Universitatile fara BAC Mircea Miclea: Organizarea de cursuri pentru absolventii de liceu fara bacalaureat in universitati care apoi pot sa le emita diploma nu se intampla nicaieri in Europa

Este o premiera si in Romania, si in Europa, ca o universitate sa primeasca absolventi fara Bacalaureat si apoi sa le poata recunoaste creditele obtinute la aceste colegii in cadrul unor programe universitare, dupa ce tinerii isi iau diploma de BAC. Avertismentul vine de la Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, care a declarat pentru HotNews.ro ca “aceste colegii trebuie centrate pe practica, pe partea tehnica, ceea ce nu este caracteristic mediului universitar. (…) Practic, nici beneficiarii nu vor obtine altceva decat o diploma fara acoperire”. Mircea Miclea a explicat pentru HotNews.ro care sunt efectele admiterii fara Bacalaureat in universitate.
  • “Orice universitate care accepta astfel de oportunitati arata ca este universitate neperformanta si, mai devreme sau mai tarziu, va fi tratata ca atare si de comunitatea universitara din tara, si de comunitatea universitara din Europa”

Citeste articolul original aici

Niciun comentariu: