Cum isi da Romania cu stangul in dreptul la nominalizarea comisarului european. SURSE Procedurile interne neindeplinite de Guvernul Ponta si eterna cearta presedinte-premier ne subrezesc pozitia de negociere

Romania il sustine declarativ pe Dacian Ciolos la postul de comisar european pentru Agricultura in viitoarea Comisie Juncker, ca niciodata si premierul Ponta si presedintele Basescu au cazut de acord pe viitorul nume de comisar insa noul motiv de disputa intre palate poate subrezi pozitia de negociere a tarii. Cine are dreptul sa faca propunerea: presedintele sau premierul? Basescu a plecat la Consiliul European care va discuta formarea viitoarei Comisii Juncker, insa in tara Guvernul si Parlamentul nu au reusit pana acum sa indeplineasca procedurile legale interne in vederea niminalizarii comisarului european din partea Romaniei.
  • Vezi in text cum monedele Romaniei de schimb la viitoarele negocieri si aliante cu alte tari UE pentru postul de comisar sunt  devalorizate de disputele interne.

Citeste articolul original aici

Niciun comentariu: