Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Datoriile de 76 mil. euro si deschiderea Sun Plaza au dus la falimentul City Mall Top
Indatorarea excesiva a proprietarului City Mall, care a acumulat datorii de 76 mil. euro, precum si deschiderea Sun Plaza au fost principalii factori care au dus la declararea falimentului societatii Victoria Holding, in noiembrie 2010. Indatorarea excesiva a Victoria Holding, societatea care administreaza City Mall - amplasat langa cimitirul Bellu, a dus la scaderea considerabila a autonomiei și a stabilitatii financiare a acesteia, cu implicatii asupra capacitatii de autofinantare. „Din a... ( read more )
 
Marea Britanie, noua tinta a Dacia Top
Cea mai mare piata pentru Dacia in 2012 va fi Marea Britanie, potrivit oficialilor companiei, aceasta fiind cea de-a treia mare piata europeana pe care francezii si-au propus sa o cucereasca cu brandul autohton, dupa Franta si Germania, informeaza Ziarul Financiar."Speram ca Marea Britanie sa depaseasca Franta in ceea ce priveste vanzarile Dacia. Pentru inceput din 2012 primul model care va fi disponibil in Regatul Unit va fi SUV-ul Duster, iar ulterior gama va fi extinsa", a spus Rafael Treguer... ( read more )
 
Ce credite au dat bancile in a doua etapa din Prima casa Top
Scaderea cererii pentru credite ipotecare prin Prima casa in a doua jumatate a anului trecut nu a afectat toate bancile care au participat la schema de garantare, astfel ca unele au reusit sa-si tripleze vanzarile fata de prima editie a programului sau sa epuizeze plafonul de garantii primit.Bancile cu actionariat elen au fost cele mai active pe acest segment. Astfel, Alpha Bank si Banca Romaneasca s-au mentinut intre primele cinci institutii de credit dupa valoarea finantarilor acordate, in tim... ( read more )
 
Cum au ajuns bancherii sa taxeze si primirea de bani in cont Top
Clientii bancilor trebuie sa scoata bani din buzunar si atunci cand incaseaza bani in cont prin ordin de plata sau depunere de numerar la ghiseu, nu doar atunci cand fac o retragere de numerar, comisioanele fiind vazute de bancheri ca noi surse de venituri intr-un moment in care vanzarile de credite nu reusesc sa-si revina, potrivit Ziarului Financiar.Daca in cazul operatiunilor cu numerar la ghiseu bancherii vin cu justificarea ca taxele sunt menite sa acopere costurile de functionare ale retel... ( read more )
 
Din cauza vremii, pe Aeroportul Henri Coanda, 22 de curse aeriene sunt anulate si cinci au intarziere Top
Cinci zboruri au intarziere la aterizarea pe Aeorportul Henri Coanda Bucuresti, alte 22 de curse fiind anulate. „Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, respectiv Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de vizibilitate redusa. Avand in vedere aceste conditii meteo, la ora 16:30, un numar de 5 zboruri inregistreaza intarzieri la aterizare pe Aeroportul Henri Coanda, dintre care unul international si 4 interne, alte 22... ( read more )
 
Sonae Sierra a reluat procesul de inchiriere la Adora Mall din Craiova Top
Dezvoltatorul si operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, care detine in Romania proiectul River Mall din Ramnicu-Valcea, si-a reluat activitatea de inchiriere pentru proiectul comercial initiat in Craiova, dupa ce in 2008 acest proces a fost blocat din lipsa finantarii. Negocierile pentru 30% din suprafata inchiriabila a centrului au ajuns in faza finala, spun reprezentantii companiei. Adora Amll va dispune de o suprafata de 59.000 mp, impartita intre 190 de magazine si va fi ... ( read more )
 
Romania si China vor colabora in domeniul IT Top
Ministrul Comunicatiilor și Societatii Informationale, domnul Valerian Vreme, va avea joi, 13 ianuarie, in Beijing, o intalnire cu Ministrul Industriei și Tehnologie Informatiei, domnul Miao Wei. Cu aceasta ocazie, cele doua parti vor semna un Memorandum de intelegere care va permite cooperarea consolidata și schimburi de experienta in sectorul TIC, date fiind capacitatile si oportunitatile Romaniei și Chinei in acest domeniu. Totodata, Ministrul Valerian Vreme va avea o serie de intalnir... ( read more )
 
Topul dobanzilor la depozitele in valuta Top
Mult sub bonificatiile in moneda nationala, dobanzile oferite la valuta sunt destul de mici pentru a mai atrage sume mari din economiile populatiei, care si asa trece printr-o perioada grea. Perspectiva economisirii de bani a devenit tot mai sumbra pentru populatie, in conditiile in care asteptata revenire la o oarecare normalitate financiara nu pare sa se intample nici in acest an. Astfel ca, in continuare, pentru depozitele in valuta cele mai avantajoase dobanzi se gasesc tot la moneda e... ( read more )
 
Cand vom putea lua bani din noul acord Top
Conditiile exceptionale care ar permite autoritatilor romane sa acceseze cele 3,6 miliarde de euro din noul acord preventiv cu FMI se refera la situatia in care deficitul bugetar nu ar putea fi finantat. Ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, referitor la urmatorul acord cu FMI, ca "nu este vorba de un imprumut, ci de un acord preventiv - este o suma care se pune deoparte si in cazul unor situatii care pot aparea, efectele crizei nu au trecut - sa putem accesa suma respe... ( read more )
 
Cine sunt corporatistii si cat castiga ei Top
Pana la inceputul anilor 2000, multinationalele nu erau foarte multe, iar angajatii care lucrau pentru firme private – la patron – nu cunoșteau termeni precum "deadline", "target" sau "meeting". Astazi, secretara nu-și mai spune așa fiindca a devenit assistent manager, directorii au titulaturi din trei litere (CEO,CFO, COO), iar problemele dintre angajat și angajator se rezolva prin HR. Se poate spune ca reprezinta inceputul clasei de mijloc in Romania, o clasa lovita pute... ( read more )
 
Top 10 cele mai scumpe proiecte imobiliare cu finalizare in 2011 Top
Dezvoltatorii imobiliari se pregatesc sa finalizeze, in acest an, proiecte care au inghitit din 2007 si pana acum peste un miliard de euro. Lucrarile la aceste constructii au avansat cu pasi de pitic, iar proprietarii lor spera sa le vanda daca nu in 2011, macar la anul. Cele mai mari proiecte sunt impartite intre doua segmente de piata: retail si birouri, insa majoritatea covarsitoare apartine sectorului de retail, care figureaza cu sapte proiecte pe lista primelor zece cele mai mari dezvolt... ( read more )
 
Salariul mediu net a crescut în noiembrie 2010 cu 37 lei faţă de octombrie Top
 
Vezi aici topul imobilelor care au cunoscut cele mai mari reduceri de preţ în 2010 Top
 
Saxo Bank: România ar putea reveni pe creştere economică în acest an Top
 
Saxo Bank: Cursul ar putea ajunge la 4,15-4,2 lei/euro în acest an Top
 
Eni: Nabucco şi South Stream nu pot fuziona Top
 
Reclamă controversată la Dacia Duster - VIDEO Top
 
Onţanu: Chiriaşii ANL din Capitală nu pot cumpăra locuinţele, în lipsa unor hotărâri ale CGMB Top
 
Transportatorii acuză Guvernul pentru creşterea preţului la carburanţi şi vor returnarea accizei Top
 
Măntescu: Pot fi disponibilizaţi 7.300 de feroviari; există soluţii mai bune, dar nesusţinute politic Top
 
Boc discută cu miniştrii Finanţelor, Transporturilor şi Dezvoltării despre absorbţia fondurilor UE Top
 
Blog Financial Times: Jecmănirea companiilor de stat poate îndepărta investitorii străini de România Top
 
România a atras anul trecut 7% din valoarea tranzacţiilor imobiliare din Europa Centrală şi de Est Top
 
Guvernul: Va continua parteneriatul cu Banca Mondială, dar nu s-a discutat de nou acord de împrumut Top
 
Estonienii fac focul cu banii scoşi din uz, după adoptarea euro Top
 
Şeful Ford: Industria auto mondială trece printr-o perioadă de creştere puternică Top
 
Boc constată că există blocaje generate de suprareglementări în accesarea fondurilor europene Top
 
RBS, amendata cu 2,8 milioane lire sterline pentru ca nu a putut administra plangerile facute de clienti Top
Autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din Marea Britanie, Financial Services Authority (FSA), a amendat cu 2,8 milioane de lire sterline grupul bancar Royal Bank of Scotland si divizia sa NatWest pentru ca nu a putut administra plangerile facute de clientii sai, potrivit Reuters. FSA a aratat ca investigatia a dezvaluit ca exista un risc inacceptabil de mare ca clientii bancilor sa nu fi fost tratati corespunzator ca urmare a politicii bancilor de tratare a plangerilor.​
 
webRelease: BCR Asigurari lanseaza o aplicatie iPhone Top
BCR Asigurari Vienna Insurance Group lanseaza in premiera pentru piata de asigurari din Romania “iPhone Insurance Assistance- BCR Asigurari VIG”. Aceasta aplicatie este special conceputa pentru a putea fi descarcata si utilizata pe telefoanele de tip Apple iPhone si este oferita GRATUIT asiguratilor BCR Asigurari care detin o polita de asigurare CASCO PLUS. Principalul beneficiu al “iPhone insurance assistance” este acela ca simplifica si urgenteaza procesul de solutionare a daunelor, deoarece ofera posibilitatea asiguratului sa trimita informatii preliminare despre dauna, direct catre Centrul de Daune al BCR Asigurari.
 
Guvernul belgian va prezenta miercuri o serie de masuri de austeritate pentru a calma temerile pietelor financiare Top
Guvernul belgian si-a fixat ca termen 24 de ore pentru a prezenta o serie de reduceri bugetare necesare pentru a calma pietele financiare, ingrijorate de datoriile ridicate ale tarii si de actuala criza politica interna, dupa o interventie "neobisnuita" a regelui Albert al II-lea, potrivit Reuters. In conditiile in care pietele financiare s-au aratat ingrijorate ca impasul politic in care se afla Belgia va impidica autoritatile sa ia masuri pentru reducerea datoriilor, regele Albert al II-lea a cerut premierului sa elaboreze un buget cu masuri de austeritate mai dure decat cele convenit cu Uniunea Europeana.​
 
UPDATE Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza Consiliului Concurentei in investigatia in care BRD a fost sanctionata cu aproape 5 milioane de euro Top
Curtea de Apel Bucuresti a confirmat la sfarsitul anului trecut legalitatea investigatiei demarate in 2008 de Consiliul Concurentei pe piata bancara, in urma careia BRD-Groupe Societe Generale a fost amendata cu peste 19 milioane lei (circa 5 milioane euro), a declarat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii. Instanta a decis in luna decembrie ca au fost legale atat investigatia declansata cat si inspectia inopinata la sediul BRD. Institutia financiara a fost amendata pentru refuzul de a se supune inspectiei. Banca poate face recurs la aceasta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. UPDATE: Oficialii BRD au declarat pentru HotNews.ro ca asteapta motivarea hotararii Curtii de Apel pentru a decide daca vor face recurs
 
Acer lanseaza in Romania laptop-ul cu doua ecrane Iconia, la pretul de 6.000 de lei Top
Acer a anuntat ca din februarie, laptop-ul cu doua ecrane de 14 inch Iconia va fi disponibil si in Romania la un pret de circa 6.000 de lei. Iconia va avea 4 GB RAM, HDD 640 GB si procesor Intel Core i5 480M. Unul dintre ecrane este folosit pe post de tastatura virtuala, iar unele aplicatii pot fi controlate si prin gesturi facute pe ecranul tactil. Ramane de vazut cum va fi primit pe piata acest laptop cu pret destul de mare.
 
Indicii BVB au inchis pe plus sedinta de marti, singura exceptie fiind indicele companiilor energetice Top
Indicele companiilor energetice a incheiat pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, pe fondul scaderii cu 1,8% a actiunilor Transelectrica, in vreme ce restul indicilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au crescut cu peste 1%. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 35,58 milioane de lei, de peste doua ori mai mult decat in sedinta anterioara, fiind sustinut in proportie de 38% de tranzactiile de pe piata Deal cu actiuni OMV Petrom si BRD.
 
Sibex: Randament de pana la 25% pentru cumparatorii derivatului SIF Oltenia cu scadenta martie Top
La Bursa din Sibiu, cea de-a doua sedinta de tranzactionare a saptamanii a adus o crestere importanta a lichiditatii, volumul transferurilor cu instrumente financiare derivate atingand cel mai bun nivel de la debutul anului in curs, se arata intr-un comunicat al Sibex. La ora 17.30 numarul contractelor realizate era de peste 4.800 valoarea tranzactiilor fiind de 12 milioane de lei.
 
Realitatea TV si OTV - amendate pentru felul cum au acoperit crimele din Lugoj si Cernavoda. OTV - sanctionat si pentru publicitate politica Top
Realitatea TV si OTV au fost amendate marti, in prima sedinta a CNA de anul acesta, cu cate 5.000 de lei pentru felul cum au reflectat cazul crimelor din Cernavoda si cazul cadavrului transat din Lugoj. Pentru felul cum au acoperit aceste subiecte, Antena 1, Antena 3 si Kanal D au primit somatii. OTV a mai primit o amenda de 10.000 de lei pentru campanie politica in cadrul mai multor emisiuni, iar Radio ZU si Kiss FM au fost amendate pentru limbaj licentios si vulgaritate in emisiunile matinale.
 
Pe scurt: Ruxandra Sararu nu mai este sefa comunicarii la Radioul public. Petru Berteanu - din 15 ianuarie content manager la Realitatea.net Top
De marti, postul de director de comunicare al Radioului Public, ocupat pana acum de Ruxandra Sararu, este vacant, dupa cum a spus Demeter Andras, presedinte-director general al SRR, pentru Mediafax. Iar Realitatea anunta ca din 15 ianuarie pozitia de content manager Realitatea.net este preluata de Petru Berteanu, in timp ce Costin Ilie este numit content development pentru Realitatea.net si Money.ro.
 
Mihai David a ramas in Consiliul de Administratie de la Hidroelectrica chiar daca a fost schimbat din functia de director general Top
Mihai David, fostul director general al Hidroelectrica, nu a parasit cu totul compania, fiind confirmat ca membru in Consiliul de Administratie. "Faptul ca nu mai este director general nu inseamna ca nu poate fi, in continuare, membru in Consiliul de Administratie. De fapt, nu a fost numit acum membru in Consiliul de Administratie deoarece detinea aceasta calitate si cand era director general. Practic, continua sa fie membru", au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Economiei. "Nu cred ca este nevoie sa detina o functie in Ministerul Economiei pentru a fi membru in CA la Hidroelectrica", au precizat sursele citate intrebate daca nu este necesar ca Mihai David sa fie angajat la Ministerul Economiei pentru a reprezenta institutia in Consiliul de Administratie.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: