Doua moduri diferite de a citi modificarile la legea administratiei publice. Elena Udrea: Este o situatie in care este binevenita aceasta delegare de competenta/ Nimeni nu indrazneste sa-i ceara cuiva sa incalce legea/ Monica Macovei: Baronii PSD vor sa fure cu mana altora

Modificarea legii administratiei publice, prin care primarii si presedintii Consiliilor Judetene isi pot delega atributiile catre o categorie extinsa de functionari, este intrepretata diferit de politicieni. Elena Udrea (PMP) afirma, intr-un interviu la B1TV, ca "nu-si pune nimeni pielea in saramura" si "nu indrazneste nimeni sa ceara cuiva sa incalce legea", precizand ca sunt situatii in care "este binevenita aceasta lege", exemplificand cu situatia primarilor care semneaza "ca primarul" dosare de retrocedari. Pe de alta parte, Monica Macovei sustine, intr-un comunicat, ca "baronii locali isi asigura imunitatea pentru hotie" si ca  "baronii PSD vor sa fure cu mana altora: politicienii nu isi mai asuma avize, autorizatii, contracte, servicii, toate pe bani publici".
  • UPDATE: Radu Mazare, primarul Constantei: "Oricum, incarcatura pe primar era foarte mare. De aia se si spunea ca semnezi ca primarul. Cand vine un document la primar, el semneaza ultimul, trece prin toate compartimentele respective, de la juridic ... in functie de ceea ce este ... achizitii ...comisii si asa mai departe. Mi se pare o chestiune foarte normala si fireasca. Eu deja am unele atributii delegate si probabil ca o sa mai deleg in continuare".

Citeste articolul original aici

Niciun comentariu: