Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Economia Romaniei scade in timp ce zona euro a iesit din recesiune Top
 
17 mai este ultima zi pentru depunerea Declaraţiei 200 Top
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă contribuabilii - persoane fizice că 17 mai 2010 este ultima zi în care poate fi depus Formularul 200 privind veniturile realizate în anul 2009. Formularul 200 se completează de către contribuabilii persoane fizice care obţin venituri din: activităţi independente (activităţi comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), din activităţi agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), din operaţiuni de valută la termen şi din transferul titlurilor de valoare (acţiuni).
 
Angajaţii E.ON România ţin „Lecţii despre energie" Top
Peste 450 de copii din 15 unităţi de învăţământ din aria de competenţă E.ON România descoperă informaţii utile din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice în cele 3 luni în care se desfăşoară Programul „Lecţii despre energie”.
 
Timişul printre judeţele campioane la falimente Top
Conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în perioada ianuarie - martie 2010, comparativ cu primele trei luni din anul anterior, a crescut de 356,32% la nivelul întregii ţări, de la 4.354 la 19.868.
 
„Expo Flora" aduce primăvara la Iulius Mall Top
"Expo Flora”, ajunsă la cea de-a IV-a ediţie se va desfăşura în perioada 15 – 18 aprilie la Iulius Mall Timişoara. Acurateţea şi forţa acestei manifestări constau în principal din alegerea celei mai bune perioade de expunere a produselor şi serviciilor în strictă legătură cu calendarul lucrărilor de acest gen, în consultanţa şi consonanta cu recomandările specialiştilor.
 
Dacia Duster în joc la „Operaţiunea Porţi Deschise" Top
Dacia Duster va sosi în toată reţeaua comercială Dacia odată cu Operaţiunea Porţi Deschise, care are loc în perioada 15 - 18 aprilie. 4 vehicule Dacia Duster pot fi câştigate la „Jocul cheii" şi încă unul este pus în joc la tombolă. Vizitatorii showroom-ului Auto Europa din Timişoara pot descoperi şi testa gratuit de joi, în premieră, cel mai nou model lansat de Dacia, Duster.
 
Blue Air încearcă din nou să opereze pe Aeroportul Timişoara Top
Blue Air, prima companie de smart flying, a introdus recent curse regulate pe ruta Bucureşti – Timişoara. Operatorul românesc va oferi 20 de zboruri în fiecare săptămână pe toată durata orarului de vară (28 martie 2010 – 30 octombrie 2010). Preţul biletelor porneşte de la 39,98 euro (TVA si taxe de aeroport incluse) şi poate ajunge la 100 de euro dacă rezervarea nu se face din timp.
 
Românii care s-au mutat în Germania nu au aflat că e criză şi în Banat Top
Top scumpiri de criză în principalele oraşe din ţară Deşi piaţa imobiliară autohtonă se află în al doilea an de blocaj, iar numărul tranzacţiilor este în continuare limitat, proprietarii reacţionează diferit. Cei care au nevoie de lichidităţi şi doresc într-adevăr să vândă coboară în continuare nivelul preţurilor. Pe de altă parte, însă, există proprietari care, dimpotrivă, ridică preţurile. În acest context, www.imobiliare.ro , principalul portal imobiliar din România, prezintă, pe baza anunţurilor înscrise în portal, un top al proprietăţilor imobiliare care au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri în primul trimestru al anului 2010.
 
Până la 10.000 de euro oferiţi ca premiu pentru „ideile tari" ale tinerilor pasionaţi de IT&C Top
Începând din 15 aprilie şi până pe 15 mai, elevii şi studenţii pasionaţi de domeniul comunicaţiilor sunt invitaţi să se înscrie la concursul „Idei tari” lansat de Fundaţia „Romtelecom pentru români”.
 
BCR înlocuieşte paznicii din sucursale cu sisteme de securitate avansate Top
Valul de jafuri asupra sucursalelor băncilor din România, majoritatea dintre ele rămase cu autori necunoscuţi, determină băncile să recurgă la măsuri extreme de securitate. BCR este prima bancă din ţară care a anunţat înlocuirea pazei umane cu sisteme moderne de securitate.
 
Copilarie fragila Top
Povesti de viata tulburatoare, in aceasta seara, la Schimb de mame. Urmariti doua familii, cu povesti de viata emotionante.Unul dintre copii, cel din Scornicesti, sufera de maladia Lobstein, cunoscuta sub numele de boala oaselor de sticla. Dumy nu poate sa faca miscare, pentru ca la orice pas oasele lui se pot rupe.Pentru a putea merge, micutul are nevoie de doua operatii costisitoare, pe care parintii nu si le permit.Daca ai inima mare si posibilitati, ajuta-l tu! Scrie la adresa de e-mail a emisiunii si da-i baietelului speranta unei copilarii fericite.Fa cunostinta cu el, in aceasta seara, de la 20:30, la Schimb de mame.
 
SRB Software & Consulting – Partener QlikView Top
Începând cu luna ianuarie compania SRB Software & Consulting din Timişoara, membră a SRB Group din Viena, Austria, a încheiat un parteneriat cu firma QlikTech, compania cu cea mai rapidă ascensiune în domeniul de Business Intelligence. QlikView este o soluţie de Business Intelligence de analiză şi optimizare a datelor operaţionale în timp real. Astfel QlikView oferă nu doar analize pentru datele operaţionale, ci şi răspunsuri relevante în orice domeniu de business.
 
Pleaca Mutu? Top
Mutu ar putea pleca in varã de la Fiorentina. Chiar dacã Briliantul susþine cã vrea sã rãmanã in Toscana, un impresar italian a declarat cã Mutu va fi una din piesele importante din mercato.
 
Derby cu scantei Top
Rapid si Steaua au uitat de prietenia din cazul Varga - Bãlan. Rãzboiul de acum 4 ani din Europa, dar si Scandalul Bricheta reaprind rivalitatea inaintea derby-ului din aceastã searã.
 
Hai noroc si la mai mare! Top
Bute a fãcut revolutie in localitatea natalã. La Pechea, nimeni n-a inchis un ochi. Tot satul s-a adunat sã-l vadã pe campionul roman. Localnicii s-au cinstit cu un pahar de vin si au sãrit in sus de bucurie la victoria de senzatie a lui Lucian.
 
Impres(ar)iile lui Alexe Top
Dinamo dã vina pe Giovani Becali pentru cã ar fi ordonat dezertarea de la echipã a celor sase jucãtori in frunte cu Bratu. Costel Orac, antrenorul lui Dinamo 2, a aflat si el cã Alexe a fost obligat de impresar sã plece din cantonament.
 
A citit in Steaua Top
Andone merge pe unu solist la derby-ul Rapid - Steaua, din aceastã searã. "Fãlcosul" a studiat in detaliu jocul trupei lui Stoichitã si s-a linistit. "Steaua nu mã poate surprinde cu nimic", e sigur pe el Andone.
 
Autocarul veseliei Top
Norul de cenusã venit din Islanda l-a bucurat pe Andrea Mandorlini. Antrenorul CFR-ului isi va duce echipa cu autocarul la Timisoara, unde clujenii n-au castigat niciodatã. Italianul vrea sã profite cã are timp destul si sã mai afle din secretele jucãtorilor.
 
Carcotasii, lideri de audienta la ceas aniversar Top
Duminica, 18 aprilie, telespectatorii au ales umorul cu premeditare de la "Cronica Carcotasilor" si reality-show-urile de succes "Cireasa de pe tort" si "Schimb de mame".
 
Goldman Sachs, acuzată de fraudă Top
Un miliard de dolari a pierdut într-o singură zi Warren Buffet, din cauza deprecierii masive a titlurilor Goldman Sachs. Potrivit Money.ro, în urma acuzaţiilor de înşelăciune aduse băncii de autorităţile americane, titlurile acesteia s-au depreciat vineri cu aproape 13 procente. Citește mai departe...
 
Aeroporturile româneşti, pierderi de 5 milioane de euro din cauza norului vulcanic Top
"Ultima statistică arată că Tarom a înregistrat de joi până luni inclusiv pierderi de 3 milioane euro", a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) Marin Anton. Citește mai departe...
 
Bebelusa Oana cauta dansatoare pentru Ibiza Dance Project Top
Proiectul Ibiza Dance Project a ajuns cunoscut in toata tara, pentru ca de sase ani consecutiv da posibilitatea fetelor cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani, sa danseze in Amnesia, cel mai tare club din lume. I
 
Andreea Raicu lanseaza o noua linie de tricouri Top
Andreea Raicu lanseaza o noua linie de tricouri inscriptionate. Colectia, realizata in colaborare cu Irina Schrotter, se numeste BUY ME si se va vinde exclusiv in magazinele Metro
 
Elevi striviti de copac Top
Intamplare grava intr-un parc din centrul Iasiului! Un copac s-a prabusit peste cinci liceeni, aflati in timpul orei de geografie! Incidentul petrecut sub privirile neputincioase ale profesorului i-a bagat in spital, cu rani serioase pe adolescenti. Acum incep anchetele... Se pare ca vina se imparte intre dascal si primarie.
 
Sub imperiul norului Top
Nervi, agitatie si zeci de oameni care si-au pierdut de multa vreme rabdarea. Asta puteti gasi pe aproape toate aeroporturile din Romania. Zeci de zboruri au fost anulate iar mii de calatori au pierdut vacante sau au intarziat la munca. Traficul s-a reluat astazi dupa amiaza, dar... partial. Inainte s-a efectuat chiar si un zbor de proba.
 
Alternativa cu profit Top
Pentru a patra zi consecutiv, sutele de zboruri anulate in toata tara au obligat cateva mii de calatori sa ramana la sol. Oamenii au cautat alternative, asa ca pierderile companiilor aeriene s-au transformat rapid in castiguri pentru altii.
 
Inca o zi de haos Top
Dupa patru zile de haos pe aeroporturi si peste 60.000 de zboruri anulate, azi, situatia a inceput sa revina cat de cat la normal in unele state europene. Zborurile de testare efectuate de mai multe companii aeriene au aratat ca nu mai exista niciun pericol. Chiar si asa in Marea Britanie si in Germania, spatiul aerian va fi redeschis abia in cursul noptii, iar in Franta, abia maine dimineata se va putea zbura de pe toate aeroporturile.
 
Mutu, suspendat noua luni Top
"Imi cer scuze suporterilor si clubului Fiorentina." Acestea au fost primele cuvinte rostite de Adrian Mutu dupa ce a aflat decizia Tribunalului Antidpoing din Roma: 9 luni de suspendare. Avocatii fotbalistului roman au declarat ca sunt nemultumiti de sentinta si ca este posibil sa faca recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
 
Performanta istorica Top
Performanta istorica pentru Oltchim Ramnicu Valcea! Handbalistele au reusit sa se califice in finala Ligii Campionilor dupa ce au invins echipa ungara Gyor cu scorul de 24 la 20. Bucuria a fost fara margini iar fetele au acum un singur vis: sa castige si marea finala.
 
Trei frati ucisi de fum Top
Trei frati, niciunul mai mare de 5 ani, au murit intoxicati cu fum, intr-un bloc social din judetul Bacau. Incuiati si lasati singuri in casa, de mama lor, micutii s-au jucat, se pare, cu focul din soba, iar jaratecul a aprins totul in jur. Vecinii, care i-au mai scos o data din flacari, n-au reusit sa-i mai salveze de aceasta data.
 
Abandonat intre blocuri Top
O descoperire groaznica a fost facuta, azi-dimineata, intr-un cartier din Constanta: un nou nascut mort, infasurat in pungi, a fost gasit, intre blocuri, pe un maidan de gunoaie. Politia si procuratura au ajuns imediat la fata locului, ca sa ridice trupul si sa-i interogheze pe cei care locuiesc in zona. Niciunul nu pare, insa, s-o stie pe cea care si-a aruncat copilul.
 
Interceptarile lui Cioaca Top
Cristian Cioaca a ajuns, din nou, in fata instantei. La Tribunalul din Brasov s-a judecat termenul in dosarul de frauda informatica. Politistul e acuzat ca, impreuna cu doi complici de-ai sai, printre care si un fost coleg la IPJ, au spart parola de mail a Elodiei. In exculsivitate, PRIMA TV va arata si cateva dintre inregistrarile telefonice, interceptate de procurori, in 2007.
 
Floarea, la DNA Top
Dan Radu Floarea, un personaj cheie in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este cercetat pentru trafic de influenta, a fost audiat astazi mai bine de trei ore. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au citat pe Floarea, in calitate de martor. Voicu sustine ca i-a cerut omului de afaceri Costel Casuneanu 250 de mii de euro imprumut pentru a-l ajuta pe Floarea si nu pentru a cumpara bunavointa unor magistrati, asa cum spun anchetatorii. Tot astazi a fost audiata si Laura Dragotescu, avocata lui Floarea, care a confirmat si ea existenta imprumutului.
 
Un "balaureat" de poveste Top
Bac-ul poate fi asemuit cu balaurul din poveste, cel care scoate flacari pe nari si te poate distruge. Si nu o spun candidatii, ci...chiar foile de examen! Pe prima pagina a fiselor cu subiecte, scrie cat se poate de clar: "examen de ba-la-u-re-at", in loc de bacalaureat. Greseala s-a strecurat in liceele bucurestene. Elevii care au sesizat-o mai ca ar fi bufnit in ras, numai ca..le-a cam pierit cheful. Pentru multi dintre ei, proba de competente digitale, care a inceput astazi, este inca un examen inutil.
 
Praf in ochi, pe bani publici Top
Tragedia de acum 10 zile, cand un sofer a murit dupa ce a lovit un cal pe autostrada Bucuresti -Pitesti, se poate repeta in orice moment! Lipseste gardul de protectie impotriva animalelor, pe kilometri intregi, iar responsabilii se vaita ca nu au bani pentru unul nou. Au, insa, fonduri ca sa stranga gramezile de gunoi ce zac pe marginea drumului si sa repare glisiera distrusa in urma accidentelor, iar treba incepe abia miercuri.
 
Etnobotanice periculoase Top
O petrecere cu substante halucinigene s-a terminat cat se poate de prost, pentru cativa tineri din Iasi. Surpriza a fost, insa, de partea politistilor, chemati de vecini. Abia s-au putut intelege cu baieti. Cu totii delirau si erau extrem de agitati, iar unul dintre ei a fost dus la spital.
 
Se cauta voluntari Top
5 autocare dotate special pentru donarea de sange vor colinda tara in cautare de oameni dispusi sa primeasca in schimbul sangelui donat doar o strangere de mana! Si asta pentru ca Ministrul Sanatatii a taiat de pe lista, cand a gandit acest program, tichetele de masa si ziua libera oferite de obicei celor care doneaza la centrele de transfuzii.
 
Lege cu scandal Top
Dezbateri cu scandal, astazi, la Senat! Aproape 300 de pensionari au luat cu asalt holurile Parlamentului, ca sa-si apere drepturile. Cu totii au venit hotarati sa-i urmareasca de la balcon pe senatorii care le discuta soarta. Pensionarii s-au luat de alesii pe care i-au intalnit in cale si le-au cerut sa voteze marirea punctului de pensie.
 
Ultimul drum Top
Tristetea continua sa macine poporul polonez. Dupa ceremoniile funerare impresionante de la Cracovia, azi-noapte sute de oameni au asteptat cu orele in fata catedralei Wavel ca sa aprinda lumanari si sa depuna flori la capataiul sotilor Kaczyinski. Cu ochii inlacrimati si cu privirea abatuta, polonezii s-au rugat in fata criptei cuplului prezidential care de ieri, isi doarme somnul de veci printre regii si eroii nationali ai tarii.
 
Ultimele secunde Top
Intre timp, din Rusia vin noi detalii legate de ancheta accidentului de la Smolensk. Un post de radio polonez sustine ca datele furnizate de cutiile negre arata ca pasagerii aeronevei prezidentiale stiau ca urma sa moara. O sursa din cadrul comisiei de investigatii a dezvaluit ca pe inregistrari se aud strigate foarte tari, de durere, chiar cu cateva secunde inainte de impactul fatal cu solul. Tipetele se pare ca veneau din cabina in care se afla compartimentul prezidential, cel al fostului presedinte in exil si al membrilor Cancelariei.
 
Terorizati de elefanti Top
Terorizati de elefanti. De ceva timp incoace, locuitorii unui sat indian traiesc un adevarat cosmar. Zeci de pachiderme le invadeaza zilnic gospodariile. Pe langa faptul ca-i sperie infiorator, oamenii se plang si ca animalele le-au distrus aproape in totalitate si culturile. Satenii sunt disperati si le cer autoritatilor sa intervina.
 
Symphoenix, la Bucuresti Top
Trupa Phoenix revine pe scena cu un concert exploziv. Va fi o revolutie a rock-ului simfonic, iar fanii au distractia garantata! Spectacolul va fi intr-adevar unul inedit. In cei 45 de ani de activitate, acesta este primul show de o asemenea anvergura.
 
Nick Anstee, Lordul Primar al City-ului londonez raspunde intrebarilor cititorilor HotNews.ro. Trimite pana marti intrebarile tale pentru a afla cum gandeste unul din oamenii cheie ai City Top
Cum vede un bancher londonez criza si mai ales iesirea din criza? E nevoie de reglementarea mai stricta a bancilor? Sunt bonusurile lor prea ridicate? Se va reforma capitalismul? Care sunt primele reforme care ar trebui facute in domeniul bancar? De ce au bancile o imagine deteriorata si cum poaste ea fi imbunatatita? Nick Anstee, Lord Primar al districtului financiar londonez , City of London vrea sa afle intrebarile tale, carora le va raspunde prin intermediul corespondentului HotNwes.ro in capitala Marii Britanii. Trimite pana marti, 20 aprilie, intrebarile tale si dialogheaza cu Lordul Primar Anstee. HotNews.ro te pune in legatura cu cei mai importanti oameni din business.
 
iPad este interzis in Israel pe motiv ca nu e conform cu normele WiFi ale tarii Top
Autoritatile israeliene i-au avertizat pe cei care vin in tara sa nu aduca terminale Apple iPad fiindca acestea le vor fi confiscate la sosire, pe motiv ca nu sunt conforme cu normele WiFi ale tarii si pot dauna retelelor, scrie AFP. Autoritatile spun ca sistemul de comunicatie al iPad nu e conform cu standardele wireless din Israel si din Europa, iar consumatorii sunt suparati ca nu au fost preveniti.
 
Google Maps Romania s-a lansat oficial Top
Acum un an Romania era extrem de slab reprezentata la nivel de strada pe hartile din Google Maps, insa in prezent lucrurile s-au schimbat mult, serviciul fiind disponibil la un domeniu nou, maps.google.ro intr-o varianta mult imbunatatita. In ultimele luni s-a lucrat masiv la construirea unor harti stradale detaliate pentru Romania si o serie de companii figureaza pe aceste harti care pot fi accesate si de pe telefonul mobil.
 
Idiotenia Morgan Stanley: Germanii ar putea parasi zona euro Top
Un vice de la Morgan Stanley baga o aberatie cum ca Germaniei i-ar fi mai bine daca ar parasi Eurolandul. Asa au facut ei un scenariu si musai e sa il comunice lumii, prin Bloomberg . Cum sa iesi public cu o asemenea enormitate?, se intreaba Dan Popa pe blogul sau .
 
Germania- inauntrul sau in afara Euroland? O revenire asupra unei stiri Bloomberg Top
E o nebunie. Nemtii recomanda grecilor sa iasa din zona euro iar uneori apare cate-o stire ca poate ar lasa balta Eurolandul chiar ei, nemtii. Asta cu toate ca zona euro le aduce castiguri si avantaje care nu iti recomanda sa o parasesti. In trecut, marca germana puternica penaliza economiile tarilor din jur, mai putin performante. Era si cazul Frantei de pilda, care cumpara masini si tehnologie nemteasca care ii ajuta pe francezi sa produca mai mult si mai eficient. Germania era intr-un cerc virtuos, cum zicea Isarescu acum doua zile. Cu cat crestea marca, cu atat neamtul muncea mai eficient, exporturile cresteau iar banii erau investiti in tehnologie si mai competitiva. Lucrurile nu s-au schimbat radical odata cu adoptarea euro, scrie Dan Popa pe blogul lui .
 
Industria auto din Romania nu realizeaza doar produse simple si ieftine Top
In aceasta luna, Mercedes va lansa in Romania noul model SLS AMG “Gullwing” care va costa de la 177.000 de euro in sus cu tot cu taxe. Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca tabloul de bord al masinii este produs la Timisoara si ca eu am lucrat la acest proiect, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau .
 
Bomba numita Goldman Sachs Top
Acuzaţiile aduse de SEC geniilor de la Goldman au avut efectul unei bombe. Absolut toate practicile dubioase ale bancherilor grupaţi în probabil cea mai toxică instituţie financiară din istorie erau cunoscute, iar pe acest blog am atacat majoritatea informaţiilor importante referitoare la acest caz, se scrie pe Trenduri economice .
 
O sansa ratata Top
Ministrii de Finante din UE nu au reusit dupa cele doua zile de discutii la Madrid (incheiate aseara)  sa cada de acord asupra „taxei bancare”  care ar fi permis salvarea bancilor intrate ulterior  in dificultate. Sefa reuniunii, Elena Salgado (Spania) a explicat ca nu a existat un consens total a celor  27 de tari asupra modului in care s-ar putea aplica noua taxa- asupra bancilor sau asupra tranzactiilor financiare. „Trebuie sa continuam discutiile asupra diverselor metode de rezolvare a crizelor. In acest moment, nicio decizie nu a fost inca luata”, a spus Salgado, scrie Dan Popa pe blogul sau .
 
Lucian Croitoru: Majorarea impozitelor cand economia este in cadere, o masura nastrusnica Top
Cresterea oricarui impozit major intr-un moment in care economia este in cadere ar reprezenta "o masura nastrusnica", mai ales daca cheltuielile publice sunt ineficiente, a declarat duminica, la Pro Tv, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, potrivit Mediafax . In opinia lui Lucian Croitoru, astfel de "masuri nastrusnice" sunt impozitul pe avere sau obligarea bancilor de a accepta amanari la plata ratelor clientilor de pana la un an. 
 
Vulcanul ce mocneste sub moneda euro risca sa erupa, in ranjetul speculantilor de la bursele internationale Top
La inceputul lunii martie, a inceput sa iasa fum gros. Grecia ameninta sa intre in faliment de stat, tragand dupa ea toate sperantele stabilitatii in Euroland. Printr-un pachet de economii drastice si emisiunea de noi obligatiuni de stat, focul mocnind a fost pentru scurta vreme inabusit. Grecia nu e singura, in dezastru. Enorme datorii au Italia, Spania, Portugalia si Irlanda. Intrate in jargonul financiar ca PIIGS, aceste tari au datorii scadente pana la sfarsitul anului, de 404,6 miliarde de euro. Moneda europeana sta pe un vulcan, in ranjetul speculantilor de la bursele internationale. A fost Euro de la bun inceput o constructie gresita?
 
Impactul economic al norului vulcanic: scenariul cel mai pesimist indica o incetinire cu 1-2% a cresterii economice a Europei Top
Impactul economic al norului de cenusa vulcanica ce a paralizat transportul aerian in Europa creste direct proportional cu prelungirea acestei crize. Potrivit specialistilor, citati de Reuters , cel mai pesimist scenariu indica o incetinire cu 1-2% a cresterii economice la nivelul continentului, in conditiile in care cresterea economica in Europa, in anul 2010, era prognozata la 1-1,5%. "Acest lucru ar insemna ca multe tari europene sa nu mai aiba crestere economica anul acesta. A strivit, practic, relansarea economica" , spun specialistii.
 
In Foxtrot - Tehnica la jumatate de pret! Top
In legatura cu inchiderea supermarketelor retelei de produse electrocasnice si electronice Foxtrot , compania organizeaza lichidarea finala de stoc. Promotia Tehnica la jumatate de pret va fi activa de pe 22 pana pe 25 aprilie. Vizitatorii celor trei supermarkete Foxtrot din Chisinau pot achizitiona cea mai diversificata tehnica cu reduceri de pana la 50%. Posesorii Cardurilor de confort beneficiaza de o reducere suplimentara in valoare de 1,5%. La...
 
Intoarcerea la copaie Top
S-a spart in sfarsit buba Energogomur. Problemele ascunse sub pres timp de 20 de ani in Targu-Mures au rabufnit. Zeci de mii de targumureseni au ramas din nou fara apa calda si caldura in apartamente. Executivul Primariei cat si consilierii locali dau vina pe E-ON Gaz, companie considerata lipsita de scrupule, fata de problemele orasului care-i gazduieste sediul central. Totusi, hulitorii E-ON uita de cele 24 de milioane de lei pe care ii datoreaza companiei. Continuarea o aflati doar cumparand...
 
Cum m-a afectat norul vulcanic. Jurnalul unui functionar public Top
*I-am scris lui Vladescu. Sta ca prostul in birou, in loc sa impoziteze traficul aerian din Islanda. Norul ala tranziteaza Romania? Tranziteaza!  Trebuie impozitat, prin urmare. In plus, toti ghertzoii aia care sta prin aeropoarte si mananca si bea si lasa mizerie in jurul lor. Mizeria aia trebuie s-o stranga cineva, nu? Si nu cred ca PE GRATIS !!!! Sa ii puna pe aia sa formeze un Fond cum e FMI, format din depunerile calatorilor cu avioane ca are de unde plati daca-si permite avioane! Eu o singura data am zburat cu avionul, cand am fost la Sibiu la un curs de perfectionism pe banii Statului. Am zburat Bucuresti-Geneva, apoi Geneva-Amsterdam si in final, dupa o escala in Caraibe, am ajuns la Sibiu. Aia mi s-a parut ruta cea mai sigura, chiar daca n-am mai ajuns la cursul ala de rahat, scrie Dan Popa pe blogul lui .
 
Piata creditelor se dezgheata, romanii raman precauti Top
"Dupa o iarna friguroasa și de durata, mulți dintre noi viseaza sa vina vara și sa trecem direct la vreme insorita. Cam așa se intampla și cu piața creditarii, multa lume ma intreaba daca vom revedea anul acesta volumele remarcabile din 2007 - 2008. Le spun ca nu inca, trebuie sa mai avem rabdare pana vine vara si pana la ea trebuie sa trecem totuși prin primavara", explica intr-un editorial remis HotNews.ro, Okan Yurtsever, director de Retail Banking & Bancassurance, GarantiBank.
 
Goldman Sachs sau The Firm. Marirea si decaderea unui imperiu financiar Top
Premierul britanic, Gordon Brown, a declarat ca doreste o investigatie speciala privind banca americana de investitii Goldman Sachs, acuzata de frauda de catre organismul de reglementare a pietei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission-SEC), transmite Bloomberg. Goldman Sachs este acuzata ca a vandut obligatiuni ipotecare fara sa informeze cumparatorii ca au fost concepute cu ajutorul unui client care, ulterior, a pariat pe caderea lor. Printre cumparatorii acelor obligatiuni s-a numarat si banca germana IKB Deutsche Industriebank AG precum si banca britanica Royal Bank of Scotland. Intra in  text si vezi istoria uneia dintre cele mai mari banci din istorie.
 
Norul vulcanic din Islanda: Impactul asupra industriei aeriene, mai mare decat cel al atentatelor din 11 septembrie Top
Companiile de transport aerian sustin ca impactul economic al inchiderii traficului dupa eruptia vulcanului din Islanda este mai mare decat cel generat de atentatele din 11 septembrie, relateaza Le Figaro , in editia electronica.
 
China si Venezuela au incheiat acorduri in domeniul energiei in valoare de 36 de miliarde de dolari Top
China si Venezuela au anuntat ca vor incheia acorduri in domeniul energiei si o serie de imprumuturi in valoare de 36 de miliarde de dolari. Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat ca a cazut de acord asupra unui pachet de investitii de 16 miliarde de dolari si ca cele doua guverne au semnat deja mai multe acorduri. Venezuela va primi, de asemenea, credite preferentiale in valoare de 20 miliarde de dolari de la Banca Asiatica de Dezvoltare, informeaza AFP. 
 
FT: Statele europene resping ideea CE ca bugetele nationale sa fie aprobate in prealabil de catre alte guverne europene, pentru a evita deficitele Top
Planurile controversate ale Comisiei Europene (CE) ca bugetele nationale sa fie aprobate in prealabil de catre alte guverne europene, pentru a evita deficitele excesive, au fost primite cu raceala la reuniunea de la Madrid a ministrilor economiei si finantelor din statele UE, ce s-a incheiat sambata, 17 aprilie, scrie Financial Times in editia sa de astazi.
 
Andreea Paul, consiliera premierului: Numarul bugetarilor s-a redus cu 36.500 persoane, doar 3,5% fata de sfarsitul lui 2008 Top
Numarul bugetarilor civili s-a redus cu doar 36.500 de persoane pana in februarie 2010, adica cu 3,5% fata de sfarsitul anului 2008, sustine consiliera premierului Boc, Andreea Paul, intr-un email remis HotNews.ro. “Administratia publica nu reactioneaza rapid si decisiv, ca si firmele private, prin ajustari dure la conditiile de contractie economica si de eficienta”, sustine consilierul premierului. Ultimele restructurari provin din randul companiilor de stat, fosti angajati ai CFR sau ai CET-urilor si nu din randul functionarilor publici.
 
Explicatiile esecului Logan in India Top
Vanzarile de masini pe platforma Logan au crescut in ultimii ani in aproape toate regiunile, insa India a fost o exceptie, iar Logan berlina este un esec pe acea piata, vanzarile scazand masiv. Un produs care clientului european i s-a parut interesant nu s-a bucurat de aceleasi aprecieri in India unde masina este mai scumpa decat in Romania, e taxata suplimentar fiindca nu este de clasa mica si nici designul nu a mai fost improspatat. Intra in articol pentru a afla de ce Logan-ul merge tot mai rau in India.
 
Dealer bancar: Deprecierea leului poate fi pusa pe seama activitatii regionale a Goldman Sachs si a norului vulcanic, care a afectat industriile turismului si aeronautica Top
Moneda nationala a continuat sa se deprecieze in fata euro, pentru a treia sedinta consecutiv, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) urcand la 4,1597 lei pentru un euro, cu 1,68 bani mai putin decat la finele saptamanii trecute. Dealerii pun evolutia pe seama situatiei Goldman Sachs si a norului vulcanic, acesta afectand industria turistica si aeronautica.
 
Jean-Claude Juncker: Vom discuta despre posibilitatea introducerii de noi masuri de austeritate pentru Grecia Top
Oficialii europeni si cei ai Fondului Monetar International vor discuta despre posibilitatea introducerii unor noi masuri de austeritate pentru Grecia, a anuntat presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker. Statul elen a redus deja salariile din sectorul public, a inghetat salariile si a majorat taxele in incercarea de a reduce deficitul bugetar cu aproximativ o treime, anul acesta. Jean-Claude Juncker a declarat pentru presa elena ca masurile pentru 2010 sunt "destul de ambitioase si arata credibil", transmite Reuters.
 
Analisti: Proiectul Guvernului de a renunta la o parte din actiunile companiilor energetice ar putea atrage atentia asupra economiei romanesti Top
Proiectul Guvernului de a vinde pe Bursa o parte din actiunile detinute la companiile din sectorul energetic aflate in portofoliul Ministerului Economiei imparte analistii in doua tabere: unii spun ca miscarea e binevenita si ar putea atrage in mod pozitiv atentia asupra economiei romanesti, in vreme ce alti analisti raman sceptici, potrivit unui sondaj realizat de HotNews.ro.
 
Hyundai a lansat in Romania urmasul lui Tucson - SUV-ul ix35 care costa de la circa 18.900 de euro, TVA inclus Top
Hyundai a lansat in Romania modelul ix35, SUV-ul de clasa medie care ii succede lui Tucson, preturile pornind de la circa 18.900 euro, TVA inclus in versiunea cu motor de 163 CP benzina, anunta compania. Modelul e construit in Slovacia la uzina unde Kia produce Sportage. Inmatricularile Hyundai in Romania au scazut cu 89% in primele trei luni ale anului.
 
Tot mai multe poze neoficiale cu asa zisul iPhone 4G, in asteptarea lansarii de catre Apple a unui nou model iPhone Top
Asteptarile si zvonurile din piata potrivit carora Apple ar lansa poate chiar la inceputul acestei veri un nou iPhone compatibil 4G, face ca un numar tot mai mare de poze neoficiale cu asa zisul telefon sa circule pe internet. The Telegraph scrie despre poze in care posibilul iPhone 4G are carcasa de aluminiu, afisate de MacRumors.com , in timp ce blogul tehnologic Engadget posteaza alte fotografii despre care spune ca ar putea reprezenta noul iPhone.
 
BNR a inceput curatenia de vara. Isi redecoreaza sediul din Lipscani si monteaza inca doua lifturi. Totalul contractelor- 2,8 mil. euro Top
Banca Nationala cauta sa contracteze serviciile unei firme de administrare, intretinere si curatenie pentru care este dispusa sa plateasca 5,5 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro) fara TVA in baza unui contract pe 4 ani, se arata intr-un anunt publicat luni pe site-ul e-licitatie.ro . In plus, autoritatea monetara intentioneaza sa isi monteze doua lifturi si sa isi decoreze spatiul din Lipscani. Pentru aceasta din urma lucrare, BNR a alocat 6,71 milioane de lei (1,5 mil. euro), iar lucrarile nu se vor putea intinde pe mai mult de 8 luni de la data demararii lor.
 
Pretul petrolului a scazut luni, pe fondul acuzatiilor aduse Goldman Sachs Top
Pretul petrolului a coborat luni sub 82 de dolari pe baril, continuand trendul descendent de saptamana trecuta, pe fondul temerilor de pe pietele financiare cu privire la impactul pe care il vor avea acuzatiile de frauda aduse Goldman Sachs, potrivit AFP. Astfel, pe piata din New York, pretul barilului de petrol cu livrare in luna mai a scazut cu 2,13 dolari, la 81,11 dolari, in vreme ce, la Londra, pretul petrolului Brent cu livrare in iunie a coborat cu 2,24 dolari, la 83,75 dolari pe baril.
 
Misiunea FMI se va afla in Romania in perioada 27 aprilie- 7mai Top
O misiune a FMI va sosi in Romania in 27 aprilie unde va ramane timp de o saptamana pentru a face evaluarea indeplinirii conditiilor asumate prin acordul stand-by, a declarat luni Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria. "Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile romane, precum si cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor si banci. Reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale vor participa la unele intalniri", se arata intr-un comunicat al Fondului.
 
Citigroup a raportat in primul trimestru un profit de 4,4 miliarde dolari, cu mult peste estimarile analistilor Top
Grupul bancar american Citigroup a obtinut un profit de 4,4 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, acesta fiind cel mai mare castig obtinut de la inceputul lui 2007 si pana in prezent, potrivit AFP. In ultimul trimestru al anului trecut, Citigroup a raportat pierderi de 7,6 miliarde de dolari.
 
GMP si Graffiti BBDO vor comunica proiectele de CSR ale Petrom, in urmatorii 3 ani Top
Petrom a ales agentiile Graffiti BBDO si GMP pentru dezvoltarea si comunicarea platformei sale de responsabilitate sociala (CSR), potrivit unui comunicat al companiei petroliere. Cele doua agentii au fost selectate in urma unei licitatii organizate in luna martie, la care au participat 9 agentii. 
 
VIDEO Nicolas Don - Telenews, despre stirile video pe mobil: Plecam in necunoscut. Companiile mari vor sa comunice in mod diferit de cel clasic Top
Jurnalistul Nicolas Don a lansat oficial, luni, platforma de stiri video pe telefonul mobil Telenews, accesibila si pe Internet, prin care ofera sintetizat principalele stiri ale zilei, intr-un buletin de cinci minute. Platforma, spune initiatorul ei, se adreseaza celor care vor sa afle "stiri din mers", care vor altceva decat stirile "diluate" oferite de posturile romanesti de televiziune si pentru care este mai important sa afle noutati prezentate obiectiv si concis, decat sa se informeze pe larg despre un eveniment chiar in momentul in care se petrece acesta.
 
Rata somajului din Slovacia a scazut usor in luna martie, la 12,88% Top
Rata somajului din Slovacia a scazut la 12,88% in luna martie, dupa ce in februarie a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, de 12,97%, potrivit datelor oficiale citate de AFP. In perioada similara a anului trecut, rata somajului era de 10,33%.
 
iPad e disponibil in tot mai multe magazine online, cu preturi intre 2.600 si 3.900 lei Top
Dupa ce cativa romani au scos la vanzare noul Apple iPad pe site-uri precum okazii.ro, tableta Apple incepe sa fie disponibila pe tot mai multe magazine online. La eMag stocurile s-au si epuizat, iar magazine precum QuickMobile sau PC Fun promit ca iPad in versiunea de 16 GB poate fi adus intr-o zi - doua de la comanda. Cuvantul de ordine este 'stoc limitat", iar preturile variaza intre 2.600 lei si 2.900 lei la versiunea cu spatiu de stocare 16 GB, iar la varianta cu 64 GB preturile variaza intre 3.600 lei si 3.900 lei.
 
Sectorul SIF-urilor a pierdut 2,5% in sedinta BVB de luni Top
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis in scadere prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, cu o pierdere mai importanta pe sectorul societatilor de investitii financiare, pe fondul corectiilor de pe pietele inernationale, influentate de acuzatiile de frauda la adresa Goldman Sachs. Lichiditatea de pe piata reglementata a BVB a crescut de aproape sapte ori, pana la 105,14 milioane de lei, sustinuta in proportie de 66% de schimburile cu titluri de stat.
 
Etarget Romania vinde spatiile publicitare de pe Facebook Top
Reteaua de publicitate contextuala Etarget vinde acum si spatiile publicitare Facebook afisate utilizatorilor din Romania, dupa cum anunta un comunicat al companiei. Etarget are in prezent peste 400 de site-uri partenere in Romania, printre care si reteaua de socializare Hi5.com.
 
Iberdrola intentioneaza sa construiasca 50 parcuri eoliene in Dobrogea, cu o putere totala de 1.500 MW Top
Grupul energetic spaniol Iberdrola intentioneaza sa construiasca 50 de parcuri eoliene in Romania in urmatorii sapte ani, cu o capacitate totala de 1.500 MW, se arata intr-un comunicat al companiei. Iberdrola Renovables a primit de la transportatorul national de electricitate Transelectrica drepturile de a dezvolta acest proiect in Dobrogea, cele 50 de parcuri eoliene urmand a fi construite in perioada 2011-2017.
 
Sibex: Lichiditate in crestere, peste un milion de actiuni SBX transferate Top
La Bursa din Sibiu, saptamana a debutat spectaculos, cu o lichiditate in crestere, atat pe segmentul futures cat si pe spot. Pe piata actiunilor s-a inregistrat cel mai bun volum de transfer pentru actiunile Sibex, de la listarea acestora. Participantii au tranzactionat 1.007.377 actiuni SBX reprezentand 4,67 % din capitalul social, la preturi intre 1,89 si 1,96 lei/titlu, cotatia inchizand la 1,95 lei, in scadere cu 2 bani, capitalizarea Sibex fiind de peste 10 milioane de euro.
 
Mazda ofera garantie extinsa pentru orice model contra cost Top
Mazda ofera incepand cu 10 aprilie garantie extinsa pentru orice model nou sau aflat in perioada de garantie. Posesorii pot opta contra cost pentru extinderea garantiei de trei ani cu o perioada suplimentara de doi ani. Garantia extinsa Mazda acopera  o gama larga de componente cum sunt: motorul, cutia de viteze manuala/automata etc.
 
Analiza WBS: Indicii BVB au suferit scaderi importante Top
Indicii Bursei de Valori București au suferit astăzi scăderi importante, pe fondul declinului înregistrat de piețele internaționale. Declinul de vineri al sectorului financiar occidental a afectat astăzi principalele acțiuni bancare, titlurile BRD, Banca Transilvania și Erste Group Bank coborând cu 1.92%, 1.31% și 2.23%.
 
Analiza WBS: Pietele europene au inregistrat scaderi generalizate Top
Piețele europene au inregistrat astazi scaderi generalizate, in urma efectelor declinului inregistrat de sectoarele financiar și de transporturi. Investigațiile autoritaților americane privind seria Abacus de CDO oferite de Goldman Sachs in 2007 ar putea fi urmata de acțiuni similare in Germania și Marea Britanie, conform declarațiilor oficialitaților.
 
Aproape jumatate dintre romani nu sunt conectati la reteaua de gaze Top
Aproape jumatate din romani nu sunt racordati la reteaua de gaze naturale, 40% dintre acestia utilizand butelii, iar 6% din populatie nu utilizeaza deloc gazele naturale pentru gatit si incalzit, potrivit unui studiu realizat in luna martie de firma de cercetare GfK Romania. In schimb, aproape toate gospodariile sunt racordate la reteaua electrica. Studiul GfK a analizat gradul de satisfactie al romanilor in legatura cu serviciile de electricitate si gaze naturale. Principalele nemultumiri...
 
Energia eoliana din Dobrogea a primit unda verde Top
Transelectrica a acordat o licenta grupului spaniol Iberdrola pentru conectarea a 1.500 MW energie la sistemul national de electricitate, putere ce va fi dezvoltata in cadrul a 50 de parcuri eoliene amplasate la malul marii, ce urmeaza a fi finalizate pana in 2017. Proiectul de energie eoliana din zona Dobrogei a fost denumit "Dobruja" si va furniza electricitate catre aproape un milion de locuinte, reducand, totodata, emisiile de dioxid de carbon cu 2,6 milioane tone, potrivit Iberdrola...
 
Daewoo Mangalia Heavy Industries, in pragul blocajului Top
Navalistii au deschis conflictul de interese cu patronii coreeni Conducerea santierului refuza sa majoreze salariile cu 350 lei Sindicatul santierului naval Daewoo Mangalia Heavy Industries a declansat, ieri, conflictul de interese in urma blocarii negocierilor privind noul contract colectiv de munca. Discutiile dintre patronat si sindicalisti au fost intrerupte dupa ce managerii DMHI au anuntat ca nu vor mari salariile. "Am cerut administratiei o crestere salariala de 350 lei, incepand cu data...
 
CEZ asteapta avizul Transelectrica Top
Grupul CEZ a anuntat ca asteapta decizia Transelectrica pentru a conecta statia de transformare Tariverde la reteaua nationala de electricitate. Parcul eolian CEZ are o capacitate totala instalata de 600 MW. Odata ce parcul va deveni operational, Romania va reusi sa genereze cu 10% mai multa energie verde decat in prezent. ...
 
FMI, din nou in Romania Top
O noua misiune FMI se va afla in Romania, in perioada 27 aprilie - 7 mai, pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by. In afara de evaluarea trimestriala a acordului, vizita va cuprinde si consultarile anuale pe articolul IV. Acestea se refera la analizarea unui context mai extins al economiei romanesti, respectiv pe termen mediu. "Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile romane, precum si cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor si banci....
 
Pierderi de 10.000 euro la MK Top
Aeroportul Kogalniceanu a inregistrat pierderi de 10.000 euro in urma blocajului aerian. Pana ieri fusesera anulate 6 decolari si aterizari din cauza norului de cenusa generat in urma eruptiei vulcanice din Islanda. Cursele anulate apartin companiilor Carpatair (Constanta- Timisoara) si Ryanair (Constanta-Bologna, Constanta- Pisa). ...
 
Licentele agentiilor de turism, valabile pe perioada nedeterminata Top
Licentele pentru agentiile de turism sunt valabile pe perioada nedeterminata, pana la modificarea criteriilor si conditiilor de licentiere, si nu mai trebuie sa fie vizate din trei in trei ani. Executivul a aprobat modificarea regimului de acordare a licentelor, la propunerea Ministerului Turismului. "Persoana care asigura conducerea unei agentii de turism ori a unei filiale a acesteia din alta localitate sau a unei structuri de primire turistica trebuie sa detina cel putin unul dintre...
 
Wall Street, o sesiune sub semnul Goldman Sachs si Citigroup Top
Bursa de la New York a inchis in usoara crestere luni fiind marcata de acuzatiile de frauda aduse bancii Goldman Sachs si ajutata de cresterile trimestriale peste asteptari ale Citigroup. Dow Jones castigat 0,67% iar Nasdaq a pierdut 0,05%.
 
Sapte banci au fost vizitate la finele lui 2009 de catre clientul misterios. Sudul si Moldova au cei mai politicosi angajati, in vreme ce in alte zone clientii sunt tratati neprofesionist Top
In ultimele luni ale anului trecut, mai multe banci locale au fost vizitate de clienti misteriosi in scopul evaluarii angajatilor. Au fost folosite cam aceleasi chestionare, cu mici diferente datorate particularitatilor institutiilor de credit. Dupa ce m-am uitat peste toate rezultatele, concluzia e urmatoarea. BCR are de pilda o problema cu stilul de comportament in cateva orase din Transilvania. In Alba de pilda, consilierii nu-si pofteau clientii sa ia loc, nu-i intrebau nici numele macar si nu ofereau informatii in mod profesionist. Sunt si orase, mai ales in Sud, unde oamenii BCR se comporta ireprosabil, scrie Dan Popa pe blogul lui . Oficialii Bancii Transilvania au declarat pentru HotNews.ro ca ei nu au comandat asemenea studii, cel mai probabil o banca concurenta facand studii asupra concurentilor.
 
Fost trader al SocGen, arestat pentru furtul unor coduri utilizate in high frequency trading Top
Un fost trader al Société Générale a fost arestat luni la New York si acuzat de furtul si utilizarea unor coduri informatice ale bancii franceze, noteaza Wall Street Journal si Reuters . Citand surse judiciare, WSJ mai scrie acuzatul de origine indiana Samarth Agrawal, era angajat in divizia newyorkeza a SocGen de " high frequency trading " .
 
Actualizarea datelor bancare. Sau cum ramai fara bani daca nu esti atent la mailuri Top
Incercam sa fac un semi-bilant al mailurilor care-mi umplu Spam-ul in ultima vreme. Sar peste eternele medicamente pentru boli psihice, solutii pentru potenta si prelungiri si altele, ca astea-s deja banale. Trec direct la ce ma doare: Banca Transilvania si BancPost ma invita sa-mi actualizez datele online, ca altfel imi blocheaza conturile. In primul rind, nu sint client al celor doua, deci n-am motive. In al doilea rind, daca n-ar exista filtrele de spam, probabil ca multi romani ar ramine cu conturile goale. Se cheama phishing. Iar aici ne luam de banci, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv .
 
Banca Transilvania si-ar putea schimba modul de alegere a noului consiliu de administratie Top
In sedinta AGA din 28 aprilie a Bancii Transilvania (TLV), un grup de actionari va propune alegerea noului consiliu administrativ prin metoda votului cumulativ, se arata intr-un raport remis Bursei de Valori. Astfel, actionarii vor decide in 28 aprilie daca alegerea administratorilor pentru mandatul 2010-2014 se va face prin metoda clasica, adica votul secret, sau prin vot cumulativ. Pentru functia de administrator al bancii au intrat in cursa 10 candidati, care se lupta pentru 7 locuri in CA.
 
Va rezolva cresterea TVA problemele? Top
In primul trimestru, incasarile la buget au fost cu peste un miliard de lei mai mici decat cele prognozate, iar economia da semne tot mai evidente ca nu va creste cu 1.3% asa cum se estima initial. In acest context, se discuta tot mai mult despre majorarea TVA pentru a aduce mai multi bani la buget si a respecta astfel acodul cu FMI, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau .
 
Ajutorul dat Greciei va consta in credite. Germania: Excludem achizitionarea de titluri de stat Top
Orice ajutor financiar care va fi acordat Greciei va fi sub forma unor credite acordate de tarile din zona euro, fiind exclusa cumpararea de obligatiuni, a declarat marti secretarul de stat al Finantelor nemtesti, Joerg Asmussen, citat de Dow Jones Newswire. El a mai adaugat ca situatia Greciei va figura pe agenda reuniunii ministrilor de Finante ai G7 si  G20 care va avea loc week-endul urmator la Washington. Germania va contribui la sustinerea Atenei prin intermediul bancii de stat KfW Banking Group, care va acorda imprumuturi garantate de statul german. 
 
O nota interna de dinaintea crizei. Ce probleme erau.? Top
"Nota interna Rugaminti!!!! Din cauza numeroaselor probleme pe care le intampina dosarele aflate in aprobare va rugam sa luati masuri pentru evitarea urmatoarelor situatii neplacute..." Asa incepe Dan Popa un material in care prezinta o nota interna de dinainte de criza. Intra pe blogul sau si vezi care erau problemele de-atunci. 
 
24.000 de euro un apartament nou in Bucuresti? Putin probabil! Top
Pe varful bulei speculative din 2007-2008, constructorii spuneau ca in marile orase nu se pot vinde apartamente noi la un pret mai mic de 1300-1500 de euro pe metru patrat. La sfarsitul anului trecut, aceiasi constructori sustineau ca preturile au ajuns la limita, iar noul standard este de 900-1000 euro/mp. Mai departe, vine compania de constructii a lui Gigi Becali si arunca in piata informatia ca va construi locuinte la un pret incepand cu 350 de euro pe mp, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau .
 
Romania, pe primul loc la datoriile catre FMI Top
Romania este cel mai mare datornic la Fondul Monetar International(FMI) conform ultimului raport al institutiei. Astfel, datoriile insumate au ajuns la valoare de 9 miliarde de euro, iar in ceea ce priveste datoriile romanilor la banci s-a ajuns la cota 1 milion de cetateni. Cu 9,32 de miliarde de euro, Romania se situeaza inaintea Ucrainei, care avea de platit 7,9 miliarde de euro, dar si inaintea Ungariei, cu o datorie de peste 8,6 miliarde de euro. ...
 
Sex total Top
Un vot uninominal curat. Asa ne invita Mircea Toma sa citim Ghidul alegatorului uninominal . Potrivit lui Toma 40 de jurnalisti, cate unul pentru fiecare judet al tarii au selectat doar: Acele informatii consistent documentate. A existat cate un responsabil pentru fiecare judet. Apoi documentatia a fost expediata catre echipa de sinteza de unde a fost retrimisa unor organizatii neguvernamentale pentru validare. In final, echipa de sinteza a eliminat informatiile insuficient...
 
Apple cere inapoi un telefon prototip pierdut, pe care Gizmodo l-a prezentat drept noul iPhone Top
Un telefon prototip Apple gasit intr-un bar din Redwood City, California, a ajuns in mainile celor care scriu pe blogul tehnologic Gizmodo, iar dupa ce acestia au scris ca acesta ar putea fi in realitate urmatorul model iPhone, Apple a trimis o scrisoare oficiala prin care solicita inapoi terminalul, informeaza Bloomberg. Printre lucrurile noi identificate la "noul iPhone" se numara o camera foto suplimentara in partea din fata, o baterie cu o capacitate mai mare, micro-SIM si ecran cu o rezolutie mai buna.
 
Oamenii de afaceri sustin adoptarea euro in 2015, conform calendarului stabilit Top
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) sustine adoptarea monedei unice europene conform calendarului stabilit, la 1 ianuarie 2015, apreciind ca de aceasta depinde functionarea normala si cresterea economiei romanesti, a declarat Florin Pogonaru, presedintele AOAR, in cadrul unei conferinte de presa. Oamenii de afaceri s-au aratat ingrijorati de faptul ca discursul politicienilor si al guvernatorului BNR s-a schimbat dupa vizita in Romania a sefului FMI, care a spus ca ar fi bine sa amanam adoptarea euro cu 1-2 ani.
 
Legea pensiilor: Cine pierde si cine castiga? Cum s-au reformat pensiile in celelalte state UE? Top
Cum era de asteptat, Legea pensiilor a starnit reactii aprinse in cadrul dezbaterilor din Senat. Pe de-o parte, premierul Emil Boc sustine, lucru afirmat in nenumarate randuri, ca este o lege corecta, bazata pe principiul contributivitatii. Mai spune, asa cum a afirmat si cu alte ocazii, ca nu vor scadea pensiile odata cu intrarea in vigoare a noii legi. Opozitia nu este de aceeasi parere, afirmand ca veniturile pensionarilor vor avea de suferit. In Romania, pensiile constituie cea mai mare categorie de cheltuieli bugetare. Anual, sunt cheltuite circa 10 miliarde de euro, ponderea in PIB a pensiilor ajungand la aproximativ 8%.
 
Leul s-a apreciat, până la un curs de referinţă de 4,1484 lei/euro Top
Banca centrală a afişat marţi un curs de referinţă de 4,1484 lei/euro, în scădere cu peste un ban (0,27%) faţă de nivelul anterior, de maxim al ultimelor 3 luni, în condiţiile în care monedele din regiune cu regim valutar similar leului au avut mişcări mai puţin pronunţate de apreciere faţă de euro.
 
Grecia a vândut titluri de stat de 1,95 miliarde euro, la un randament de 3,65% Top
Grecia a plasat marţi în piaţă titluri de stat cu scadenţa la trei luni în valoare de 1,95 miliarde euro, la un randament de 3,65%, peste dublu faţă de nivelul de la ultima emisiune, relatează Bloomberg.
 
Nissan suspendă parţial producţia din Japonia, pentru că nu mai poate importa componente din Irlanda Top
Constructorul auto japonez Nissan a anunţat marţi că va suspenda trei linii de producţie din Japonia, în contextul în care nu poate importa unele componente fabricate în Irlanda, din cauza perturbării traficului aerian, relatează Les Echos.
 
Direcţia Silvică Argeş vrea să-şi sporească profitul cu 25% în acest an, la 1 milion lei Top
Direcţia Silvică Argeş, care administrează circa 185.000 hectare de păduri, îşi propune pentru acest an să obţină o cifră de afaceri de 40 milioane lei şi un profit de circa un milion lei, în creştere cu 25% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate mari de instituţie.
 
Emil Boc: PNL a papat trei miliarde de euro din privatizarea BCR pentru propria campanie electorala Top
PNL ar fi "papat" pentru propria campanie electorala trei miliarde de euro din banii obtinuti de stat in urma privatizarii Bancii Comerciale Romane - acuzatia a fost lansata, marti, intr-un discurs sustinut in plenul Senatului, de premierul Emil Boc.
 
Abarth - divizia de tuning a Fiat - intra oficial pe piata romaneasca printr-un showroom deschis in Bucuresti Top
Marca sportiva Abarth din grupul Fiat este oficial reprezentata in Romania incepand de marti dupa ce importatorul AutoItalia a deschis un showroom in zona Piata Presei din Bucuresti. Preturile pleaca de la circa 19.000 de euro pentru un Fiat 500 modificat de Abarth. Importatorul estimeaza ca in Romania sunt 15 masini Abarth in prezent, iar obiectivul de vanzari pentru primele 12 luni indica 100 de masini.
 
Combinatele metalurgice Mechel Târgovişte şi Oţelu Roşu anunţă o producţie record de oţel în martie Top
Combinatele metalurgice Mechel Targovişte şi Oţelu Roşu, care fac parte din Divizia Metalurgic Est-Europeană a Grupului rus Mechel, au anunţat marţi că au obţinut o producţie record de oţel lichid şi ţaglă (semifabricat de oțel, n.r.) pe 30 martie, atingând cei mai înalţi indicatori de până acum.
 
Fitch a revizuit in sens pozitiv perspectiva Bucurestiului si a reafirmat ratingul BB+ Top
Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingului Bucurestiului de la "negativa" la "stabila", ceea ce reflecta decizia similara luata in februarie in cazul Romaniei, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Totdata, Fitch a reafirmat calificativele pentru creditele pe termen lung, la "BB+" pentru creditele in valuta si "BBB-" pentru cele in moneda locala.
 
Mai mulţi acţionari minoritari ai Unicredit Ţiriac Bank cer să le fie răscumpărate titlurile Top
Mai mulţi acţionari minoritari ai Unicredit Ţiriac Bank au organizat un protest în faţa unei sucursale a băncii, solicitând ca acţionarul majoritar să le răscumpere acţiunile, preţul vehiculat fiind de 200 de euro pe titlu, potrivit The Money Channel.
 
Grupul CME a preluat reteaua bulgara de televiziune bTV de la News Corporation Top
Grupul Central European Media Enteprises (CME), care in Romania detine posturile din reteaua Pro, a finalizat, marti, procedurile de cumparare a Grupului bTV din Bulgaria de la News Corporation, contra unei sume de 400 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al grupului. CME intra astfel in posesia celei mai urmarite televiziuni din aceasta tara, bTV, a canalelor de cablu bTV Cinema si bTV Comedy, precum si a mai multor posturi de radio.
 
Vânzările Ford Fiesta au urcat în martie cu 26% în Europa, faţă de aceeaşi lună a anului trecut Top
Vânzările Ford Fiesta au avut o creştere anuală de 26% în martie, la 68.630 unităţi la nivel european, acesta fiind cel mai bine vândut model în Europa în martie şi în primul trimestru, a anunţat marţi compania, care citează datele furnizorului de statistici auto, JATO Dynamics.
 
Carrefour deschide miercuri primul supermarket în Bucureşti după o investiţie de 500.000 euro Top
Carrefour deschide miercuri în Bucureşti primul supermarket în Bucureşti şi al 26-lea în ţară, după o investiţie de 500.000 euro, şi are în vedere deschiderea a încă 10 supermarketuri în acest an, majoritatea în capitală, şi un hypermarket la Drobeta Turnu Severin, a anunţat marţi compania.
 
Guvernul infiinteaza Fondul Roman de Investitii, cu aportul CEC si bani plasati la BNR Top
Fondul pregatit de Guvern pentru finantarea proiectelor majore de investitii va fi constituit din actiunile minoritare ale statului la companii, dar si dintr-un aport in numerar al CEC Bank si, cel mai probabil, din banii obtinuti anterior din privatizari si plasati de trezorerie in conturile BNR, transmite MEDIAFAX. Noul instrument de investitii al statului va fi denumit "Fondul Roman de Investitii" si va prelua in portofoliu, in maximum doua luni de la constituire, participatiile minoritare...
 
Sectorul SIF a ajuns în martie la active totale de 8 miliarde lei, în creştere cu 6,4% faţă de 2009 Top
Activele sectorului SIF de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au ajuns la aproape 8 miliarde lei (1,94 miliarde euro), după primul trimestru al anului, în creştere cu 6,4% faţă de sfârşitul lui 2009, potrivit statisticilor publicate marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).
 
webRelease: UPC lanseaza abonamentul Digital TV Avantaj Top
UPC Romania lanseaza un nou pachet pentru serviciile de televiziune digitala: Digital TV Avantaj. Oferta se adreseaza clientilor noi si include 82 de canale digitale TV la numai 23 de lei/luna (fara TVA). Astfel, UPC ofera clientilor sai cel mai mare numar de canale TV in format digital la cel mai mic pret de pe piata.​
 
Ministerul Muncii va cere BM un regim special de punctaj pentru angajaţii din Justiţie şi Apărare Top
Ministerul Muncii va cere acordul Băncii Mondiale(BM) pentru introducerea unui nou criteriu de evaluare a funcţiilor din sistemul bugetar după ce ministerele Apărării şi Justiţiei au cerut ca militarii şi magistraţii să beneficieze de un plus de 25% la punctaj, faţă de restul angajaţilor de la stat.
 
Putin susţine că economia Rusiei a ieşit din recesiune, însă criza nu s-a încheiat Top
Economia Rusiei a ieşit din recesiune, însă nu a depăşit criza economică, a declarat marţi premierul rus, Vladimir Putin, citat de Les Echos.
 
Boc: Cheltuielile de personal, mai mici cu 16% în februarie 2010 față de prima lună de mandat Top
Guvernul a luat măsuri pentru reducerea cheltuielilor încă de la învestire, cele cu personalul fiind mai mici cu 16% în februarie 2010 față de luna decembrie 2008, a declarat Emil Boc la începutul discuțiilor de la Cotroceni, și a precizat că acestea trebuie reduse până ajung la 7% din PIB în 2015.
 
Reinfiintarea FPS. Un proiect al Guvernului prevede infiintarea Fondului Roman de Investitii cu banii CEC Bank. Presedintele CEC spune ca nu a fost implicat in discutii Top
Fondul pregatit de Guvern pentru finantarea proiectelor majore de investitii va fi constituit din actiunile minoritare ale statului la companii, dar si dintr-un aport in numerar al CEC Bank si, cel mai probabil, din banii obtinuti anterior din privatizari si plasati de trezorerie in conturile BNR, transmite Mediafax . Oficialii CEC Bank spun insa ca este vorba de o intentie nefinalizata. "Nu am fost implicat in discutii", a declarat pentru HotNews.ro, presedintele CEC Bank, Radu Ghetea .  Noul instrument de investitii al statului va fi denumit "Fondul Roman de Investitii" si va prelua in portofoliu, in maximum doua luni de la constituire, participatiile minoritare ale statului, conform proiectului de lege privind infiintarea si functionarea Fondului.
 
Luca di Montezemolo se retrage din functia de presedinte al grupului Fiat, scrie presa italiana Top
Luca Cordero di Montezemolo se va retrage din functia de presedinte al grupului industrial Fiat, scrie marti presa italiana. Se pare ca va fi inlocuit de vicepresedintele John Elkann, insa Montezemolo va ramane in consiliul de administratie. UPDATE: Fiat a confirmat informatia, iar in aceasta dupa-amiaza va tine o conferinta de presa pe aceasta tema.
 
Noul director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu este Ionel Manafu, fost director al DADL Top
Noul director al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța este, începând de marți, Ionel Manafu, membru PDL şi fost director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, transmite corespondwentul NewsIn.
 
BM: România era în 2008 pe locul 80 din 155 de ţări după puterea de cumpărare Top
România era în 2008 pe locul 80 din 155 ţări după puterea de cumpărare, nivel apropiat de cel din Turcia,Malaezia, Botswana sau Argentina, mult sub media din Uniunea Europeană, în timp ce după venitul naţional brut era pe locul 41, peste alte ţări din UE, arată un raport de marţi al Băncii Mondiale.
 
Ministerul Mediului: Norul de cenuşă vulcanică va fi în afara României până miercuri, ora 21:00 Top
Norul de cenuşă vulcanică va fi în afara României până la sfârşitul zilei de miercuri, ora 21:00, a declarat marţi secretarul de stat pentru mediu din Ministerul Mediului şi Pădurilor, Mircea Ioan Cotoşman.
 
Pasagerii cursei Sibiu-Stuttgart au fost debarcaţi cu o oră înainte de zbor,iar cursa a fost anulată Top
Aproximativ 100 de pasageri ai cursei Sibiu-Stuttgart au fost debarcaţi, marţi, după ce aeronava Blue Air care trebuia să decoleze la ora 15,00 a fost oprită la sol din cauza închiderii spaţiului aerian al oraşului Stuttgart, au anunţat reprezentanţii Aeroportului Sibiu.
 
Profitul Coca-Cola a avansat cu 20% în T1, susţinut de vânzările din America Latină Top
Coca-Cola Co., cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a anunţat că profitul net a avansat cu 20% în primul trimestru, susţinut de vânzările puternice din American Latină, relatează Bloomberg.
 
Bancpost a lansat un card de debit în lei pentru companii mici şi persoane fizice autorizate Top
Bancpost a lansat luni cardul de debit în lei Visa Business pentru companii mici şi persoane fizice autorizate, card ce poate fi folosit mai ales pentru plata bunurilor şi serviciilor furnizate de comercianţii din ţară sau străinatate, a anunţat marţi banca.
 
VIDEO Calin Rotarus: Daca publicitatea online va atinge 19 milioane euro in 2010, cateva sute de mii se vor duce in reclame livrate doar utilizatorilor din publicul tinta Top
Circa 3% din cheltuielile de publicitate online din Romania, in 2010, se vor duce in publicitate adresata strict utilizatorilor care fac parte din publicul-tinta vizat de clientii de publicitate, apreciaza Calin Rotarus, directorul ARBOinteractive. Regia condusa de Rotarus a lansat , marti, un nou produs - targetarea predictiv comportamentala, ce permite companiilor sa livreze reclame doar consumatorilor din grupurile tinta, indiferent de siteurile pe care acestia le viziteaza.
 
CFR Călători a avut încasări mai mari cu 75.000 euro în urma blocării traficului aerian Top
Traficul de călători a crescut între 9 şi 11 aprilie, când traficul aerian a fost paralizat, cu 1.500 de persoane pe relaţiile Budapesta, Viena, Istanbul şi Sofia, iar încasările s-au majorat cu aproximativ 310.000 lei (75.000 euro) în cele trei zile, a precizat pentru NewsIn compania CFR Călători.
 
Profitul Goldman Sachs a urcat la 3,29 miliarde dolari in primul trimestru Top
Grupul bancar american Goldman Sachs a inregistrat in primul trimestru al anului un profit net de 3,29 miliarde de dolari, sau 5,59 dolari pe actiune, dupa ce in anul anterior a obtinut un castig de 1,66 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Profitul obtinut s-a plasat peste estimarile analistilor, care se asteptau la un profit de 4,01 dolari pe actiune.
 
Mugur Isărescu a fost reales preşedinte al CNSF pentru un mandat de un an Top
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost reales preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară (CNSF) pentru un nou mandat de un an în cadrul unei şedinţe în care s-a discutat, printre altele, despre evoluţiile recente ale sectorului financiar din România.
 
Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii nu va mai soluţiona litigii legate de serviciile poştale Top
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) lansează spre consultare publică un proiect de decizie pentru modificarea procedurii de soluţionare a litigiilor, ce urmează să scoată din competenţa sa litgiile legate de serviciile poştale.
 
Vladimir Putin: Recesiunea economica s-a terminat in Rusia, insa criza continua Top
Recesiunea economica s-a terminat in Rusia, insa acest lucru nu inseamna si sfarsitul crizei, a declarat, marti, premierul Vladimir Putin in fata legislatorilor de la Moscova, transmite AFP.
 
Un grup de firme din Mehedinţi beneficiază de scutiri de impozite pentru a menţine locurile de muncă Top
Grupul de firme Cildro–Delignit din Dr. Tr. Severin, care realizează produse stratificate din lemn şi placaje speciale va beneficia de scutiri la plata taxelor şi impozitelor către bugetul local, transmite corespondentul NewsIn.
 
Grecia a atras 1,95 miliard euro printr-o emisiune de titluri de stat, la o dobanda de 3,65% Top
Grecia a vandut marti titluri de stat cu scadenta la trei luni in valoare de 1,95 miliarde de euro, la o dobanda de 3,65%, de doua ori mai mare decat la ultima astfel de emisiune, potrivit AFP. Emisiunea de titluri de stat a atras oferte de 6,92 miliarde de euro, iar suma finala acceptata a fost de 1,95 miliarde de euro, a anuntat agentia de administrare a datoriilor din Grecia.
 
Europan Prod Piteşti ia 143.000 euro pentru a repara calea ferată Balota-Valea Albă Top
CFR SA a atribuit firmei Europan Prod, fost sponsor al PDL la campania electorală de anul trecut, contractul pentru reparaţia terasamentului de cale ferată între Balota - Valea Albă, din judeţul Mehedinţi, în valoare de 595.000 lei (circa 143.000 euro), fără TVA, a anunţat marţi CFR Infrastructură.
 
Goldman Sachs a afişat un profit trimestrial peste estimări, de 3,46 miliarde dolari Top
Goldman Sachs, banca americană acuzată vineri de fraudă de către supraveghetorul pieţei de capital din Statele Unite, a afişat un profit net peste aşteptări pentru primul trimestru, pe fondul câştigurilor record din tranzacţiile cu venit fix, relatează Bloomberg.
 
Leul a recuperat marţi din pierderile în faţa euro, cursul a coborât sub 4,15 lei/euro Top
Moneda naţională a recuperat semnificativ din deprecierea suferită luni în faţa euro, cursul stabilizându-se pe finalul şedinţei sub 4,15 lei/euro, tendinţe de apreciere fiind înregistrate şi de alte valute din regiune.
 
Bursa americana a deschis in urcare Top
Bursa de pe Wall Street a deschis pe verde sedinta de marti, dupa ce grupul bancar american Goldman Sachs a inregistrat in primul trimestru al anului un profit net de 3,29 miliarde de dolari, sau 5,59 dolari pe actiune, transmite CNNMoney. Profitul obtinut s-a plasat peste estimarile analistilor, care se asteptau la un profit de 4,01 dolari pe actiune.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: