Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Resurse umane: rambursari blocate Top
Reprezentantii Autoritatii de resort pentru finantarile din Fondul Social European si cei ai Curtii de Conturi au admis miercuri, cu ocazia unei mese rotunde organizata de "Coalitia 112 pentru ...
 
BCR - dobanzi mai mici Top
Banca Comerciala Romana a redus, de joi, dobanzile la depozitele in lei constituite de persoanele fizice si juridice. Astfel, dobanzile pentru depozitele in lei la termen pentru persoane fizice se ...
 
Ce a fost mai rau a trecut Top
Ce a fost mai rau in criza a trecut, dar Grecia trebuie sa inceapa lupta cu nepotismul si risipa, spune premierul George Papandreou intr-un interviu pentru Time Magazine, informeaza Yahoo Finances (3 ...
 
Loto 6/49. Report de aproape 1,2 milioane de euro Top
Premiul pus în joc de Loteria Română la extragerea 6/49 nu a fost câştigat de această dată.
 
20.000 de români au petrecut Paştele în staţiunea bulgară Nisipurile de Aur Top
Majoritatea turiştilor sunt din Bucureşti şi au fost atraşi pe litoralul bulgar de preţurile competitive ale pachetelor - trei nopţi au costat 100 de euro.
 
Aproape o mie de turişti au petrecut Paştele în piscinele din Băile Felix Top
Apa din piscinele de la Băile Felix poate atinge temperaturi de până la 49 de grade Celsius.
 
Numărul turiştilor care şi-au petrecut Paştele în România a scăzut cu 22% Top
Anul acesta și-au petrecut vacanţa de Paşte într-un hotel sau într-o pensiune omologată din România doar 37.500 de persoane față de 48.500 anul trecut.
 
Criza închide şi fostul cazinou al lui Frank Sinatra Top
Cazinoul deţinut de Frank Sinatra se închide săptămâna aceasta din cauza crizei economice.
 
Ce state din UE impun restricţii de muncă muncitorilor români Top
Nouă state membre UE impun în continuare restricţii pe piaţa forţei de muncă pentru cetăţenii români, deşi au trecut mai mult de trei ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE), măsuri similare fiind aplicate şi de alte patru state europene din afara Uniunii, potrivit EURES.
 
BVB, poziţia a treia în lume Top
Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a crescut cu aproape 30% în primele trei luni ale anului, înregistrând a treia performanţă într-un clasament care include 81 de state, după pieţele de capital din Ucraina şi Estonia, potrivit datelor companiei britanice de cercetare Bespoke Investment Group.
 
iPad, vânzări estimate de 700.000 de bucăţi Top
În weekendul de lansare, Apple a vândut de două ori mai multe iPad-uri faţă de estimările analiştilor, scrie Bloomberg.
 
Taxa pentru banci? Top
Marile economii ale lumii sunt aproape de un acord privind instituirea unei taxe la nivel mondial pentru banci, a declarat premierul Marii Britanii, Gordon Brown, aratand, insa, ca sunt sanse reduse ...
 
Firmele de pariuri au uitat să-și plătească taxa de 5% către MTS Top
Ministerul Tineretului şi Sportului a dat în judecată, la Tribunalul Bucureşti, firmele de pariuri sportive Wettpunkt International, Stanley Bet şi Astra Bettings, cărora le cere să plătească 5% din totalul încasărilor pe 2009, aşa cum prevede legea.
 
100 de percheziţii în România, SUA şi Cehia, în cadrul unei anchete privind fraude informatice Top
Mai multe zeci de persoane au fost deja duse la audieri, în urma anchetei coordonate de DIICOT. Au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro.
 
FMI: Economia mondială nu a ieşit încă din criză Top
Revenirea care se observă în prezent se datorează sprijinului public, nu cererii private, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.
 
Tinerii săraci plâng că n-au blugi, iar bogații că nu merg la Paris Top
Zilele trecute un puști de 14 ani a încercat să se spânzure pe motiv că părinții nu aveau bani de blugi. Tot zilele trecute, Bogdan Ionescu, zis Syda, spunea că e stresat de media și din această cauză nu va mai merge la ambasada României din Paris.
 
Infiniti M, mașina care iți spune când să mănânci Top
În toamnă producătorii japonezi vor lnsa o mașină care va detecta starea de nervozitate a soferului, cauzată de foame.
 
Joburi pe care nu se bate nimeni Top
În timp ce majoritatea anunţurilor de angajare colectează sute de CV-uri chiar în primele ore de la afişare, există şi locuri de muncă mai puţin dorite sau prea greu de obţinut, pe care nu se bate nimeni.
 
BNR: Cererea de credite a crescut uşor în februarie Top
Cererea de credite din România a crescut uşor în februarie, la puţin peste 100.000 de interogări pentru posibili debitori, potrivit Băncii Naţionale (BNR). Asta după ce în prima lună a anului, interesul românilor şi firmelor pentru credite s-a aflat la cel mai de jos nivel din ultimii cinci ani şi jumătate.
 
România are peste cinci milioane de metri pătraţi de drumuri cu gropi Top
Cele mai multe gropi care trebuie acoperite se află pe DN 19 Satu - Mare - Sighetu Marmaţiei. Acolo trebuie reparaţi 113 mii de metri pătraţi
 
Şeful Oracle, cel mai bine plătit director în 2009: 84,5 milioane de dolari Top
Cel mai bine plătit director genaral este șeful gigantului IT Oracle, Larry Ellison, care a câștigat anul trecut 84,5 milioane de dolari și a depășit astfel managerii din companii precum Hewlett-Packard, IBM sau Procter & Gamble, se arată într-un studiu al firmei americane Equilar, citat de CNN Money.
 
Cel mai mare datornic al FMI: România Top
Potrivit unui raport financiar al Fondului Monetar Internaţional, la începutul lunii aprilie România datora 9,32 miliarde de euro.
 
Românii, pe locul doi în UE în topul celor mai prost plătiţi Top
Cel mai mic salariu minim este în Bulgaria, de 123 de euro, iar cel mai mare în Luxemburg, de 1.642 de euro.
 
SIF-urile se aşteaptă la rezultate mai slabe cu până la 67% Top
Societăţile de investiţii financiare se aşteaptă la un an 2010 dificil, în condiţiile în care BCR analizează posibilitatea de a nu distribui dividende, iar BRD a anunţat că va distribui acţionarilor sume mai mici.
 
Restanţele mai mari de trei luni la bănci au crescut cu un miliard de lei Top
Restanţele de peste 90 de zile la creditele mai mari de 20.000 de euro acordate de bănci au crescut cu 11,5% în februarie faţă de ianuarie, la 6,41 miliarde de lei, astfel că datoriile acumulate de la începutul anului au depăşit un miliard de lei, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB).
 
Menage à trois Renault-Nissan-Mercedes Top
Consiliul de administraţie al Renault-Nissan s-a reunit marţi pentru a pune bazele unei alianţe cu Daimler (producătorul Mercedes-Benz), privind dezvoltatea automobilelor de clase mici. Parteneriatul presupune schimbul simbolic a 3% dintre acţiuni între cele trei branduri. Directorul general al Mercedes-Benz a precizat că nu va permite ca parteneriatul cu mai puţin sofisticatul Renault să dilueze brandul german.
 
Campofrio plăteşte în plus 12,3 milioane de euro pentru a deţine 49% din Caroli Foods Top
Compania Campofrio va plăti 12,3 milioane de euro în plus pe lângă cedarea acţiunilor subsidiarei româneşti Tabco Campofrio, pentru a deţine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creată prin fuzionarea operaţiunilor din România ale grupului spaniol şi ale Caroli.
 
Euro cade sub 4,1 lei Top
Curs valutar: 4,0967 lei/euro.
 
Datoriile companiilor aflate în lichidare au crescut la 353 de milioane de lei Top
Firmele care se află în proces de lichidare au avut în luna februarie a acestui an datorii la bănci în valoare de 353 de milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de luna ianuarie, când valoarea datoriilor a fost de 330 de milioane de lei, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).
 
Câştigurile fondurilor de pensii private: 9% în primul trimestru, 24% în ultimul an Top
Fondurile de pensii private au înregistrat rezultate investiţionale remarcabile şi în primul trimestru al acestui an, continuând evoluţia pozitivă de până acum. Câştigurile tuturor fondurilor de pensii private au depăşit rata inflaţiei şi dobânzile bancare medii oferite pentru depozitele populaţiei. Performanţele au diferit în funcţie de profilul de risc asumat şi de structura investiţiilor din portofoliile fondurilor.
 
Microsoft lansează o nouă linie de smartphone-uri Top
O nouă linie de telefoane inteligente, destinate în special utilizatorilor reţelelor de socializare online, va fi lansată săptămâna viitoare de compania Microsoft.
 
"Litoralul pentru toţi" costă între 160 şi 500 de lei Top
Turiștii care vor să profite de prețuri bune pentru o vacanță pe litoralul românesc în perioada 3 mai-14 iunie pot apela la programul "Litoralul pentru toţi", unde pachetele turistice au preţuri cuprinse între 160 şi 500 de lei.
 
Agenţiile de turism: Nu au fost 20.000 de turişti români la Nisipurile de Aur Top
Datele avansate de bulgari potrivit cărora 20.000 de români şi-au petrecut sărbătorile de Paşte în staţiunea Nisipurile de Aur sunt contrazise de operatorii români din turism şi cred că această cifră este mult prea umflată şi exagerată.
 
100 de probleme ale beneficiarior de fonduri UE Top
Lipsa de comunicare a autoritatilor de resort, programul de lucru cu beneficiarii - greu de identificat, acces restrictionat la informatii, restrictionarea accesului la finantari, prevederi absurde ...
 
Obstacole in derularea proiectelor Top
Impactul recesiunii economice mondiale, restrictiile in finantarea publica la nivel national sau local, intarzierile in aprobarea bugetului UE si alte cateva probleme au fost mentionate de catre ...
 
România a coborât şase locuri, pe poziţia 15, în topul statelor cu cele mai riscante datorii Top
România a coborât şase locuri în primele trei luni ale anului, pe poziţia a 15-a, într-un clasament al ţărilor în funcţie de gradul de risc al datoriilor, după reducerea cu 25% a costurilor statului român pentru asigurare riscului de default, potrivit unui raport al companiei CMA Data Vision.
 
Saab, producătorul Gripen, îşi anulează prezenţa la BSDA invocând decizia CSAT privind F-16 Top
Grupul suedez Saab îşi anulează participarea cu avioane multirol Gripen la expoziţia Black Sea Defence & Aerospace (BSDA) de luna aceasta şi îşi amână planurile de a sponsoriza participarea unor forţe aeriene din NATO cu astfel de avioane la spectacolele aeriene din România, decizia fiind luată după ce a luat notă de recomandarea făcută de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) către Parlament, de a se achiziţiona 24 de avioane F-16 vechi.
 
Câştigul salarial net a scăzut în februarie la 1.411 lei Top
Câştigul salarial mediu net a fost de 1.411 lei în luna februarie, în scădere cu 1,1% faţă de ianuarie, când în unele activităţi economice au fost acordate premii ocazionale, dar şi pe fondul unor nerealizări de producţiesau dificultăţi financiare, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
 
Doar 57% dintre români lucrează, însă şomajul este de 7,5% Top
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă, între 15 şi 64 ani, a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut la 57,4%, respectiv 9,027 milioane persoane, iar rata şomajului a urcat la 7,5%, reprezentând 731.000 şomeri, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
 
Cursul a coborât sub 4,09 lei/euro pe piaţa interbancară Top
Leul s-a apreciat uşor în prima oră a şedinţei interbancare de miercuri, iar cursul a coborât sub 4,09 lei/euro, în contextul în care valutele din regiune se tranzacţionează la nivelurile din ziua anterioară.
 
Românii au economisit peste 10% din veniturile din trimestrul IV al lui 2009 Top
Din veniturile obținute în ultimele trei luni ale anului trecut, românii au economisit 10,3%, iar restul de bani au reprezentat cheltuielile aferente unei gospodării. Astfel, din venitul total mediu lunar de 2.390 lei, românii au pus la puşculiţă 247 lei, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Băncile au început să scoată la vânzare casele românilor rău-platnici Top
Pe site-urile instituţiilor de credit se găsesc sute de apartamente care au fost scoase la vânzare chiar şi la jumătate din preţul cu care proprietarii vând aceleaşi locuinţe în zone similare.
 
Gazprom a început construcţia gazoductului Nord Stream Top
Grupul rus Gazprom a început lucrările de construcţie a gazoductului Nord Stream, proiectat pentru a transporta gaze naturale din Rusia spre Europa de Vest, pe sub Marea Baltică, transmite agenţia Ria Novosti.
 
2.000 de euro tur istoric în România sau 400 de euro şase zile la Paris Top
O vacanță în țara noastră costă cât un circuit într-o destinație exotică precum India, China sau Mexic. Turismul românesc a ajuns un lux chiar și pentru străini.
 
Site-urile imobiliare se bat în cifre: scad şi cresc preţurile locuinţelor Top
După ce luni de-a rândul preţurile apartamentelor au tot scăzut şi nimeni nu se înghesuia să cumpere, trei site-uri imobiliare au cifre diferite în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor locuinţelor. Un site spune că proprietarii apartamentelor din Capitală au crescut preţurile în martie, în timp ce un altul indică scăderi pentru aceeaşi lună.
 
Mai puţini turişti români şi străini în unităţile de cazare Top
În primele două luni ale acestui an, sosirile şi înnoptările în structurile de cazare au scăzut cu 8,4% la 630.000, respectiv cu 12,9% la 1,27 milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
 
Traian Băsescu primeşte joi Dusterul Top
Preşedintele Traian Băsescu va deveni joi primul posesor al mașinii Duster, după ce va vizita uzina Dacia de la Mioveni, a anunţat constructorul auto.
 
Peste 2.000 de persoane au călătorit cu trenul fără bilet Top
Peste 2000 de persoane au fost prinse în prima săptămână a lunii aprilie, cu preponderenţă în perioada Sărbătorilor de Paşte, călătorind fără bilet cu trenul, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
90% din banii românilor merg pe mâncare, impozite şi utilităţi Top
Românii îşi cheltuiesc aproape toţi banii pe mâncare, medicamente, impozite şi utilităţi, conform Institutului Naţional de Statistică (INS). În această categorie se încadrează aproape 90% dintre români.
 
ANAF a amânat plata datoriilor a peste 2.000 de firme, în valoare de un miliard de lei Top
În primele două luni ale acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a acordat amânări la plată pentru 2.214 companii. Restanţele înregistrate de către aceşti contribuabili sunt de 916,2 milioane de lei.
 
Curs valutar: 4,0908 lei/euro Top
Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională (BNR) este de 4,0908 lei pentru un euro şi 3,0567 pentru un dolar.
 
Cu ce salarii îi momesc arabii pe români Top
Algeria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Kuweit sunt printre ţările care caută români să muncească. Totul e să ai experienţă şi să ştii foarte bine engleza sau franceza.
 
Scad dobânzile la creditele în lei Top
CEC Bank a redus dobanda la creditul de nevoi personale in lei cu asigurare de viata si somaj pana la 10, 4% pe an. Noua dobândă se aplică doar creditelor contractate până la 30 iunie. Aceasta este cu aproape doua puncte procentuale sub oferta standard. De asemenea, banca a urcat valoarea maxima
 
Se ieftinesc creditele în lei Top
Băncile au început să taie din dobânzile pentru creditele în lei, datorită relaxării politicii monetare, dar şi ca urmare a concurenţei acerbe dintre instituţiile bancare, iar analiştii spun că această evoluţie va continua.
 
Rata creditelor neperformante a atins 16% în februarie Top
Economiştii străini estimează că întârzierile la rambursarea împrumuturilor vor continua să se înmulţească în lunile următoare. Sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai afectate din regiune din punctul de vedere al ponderii creditelor neperformante în totalul împrumuturilor.
 
BNR: Rata creditelor neperformante a atins 16% în februarie (VIDEO) Top
În septembrie 2008, în momentul accentuării problemelor pe pieţele financiare internaţionale, rata creditelor neperformante era în România de 5, 12%, arată statisticile Băncii Naţionale. Recesiunea a adus scăderi puternice ale veniturilor pentru companii şi creşterea şomajului. Ca urmare,
 
Avioanele europene nu mai vin la expoziţia organizată de autorităţile române Top
După SAAB, şi Eurofighter renunţă să participe la expoziţia "Black Sea Defence and AeroSpace", organizată de autorităţile române la Bucureşti.
 
Eximtur a vândut în trei luni vacanţe de 5,3 milioane de lei Top
Agenţia de turism Eximtur, una dintre cele mai mari companii de pe acest segment, a vândut în primele trei luni ale acestui an pachete turistice în valoare de 5,3 milioane de lei, cu 22% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 10% din această sumă a fost încasată cu tichete de vacanţă.
 
ING Bank România va fi condusă numai de manageri români Top
"Toate cele patru divizii de afaceri ale ING Bank vor fi conduse de manageri români. ING a devenit o bancă cu un pronunţat caracter local şi cu o mare doză de încredere din partea managementului olandez în echipa românească. Practic, în bancă mai sunt doar doi manageri olandezi, directorul
 
Angajatii MAE sunt incurajati sa plece la post in tandem, sot-sotie Top
Ministerul de Externe a precizat, miercuri, ca, din ratiuni financiare, este incurajata participarea la concurs si plecarea la post in tandem a angajatilor MAE sot-sotie, in conditiile indeplinirii cerintelor posturilor respective si promovarii concursului.
 
Alan Greenspan crede ca pe viitor ar putea izbucni noi crize financiare Top
Fostul presedinte al Fed Alan Greenspan a cerut strategilor americani sa faca presiuni asupra jucatorilor din industria de servicii financiare - sa impuna reguli mai stricte - avertizand ca in ca in caz contrar exista posibilitatea aparitiei de noi crize financiare, scrie Wall Street Journal. O posibila criza viitoare ar avea la baza, potrivit lui Greenspan, produse financiare "de care nimeni nu a auzit pana atunci, si care nu pot fi anticipate".
 
Redresarea economica va incetini temporar in tarile dezvoltate Top
Redresarea economica va incetini temporar in tarile dezvoltate, iar ritmul de crestere din Statele Unite va fi mai rapid decat cel din Japonia si Europa, potrivit estimarilor OCDE pentru primele doua trimestre din 2010.
 
Bancile vor majora creditarea in trimestrul doi din 2010 Top
Bancile vor majora puternic creditarea corporatiilor si imprumuturile fara garantii acordate persoanelor fizice in urmatoarele trei luni, in timp ce creditarea ipotecara va creste mai lent, se arata intr-un studiu realizat de Banca Centrala a Angliei (BoE), transmite Reuters.
 
Banca Comerciala Romana a redus dobanzile la depozitele in lei Top
Banca Comerciala Romana a redus, de joi, dobanzile la depozitele in lei constituite de persoanele fizice si juridice, se arata intr-un comunicat al BCR.
 
Raiffeisen reduce cu 4,5 la suta dobanzile la creditele in lei Top
Raiffeisen Bank a redus cu 4,5 la suta dobanzile la creditele in lei cu rata de referinta ROBOR la sase luni acordate persoanelor fizice, informeaza un comunicat al bancii.
 
Ce mi‑a spus șeful FMI Top
Săptămâna trecută am avut privilegiul unuia dintre cele mai importante interviuri din viața mea, ca jurnalist. Un interviu de 7 minute și 17 secunde cu șeful Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss‑Kahn. Un interviu extrem de dificil.
 
INVESTIȚII - GE, pe aripile vântului Top
Gigantul General Electric va investi în următorii ani aproape 340 milioane de euro în domeniul energiei eoliene offshore (pe mare și pe ocean – n.r.), și anume în dezvoltarea și extinderea unităților sale de producție, inginerie și service pe care le deține în Norvegia, Marea Britanie, Suedia și Germania.
 
FINANȚĂRI - Din împrumut în împrumut Top
România va apela la Fondul Monetar Interna­țional și după încheierea actualului acord, care expiră în 2011, a declarat săptămâna trecută președintele Traian Băsescu, în cursul întâlnirii cu șeful FMI, Dominique Strauss‑Kahn (foto), aflat în vizită la București.
 
FINANȚE - Mai ușor cu leul greu Top
„O apreciere excesivă a monedelor naționale poate submina creșterea economică", avertizează Marek Belka, directorul pentru Europa al Fondului Monetar Internațional (FMI), citat de Bloomberg.
 
MACRO - Deficit istoric Top
Franța a înregistrat anul trecut cel mai ridicat nivel al deficitului public din istoria sa, de 7,5% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit datelor publicate de Institutul francez de statistică, scrie AFP.
 
MACROECONOMIE - Nu vă culcați pe lauri! Top
Statele Uniunii Europene nu trebuie să se culce pe lauri, deși există semne ale revenirii economice care vor apărea „mai curând decât ne așteptăm", este de părere directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Dominique Strauss‑Kahn.
 
MEDIA - Începe o Revoluție? Top
Murdoch s‑a hotărât. De la începutul lunii iunie a acestui an, accesul la versiunile digitale ale publicațiilor „The Times" și „The Sunday Times" – aflate în portofoliul gigantului media News Corp., deținut de miliardarul Rupert Murdoch – va fi posibil doar contra cost, scrie Reuters.
 
TRANZACȚII - Volvo chinezesc Top
Zhejiang Geely Group, cel mai mare constructor privat de automobile din China, a cumpărat subsidiara suedeză a Volvo – preluată de constructorul auto american Ford în 1999 –, cu 1,8 miliarde de dolari, potrivit AFP.
 
PIEȚE FINANCIARE - S.O.S. Portugalia Top
În timp ce Grecia începe încet‑încet să‑și rezolve problemele financiare, Portugalia dă semne de îmbolnăvire.
 
FISCALITATE - Penalizări progresive Top
Firmele care vor avea datorii la stat mai mari de o lună vor plăti atât dobânzi de întârziere, cât și penalități, potrivit proiectului de modificare a Codului de Procedură Fiscală.
 
PIAȚA DE CAPITAL - Sistem alternativ la bursă Top
Companii și Acțiuni Noi – pe scurt, CAN – este sis­temul alternativ de tran­zacționare la Bursa de Valori București (BVB), ce va fi lansat în curând și va fi destinat transferării ac­țiunilor societăților mici, dar și a titlurilor unor companii listate deja pe alte piețe din cadrul Uniunii Europene, a anun­țat președintele BVB, Stere Farmache.
 
TRANZACȚII - Filmul unei mari afaceri Top
Divizia americană de producție de televiziune și film Sony Pictures Entertainment și‑a redus participația la 8% (de la 29%) din HBO America Latină, după ce a vândut aproape o treime din acțiuni companiei Time Warner, pentru 217 milioane de dolari, scrie Bloomberg.
 
FINANȚE - Rubla, după explozii Top
Moneda rusească, rubla, a înregistrat săptămâna trecută cea mai mare depreciere din ultimele două luni în fața monedei europene, ca efect al atentatelor revendicate de separatiștii ceceni, comise la două stații de metrou din Moscova și soldate cu 39 de morți și 100 de răniți, scrie Bloomberg.
 
6,5% – minim istoric pentru dobândă Top
Banca Națională a României a redus pe 30 martie 2010 dobânda de politică monetară la un minim istoric de 6,5%. BNR a făcut astfel a treia reducere consecutivă cu 0,5 puncte procentuale a dobânzii‑cheie, după cum se observă și în graficul de mai jos.
 
Leul continuă aprecierea Top
Moneda națională și‑a continuat și în martie tendința constantă de apreciere de la începutul acestui an, în ciuda dobânzilor scăzute pe piața monetară, care sugerează un nivel ridicat al lichidității.
 
Pariu pe BET Top
Bursa de Valori București (BVB) a continuat și în martie trendul crescător înregistrat în primele două luni ale anului.
 
Vestea rea - Bugetul României a trecut pe deficit Top
Echilibrul bugetar obținut în prima lună a acestui an s‑a transformat în februarie 2010 într‑un deficit consistent – de 5,8 miliarde de lei (circa 1,4 mld. euro) sau 1,1% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe luna trecută.
 
DEZBATEREA LUNII - Faliment și contrafaliment Top
Luna martie a fost marcată de dezbaterea pe tema Legii falimentului personal – proiectul legislativ inițiat anul trecut de senatorul PD‑L Iulian Urban și adoptat de Senat în martie, cu 76 voturi pentru și trei împotrivă.
 
Când va reveni consumul pe credit în România? Top
Consumați, dansați, consumați – o radiografie a pieței creditelor de consum din România lui 2010.
 
COVER STORY – Businessul unui broker de aer Top
Un instrument financiar inodor, incolor și egal răspândit pe glob a înflăcărat, în 2009, imaginația brokerilor de pe piețele internaționale. Printre ei e și George Brăiloiu, un broker român al cărui business a atins – în doar un an – 100 de milioane de euro, având chiar șanse de dublare în 2010.
 
Aceasta‑i întrebarea Top
A venit. A vorbit. A plecat. Ce rămâne după vizita la București a șefului Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss‑Kahn?
 
Înapoi? Înainte? Top
Faptul că „Libertatea" și „Unica" nu și‑au găsit loc în nucleul de business recent coagulat între trusturile de presă Axel Springer și Ringier arată că, în România, editorul celor două titluri a mai făcut un pas înapoi. Ce ar putea urma?
 
Ioan Niculae negociază achiziția Doljchim Top
Omul de afaceri Ioan Niculae vrea să cumpere de la OMV combinatul chimic Doljchim. Dacă tranzacția se va realiza, acesta va fi cel de‑al șaptelea combinat chimic din portofoliul Interagro, compania deținută de Niculae.
 
Cât valorează o mașină de epocă? Top
Se spune că singura diferență dintre băieți și bărbați ar fi în prețul jucăriilor pe care și le vor cumpăra. Investițiile de epocă ale antreprenorilor români.
 
Și filozofii fac business, nu-i așa? Top
Ce au în comun businessul și filozofia? Mai gândiți-vă.
 
Eugen Voicu: „Ei ne caută deja" Top
Aviva Investors Properties, o nouă specie de investitor în real estate, a ieșit la vânătoare.
 
Reformatorul României: FMI Top
Pentru Argentina, Bolivia sau Peru, FMI reprezintă imaginea financiară a dușmanului. Pentru Europa de Vest este fie întruchiparea puterii SUA, fie o instituție depășită. Pentru Grecia, speranța, iar pentru noi, instituția care ne ghidează de mai bine de 10 ani.
 
Casa ororilor 3D Top
Toate‑s vechi și noi sunt toate, până și tehnologia de ultimă generație. Avertisment: urmează un articol pentru cei care nu înghit filmele de propagandă.
 
Bani din mai nimic Top
Despre afacerea foarte serioasă cu produse imaginare și felul în care este citit comportamentul utilizatorilor de rețele sociale.
 
Miliardarul Evtușenkov vrea cu orice preț Telekom Austria Top
Dacă nu vreți să vindeți, o să vă cumpăr de pe bursă. Așa s‑ar putea ­traduce avertismentul pe care‑l dă celor de la Telekom Austria miliardarul rus Vladimir Evtușenkov, omul din spatele gigantului Sistema.
 
Lebedev independentul Top
După câteva luni de incertitudini, mogulul rus Alexandr Lebedev (foto) a finalizat tranzacția prin care a preluat ziarele britanice „The Independent" și „Independent on Sunday".
 
Pot sârbesc Top
Compania Telekom Srbija, principalul furnizor de servicii de telecomunicații din Serbia, a fost evaluată la o valoare între 3 și 3,5 mld. euro de către o cunoscută companie de consultanță internațională, scrie cotidianul „Politika".
 
Carrefour în The Mall Top
Cel mai mare și mai nou centru comercial din Bulgaria, The Mall, se va deschide publicului pe 12 aprilie.
 
Seducătoarea Polonie Top
Polonia devine din ce în ce mai importantă pentru băncile de investiții, iar guvernul local dorește să transforme Varșovia într‑un centru financiar regional.
 
Mita din torpedou Top
Constructorul german de autovehicule Daimler a plătit mai mult de patru milioane de dolari mită oficialilor guvernului rus, în special pentru a facilita vânzarea de mașini către poliție și Serviciului Federal de Pază, potrivit datelor Departamentului de Justiție al SUA.
 
Trupa care nu știa să tragă Top
Șase miliarde de dolari mai târziu, Poliția Națională Afgană nu e în stare să se apuce de treabă cum trebuie – nici să nu mai vorbim de înlocuirea forțelor americane din Afganistan.
 
La Bucur, Papi și Boguță Top
Nu e numele unui restaurant nou, ci locul în care oricine poate învăța cu ce se mănâncă actoria. Cu Dragoș Bucur, ­Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.
 
Dreptul de a lătra Top
Cine se aseamănă se adună sau despre ce au învățat oamenii din jocul celui mai îndrăgit patruped domestic.
 
Radiografie de Guarneri Top
Încercând să afle ce anume dă celei mai bune viori din lume sunetul său unic, doi lutieri moderni au dus instrumentul – „Vieuxtemps", făcut în 1741 de Guarneri del Gesu, în Cremona, Italia – la spitalul Northwestern Memorial din Chicago, pentru o meticuloasă examinare la un scaner CT, scrie „Chicago Tribune".
 
În numele Profetului Top
Aproape 95.000 de descendenți ai profetului Mohamed intenționează să intenteze un proces de calomnie în Marea Britanie, pentru seria de 12 caricaturi intitulate „Fețele lui Mohamed" – cea mai cunoscută dintre ele îl înfățișează pe Profet purtând un turban sub formă de bombă –, publicate în septembrie 2005 în paginile cotidianului danez „Jyllands‑Posten", scrie „The Sunday Times".
 
Frumusețe fără bătrânețe Top
Pitt, Cruise și Clooney... sunt bătrâni pentru o nouă generație de adolescenți care‑și vor propriii idoli. Și ei au o listă consistentă din care să aleagă. În capul ei se află siderant de popularul Robert Pattinson. Cu el, pare‑se, o întreagă generație se identifică; nu e, însă, singura „prospătură" care ridică pulsul tinerelor cinefile.
 
Ați plăti pentru acest articol? Top
Întrebarea li se adresează celor care îl accesează online, gratuit. Cei care‑l citesc pe hârtie deja l‑au plătit. O mare întrebare frământă industria știrilor și a entertainmentului de pe Internet. Cum să vă facem să plătiți ca și până acum?
 
Monștrii rațiunii Top
Optzeci de gravuri din seria „Capriciilor" spaniolului Francisco de Goya (1746–1828) sunt expuse, în premieră pentru România, la Muzeul Național de Artă din București.
 
Din inima Cubei Top
Orchestra cubaneză Buena Vista Social Club va cânta din nou în România, pe 24 mai, la Sala Palatului din București.
 
Rock me Amadeus Top
Seria de concerte Mozart Rocks – inițiate în 2006 de Constantin Teodorescu (fiul muzicologului și dirijorului Nicu Teodorescu) cu scopul de a promova muzica clasică pe ritmuri rock – continuă cu un spectacol caritabil, ce va fi găzduit de Sala Palatului din București în ziua de 12 aprilie.
 
Pasărea de‑acasă Top
După „Stagiunea permanentelor frumuseți", Tudor Gheorghe revine cu un alt spectacol, „Chemarea păsării de‑acasă", ce va avea loc pe 14 mai la Sala Palatului din București.
 
Carte: Jose Saramago - „Călătoria elefantului" Top
„Călătoria elefantului“ (2008) – carte scrisă de portughezul Jose Saramago la 10 ani după primirea Nobelului pentru Literatură – surprinde, cu umor și ironie, slăbiciunile și forțele firii umane. Saramago face acest exercițiu de reflectare asupra condiției umane relatând voiajul real pe ...
 
Film: John Lee Hancock - „The Blind Side" (DVD) Top
Cu „The Blind Side“ (2009), regizorul american John Lee Hancock spune povestea lui Michael Oher, un afro‑american din Tennessee ce ajunge, dintr‑un copil fără casă și familie, un jucător profe­sionist de fotbal. Cu Quinton Aaron (a jucat în „Fighting“ ...
 
Muzică: Mose Allison - „The Way Of The World" (CD) Top
După 12 ani de la ultimul său album, pianistul și cântărețul american Mose Allison a lansat, la 82 de ani, „The Way Of The World“. Nu e un album de revenire, așa cum s‑ar crede din pricina vârstei (82 ...
 
Împotriva tuturor Top
S‑ar putea ca fostul gigant AIG să fie până la urmă în stare să‑și plătească toate datoriile către Rezerva Federală americană.
 
ANAF: Fiscul propune un singur formular pentru declaratiile de impozite si taxe Top
Fiscul propune renuntarea la gruparea obligatiilor de plata in declaratii distincte, in functie de destinatia platii, si declararea acestora in cadrul aceluiasi formular, conform unui proiect de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala /ANAF/.
 
UniCredit Tiriac Bank: credit imobiliar in lei cu DAE sub 10 la suta Top
UniCredit Tiriac Bank a lansat, pentru cei care doresc sa cumpere o casa, un credit imobiliar in lei cu o dobanda avantajoasa, calculata dupa formula ROBOR la 3 luni + marja de 3,25 la suta, pentru care DAE este sub 10 la suta, se arata intr-un comunicat al bancii.
 
A inceput procesul in cazul Bancii Transilvania Top
Procesul celor doi tineri acuzati ca ar fi jefuit o sucursala a Bancii Transilvania a inceput marti, la Tribunalul Cluj.
 
RBS Bank anunta o reducere a dobanzilor la depozitele in lei pentru populatie Top
RBS Bank, filiala locala a grupului britanic Royal Bank of Scotland, anunta o noua reducere a dobanzilor la depozitele in lei pentru populatie cu pana la 1,25 puncte procentuale.
 
Fondurile de pensii - randament de 9,5% in primul trimestru Top
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), la care contribuie peste cinci milioane de salariati, au inregistrat un randament mediu de 9,5 la suta pe primul trimestru al anului 2010 si de 24,2 la suta pe ultimele 12 luni (martie 2009 - martie 2010), potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.
 
Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu 100 milioane euro Top
Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu 100 milioane euro, de la inceputul anului 2010 si au ajuns la echivalentul a 350 de milioane de euro, informeaza compania.
 
RBS Bank anunta un program de cultura si etica bancara, derulat la ASE Top
RBS Bank, filiala locala a grupului britanic Royal Bank of Scotland, anunta organizarea cursului "Cultura si etica bancara" in cadrul Academiei de Stiinte Economice (ASE) Bucuresti, dedicat promovarii misiunii si valorilor institutiilor financiar-bancare.
 
Rata creditelor neperformante a urcat la 16% în februarie 2010, pe fondul recesiunii (VIDEO) Top
În septembrie 2008, în momentul accentuării problemelor pe pieţele financiare internaţionale, rata creditelor neperformante era în România de 5, 12%, arată statisticile Băncii Naţionale. Recesiunea a adus scăderi puternice ale veniturilor pentru companii şi creşterea şomajului. Ca urmare,
 
Sanador inchiriaza cea mai mare suprafata de birouri din 2010 Top
Compania de servicii medicale Sanador a inchiriat aproximativ 11.700 de metri patrati de spatii de birouri intr-o cladire construita de Castrum Corporation unde va deschide un spital privat generalist cu o capacitate de 120 de paturi. Agentul tranzactiei a fost compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox
 
Nokia dezvolta propriul tablet PC Top
Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, dezvolta propriul tablet PC, care va fi lansat la vanzare spre sfarsitul anului, au declarat surse apropiate situatiei.
 
iPhone a fost desemnat de catre consumatori ca fiind cel mai bun smartphone Top
Un studiu recent a subliniat ca cele doua lucruri care fac un utilizator de smartphone fericit sunt ecranul tactil si un Iphone de la Apple.
 
Presedintele Basescu va primi maine primul Duster din Romania, Top
Presedintele Traian Basescu va deveni maine primul client al celui mai nou model Dacia, Duster.
 
Cea mai scumpa cafea din lume se vinde si in Romania Top
Romania este una dintre putinele tari care importa exoticul produs direct de la fabrica de stat din Indonezia, cafeaua fiind foarte cautata pe pietele din SUA si Japonia. Consumul de cafea pe piata autohtona este de circa 2 kg pe cap de locuitor in fiecare an, ceva mai putin decat media europeana de 3 kg pe cap de locuitor
 
LukOil va suspenda exporturile de benzina catre Iran Top
LukOil, al doilea grup petrolier ca marime din Rusia, va suspenda exporturile de benzina catre Iran, pentru a preveni aplicarea de sanctiuni internationale, au declarat surse apropiate situatiei.
 
Sarbu: Pietele TV din Europa Centrala si de Est vor recupera pana in 2012 pierderile din recesiune Top
Pietele de televiziune din Europa Centrala si de Est vor recupera pana in 2012 pierderile din timpul recesiunii, iar jucatorii internationali mari, precum News Corp si RTL, vor rata oportunitatile de revenire la crestere, a declarat pentru Financial Times directorul general al CME, Adrian Sarbu.
 
Cum au evoluat preturile apartamentelor din Bucuresti si marile orase. Revin cresterile? Top
Preturile apartamentelor din Bucuresti dar si din marile orase din tara au crescut usor in luna martie, dupa o perioada indelungata de scaderi, potrivit mai multor site-uri de anunturi imobiliare.
 
Direct Aero Services estimeaza o crestere cu 40% a cifrei de afaceri pentru 2010 Top
Direct Aero Services, companie avand in dotare 5 aeronave disponibile pentru transportul aerian privat, dintre care un avion de lux Jet Bimotor Cessna Citation Mustang (capacitate 4 locuri), participa la singurul eveniment dedicat pietei de turism exclusivist, Kings Holiday.
 
Andy Lita va fi noul Business Director in cadrul OgilvyInteractive Top
Andy Lita a fost numit in functia de Business Director al companiei de comunicare OgilvyInteractive, numirea sa in aceasta functie fiind o urmare a experientei acumulate de acesta in ultimii ani in dezvoltarea unor proiecte digitale complexe.
 
Topul celor mai scumpe aragazuri la vanzare in Romania Top
Cele mai scumpe aragazuri aflate la vanzare in magazinele din Romania costa peste o mie de euro si au chiar si cinci arzatoare, cuptoare cu un volum de cativa zeci de litri si au incorporate elemente precum rotisoare sau masini de spalat vase.
 
Guvernul thailandez decreteaza stare de urgenta Top
Oficialii thailandezi au decis sa disperseze manifestantii care cer demisia Guvernului si arestarea principalilor sai oficiali, inca de la jumatatea lui martie, a anuntat un ministru la scurt timp de la instaurarea starii de urgenta.
 
Cel putin 17 morti in confruntarile din capitala Kirgizstanului Top
Cel putin 17 persoane au fost ucise, miercuri, in confruntarile dintre manifestantii opozitiei si fortele de ordine, la Biskek, capitala Kirgizstanului, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Sanatatii din aceasta tara. Majoritatea acestor persoane au fost impuscate mortal, a precizat Larisa Kacibekova. Bilantul ranitilor se ridica la 142 de persoane, a adaugat ea.
 
Confruntari violente in Kirgizstan. Ministrul de Interne a decedat Top
Ministrul kirgiz de Interne, Moldomosu Kongantiev, a murit la Talas, in timpul violentelor declansate de manifestanti ai opozitiei, a declarat o sursa citata de AFP.
 
Antonescu despre pensiile militarilor: Boc sa-i lase in pace pe militari, sa mai taie din "side" Top
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca i se pare incorecta reducerea pensiilor militarilor, transmitandu-i premierului sa mai taie din "side" daca vrea sa faca economii, sa nu-i mai faca secretari de stat pe "baietii din Dorobanti" si nici experimente pe Educatie.
 
Cum te ajuta Microsoft sa-ti pui afacerea pe picioare Top
Start&Grow este un program lansat de startups.ro impreuna cu Microsoft pentru a sustine dezvoltarea unor afaceri promitatoare, oferindu-le gratuit cele mai bune resurse de business.
 
ING Bank Romania va fi condusa numai de manageri romani Top
Diviziile de afaceri ale ING Bank Romania vor fi conduse numai de manageri romani, dupa ce ING Olanda a numit-o in functia de director al Diviziei Retail pe Maria Cristina Matei, actualul sef de dezvoltare al produselor de retail, scrie Mediafax Business.
 
Van Rompuy: zona euro va sustine Grecia Top
Presedintele permanent al UE, Herman Van Rompuy, a reafirmat angajamentul tarilor din zona euro de a ajuta financiar Grecia, daca aceasta nu reuseste sa faca rost de suficienti bani de pe pietele ...
 
Cresterea din zona euro Top
Cresterea din zona euro a fost revizuita in scadere in trimestrul al patrulea din 2009. Conform unei estimari corectate a Oficiului european de statistica Eurostat publicate miercuri, activitatea ...
 
Revista presei economice din Romania Top
Ziarele nationale se concentreaza in paginile economice asupra deciziei bancilor de a apela la BNR pentru a obtine profit, in detrimentul creditarii populatiei.
 
Fiscul a dat amanari la plata pentru 2.200 de firme Top
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a acordat, in primele doua luni ale anului amanari la plata pentru 2.214 companii, restantele inregistrate de catre acesti contribuabili fiind de 916,2 milioane de lei.
 
„Mallul pustiu": 171 de magazine sunt inchise Top
In opt malluri din Bucuresti sunt nefunctionale 171 de spatii comerciale, echivalentul unui proiect de circa 50.000 de metri patrati, astfel ca inchiderea unui mall de asemenea dimensiuni nu ar lasa retailerii existenti pe dinafara, acestia putand gasi spatii in restul proiectelor existente, reiese dintr-o analiza ZF, care a luat pulsul celor mai importante malluri din Bucuresti.
 
De luni, din nou Carpati de Sfantu Gheorghe Top
Dupa ce instanta a suspendat decizia ANAF de ridicare a autorizatiei de antrepozit fiscal, de luni se reia productia la Fabrica de Tigarete din Sfantu Gheorghe, unde angajatii se afla in somaj tehnic.
 
Cele mai mari dobanzi pentru Grecia Top
Dobanzile la obligatiunile grecesti au ajuns la cel mai ridicat nivel de la debutul crizei, pe fondul zvonurilor care sugereaza ca Atena nu va accepta conditiile impuse de FMI, punand astfel in ...
 
De ce vor parlamentarii sa inchida supermarketurile duminica Top
Parlamentarii vor sa inchida in zilele de duminica marile supermarketuri. Romanii ar putea avea astfel surpriza ca la final de saptamana sa gaseasca lacatul pe usile marilor retaileri.
 
De teama creditarii, bancile au depus la BNR 27 mld. de euro in 2010 Top
Bancherii au preferat astfel, in loc sa dea imprumuturi la dobanzi de 14-25% pe an, sa incaseze doar 2,5-3,5% pe an de la banca centrala.
 
Un patron contestă împrumutul de milioane de euro, spunând că era "vesel" Top
Premieră în războiul dintre bănci şi clienţi. Un orădean cere anularea contractului de credit pe motiv că era prea vesel în ziua în care l-a semnat.
 
Cum pot pleca pensionarii romani in vacante ieftine in Spania si Cipru Top
Cipriotii pregatesc lansarea unei oferte turistice dedicate pensionarilor din toata Europa, dupa modelul ofertei subventionate de guvernul spaniol.
 
Parlamentarii vor să închidă supermarketurile duminica Top
Deputaţii din Comisia de Agricultură vor să introducă, în luna mai, propunerea în Codul bunelor practici comerciale pentru a încuraja vânzările din pieţe ale producătorilor agricoli autohtoni.
 
Un nou maxim pentru şomaj: 8,36% Top
Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă a fost în martie de 765.285 de persoane, din care 314.330 femei.
 
Basescu isi ia Duster platit de sotie Top
SUV-ul costa 71.016 RON si a fost achitat de Maria Basescu. Duster este, de azi, masina familiei Basescu, presedintele alegand un model de serie pentru care a avut o singura cerinta: sa fie rosu.
 
Băsescu îşi ia Duster de 17.000 de euro Top
Maşina va aparţine familiei Băsescu şi a fost achitată de soţia preşedintelui, Maria Băsescu.
 
Statul îi pregăteşte pe şomeri pentru meserii fără căutare pe piaţa muncii Top
Aproape 5.500 de persoane beneficiază în luna aprilie de servicii gratuite de formare profesională prin intermediul ANOFM. Din păcate, majoritatea meseriilor pentru care se ţin cursurile de reconversie profesională nu sunt căutate pe piaţa muncii.
 
Cursul se apropie de 4,11 lei/euro pe piaţa interbancară Top
Moneda naţională s-a depreciat în prima oră a şedinţei interbancare de joi, cursul apropiindu-se de 4,11 lei/euro, evoluţie influenţată de sentimentul negativ prezent pe pieţele din regiune şi pe fondul aprecierii dolarului.
 
CSM a dat aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Costiniu Top
Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil cererea Directiei Nationale Anticoruptie(DNA) de retinere si arestare a judecatorului Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 
Peste 400.000 de fermieri au depus cereri de plată în cadrul programului SAPS 2010 Top
Până la data de 7 aprilie, au fost depuse peste 400.000 de cereri de plată pentru o suprafaţă de peste 1,9 milioane de hectare, în cadrul campaniei SAPS 2010, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
 
Leul s-a depreciat la deschiderea sedintei, iar cursul se apropie de 4,11 lei/euro Top
Moneda nationala s-a depreciat in prima ora a sedintei interbancare de joi, cursul apropiindu-se de 4,11 lei/euro, evolutie influentata de sentimentul negativ prezent pe pietele din regiune si pe fondul aprecierii dolarului.
 
Presedintele kirgiz s-a refugiat intr-un oras din sudul tarii Top
Presedintele kirgiz, Kurmanbek Bakiev, s-a refugiat in orasul Os, din sudul tarii, dupa ce manifestantii au preluat controlul sediilor presedintiei si Parlamentului la Biskek, in urma unor confruntari violente cu politia, a declarat un membru al Ministerului Apararii.
 
Nastase: Basescu vrea sa scape de Boc Top
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine, intr-o postare pe blog, ca anuntul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptarii Legii lustratiei arata ca Traian Basescu "vrea sa scape" de Emil Boc.
 
Băsescu despre Duster: Este o maşină care merită să fie cumpărată Top
Preşedintele României, Traian Băsescu, vizitează la acestă oră uzina de la Mioveni, ocazie cu care şi-a luat şi o Dacia Duster. Şeful statului a plătit deja pentru noua maşină.
 
Reteaua hoteliera cu tarifele de 25 de euro pe noapte vine si in Romania Top
Grupul hotelier Golden Tulip va aduce in Romania, prin parteneriatul cu reteaua hoteliera franceza Louvre Hotels, patru noi branduri clasificate la doua si trei stele, atacand astfel segmentele "buget" si "economy". Vestile bune nu se opresc aici, tarifele practicate de aceste hoteluri vor fi de 25-30 de euro/noapte, preturi foarte mici fata de cele aflate pe piata in momentul de fata
 
Rompetrol şi Petrom au scumpit din nou carburanţii Top
Rompetrol Downstream a scumpit joi benzina și motorina cu patru bani pe litru, a anuntat divizia de distribuție a carburanților din grupul Rompetrol. Prețuri mai mari la benzină și motorină găsim, de altfel, și la OMV Petrom.
 
Românii se hrănesc eco mult mai ieftin decât europenii Top
Sătui din merele gigant, de roşiile colorate chimic sau de brânza cu gust de plastic, din ce în ce mai mulţi adepţi ai mişcării eco sunt dispuşi să cheltuiască sume importante din veniturile lor pentru alimente sănătoase.
 
Cum arata primul televizor 3D disponibil in Romania (GALERIE FOTO) Top
Astazi, LG Electronics Romania a anuntat introducerea pe piata din Romania a primului televizor LCD Full HD cu tehnologia 3D, model LD920.
 
Romania, la coada unui clasament al statelor cu cele mai multe masuri pentru sprijinirea sectorului de locuinte Top
Romania, alaturi de Letonia, Slovacia si Irlanda sunt tarile cu cele mai puntine masuri in vigoare pentru stimularea cererii de locuinte, cu cel mult o masura adoptata, potrivit unui studiu al firmei de consultanta Deloitte.
 
Locul 43 pentru Bucureşti în topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi Top
Capitala ocupă poziţia 43 în topul din 2010 al celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi, la fel ca şi anul trecut, dar a urcat o poziţie la nivel mondial, ajungând pe locul 71 la acest capitol.
 
Creanţele statului la agenţii economici vor putea fi compensate cu datoriile Top
Senatul a adoptat joi o propunere legislativă cu privire la compensarea creanţelor agenţilor economici care prestează lucrări sau servicii finanţate de la bugetul de stat în baza unor hotărâri de guvern, cu datoriile pe care statul le are faţă de operatori, potrivit Mediafax.
 
Listarea Fondului Proprietatea s-ar putea face în vară pe sistemul alternativ Top
Mark Mobius, preşedintele executiv al Franklin Templeton, compania care va administra activele Fondului Proprietatea (FP), şi-a exprimat acordul pentru prelistarea fondului pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, a declarat, joi, directorul general al Bursei de Valori, Anca Dumitru.
 
"Prima casă", singura măsură luată de guvern pentru susţinerea pieţei rezidenţiale Top
Programul "Prima casă" adoptat de autorităţi anul trecut ca măsură anticriză este singurul stimulent pentru susţinerea pieţei rezidenţiale, astfel că România a fost inclusă în grupul țărilor cu 0-1 măsuri în vigoare în acest sens, alături de Letonia, Slovacia și Irlanda, în timp ce alte țări membre UE au adoptat mai multe măsuri pentru susținerea acestui sector.
 
Senatul interzice comercializarea plantelor etnobotanice Top
Senatul a adoptat, joi, Ordonanta de Urgenta a Guvernului 6/2010 care interzice comercializarea plantelor etnobotanice.
 
„Eu nu am bani nici de seminţe" Top
Câţiva dintre cei aproape 766.000 de români care au rămas fără un loc de muncă stau la uşa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în speranţa că vor avea mai mult noroc. În schimb, absolvenţii de facultate îşi caută un job mai degrabă pe Internet, considerând că varianta lor este mai bună decât agenţia statului.
 
Leul continuă să piardă teren: 4,1128 lei/euro Top
Leul s-a depreciat în prima parte a şedinţei interbancare de joi, cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4,1128 lei/euro, cel mai ridicat din ultimele şase săptămâni, şi pierzând astfel 2,2 bani faţă de nivelul afişat miercuri, de 4,0908 lei/euro.
 
Firme amendate pentru că și-au stresat angajații Top
După ce în România s-a înregistrat recent al doilea deces cauzat de stresul la locul de muncă, autoritățile au început să ia măsuri. Primele firme amendate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) deoarece și-au stresat angajații au fost cele din Cluj.
 
UPC Romania isi mareste portofoliul de programe high definition Top
UPC Romania, una dintre cele mai mari companii de cablu din Romania a anuntat extinderea de programe HD prin introducerea postului in format HD, Utv HD.
 
Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut de procurorii DNA Top
Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut astazi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este cercetat alaturi de senatorul Catalin Voicu.
 
Somajul continua sa creasca Top
Rata somajului inregistrat in luna martie a fost de 8,36%, in usoara crestere fata de luna februarie. |n total, 765.285 de romani nu aveau un loc de munca.
 
Peste un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc servicii de online banking Top
Cam 26% dintre utilizatorii romani de internet din mediul urban folosesc servicii de internet banking, conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piata la finalul anului trecut. Ponderea utilizatorilor este mai mare in randul barbatilor, aproape o treime (31%) dintre internauti folosesc acest serviciu, in timp ce doar 22% dintre femeile conectate la internet fac plati prin internet banking.
 
Topul celor mai scumpe orase europene pentru expati Top
Bucurestiul se plaseaza pe locul 43 in topul din 2010 al celor mai scumpe orase europene pentru expati, pozitie neschimbata fata de 2009, iar la nivel mondial a urcat o pozitie, pe 71, potrivit datelor transmise MEDIAFAX de firma britanica de recrutare ECA International, care a elaborat topurile.
 
Unde au fost plecaţi românii de Paşte Top
Cele mai solicitate destinaţii de Paşte au fost staţiunea Bran-Moeciu şi zonele rurale din România, dar şi ţări precum Bulgaria, Grecia, Israel şi oraşele europene. Astfel, 60.000 de turişti români au cumpărat pachete de Paşte în ţară, iar alţi 15.000 au optat pentru o vacanţă în străinătate, potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
 
Comertul electronic cu cardul, plus 70% in primele luni din 2010 Top
Platile online cu card bancar au insumat in primele trei luni ale anului 2010 31,85 de milioane de euro, in crestere cu 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor centralizate de Romcard. |n total, au fost procesate oeste 600.000 de plati.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: