Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Examenul la Plantagistica, promovat de MaiMultVerde cu zece hectare impadurite</p>

Posted: 28 Nov 2009 06:09 AM PST

Nota zece, masurata in hectare impadurite, a fost rezultatul eforturilor voluntarilor de la MaiMultVerde, Administratia Domeniului Public si Privat Ploiesti si Ernst&Young la finalul “Cursului de Plantagistica”.

Aproximativ 50.000 de puieti au fost plantati in decursul a sapte zile intr-o zona afectata de activitatile industriale din Ploiesti.
Celor peste 400 de voluntari li s-au adaugat si vedete de televiziune, precum Corina Caragea, prezentatoarea stirilor sportive de la Pro TV si...

citiţi mai departe


<p>Energie curata in cel mai mare centru de date al Angliei</p>

Posted: 28 Nov 2009 04:28 AM PST

Cel mai mare centru de date din Marea Britanie va fi alimentat de energie regenerabila si va fi construit in regiuniea Dumfries si Galloway, sud-vestul Scotiei, de firma Lockerbie Data Centers, anunta Ecofriend.
Proiectul in valoare de 950 milioane de lire sterline va crea aproximativ 3.000 de joburi intr-o cladire de 250.000 de metri patrati.
Centrul de date va fi alimentat de surse de energie regenerabila beneficiind de un sistem sustenabil de incalzire si energie electrica. Mai mult...

citiţi mai departe


<p>O ciuperca letala ameninta broastele</p>

Posted: 28 Nov 2009 12:58 AM PST

Amfibienii precum broastele exista pe fata pamantului de 360 milioane de ani si au supravietuit cand dinozaurii nu au reusit, insa o ciuperca acvatica descoperita recent ameninta existenta acestor creaturi, potrivit Science Daily.

Ciuperca, denumita stiintific Batrachochytrium dendrobatidis(BD), a fost asociata de oamenii de stiinta cu valurile de extinctie a amfibienilor din America Centrala si din nord-estul Australiei. BD infecteaza peste 350 de specii de amfibieni prin inteparea...

citiţi mai departe


<p>FIFA 2010 va avea o amprenta de carbon uriasa</p>

Posted: 27 Nov 2009 11:31 PM PST

Campionatul Mondial de Fotbal FIFA din 2010, care va avea loc pentru prima data in Africa, va avea cea mai mare amprenta de carbon dintre toate evenimentele sportive majore, potrivit unui studiu efectuat recent, citat de Guardian.
FIFA 2010 va genera 2,75 milioane de tone de emisii de carbon, adica o amprenta de carbon de opt ori mai mare decat cea a Cupei Mondiale din 2006, din Germania.
Principala cauza a nivelului ridicat de poluare sunt deplasarile aeriene pana in Africa, ce vor...

citiţi mai departe


<p>Vehiculele pe hidrogen, prea scumpe pentru utilizatorii privati</p>

Posted: 27 Nov 2009 11:00 PM PST

Aproape fiecare producator auto a dezvoltat sau planuieste sa dezvolte un vehicul alimentat cu hidrogen, ceea ce este foarte bine, insa pretul automobilelor de acest fel este prea mare pentru productia de serie si comercializarea rentabila a acestora, relateaza allcarselectric.com.

Mari constructori auto precum Honda si General Motors vor scoate pe piata modele de serie alimentate cu celule de hidrogen in anul 2015, dar acestea ar putea avea fi extrem de scumpe.
Vanzarea in sistem de...

citiţi mai departe


<p>Ziua: Ecologie pe hartie</p>

Posted: 27 Nov 2009 10:19 PM PST

Administratia Fondului pentru Mediu a aprobat finantarea a 91 de proiecte in cadrul programului Casa Verde, valoarea lor ridican­du-se la aproape 80 de milioane de lei. Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie alternativa a avut nevoie de trei sesiuni de depunere a proiectelor, in acest an, fiecare cu prelun­gire, pentru a se depune ceva mai multe.

Initial, Casa Verde era destinata, in principal, persoanelor fizice; dupa...

citiţi mai departe


<p>Ziua: Marea Moarta moare incet</p>

Posted: 27 Nov 2009 10:18 PM PST

Marea Moarta, cea mai sarata intindere de apa din lume, ar putea sa dispara pana in 2050, din cauza schimbarii cursului raurilor care o ali­menteaza. Proiectul de salvare a celebrei mari se ciocneste insa de activitatile factorului uman, dar si de tensiunile politice regionale, relateaza Agerpres.

Nivelul Marii Moarte, situata in cel mai de jos punct de pe glob, coboara cu un metru pe an, iar malul sau s-a retras pe alocuri cu mai mult de un kilometru. In total, ea a pierdut din 1970 o...

citiţi mai departe


<p>Ziua: Tehnologie de Emmy</p>

Posted: 27 Nov 2009 10:16 PM PST

Pamantul e o planeta vie de aproape 4 miliarde de ani. Dupa atata amar de vreme, incepem sa vedem natura cu alti ochi. Noua stiinta a bio­mimeticii cauta inspiratie in natura, gasind solutii pentru probleme in moduri total neasteptate.
Realitatea e dura: nici o fiinta care iroseste energie nu va supravietui selec­tiei naturale. Omul trebuie sa-si imbunateasca tehnologia, folosind drept inspiratie mersul, inotul si zborul. Cam asta e tema documen­tarului distins cu Emmy, "Tehnologia...

citiţi mai departe


<p>Ziua: Anomaliile climatice ale Terrei decriptate</p>

Posted: 27 Nov 2009 10:15 PM PST

Intervalele de timp neobisnuit de calde sau de reci din istoria pre-industriala a Pamantului au fost puse sub lupa de catre o echipa de savanti de la o universitate americana. In urma studiului, ei au aflat ca acestea sunt direct legate de modul in care oceanele raspund la schimbarile de temperatura.

Cercetatorii s-au concentrat mai ales pe analizarea schimbarilor petrecute in intervalele de timp cunoscute sub numele de "Mica epoca glaciara" si "Perioada Medievala Calda". In raportul...

citiţi mai departe


<p>Jurnalul National: Avize ilegale pentru &quot;Drumul lui Basescu&quot;</p>

Posted: 27 Nov 2009 10:13 PM PST

Guvernul Emil Boc a emis o ordonanta de urgenta pentru a forta constructia tronsonului 3 al Drumului National 66A (cunoscut sub numele de "Drumul lui Basescu"). 30 de hectare de paduri din situri Natura 2000 ar putea fi scoase definitiv din fondul forestier.
de Alexandru Nastase
Mai multe organizatii neguvernamentale de mediu critica o hotarare de guvern emisa de Executivul Boc, document ce ar urma sa forteze defrisari in situri protejate Natura 2000 pentru constructia tronsonului 3 al DN...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: