Stiri Noi - Hotnews.ro

Stiri Noi - Hotnews.ro


Fortele pro-Gaddafi au atacat cu tancuri si avioane orasul Zawiyah, controlat de rebeli

Posted: 08 Mar 2011 09:03 AM PST

Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au atacat marti, cu tancuri si avioane, localitatea Zawiyah, aflata la 50 km vest de capitala Tripoli, transmite Reuters, citand doi locuitori ai orasului. Acestia sustin ca rebelii continua sa controleze centrul localitatii. Informatia a venit in contextul in care comandantul puscasilor marini americani a declarat ca flota de elicoptere a Libiei reprezinta "cea mai mare amenintare".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Surse: Guvernul a aprobat si a trimis Parlamentului proiectul de lege ce prevede disponibilizarea a 18.000 de angajati ai MAI in 2011

Posted: 08 Mar 2011 08:45 AM PST

Proiectul de lege care stabileste modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, inclusiv prin reducerea numarului de angajati, a fost aprobat, luni, de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta, anunta, marti, surse citate de Mediafax. Bugetul MAI pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB. Proiectul de lege recent aprobat de Executiv, care a fost trimis Parlamentului, prevede disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rigor Cantus

Posted: 08 Mar 2011 08:44 AM PST

Se uita cu atentie, incercand sa patrunda penumbra deasa. Ochii inca nu se obisnuisera, inca mai apareau pete albe, ca din lumina alba si rece de afara… Pasea oarecum cu atentie prin praful gros de pe podele. Nu de zgomot. Ci sa nu se murdareasca, iar podelele sa nu mai scartaie atat de strident. Casa era parasita, cu acoperisul spart in gauri largi prin stratul de zapada.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Ce nu s-a vazut la televizor dupa ce Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii. Practica si teoria votului la doua maini

Posted: 08 Mar 2011 08:37 AM PST

La finalul sedintei in care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii, presedinta Camerei Deputatilor Roberta Anastase a prezidat o scurta sedinta in cadrul carei au fost votat patru legi. Un deputat PDL a votat, la doua maini, prin intermediul sistemului electronic la trei dintre cele patru legi la doua cartele, mai exact a votat si in locul colegului sau de banca. Deputatul este avocat de profesie si membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Intrebat de ce a votat in locul colegului sau acesta a raspuns ca nu a comis nici o ilegalitate. In realitate regulamentul Camerei Deputatilor spune ca este interzis sa votezi in locul altui deputat.  
  • Deputatul PDL nu a fost singur care votat la doua cartele incalcand regulamentul Camerei Deputatilor.Tot in sedinta de marti, dupa cum se poate observa din imaginile fimate de HotNews.ro, un alt deputat, asezat in bancile rezervate opozitiei, care nu a putut fi identificat pana la acesta ora, a votat si el pentru colegul sau de banca.
  • Vezi in text cine este deputatul PDL si video cum voteaza la doua maini


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

F1 Mark Webber (Red Bull), cel mai rapid la Barcelona

Posted: 08 Mar 2011 08:35 AM PST

Mark Webber (Red Bull) a stabilit cel mai rapid timp pe circuitul de la Montmelo (Barcelona), in prima zi a ultimelor teste de dinaintea debutului sezonului de Formula 1. Pilotul australian a fost cronometrat cu 1 minut si 22.544 secunde, cu  0.081 secunde mai rapid decat timpul inregistrat in testele de la finalul lunii februarie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un secol de Ziua internationala a femeii, divizat intre lupta trebuie sa continue si feministe, lasati-ne in pace

Posted: 08 Mar 2011 08:27 AM PST

In timp ce in Romania femeile primesc flori, cadouri si dulciuri cat cuprinde, in alte tari primeaza rolul de mama. Pe 8 martie copiii le ofera mamelor felicitari si imbratisari. Ceea ce se scapa adesea din vedere este ca, in multe tari, aceasta zi reprezinta un prilej de bilant asupra reusitelor in ceea ce priveste politicile de egalitate ale femeilor si de protest acolo unde rezultatul da cu minus.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Grecia a vandut titluri de trezorerie in valoare de 1,62 miliarde euro, la randamente in crestere

Posted: 08 Mar 2011 08:26 AM PST

Grecia a vandut marti certificate de trezorerie in valoare de 1,62 miliarde de euro, insa va trebui sa plateasca o dobanda mai mare comparativ cu emisiunile anterioare dupa retrogradarea ratingului de tara de catre Moody's, potrivit Financial Times. Certificatele de trezorerie, cu maturitatea la sase luni, au fost vandute la o dobanda de 4,75%, fata de 4,64% la emisiunea de titluri din februarie​.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Silvia Timofte: Daca un domn iti deschide usa, chit ca nu iti place domnul sau ti se pare ca se uita ciudat, intra pe acea usa si multumeste

Posted: 08 Mar 2011 08:19 AM PST

“Femeile au ajuns intr-un punct in care sunt acceptate ca fiind egale barbatilor iar acest demers a fost perceput ca o luare a puterii de catre noi, femeile. «Da, putem face orice. Imi pot deschide usa singura, imi pot cara bagajele singura; nu am nevoie de tine, barbat, pentru ca imi diminuezi cumva din putere si din rolul social daca ma ajuti.» Dimpotriva, eu cred ca la ora actuala ca este o dovada de eleganta si de o gratie aparte sa stii cum sa accepti un compliment nu numai cand vine din partea unui barbat, cand vine din partea oricui, si sa stii cum sa accepti un gest frumos si sa multumesti pentru el”, ne-a povestit Silvia Timofte, lector Fundatia Calea Victoriei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Extinderea democratiei

Posted: 08 Mar 2011 08:18 AM PST

Ar trebui sa stim mai bine. Ca popor, am suferit o dictatura timp de mai bine de 40 de ani. Au fost sute de mii de victime. Nu aveam drepturi, de niciun fel. Am fost tinuti, ca tara, intr-o inchisoare atatia si atatia ani. Ne-am dorit sa fim ajutati de cineva sa scapam de gratii, in cele din urma ajutorul a venit si in 1989 am redevenit liberi.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scandal in Rusia, dupa ce banii stransi la un concert de binefacere la care a participat premierul Vladimir Putin n-au ajuns la copiii bolnavi

Posted: 08 Mar 2011 08:08 AM PST

Scandalul izbucnit in legatura cu concertul de binefacere din decembrie 2010, de la St. Petersburg, la care au participat premierul rus si mai multe vedete internationale, continua sa faca valva. Dupa cum a anuntat secretarul de presa al lui Vladimir Putin, citat de newsru.com, seful guvernului a fost contactat de mama unuia dintre copiii bolnavi carora le erau destinati banii, care i-a transmis ca nu s-au primit nici fonduri si nici alt fel de ajutor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pe scurt: cifra de afaceri si comenzile din industrie, restantele la banci, cererea de credite

Posted: 08 Mar 2011 08:04 AM PST

1. INS: in luna ianuarie 2011, comenzile noi din industrie au crescut in termeni nominali atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 13%, respectiv cu 41,1%. Stocul de comenzi se afla in apropierea maximului inregistrat in ultimii 3 ani, astfel ca in lunile urmatoare industria va continua cel mai probabil sa traga PIB-ul in sus.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Controversa privind data pana la care proprietarii care nu au asigurarea obligatorie a locuintelor pot fi amendati: 15 ianuarie 2011, spune CSA. 15 iulie 2011, sustine MAI

Posted: 08 Mar 2011 07:48 AM PST

Proprietarii care nu si-au incheiat pana la data de 15 ianuarie a acestui an o polita obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor (asa numita polita PAD) sau o polita facultativa ce acopera aceste riscuri ar putea fi sanctionati, conform legii, cu amenzi intre 100 lei si 500 lei, a declarat marti Marinela Nemes, directorul juridic al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Aceasta dupa ce in luna decembrie a anului trecut, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) anunta ca termenul limita de incheiere a acestor polite este 15 iulie 2011. In replica, ministerul a revenit marti cu un comunicat oficial in care reitereaza ce a spus anterior.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursa de la Bucuresti a inchis indecis sedinta de marti, pe fondul unui rulaj in scadere

Posted: 08 Mar 2011 07:42 AM PST

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis indecis sedinta de tranzactionare de marti, indicele compozit al pietei inregistrand un avans de 0,01%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a scazut cu 27%, pana la 32,13 milioane de lei (7,67 milioane de euro), din care 38% reprezinta rulajul cu titluri Fondul Proprietatea.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PDL. May the (G)-Force be with you!

Posted: 08 Mar 2011 07:28 AM PST

PDL se afla acum in repaus, undeva la 15% si ar trebui sa se ridice undeva la 30% (de unde a coborat). Pentru asta e nevoie de o energie care sa il propulseze. E nevoie de o accelerare care sa invinga inertia si masa mare acumulata. Timpul necesar pentru a atinge 30% este de un an, adica pana la alegerile locale. Acceleratia necesara fiind foarte mare pentru a dubla scorul, inseamna ca vom avea o forta G foarte puternica ce va actiona asupra organizatiei in ansamblu si asupra membrilor sai. Si nu toti vor supravietui.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parlamentul European (PE) cere impozitarea tranzactiilor financiare din UE

Posted: 08 Mar 2011 07:21 AM PST

Parlamentul European (PE) a votat marti doua rezolutii, fara caracter obligatoriu, prin care cere impozitarea tranzactiilor financiare din UE, masura care ar putea aduce venituri de 200 de miliarde de euro, si combaterea evaziunii fiscale, potrivit Mediafax. ​Un impozit de 0,05% ar aduce statelor europene aproape 200 de miliarde de euro, iar la nivel global suma s-ar ridica la 650 miliarde de euro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Costica Argint a fost eliberat din arest: Ma intorc in Italia

Posted: 08 Mar 2011 07:18 AM PST

Costica Argint, condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si arestat in decembrie 2009 in Italia, a fost eliberat marti din arest, transmite Agerpres. "'Ma voi intoarce in Italia. Acolo locuiesc de 14 ani. Am platit o datorie mai veche statului roman", a spus el la iesirea din penitenciar. Judecatoria Focsani a admis luni cererea acestuia de eliberare conditionata.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Ponta (PSD): Marian Vanghelie risca sa nu mai fie luat in serios ca lider al organizatiei, deoarece consilierii sai voteaza cu Elena Udrea

Posted: 08 Mar 2011 07:04 AM PST

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca liderul organizatiei Bucuresti a formatiunii social-democrate, Marian Vanghelie, risca sa nu mai fie luat in serios, in conditiile in care consilierii sai "voteaza cu Elena Udrea", transmite Agerpres. Ponta afirma ca exista un sentiment general si din partea Uniunii Social-Liberale si din partea altor colegi social-democrati, ca decizia necolaborarii cu PDL, luata la nivel national, trebuie aplicata si la nivelul Bucurestiului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Controversa la Berlin, dupa ce premierul Turciei a cerut invatamant in limba materna pentru elevii turci din Germania

Posted: 08 Mar 2011 07:04 AM PST

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a starnit controverse in Germania dupa ce a afirmat, in timpul vizitei de saptamana trecuta, ca elevii turci din aceasta tara ar trebui "Sa invete germana, dar sa invete in primul rand limba turca", scrie Spiegel.de. Practic, Erdogan a propus, pentru a doua oara in decurs de un an, infiintarea de scoli in limba turca in Germania, propunere pe care politicienii de la Berlin o resping.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANAF va rambursa in martie TVA in valoare de 1,41 miliarde lei

Posted: 08 Mar 2011 06:44 AM PST

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va rambursa in luna martie TVA in valoare de 1,41 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai mare suma restituita intr-o luna pana in prezent, se arata intr-un comunicat al ANAF. In luna ianuarie, ANAF a rambursat TVA in valoare de 1,35 miliarde de lei, iar in februarie suma restituita s-a ridicat la 985 milioane de lei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un barbat, trimis in judecata sub acuzatia ca se dadea drept Nadia Comaneci sau Angela Similea, pentru a obtine donatii

Posted: 08 Mar 2011 06:35 AM PST

Procurorii Parchetului General au trimis in judecata un barbat pe care-l acuza  ca se dadea drept Nadia Comaneci sau Angela Similea, pentru a obtine donatii de la diferite firme, sub pretextul ajutarii unor studenti sa isi achite cazarea, transmite Agerpres. Romi Varga va fi judecat de magistratii Judecatoriei sector 6 Bucuresti pentru inselaciune si nerespectarea hotararilor judecatoresti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

John Lipsky, FMI: Economiile emergente incep sa dea semne de supraincalzire

Posted: 08 Mar 2011 06:27 AM PST

Pietele emergente care inregistreaza cresteri economice rapide incep sa dea semne de supraincalzire, a declarat John Lipsky, primul adjunct al directorului general al Fondului Monetar International, intr-un interviu acordat Reuters. El a aratat ca, in conditiile in care cresterea economica din statele dezvoltate a avut un nivel neobisnuit de redus, investitorii au luat cu asalt pietele emergente, aducand capitalul strain foarte necesar, dar si riscuri inflationiste.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Opozitia a depus motiunea de cenzura Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate. Documentul va fi dezbatut si votat pe 16 martie

Posted: 08 Mar 2011 05:52 AM PST

Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Dusa, a anuntat, marti, ca a depus la presedintii Senatului si Camerei Deputatilor motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", transmite Mediafax. Documentul, care a fost semnat de 210 parlamentari ai Uniunii Social-Liberale, va fi prezentat miercuri, incepand cu ora 9.30, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca pe 16 martie, de la ora 15.00, sa fie dezbatuta si votata. Marti, Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului asupra legii de modificare a Codului Muncii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Fostul economist sef al ING Bank, Florin Citu, a fost concediat

Posted: 08 Mar 2011 05:51 AM PST

"Am fost instiintat ieri (luni-n.red) ca sunt concediat. Nu stiu daca acest lucru are legatura cu episodul celebru din 2008 (atacul speculativ impotriva leului, in urma caruia o parte din trezorierii sefi au parasit bancile pentru care lucrau- n.red), dar nu cred ca acesta este motivul. Am decis sa actionez banca in judecata si sper sa castig", a declarat pentru HotNews.ro Florin Citu, fost economist sef al biroului local al ING Bank (Vezi in atasament cv-ul lui Citu).


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parchetul ICCJ: Vasile Lincu si alti doi lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor, urmariti penal pentru delapidare

Posted: 08 Mar 2011 05:40 AM PST

Vasile Lincu, Florin Ilie Vîlnei si Voinea Negoiţă, lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, sunt urmariti penal de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cei trei fiind cercetati pentru infractiuni de "delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual", informeaza Ministerul Public, intr-un comunicat.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pretul petrolului a scazut usor marti, dupa ce OPEC a anuntat ca ar putea creste productia

Posted: 08 Mar 2011 05:24 AM PST

Pretul titeiului a scazut marti, cotatia petrolului Brent coborand pentru scurta vreme sub 113 dolari pe baril, dupa ce un oficial din Kuweit a anuntat ca OPEC ia in considerare cresterea productiei pentru prima data in ultimii doi ani, potrivit Reuters. Majorarea productiei de catre OPEC ar arata determinarea organizatiei de a limita cresterea preturilor, dupa ce revoltele din nordul Africii si Orientul Mijlociu au dus la scumpirea petrolului pana la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani si jumatate.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cele mai importante filme romanesti ale anului 2010, ignorate de palmaresul vetustei Uniuni a Cineastilor

Posted: 08 Mar 2011 05:21 AM PST

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", filmul romanesc cel mai elogiat anul trecut in presa internationala, nu si-a gasit loc in palmaresul Uniunii Cineastilor, anuntat marti, 8 martie, printr-o "intalnire colegiala", la cinema Studio. Nici "Marti, dupa Craciun" nu a fost in gratiile juriului, premiile pentru lungmetraj rasplatind cele mai accesibile titluri.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FOTOGALERIE Investitorii din Golf in Romania / Basescu: Daca vreti sa vedeti cu adevarat Romania, va recomand un elicopter, nu pe sosele

Posted: 08 Mar 2011 05:07 AM PST

Traian Basescu le-a transmis investitorilor din Golful Persic - aflati la un forum economic din Bucuresti - ca vor descoperi frumusetea Romaniei cu ajutorul elicopterului, si nu mergind cu masina pe sosele. Basescu le-a recomandat potentialilor investitori sa-si orienteze capitalul spre agricultura, energie si infrastructura, spunind ca mediul de afaceri romanesc "nu este unul ostil". in timp ce ministrul Transportului, Anca Boagiu, a replicat in gluma ca nu are decit un avion "de jucarie", ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Sheikha Lubna bint Khalid, a anuntat ca Romania este o tinta importanta pentru capitalul si investitiile straine din Golf.Presedintele a penalizat inca o data birocratia, promitind oamenilor de afaceri din Golf simplificarea legislatiei.
  • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT deschiderea forumului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​LIVE VIDEO Investitorii din Golf, la Bucuresti

Posted: 08 Mar 2011 05:02 AM PST

Oameni de afaceri si ministri din tarile din zona Golfului Persic vorbesc marti despre oportunitatile de investitii in Romania​ si sectoarele economice de interes. Urmareste LIVE VIDEO deschiderea Forumului de cooperare, desfasurat la Bucuresti, unde vor vorbi Traian Basescu, Khaled Al Marhoun (consilier al secretarului general al Gulf Cooperation Council), Sheikha Lubna Bint Qasimi (ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite), ministrii Ion Ariton, Elena Udrea, Anca Boagiu si secretarul de stat MAE Doru Costea.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primaria Capitalei incepe o noua campanie de sterilizare a cainilor fara stapan

Posted: 08 Mar 2011 05:02 AM PST

Incepand cu miercuri, 9 martie, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor de pe langa Primaria Capitalei va demara a doua campanie de sterilizare in masa a cainilor din Bucuresti. Accentul va fi pus pe sterilizarea femelelor, pentru a reduce posibilitatea reproducerii necontrolate. Dupa estimarile specialistilor, in acest moment sunt in strada circa 10.000 de femele nesterilizate.
Citeste Cainii vagabonzi: Sterilizare sau eutanasie?


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Politia scotiana a arestat un suspect de terorism, acuzat de legaturi cu atacatorul kamikaze ce s-a detonat pe o strada din Stockholm

Posted: 08 Mar 2011 04:43 AM PST

Politia scotiana a anuntat marti ca a arestat un cetatean strain, in legatura cu atentatul sinucigas produs in luna decembrie pe o strada din Stockholm, transmite Reuters. Taymour Abdel Wahab, membru al aripei irakiane a organizatiei al-Qaeda, s-a aruncat in aer la 11 decembrie 2010, intr-o zona comerciala aglomerata din capitala suedeza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Procuror DNA: In ANAF exista filiere care se ocupa cu protectia unor persoane si stopeaza unele anchete

Posted: 08 Mar 2011 04:40 AM PST

La nivelul ANAF ar exista "filiere" care s-ar ocupa cu protectia unor persoane, stopand astfel unele anchete, a declarat, marti, procurorul DNA prezent la sedinta in care ICCJ judeca recursul avocatului Marius Stancescu si a consilierului superior ANAF Adrian Gavrila, impotriva deciziei de arestare preventiva de saptamana trecuta, pentru trafic de influenta, potrivit Mediafax.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Harta evenimentelor de Ziua Femeii in Capitala

Posted: 08 Mar 2011 04:37 AM PST

O petrecere in pijama, un concert sustinut de cel mai cunoscut "tribute band" al lui Robbie Williams, o seara de fado cu Maria Raducanu, concertul Tapinarii si lansarea cartii "De ce uram femeile" de Miron Manega, spectacolul de lectura "Jurnalul unei fete greu de multumit" de Jeni Acterian, un spectacol in care fondatorii trupei Aeroport vor "citi muzical" pagini din cateva jurnale feminine care au facut istorie (Anais Nin, Agatha Christie, Jeni Acterian, Nina Berberova, Ioana Parvulescu sau Monica Lovinescu), mai multe de targuri, dar si petreceri cu intrarea gratuita pentru femei - sunt cateva dintre evenimentele organizate de Ziua Femeii. De asemenea, spectatoarele beneficiaza de o reducere daca se prezinta la proiectia filmului "Buna! Ce faci?" cu certificatul de casatorie in mana.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Garanti Bank estimeaza ca va obtine un profit de 5 milioane euro in 2011

Posted: 08 Mar 2011 04:23 AM PST

Garanti Bank intentioneaza sa intre pe profit in acest an, Murat Atay, directorul general al bancii, estimand ca banca va obtine in acest an un castig de peste cinci milioane de euro. Totodata, el a mentionat ca banca isi mentine planul de a se clasa in primele 10 banci ca nivel al activelor in viitorul apropiat.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protestele din Wisconsin: La ei ca la noi!

Posted: 08 Mar 2011 04:12 AM PST

Probabil nu as fi scris articolul daca nu as gasi multe paralele intre comportamentele politice de acolo cu cele de aici. Bineinteles, noi fiind latini stim sa dramatizam lucrurile mai cu talent decat o fac poporenii wisconsieni, totusi unele asemanari sunt stringente. ​Deci povestea este destul de simpla.(...) In America, ca in Romania, toata lumea politica se baga in salata si incep scandalurile. De partea Republicana ajung proaspetii Tea Party si Andrew Breitbart, un tip destul de antipatic, care sustine ca majoritatea Homsexualilor ar fi trebuir sa fie conservatori si de cealalta parte nimeni altii decat Coffe Party si hidosul Michael Moore.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primele despagubiri cerute pe baza asigurarilor obligatorii de locuinte: Din 16 dosare au fost finalizate sapte si s-au platit 5.200 de euro

Posted: 08 Mar 2011 04:09 AM PST

16 dosare de dauna au fost deschise pana acum in tara pe baza asigurarilor obligatorii de locuinte in urma unor inundatii si alunecari de teren produse in luna noiembrie a anului trecut, despagubirile solicitate fiind de circa 26.000 de euro, a anuntat marti Marius Bulugea, directorul general al Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID). Dintre acestea, pana in prezent s-au finalizat sapte dosare, platindu-se circa 5.200 de euro, a mai spus oficialul. Cele mai multe dosare s-au deschis in urma inundatiilor din judetele Harghita si Neamt, acestea fiind primele plati facute de la lansarea acestui proces, in iulie 2010.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ivan cel Groaznic, condamnat la inchisoare pentru incidentele din preliminariile EURO 2012

Posted: 08 Mar 2011 04:05 AM PST

Ivan Bogdanov, liderul suporterilor sarbi ce au provocat incidentele violente din meciul Italia-Serbia, din preliminariile EURO 2012, si-a aflat marti sentinta. Poreclit Ivan "Cel Groaznic", suporterul de 29 de ani a fost condamnat la trei ani si trei luni de inchisoare, alti trei huligani primind pedepse intre 2 ani si 3 ani.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cursul BNR a coborat la 4,1869 lei/euro, acesta fiind cel mai mic nivel din iunie 2010

Posted: 08 Mar 2011 03:43 AM PST

Moneda nationala s-a apreciat marti in fata celei europene, cursul atingand cel mai scazut nivel din iunie 2010, insa a pierdut teren in fata dolarului american. Astfel, BNR a publicat un curs de referinta de 4,1869 lei pentru un euro, cu aproape doi bani mai mic decat cel din ziua anterioara.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Regizorul Cristi Puiu discuta online miercuri, de la ora 11.00, despre cel mai recent film al sau, Aurora

Posted: 08 Mar 2011 03:39 AM PST

Saptamana aceasta intra in cinematografe filmul "Aurora", in regia si dupa scenariul lui Cristi Puiu, cu regizorul Mortii domnului Lazarescu in rolul principal. "Aurora e ca atunci cand trebuie sa te trezesti si sa te duci la scoala si e frig", spune Cristi Puiu, intr-un interviu Decat o Revista. Filmul a fost proiectat pentru prima data la Cannes, in mai 2010. A fost nominalizat la sectiunea Un Certain Regard si a avut multe reactii contradictorii. De ce a ales Cristi Puiu sa joace rolul principal in Aurora? De ce Aurora? Unde se indreapta si ce zone exploreaza regizorul? Cristi Puiu discuta online miercuri, de la ora 11.00, despre ultimul sau film.
  • Puneti intrebari la rubrica de comentarii de la finalul articolului


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Angajatii Dacia au obtinut o majorare salariala de 260 lei, echivalenta cu o crestere medie de 13%

Posted: 08 Mar 2011 03:37 AM PST

Angajatii Dacia au obtinut o majorare salariala de 260 lei, reprezentand o crestere de 13%, in urma negocierilor dintre administratie si sindicat incheiate luni seara dupa mai mult de o luna de discutii, a declarat vicepresedintele sindicatului Dacia, Ion Iordache, citat de Mediafax. El mai spune ca deschiderea fabricii din Maroc nu va aduce concedieri la Dacia si nici nu va fi o scadere a productiei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Avocatul Vasile Stoian, acuzat de trafic de influenta dupa ce ar fi pretins de la un barbat 6.000 de euro, a fost arestat

Posted: 08 Mar 2011 03:36 AM PST

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au emis, marti, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele avocatului Vasile Stoian din cadrul Baroului Bucuresti, acuzat de trafic de influenta, transmite Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.  Stoian a fost retinut, dupa ce ar fi pretins de la un barbat 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala in scopul obtinerii unui act medico-legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Recursul Universitatii Craiova a fost respins/ Gaman si Barboianu, liberi de contract

Posted: 08 Mar 2011 03:23 AM PST

Comisia de recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins recursul formulat de Universitatea Craiova in ceea ce priveste situatia jucatorilor Valerica Gamans si Stefan Barboianu, astfel ca cei doi fotbalisti au fost declarati liberi de contract.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Radu Voina, noul antrenor al Oltchimului

Posted: 08 Mar 2011 03:23 AM PST

Cu toate ca a declarat ca nu este interesat de o revenire la Oltchim, Radu Voina a cedat insistentelor conducatorilor echipei valcene si a acceptat sa se ocupe de pregatirea campioanei Romaniei la handbal feminin, conform unor surse apropiate formatiei din Valcea. Voina nu a semnat inca un contract, iar intelegerea verbala dintre cele doua parti va dura pana la inceputul verii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Surse politice: Vicepresedintele PSD Ion Toma, sanctionat dupa ce a incercat sa-l convinga pe Mihai Nita (PDL) sa nu treaca la PSD

Posted: 08 Mar 2011 03:12 AM PST

Vicepresedintele PSD Ion Toma a fost sanctionat de conducerea organizatiei Olt pentru ca ar fi incercat sa il convinga pe senatorul PDL Mihai Nita sa nu se inscrie in PSD, scrie Mediafax, citand surse social-democrate. Aceleasi surse au aratat ca Nita ar fi inregistrat convorbirea in care Toma ii spunea ca nu este oportun sa vina in PSD si i-ar fi aratat-o presedintelui PSD, Victor Ponta. Motivul oficial invocat de conducerea PSD Olt pentru sanctionarea lui Ion Toma a fost ca acesta nu si-ar fi platit cotizatia si nu s-ar fi implicat in activitatea filialei. Biroul Politic Judetean Olt a decis sa il suspende pe Toma din partid pentru un an si, totodata, sa ii retraga sprijinul politic pentru mandatul de senator.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Depresia este mai frecventa decat diabetul, stabileste primul studiu de specialitate realizat in Romania

Posted: 08 Mar 2011 03:10 AM PST

Liga Romana de Sanatate Mintala  a realizat pentru prima data in Romania un studiu legat de frecventa depresiei la noi in tara, cercetarea fiind realizata pe un esantion de cca 2.400 de persoane. In urma acestui studiu s-a observat ca prevalenta episodului depresiv major la momentul examinarii a fost de aproximativ 9%, iar pe durata intregii vieti de 21%, spre deosebire de diabet care are o prevalenta de 8,4% in randul populatiei adulte. De asemenea depresia este de doua ori mai frecventa in randul femeilor decat in cel al barbatilor.

  • Citeste pe MedLive.ro ce simptome ne ajuta sa recunoastem depresia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Surse: Vicepresedintele american Joe Biden merge la Moscova pentru a sprijini unul dintre candidatii rusi la alegerile prezidentiale

Posted: 08 Mar 2011 03:05 AM PST

Apropiata vizita a vicepresedintelui american Joe Biden la Moscova a generat numeroase zvonuri referitoare la scopul ei. Pe culoarele Dumei de stat a aparut o versiune conform careia inaltul responsabil american intentioneaza, astfel, sa acorde sprijin unuia dintre potentialii candidati la functia de presedinte in Rusia. Speculatie intampinata cu scepticism de mediile de experti, dar care, la nivelul opiniei publice se bucura de mare respect. Ideea unor negocieri secrete intre Biden si reprezentantii tandemului la guvernare in legatura cu viitoarele alegeri pentru sefia Rusiei a fost lansata de un deputat al Dumei de stat, care a refuzat sa i se dezvaluie identitatea.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Teo Trandafir e constienta si a inceput sa comunice cu medicii si cu familia

Posted: 08 Mar 2011 03:04 AM PST

Starea de sanatate a lui Teo Trandafir, diagnosticata cu pancreatita severa, se imbunatateste treptat, pacienta fiind constienta si putand sa comunice cu familia, a anuntat, marti, intr-un comunicat citat de Mediafax, Clinica AKH din Viena, unde este internata fosta vedeta tv.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tesla Motors incepe la anul productia unei masini electrice cu autonomie de 500 km

Posted: 08 Mar 2011 02:49 AM PST

Tesla Motors va incepe in 2012 productia sedan-ului 100% electric numit model S, iar primele 1.000 de unitati vor fi varianta cu cea mai buna autonomie, 500 km, insa apoi vor exista si versiunile cu autonomie de 350 km, respectiv 250 km. Tesla model S va avea de departe cea mai mare autonomie dintre masinile electrice existente pe piata, insa versiunea de top va costa 77.000 de dolari, in timp ce versiunea cu 250 km autonomie va putea fi cumparata cu 50.000 de dolari in SUA, incluzand si subventia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inca doua universitati britanice au primit bani de la fundatia Gaddafi

Posted: 08 Mar 2011 02:39 AM PST

Presa britanica dezvaluie marti alte legaturi ale universitatilor britanice cu regimul Gaddafi. Fiul lui Muammar Gaddafi, Mutassim, a studiat la London's Soas (School of Oriental and African Studies), potrivit The Guardian.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Playboy ii raspunde lui Ponta in cazul Roxanei Golban: s-a comportat ca un sacerdot al inchizitiei, dar il respectam deoarece si-a admis eroarea

Posted: 08 Mar 2011 02:30 AM PST

"O tinara balerina din Timisoara a pozat pentru Playboy si a stirnit oprobriul aproape dogmatic al organizatiei din care face parte. (...) Ce este important este reactia imediata a reprezentantului acesteia, care s-a comportat ca un sacerdot al inchizitiei", se arata intr-un material postat pe site-ul publicatiei in care a aparut pictorialul Roxanei Golban, care a starnit o reactie dura din partea liderului PSD Victor Ponta.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Emil Boc: Cresterea pretului la carburanti este un efect prost al cedarii rezervelor de petrol ale tarii

Posted: 08 Mar 2011 02:19 AM PST

Cresterea pretului la carburanti reprezinta un efect prost al faptului ca rezervele de petrol ale tarii au fost cedate anterior printr-un contract defavorabil, a declarat marti premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Singurul lucru aflat acum la indemana Guvernului fiind doar sa continue controlul prin ANAF si Consiliul Concurentei, a afirmat premierul.
Citeste Raportul despre marirea nejustificata a pretului la carburanti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Fosti directori ai Petrotrans si Oil Terminal Constanta, retinuti de DNA pentru trafic de influenta

Posted: 08 Mar 2011 02:17 AM PST

Fostii directori ai SC Petrotrans, Octavian Natu, si SC Oil Terminal Constanta, Stefan Ene, au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie in care mai sunt cercetate doua persoane, dosar legat de un trafic de influenta de 50.000 de euro in legatura cu incheierea unui contract cu reziduuri petroliere, anunta DNA, intr-un comunicat. Patru persoane au fost retinute pentru 24 de ore in acest dosar. Cei patru vor fi prezentati, marti, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cui se adreseaza noul Cod al Muncii? Bihor, Cluj si Bucuresti- zonele cu cei mai multi angajati la negru. Cele mai multe conflicte de munca sunt in industria prelucratoare

Posted: 08 Mar 2011 02:14 AM PST

Bihorul, Clujul si Capitala sunt zonele in care munca la negru este cea mai consistenta, iar industria prelucratoare este cea mai bogata in conflicte de munca, se arata intr-o informare remisa HotNews.ro de oficiali ai Ministerului Muncii.  Prin urmare, noul Cod al Muncii asumat marti de premier, adreseaza cu prioritate dezechilibrele din aceste zone. "In privinta muncii la negru se tripleaza amenzile pentru cei care utilizeaza munca la negru, iar in cazul in care sunt folositi astfel mai mult de 5 angajati, intervine si pedeapsa penala. Angajatorii care utilizeaza munca la negru nu mai au dreptul o perioada de pana la 5 ani sa participe la licitatii, sa primeasca fonduri publice sau europene. Se doreste descurajarea completa a celor care ar incerca sa utilizeze in continuare munca la negru", a declarat premierul Emil Boc.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Facebook lanseaza un sistem de alerta pentru prevenirea sinuciderilor

Posted: 08 Mar 2011 02:01 AM PST

Facebook lanseaza impreuna cu organizatia caritabila Samaritans un sistem de alerta care permite utilizatorilor retelei sa dea mesaje de avertizare daca au banuieli ca vreunul dintre prieteni are tendinte suicidare, noteaza BBC. Prin acest sistem de alerta mesajele vor ajunge la consilierii organizatiei caritabile si vor fi tratate in mod prioritar pentru a se evita situatii precum cea in care o britanica s-a sinucis dupa ce a postat pe Facebook un mesaj in acest sens, prietenii au pus comentarii, insa nimeni nu a facut ceva concret sa o opreasca.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO INTERVIU Sonja Kreibich, atasat economic al Ambasadei Germaniei, despre mitul fortei de munca ieftine si bune: Investitorii germani se plang de dificultatea de a gasi forta de munca calificata in Romania

Posted: 08 Mar 2011 02:23 AM PST

“Mult timp, o problema foarte importanta a investitorilor straini a fost situatia arieratelor guvernului: guvernul avea arierate foarte mari catre companiile germane, dar ne bucuram ca a lucrat in mod activ in ultimele luni pentru a le reduce. Avem semnale pozitive legate de aceasta problema. Inca un lucru de care investitorii germani se plang este dificultatea de a gasi forta de munca calificata. Germania are un sistem foarte elaborat de calificare profesionala, iar un sistem similar nu exista in Romania.”, a declarat pentru HotNews.ro Dr. Sonja Kreibich, atasat economic pe langa Ambasada Germana la Bucuresti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Culisele demiterii Anjei Andersen/ Ioan Gavrilescu: Radu Voina, ultima solutie pentru Oltchim

Posted: 08 Mar 2011 01:51 AM PST

Anja Andersen a fost indepartata de la Oltchim dupa doar o luna de la instalare, daneza fiind demisa dupa o infrangere pe propriul teren cu Itxako. "Stilul ei de a lucra nu s-a potrivit la Valcea. Echipa a fost bulversata, iar in plus nu au venit nici rezultatele. Nu pot accepta ca fetele sa cada fizic in ultimele zece minute, a avut libertate totala in tot ce a facut. Mai sper la calificarea in semifinale doar daca Radu Voina revine la echipa", a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele campioanei Romaniei la handbal feminin, pentru HotNews.ro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Imagini inedite cu Turnurile Gemene din New York, filmate la 11 septembrie 2001 dintr-un elicopter al NYPD, date publicitatii

Posted: 08 Mar 2011 01:50 AM PST

O inregistrare video realizata la 11 septembrie 2001, care prezinta momentele imediat urmatoare atacurilor impotriva World Trade Center din New York, au fost date publicitatii luni, transmite DailyNews. In urma cu aproape 10 ani, 19 teroristi islamisti au deturnat patru avioane comerciale in SUA: doua aparate au lovit WTC din New York, unul a izbit cladirea Pentagonului, iar un altul s-a prabusit in Shanksville (Pennsylvania). 2.993 de oameni din 90 de tari au murit in atacuri. Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost revendicate de catre organizatia Al Qaeda.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​VIDEO Mama, esti mai frumoasa ca o duminica fara sfarsit

Posted: 08 Mar 2011 01:34 AM PST

De Ziua Mamei, Hotnews.ro va ofera cateva poeme scrise de doi poeti care au avut cultul mamei (Mircea Micu si Grigore Vieru), in interpretarea maestrului Tudor Gheorghe. "Usoara, maica, usoara / C-ai putea sa mergi calcand / Pe semintele ce zboara / Intre ceruri si pamant".
  • Vezi in articol de ce "uneori femeile surad, cu blandete de floare, diminetilor noastre pierdute".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lectii de flexibilitate sau cum producatorul de brichete Zippo se adapteaza sfarsitului epocii fumatului

Posted: 08 Mar 2011 01:18 AM PST

Sfarsitul epocii fumatului nu mai este o ipoteza, ci o certitudine. Ceea ce putea fi intuit atunci cand Starbucks castiga teren in ciuda faptului ca interzicerea fumatului era o politica a companiei devine, pe zi ce trece, o realitate. Si aceasta poate fi observata peste tot in lume, politicile anti fumat devenind, pe zi ce trece, din ce in ce mai restrictive. Probabil e frapant sa observi cum expresia "fumeaza ca un turc" este practic lipsita de inteles in conditiile in care, pe malurile Bosforului, fumatul a fost interzis in locurile publice. Iar ceea ce e si mai frapant e ca aceasta se respecta cu strictete. Pentru o afacere cum este Zippo resemnarea nu este o alternativa, astfel incat compania s-a hotarat sa o coteasca catre produse ceva mai putin problematice, scrie Dan Diaconu pe Trenduri economice.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​Liga Campionilor Barcelona - Arsenal/ Sahtior - Roma/ Gata de lupta

Posted: 08 Mar 2011 01:13 AM PST

Mircea Lucescu e la un pas de sferturile Ligii Campionilor cu Sahtior Donetk, intalnind pe Donbass Arena in mansa decisiva a optimilor pe AS Roma, echipa in fata careia a castigat in tur cu 3-2. Avantajul terenului propriu il va avea si Barcelona in fata celor de la Arsenal, catalanii fiind insa nevoiti sa intoarca rezultatul din tur, cand englezii au castigat cu 2-1.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andreea Paul Vass, consiliera premierului: Reprezentantii USL sunt ipocriti in privinta Codului Muncii

Posted: 08 Mar 2011 01:09 AM PST

Reprezentantii Uniunii Social Liberale (USL) sunt "ipocriti" in privinta Codului Muncii, a declarat la RFI Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc. Ea a acuzat si sindicatele ca aduna 150 de milioane de euro pe an, din cotizatiile membrilor, fara sa contribuie la "cultivarea competentelor angajatilor". Unele patronate "apara interesele ghidonate politic ale Opozitiei", a spus Vass. Guvernul isi asuma marti raspunderea in fata Parlamentului asupra legii de modificare a Codului Muncii, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, care a inceput la ora 10:00. Opozitia a anuntat ca, imediat dupa asumarea raspunderii, va depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Moscova: De 8 martie, soferitele sunt iertate daca vor incalca regulile de circulatie

Posted: 08 Mar 2011 12:53 AM PST

Politia rutiera a Moscovei a promis sa fie politicoasa cu doamnele de Ziua internationala a femeii si sa nu le amendeze pe reprezentantele sexului frumos in cazul unor incalcari minore ale regulilor de circulatie, scrie RBK Daily, citand o declaratie a responsabililor acestei institutii. Ei au precizat ca la volan femeile sunt mult mai disciplinate decat barbatii si comit mai putine greseli.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Western Digital va da peste patru miliarde dolari pentru divizia de stocare a Hitachi

Posted: 08 Mar 2011 12:36 AM PST

Western Digital a anuntat ca a ajuns la o intelegere definitiva pentru a cumpara divizia de stocare a grupului Hitachi pentru 4,3 miliarde dolari, miscare ce va forma de departe cel mai mare jucator de pe piata unitatilor de stocare, noteaza PC World. Conform iSuppli, Western Digital detine 31% din piata unitatilor de stocare, Seagate are 29%, iar Hitachi, 18%. E de asteptat ca intregul proces de achizitie sa se incheie la toamna.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Membrii sindicatului BCR se pregatesc sa declanseze o greva. Se castiga atat de putin in bancile romanesti?

Posted: 08 Mar 2011 12:30 AM PST

BCR se pregateste de greva. Sindicatele din celelalte banci ii sprijina pe colegii din cea mai mare banca dupa active. Nodul gordian al discutiilor il reprezinta banii. “In orice tara capitalista, patronul vrea sa muncesti cat mai mult pentru cat mai putin, iar sindicalistii vor sa castige cat mai mult pentru un volum minim de munca. Acolo unde se intersecteaza cele doua tendinte, rezulta salariul acceptat”, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Asociatiei Romane a Bancilor. Se castiga atat de putin in bancile romanesti? Cat de de-motivant este salariul intr-o banca?
HotNews te invita sa iti spui opinia: este justificata o greva a sindicatului din BCR?


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​ANALIZA: Echipa nationala - o singura victorie in 2010, multi jucatori rulati, niciun succes in 2011. Urmeaza Bosnia

Posted: 08 Mar 2011 12:26 AM PST

Ultimele rezultate ale nationalei nu sunt deloc incurajatoare pentru suporterii tricolorilor: o singura victorie in 2010, niciuna in 2011 (doua remize in amicale), iar in mai putin de trei saptamani vom juca o partida cruciala cu Bosnia. O parte dintre stranieri au probleme la echipele de club, in timp ce din Liga 1 nu se intrevad prea multe solutii de valoare. Incotro ne indreptam?


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

OMV Petrom a majorat pretul carburantilor cu 9 bani/litru

Posted: 08 Mar 2011 12:20 AM PST

Compania OMV Petrom a majorat, incepand de marti, pretul de referinta al benzinei si motorinei comercializate in statiile proprii cu noua bani pe litru. Ultima majorare operata de companie a avut loc pe 1 martie, cand carburantii au fost scumpiti cu pana la 8 bani pe litru, ca urmare a cresterii accizelor, dupa eliminarea din Codul Fiscal a unei facilitati pentru promovarea utilizarii biocarburantilor.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Amintiri din studentie: Inceputul maratonului meu (1)

Posted: 08 Mar 2011 12:14 AM PST

Prima oara am iesit din tara in 1991, iar saltul a fost lung si violent – am plecat in Olanda, ca student la bursa. Acum poate, socul nu ar fi acelasi, dar pentru un pusti de 19 ani, pentru prima oara iesit dintr-o Romanie ancorata inca in comunism, amintirile sunt de nesters, de aceea o sa va povestesc inceputul maratonului meu.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Biserica, vector de securitate (pornind de la cazul Pr. Justin Prvu)

Posted: 08 Mar 2011 12:08 AM PST

De ce persista delirul pseudo-nationalist in discursurile unor lideri de opinie ai BOR, cunoscuti teologi sau preoti, mari duhovnici, ba chiar unii ierarhi care parca vor sa-l concureze pe tribunul de Butimanu? Cum poate fi atenuat si imbunat acest discurs? Cu alte cuvinte, cata audienta au astazi pozitionarile nationaliste firesti, decente, adecvate inteligent noilor realitati europene si euro-atlantice, dar care nu aluneca in capcanele ideologice, in extremisme defuncte?


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cateva idei despre noul Cod al Muncii

Posted: 07 Mar 2011 11:54 PM PST

Noul Cod al Muncii a generat dezbateri intense in ultimele saptamani, principala preocupare a contestarilor fiind aceea de a demonstra ca salariatul roman va ajunge inevitabil “sclav pe plantatie”. Cu alte cuvinte, daca ar fi sa ne luam dupa ce spun cei care combat acest Cod, angajatorul abia asteapta flexibilizarea pietei muncii pentru a “flexibiliza” si el programul angajatului, in sensul de a il forta sa lucreze 12-15 ore pe zi fara sa ii plateasca orele suplimentare si fara sa ii dea concediu.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Al Jazeera: Muammar Gaddafi cere garantii de securitate pentru el si familia sa in schimbul retragerii de la putere

Posted: 07 Mar 2011 11:29 PM PST

Televiziunea Al Jazeera a anuntat ca rebelii libieni au refuzat, luni, o "oferta" din partea lui Muammar Gaddafi de a convoca o reuniune a Parlamentului in care sa se discute varianta unei eventuale retrageri a sa, in schimbul unor "garantii de securitate" pentru el si familia sa, relateaza Reuters. Potrivit aceleiasi surse, insurgentii ar fi refuzat "oferta" motivand ca o iesire "onorabila" din scena a liderului libian ar reprezenta o ofensa fata de victimele revoltei din Libia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FOTOGALERIE Povestea maratonului Sahara

Posted: 07 Mar 2011 11:10 PM PST

"A fost cel mai greu maraton din viata mea. Pentru mine, un lucru este clar : prefer sa alerg la -40 decat la +40", povesteste Andrei Rosu despre maratonul din Sahara. "Vremea a tinut, totusi, cu noi, pentru ca am avut vant, ceea ce a facut mai suportabila temperatura extrema.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sapte conspiratori impotriva economiilor tale

Posted: 07 Mar 2011 10:19 PM PST

Iti iubesti aproapele de la taxe si impozite? Poate te intelegi mai bine cu agentul imobiliar sau brokerul? Palavragesti ore in sir cu angajatul de la relatii cu clientii al companiei de telefonie mobila? Te simti ca acasa in agentia de pariuri? Iti faci confidente cu bancherul? Iti pastrezi diploma de licenta inramata pe perete? Daca ai raspuns cu DA la toate aceste intrebari si nu stai in imediata apropiere a unui magazin cu etnobotanice, inseamna ca traiesti in cea mai buna dintre lumile posibile. In caz ca nu, citeste mai jos despre modurile in care se conspira jovial la spolierea ta finaciara si trucurile folosite de conspiratori.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A cincea runda a negocierilor cu SUA pentru participarea Romaniei la scutul antiracheta, programata marti

Posted: 07 Mar 2011 10:14 PM PST

A cincea runda de negocieri pe tema participarii Romaniei la sistemul de aparare antiracheta va avea loc marti, la Bucuresti, anunta Agerpresm citand un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Delegatia romana va fi condusa de Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice in MAE, si va avea o componenta inter-institutionala. Delegatia SUA va fi condusa de Frank Rose, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru controlul armamentelor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO UPDATE Guvernul si-a asumat raspunderea asupra noului Cod al Muncii in fata Parlamentului. Opozitia a depus motiunea de cenzura

Posted: 07 Mar 2011 09:57 PM PST

Guvernul isi asuma marti raspunderea in fata Parlamentului asupra legii de modificare a Codului Muncii, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, care a inceput la ora 10:00. Opozitia a anuntat ca, imediat dupa asumarea raspunderii, va depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc.
UPDATE (ora 13:39): Opozitia a depus motiunea de cenzura.
UPDATE (ora 12:44): Opozitia va depune motiunea de cenzura in cursul zilei de marti, a anuntat liderul PSD Victor Ponta. Documentul ar urma sa fie dezbatut in plen "pe 15 sau 16 martie".
UPDATE (ora 11:15): Emil Boc: "Prin acest Cod al Muncii am vrut o Romanie atractiva pentru investitori, o Romanie care sa ofere angajatorilor posibilitatea de a angaja mai usor. Acest Cod al Muncii este unul pentru o Romanie competitiva, pentru a aduce mai multe contributii la bugetul de stat, pentru ca mai multe persoane sa beneficieze de pensie si asigurari sociale."
UPDATE (ora 11:06): Emil Boc: "In cazul concedierilor colective, exista interdictia ca angajatorul sa faca noi angajari timp de 9 luni, in acest fel incercam sa eliminam suspiciunea legata de eventuale abuzuri."


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Neurnoul stingher... in fotbal: Piturca s-a suit pe laptop crezand ca-i cantar... o spune Coana Mita Biciclista, iar suporterii Stelei sunt Dumnezeu

Posted: 07 Mar 2011 07:33 PM PST

Stoica a continuat razboiul declaratiilor cu Victor Piturca. Mihai Stoica: "Ca ingenunchez doar in fata lui Dumnezeu, este adevarat. Pentru mine, Dumnezeu se personifica in suporterii Stelei. Nu vreau sa dezvolt, pentru ca unii nu inteleg... Piturca nu are habar ce este ala un calculator, crede ca e cantar".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Faze Tari: Veninul unui paianjen provoaca erectii de patru ore; Plange cu lacrimi de sange; Shakiro, varianta masculina a Shakirei, face furori; Bunica la numai 23 de ani

Posted: 07 Mar 2011 06:08 PM PST

Doua testoase intr-o carapace. Ingrijitorii de la o gradina zoologica din Slovacia au un exemplar ciudat de broasca testoasa, cu doua capete si cinci picioare. Cand a fost adusa la ei, cantarea numai 15 grame, dar mananca atat de mult, cu ambele capetele, incat a inceput sa ia foarte repede in greutate. Creatura...

O tanara si-a facut operatie la picior pentru a purta pantofi de firma. Se stie ca femeile fac orice pentru frumusete, dar cazul unei tinere de 19 ani din Marea Britanie depaseste orice limita. Fata a indus in eroare medicii pentru a putea beneficia de o operatie la picior, facuta pentru a putea purta pantofii ei...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Caru' cu Vedete: Curentez atunci cand fac sex oral; Andreea Popescu acuzata ca se intretinea cu interlopi in Italia; Daniela Crudu tanjeste dupa iubitul cu iaht! Il vrea inapoi; Eros Ramazzotti: Fac sex de trei ori pe zi; Jennifer Aniston arata legatura dintre sex si apa

Posted: 07 Mar 2011 05:54 PM PST

"Mama Natura" si-a ascuns celulita de frica bliturilor. Fosta asistenta a lui Dan Negru, Roxana Ionescu, a fost de nerecunoscut la un eveniment petrecut saptamana trecuta in Capitala. Cu o rochie lunga pana in pamant...

Pepe: "De 7 ani ii spuneam Oanei ca vreau un copil, ea ma punea sa ma uit in sus! Cand voiam sa ne iubim, ea imi vorbea despre procesele cu mama sa". Pepe i-a spus lui Dan Capatos care au fost motivele pentru care a decis sa se desparta de Oana Zavoranu. Artistul a fost deranjat de faptul ca sotia sa nu voia sa ramana ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Utile: Perele reduc nivelul colesterolului; Spanacul previne aparitia osteoporozei; Cum sa slabesti urmand o dieta total dezechilibrata;

Posted: 07 Mar 2011 05:54 PM PST

Trucuri la indemana pentru ingrijirea tenului. In acest sezon inlatura riscul aparitiei pistruilor si a petelor de pe fata si corp folosind o crema cu protectie solara de intensitate medie. Daca in sezonul rece pielea avea...

Cravata poate creste riscul de glaucom. Un studiu recent publicat in Jurnalul Britanic de Oftalmologie arata ca barbatii care trebuie sa poarte zilnic cravata sunt expusi riscului de a suferi de glaucom, boala a ochilor...

Ce frustrari ascunde furia. In spatele maniei necontrolate se ascund in realitate probleme mai vechi din trecut care nu au legatura neaparat cu persoana cu care aveti un conflict. Furia incontrolabila ascunde...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clipul zilei: Greu la alpinism. A cazut... pe moale

Posted: 07 Mar 2011 05:48 PM PST

Atat de aproape si, totusi, atat de departe:)


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bancul zilei: Atingerea ingerului

Posted: 07 Mar 2011 05:41 PM PST

Trei amici, evident romani, erau intr-o barca si dadeau la peste cand deodata un inger vindecator apare langa ei. Astia, inmarmuriti, dupa ce le revine glasul incep sa ii ceara: - Eu am o durere mare de spate de cativa ani, nu pot sa scap de ea...Ingerul ii atinge spatele si e vindecat! - Eu trebuie sa port ochelari toata viata, ca nu vad bine, si as vrea sa vad si eu clar lucrurile care ma inconjoara...Ingerul ii ia ochelarii, ii arunca in apa si ochii i se vindeca, vede perfect.. Se uita ingerul si la al treilea... - Pe mine sa nu ma atingi!!! Eu primesc pensie de boala...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Politic Show: Lazaroiu: In partidele de la noi, mecanismul de selectie e haotic, te trezesti cu bamboo-isti la vami; Albu: Adevaratii reformisti ai PDL sunt Blaga si Berceanu; Ponta, despre restrictiile de la sedinta Parlamentului: Cine poate lua o asemenea decizie, decat Anastase?

Posted: 07 Mar 2011 04:53 PM PST

Cum stau politicienii romani pe Facebook. Cu o doctrina asociata cu o gandire open minded, mai putin gomoasa si invechita, liberarii nu puteau sa lipseasca de pe Facebook. Din cele 60 de pagini clasificate la categoria politica, pe Facebrands.ro, un sfert din ele au sageata albastra pe fundal galben. Liberalii au impanzit...

Camera Deputatilor isi trimite patru parlamentari in Panama. Conducerea Camerei Deputatilor a decis, astazi, ca patru deputati sa plece in Panama, la o reuniune parlamentara, desi initial stabilise sa se...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Business Report: Tiriac are dreptate: statul a cheltuit imprumutul de la CE pe salarii si pensii, spun analistii; Euribor s-a dublat in sase luni. Vine scumpirea creditelor; Fortune: Top 50 cele mai admirate companii din lume; Cum sa atragem banii arabilor in Romania

Posted: 07 Mar 2011 05:15 PM PST

Brandurile romanesti din ograda strainilor: cum au adoptat Coca-Cola si Unilever produse ca Dorna sau Dero. Chiar daca numele romanesti de produse care ajung acum in cosurile de cumparaturi sunt numeroase, cele care apartin in continuare firmelor romanesti aproape ca se pot numara pe degete...

Cum a scazut leasingul cu 85% in doi ani. Afacerile companiilor de leasing nu au depasit 650 milioane de euro in 2010, dupa ce la finele lui 2008 piata sarise de 4 miliarde de euro. Leasingul financiar, altadata infloritor, marcheaza de doi ani minim istoric dupa minim istoric ajungand sa reprezinte, la finele anului trecut, doar...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiectele Zilei: Ceausescu catre Gaddafi: Stimate prietene si frate. Vezi corespondenta dintre cei doi dictatori; In Romania s-au gresit licitatii de 9,5 mld. de euro in 2010. Topul celor care s-au batut sa anuleze licitatii; Locul din Romania unde saracia se invecineaza cu bunastarea

Posted: 07 Mar 2011 04:53 PM PST

Reinventarea brandurilor romanesti din "Epoca de Aur". Fie ca au apelat la nostalgia romanilor, fie ca si-au construit o noua imagine, mai multe marci autohtone prezente inca de pe vremea comunismului...

Scandal de coruptie la varful biroului de crima organizata. Politistii, specializati in combaterea traficului de droguri si de substante etnobotanice, mai sunt suspectati de agresiune si de perchezitie fara mandat...

Cum sunt adventistii din Romania: uniti, organizati si bogati. Campania VerticalNews despre culte debuteaza azi cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea care, cu peste 100.000 de membri in Romania...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presa in Diagonala: Discovery s-a desprins de ISS, pregatindu-se sa revina pe Pamant; Seful diplomatiei libiene: Franta, Marea Britanie si SUA vor sa isi imparta Libia; Barack Obama glumeste pe seama jurnalistilor; NASA nu sustine ideea potrivit careia exista bacterii extraterestre in meteoriti

Posted: 07 Mar 2011 04:35 PM PST

Franta: Sarkozy ar putea pierde alegerile din primul tur. Presedintele francez Nicolas Sarkozy ar putea fi eliminat din primul tur al alegerilor prezidentiale, fiind devansat de liderul francez de extrema dreapta, Marine Le Pen si de socialistul Dominique Strauss-Kahn, potrivit unui nou sondaj publicat luni de site-ul publicatiei...​

Michelle Obama, personalitatea politica preferata a americanilor.
Prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, este personalitatea politica cea mai simpatizata de americani, depasindu-si sotul, care se claseaza pe locul patru in acest clasament, potrivit unui sondaj publicat luni si citat de AFP. Sondajul de opinie...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Analiza WBS: Pietele europene au inregistrat luni evolutii predominant negative

Posted: 07 Mar 2011 04:20 PM PST

Pietele europene au inregistrat astazi evolutii predominant negative, fiind afectate semnificativ de cresterea asteptarilor inflationiste ale investitorilor. Escaladarea luptelor din Libia si instabilitatea politica din regiune au condus la continuarea cresterii cotatiei petrolului, precum si a asteptarilor investitorilor privind o continuare a acestei evolutii ascendente.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Analiza WBS: Indicii BVB au inregistrat astazi evolutii predominant negative

Posted: 07 Mar 2011 12:11 PM PST

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii predominant negative, cu cresteri abrupte la finalul sesiunii de tranzactionare care au condus la variatii la inchidere in majoritate pozitive. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a fost principala exceptie, ramanand deasupra nivelului de referinta pe parcursul majoritatii sedintei de astazi si incheind ziua cu o crestere de 0.85% pana la 24641.11 puncte dupa ce toate componentele sale au reusit inchideri pozitive.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Analiza EurActiv.ro: Unde au inceput revoltele din Lumea Araba? Cine este implicat?

Posted: 07 Mar 2011 01:39 PM PST

Unde au inceput revoltele din Lumea Araba? De ce? Ce se intampla? Cine este implicat? Cum au raspuns guvernele la cerintele protestatarilor? Citeste o analiza EurActiv.ro a problemelor din toate tarile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, de la monarhia fundamentalista din Arabia Saudita, la cele constitutionale din Bahrain si Iordania si de la dictatura libiana la pseudo-democratiile din Yemen si Sudan.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Contractele colective, prevazute expres de proiectul Codului muncii, dupa amendare

Posted: 07 Mar 2011 12:46 PM PST

Guvernul a aprobat, luni, in sedinta, opt amendamente propuse de parlamentari la Codul muncii, printre care si prevederea expresa in text a legii speciale care urmeaza sa fie adoptata pentru incheierea contractelor colective de munca, informeaza Agerpres.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Ponta: Vom veni cu Codul Muncii in varianta noastra. Noi avem 214 voturi, iar Boc 10/ Antonescu: Basescu e cel mai lipsit de inteligenta politician

Posted: 07 Mar 2011 12:44 PM PST

Victor Ponta, presedintele PSD si Crin Antonescu, seful PNL au fost invitati luni seara in emisiunea "Zona de impact" (Realitatea TV). Cei doi au vorbit despre USL si viitorul ei politic, despre initiativele opozitiei si despre dezbaterile pe Codul Muncii. Nu au lipsit nici atacurile la adresa adversarilor politici si, in special, a lui Traian Basescu considerat a fi "cel mai lipsit de inteligenta personaj politic fiindca nu vede unde s-a ajuns si ca trebuie schimbat".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nu sunt un bun roman! Pentru ca, de la inaltimea piedestalului de bunastare pe care ma aflu, indraznesc sa dau sfaturi celor din tara

Posted: 07 Mar 2011 12:38 PM PST

Nu sunt un bun roman. De fapt, am ajuns pe jumatate neamt. Iar asta este pentru ca ma intereseaza ce legi se dau in Germania, stiu cine e primarul, care e partidul de guvernamant si opozantii acestuia. Jumatate din romanism mi l-am pierdut fiindca vreau sa stiu mai multe despre legile/oamenii/locurile care imi influenteaza viata in mod direct in acest moment. Pentru ca respect valorile morale ale nemtilor si pentru ca in multe privinte ii consider un exemplu de urmat.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Realitatea TV vorbeste despre axa Udrea-Cocos-Guineea/ Udrea: Nu amestecati numele meu cu povestea asta

Posted: 07 Mar 2011 12:29 PM PST

Realitatea TV a dezbatut luni seara, "Dosarul UCMR Resita-returnare ilegala de TVA de 60 de milioane de euro" sustinand ca au documente care atesta ca numele lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, este legat de acest caz. Ministrul Elena Udrea a intervenit telefonic in cadrul emisiunii si a acuzat postul amintit de dezinformare spunand ca nu are nicio implicatie in aceasta afacere si ca este incorect sa fie trasa la raspundere pentru fapta altora.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MApN, despre recrutarea de mercenari romani in Libia: Nu e vorba despre persoane din MApN

Posted: 07 Mar 2011 11:58 AM PST

MApN a precizat, pentru Mediafax, solicitat sa comenteze informatiile potrivit carora liderul libian Muammar Kaddafi a recrutat mercenari inclusiv din Romania pentru a lupta impotriva fortelor opozitiei, ca "nu este vorba despre persoane care sa faca parte din cadrul MApN".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Costica Argint ar putea iesi din inchisoare. Judecatoria Focsani a admis eliberarea conditionata

Posted: 07 Mar 2011 11:33 AM PST

Costica Argint, condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si arestat in decembrie 2009 in Italia, ar putea iesi din Penitenciarul Focsani, dupa ce Judecatoria Focsani a admis cererea acestuia de eliberare conditionata, informeaza Mediafax.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiile cercetatorului NASA privind urme de viata extraterestra in meteoriti nu sunt foarte serioase - expert francez

Posted: 07 Mar 2011 11:04 AM PST

Analizele cercetatorului NASA care afirma ca a descoperit urme de viata extraterestra fosilizate intr-un fragment de meteorit sunt considerate "nu foarte serioase" de catre presedintele Societatii franceze de exobilogie, François Raulin, citat de AFP. UPDATE: NASA a lansat o declaratie prin care se dezice de ipotezele lansate de catre omul de stiinta Richard Hoover.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO ANAF: 600 de standuri sigilate in Dragonul Rosu, 40 de tone de marfa confiscate in Europa

Posted: 07 Mar 2011 10:41 AM PST

Aproximativ 600 de standuri au fost sigilate, luni, de comisarii Garzii Financiare in timpul descinderii in depozitele complexului comercial "Dragonul Rosu" din Capitala, pentru ca marfa nu avea documente de provenienta, si 40 de tone de marfa au fost confiscate in "Europa", potrivit ANAF.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciun comentariu: