Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Herta Mller facuta harcea-parcea de moderatorul Harald Schmidt de la televiziunea publica germana

Posted:

Harald Schmidt nu iarta pe nimeni, nici chiar pe proaspata laureata a premiului Nobel pentru literatura, Herta Müller (56 de ani). In emisiunea sa de joi noaptea, 15 octombrie, moderatorul celui mai acid show al televiziunii publice germane a luat in balon ultimul roman, coafura, originea si notorietatea scriitoarei germane nascute in Romania.


Vremea isi revine. Ploile se restrang, iar temperaturile incep sa creasca

Posted:

Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca in urmatorul interval de timp, in tara, vremea se va incalzi. Se restrange aria ploilor, cu exceptia nordului Moldovei, Crisana si Maramures. Si temperaturile inregistreaza valori mai ridicate, cu 12 grade la Targu Mures, Sibiu si Miercurea Ciuc, 13 la Brasov, 15 la Craiova, 17 la Giurgiu si Ploiesti, 18 grade la Calarasi si Braila.


Kelemen Hunor si Corneliu Vadim Tudor isi depun listele de semnaturi la BEC

Posted:

Alti doi candidati la functia de presedinte al Romaniei - Kelemen Hunor, presedinte executiv al UDMR si Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM - isi depun, marti, listele de semnaturi la Biroul Electoral Central. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de UDMR, Kelemen Hunor se va prezenta la sediul BEC la ora 11.00. De asemenea, PRM a anuntat ca liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor va sosi la BEC la ora 13.30.


Cercetătorul NASA acuzat de tentativă de spionaj în favoarea Israelului riscă închisoarea pe viaţă

Posted:


Cristian Tudor Popescu: Cu cat ar trebui impozitati pensionarii care au sub 1000 de lei

Posted: 11 Jul 2010 02:00 PM PDT

Editorialistul Cristian Tudor POPESCU revine cu un comentariu referitor la masurile financiare luate de actualul Guvern in ultima perioada, cum ar fi majorarea TVA sau impozitarea pensiilor, dupa ce in editorialul Poker mecanic, publicat in data de 8 iulie, a mai abordat o data acest subiect."Intrucat am vazut niste comentarii agresive legate de editorialul Poker mecanic si constat ca presedintele Basescu insista pe impozitarea pensiilor sub 1.000 lei cu 16%, reiau chestiunea incercand sa fiu ma... (read more)


Introducerea rovinietei electronice ar putea fi amanata cu doua luni, la 1 octombrie

Posted: 11 Jul 2010 02:00 PM PDT

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) vrea sa amane cu doua luni introducerea rovinietei electronice, la 1 octombrie, din cauza contestatiilor la licitatia de achizitie a sistemului care au intarziat punerea in functiune a acestuia.Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anuntase initial introducerea rovinietei electronice la 1 august.CNADNR a selectat, la sfarsitul lunii decembrie 2009, consortiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra s... (read more)


Lucia Muresan, vocea Teleenciclopediei, a incetat din viata

Posted: 11 Jul 2010 02:00 PM PDT

Actrita Lucia Muresan a murit la varsta de 72 de ani, fiind una dintre vocile pe care romanii le-au indragit ani de-a randul in emisiunea Teleenciclopedia, alaturi de Mariana Zaharescu si Florian Pittis, anunta Realitatea TV. Lucia Muresan a fost, de asemenea, o actrita exceptionala de teatru, jucand in peste 100 de piese dar si in 15 filme. "Se pare ca s-a intamplat duminica, pe la pranz. Dumneaei era suferinda de mai mult timp, avea o afectiune foarte grava la coloana, se operase deja de doua ... (read more)


La mare, pe autostrada cu o singura banda pe sens

Posted: 12 Jul 2010 02:00 PM PDT

O noua provocare pentru soferii romani! Conform ziarului Gandul, o serie de proiecte cel putin ciudate ar trebui sa rezolve problemele traficului rutier. Mai exact, autostrada cu o singura banda, cea ingropata sau autostrada suspendata.• Vara viitoare, soferii vor putea sa ajunga de la Bucuresti la Constanta si retur pe autostrada. Teoretic doar! Practic, tronsonul Cernavoda-Medgidia- Constanta ce va fi inaugurat la anul de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, va avea cate o banda pe s... (read more)


Iata cum vor scadea pensiile!

Posted: 12 Jul 2010 02:00 PM PDT

Nu s-au redus cu 15%, dar ar putea fi impozitate cu 16 procente! Se pare ca nici macar pensiile sub 1.000 de lei nu vor scapa de masurile de austeritate ale Guvernului.Presedintele tarii nu s-a lasat deloc induplecat de lacrimile pensionarilor si “a tunat”, in timp ce se afla, sambata, in vizita intr-o comuna sinistrata din Neamt: “Toate pensiile vor fi impozitate cu 16%”. Daca pana acum se taxau doar veniturile pensionarilor mai mari de 1.000 de lei, dupa spusele lui Bas... (read more)


Topul taxelor de scolarizare la universitatile de stat

Posted: 12 Jul 2010 02:00 PM PDT

Libertatea iti prezinta astazi topul taxelor de scolarizare la cele mai importante universitati de stat din Romania. Cele mai multe universitati de stat au inceput deja inscrierile pentru anul de studiu 2010 - 2011. Chiar daca e criza, taxele pentru cei care nu sunt admisi pe locurile platite de stat au ramas la fel de mari ca anul trecut, ba unele chiar au fost majorate. Studiul asiduu nu e suficient la Facultatea de Muzica. Daca nu intri la “fara taxa”, va trebui sa platesti 10.000... (read more)


Niciun comentariu: