Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Irigatiile adecvate ar putea ajuta Romania sa redevina &quot;granarul Europei&quot; </p>

Posted: 02 Mar 2011 09:08 AM PST

Agricultura romaneasca este absolut orice, mai putin una normala, sunt de parere specialistii din domeniu. Marea piesa lipsa din lantul productiv agricol este insa sistemul de irigatii.
In Romania, din cele noua milioane de hectare de teren agricol, sub 10% sunt contractate si irigate de Administratia Nationala a Imbunatatilor Funciare (ANIF), a declarat, intr-un interviu, pentru Ziare.com, Ileana Stanciu, directorul general al NaanDanJain Romania (NDJ).
Aceasta sustine ca in 2009 erau...

taguri

citiţi mai departe


<p>Realitati din culise despre alimentele produse in masa </p>

Posted: 02 Mar 2011 09:06 AM PST

Cu o oferta alimentara atat de bogata disponibila in magazine si supermarketuri este usor sa uiti ca a existat un timp in care oamenii produceau aproape toata hrana in gospodaria lor, de la paine pana la carne sau unt.
In prezent, poti cumpara insa orice, de la paine gata feliata la pui portionati, pizza semipreparata si alte produse gatite deja, cel putin partial. Insa, legat de unele dintre ele exista lucruri care sunt ciudate, chiar periculoase si destul de putin cunoscute.
Cititi mai...

taguri

citiţi mai departe


<p><strong>ONG-uri: </strong>Curtea Constitutionala, ultima sansa a maidanezilor</p>

Posted: 02 Mar 2011 07:44 AM PST

Deputaţii din Comisia pentru administraţie publica din Camera Deputatilot au dat aviz favorabil modificării “Legii Marinescu 2”, iar soarta maidanezilor urmeaza sa fie decisa in plen.

Aceasta hotarare incinge insa disputele intre legiuitori si organizatiile de protectie a animalelor, care sustin ca aceasta masura va duce la uciderea in masa a maidanezilor.

Parlamentarii sustin ca modificarea adusa Legii Protectiei Animalelor, si anume incredintarea cainilor catre consiliile...

citiţi mai departe


<p>Capitala are 70 de kilometri de piste de biciclete. Vezi lista traseelor existente si a celor in curs de amenajare</p>

Posted: 02 Mar 2011 07:05 AM PST

68,59 kilometri. Aceasta este lungimea totala a pistelor de biciclisti amenajate pana la aceasta ora in Bucuresti. Reteaua urmeaza sa fie extinsa anul acesta la un total de 110 kilometri, iar lucrarile vor incepe imediat ce vremea se va mai incalzi.

Din retea, 40 de kilometri au fost amenajati in baza primului proiect de realizare a pistelor de biciclisti din Capitala, inceput in urma cu trei ani de Administratia Strazilor. Restul pistelor au fost construite in baza celui de-al doilea...

citiţi mai departe


<p>Top 10 al celor mai verzi masini prezentate la Salonul Auto de la Geneva</p>

Posted: 02 Mar 2011 03:49 AM PST

Lansat in urma cu cativa ani, trendul masinilor hibride si electrice prezentate la marile saloane auto isi confirma ascendenta la cea de-a 81-a editie a Salonului International Auto de la Geneva, care va debuta maine. Timp de zece zile, zeci de mii de vizitatori isi vor ”clati” privirile cu noile modele lansate pe piata, dintre care peste 45 de noi concepte sunt masini electrice si hibride, vehicule care, afirma specialistii, vor incepe sa domine piata auto peste 5-10 ani.

De la noul...

citiţi mai departe


<p>Ce prevede noua lege a cainilor fara stapan?<strong><br /> </strong></p>

Posted: 02 Mar 2011 02:36 AM PST

Noul act legislativ, care a fost adoptat aseara de Comisia pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, impune, in primul rand, infiintarea Registrului de evidenta a tuturor cainilor din tara, cei fara stapan, cei cu stapan si cei cu regim special.

“Registrul este o obligatie atat a autoritatilor locale, prin serviciile specializate pentru cainii fara stapan, cat si a cetatenilor care au caini. In acest fel, vom reusi sa avem o evidenta clara a cainilor din...

citiţi mai departe


<p>Cat costa instalarea de panouri solare pe bloc?</p>

Posted: 02 Mar 2011 02:25 AM PST

Pentru a avea apa calda gratuit cu ajutorul unui sistem de panouri solare, un bloc de 24 de familii ar trebui sa cheltuiasca 10.000 de euro, adica putin peste 400 de euro de apartament.
Daca, dupa modelul anilor trecuti, programul Casa Verde ar fi inclus anul acesta si blocurile, suma s-ar fi redus la 150 de euro de familie (700 de lei), potrivit unor calcule efectuate de specialisti contactati de ”Green Report”.
Din pacate, AFM nu a inclus nici anul acesta blocurile in programul Casa...

citiţi mai departe


<p>Benzina mai scumpa de azi, ca urmare a eliminarii unei facilitati pentru biocarburanti</p>

Posted: 02 Mar 2011 02:21 AM PST

Petrom a scumpit astazi benzina si motorina, dupa eliminarea unei facilitati privind acciza la biocarburanti.
Compania a anuntat ca a majorat pretul carburantilor cu pana la opt bani pe litru, ca urmare a cresterii accizelor, dupa eliminarea din Codul Fiscal a unei facilitati pentru promovarea utilizarii biocarburantilor.
”Pana la aceasta data, produsele cu continut de biomasa beneficiau de o acciza redusa. Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care...

citiţi mai departe


<p>Romania va avea expertiza francezilor pentru infiintarea camerelor agricole</p>

Posted: 02 Mar 2011 12:19 AM PST

Romania va beneficia de colaborarea francezilor pentru a pune la punct sistemul camerelor agricole, in virtutea unei legi aparute la inceputul acestui an.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, s-a intalnit ieri cu vicepresedintele Adunarii Permanente a Camerelor Agricole din Franta, Gilbert Bros pentru a discuta despre modul de organizare si conducere al Camerelor Agricole din Franta, modalitati de finantare, precum si rolul acestora.
”Incercam sa preluam modelul...

citiţi mai departe


<p>11,5 milioane de euro pentru proiectele de mediu din Romania</p>

Posted: 01 Mar 2011 11:49 PM PST

Romania va beneficia anul acestea de o finantare de 11,5 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru proiecte de mediu, prin programul LIFE+. Proiectele eligibile vizeaza natura si biodiversitate, politicile si guvernarea de mediu si informarea.

Potrivit calendarului programului, termenul limita pentru aplicanti pentru depunerea propunerilor de proiecte la autoritatea raspunzatoare este 18.07.2011. Totusi, cei care doresc sa obtina bani europeni prin acest program trebuie sa se...

citiţi mai departe


<p>Izvorul cu apa miraculoasa de la Rusova</p>

Posted: 01 Mar 2011 11:18 PM PST

In zona Berliste din judetul Caras-Severin, oamenii sufereau de sete, si asta nu pentru ca nu ar avea fantani, ci pentru ca fantanile, in marea lor majoritate, aveau apa otravita de activitatile din zootehnie in zeci de ani.
Practic, panza freatica, aflata la pana 20 de metri, este afectata fie de calcar, fie de concentratia mare de nitriti si nitrati, ceea ce o face si acum nepotabila. Mai multe decese de copii au fost puse pe seama apei contaminate, iar Inspectia Sanitara a facut zeci de...

taguri

citiţi mai departe


<p>Navodari vrea sa devina statiune de interes national</p>

Posted: 01 Mar 2011 11:13 PM PST

Autoritatile locale au trimis la ministerul de resort un proiect pentru transformarea localitatii in cea mai noua atractie estivala a Romaniei.
Dupa ce au deschis, nu intr-un mod tocmai fericit, usa constructiilor noi in zona de litoral (multe dintre vilele ridicate neincadrandu-se deloc arhitectonic), autoritatile locale navodarene s-au gandit ca ar fi bine sa treaca si la turismul de calitate.
Cititi mai mult in Romania Libera.

 

taguri

citiţi mai departe


<p>Capital: Milionarii de top: &rdquo;Noi vrem namol!&rdquo;<br /> &nbsp;</p>

Posted: 01 Mar 2011 11:06 PM PST

Namolul sapropelic a devenit o investitie pentru tot mai multi dintre oamenii de afaceri prezenti in Top 300 Capital. Dinu Patriciu, Josef Goschy si, mai nou, Costel Casuneanu au luat in concesiune zeci de hectare de teren plin cu namol terapeutic.
La inceputul acestei luni, firma Pa&Co International, controlata de omul de afaceri Costel Casuneanu (prezent in Top 300 Capital - editia 2010 cu o avere estimata la 180 de milioane de euro), a primit de la Agentia Nationala pentru Resurse...

taguri

citiţi mai departe


<p>Aspartamul nu este periculos pentru sanatate - autoritate europeana </p>

Posted: 01 Mar 2011 11:05 AM PST

Aspartamul, cel mai utilizat indulcitor care inlocuieste zaharul, nu prezinta niciun risc pentru sanatate, contrar celor sustinute de doua studii, a afirmat luni, intr-un comunicat, EFSA, autoritatea europeana de siguranta a alimentelor.
Expertii autoritatii considera ca rezultatele celor doua studii asupra potentialului cancerigen al aspartamului si a riscului crescut de nastere prematura nu sunt relevante.
"Nicio dovada din studiul Halldorsson nu permite afirmatia ca exista o legatura de...

citiţi mai departe


<p>Filipinezii au plantat 64.000 de copaci in 15 minute </p>

Posted: 01 Mar 2011 11:00 AM PST

Filipinezii au stabilit un record mondial pentru cea mai rapida actiune de plantare, in numai 15 minute fiind plantati peste 64.000 de copaci.
Actiunea face parte dintr-un program al Guvernului filipinez, prin care vor fi plantati peste 12 milioane de arbori in regiunea Camrines Sur, relateaza All Voices.
Padurile din Filipine se afla printre cele 10 cele mai amenintate paduri din lume.
Citeste mai mult pe ziare.com

citiţi mai departe


Niciun comentariu: