Stirile din economie

Stirile din economie


DTZ: Vanzarile retailerilor au scazut cu 5,3% in primele opt luni ale anului

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Volumul de vanzari al retailerilor a scazut cu 5,3%, in primele opt luni ale anului, fata de perioada similara din 2009. In august, vanzarile au crescut cu 5,3% fata de luna anterioara, dar a fost cu 3,7% sub nivelul din aceeasi luna din 2009, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox. Chiar daca ritmul vanzarilor nu este satisfacator, pentru anul viitor se estimeaza o crestere cu 52% a stocului de spatii noi, respectiv un plus de 232.085 mp. In cazul in care proiectele anuntat ... (read more)


Volumul lucrarilor de constructii, in scadere cu 16,4% la noua luni

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere, in primele noua luni din 2010, comparativ cu perioada similara din 2009, cu 16,4% ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 15,7%, informeaza Institutul National de Statistica (INS). In perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, comparativ cu perioada similara din 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut cu 16,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat ... (read more)


Managerii nu vad o revenire semnificativa a economiei in 2011

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Doua treimi din manageri considera ca criza ii va afecta pana la sfarșitul lui 2011, in timp restul managerilor nu se hazardeaza sa indice cand se aștepta ca aceasta sa nu mai afecteze afacerile pe care ei le adminsitreaza, potrivit unui sondaj realizat de A.T. Kearney in randul companiilor mari din toate sectoarele economiei. Cu toate ca multi respondenti reprezinta jucatori internationare și se știe ca au initiat actiuni ample și variate, numai 13% din aceștia se așteapata sa primeas... (read more)


Orange investeste milioane de euro in dezvoltarea angajatilor

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Orange, liderul pietei locale telecom va investi un milion de euro intr-un program integrat de dezvoltare a angajatilor si a partenerilor care lucreaza direct cu clientii companiei. Dupa ce saptamana trecuta Orange Romania a anuntat ca pana la finele lunii iunie din 2011 va investi trei milioane de euro intr-un proiect de crestere a competentelor pentru 450 de angajati ai companiei, astazi compania a lansat Academia de vanzari, care reprezinta o investitie de peste un milion de euro pentru de... (read more)


BenQ: Piata de proiectoare va creste cu 20-25% in 2011

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

BenQ, cel mai important furnizor de proiectoare bazate pe tehnologia DLP estimeaza ca evolutia vanzarilor de acest tip de produse in 2011 este legata de cresterea vanzarilor catre zona de business, de dezvoltarea segmentului aferent zonei home-video, dar si de dezvoltarea rapida a segmentului educational. Conform estimarilor BenQ, o posibila crestere a pietei de proiectoare in 2011, ar putea fi influentata de asemenea de penetrarea inca scazuta a acestui tip de dispozitive in special catre sec... (read more)


Germanos relanseaza cu EFG ratele fara dobanda

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

EFG Retail Sevices și Germanos relansaza ofertele de rate fara dobanda prin cardul de credit EuroLine, potrivit unui comunicat al reitailer IT&C. Mai precis, posesorii de carduri de credit emise de EuroLine pot plati produsele cumparate de la Germanos in patru sau șase rate, fara dobanda. "Am considerat avantajos sa oferim clientilor mai multe optiuni pentru plata in rate, la alegere intre patru rate sau șase rate, pentru a le permite acestora sa achizitioneze produse de valoare mare ... (read more)


Investitorii se asteapta sa isi creasca sau sa mentina nivelul portofoliilor lor imobiliare in urmatorul an

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Investitorii imobiliari care au participat la un sondaj realizat la nivel global de Colliers International vad piata imobiliara din regiunea Europei Centrale si de Est pe o panta ascendenta. Conform Global Property Clock, un instrument utilizat de Colliers International pentru a indica starea pietelor de real estate din lume, regiunea CEE se afla in dreptul orei 8, ceea ce marcheaza inceputul stadiului de revigorare. Investitorii se asteapta sa isi creasca sau cel mult sa isi mentina nivelul... (read more)


Cosmote introduce in oferta un Windows Phone 7. Afla ce model

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Cosmote Romania, numarul trei pe piata locala telecom, va introduce in oferta sa, pana la finele aceste luni, telefonul inteligent HTC 7 Mozart, un terminal prevazut cu sistemul de operare Windows Phone 7. Noul HTC 7 Mozart cu sistemul de operare Windows Phone 7 pentru telefoanele mobile de la Microsoft si procesor de 1GHz inclus va fi disponibil in magazinele Cosmote Romania si Germanos pana la finalul acestei luni, se arata intr-un comunicat Cosmote. "HTC 7 Mozart este un smartphone care p... (read more)


Topul judetelor dupa taxele platite

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Diferentele de dezvoltare dintre zonele Romaniei se observa in contributiile locuitorilor lor la bugetul national. Bucurestenii au platit taxe si impozite in valoare de 17,4 miliarde lei, in primele noua luni ale anului. Suma este echivalenta cu platile facute de primele zece judete cu cele mai insemnate incasari din tara. Marii contribuabili la buget, circa 2.000 de companii cu cifre de afaceri de peste 70 de milioane lei, care sunt administrate separat de Fisc, au adus la buget 43% din suma ... (read more)


Airbus a spart monopolul Boeing in Japonia

Posted: 07 Nov 2010 02:00 PM PST

Compania aeriana japoneza Skymark Airlines a anuntat luni ca a comandat constructorului aeronautic european Airbus sase aparate Airbus A380, o comanda in valoare de pana la 2,1 miliarde de dolari care permite Airbus sa intre pe piata japoneza, o piata monopolizata pana acum de rivalul american Boeing. Skymark Airlines, care pentru moment ofera in principal zborurile pe rutele interne, a precizat ca are intentia de a achizitiona primele doua aparate A380 in exercitiul 2014-2015, iar alte doua a... (read more)


Niciun comentariu: