Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Notarii ieseni tin cu dintii de onorariile din apartamente Top
 
Scutiri la plata TVA Top
Potrivit modificărilor aduse Legii 571/2003 prin OUG 117/2010, începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele impozabile care au realizat o cifră de afaceri inferioară plafonului de scutire pentru întreprinderi mici pot solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului special de scutire. Astfel, potrivit noilor prevederi, persoanele impozabile, care în cursul anului 2010 nu au depăşit plafonul de scutire prevazut la alin. (1) sau, după caz, plafonul determinat conform alin. (5) al art. 152 din Codul fiscal, pot solicita, până la data de 20 ianuarie 2011, scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.
 
13.000 de locuri de muncă în străinătate Top
Aproximativ 13.000 de contracte de muncă în străinătate sunt disponibile imediat pe Tjobs.ro. În luna decembrie 2010, portalul Tjobs.ro a înregistrat un total de 20.026 de aplicări pentru anunţurile cu joburi în afara ţării, Marea Britanie cumulând 20,44% din numărul total de candidaturi. Însă în ceea ce priveşte stilul de căutare online a ofertelor de angajare, reiese faptul că românii se ghidează în continuare după principiul „orice loc de muncă, în orice domeniu, în aproape oricare ţară”.
 
Coca-Cola sărbătorește 125 ani Top
Compania Coca-Cola sărbătorește în anul 2011, cea de-a 125-a aniversare a brandului Coca-Cola. Cu această ocazie extraordinară, Coca-Cola lansează o gamă largă de evenimente speciale care vor dezvălui istoria brandului, invitându-și consumatorii și angajații să deschidă și să savureze 125 de ani de fericire. Aniversarea brandului Coca-Cola va fi o călătorie memorabilă de-a lungul a 125 de ani de momente de fericire, până în anul 1886, în ziua de 8 mai, zi în care creația domnului Pemberton a prins viață.
 
Preţurile apartamentelor la cel mai mic nivel al ultimilor trei ani Top
În ultima lună a anului, preţurile apartamentelor la nivel naţional au scăzut cu 1,5%. Valoarea Indicelui naţional imobiliare.ro pentru sfârşitul anului a ajuns la valoarea de 1.033 euro/mp util, cu 16 euro/mp (1,5%) mai puţin decât în luna precedentă. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.228 euro/mp, preţurile apartamentelor sunt în prezent cu 15,9% mai mici.
 
real,- își îndeamnă consumatorii la un stil de viață sănătos Top
Până pe data de 12 ianuarie, real,- Hypermarket România organizează în toate magazinele sale Târgul de citrice, prin care își propune să informeze cât mai mulți consumatori asupra beneficiilor introducerii în alimentație a acestor produse.
 
Programul "Prima Casă" este blocat de la 1 ianuarie Top
Dacă vrei să-ţi depui dosarul pentru a-ţi cumpăra un apartament prin programul “Prima Casă” mai ai de aşteptat. Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), Aurel Şaramet, a declarat, pentru Pro TV, că programul va continua şi în 2011, dar că în prezent “a luat o scurtă pauză” până la apariţia unei noi hotărâri de Guvern care să aloce o nouă sumă pentru garanţii pentru anul în curs.
 
Schimbări la prețul și configurația biletelor la ecomTIM - prima conferinţă regională de e-commerce Top
2parale a anunțat schimbări la prețul și configurația biletelor la ecomTIM, prima conferinţa regională de e-commerce din România. Evenimentul, care va avea loc în intervalul 9-10 februarie 2011 la Timișoara, este structurat în două zile de noutăţi, sugestii şi idei de dezvoltare a afacerilor online, astfel: prima zi este dedicată conferinţelor despre fenomenul e-commerce în România, iar cea de-a doua zi cuprinde două sesiuni de workshop-uri, desfăşurate în paralel, adresate oamenilor de afaceri şi marketer-ilor.
 
Pentru mașinile cumpărate anul trecut se plătește vechea taxă de poluare Top
Începând cu data de 1 ianuarie 2011, a intrat în vigoare Ordonanța de urgență a Guvernului 118 / 23 decembrie 2010 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. OUG 118/2010 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 888 / 30 decembrie 2010.
 
Programul Prima Casa: Clujul pe primul loc, Timișul pe locul 6 Top
Banca Comercială Română (BCR) a acordat, în cadrul Programului Prima Casă 1 și 2, credite în valoare de peste 517 milioane de euro, adică mai mult de o treime din totalul împrumuturilor acordate de bănci în cadrul programului.
 
Internetul depaseste televiziunea si devine prima sursa de informatii, la americani Top
Internetul reprezinta, in prezent, prima sursa de informare printre tinerii americani cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, conform unui studiu realizat de Pew Research Center. Conform studiului, realizat in 2010, 65% dintre persoanele sub 30 de ani au mentinat Internetul ca prima sursa de informare fata de doar 34% in anul 2007. In grupa de varsta 30-59 de ani, 48% prefera sa afle informatii de pe internet, in crestere cu 16% fata de anul 2007. Cei care inca se uita la televizor pentru a... ( read more )
 
Erste recomanda cumparare pentru actiunile Transelectrica Top
Analiștii de la Erste Group au modificat recomandarea pentru actiunile Transelectrica (simbol bursier TEL) de la Acumulare la Cumparare. Majorarea tarifelor de transport cu 10,4% operata de la inceputul acestui an a dus la creșterea pretului tinta al actiunilor, in prezent fiind de 24 lei. Cotatia la zi a TEL este 20,7 lei. Atingerea cotatiei tinta de 24 de lei inseamna obtinerea unui profit de aproape 16% fata de pretul de astazi. Cum titlurile listate la BVB au tendinta sa ajunga foarte re... ( read more )
 
Basescu lui Vreme: Sa termini informatizarea sistemului de plati, altfel iti iau cartea de credit Top
Presedintele Traian Basescu i-a spus ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, la sedinta de Guvern de miercuri, ca se asteapta ca informatizarea sistemului de plata a taxelor si impozitelor sa fie finalizata in martie in caz contrar ii va lua "cartea de credit". "Banuiesc ca nu o sa ajungem sa punem informatizarea, domnule ministru Vreme, in Acordul cu Fondul, pentru ca o sa se faca. Si aia pentru persoane fizice, nu numai pentru companii, da ? Martie am inteles ca este termenul. Daca... ( read more )
 
Ce valori reziduale au monovolumele de mici dimensiuni Top
Hyundai Auto Romania a anuntat astazi ca mai multe studii realizate recent au demonstrat ca modelul ix20 prezinta cea mai mare valoare reziduala din segmentul sau. Comparatiile au fost facute cu Citroen C3 Picasso, KIA Venga, Skoda Roomster și Renault Modus. Conform celor de la Hyundai, studiul independent realizat in Germnia de Bähr & Fess a relevat ca ix20 va retine, dupa patru ani si 45.000 km, 54,5% din pretul initial. Comparativ, modelele Citroën C3 Picasso (53%), Kia Venga (50%),... ( read more )
 
Firma-fantoma, pe lista marilor contribuabili Top
Va mai amintiti de firma care anul trecut a publicat un profit mai mare decat Vodafone sau Petrom? Desi Fiscul a recunoscut ca profitul acesteia nu are baze tocmai reale, firma apare din nou in lista marilor contribuabili. Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
Hyundai lanseaza "coupe"-ul cu doua uși pe dreapta și una pe stanga Top
Producatorul auto sud-coreean Hyundai testeaza imaginatia șoferilor cu un model mai putin obișnuit, "utility coupe"-ul Veloster, care va debuta, saptamana viitoare, la Salonul auto de la Detroit. Aceasta este prima imagine oficiala cu cel mai nou autoturism Hyundai, neobișnuitul Veloster, care urmeaza a fi prezentat, in premiera mondiala, la Salonul auto de la Detroit de saptamana viitoare.Modelul de dimensiuni compacte aspira sa devina o alternativa pentru consacratul (și, oarecum, cl... ( read more )
 
Cursa Tarom de la Iasi la Bucuresti, "cu escala" la Constanta Top
Cursa Tarom de la Iasi care trebuia sa aterizeze miercuri, la ora 07:05, pe Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti, a fost nevoita sa faca o escala la Constanta, ajungand la destinatia finala cu o intarziere de cinci ore. Compania Tarom a anuntat, printr-un comunicat, ca aeronava nu a putut ateriza la Bucuresti la ora planificata, 07:05, din cauza conditiilor meteo, a survolat Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si s-a indreptat ulterior spre aeroportul din Constanta u... ( read more )
 
Traditie americana: mașinile de lux japoneze, mereu in top Top
Lexus, brandul premium detinut de Toyota, și-a pastrat și in 2010 pozitia de lider al pietei auto de lux din Statele Unite ale Americii, devansand BMW și Mercedes-Benz. La randul sau, Infinti, marca detinuta de Nissan, a comercializat, anul trecut, mai multe mașini decat Audi. Pentru șoferii americani, luxul ramane sinonim cu Lexus.Și in 2010, deja pentru al unsprezecelea an la rand, brandul premium detinut de Toyota a fost primul in preferintele clientilor cu bani din Statele Unite ale ... ( read more )
 
Vesti bune de la FMI: luam banii si incheiem un nou acord Top
Conducerea FMI va discuta maine, la Washington, situatia Romaniei. Mihai Tanasescu spune ca raportul va fi acceptat si ca vom semna un nou acord cu Fondul in martie sau in aprilie. Romania incepe relatia cu Fondul Monetar International (FMI) din acest an cu dreptul. Exista semnale ca boardul Fondului va aproba maine ultimul raport despre Romania si ca ne va acorda urmatoarea transa din imprumut, cea de-a saptea, in valoare de 769 milioane DST (900 milioane euro). Maine, conducerea FMI are ... ( read more )
 
Camere foto si video cu 3D si HD marca Sony, la CES Top
Sony lanseaza azi la CES cinci noi modele de camere foto digitale Cyber-shot, cu o calitate a imaginii similara aparatelor DSLR, cu functie de fotografiere 3D si inregistrare video Full HD, a anuntat compania. Camerele au o rezolutie de 16,2 megapixeli unele avand mod de fotografiere 3D Still Image. Totdata producatorul va lansa si linia de camere video Handycam, cu o solutie 3D Full HD. In plus fata de modelul Handycam 3D Full HD, Sony prezinta si un model cu proiector incorporat si un mod... ( read more )
 
Certificatul energetic al casei, obligatoriu si nu prea Top
Astfel, subliniaza Asociatia intr-o declaratie de presa, potrivit Hotararii nr. 335 a UNNPR, la art. 2, alineatul 2 se specifica: "Cumparatorul sau chiriasul, dupa caz, consimt sa dobandeasca prorpietatea sau folosinta imobilului respectiv, pe riscul lor, asumandu-si orice raspundere cu privire la efectele prin nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirii". In opinia AAEC, UNNPR ofera solutii care instiga la comiterea unei ilegalitati si...
 
C A deschide in aprilie un magazin la Botosani Top
 "In numai doua luni de la deschiderea Family Center Botosani avem un grad de ocupare de 100% pentru acest proiect. In medie, unul din doi dintre cei aproape 120.000 de locuitori ai orasului ne-au devenit si clienti de la deschidere", a declarat Klaus Reisenauer, partener in cadrul Oasis Development. Retailerul C A a inchiriat o suprafata de 1.200 mp, iar in total, mallul are o suprafata construita de 6.200 mp. Family Center Botosani a fost inaugurat in noiembrie 2010, in urma unei...
 
Primele 100 de locuinte din Programul "10 case pentru specialisti" vor fi gata in 2011 Top
'Programul '10 case pentru specialisti - renasterea satului romanesc' este un program pe care l-am initiat in anul 2010 si la care tinem foarte mult. Un program care vizeaza cresterea calitatii vietii in mediul rural si creeaza sanse pentru tinerii care sunt nascuti in mediul rural. El nu a avut finantare deloc in 2010 pentru ca a fost aprobat dupa aprobarea bugetului si dupa aceea toate rectificarile au fost negative, deci n-am avut de unde sa ii oferim alocare. In 2011, programul are, insa,...
 
Care sunt cele mai cautate profesii la export Top
Potrivit unei statistici Eures de la inceputul lunii ianuarie, cele mai mari sanse de angajare intr-o alta tara europeana le au inginerii de sisteme si programatorii, urmati de bucatari si de alti angajati in restaurante si hoteluri, informeaza REALITATEA.NET.In lista celor mai cerute 10 profesii in Uniunea Europeana mai figureaza agentii de vanzari, specialistii in marketing si toate calificarile importante din IT.La mare cautare sunt si inginerii mecanici, tehnicienii mecanici, sudorii si...
 
Premiera: cea mai vanduta masina din Japonia este o masina hibrida Top
De 19 luni incoace insa, cea mai vanduta masina din Japonia a fost Toyota Prius, masina hibrida vedeta a constructorului nipon, scriu cei de la turbo.fr. Anul trecut, in tara Soarelui-Rasare s-au inmatriculat 315.000 de exemplaare ale modelului Prius. Recordul anterior de vanzari all-time era detinut de Toyota Corolla, care a raportat, in 1990, de 300.008 masini. ...
 
Becali a vandut doua hectare in Pipera cu 10 mil. euro Top
"Valoarea tranzactiei este de circa 500-600 de euro/metrul patrat", au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara, astfel ca suma incasata de Becali ar putea depasi 10 milioane de euro. Citeste mai mult pe ZF ...
 
Prima Casa: O treime din creditele din program au fost date de BCR Top
Bucurestiul ocupa prima pozitie cu aproape 4.000 de credite in valoare de circa 196 milioane euro. Urmeaza Transilvania cu peste 2.700 credite in valoare de circa 100 milioane euro si regiunea Banat Crisana cu peste 1.500 credite in valoare de aproape 58 milioane euro.La nivelul retelei retail, mai multe unitati BCR au acordat fiecare finantari prin programul Prima Casa care echivaleaza cu un complex rezidential de marime medie. Astfel, unitatile BCR din  judetele Sibiu, Iasi, Dolj ori...
 
Parfum national pe post de brand de tara in Lituania Top
Acest proiect este "un frumos exemplu de cum sa facem Lituania cunoscuta intr-o maniera inovatoare", sustine un comunicat al Ministerului de Externe."Am vrut sa cream ceva special, care sa reprezinte Lituania si caracterul lituanian", a explicat cotidianului Vilniaus diena Mindaugas Stongvilas,  expert in comunicare emotionala, care a avut ideea proiectului.Parfumul "Lituania" va fi, prin urmare, un amestec savant de santal, cedru si mosc, dorindu-se o aluzie la originea indoeuropeana a limbii...
 
Ar trebui sa te imprietenesti cu parintii pe Facebook? Top
Raspunsul depinde de o serie de factori. Iți place de parinții tai? Exista pericolul sa te tag-uiasca in poze ehm!, jenante, pe care n-ai vrea ca prietenii tai sa le vada? Exista pericolul ca prietenii tai sa te tag-uiasca in poze pe care nici in ruptul capului n-ai vrea sa le vada ai tai? Le place parinților tai sa-și bage nasul in tot ce faci și exista riscul sa lase nenumarate comentarii la post-urile tale? Vor fi sentimentele lor ranite daca ii renegi in viața digitala? Oricum ai...
 
Castigate in instanta, dar platite peste 2 ani Top
* Drepturile salariale castigate de bugetari in instanta vor fi platite abia peste doi ani. Guvernul a decis esalonarea lor pe trei ani: in anul 2012 - 34%, in 2013 si 2014 cate 33%.Dupa ce le-au taiat, le esaloneaza. In stilul obisnuit, Guvernul amana plata drepturilor salariale castigate in instante in acest an. E adevarat ca si cuantumul acestora a ajuns la cifre impresionante: suma totala aferenta titlurilor executorii in perioada 20 mai 2010-31 decembrie 2010, reprezentand drepturi de...
 
Băsescu: Dacă nu avem un termen la Schengen, să nu dăm banii pe securizare către EADS, ci IMM-urilor Top
 
Băsescu a reproşat miniştrilor că proiectele UE sunt derulate prea lent, iar România pierde bani Top
 
Consiliul BM va supune aprobării pe 20 ianuarie acordarea celui de-al doilea împrumut pentru România Top
 
Lukoil restrânge activităţile din Ungaria, din cauza taxei excepţionale Top
 
Cine nu vrea să i se aplice OUG50 are două luni să aleagă Top
 
Dacia începe anul cu o maşină produsă la fiecare minut Top
 
Sandero Sport face senzaţie! Vezi ce dotări are! - VIDEO Top
 
Calculează aici cât te costă taxa auto Top
 
Volumul afacerilor din comerţ a scăzut în noiembrie 2010 cu până la 7,6% faţă de noiembrie 2009 Top
 
Windows va fi compatibil şi cu tehnologia ARM. Microsoft se îndepărtează pentru prima dată de Intel Top
 
ING vede leul mai puternic în 2011. Cursul va coborî la 4,15 lei/euro Top
 
România a înregistrat în octombrie 2010 cea mai abruptă scădere anualizată din UE a retailului Top
 
Plăţile online prin card bancar au crescut cu 38% anul trecut Top
 
Clienţii Goldman Sachs se bat pe acţiunile Facebook Top
 
CE: Încrederea în economia României a urcat în decembrie Top
 
Băsescu, Boc, Ialomiţianu şi Isărescu au stabilit parametrii unui nou acord cu UE şi FMI Top
 
EXCLUSIV: FMI va pune la dispoziţia României aproximativ 3,6 miliarde euro prin noul acord Top
 
Vânzări record pentru Skoda anul trecut Top
 
China este pregătită să cumpere datorii ale Spaniei de circa şase miliarde euro Top
 
Finantele au inchis pentru o luna zona meselor de joc din Casino Palace Bucuresti Top
Comisia de Autorizare a Jocurilor de Noroc, din subordinea Ministerului Finantelor Publice, a inchis pentru o luna de zile zona meselor de joc din cadrul Casino Palace de pe Calea Victoriei, deoarece numarul acestora a coborat sub minimul legal de functionare, potrivit operatorului elen Queenco Leisure, proprietarul localului. Potrivit legii care reglementeaza organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cazinourile din Bucuresti trebuie sa aiba minim 12 mese de joc, dintre care cel putin 3... ( read more )
 
OMV investește 867 de milioane de dolari in Tunisia Top
Gigantul petrolier austriac OMV a anuntat achizitionarea a doua companii petroliere din Tunisia, pentru o suma de 800 de milioane de dolari, la care se aduga capitalul de lucru al firmelori, in valoare de 67,5 milioane de dolari. Pioneer Natural Resources Tunisia Ltd. și Pioneer Natural Resources Anaguid Ltd. exploateaza rezerve estimate la aproape 100 de milioane de barili echivalent petrol (BEP), iar in trimestrul al patrulea al lui 2010 a obtinut o productie medie de 5700 BEP pe zi.Compani... ( read more )
 
Volksbank are de recuperat 28 mil. euro din insolventa mall-ului Armonia Braila Top
Proprietarul mall-ului Armonia din Braila, intrat in insolventa in luna noiembrie a anului trecut, are o datorie de 28 mil. euro la Volksbank Romania, banca ce a finantat dezvoltarea proiectului care a stat deschis doar sase luni, potrivit unei note prezentate de Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al firmei intrate in insolventa. Firma Red Project Three, care administreaza mall-ul Armonia din Braila, figureaza si cu creante bugetare in valoare totala de peste 416.... ( read more )
 
LG vrea sa vanda 40 de milioane de televizoare anul acesta Top
Compania sud-coreeana LG estimeaza ca in 2011 va comercializa 40 de milioane de televizoare cu ecran plat (televizoare Smart), televizoare 3D si televizoare LCD-LED. Televizoarele Smart reprezinta o categorie foarte importanta avand in vedere faptul ca LG vizeaza pozitia de leader pe acest segment care se va dezvolta in anul in curs. De asemenea, in 2011 compania intentioneaza sa castige un procentaj substantial din piata de televizoare 3D prin introducerea noii tehnologii 3D care va livra cea... ( read more )
 
Circulatia pe DN 1, mai sigura dupa cheltuirea a 88 milioane euro Top
Circulatia pe DN1 va fi mai sigura dupa implementarea unui proiect in valoare de 88 milioane euro, care vizeaza limitarea vitezei in anumite „puncte negre" de trafic. Guvernul a aprobat ieri o Hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitie „Modernizarea infrastructurii privind siguranta circulatiei pe DN 1, in sate lineare si puncte negre". Proiectul are o valoare de totala de 371,4 milioane lei, aproximativ 88 milioane euro, din care finantare ... ( read more )
 
Statul vrea sa dea sporuri celor care impart amenzi Top
Personalul din institutiile publice cu atributii de control ar urma sa beneficieze de stimulente materiale clar reglementate, potrivit unui proiect de lege initiat de Secretariatul General al Guvernului (SGG). Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
Situatia financiara pe 2010 se depune la Finante Top
Toate firmele trebuie sa depuna, incepand din acest an, situatiile financiare anuale la Ministerul Finantelor, nu la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), cum a fost anul trecut. Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2010 care modifica si completeaza legea societatilor comerciale, firmele trebuie sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice situatiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, du... ( read more )
 
Mediu: Toyota Prius, mai putin nociva decat o oaie Top
O campanie publicitara amuzanta, care promoveaza cunoscutul autotutursim hibrid japonez Toyota Prius, pretinde ca gazele emise de mașina sunt mai putin daunatoare pentru atomosfera decat vanturile scapate de erbivora. Nu este un studiu independent, ci "numai" un afiș publicitar, astfel ca trebuie tratat cu circumspectia necesara. Și, de buna seama, cu un zambet.Potrivit "autoblog.com", una dintre campanile de promovare derulate de Toyota sustine ca autoturismul hibrid Prius ar fi ma... ( read more )
 
Clientii Goldman Sachs se bat pe actiunile Facebook Top
Goldman Sachs va inceta joi sa mai primeasca ordine de cumparare pentru actiunile plasate de Facebook pe piata privata si a anuntat unii investitori ca vor primi doar o mica parte din pachetele solicitate, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situatiei.Cererea investitorilor pentru actiunile companiei care detine cea mai mare retea de socializare online s-a ridicat la mai multe miliarde de dolari, desi volumul oferit nu depaseste, potrivit surselor, 1,5 miliarde de dolari.Fasci... ( read more )
 
Cine sunt oamenii din spatele Facebook Top
Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, a fost evaluata recent la 50 de miliarde de dolari ca urmare a investitiei de 500 de milioane de dolari facuta de Goldman Sachs Group si Digital Sky Technologies. Vezi mai jos cine detine actiuni la Facebook si cat valoreaza acestea. Facebook are in prezent 584 de milioane de utilizatori si este al treilea cel mai accesat site din lume. La inceputurile sale putini au crezut ca site-ul va atinge asemenea proportii, insa cei care au vazut un potenti... ( read more )
 
Portugalia va avea nevoie de ajutorul financiar al UE, la fel ca Irlanda sau Grecia Top
 
Apple a lansat un magazin online pentru aplicaţii Mac, similar celui pentru iPhone Top
 
Evoluţia pieţei imobiliare: Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au ajuns ridicol de mici şi pragul de jos nu e atins Top
 
Reţeaua de socializare online LinkedIn intenţionează să se listeze pe bursă în acest an Top
 
Franţa propune înfiinţarea unei Trezorerii Europene care să administreze datoriile statelor Top
 
Noul an a venit cu noi scumpiri Top
La sfarsitul lui 2010 Gazprom -ul a decis scumpirea cu 11% a gazului livrat catre R. Moldova, iar la inceputul saptamanii curente Moldovagaz a solicitat o majorare a tarifelor cu 13,1%. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata pana la mijlocul lunii ianuarie. Expertii sustin ca majorarea tarifelor va genera scumpiri in lant, atat in sectorul energetic, cat si in celelalte sectoare ale economiei. Iar aceasta inseamna ca in 2011 consumatorii vor trebui sa scoata...
 
Cum va merge economia Romaniei in 2011 Top
in viziunea furnicii Vass si a pesimistului Blanculescu Bugetarii vor avea parte in acest an de majorari de salarii cu cel putin 15%, contributiile la CAS vor scadea din a doua parte a anului, iar procedurile fiscale vor fi simplificate, a declarat Andreea Paul Vass, consilierului primului ministru Emil Boc. Varianta pesimista a modului in care vor merge lucrurile in economia romaneasca a fost creionata de Ionel Blanculescu, fost ministru al Controlului in guvernul...
 
Starbucks isi scoate numele de pe logo Top
Noul logo, de culoare verde, infatiseaza o sirena (fiinta mitologica cu aspect de femeie care prin cantecele sale ii vrajea pe marinari-n.r.), simbol pe care Starbucks l-a promovat si inainte de acest rebranding. Motivul pentru care Starbucks si-a schimbat identitatea vizuala consta in noile branduri, de miliarde de dolari, pe care compania le promoveaza in afara cafenelelor sale, potrivit sursei mentionate. "Chiar daca am fost si vom fi in continuare un lant de cafenele, este posibil sa...
 
WPP ia locul Omnicom pe podiumul celor mai mari business-uri de comunicare din lume Top
In cursa pentru pozitia de lider, grupul britanic a fost ajutat de preluarea companiei de cercetare TNS, din octombrie 2008, achizitie care a sporit veniturile anuale ale WPP cu circa 13%. In 2009, WPP a inregistrat venituri de 12,1 miliarde de dolari de la 10,7 miliarde de dolari in 2008, potrivit sursei mentionate. In acelasi timp, veniturile Omnicom, companie cu sediul in Statele Unite, s-au redus in 2009 cu 12% pana la 11 miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent cand a inregistrat...
 
Revista Cosmopolitan, simbol al femeii occidentale, se lanseaza in Orientul Mijlociu Top
Femeile din Orientul Mijlociu vor putea citi Cosmopolitan incepand cu luna martie. Recent, brand-ul a fost lansat si pe piata de profil din Mongolia, potrivit sursei mentionate. Hearst a motivat lansarea noii editii prin potentialul existent pe piata revistelor din Orientul Mijlociu, potential generat mai ales de populatia tanara. In aceasta regiune, Hearst a lansat deja revistele Esquire si Harper's Bazaar. De asemenea, conglomeratul media american Hearst Corporation a anuntat ca...
 
Numarul de apartamente scoase la vanzare in Bucuresti a crescut usor in 2010 Top
Desi numarul de oferte este in crestere, este mult mai mic decat cel inregistrat in 2008, cand toti proprietarii incercau sa-si vanda apartamentele cat mai repede si s-a inregistrat un numar record de 36.000 de oferte. Preturile in decembrie 2010 In luna decembrie, o garsoniera a fost cotata la pretul de 38.463 euro, cu un procent de 3% mai scazut decat in luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut se observa o scadere a pretului mediu solicitat de proprietari de 12%. Pretul...
 
Trei proiecte imobiliare care vizau profit de 100 mil. euro sunt in insolventa Top
Cele doua proiecte rezidentiale din Capitala ar fi urmat sa genereze, potrivit unui document al investitorului din octombrie 2008, un profit cumulat de 55 milioane euro. Al treilea proiect aflat in insolventa presupune dezvoltarea unui ansamblu imobiliar mixt in Bacau, a carui profitabilitate ar fi urmat sa ajunga la 45 milioane euro. Investitiile urmau sa fie realizate prin intermediul a trei companii de proiect (SPV - Special Purpose Vehicle) - Global Property, RI Invest SPV7 si Optim Real...
 
Bursa a deschis pe verde joi. BRD continua sa atraga atentia investitorilor Top
Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,52%, pana la 5.449,61 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,8%, pana la 3.205,56 puncte. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), s-a apreciat cu 0,73% pana la 22.239,74 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a crescut cu 0,38%, pana la 11.148,23 puncte. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,51%, pana la...
 
Deschidere pozitiva pentru cotatiile derivatelor la Bursa din Sibiu Top
De asemenea, dupa doua sedinte de scadere, si cotatia futures a aurului a inceput ziua pe plus, cu o crestere de 2,5 dolari pe uncie pe scadenta februarie 2011, inregistrata la 45 de minute de la deschidere. Scaderea cotatiei metalului pretios pe pietele externe din ultime doua zile a determinat modificarea de catre Casa Romana de Compensatie a marjei necesara tranzactionarii unui contract futures SIBGOLD, care a scazut de la 550 la 500 lei/contract (un contract fiind echivalent cu 10 uncii). ...
 
Romania a avut in octombrie 2010 cea mai abrupta scadere a retailului din UE Top
In zona euro, sectorul retail a crescut cu 0,1% in aceeasi perioada. Datele nu sunt disponibile pentru trei state membre si sunt confidentiale pentru alte sapte. Cele mai severe scaderi anualizate au fost inregistrate in Romania, Bulgaria (-5,2%) si Portugalia (-4,7%), iar Polonia (11,8%), Letonia (8,1%) si Estonia (7,5%) au avut cele mai puternice cresteri. Raportat la luna septembrie, Romania a inregistrat cea de-a patra scadere din UE a retail-ului, de 1,3%, in timp ce, in UE, volumul...
 
webRelease: Cosmote Romania iti aduce Twitter prin SMS Top
Cosmote Romania are placerea de a anunta ca incepand de astazi, clientii Cosmote au posibilitatea de a primi notificari prin SMS de la Twitter, gratuit. " Twitter s-a transformat intr-un mediu de comunicare relevant pentru utilizatorii Cosmote, de aceea am decis sa le usuram experienta abordarii social media cu un produs de mesagerie care le ofera tuturor clientilor posibilitatea de a primi alerte Twitter, gratuit. Deoarece utilizatorii romani de Twitter sunt foarte influenti in domeniile lor de activitate, familiarizati cu tehnologiile si buni comunicatori, am lansat acest nou serviciu pentru a le completa experienta de utilizare a internetului pe mobil ", a declarat Gabriel Ionita, Senior Manager, Products & Services Development, Cosmote Romania.
 
BVB: Fondul Proprietatea se va lista pe 25 ianuarie Top
Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a hotarat in sedinta de joi admiterea la tranzactionare pe piata reglementata, la categoria I, a actiunilor Fondului Proprietatea, sub simbolul FP, se arata intr-un comunicat al operatorului pietei. Data inceperii tranzactionarii actiunilor emise de Fondul Proprietatea este 25 ianuarie 2011.​
 
webRelease: Panasonic va oferi servicii Internet in-the-cloud prin Viera Connect Top
Panasonic Corporation va oferi incepand din aceasta primavara, deocamdata pe piata americana, Viera Connect, un nou serviciu Internet in-the-cloud, primul de acest gen din lume 1 . Serviciul va fi promovat ca platforma deschisa pentru a facilita dezvoltarea de aplicatii si extinderea serviciilor IPTV. Lansarea Viera Connect va fi insotita de prezentarea a 15 modele de televizoare Viera TV compatibile (cu diagonale de la 42 la 65 inch 2 ) initial pe piata din Statele Unite. Viera Connect si televizoarele compatibile sunt expuse in prezent la CES 2011 3 , targul international pentru electronice de consum ce are loc in aceste zile la Las Vegas.
 
Indicii BVB au crescut cu peste 2% in sedinta de joi Top
Bursa de la Bucuresti a inregistrat cresteri substantiale in sedinta de tranzactionare de joi, recuperand pierderile din ziua trecuta. Toti indicii bursieri s-au apreciat joi cu peste 2%, in vreme ce lichiditatea a inregistrat o usoara scadere.​
 
Razboiul procesoarelor - Intel si AMD lanseaza noi generatii de chip-uri cu care promit sa revolutioneze industria Top
Intel si AMD au lansat la targul de tehnologie CES din Las Vegas noi familii de procesoare cu care cele doua companii rivale spun ca vor revolutiona atat dispozitivele portabile, cat si desktop-urile. Intel - care detine 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri - spune ca noua familie de unitati Sandy Bridge e compusa din cele mai bune produse din istoria companiei, in timp ce rivalul AMD sustine ca familia de procesoare Fusion creste masiv autonomia computerelor pe care aceste chip-uri vor ajunge.
 
Ministerul Finantelor a atras 1,08 miliarde lei prin certificate de trezorerie, dublul sumei programate Top
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, joi, 1,08 miliarde de lei printr-o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark cu maturitate la 25 iulie 2013, pentru care plateste o dobanda medie de 7,12% pe an, potrivit datelor BNR. Valoarea anuntata initial a emisiunii era de 500 milioane de lei, iar bancile au depus joi cereri de cumparare de 1,80 miliarde de lei.​
 
Sibex: Contractul futures pe Dow Jones, la cel mai bun volum de la inceputul anului Top
La Bursa din Sibiu, penultima sedinta a saptamanii a indicat o evolutie pozitiva pe segmentul derivatelor SIF5 cat si pe cel al indicelui Dow Jones Industrial Average, se arata intr-un comunicat al Sibex. O tendinta de apreciere a euro s-a putut observa pe piata derivatelor valutare, in timp ce aurul, desi a evoluat pe plus in prima jumatate a sedintei, a revenit pe scadere pe termen scurt.
 
Ionut Damian, seful institutiei care ar urma sa opereze sistemul national de plata online a taxelor, a fost schimbat din functie Top
Ionut Damian, presedintele Centrului National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), centrul care urmeaza sa opereze sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP) a fost inlocuit din functie joi cu Marian Ion, a confirmat pentru HotNews.ro chiar Ionut Damian. Anterior, surse din piata declarasera pentru HotNews.ro ca acesta a fost schimbat in urma episodului de miercuri din sedinta de Guvern cand presedintele Basescu l-a amenintat in gluma pe ministrul Comunicatiilor ca ii va lua cardul de credit daca informatizarea sistemului national de plata online a taxelor nu este finalizata in martie. Damian a mai spus ca plecarea sa de la sefia CNMSI nu are nici o legatura cu SNEP si ca a fost o decizie bilaterala.
 
Analiza WBS: Indicii BVB au realizat astazi aprecieri de peste doua procente Top
Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi aprecieri de peste doua procente, in contextul unor cresteri sustinute si pe pietele vest-europene si al avansului de ieri al pietelor americane. Indicele BET a realizat una dintre cele mai mari cresteri procentuale ale zilei, castigand 1.14% pana la 5542.79 puncte datorita in principal aprecierii actiunilor bancare (Banca Transilvania +3.15%, BRD +3.13%).
 
Analiza WBS: Piata europeana de capital a inregistrat noi cresteri Top
Piata europeana de capital a inregistrat noi cresteri astazi, indicele pan-european DJ Stoxx 600 incheind pe plus pentru a patra zi la rand. Comisia Europeana a anuntat astazi ca increderea in economia europeana a crescut peste asteptari in luna decembrie, indicele increderii ajungand la cel mai ridicat nivel din octombrie 2007 pana in prezent.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: