Stiri Noi - Gandul.Info - Stiri de prima pagina

Stiri Noi - Gandul.Info - Stiri de prima pagina


Cele trei scenarii prezentate de Isărescu pentru evitarea dezastrului financiar

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

„România se află în situaţia de a face un compromis între ajustare şi menţinerea unui echilibru, iar cea mai bună cale ar fi prin restructurarea cheltuielilor publice dinspre salarii spre investiţii. O alternativă ar fi majorarea impozitelor, exact ce nu ne trebuie pentru o economie aflată în recesiune.


Cum descrie ministrul Pogea situaţia economică: „Eram slabi, dar ne plăcea să credem că suntem graşi”

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat joi, în cadrul unui forum economic internaţional organizat la Bucureşti, că reformele structurale lansate deja de Guvernul din care face parte vor reduce dezechilibrele economice create în ultimii ani între sectorul public şi cel privat.


Slujba de înmormântare a lui Gheorghe Dinică se va ţine la TNB

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Admiratorii lui Gheorghe Dinică vor avea ocazia să-şi ia rămas bun de la fostul actor, pentru ultima dată, vineri dimineaţă, când trupul acestuia va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional. Tot atunci va avea loc şi slujba de înmormântare.


Câştigătorii locuinţelor de la OTV vor fi daţi afară pentru că acestea nu au fost achitate. Diaconescu spune că e o minciună: "Tot felul de şantaje"

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Persoanele care au câştigat apartamente în cadrul emisiunii 100% Adevărat de la OTV vor fi daţi afară din locuinţe, şi asta pentru că firma care se ocupă de producţia emisiunii nu a plătit fraţilor Negoiţă valoarea acestora.


Primăria lui Vanghelie vrea să amenajeze 3000 de parcări cu peste un milion de euro

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Primăria sectorului 5 din Capitală şi-a propus să amenajeze în două luni 3.000 de locuri de paracre. Asta însemnă câte 50 de parcări pe zi dacă se munceşte şi sâmbăta şi duminica.


Blonda de la Străzile Capitalei aprobă o investiţie de 880.000 de euro în dale ecologice care au garanţia de un an

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Administraţia Străzilor investeşte 3,8 milioane de lei, echivalentul a 880.000 de euro, în dale ecologice.


Mircea Geoană şi-a ieşit din minţi într-o piaţă, agasat de o femeie cu un şorţ portocaliu: „Nemernicii dracului!“. Vezi VIDEO

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

„Nemernicii dracului!", a reacţionat nervos Mircea Geoană, într-o piaţă din Botoşani, după ce o femeie care purta un şorţ portocaliu l-a agasat cu întrebări despre criză.


Guvernul a tăiat panglica la Adunaţii Copăceni. Boc, Berceanu şi 4,2 km de asfalt

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Imediat după ora 12.00, bifurcaţia drumului naţional care duce de la Bucureşti la Giurgiu, chiar înainte de intrarea în comuna Adunaţii Copăceni, era ticsită de oameni care aşteptau sosirea oficialilor guvernamentali.


Băsescu: Îmi e ruşine de ruşinea celor care fac emisiuni când eu tund o oaie

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

"Trebuie să ne redobândim bucuria, plăcerea, mândria de a fi români. Avem toate motivele să fim mândri că suntem români", a declarat, în timpul unui miting electoral desfăşurat la Brăila, Traian Băsescu.


52% dintre părinţi vor să-şi vaccineze fetiţele împotriva HPV

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Ministerul Sănătăţii continuă programul de vaccinare împotriva cancerului de col, după ce mai mult de jumătate dintre părinţii elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a sunt de acord cu această metodă de prevenire a bolii, arată un sondaj realizat în cadrul campaniei de informare antiHPV „Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!".


Cu ce sunt îmbiaţi turiştii de sărbători: ţuică şi plimbare cu sania

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Cu o lună şi jumătate înainte de sărbătorile de iarnă, proprietarii pensiunilor din toată ţara au şi început pregătirile pentru primirea turiştilor, chiar dacă numărul de rezervări înregistrat până acum nu este la fel de mare ca anul trecut.


Cum i-a convins Gică Popescu pe imobiliarii spanioli să nu plece

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Scandalurile de pe scena politică românească n-au rămas fără ecou printre investitorii străini din domeniul imobiliar, iar unii anunţă mutarea afacerilor în ţări mai liniştite din acest punct de vedere, precum Cehia şi Polonia.


Atac fără precedent al lui Mircea Lucescu: "Steaua mi-a furat 4 titluri!"

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Discuţia privind eventualele titluri furate de Steaua în trecut îşi are originile în golul marcat din ofsaid flagrant de Pantelis Kapetanos în partida Steaua - Unirea Alba Iulia 2-0. După acel meci, preşedintele lui FC Braşov, Dinu Gheorghe, a luat foc, spunând că Steaua a câştigat în trecut mai multe titluri furând cu arbitrii. Ieri, în exclusivitate pentru ProSport,


Muzeul, teatrul şi filmul, trei necunoscute pentru 56% dintre români

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Consumul cultural a scăzut în 2009, atingând cea mai mică valoare din ultimii cinci ani, conform unui barometru al Centrului de Studii şi Cercetări în Domeniul Culturii (CSCDC).


Coaforul de milioane, plecat de la un credit de 15 mii de dolari

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Când a părăsit „Igiena" să-şi deschidă coaforul ei, mulţi n-au crezut că va reuşi. Cum, ea, o femeie singură şi modestă de 40 de ani, să devină patroană de succes? Şi totuşi Georgeta Năsturică a făcut-o, după 20 de ani şi mai bine de Cooperativa Igiena.


Cum s-au schimbat vedetele după ce au devenit părinţi

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Andi Moisescu şi Olivia Steer sunt „angajaţi" cu normă întreagă la băieţii lor, David şi Luca. Ce spune mândrul tată despre viaţa alături de fiii săi?


Chipul Nadiei Comăneci, pe timbrele din Azerbaidjan şi Coreea. Vezi aici ce alte legende ale sportului românesc mai sunt prezente în colecţiile filatelice

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Judoka Alina Dumitru, medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing, este pe lista scurtă a personalităţilor din sport care au apărut sau vor apărea pe timbre emise de Poşta Română.


Marea Britanie, ameninţată cu scăderea ratingului de ţară. După anunţ, lira s-a prăbuşit

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

„Cea mai ameninţată dintre economiile dezvoltate" este cea a Marii Britanii, consideră agenţia de rating Fitch, care se pregăteşte să coboare estimarea solvabilităţii acestei ţări de la nivelul de maxim (AAA).


CE CITIM - Sanda Golopenţia

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

„Volumele pe care le-am, nu atât editat, cât construit bucată cu bucată începând din 1997 sunt cărţi care găzduiesc mulţimi, în care am încercat să dau glas celor cărora el le fusese retezat, lui Anton Golopenţia, Ştefaniei Cristescu şi multor altora, dar poate mai cu seamă să ostoiesc apăsarea care s-a încuibat în mine în anii de demult şi a tăcut îndelung, neştiind cum să iasă, sub ce formă, adresată cui", scrie autoarea.


UNDE MERGEM - Galeria Basil

Posted: 11 Nov 2009 04:00 PM PST

Joi, 12 noiembrie, ora 18.30, la Galeria Basil, de pe strada Dionisie Lupu, nr. 46 va avea loc vernisajul expoziţiei „Rădăcini şi aripi", eveniment care aduce publicului 20 de lucrări ale soţilor Oana şi Alexandru Nechifor.


Niciun comentariu: