Stirile mondene

Stirile mondene


Cornel Tăbăcaru despre Jean Constantin: "Vara trecută, nea Jean era un om trist"

Posted: 01 Jul 2010 03:17 AM PDT

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19.00, TVR 2 va difuza primul episod al documentarului "Cu toate pânzele sus!", iar de la ora 19.30 primul episod al serialului "Toate pânzele sus!".Proiectul "Cu toate pânzele sus!" susţinut de Televiziunea Română a beneficiat şi de sprijinul lui Cornel Tăbăcaru, un om de afaceri român care trăieşte în America şi care este pasionat de ambarcaţiuni şi aventură pe mare. Cornel Tăbăcaru i-a fost bun prieten actorului Jean Constantin: "Îl cunosc pe nea' Jean din 1979, când am organizat balul ACR Prahova în Poiana Braşov. Am rămas prieteni buni şi am ţinut legătura toţi anii ăştia. Astă vară... era un om trist, un om care îşi simţea sfârşitul şi mai ales un om... sărac ! Nu ştiţi cât s-a bucurat de ajutorul meu, dezinteresat, financiar! Sigur că era bucuros să-şi amintească de aventurile de la filmările pentru Toate pânzele, ... dar era o bucurie "tristă", a omului care ştie că nu se va mai bucura mult de viaţă. Nu-i plăcea că moare în sărăcie, că oamenii au devenit nerecunoscători..".


Alexandru Arşinel ne spune de ce...Vara nu-i ca iarna

Posted: 01 Jul 2010 12:12 PM PDT

Avem o ţară a contrastelor. Una în care... "Vara nu-i ca iarna". Nu o spunem noi, ci Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", din Capitală. Spectacolul se vede, în premieră, sâmbătă, la Grădina de Vară Herăstrău. Până atunci, ne împrietenim cu anotimpurile la Jurnalul Cultural, unde a venit să ne spună de ce vara nu-i că iarna actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".


TVR 2 va dă Întâlnire la malul mării!

Posted: 02 Jul 2010 04:05 AM PDT

Sezonul estival aduce la TVR2, Intâlnire la malul mării ! Începând cu data de 5 iulie, de la ora 10:20, TVR 2 va oferi telespectatorilor, pe tot parcursul verii, ocazia de a petrece dimineţile, alături de fermecatoarele gazde: Cosmina Păsărin şi Dalia Puşcă, într-o atmosferă relaxantă, de vacanţă, urmârind Întălnire la malul mării.În fiecare zi, de luni pănă vineri, în direct, de pe plaja La Steaguri din Neptun, timp de 90 de minute, veţi fi invadaţi de muzica bună, poftă de viaţă şi energie.Atât spectatorii, cât şi telespectatorii vor putea începe dimineaţa într-un mod revigorant, cu 3 minute de înviorare, împreună cu Dalia, Cosmina şi Cristina.Chiar dacă dimineţile vor fi mohorâte, telespecatorii tot vor avea parte de "soare", căci Cristina Soare va fi cea care va aduce informaţii despre starea vremii atât de pe litoral, cât şi din ţară, într-o formă cu totul surprinzătoare, în cadrul rubricii Meteo.Invitaţii emisiunii vor avea parte de cele mai inedite surprize iar turiştilor de pe plajă şi telespectatorilor li s-au pregatit concursuri amuzante şi premii atrăgătoare. Spectatorii vor fi antrenaţi în jocuri trăsnite, pe plajă şi îşi vor demonstra îndemânarea şi creativitatea animaţi de spiritul de vacanţă. Niciun eveniment important de pe litoral nu va trece neobservat, Dalia şi Cosmina consemnându-l în cronicile lor şi aducând apoi pulsul vieţii mondene chiar în casele telespectatorilor.<< Ne-am promis să reuşim ca Întâlnire la malul marii să creeze dependenţă ! Avem tot soiul de idei pe care vrem să le punem în practică şi cu care să cucerim publicul. O să îi provocăm pe toţi cei care vor fi alături de noi, cu jocuri îndrazneţe, o sa îi supunem la tot soiul de probe precum alergarea pe plajă cu labe de scafandru , căutatul oualor prin nisip, şi o să-i răsplătim cu premii generoase. Sacul cu premii este încăpător şi diverisficat : avem de la rame foto digitale, cd-uri, până la plasme. Am pregatit şi nişte reţete de cocktailuri savuroase a la Dalia şi Cosmina pe care dorim să le împărtaşim şi telespecatorilor >> au mărturisit cele două gazde ale emisiunii.Tot ce vă ramane de făcut este să vă petreceţi dimineţile la malul mării, doar la TVR2 !


Cristiano Ronaldo a devenit tată

Posted: 05 Jul 2010 02:36 AM PDT

Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a anunţat pe contul său de Twitter că a devenit tatăl unui băiat:"Cu multă bucurie şi cu multă emoţie vă anunţ că am devenit tatăl unui băiat. Aşa cum am convenit cu mama sa, care preferă să-şi păstreze anonimatul, copilul va rămâne sub tutela mea. Nu voi mai dezvălui niciun alt detaliu referitor la acest subiect, astfel că vă rog să respectaţi atât viaţa mea privată, cât şi pe cea a copilului meu, măcar în ceea ce priveşte informaţiile personale, cum sunt acestea", a notat Ronaldo.


Comandorul Nicolae Jianu - una din victimele accidentului de la Tuzla

Posted: 06 Jul 2010 02:52 AM PDT

Nicolae Jianu avea 49 de ani şi era născut în localitatea Cilieni din judeţul Olt. Era pilot clasa 1 şi instructor de zbor. Din data de 20 decembrie 2007 era la comanda Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Aurel Vlaicu de la Boboc. Printre proiectele sale de viitor se număra amenajarea unui terminal pe aerodromul de la Boboc, dar şi deschiderea unui program de instruire pentru controlori de trafic aerian la care să participe militari din ţările vecine.


Chanel - sub semnul "leului" Lagerfeld

Posted: 07 Jul 2010 08:18 AM PDT

Parada de modă Chanel s-a desfăşurat, la Paris, sub semnul leului. Etern-loialul designer al casei, Karl Lagerfeld, a dorit să demonstreze încă o dată că este un veritabil rege al junglei din lumea creaţiilor vestimentare.


Angela Gheorghiu: viziune despre calitate şi respect

Posted: 07 Jul 2010 08:57 AM PDT

Soprana româncă Angela Gheorghiu refuză să fie "cobaiul" regizorilor care doresc să schimbe tot şi solicită mai mult respect din partea acestora faţă de toţi cei care participă la realizarea unui spectacol - de la cântăreţ până la machior, relatează agenţia Efe, preluată de Agerpres."Mai mult decât orice, trebuie să existe o bună legătură între regizor şi artist, pentru a ieşi o producţie de calitate", afirmă cântăreaţa într-un interviu acordat pentru Efe în cabina sa de la Royal Opera House. La Royal Opera House va interpreta joi "Traviata", în rolul cu care a debutat pe scena londoneză."Nu îmi plac punerile în scenă în care regizorul schimbă povestea sau în care îi cere lucruri imposibile cântăreţului", susţine Angela Gheorghiu. Soprana îl dă drept exemplu despre cum ar trebui să fie un regizor pe veteranul Franco Zeffirelli, pe care îl defineşte drept un scenograf excelent pregătit, pe lângă faptul că vorbeşte mai multe limbi străine. Artista se întreabă dacă "se poate concepe ca în teatru să existe cineva care să regizeze o operă a lui Shakespeare fără să vorbească limba engleză", pentru a adăuga că acest lucru este "tolerat", fără îndoială, în operă.Soprana afirmă că a cunoscut regizori care "nu dau nici bună ziua", iar alţii care se plictisesc în mod clar de opera pe care au preluat-o, în condiţiile în care - subliniază artista - "aceasta este o meserie pe care trebuie să o faci cu dragoste".În ceea ce priveşte limba în care preferă să cânte, Gheorghiu optează clar pentru italiană, care este, în opinia sa, o limbă de o mare muzicalitate, lucru pe care îl ştia perfect şi Mozart.Angela Gheorghiu susţine că nu a avut niciodată un instructor pentru muzică sau pentru voce. "Am făcut totul singură", afirmă cu un orgoliu nedisimulat o divă celebră pentru siguranţa pe care o are în ea însăşi, notează Efe.Cât despre muzica modernă, cântăreaţa crede că "muzica pop este pentru corp, în timp ce opera este pentru spirit".


Celebru pianist rus, reţinut pentru pedofilie

Posted: 07 Jul 2010 11:05 AM PDT

Celebrul muzician şi pianist rus Mihail Pletniov este implicat într-un scandal de pedofilie. Pletniov a fost reţinut la Pattaya, Thailanda. Poliţia îl suspectează că este unul dintre capii unei reţele de prostituţie infantilă care acţionează în acest oraş. Cu amănunte, corespondentul TVR Liviu Iurea.


Lucrare de control cu Del Bosque!

Posted: 08 Jul 2010 10:48 AM PDT

Serios, are rost să îţi faci atâta inimă rea? A luat bătaie Germania? Se rezolvă cu îngheţată de ciocolată!Detaşată acum, realizez că nemţii mei au tremurat cum tremuram noi la testele de la istorie, când intra profesoara vijelios în clasă şi începea cu rândul dinspre uşă „scoateţi o foaie de hârtie, numărul 1, numărul 2, numărul 1, numărul 2...", indicându-i, pe rând, cu degetul arătător, pe nefericiţii din prima bancă. Tot atât de luaţi prin surprindere au părut şi germanii. Total anihilaţi de cerinţe, încercând să se mai consulte unul cu altul, fără să pice pe subiect, trâgând cu ochiul la fruntaşul clasei (păi bine Loew, aşa ne-a fost vorba?), la fel de încremenit ca toţi ceilalţi. Ce te faci când vine câte o lucrare din asta de control pe neanunţate?Loew n-a făcut faţă. Am aflat şi eu aseară de ce. Ex-antrenorul emblemă al echipei Real Madrid, cu supărări, împăcări, suişuri şi coborâşuri, Del Bosque ştie cu mingea, antrenează, a fost manager şi preşedinte de club. Ştie „reţeta succesului" (căreia i se adaugă şi un strop de „caracatiţă" de data asta) - a câştigat cam tot ce se putea câştiga în lumea fotbalului, mai puţin un trofeu mondial. Nu-i nimic, îl aşteaptă acum. Ştie să se descurce şi cu ego-urile jucătorilor, chestie la care Maradona nu s-a priceput deloc - Del Bosque s-a prins înaintea lui Maradona că Messi nu poate să facă treabă dacă fiecare dintre colegii lui îşi trage spuza pe turtă, fără să se închege Echipa. BBC constata la un moment dat că povestea lui Del Bosque la Real Madrid e ciudată de la cap la coadă - un mustăcios timid din Salamanca a condus cea mai scumpă şi mai talentată echipă din istoria fotbalului modern, a câştigat cele mai râvnite trofee şi apoi a fost „uşuit". Del Bosque a reuşit să evite confruntările, în ciuda orgoliilor „stelare" din echipă, nu şi-a pierdut niciodată calmul în faţa presei. După el, Realul nu a mai fost la fel. Iar cu el, Spania nu mai e la fel. E cea mai bună echipă de la Mondial! (bine, bine, iar mă pripesc, dar mă risc cu tot dragul...) Astăzi, cu admiraţie pentru del Bosque, mă semnez A voastră,FifiUrmăriţi confesiunile zilnice ale lui Fifi pe http://www.tvr.ro/FIFA2010/


Săptămâna Modei la Berlin

Posted: 11 Jul 2010 03:59 AM PDT

Cei mai cunoscuţi creatori din lumea modei s-au adunat la Berlin. Debutanţi, nume consacrate şi vedete de la Hollywood socializează într-unul dintre evenimentele mondene de marcă din Europa. Printre celebrităţile venite la Săptămâna Modei de la Berlin s-a numărat şi actriţa Mila Jovovich, care este de altfel şi imaginea evenimentului.


Niciun comentariu: