitia de poezie: 3 voci despre Mihai Eminescu


Dominique Strauss-Kahn: “intarzierea adoptarii euro nu e un lucru rau in cazul romanilor”

Posted: 30 Mar 2010 12:08 PM PDT

flickr 284868798 image 300x200 Dominique Strauss Kahn: intarzierea adoptarii euro nu e un lucru rau in cazul romanilor

Dominique Strauss-Kahn Foto: http://images.cdn.fotopedia.com

Dominique Strauss-Kahn, directorul FNI, considera ca este important ca Romania sa fie pregatita pe deplin pentru acest pas, acea de a adopta euro.

Marti directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca prelungirea calendarului de adoptare euro de catre Romania nu este neaparat un lucru rau, deoarece mai important este ca tara sa fie pregatita pentru a face acest pas.

La o conferinta din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Strauss-Kahn a mai afirmat ca : “Acordul cu FMI, UE si alte institutii nu are rolul de a ingradi procesul de adoptare euro de catre Romania. Dimpotriva, scopul este de a pregati Romania pentru adoptarea euro”.

“Probabil ca nu va fi un lucru rau daca va fi o amanare a calendarului de intrare in ERM 2 in 2012 si de adoptare a euro in 2015. Mai important este drumul si indeplinirea criteriilor de catre Romania”, a mai completat el.

Romania si-a propus sa adopte euro de la 1 ianuarie 2015, ceea ce presupune in anticamera zonei euro, ERM 2 (mecanismul ratelor de schimb) in 2012. Insa pentru aceasta, Romania trebuie sa indeplineasca mai multe criterii, printre care reducerea inflatiei, a deficitului bugetar (sub 3% din PIB) si mentinerea datoriei publice sub 60% din PIB.

Directorul FMI a mai precizat ca este important ca Romania “sa-si faca temele” in vederea adoptarii euro, fie ca aceasta se va petrece la momentul stabilit, fie ulterior.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Astazi Emil Boc s-a intalnit cu directorul general al FMI, Dominique Strauss- Khan

  2. FMI acorda imprumuturi de patru ori mai mari fata de 2008, tarilor afectate de criza

  3. In ianuarie, rezervele valutare BNR s-au imputinat cu 266 de milioane de euro


Din nou pericol mare de avalansa in Fagaras

Posted: 30 Mar 2010 01:31 PM PDT

salvamontcota2000_066 In urma avertizarii meteo si a precipitatiilor din ultimele ore, nivelul de risc de avalansa in muntii Fagaras la peste 1800 de metri (zona de climat subpolar) a crescut din nou la gradul 4, risc mare. In zona Balea Lac – Refugiul Cota 2000, stratul de zapada are 269 centimetri, din care 30 de centimetri zapada proaspata, umeda.


Greva de doua ore in scolile din Arges

Posted: 31 Mar 2010 05:15 AM PDT

greva-avertisment
Pitesti. 31 martie 2010.
Profesorii au predatora de greva. Astazi, timp de doua ore, intre 11.00 si 13.00, profesorii afiliati Sindicatelor din Invatamantul Preuniversitar Argesean „Muntenia „ au intrerupt activitatea in toate scolile si liceele din judet. Dascalii au protestat in semn de solidaritate fata de colegii lor din Buzau care se afla in cea de-a treia saptamana de greva, dar si fata de faptul ca salariile le-au fost micsotare prin taierea sporurilor. In plus si proiectul noii legi a invatamantului le-a provocat profesorilor unele nemultumiri.
Adrian Voica lider SIPA Muntenia a declarat:" Suntem timp de doua ore in greva de avertisment. Ne solidarizam si suntem alaturi de colegii nostrii din Buzau care sunt in cea de-a treia saptamana de greva generala. Intr-o alta ordine de idei dorim ca toate propunerile facute de catre organizatiile sindicale sa fie luate in considerare in ceea ce priveste proiectul noii legi a educatiei nationale. Dorim sa se prelungeasca termenul de discutii a acestei legi care este foarte importanta pentru noi. Solicitam punerea in practica alegii 221/2008 pentru care sindicatul de invatamant Muntenia are la acest moment pentru membrii de sindicat mai multe sentinte irevocabile. In acelasi interval orar, la Buzau, a avut loc un miting de protest la care a participat si o delegatie de profesori argeseni a SIPA Muntenia."
Pe perioada suspendarii cursurilor elevii au fost prezenti in clase sub supravegherea profesorilor. In acesta actiune de protest dascalii au avut sustinerea elevilor, dar si a comitetelor de parinti care s-au declarat solidari cu grevistii si au declarat ca invatamantul trebuie sa reprezinte o prioritate a Guvernului.


Fostele limuzine ale lui Penescu ruginesc in showroom-urile autovit

Posted: 31 Mar 2010 12:15 PM PDT

penescu-slr-maybach
Pitesti. 31 martie 2010.
Limuzinele Maybach 62 S si Mercedes McLaren SLR, luate in leasing de Cornel Penescu si returnate in octombrie 2009 firmei Alpha Leasing deoarece familia omului de afaceri nu mai putea sa achite ratele lunare de 20.000 de euro, inca nu si-au gasit cumparatori. De cateva luni anunturile de vanzare se gasesc pe cel mai mare site de vanzari auto din tara, autovit.ro, insa din cauza crizei nimeni nu a resuit sa le cumpere, desi preturile masinilor au fost coborate de la o luna la alta. Pana in octombrie 2009 cand cand masinile au fost duse înapoi firmai de leasing, familia Penescu platise la Maybach in jur de 450.000 de euro din totalul de 650.000 euro, iar la celălalt bolid achitase 350.000 eruo din pretul de 520.000 euro.La acea vreme Andrei Penescu prevestea parca soarta masinilor la care era nevoit sa renunte: "Tatal meu mi-a spus sa duc masinile la leasing, fiindca e sigur ca nu le cumpara nimeni si ca le va lua el inapoi cand iese din penitenciar. Pana atunci, masinile stau frumos in curtea firmei de leasing si noi nu mai platim 20.000 de euro rate pe luna," ceea ce este destul de probabil sa se si intample acum, cand Cornel Penescu este liber si se poate ocupa de afacerile familiei.
Maybach 62 S masina care a aparţinut, omului de afaceri Cornel Penescu este de vanzare de la inceputul acestui an. Automobilul are revizia generala efectuata si dispune, printre altele, de un motor de 612 CP, transmisie automata, geamuri electrice, oglinzi electrice heliomate si 12 airbag-uri. Masina este din 2006 si are 45.000 de km la bord. Pe siteul autovit.ro se mai gaseste alta masina care a apartinut lui Penescu si anume Mercedesul McLaren SLR coupé. Modelul coupé este fabricat in anul 2006 si are doar 15.000 de km la bord. Masina este inmatriculata in Romania si are de luni un preţ de 296.310 euro cu TVA. Saptamana trecuta, proprietarul cerea pe autovehicul 315.000 euro. Bolidul are un motor de 626 de CP, euro 4, iar printre dotari se numara: geamuri electrice, oglinzi electrice, aer condiţionat, tapiserie piele, jante aliaj, inchidere centralizata, alarma, airbag, servo direcţie, computer bord, xenon, pilot automat, proiectoare ceaţa. Masina poate ajunge de la 0 la 100 de km in 3,8 secunde si la 300 de km/h in 28,8 secunde. Viteza maxima este de 334 km/h. .


Suntem pe locul doi in topul tarilor cu cei mai multi disponibilizati

Posted: 31 Mar 2010 12:35 PM PDT

cautarea unui loc de munca

Foto: emaramures.ro

In urma unui studiu al Consiliului Europei, Romania ocupa un nefericit loc doi in topul tarilor in care nimeni nu este sigur de jobul sau, 13.000 de locuri de munca fiind desfiintate din luna ianuarie si pana acum.

Tara care ne devanseaza in acest top sumbru al tarilor cu cei mai multi oameni concediati este Marea Britanie. Vecinii nostri din Ungaria pot sta inca linistiti in ceea ce priveste numarul disponibilizatilor, acelasi lucru il pot face si cei din Slovacia sau Estonia.

Potrivit ProTV, in ciuda monitorizarilor facute de cei din Consiliul Europei, specialistii in resurse umane spun ca la noi se fac de doua ori mai multe angajari ca anul trecut in domeniile de IT sau financiar.

Si ca fenomenele economice din tara noastra sa fie si mai ciudate, in unele judete ale tarii, precum Harghita, Hunedoara sau Arges, salariile au crescut fata de anul 2008. In schimb, in Bacau, Botosani sau Brasov, angajatii s-au trezit la sfarsit de luna cu lefuri micsorate.

Pe usile agentiilor de ocupare a fortei de munca intra zilnic sute de oameni ramasi fara un loc de munca, dispusi chiar sa se reprofileze pe un alt domeniu doar ca sa gaseasca un job.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Romania pe locul 15 in topul tarilor cu cel mai ridicat numar de masini inmatriculate

  2. Cleopatra Stratan, pe locul doi in topul celor mai talentati copii din lume

  3. Topul Libertatea Presei : Romania, locul 50


Nu e pacaleala: Bucurestiul, paralizat de greva RATB

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

O greva spontana a aproape 2.000 de angajati ai Regiei Autonome de Transport Bucuresti a bulversat traficul in Capitala Romaniei. Doar 14 linii de tramvai au circulat in aceasta dimineata in Capitala, iar autobuzele si troleibuzele sunt la depou. De la ora 9:30 niciun mijloc de transport al RATB nu a mai iesit pe strazi, toti soferii solidarizandu-se cu protestatarii. Protestul a fost spontan, ceea ce a dat peste cap programul multor bucuresteni, care au asteptat in zadar autobuz... (read more)


Greva la RATB: "Daca iau taxi, merg degeaba la munca"

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Salariatii bucuresteni care nu locuiesc in apropierea statiilor de metrou au intarziat la lucru ore bune, deoarece greva - surpriza a Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) i-a pus sa astepte in zadar tramvaiul sau autobuzul, pentru ca apoi sa porneasca pe jos spre cel mai apropiat metrou. Daca unele autobuze si tramvaie ale RATB au circulat la primele ore ale diminetii, de la ora 08 niciun mijloc de transport de suprafata nu a mai ridicat calatori din statie. Traficul auto nu a... (read more)


Haos in trafic - bataie pe taxiuri, la propriu. VEZI VIDEO

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Trafic de cosmar, in aceasta dimineata, dupa ce greva spontana de la RATB a blocat Capitala. Incercand sa ajunga mai repede la serviciu, oamenii au ajuns sa se bata pe taxiuri, la propriu. Citeste mai departe /*'); //wrapper document.write('Get the Flash Player to see this player.'); document.write(''); var params={}; var attributes={}; var flashvars = {}; params["play"]="true"; params["menu"]="true"; params["loop"]="true"; params["allowfullscreen"]="true"; params["wmode"... (read more)


Udrea: Femeile au nevoie de mai mult respect, nu sunt pentru legalizarea prostitutiei

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la videochat-ul ziarului "Gandul", raspunzand unei intrebari, ca nu este pentru legalizarea prostitutiei, mentionand ca statul ar trebui sa ofere "acestor femei" o sansa pentru a-si castiga traiul "altfel".Udrea a fost intrebata daca este sau nu de acord cu legalizarea prostitutiei. Ea a spus ca poate nu ar trebui sa raspunda, dar ca va face acest lucru, totusi, pentru ca isi asuma ceea ce crede."Far... (read more)


Locuintele din "Prima Casa" trebuie finalizate in maximum 18 luni, in care ratele nu sunt scadente

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Locuintele care urmeaza sa fie construite in regim individual prin credite bancare garantate de stat, in programul "Prima Casa", trebuie sa fie finalizate in maximum 18 luni, cu o prelungire maxima de un an, interval in care proprietarii vor plati bancii doar dobanzile si comisioanele, nu si ratele.Durata de realizare a constructiei trebuie sa rezulte din contractul de antrepriza incheiat cu firma de constructii, in calitate de antreprenor general al imobilului, iar constructor... (read more)


EXCLUSIV: Salariile unei directii din Ministerul Agriculturii au fost majorate cu 75%, retroactiv

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Salariile personalului Directiei de management resurse umane din Ministerul Agriculturii au fost majorate cu 75%, printr-un ordin al ministrului din 26 februarie, decizia avand efect retroactiv incepand cu 5 ianuarie 2010.Ca baza pentru emiterea ordinului ministrului Agriculturii sunt invocate "avizul favorabil nr. 162580/2010 emis de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in baza acordurilor de delegare incheiate cu AM-PNDR nr. 162041/59013/05.01.2010 si AM-POP nr.162570/211139/150794/201... (read more)


Pericol de explozie in Hunedoara, dupa ce o cisterna cu substante toxice s-a rasturnat

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

O cisterna incarcata cu substante toxice s-a rasturnat, joi, pe drumul judetean care leaga localitatile hunedorene Branisca si Ilia, pompierii si politistii asigurand zona deoarece exista pericol de explozie.Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, locotenent Anemona Doda, o cisterna care poarta insemnele ca transporta substante toxice s-a rasturnat pe drumul judetean ce leaga localitatile hunedorene Branisca si Ilia."Cisterna este condusa de un ce... (read more)


Angajatii nu se mai asteapta sa primeasca prime sau cadouri de Paste

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Angajatii sunt mai pesimisti privind sansele de beneficia de prime cu ocazia sarbatorilor pascale fata de decembrie 2009, astfel ca peste 80% cred ca nu vor primi bani in plus la salariu sau cadouri din partea angajatorilor, fata de aproape 50% in perioada Craciunului, potrivit Myjob." Peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale . (...) Procentul a crescut simtitor fata de perioada sarbatorilor de iarna, cand doar 31,32% dintre angajati stia... (read more)


Protestatarii de la Autobaza Titan cer ca Oprescu sa vina sa discute cu ei

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Cele cateva sute de angajati ai RATB care s-au adunat la Autobaza Titan refuza sa incheie protestul spontan si sa revina in traseu pana cand nu vor avea o discutie cu primarul general al Capitalei pe care il asteapta in curtea depoului Titan.Liderul protestarilor, Florin Meteleanu, sustine ca negocierile purtate in dimineata zilei de joi la sediul RATB nu ii intereseaza pe cei aflati in curtea si in fata depoului Titan, ei dorind o discutie cu primarul general."Daca Oprescu nu vine aici intre no... (read more)


Medicii de familie: Nu mai prescriem retete compensate si gratuite

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Liderii organizatiilor reprezentative ale medicilor de familie au anuntat ca, incepand din 1 aprilie, nu mai prescriu retete compensate si gratuite, intrucat nu au contractul-cadru de acordare a asistentei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe sest".Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti - Ilfov, Rodica Tanasescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca a aflat ca normele la contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale pentru ... (read more)


Ce vor grevistii: soferii sa aiba salarii de aproximativ 3.000 de lei

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Angajatii RATB care protesteaza, joi, la Autobaza Titan au intentia de a cere ca tuturor soferilor si vatmanilor regiei sa le fie dat un salariu de aproximativ 3.000 de lei. Unul dintre liderii protestarilor, Florin Meteleanu, le-a spus colegilor sai, dupa ce a iesit de la intalnirea cu presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, ca una dintre revendicarile stabilite a fost aceea de a cere "grila 25" pentru cei care conduc mijloacee de transport ale Regiei Aut... (read more)


Un sofer bucurestean, impuscat in picior de alt conducator auto

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Un sofer bucurestean a fost impuscat in picior cu un pistol cu bile, joi dupa-amiaza, de catre un alt conducator auto, dupa ce barbatii au avut un conflict in trafic, pe Calea Plevnei din Capitala.Barbatul, care a tras cu arma, a declarat politistilor ca a actionat in legitima aparare, pentru ca celalalt sofer il atacase si nu a avut cum sa-l opreasca pe agresor decat impuscandu-l.Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca barbatul ranit ii... (read more)


Pemisul auto mai usor de obtinut

Posted: 31 Mar 2010 02:21 PM PDT

scoala-soferi-
Pitesti. 1 aprilie 2010.
Permisul de conducere ar putea fi mai usor de obtinut. Senatorii au aprobat o modificare ce le permite celor care au picat proba practica sa repete examenul fara a le fi testate cunostintele teoretice din nou. Cei care au picat proba de traseu pentru permisul auto, s-ar putea reprograma fara a mai sustine din nou si examenul teoretic care va fi valabil timp de un an. Chiar si asa insa cei care nu au promovat examenul practic trebuie sa efectueze un nou curs de pregatire, redus la jumatate ca numar de ore.
Initiativa legislativa a fost deja semnata de 78 de senatori. Decizional insa, in ceea ce priveste acest proiect de lege, este votul Camerei Deputatilor. Initiatorii legii au inclus si prevederea ca persoana declarata "admis" la proba teoretica, dar care nu se prezinta la proba practica de conducere a vehiculului in traseu in termen de cel mult un an de la data absolvirii cursului este declarat "respins", urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.


Frontiera-asaltata de mii de romani care se intorc in tara de Paste

Posted: 31 Mar 2010 03:17 PM PDT

mii de romani se intorc in tara cu ocazia Pastelui 300x224 Frontiera asaltata de mii de romani care se intorc in tara de Paste

Frontiera asaltata de romanii care se intorc cu ocazia Pastelui Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Luand in considerare statisticile efectuate anul trecut, cand in perioada Sarbatorilor Pascale peste 800.000 de persoane, dintre care aproximativ 490.000 erau romani, au luat cu asalt frontierele tarii, cu siguranta si anul acesta mii de romani se vor intoarce pentru o scurta vacanta alaturi de familie si prieteni ramasi in tara. Desigur acestora li se vor adauga alti cativa mii de turisti.

Politistii de frontiera ii sfatuiesc pe romanii care doresc sa petreaca Pastele alaturi de persoanele dragi din tara, sa foloseasca toate punctele de trecere de la granitele cu Ungaria si Bulgaria pentru a evita cat se poate aglomeratia.

Astfel avertizeaza politistii de frontiera, care se asteapta ca valorile de trafic sa creasca simtitor, in special in punctele de trecere de pe granita de vest, cu Ungaria, si de pe cea de sud, cu Bulgaria.

Pentru a nu retrai situatiile din anii trecuti, in care oamenii erau obligati sa astepte zeci de minute bune la cozi interminabile la Nadlac, la Bors sau la Giurgiu, oamenii legii au luat deja masuri speciale pentru a evita astfel de situatii neplacute

„In primul rand, incepand de astazi, in punctele de trecere cele mai tranzitate se va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara. Apoi, am decis ca, zilnic, aproximativ 2.200 de politisti de frontiera sa supravegheze granitele, peste 200 dintre ei urmand sa fie implicati doar in controlul celor care intra si ies din tara. Asta cu atat mai mult cu cat experienta anilor trecuti ne-a aratat ca, in urmatoarea saptamana (31 martie–7 aprilie), traficul in principalele puncte de trecere va creste cu peste 40% fata de o perioada normala. Iar anul acesta, probabil ca vom avea o crestere mai mare, intrucat Pastele catolic coincide cu cel ortodox", au explicat oficialii Politiei de Frontiera.

Oamenii legii ii sfatuiesc pe toti cei care au ales sa-si petreaca vacanţa de Paste in Europa de Vest, in Bulgaria sau Grecia sa foloseasca toate punctele de trecere de pe frontiera cu Ungaria si Bulgaria.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Copii romani care fura, e clasic in Paris!

  2. Romania este singura tara din UE care estimeaza scaderea ratei somajului

  3. Circulatia automarfarelor- interzisa pe teritoriul Ungariei, pana luni noaptea


Senatul a adoptat constructia a 50.000 de locuinte sociale

Posted: 31 Mar 2010 03:19 PM PDT

locuinte 3 300x218 Senatul a adoptat constructia a 50.000 de locuinte sociale

foto: iasiplus.ro

Miercuri, 31 martie 2010, Plenul Senatului a adoptat un proiect legislativ care prevede constructia unui numar de 50.000 de locuinte sociale, mobilate si echipate care vor fi date spre inchiriere persoanelor cu venituri modeste.

Acest proiect legislativ a fost initiat de senatorii si deputatii PSD, si prevede implementarea unui program care sa conduca in termen de 5 ani, la crearea unui fond locativ cu 50.000 de apartamente, dar si sa stimuleze domeniul constructiilor, informeaza Agerpres.

Principalii beneficiari ai acestui program sunt familiile care nu au acces la credite bancare pentru achizitionarea de locuinte cu venituri reduse, adica un venit mediu lunar pe persoana, realizat in ultimele 12 luni, sub nivelul castigului salarial mediu net lunar pe economie. Un numar de 10% din aceste locuinte vor fi destinate chiriasilor evacuati din casele retrocedate fostilor proprietari.

Unul din initiatorii acestui proiect, senatoarea PSD, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca valoarea maxima a acestor apartamente de doua camere, de pana la 60 de mp, poate fi de 50.000 de euro, dar pot fi si mai ieftine. De asemenea, proiectul prevede constituirea unui Fond social de garantare a creditelor pentru constructia de locuinte, avand un plafon de 1,5 miliarde de euro pentru primul an de desfasurare a proiectului.

Locuintele sociale construite, conform acestui proiect de lege, vor urma sa intre in patrimoniul unitatilor administrativ-teritoriale, si nu pot fi vandute.

Guvernul nu este de acord cu acest proiect legislativ pentru ca exista deja, in derulare, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului mai multe programe de constructii de locuinte.

Initiatorii acestei propuneri legislative sunt: Lia Olguta Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoana, Victor Ponta, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Florin Iordache si altii.

Propunerea legislativa a fost adopatata de Senat in calitate de prima camera sesizata, cu 38 de voturi “pentru” si 36 “impotriva”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Rusia a incheiat un acord cu Slovenia pentru constructia gazoductului South Stream

  2. Senatul a aprobat ca TVA sa fie platita ulterior incasarii facturii

  3. Reduceri de pret pentru locuinte in 2009, cu 17%


Unde se asfalteaza astazi in Pitesti

Posted: 01 Apr 2010 02:13 AM PDT

asfaltari_01
Iata programul de modernizari, amenajari si asfaltari in Pitesti, in ziua de joi, 1 aprilie.
Parcare bl.T7, str. C-tin Noica
Parcare bl.E 5, cartier Gavana
Rostuit borduri bl.E 5,cartier Gavana
Reparatii intersectie Tg. Vale
Reparatii str. H.C.C.
Reparatii la Podul peste Raul Doamnei
Reparatii pe str. Lanariei
Reparatii sens Giratoriu Smeurei
Reparatii Calea Dragasani
Formatia de Sistematizare si Interventii lucreaza astazi
Montat tevi indicatoare la Gradina ZOO
Montat indicatoare si repararea avariilor


Argesul, pe locul 3 in tara la colectat deseuri electrice si electrocasnice

Posted: 01 Apr 2010 05:32 AM PDT

Ministerul Mediului a finalizat centralizarea datelor privind actiunea „Marea Debarasare" care a avut loc week-end-ul trecut. Conform centralizarii, judetul Arges s-a clasat pe locul 3 in tara din punct de vedere al cantitatilor de deseuri electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) colectate.


Proteste la centrele Bascovele si Vulturesti

Posted: 01 Apr 2010 10:45 AM PDT

protest_bascovele
65 de angajati de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Bascovele si aproximativ 85 de angajati de la Centrul de la Bascovele au protestat joi, 1 aprilie, nemultumiti ca in urma apolicarii noii grile de salarizare pierd 60% din sporurile pe care le primeau in baza contracului colectiv de munca. Ion Penescu, seful centrului de la Bascovele, se va deplasa la prefectul Gheorghe Davidescu in audienta, vineri dimineata, impreuna cu mai multi angajati pentru a-si exprima nemultumirile. Unii angajati au primit doar 480 de lei salariu.


Cat costa cumparaturile de Paste in Deva comparativ cu restul tarii

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Inaintea Pastelui, mielul, ouale si, pe alocuri, vinul sunt mai ieftine in piete si in magazinele de cartier decat in hipermarketuri. Producatorii spun ca marile retele comerciale lucreaza cu intermediari si impun tot felul de taxe Chiar daca trebuie sa faci mai multe drumuri, iar spatiul de vanzare nu arata chiar la standarde europene, anul acesta este mai avantajos sa-ti faci cumparaturile de Paste din piata si din magazinele de cartier decat din hipermarket. O analiza realizata de...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De Paste, un weekend plin de evenimente

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Weekend-ul prelungit de Paste aduce cu sine nu numai sarbatoarea religioasa, ci si cateva evenimente laice pentru cei care caute alternative de petrecere a celor trei-patru zile libere. Carting in Bucuresti Inca de ieri, bucurestenii pot lua parte la curse de carting in centrul comercial Militari. Pana pe 6 aprilie, parcul comercial pune la dispozitia clientilor o pista cu sase carturi si personal specializat de asistenta pentru toti cei care vor sa isi demonstreze indemanarea in curbele t... (read more)


Ce inseamna sa fii cioban

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

In pofida unei potente proverbiale, datorata chipurile carnii de oaie, ciobanii nu mai au cautare la fete, iar o viata de celibat si mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor. Oierii au o vorba: cica ar fi murit mama aia care nastea ciobani, acum mamele fac numai oameni de afaceri si manechine. Din capul locului trebuie facuta o precizare care contrazice DEX-ul, dar e conforma cu realitatea: cioban nu e tot una cu oier. Doua trepte de evolutie pe care e bine sa le stapanesti macar terminolog... (read more)


Liceenii de la I.L. Caragiale au plantat flori si pomi

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Vreo 12 eleve dintr-a X-a J de la Colegiul National I.L. Caragile, din Capitala, au continuat proiectul verde cu care concureaza in competitia europeana „Scoli europene pentru o planeta vie” realizata de catre organizatia World Wide Fund si Fundatia Erste, pentru tarile din Europa Centrala si de Sud-Est. Miercuri, pe la ora 15:00, au iesit sa planteze flori in fata colegiului si pomi fructiferi in curtea din spate. Au plantat 15 crizanteme, opt crini, 10 primule si 10 pomi fructif... (read more)


Bancile pot schimba clientii rau-platnici la «Prima Casa»

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Guvernul a facut, in sedinta de miercuri, cateva modificari ale programului “Prima Casa”: √ Statul va garanta credite la cumpararea unei locuinte prin programul “Prima Casa” si solicitantilor care au detinut cote-parti din case cu alte persoane decat cu sotia sau cu sotul, indiferent de modul de dobandire. √ Nu se va mai asigura un spatiu minim de locuit, conform legii, pentru persoanele care nu mai achita ratele creditului. √ Terenul pe care sunt const... (read more)


Haos in Bucuresti!

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Nebunie ieri, la primele ore ale diminetii, in Bucuresti. Calatorii asteptau in statii autobuzele sau troleibuzele sa-i duca la serviciu, la medic sau la scoala. Nu stiau ca stau degeaba. Faptul ca nu vor lua prima de Paste a fost picatura care a umplut paharul pentru soferii RATB. In plus, nemultumiti de conditiile grele de lucru, acestia au declansat un protest spontan la Autobaza Titan, miercuri seara. In scurt timp, li s-au alaturat soferi din tot Bucurestiul. Astfel ca, ieri, n-a mai... (read more)


Mii de tone de gunoaie

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

In timpul curateniei de primavara din acest an, angajatii societatii de salubritate din Timișoara au strans peste 4.000 de tone de deseuri. „Dupa doua saptamani de activitate e cea mai mare cantitate colectata in vreo campanie de curatenie generala. S-au strans cantitati foarte mari de deseuri rezultate din curatarea gradinilor si a spatiilor verzi (crengi). Pana acum recordul era detinut de campaniile de primavara si toamna de anul trecut, cand s-au colectat in jur de 2.900 de t... (read more)


Medicii de familie raman pe pozitie: Nu prescriem retete compensate si gratuite

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Medicii de familie raman fermi pe pozitie si nu vor prescrie retete compensate si gratuite, intrucat veniturile lor sunt mai mici in 2010, discutia de joi noaptea cu conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) nerezolvand problemele generate de restrangerile bugetare."Am discutat cu conducerea CNAS joi, pana noaptea tarziu. Am cazut de acord asupra unor probleme. Dar cei de la CNAS sunt limitati de buget. Apoi initiativa legislativa apartine Ministerului Sanatatii, iar actul conti... (read more)


Atentie soferi! Veti fi supravegheati din elicopter!

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI va executa, vineri dupa-amiaza, o misiune de supraveghere a traficului rutier de pe principalele artere care leaga Capitala de statiunile turistice de pe Valea Prahovei sau de pe litoralul Marii Negre.Ridicarea elicopterului de tip EC 135 a fost solicitata de catre Inspectoratul General al Politiei Romane , in scopul bunei gestionari a actiunilor intreprinse de echipajele de Politie Rutiera de la sol.In acest sens, in elicopterul... (read more)


Telegondola din Mamaia, pregatita pentru turisti, de Paste

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Telegondola din statiunea Mamaia va fi pusa in functiune la sfarsitul acestei saptamani, pentru trei zile, cu prilejul sarbatorii Pastelui, pretul unui bilet fiind de 10 lei, ca si in timpul sezonului estival 2009.Potrivit directorului SC Telegondola SA, Marian Stefan, vor fi introduse pe linie doar 21 dintre cele 49 de cabine ale instalatiei, iar telegondola va functiona intre orele 10.00 - 20.00, in zilele de sambata, duminica si luni.Stefan a mai spus ca angajatii societatii vor termina, pana... (read more)


Studentii au facut propuneri de modificare a proiectului Legii educatiei

Posted: 01 Apr 2010 02:00 PM PDT

Studentii UNSR constata incercarea de politizare a universitatilor, excluderea lor din procesul de desemnare a conducerii in facultati si universitati, lipsa oricaror evaluari a resurselor necesare implementarii, astfel ca au elaborat o rezolutie cu modificari la proiectul legii educatiei.Reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) s-au intalnit, joi, cu studentii senatori din zece centre universitare si au semnat o rezolutie asupra proiectului Legii Educatiei Nationale, c... (read more)


Greva spontana de la RATB a incetat

Posted: 02 Apr 2010 01:01 AM PDT

soferii RATB in fata autobazei Titan

Foto: adevarul.ro

Incepand de miercuri dupa amiaza de la orele 16.00, soferii RATB au declansat un protest spontan in fata autobazei Titan din Capitala. Acestia sunt nemultumiti de reducerea salariilor si de nesemnarea contractului colectiv de munca pe anul acesta, ei refuzand sa mai iasa pe traseu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu le-a promis soferilor, intr-o intrevedere cu liderii sindicali si conducerea RATB, ca salariile lor nu vor scadea. "Le garanteaza Oprescu ca nu le scad veniturile. Ii asigur ca nu vor fi reduse veniturile, pentru ca toate principiile din contractul colectiv de munca au fost respectate. Nu s-a atins nimeni de nici un leu din salariile soferilor" a precizat primarul Capitalei citat de Adevarul. Mai mult, sefii RATB au declarat ca muncitorii si-au primit, marti, salariile in avans, pentru Sarbatorile de Paste.

Primaria Capitalei spune ca acest protest este nejustificat, bazandu-se exclusiv pe zvonuri. Protestatarii isi cer drepturile printre care, sa se respecte varsta de pensionare, sa se ofere o prima de vacanta de 80% din salariul viitor negociat, iar plata zilelor de sambata si duminica sa fie dubla si cea a sarbatorilor legale tripla.

Ieri, in jurul orei 14.00, primarul Oprescu a garantat ca nimeni nu va fi disponibilizat de la RATB, promitand resurse pentru suplimentarea bugetului si rugandu-i respectuos pe soferi sa se intoarca la lucru.

La ora 18.00, Sorin Oprescu a anuntat ca greva spontana declansata de soferii RATB a luat sfarsit, salariatii urmand sa-si reia munca in aceasta seara.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Sorin Oprescu vrea sa repare gropile Capitalei cu ajutorul armatei

  2. Angajatii de la Metrorex vor continua greva inceputa marti

  3. Noi ganduri ale lui Sorin Oprescu


Muzeul manelelor-pe Internet!

Posted: 02 Apr 2010 01:46 AM PDT

Formatia Generic 299x300 Muzeul manelelor pe Internet!

Formatia Generic Foto: danciotoigeneric.ro

Petre Birlea, un tanar de 25 de ani, absolvent a doua facultati, dintre care una in Franta, student la a treia, are o pasiune de nedescris pentru manele si pentru acest fenomen nascut, de aceea a decis sa adune toate inregistrarile de manele pe un site pe care l-a denumit “Muzeul Manelelor”.

Pe site-ul manelevechi.info, facut de Petre Birlea pot fi gasite cantece si formatii de mare succes, unele vechi de aproape un sfert de secol, uitate poate de unii, ca Generic, Albatros, Azur sau Odeon,"Cenuşăreasa", "S-a rupt lanţul de iubire", "Se mărită Mona mea", "Manuela". Pe acest site poate fi gasit "Muzeul de manele" cu marile succese ale inceputurilor acestui fenomen muzical. Petre, prin 2001, licean fiind, inregistra muzica pe CD-uri, ca sa castige un ban in plus.

Momentul in care tanarul pasionat de ritmul manelelor a devenit curios si nerabdator sa afle si sa adune cat mai multe informatii referitoare la muzica lautareasca si maneaua veche a fost cand intr-o zi, cineva i-a cerut unul muzica de acest gen. Si asa a ajuns sa se ocupe de trei ani deja de site-ul respectiv, un loc in care aduna, primind de la alti pasionati sau gasind el insusi, zeci de compozitii ce altadata erau extrem de populare pe la restaurante, nunti ori sali de spectacol.

Intre timp, trebuie mentionat faptul ca Petre a absolvit Filologia, sectia Studii Culturale Europene a Universitatii Bucuresti, a terminat Sociologia in Franta, la Universitatea din Provence, si e student la Psihologie, tot in Bucuresti, iar el de obicei asculta electro-pop şi rock.

Pentru muzica lautareasca a mai creat un site: lautarie.net. "Cred ca maneaua si manelistii, inclusiv cei de azi, sunt nedreptatiti. Sunt dispretuiti pe nedrept. Cumva, in randul celor care se considera intelectuali se petrece acelasi fenomen ca la tabloide. Stramba din nas cand le pomenesc, dar isi sucesc gatul prin metrou ca sa vada vreo stire sau vreo poza. Eu cred ca manele asculta mai multi oameni decat recunosc", declara Birlea.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Cand nimeni nu te asculta, scrie-ti problema pe Internet!

  2. Si-a gasit fiul de 7 luni dat spre adoptie pe Internet

  3. Datele personale afisate pe internet va pot pune in pericol jobul dorit


Parintele PC-ului s-a stins din viata

Posted: 02 Apr 2010 10:10 AM PDT

“]47579471 1 Parintele PC ului s a stins din viata

[foto: AP

Dr Henry Edward Roberts, supranumit si "parintele computerului personal", cel care a lansat carierele fondatorilor Microsoft, Bill Gates si Paul Allen, a decedat la varsta de 68 de ani.

Dr Roberts a fost inventatorul lui Altair 8800, un aparat care a impulsionat era computerelor personale. Gates si Allen l-au contactat dupa ce au observat inovatia pe coperta unei reviste, oferindu-se mai apoi sa scrie un program pentru ea. Software-ul final a fost denumit Altair-Basic, fundatia propriu-zisa a marii afaceri de astazi – Microsoft.

"Ed a fost dispus sa-si asume riscurile de rigoare cu noi – care eram pe atunci niste tineri fara experienta intr-un domeniu nou aparut – si pentru asta ii vom fi mereu recunoscatori", au declarat cei doi sefi a firmei americane intr-o declaratie de presa in care si-au exprimat condoleantele. "Ziua in care software-ul nostru netestat a functionat pe Altair-ul sau a reprezentat inceputul multor lucruri frumoase", au mai spus ei.

Cofondatorul firmei Apple, Steve Wozniak, si-a exprimat si el regretele pentru trecerea in nefiinta a celui care "a avut curajul sa faca un pas decisiv, un pas fara de care noi nu realizam nimic in prezent".

Roberts a fost fondatorul companiei MITS, pe care a vandut-o in 1977 dupa cateva realizari remarcabile. S-a stins din viata ieri, 1 aprilie 2010, dupa o lunga lupta cu pneumonia.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Astazi s-a stins din viata Valeriu Lazarov

  2. Bill Gates investeste in reactoare nucleare avansate

  3. Dani Otil: "Toate acuzatiile absurde impotriva Mihaelei s-au stins in fata justitiei…"


Aeroportul din Targu Mures va fi inchis timp de o saptamana

Posted: 02 Apr 2010 01:33 PM PDT

Avion Tarom care se pregateste de decolare

Foto: 6am.ro

Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures va fi inchis in perioada 6-11 aprilie datorita unor lucrari de reparatii la pista de decolare-aterizare, traficul aerian urmand a fi suspendat sau deviat, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat de presa al aeroportului se anunta ca suspendarea sau devierea traficului aerian va fi decisa de fiecare operator in parte, acestia fiind rugati in timp util sa ia masurile necesare. In ceea ce priveste elicopterul SMURD s-au luat toate masurile necesare, pentru asigurarea operativitatii in interventii fara disfunctionalitati.

Pasagerii care nu si-au lasat datele de contact agentiilor de vanzare bilete sunt rugati de catre conducerea aeroportului din Targu Mures sa-si verifice zborurile si sa ceara informatii la Aeroportul "Transilvania" pentru a afla decizia operatorului aerian in ceea ce priveste cursa.

Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures va suferi o serie de reparatii, pana in momentul realizarii modernizarii si extinderea infrastructurii de miscare, in conformitate cu bugetul alocat de Consiliul Judetean Mures.

In acest an, se vor face reparatii curente la pista de decolare/aterizare, conform programului aprobat de Consiliul Judetean Mures, pentru aproximativ 2.000 de metri patrati.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Blocuri operatorii moderne la SCJU Targu-Mures

  2. Doi tineri din Targu-Mures vor sa faca turul Europei pe bicicleta

  3. Implant cohlear realizat in premiera la Targu Mures


Conditii de pensionare

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Domnul Nicolae Adam a apelat la Biroul Texpert de Relatii cu Publicul al cotidianului Transilvania Expres , dorind sa obtina informatii referitoare la varsta si vechimea in munca (stagiul de cotizare) necesare pentru pensionarea la limita de varsta si cea anticipata. Cititorul nostru a precizat ca este nascut in iunie 1952 si are, in prezent, o vechime totala in munca de 35 de ani, din care 7 ani si doua luni in grupa I si 19 ani si 8 luni in grupa a II-a. (69). La solicitarea...


Casatorii

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

23 martie Valentin-Catalin Vasilescu (38 de ani) si Elena Daniela Toderica (37 de ani) Petrica Zara (25 de ani) si Alina D. Gherman (25 de ani)24 martie Adrian Oncica (43 ani) si Rodica Molnar (47 de ani) Constantin Sava (34 de ani) si Ionela-Iuliana Tira (26 de ani) Constantin Smarandache (42 de ani) si Cristina Ionita (42 ani)25 martie Bela Kovacs si Izabela Rogobete (varsta nespecificata) Jozsef Szasz (39 de ani) si Alina Ioana Kiuta (30 de ani)29 martie Cosgarea Radu (25 de ani)...


Pregatiti pentru Paste

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Pe tot parcursul lunii martie, pe zidurile exterioare ale Scolii Generale nr. 6 Iacob Muresianu , pe coridoare si in clase puteau fi admirate lucrarile prin care micutii isi transmit mesajul de dragoste fata de cele care le-au dat viata. Intre timp, elevii au schimbat decorul, iar la ferestrele unitatii pot fi admirate lucrari specifice sarbatorilor pascale. (R.C.) ...


Mai bine ud decat lovit

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

In apropierea statiei RAT Sanitas , deasupra spatiilor comerciale de la parterul unuia dintre blocuri, exista un adapost din beton. In principiu, atunci cand ploua, acesta este foarte util. Totusi, inainte de a se feri de stropii de apa, trecatorii ar trebui sa se uite putin in sus, pentru ca de pe respectiva placa incep sa se desprinda bucati de tencuiala. (R.C.) ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Patru brasoveni bolnavi pot ajunge in strada din cauza datoriilor

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Marinela Berceanu, in varsta de 50 de ani, locuieste impreuna cu sotul si cei doi copii ai sai, pe strada Lunga, intr-un spatiu al RIAL-ului, din care risca sa fie evacuati, deoarece au acumulat restante la plata chiriei. Mai mult, toti cei patru membri sunt bolnavi, iar singurele lor surse de venit sunt o pensie de boala si un salariu. Brasoveanca povesteste ca situatia financiara a familiei este disperata, deoarece nici unul dintre cei patru membri ai familiei nu este sanatos. Cred ca,...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sanda Nicola in dialog de Paste cu o fiica de preot si sotie de teolog - "Jumatate din preotia sotului o poarta preoteasa"

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Nu-mi amintesc de nicio prietena din copilarie care, atunci cand ne intrebam ce-o sa fim cand vom creste mari, sa raspunda: eu vreau sa ma fac preoteasa . Cele mai multe dintre fete se viseaza doctorite, profesoare sau, mai nou, prezentatoare de televiziune. Si totusi, peste cinsprezece mii de femei din Romania au capatat acest statut si responsabilitatile ce deriva din acesta, prin casatoria cu un teolog. Gabriela Mavrichi este fiica preotului Nicolae Tanase, cel care a creat in...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O relicva a Patimilor si a Invierii - Giulgiul din Torino, giulgiul lui Christos?

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Giulgiul are o istorie zbuciumata, invaluita in mister. Se povesteste ca in a treia zi de la moartea lui Isus Christos apostolii Ioan si Petru au intrat in mormant, dar acesta era gol. Trupul lui Christos disparuse, dar giulgiul in care fusese infasurat era aruncat pe jos. Intr-un colt, impaturita, se afla panza cu care chipul Mantuitorului fusese sters de sudoare si sange. Credinciosii crestini sustin ca ar fi lintoliul cu care Isus a fost acoperit dupa coborarea de pe cruce, scepticii spun ca...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tara nesimtitilor

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

E o porcarie faptul ca, peste noapte, reatebistii au pus toata Capitala sa marsaluiasca. Oamenii - nepreveniti, barem - n-au putut ajunge la serviciu. Elevii, la scoli. Calatorii, la gara. Asa-zisa greva spontana s-a dovedit a fi minutios pusa la punct. Mobilul ei? Nici o legatura cu contractul colectiv de munca. Sigur ca oricine vrea o leafa mai mare, dar nu soferii RATB - cu venituri salariale medii de 2.500 de lei - sunt cei mai vitregiti in aceasta criza. Cativa “spontani”, che... (read more)


S-au dus cu plocoane la Consiliu?

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Iepurasul a sosit si in acest an cu tolba plina la Consiliul Judetean Timis, asta chiar daca in institutie nu s-au dat prime de Paste. Unii angajati au reusit sa se descurce si in perioada de criza pentru a face rost de un miel. Astfel, reporterii Libertatea au surprins, ieri, imagini inedite la cateva sute de metri de Consiliul Judetean Timisoara. Pe o straduta laturalnica, un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc, a fost surprins in timp ce primea o “... (read more)


Andrei Chiliman a cheltuit 141 de lei la piata

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Andrei Chiliman, edilul sectorului 1, a lasat cumparaturile de Paste pe ultima suta de metri. El a mers ieri in Piata Matache, de unde a cumparat carne de miel, branza, fructe si verdeturi. “Nu am foarte multe de luat, pentru ca sotia mea face mereu piata si avem cam tot ce ne trebuie in casa, iar oua am primit de la tara. Le-am inrosit deja de ieri (n.r.-joi). Asa ca mie mi-a revenit sarcina sa cumpar verdeturi, carne de miel , fructe si tarhon, pe care-l folosesc la sosul tartar, sp... (read more)


RATB va plateste taxiul!

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Bucurestenii care au avut bilete sau abonamente RATB si nu le-au putut folosi din cauza grevei spontane de joi pot cere despagubiri conducerii Regiei. V-ati cumparat bilete sau aveati abonament RATB, iar joi nu le-ati putut folosi din cauza grevei spontane a soferilor? Nu lasati lucrurile asa. Mergeti la Protectia Consumatorului  Aveti dreptul la despagubiri pentru ca nu ati putut folosi mijloacele de transport in comun de suprafata. Iata ce va sfatuieste, in acest sens, juristul Iul... (read more)


Ce ieftin mananca Oprescu!

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Ciorbele costa intre 5 si 6 lei, frigaruile - 5 lei, cartofii prajiti - 3,5 lei si o prajitura - 3,5 lei. In total, 17 lei. Atat costa un meniu consistent, cu tot cu desert, la cantina din noua cladire a Primariei Capitalei. Cantina de la mezaninul noii primarii, la care mananca atat primarul Sorin Oprescu, cat si restul angajatilor institutiei, are si “oferte speciale”, astfel ca cei care aleg un meniu (14 lei) ies mai ieftin decat daca ar opta pentru trei feluri de mancare s... (read more)


Video / O biserica veche a ars in Vinerea Mare

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

O biserica veche de peste 150 de ani din comuna Huruiesti, judetul Bacau, s-a facut scrum dupa ce un cablu electric din clopotnita a explodat. Se pare ca totul a pornit de la cateva scantei, spune un cetatean care facea curatenie in biserica, dar au fost indeajuns ca sa aprinda biserica veche si construita in totalitate din lemn. Pompierii au fost chemati imediat, dar au ajuns destul de tarziu la interventie. Nu au mai apucat sa salveze mai nimic. In comuna mai exista o biserica, asa ... (read more)


Aeroportul din Targu Mures va fi inchis pentru reparatii

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures va fi inchis, in perioada 6-11 aprilie, pentru realizarea unor lucrari de reparatii la pista de decolare-aterizare, traficul aerian urmand sa fie deviat sau suspendat, a anuntat, astazi, conducerea aeroportului pentru Mediafax. Potrivit unui comunicat de presa transmis de conducerea aeroportului, in perioada 6-11 aprilie traficul aerian va fi deviat sau suspendat, in functie de decizia fiecarui operator, acestia fiind anuntati in timp util ... (read more)


Cum s-a intors turcana in Hateg, in loc sa emigreze

Posted: 02 Apr 2010 02:00 PM PDT

Sapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat sa creasca oi cand altii ca ei voiau sa emigreze. In cativa ani au adunat in jurul lor peste o suta de crescatori si spera sa fie urmati si de consatenii care acum stau la poarta si-i barfesc. In Tara Hategului, la poalele Retezatului, intre zimbri si mai nou descoperitele oase de dinozauri, sapte tineri entuziasti s-au apucat acum cinci-sase ani sa creasca turcane. Dupa ce asculti ce patimesc oierii in restul tarii, ai zice ca flacaii din Ha... (read more)


Semne bune AGA are!

Posted: 02 Apr 2010 09:53 PM PDT

Vineri, 19 martie, restaurantul Miorita a gazduit Adunarea Generala a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Giurgiu, la care au participat 65 de reprezentanti ai pensionarilor giurgiuveni. "Au trecut patru ani de la ultimele alegeri, si eu zic ca rezultatele obtinute de institutia noastra sunt printre cele mai bune", ne spunea, cu putin timp inainte de Adunarea Generala, presedintele CARP Giurgiu, Emil Cainaru. Cu toate ca au nenumarate realizari, membrii conducerii CARP au, in aceeasi...


Pe 23 aprilie Tudor Rosca implineste 101 ani

Posted: 02 Apr 2010 09:53 PM PDT

Informat de un vechi colaborator al publicatiei noastre Emil Cainaru, fost director al Fabricii de Zahar, despre existenta unui giurgiuvean care a depasit "granita" celor 100 de ani, am decis rapid ca o astfel de intalnire nu poate fi decat emotionanta. A trebuit sa ma intrebuintez putin pana sa descopar casa batraneasca a familiei Rosca. Ascunsa pe o stradela laterala de pe "Smardei", curtea este destul de mica si pustie, insa curata ca lacrima. "Sa veniti vara, cand infloresc florile, sa...


Pe langa medici de familie, vom avea si farmacisti de familie

Posted: 02 Apr 2010 09:53 PM PDT

Conform unui proiect de contract-cadru aferent anului 2010, Ministerul Sanatatii doreste sa implementeze de la 1 aprilie un sistem centralizat, prin care romanii vor trebui sa se inscrie pe listele unei farmacii pentru a beneficia de medicamentele de care au nevoie. Pacientii se vor putea inscrie dupa publicarea legii in Monitorul Oficial pe listele unei farmacii pentru a putea ridica retetele gratuite si compensate. Primii vizati sunt cei cu afectiuni cronice si cei inclusi in programele...


A venit vacanta!

Posted: 02 Apr 2010 11:33 PM PDT

vacanta_elevi
Pitesti. 03 aprilie 2010.
Peste trei milioane de elevi din toata tara sunt de sambata in vacanta de primavara. Este ultima saptamana de vacanta din acest semestru. Cand se vor intoarce la scoala, elevii din ultimul an de liceu intra in febra bacalaureatului, iar pe cei din clasa a VIII-a ii asteapta admiterea la liceu. Minivacanta de Paste se va incheia pe data de 11 aprilie.
Acesta ultima parte a semestrului ar putea fi insa pusa sub semnul intrebarii de catre sindicatele profesorilor. Federatiile au decis ca 22 aprilie sa fie zi de protest national, cu oprirea lucrului in scoli. Ei ameninta ca daca nu se vor gasi solutii la problemele salariale, la inceputul lunii iunie ar putea fi declansata greva generala pe termen nelimitat, care va duce la blocarea anul scolar.


Aproape 80 de tineri raman fara terenuri in Cartierul Tineretului

Posted: 02 Apr 2010 11:34 PM PDT

http://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2010/03/Cartierul-Tineretului-1-150x150.jpg ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Marea debarasare se reia in weekend la Sibiu si Medias

Posted: 02 Apr 2010 11:34 PM PDT

http://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2010/03/marea-debarasare-300x225.jpg ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Drumuri pentru cartierul Balta Lata

Posted: 02 Apr 2010 11:40 PM PDT

Sedinta ordinara a Consi-liului Local de joi, 25 martie 2010, a durat numai 37 de minute si a fost condusa de con-silierul Albin Gaidos. Din cauza ca au lipsit sase consilieri (Ion Amza, Dragos Ivan, Bujor Stan-ciu-PDL, Iosif Craciunescu, Ro-dica Ilie -PSD, Adriana Corbeanu -PNL) unele proiecte de hotarare nu au intrunit numarul de 10 vo-turi "pentru" (majoritate simpla) si au fost respinse. Astfel, consi-lierii nu au aprobat schema de ajutor de minimis pentru persoa-nele juridice care isi...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cadouri pentru copiii defavorizati si batranii asistati de la Caminul Sf. Nicolae

Posted: 02 Apr 2010 11:46 PM PDT

Copiii defavorizati din Scoala "Ion Creanga" si asistatii Caminului de batrani "Sf. Nicolae" au primit in preajma sarbatorilor mici bucurii din partea elevilor din clasa a II-a E, indrumati de institutoarea Mihaela Tesileanu. In ultima zi de scoala dinaintea vacantei au organizat o petrecere a iepurasilor. Au recitat si au interpretat cantece specifice primaverii si sarbatorilor pascale, iar spectatori au fost colegii lor si batranii veniti in vizita la scoala. Actiunea a fost organizata in...


Probe ADN costisitoare in cazul BT

Posted: 03 Apr 2010 01:14 AM PDT

La solicitarea Ziua de Cluj, biroul de presa al Politiei Romane a declarat, referitor la cercetarea din cazul jafului de la filiala din Manastur a Bancii Transilvania, ca costul estimativ al reactivilor consumati pentru genotiparea judiciara a urmelor biologice ridicate de la fata locului, precum si a probelor biologice de referinta recoltate de la persoanele ce au facut parte din cercul de suspecti in cazul jafului este de aproximativ 3.890 de lei .Probele ADN au fost cele care...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Earth Hour in Romania

Posted: 03 Apr 2010 01:14 AM PDT

Potrivit WWF, in Romania Earth Hour va fi sarbatorit in 27 de orase. Cea mai mare manifestare de mediu din istorie va avea loc pe 27 martie la ora 20:30, cu spectacole la lumina lumanarii, concerte unplugged si cladiri cufundate in intuneric. Romania este una din cele 92 de tari care participa la acest eveniment.Institutiile, monumentele si cladirile importante din fiecare oras vor stange lumina timp de o ora. Orasele din Romania care s-au inscris in aceasta manifestare vor organiza concerte si...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Evadare din pension

Posted: 03 Apr 2010 01:43 AM PDT

Politistii bistriteni au intrat in alerta maxima dupa ce, la inceputul saptamanii trecute, un detinut a evadat din arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud (IPJ BN), sarind gardul din curtea interioara.Detinutul care a evadat se numeste George Frunzila, are 41 de ani si este din Saratel, localitate care se afla la zece kilometri de municipiul Bistrita. Acesta se afla in arestul IPJ BN din luna martie, fiind condamnat pentru incest si viol asupra propriei fiice.Eveniment...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BPA, pericolul mortal din ambalaje si biberoane

Posted: 03 Apr 2010 01:43 AM PDT

Milioane de persoane au fost contaminate cu produse chimice potential periculoase pentru evolutia sexuala, prezente la ambalarea produselor alimentare, cutiilor de bauturi si biberoane, arata un studiu. Cercetatorii, citati de dailymail.co.uk, spun ca publicul larg este "permanent" expus la bisfenol A (BPA) - un produs chimic creat de om si legat de aparitia cancerului de san, a problemelor de fertilitate si a malformatiilor congenitale. Substanta chimica, ce mimeaza...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Centrul de Cazare Temporara va primi aproximativ 2 milioane de lei

Posted: 03 Apr 2010 01:43 AM PDT

Cladirea de pe strada I.L. Caragiale, numarul 22, va deveni, daca planurile Primariei Bistrita vor fi transpuse in realitate, centru de cazare temporara pentru persoanele fara adapost. Costurile amenajarii acestui imobil se cifreaza la 1,8 milioane de lei.Cei care locuiesc pe strada I.L.Caragiale sunt nemultumiti ca vor fi nevoiti sa accepte in zona cersetori si oamenii fara locuinta. Daca Primaria Bistrita va primi finantarea, proiectul va demara in 2010. Reprezentantii municipalitatii spera ca...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doar 50 de oameni au participat la “No Basescu Day”

Posted: 03 Apr 2010 05:48 AM PDT

Foto: ivanuska.wordpress.com

Aproximativ 50 de persoane au participat, vineri seara, in Piata Universitatii din Capitala la protestul politic pasnic numit "No Basescu Day".

Acest protest a fost initiat la inceputul acestui an de tineri din comunitatea bloggerilor. Participantii la protest au fost imbracati in violet sau au purtat accesorii de aceasta culoare impartind trecatorilor caricaturi cu presedintele Traian Basescu si fluturasi cu textul "No Basescu Day".

Sloganul manifestarii de pe 2 aprilie a fost "Spuneti Nu populismului si demagogiei". Lideri politici au sustinut aceasta miscare pasnica contra presedintelui Romaniei. Potrivit Mediafax, fostul premier Adrian Nastase a declarat joi, ca este solidar cu miscarea "No Basescu Day", precizand ca se va imbraca violet fara retineri, pe data de 2 aprilie.

Nastase a mai spus ca aceasta manifestare pasnica ar trebui urmata de proteste publice si ca nu este singurul din PSD care se solidarizeaza cu aceasta forma de protest preluata din Franta si Italia. "Salut ideea bloggerilor care au iniţiat aceasta «mişcare». Este o forma de protest pe care o apreciez si cu care vreau sa ma solidarizez (…) Si, da. Voi purta ceva violet pe 2 aprilie. Si sunt convins ca vom fi foarte multi in PSD care vom purta fara frica aceasta culoare, mai ales dupa Congres"


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Traian Basescu despre romani: oameni inteligenti cu un IQ mult peste media europeana

  2. No Basescu Day

  3. Vrajitoarele il descanta pe presedintele Basescu


Circulatia automarfarelor- interzisa pe teritoriul Ungariei, pana luni noaptea

Posted: 03 Apr 2010 10:15 AM PDT

vama bors Circulatia automarfarelor interzisa pe teritoriul Ungariei, pana luni noaptea

Vama Bors Foto: nicenet.ro

In Ungaria este interzisa circulatia automarfarelor, in perioada 3 si 5 aprilie, restrictiile fiind impuse chiar de catre autoritatile ungare, deoarece zilele de 4 și 5 aprilie au fost declarate nelucratoare.

“Politistii de frontiera din Bihor a luat masuri pentru derularea unui control operativ si fluent in toate punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului si recomanda soferilor de TIR respectarea legislatiei statului vecin”, declara purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor, subinspectorul Catalin Simut.

Autoritatile de frontiera vor face controlul comun pentru iesirea din Romania pentru automarfare. Conform legislatiei statului vecin, soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la ridicarea restrictiei de circulatiei pe drumurile publice.

Sursa citata mai declara ca : “S-au dispus masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlulul documentelor si cresterea numarului arterelor de control a TIR-urilor, atat pe sensul de iesire cat si pe sensul de intrare”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Groapa de gunoi din Bistrita a ars noaptea trecuta, timp de sapte ore

  2. Fertilizarea in vitro interzisa!

  3. Frontiera-asaltata de mii de romani care se intorc in tara de Paste


Niciun comentariu: