Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Romania, locul 31 in topul celor mai mari 50 de detinatori de aur

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Romania se afla pe locul 31 intr-un top al celor mai mari 50 de detinatori de aur la nivel mondial, cu rezerve oficiale de 103,7 tone, reprezentand 0,34% dintr-un total de 30.190,1 tone, potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Aurului. Statele Unite ocupa primul loc, cu 8.133,5 tone, respectiv 26,9% din totalul rezervelor oficiale la nivel mondial, urmate de Germania (3.406,8 tone) si Fondul Monetar International (3.005,3 tone). In primele zece pozitii se mai afla, in ordine, Italia, ... (read more)


Femeile cu doi copii s-ar putea pensiona cu un an mai devreme

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Varsta de pensionare ar putea scadea cu un an in cazul femeilor care au cel putin doi copii. Cele cu trei sau mai multi copii se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme. Guvernul poate accepta scaderea varstei de pensionare pentru femei cu doi sau mai multi copii, a anuntat premierul Boc, dupa discutia avuta vineri cu sindicatele. Astfel, varsta de pensionare ar putea fi redusa cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru mai mult de doi copii. Pensiile nu vor scadea, ia... (read more)


De luni, profesorii nu mai trec notele in catalog

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Sindicatele din invatamant au anuntat ca, incepand de poimaine, profesorii nu vor mai trece notele si calificativele in catalog. Acestia au decis ca, pe 25 martie, sa organizeze un miting in Capitala, iar 22 aprilie va fi zi de protest national. Federatia “Spiru Haret” a obtinut aprobare pentru miscari ample de protest in Piata Victoriei din Capitala, in data de 25 martie. In aceeasi zi, dupa pichetarea Guvernului, dascalii se vor deplasa catre Ministerul Educatiei, unde-si vor stri... (read more)


Operat pentru prima data la 91 de ani

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Constantin Paun are 91 de ani si, pana acum sase luni, nu a avut niciodata probleme de sanatate. Dintr-o data, bucuresteanul a inceput sa se simta rau si, dupa mai multe investigatii, medicii i-au gasit o tumoare la stomac. Viata barbatului a fost salvata de o operatie riscanta efectuata la Spitalul Floreasca din Capitala de catre prof. dr. Mircea Beuran, unul dintre cei mai buni chirurgi din Romania.A dus mereu o viata echilibrata, asa ca pana la 91 de ani nici nu calcase intr- un spital. Cand ... (read more)


«Magazinele de vise» se redeschid, dar cu alte produse

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Magazinele cu etnobotanice se redeschid, doar ca in rafturi se vor afla alte produse decat cele 36 de substante interzise de Guvern, sustin comerciantii. Patronii afacerilor cu magazine “de vise” spun ca pregatesc actele pentru redeschidere in cel mult trei saptamani. Reprezentantii directiilor de sanatate publica sustin ca vor verifica magazinele si ca, in situatia in care vor apare pe rafturi plante noi, vor completa lista substantelor interzise. Legea permite ministrului san... (read more)


Inima unei viitoare mame

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Cand am intrat prima oara, nevoit de soarta, intr-un spital de copii, mi-a venit rau. Una este sa vezi un matur bolnav si alta este sa simti, sa vezi cu ochii tai suferinta unui “pui de om”. A unei mogaldete, care nu poate decat ganguri si privi in ochii tai, inocent. O scena de cosmar. Zilnic, ca intr-un periplu al groazei, zeci si sute de copii asteapta in bratele parintilor sentinte. Cazuri care mai de care mai complicate. Iar ei stau gravi si tristi ca niste ingeri raniti, carora... (read more)


Asa vor arata statiile de tramvai de pe Podul Basarab

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

La Pasajul Basarab incepe, azi, ridicarea unei noi sectiuni. E vorba despre un pod rar intalnit in Europa de Est. Realizat in zona intersectiei Caii Grivitei cu sos. N. Titulescu constructia va include statii de tramvai care vor fi dotate cu scari rulante si cu lifturi. Acestea vor asigura legatura intre statia de sus, cea de jos de pe Calea Grivitei si “gurile” de metrou. Din acest motiv, de azi si pana pe 24 martie se va inchide circulatia rutiera pe Calea Grivitei, pe ambele ... (read more)


Bataia de joc continua la Bacau!

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Desi au trecut patru zile de cand un barbat din Bacau a fost spulberat de tren in zona Narcisa, ramasitele cadavrului inca mai zac intre sine. Cu toate ca seful IML Bacau a promis acum doua zile ca va verifica zona, ieri, bucati de carne inca mai erau pe calea ferata. Autoritatile nu au luat nici o masura Barbatul de 60 de ani a murit, marti, dupa ce a fost lovit de tren intr-un cartier de la marginea Bacaului. Angajatii Institutului de Medicina Legala care au ridicat cadavrul “au uitat&r... (read more)


Omul-paianjen din Targu Jiu a murit electrocutat pe un stalp

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Tragedie mare in familia Rascol din Targu Jiu, judetul Gorj. Daniel, cunoscut ca Omul-paianjen, a murit, vineri, electrocutat, incercand sa se catere pe un stalp de tensiune. Baiatul de 18 ani escalada orice bloc fara nici un fel de echipament. Tanarul s-a dus, vineri, sa-si viziteze bunicii din comuna doljeana Macesu de Jos. Dupa ce s-a intalnit cu prietenii, s-a apucat iarasi de cascadorii, ca sa faca un ban de buzunar. Un pariu facut cu ei l-a determinat sa incerce sa escaladeze un stalp de i... (read more)


«Vreau sa i se taie penisul!»

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Dupa ce, zilele trecute, s-au facut noi audieri in cazul fetitei din localitatea Nadlac, judetul Arad, violata de un batran de 86 de ani, tatal copilei cere pedeapsa capitala pentru mos sau macar sa i se taie penisul. Constantin Astefanoaie, batranul din Nadlac, Arad, care a fost inchis, la sfarsitul anului trecut, pentru ca a violat o fetita de 11 ani pe care a lasat-o insarcinata, este atacat dur de tatal copilei. Suparat ca fiica lui trece prin cele mai traumatizante momente, Milica Cruceanu,... (read more)


S-a intors in casa mortii

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Doborat de durere, valutistul din Siret, Suceava, n-a putut intra pana ieri in casa in care au fost executate sotia si fiica sa. Vasile Hritcu (foto), sotul femeii si tatal fetitei impuscate in cap, s-a intors, ieri, sa locuiasca in apartamentul sau, dupa ce o perioada a stat la o ruda. Cristi, baiatul lui de 14 ani, a ramas in continuare in grija unei matusi, pentru ca imaginea surorii sale moarte inca il mai urmareste. Cu toate acestea, valutistul din Siret spune ca nu va instraina niciodata a... (read more)


Vino, fiule, sa ma vezi cum lucrez la spatii verzi!

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Parinti, vi se pregateste ceva! In cazul in care proiectul de Lege a Educatiei, aflat in prezent in dezbatere publica, va fi acceptat in forma actuala, avalansa de schimbari din invatamant ii va afecta si pe cei care au incheiat socotelile cu scoala in urma cu multi ani! Si asta pentru ca sportul preferat al copiilor-problema, chiulul, se va lasa cu amenda pentru parinti. In plus, acestia vor fi trimisi la munca de jos daca le obstructioneaza odraslelor accesul la invatatura. Fiecare parinte va ... (read more)


Batausii din Chiajna, retinuti

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Lucrurile in cazul lui Emil Badescu, zis “Emil a lu' Jana”, barbatul de 39 de ani, din Chiajna, Ilfov, batut si apoi abandonat in coma in fata Spitalului de Urgenta Floreasca, din Bucuresti, incep sa se limpezeasca. Politistii bucuresteni de la “Omoruri” au ridicat, in urma raziei facute in Chiajna, Ilfov, 12 indivizi suspectati ca ar avea legatura cu atacul barbar caruia, acum noua zile, i-a cazut victima Badescu. Din postura de suspecti principali, cele mai multe explic... (read more)


Fetita talharita, in stare grava

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Fetita de 12 ani din Anina, Caras- Severin, care sambata a fost lovita de un talhar pana a intrat in coma, a fost transferata, ieri, la Spitalul Judetean Timisoara. Medicii sunt rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire, copila avand leziuni foarte grave pe tot corpul. Anchetatorii care s-au ocupat de acest caz l-au retinut, ieri, pe Laurentiu M. (foto), un tanar de 22 de ani, suspectat ca ar fi batut-o pe fata. Tanarul, care a fugit imediat ce copila s-a prabusit la pamant, le-a spus p... (read more)


«Stau la lumina lampii de zeci de ani»

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

De 42 de ani, catunul vrancean Sesul cu Plopi e legat de lumea moderna printr-o carare de cativa kilometri lungime. Din 1967, de cand o alunecare de teren a distrus aproape tot satul, dar si drumurile de acces, opt oameni s-au luat in piept cu viata. Patru barbati si patru femei au refuzat sa paraseasca locul, chiar cu riscul de a se rupe total de lume. Batranii traiesc ca in urma cu zeci de ani, la lumina lampilor cu gaz sau a lumanarilor. Vrancenii afla ce se mai intampla in “lumea de af... (read more)


Romania, generatia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de baieti si fete

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

In ultimii trei ani, la nivel national, parintii au ales sa-si boteze bebelusii Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionut sau Stefan. Fetitele au primit prenume ca Maria, Elena, Ioana si, mai nou, Andreea si Alexandra, arata "Gandul".In Bucuresti, "top five"-ul se schimba. Bebelusii au fost declarati cu nume cu rezonanta occidentala sau latino-americana, inspirate dupa cele purtate de personaje internationale la moda." Gandul " a facut un "recensamant" pe baza informatiilor primite de la rep... (read more)


Unde se ridica masini in Brasov, Timisoara, Iasi, Oradea si Craiova?

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

O situatie deosebita este in Sibiu, unde masinile parcate neregulamentar sunt ridicate de municipalitate. Primaria a cumparat anul trecut un utilaj special, dotat cu toate sistemele necesare pentru a evita provocarea unor daune la autovehiculul ridicat, arata "Gandul".Locurile preferate de vanatoare sunt zona Primariei, Prefecturii, hotelurilor Aro Palace si Capitol, strazile Muresenilor si Nicolae Balcescu, bulevardul 15 Noiembrie. Rar, hingherii se abat si prin cartiere. Cele mai van... (read more)


Vacanta cu 49 de euro la Paralia sau cu 1.000 de euro in Senegal

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Oferte dintre cele mai pestrite la Targul International de Turism Holiday Market, care s-a inchis ieri seara la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Pentru cei cu bani putini, ofertele low-cost au pornit de la 49 de euro pentru o saptamana de cazare intr-o vila de trei stele la Paralia, iar cei cu dare de mana au fost imbiati cu vacante in Africa, la preturi de peste 1.000 de euro, informeaza "Gandul".Unele agentii au oferit reduceri de 15% pentru tarifele de cazare mai mari de 100 de ... (read more)


Harta locurilor unde pandesc piratii de masini

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Biserica de pe Calea Dorobanti, intersectia bulevardului Stefan cel Mare cu strada Lizeanu, in zona supermarket-ului, sunt doar doua locuri din Bucuresti unde actioneaza frecvent firmele care se ocupa de ridicatul masinilor parcate neregulamentar, potrivit cotidianului "Gandul".Rar, ridicarea masinilor se face la intamplare. Practic, e vorba de doua situatii. Prima se refera la zonele unde aproape ca nu exista locuri de parcare, supranumite de soferi "triunghiul Bermudelor", tocmai pen... (read more)


Fiul interlopului Caiac din Craiova, prins la volan desi avea permisul suspendat

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Fiul lui Mihai Parvu, zis Caiac, fost membru al lumii interlope din Craiova ucis in urma cu doi ani, este cercetat de politisti dupa ce a fost prins la volanul unui autoturism desi avea permisul de conducere suspendat, asupra sa oamenii legii gasind si o substanta care ar putea fi cocaina.Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, Cosmin Parvu (22 ani), din Craiova, a fost prins, la sfarsitul saptamanii trecute, la volanul unui autoturism, desi avea permisul... (read more)


Romanii ar putea scapa mai usor de datorii! Legea falimentului personal ar putea fi aprobata tacit de senatori

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Proiectul de lege care reglementeaza falimentul persoanelor fizice este pe cale sa fie aprobat tacit, luni, de catre Senat, dupa ce a primit azivul comisiei juridice, urmand sa fie trimis la Camera Deputatilor pentru analiza.O astfel de lege ar permite romanilor care nu-si mai pot plati datoriile la banci fie pentru ca au fost concediati sau pentru ca li s-au micsorat salariile, sa intre sub protectia tribunalului.Bancile nu vor mai putea astfel sa ii execute silit, iar datoriile vor putea fi re... (read more)


Niciunul dintre marile orase ale Romaniei nu are statii de epurare conforme UE

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Zilnic doua milioane de tone de ape uzate sunt evacuate neepurate in apele din lumea intreaga, iar in Romania peste 50 la suta din cantitatile de poluanti evacuate in receptorii naturali provin din marile aglomerari umane.Chiar daca in perioada 2005-2008 s-a inregistrat o reducere cu zece la suta a cantitatii de poluanti evacuati in receptori naturali, procentul de ape neepurate sau insuficient epurate ramane in continuare destul de mare.In prezent, niciunul dintre marile orase ale Romaniei nu a... (read more)


Opt medalii pentru studentii Universitatii din Bucuresti la un concurs international de matematica

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Studentii Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti au ocupat primele locuri la concursul de matematica South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (SEEMOUS), obtinand patru medalii de aur si cate doua de argint si bronz.Cele mai bune rezultate le-au obtinut Andrei Deneanu, Vlad Matei, Daniel Drimbe si Flavian Georgescu, care au cucerit patru medalii de aur. Radu Titiu si Oana Camburu au obtinut doua medalii de argint, iar Alexandra Munteanu s... (read more)


Sadeste un pom, pastreaza-te om!

Posted: 21 Mar 2010 03:00 PM PDT

Defrisarea padurilor este una din principalele probleme de mediu resimtite in Romania. Alunecarile de teren, desertificarea, precum si agravarea unor fenomene meteorologice sunt rezultatele defrisarii masive care a avut loc dupa anii '90 in padurile din tara noastra. Solutia pentru redresarea suprafetei sau protectia mediului o reprezinta plantarea unui numar cat mai mare de puieti, care va avea rolul de a proteja solul impotriva inundatiilor si a altor fenomene, dar si rolul de retinere a C... (read more)


Salarii nesimtite" la Ministerul Agriculturii. seful Directiei de Pescuit, 9000 de lei pe luna

Posted: 21 Mar 2010 11:58 PM PDT

Salarii mai mari decat ale ministrului si spor de conditii "vatamatoare". Salarii de-a dreptul nesimtite, ar spune probabil premierul Emil Boc. Se intampla in Ministerul Agriculturii, unde seful Directiei de Pescuit are aproape 9.000... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

15 tramvaie au fost blocate la intersecţia Bulevardului Timişoara cu Strada Braşov din Capitală

Posted: 22 Mar 2010 12:05 AM PDT

În această dimineaţă, linia tramvaiului 41 a fost blocată din cauza unui semafor care nu mai funcţiona.
Citește mai departe...



Profesorii, în grevă

Posted: 22 Mar 2010 12:47 AM PDT

Profesori fără catalog! Aşa începe, luni, seria protestelor comune declanşate de sindicaliştii din învăţământul preuniversitar. Dascălii nu mai trec în catalog notele şi calificativele elevilor. Joi nu se va preda la cursuri şi vor avea loc un miting şi un marş de protest, în Capitală. Dascălii sunt nemulţumiţi de reducerea veniturilor prin aplicarea Legii Unice de Salarizare şi de faptul că nu au fost consultaţi la elaborarea Legii Educaţiei, proiect lansat în dezbatere publică. Pentru lunile următoare, pregătesc acţiuni de protest şi confederaţiile Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia.


Un constănţean care şi-a obligat concubina să-l "înşele" cu un cal, condamnat la trei ani de închisoare

Posted: 22 Mar 2010 01:35 AM PDT

Marius Corcodel, în vârstă de 23 de ani, din comuna Tortoman, care şi-a forţat iubita să-l înşele cu un cal, a primit trei ani de închisoare.
Citește mai departe...



Romanii muncesc ca sclavii!Vezi aici ce drepturi ai daca stai peste program

Posted: 22 Mar 2010 01:47 AM PDT

stirileprotv.roCodul Muncii, in conformitate cu legislatia europeana, prevede ca timpul legal de munca este de opt ore pe zi si 40 de ore pe saptamana.


Doi tineri din Timiş furau maşini pe care le vindeau apoi la centre de colectare a fierului vechi

Posted: 22 Mar 2010 02:20 AM PDT

Furau maşini din Timişoara şi apoi le duceau la centre de colectare a fierului vechi! Poliţiştii de la Furturi de Auto au reuşit să prindă doi hoţi. Unul dintre ei s-a dovedit că este dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare.
Citește mai departe...



"Pescuit la copca" pe sosea! Vezi de unde se ridica masinile!

Posted: 22 Mar 2010 02:32 AM PDT

stirileprotv.roUn milion de masini inmatriculate + un milion de masini aflate in tranzit si doar o jumatate de milion de locuri de parcare amenajate disponibile in spatiile publice - inclusiv parcarile de resedinta. Adica, un singur loc de parcare pentru 4 masini.


40.000 de maşini au fost ridicate în Capitală, în 2009. Vezi harta locurilor de ''parcare'' periculoase

Posted: 22 Mar 2010 03:00 AM PDT

Oricât ar fi de aglomerat, gândiţi-vă de două ori înainte de a vă parca maşina într-un loc nepermis. Sau măcar aruncaţi un ochi pe harta locurilor de unde se ridică cel mai des maşini, dacă nu vreţi să riscaţi să plătiţi între 500 şi 1000 de lei pentru a vă recupera
Citește mai departe...



Capitala nu oferă niciun loc de muncă absolvenţilor de facultate, potrivit ANOFM

Posted: 22 Mar 2010 03:12 AM PDT

Au vrut să îşi asigure un viitor mai bun făcând mari sacrificii financiare şi urmând cursurile unei universităţi din România.
Citește mai departe...



ÎPS Ioan Selejean: Românii din Harghita, Covasna, Mureş sunt supuşi maghiarizării

Posted: 22 Mar 2010 03:20 AM PDT

Aproximativ o mie de români din aşa-zisul Ţinut Secuiesc au participat sâmbătă, la Topliţa, la o adunare a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, consacrată "reafirmării fiinţei noastre naţionale".
Citește mai departe...



Angajaţii Oficiului de Cadastru din Botoşani acuzaţi de furt

Posted: 22 Mar 2010 03:20 AM PDT

Fraudă de proporţii la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani unde mai mulţi funcţionari sunt bănuiţi că timp de un an de zile au furat câteva zeci de mii de lei din încasările pe care trebuia să le aibă instituţia.
Citește mai departe...



Concedierile făcute de Bechtel, ilegale

Posted: 22 Mar 2010 03:42 AM PDT

Concedierea colectivă a celor 1.900 de muncitori de către Bechtel s-a făcut fără respectarea procedurilor legale, existând posibilitatea ca instanţa să poată anula decizia."În urma controlului desfăşurat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, săptămâna trecută, la compania Bechtel, am constatat că decizia a fost luată fără o consultare ca la carte cu sindicatele, iar argumentele economice invocate de reprezentanţii companiei drept motiv al concedierii colective nu a fost îndeajuns de bine susţinut. Prin urmare, procedura concedierii colective conţine vicii care pot atrage anularea ei în instanţă", a declarat luni directorul ITM Cluj, Emilian Roşca, într-o conferinţă de presă. Potrivit acestuia, angajatorul avea obligaţia de a furniza partenerilor de dialog social informaţii relevante cu privire la criteriile reale avute în vedere şi cele prevăzute în contractele colective de muncă, pentru stabilirea ordinii prioritare la concediere. "Din documentele verificate reies informaţii contradictorii cu privire la dialogul purtat cu sindicatele, de unde deducem că angajatorul nu a avut intenţia şi preocuparea reală de a găsi o soluţie", a spus Roşca, oficialul adăugând că angajatorul nu a putut evidenţia care sunt elementele tehnico-economice în baza cărora s-a făcut disponibilizarea. De asemenea, au fost eliminate din raport susţinerile reprezentantului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România cu privire la plata restanţelor până în aprilie 2010 şi deschiderea finanţării începând cu aceeaşi lună pentru anul în curs. De asemenea, Cartel Alfa va acţiona în instanţă compania Bechtel pentru anularea deciziei de concediere colectivă a celor 1900 de muncitori, în cazul în care nu va accepta soluţiile propuse de sindicate. "Miercuri avem o nouă rundă de negocieri şi dacă nu acceptă propunerile noastre îi dăm în judecată. Avem mandat de la cei pe care îi reprezentăm să nu acceptăm în nici un caz concedierea colectivă, nici un muncitor român nu va merge acasă", a spus luni Grigore Pop, preşedintele Cartel Alfa Cluj, la care este afiliat sindicatul angajaţilor Bechtel. Pop a mai explicat că Bechtel a refuzat să le pună la dispoziţie anumite acte pe care le-au cerut, din care să reiasă valoarea lucrărilor viitoare şi numărul de posturi necesare. Grigore Pop a explicat că există soluţii pentru ca muncitorii români să nu fie puşi pe liber, dar Bechtel nu vrea să le accepte. Următorul tronson care trebuie executat va avea zece kilometri lungime şi se va întinde între Turda şi Câmpia Turzii.


În localitatea mureşeană Brâncoveneşti, şoferii trebuie să ocolească o groapă adâncă de doi metri

Posted: 22 Mar 2010 04:17 AM PDT

Atenţie şoferi. Groapă în asfalt, adâncă de doi metri. Asfaltul s-a surpat în localitatea Brâncoveneşti, pe drumul naţional 15, drum ce leagă Reghinul de Topliţa. Asta, chiar dacă porţiunea de drum a fost reparată în urmă cu aproape doi ani şi încă se află în garanţie.
Citește mai departe...


Revoluţionarii pichetează luni Parchetul General şi Ministerul Justiţiei

Posted: 22 Mar 2010 04:19 AM PDT

Reprezentanţi ai Memorialului Revoluţiei din Timişoara şi ai Asociaţiei 21 Decembrie au anunţat că vor organiza, luni, două pichete, la Parchetul General şi Ministerul Justiţiei, pentru a protesta faţă de tergiversarea dosarului Revoluţiei.
Citește mai departe...



UNSAR cere autorităţilor ca asigurările de viaţă cu maturitate de peste 10 ani să fie deductibile

Posted: 22 Mar 2010 04:33 AM PDT

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România solicită autorităţilor introducerea deductibilităţii pentru asigurările de viaţă cu maturitate de peste 10 ani, exclusiv asigurările de viaţă ataşate creditelor, în limita a 400 euro/an atât pentru angajat, cât şi
Citește mai departe...



Nu e minciuna! S-a lansat programul "Rabla" pentru pescari!

Posted: 22 Mar 2010 04:51 AM PDT

stirileprotv.roRomanii amatori de pescuit au sansa sa sfideze criza economica si sa plece in vacante cu seturi noi de scule. Pentru pescari a fost lansat programul Rabla.


ITM Cluj: Concedierea colectivă iniţiată de Bechtel nu a respectat procedura impusă de lege

Posted: 22 Mar 2010 05:16 AM PDT

Compania Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, nu a respectat procedura impusă de lege în ceea ce priveşte iniţierea concedierii colective a circa 1.
Citește mai departe...



Autostrada Soarelui, loc de promenadă pentru oi. VEZI IMAGINI

Posted: 22 Mar 2010 05:40 AM PDT

Oi pe Autostrada Soarelui. Imaginile au fost surprinse de un şofer care aştepta ca turma să traverseze şoseaua.
Citește mai departe...



Boc: Dascălii buzoieni vor primi majorarea salarială de 17%

Posted: 22 Mar 2010 05:55 AM PDT

Bani pentru salarii. Profesorii buzoieni care nu au primit încă majorarea de 17% o vor primi în perioada următoare, a anunţat Emil Boc.
Citește mai departe...



Emil Boc a acordat sporul de 17% tuturor profesorilor

Posted: 22 Mar 2010 06:06 AM PDT

Premierul Emil Boc a dat dispoziţie ca salariile profesorilor buzoieni, care sunt în grevă de aproape două săptămâni, să fie majorate cu 17%, potrivit Legii Unice de Salarizare."Trebuie să găsim o soluţie echilibrată, cu respectarea cadrului legal, dar prin care toţi profesorii să aibă, repet, încă o dată, pornind de la vechime şi cadrele aferente, un tratament corect, pe care să îl aplicăm tuturor bugetarilor, inclusiv profesorilor din acest moment. Am dat dispoziţie ca la Buzău, dacă au fost profesori care n-au primit majorare de 17%, care au primit-o toţi profesorii din ţara aceasta, să facă alocaţii suplimentare de bani, să primească. In rest, dacă mergem pe principiul că, cine a câştigat, imediat aplicăm hei-rup-ismul şi luăm bani din altă parte? Că bani nu sunt mai mulţi! Economia încă nu ne produce mai mult decât ne dă. Să ştiţi că e foarte simplu pentru primul-ministru să spună: dublăm salariile de mâine. Este foarte simplu să fac asta. Credeţi că asta se va regăsi în practică în dublarea salariilor? Va veni sfârşitul lunii şi se va vedea că nu vin banii, că atâtea sunt încasările la buget, după cât putem. Ne întindem cât ne este plapuma astăzi", a declarat Emil Boc la Radio România Actualităţi. Premierul a oferit mai multe detalii referitoare la salariile cadrelor didactice."O problemă este este legată de aplicarea unor sentinţe judecătoreşti cu privire la sporul de 50% pentru cadrele didactice. Din cei 50% bani pentru profesori, vreau să ştiţi că 17% majorare se aplică deja pentru toţi profesorii din România. Deci cânnd a fost majorarea propusă cu 50%, 17 deja se aplică pentru toţi. A mai rămas de dat 33%. Pentru acei 33%, nu au fost resurse financiare s=C4=83 se dea aceşti bani, însă unii prin instanţă au câştigat plus 33%, alţii au pierdut prin instanţă plus 33%. Şi azi, în România, avem categorii de profesori care au salariul cu 50% majorat, alţii majorat doar cu 17%. Şi aici trebuie să găsim un numitor comun, un numitor comun de aplicare a legii, la fel pentru toţi. Acesta esta cazul de la Buzău, de exemplu, unde şi-au plătit al 13-lea salariu imediat de la începutul anului, deşi trebuia să partajeze pe mai multe luni plata celui de-al 13-lea salariu. S-au plătit salarii cu 50% majorate, deci banii alocaţi erau doar 17% pentru toţii şi evident că acum nu mai sunt banii pentru că fondul pe trimestrul unu s-a epuizat", a mai spus Emil Boc. Şcolile din judeţul Buzău au rămas închise pentru elevi şi luni. Dascălii buzoieni se află în a doua săptămână de proteste. Peste două mii de cadre didactice au iesit în stradă să-şi spună nemulţumirile.


Circa 780 de salariaţi ai CFR Călători vor primi din 1 aprilie deciziile de concediere

Posted: 22 Mar 2010 06:30 AM PDT

La CFR Marfă au fost disponibilizaţi, începând cu 8 martie, aproximativ 4.800 de angajaţi, iar din luna mai alte 600 de posturi vor fi desfiinţate la CFR Infrastructură.
Citește mai departe...



Hidrologii anunţă debite mari pe Dunăre în aprilie şi, cel mai probabil, cod portocaliu

Posted: 22 Mar 2010 07:03 AM PDT

Chiar dacă vremea s-a încălzit, România nu a scăpat de de inundaţii. Hidrologii avertizează că în lunile următoare, mai multe zone ale ţării vor fi lovite de viituri.
Citește mai departe...



Fraudă masivă la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Botoşani

Posted: 22 Mar 2010 07:09 AM PDT

Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie şi conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în cazul unor presupuse fraude produse de funcţionarii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani. Sesizarea a fost făcută după ce, în urma unor verificări, prefectul a constatat că o mare parte din avizele eliberate contra-cost de OCPI în vederea obţinerii autorizaţiilor de construcţii emise de primării nu erau înregistrate. Verificarea a fost făcută în urma unei încrucişări a documentelor emise de primăriile din cele 78 de unităţi teritorial - administrative din judeţ şi cele emise de OCPI. Prin sondaj au fost verificate circa 10% din totalul celor aproximativ 10.000 de autorizaţii de construcţii emise de primăriile din judeţ în perioada iunie 2006- iunie 2009. "S-a constatat că în proporţie de 80% avizele acordate planurilor topografice nu sunt evidenţiate în registrele de evidenţă şi, având în vedere că aceste registre conţin numărul şi data chitanţei, care atestă încasarea tarifului pentru serviciul furnizat, s-a concluzionat că este posibil că, în aceeaşi proporţie, tarifele plătite de beneficiari nu au fost încasate şi nu au fost înregistrate ca venit de către OCPI", a declarat Roman.


Pericol pe Dunare in aprilie si cod portocaliu de inundatii!

Posted: 22 Mar 2010 07:17 AM PDT

stirileprotv.roDunarea va avea un debit de circa 12.700 de metri cubi pe secunda in a doua jumatate a lunii aprilie, sustin hidrologii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor. Zonele riverane ale fluviului se vor afla sub cod galben sau portocaliu.


Pensionarii vor picheta vineri Guvernul pentru a cere neimpozitarea pensiilor mai mici de 1.800 lei

Posted: 22 Mar 2010 07:23 AM PDT

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România vor picheta pe 26 martie prefecturile din toate judeţele ţării şi Guvernul, între orele 10:00 şi 12:00, pentru a cere scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici decât salariul mediu
Citește mai departe...



Primarul din Odobeşti este acuzat că l-a lovit pe casierul primăriei. VEZI VIDEO

Posted: 22 Mar 2010 07:53 AM PDT

Primarul din Odobeşti a fost filmat în timp ce îl lovea pe unul dintre angajaţii instituţiei. Imaginile au fost înregistrate în urmă cu un an, însă abia acum victima edilului a decis să le facă publice.
Citește mai departe...



Criza din spitalele de stat pe placul patronilor de clinici private

Posted: 22 Mar 2010 07:53 AM PDT

stirileprotv.roRomanii vor plati in acest an 420 milioane euro pentru servicii medicale in sistemul privat de sanatate, cu 13% mai mult decat in 2009, iar in 2012 vor ajunge sa scoata din buzunare si mai mult - peste 600 de milioane de euro!


O familie din Medgidia a şantajat sexual o tânără

Posted: 22 Mar 2010 08:38 AM PDT

Un cuplu din Medgidia a fost reţinut de poliţiştii din Ialomiţa, cei doi soţi fiind acuzaţi că şantajau sexual o tânără din comuna ialomiţeană Movila.
Citește mai departe...



Directorii din ministerul Agriculturii îl concurează la salariu pe ministru

Posted: 22 Mar 2010 09:50 AM PDT

N-avem recolte cu care să ne mândrim, nici proiecte ambiţioase, prin care să atragem fonduri europene, dar ne putem lăuda cu salariile frumuşele ale unor angajaţi din Ministerul Agriculturii. Culmea, sunt tocmai şefii direcţiilor care lucrează cu bani europeni.
Citește mai departe...



Românii care nu-şi pot plăti datoriile pot scăpa de executarea silită

Posted: 22 Mar 2010 10:10 AM PDT

Românii ar putea scăpa mai uşor de povara datoriilor. Proiecul legii falimentului persoanelor fizice a fost aprobat tacit de senatori şi va fi trimis deputaţilor, care vor avea ultimul cuvânt asupra documentului.
Citește mai departe...



CFR-iştii, atenţionaţi să renunţe la salariile câştigate în instanţă

Posted: 22 Mar 2010 10:27 AM PDT

Vreţi să vă păstraţi serviciul? Renunţaţi la măririle de salarii şi primele câştigate în instanţă. Aceasta sugestie le este făcută angajaţilor CFR chiar de către conducerea companiei.
Citește mai departe...



ANSVSA speră ca România să obţină de la CE statutul de zonă liberă de pestă porcină

Posted: 22 Mar 2010 10:55 AM PDT

ANSVSA a pornit o campanie de informare privind pesta porcină. Potrivit specialiştilor, dacă după şase luni de la ultimul animal vaccinat nu mai apare nici un caz de pestă porcină clasică, România poate solicita CE obţinerea statutului de zona liberă de pestă porcină clasică.
Citește mai departe...



Protest extrem: Profesorii nu mai trec notele în catalog!

Posted: 22 Mar 2010 11:03 AM PDT

Nemulţumiţi că lefurile lor au scăzut odată cu aplicarea Legii unice a salarizării, majoritatea dascălilor din ţară nu mai trec notele elevilor în cataloage. Cadrele didactice vin la şcoală, ţin orele, dar evaluările elevilor le consemnează în agendele proprii. Dascălii sunt hotărâţi să nu scrie nimic în cataloage până când nu vor avea un răspuns favorabil din partea guvernului. Aceasta este doar prima acţiune din calendarul protestelor anunţate de federaţiile sindicale din educaţie. Joi, pe 25 martie, sindicaliştii din învăţământ vor organiza în Capitală un miting şi un marş de protest , iar în iunie vor să declanşeze greva generală.


Profesorii buzoieni, în stradă

Posted: 22 Mar 2010 11:06 AM PDT

La Buzău, dascălii şi-au strigat nemulţimirile în stradă. Peste două mii de cadre didactice s-au strâns pe platoul din faţa Primăriei şi au scandat lozinci împotriva Executivului. Rând pe rând, învăţători, profesori şi lideri de sindicat au dezaprobat public nepăsarea Guvernului faţă de dascăli. În judeţul Buzău, protestele profesorilor au început săptămâna trecută, când elevii au fost trimişi acasa.


In loc de prime au primit decizii de disponibilizare

Posted: 22 Mar 2010 11:12 AM PDT

Paştele vine pentru unii români cu decizii de disponibilizare, în loc de prime. 250 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului din Oltenia au primit, azi, hârtiile care atesta desfacerea contractelor individuale de muncă. Majoritatea celor disponibilizaţi sunt persoane care mai aveau doi ani până la pensie.Toţi aşteaptă ca viitoarea companie energetică Electra sa le ofere soluţia salvatoare.


Papornite si sacose fara numar! Asa se intorc romanii din strainatate

Posted: 22 Mar 2010 11:13 AM PDT

stirileprotv.roSarbatorile de Paste ii aduc acasa pe cei care muncesc pe meleagurile italiene sau spaniole.Primii dintre ei au si inceput sa vina. Vestea proasta este ca banii lor sunt mai putini ca niciodata.


Daniel Funeriu: Ministerul are bani pentru salarii. Calcule greşite pentru profesorii din Buzău

Posted: 22 Mar 2010 11:13 AM PDT

Ministerul Educaţiei are bani pentru acoperirea salariilor, iar dascălii sunt rugaţi să îşi facă treaba şi să nu răspundă apelului de a nu mai trece notele în catalog.Este mesajul ministrului Daniel Funeriu care subliniază că profesorii nu au motive să se teamă că nu-şi vor primi lefurile. Cât despre cei de la Buzău, ministrul susţine că în ştatele lor de plată, calculele s-au făcut greşit. 


E oficial: Dezastru economic în 2009

Posted: 22 Mar 2010 11:14 AM PDT

Institutul Naţional de Statistică confirmă oficial dezastrul economic pe care l-a traversat România pe parcursul anului trecut. Potrivit datelor statistice, 2009 a fost un an cu minusuri pe toata linia, un an pe care ţara noastră l-a încheiat cu o scădere economică mai severă decât a întregii Uniuni Europene. La nivelul Uniunii Europene scăderea economică a fost in 2009 de 4,2 la sută.


Profesorii, in greva! Refuza sa mai treaca note in catalog

Posted: 22 Mar 2010 11:27 AM PDT

stirileprotv.roNiciun copil din Romania nu a mers luni acasa cu vreun 10 in catalog. Profesorii le-au tinut tuturor lectia despre greva japoneza si i-au anuntat ca nu vor mai trece nicio nota in carnet. Asteapta ca Guvernul, corigent la salarizare, sa faca ceva.


Transhumanta de Paste: cinci zile din Teleorman pana in Bucuresti

Posted: 22 Mar 2010 11:36 AM PDT

stirileprotv.roVine Pastele, iar mieii zburda liberi inspre Bucuresti. Zeci de turme au pornit la pas, de o saptamana, iar cei mai harnici dintre ciobani au ocupat deja campurile de langa soseaua de centura.


Prima de Paste la romani: o pijama, o masa la restaurant sau un salam!

Posted: 22 Mar 2010 12:04 PM PDT

stirileprotv.roIn functie de domeniul in care lucrati, cam asta ar putea sa va aduca Iepurasu daca, desigur, patronul este cat de cat generos. Sa nu uitam ca mii de firme sunt in pragul falimentului si nici cei de la stat nu o duc mai bine.


Şi tu poţi salva o viaţă! Donează sânge!

Posted: 22 Mar 2010 12:17 PM PDT

Sângele poate salva vieţi! Când pe patul de spital ajung rude sau prieteni, colegi de serviciu sau vecini, românii se mobilizează să doneze sânge. E nevoie, însă, de mai mult. Spitalele din România se confruntă zilnic cu lipsa lichidului vital, o situaţie pe care numai noi o putem schimba.Cei care doresc să donze sânge şi să salveze, astfel, viaţa unui seamăn, o pot face zilnic, la centrele de transfuzii.


Functionarii publici ies in strada

Posted: 22 Mar 2010 12:20 PM PDT

mm Membrii Sindicatului "Primus" din Campulung vor organiza, pe data de 25 martie, intre orele 11-12, un protest. Sindicalistii sunt nemultumiti de legea salarizarii si de legea pensionarii, de nerespetarea Legii 330/2009 de catre functionarii Agentiei de Prestatii Sociale Arges.


Români, NU mai poluaţi râurile!

Posted: 22 Mar 2010 12:24 PM PDT

Lipsa de educaţie dăunează grav sănătăţii, apelor, şi implicit, nouă, tuturor. Există din ce în ce mai mulţi români care tratează râurile drept gropi de gunoi. Un exemplu este râul Arieş unde, pe kilometri întregi, apa nu se mai vede din cauza deşeurilor. Administraţia Naţională Apele Române spune că amenzile nu au niciun efect şi nu pot ţine loc de educaţie. 


România ar putea fi sancţionată în problema adopţiilor internaţionale

Posted: 22 Mar 2010 01:06 PM PDT

Dezbatere cu final indecis pe tema adopţiilor internaţionale. Comisia de Petiţii din Parlamentul European a luat în discuţie o plângere la adresa României şi ar fi urmat să decidă închiderea sau continuarea cazului, însă dezbaterile se prelungesc şi marţi. La rândul său, Comisia Europeană sugerează că România ar trebui să-şi reconsidere poziţia în privinţa adopţiilor internaţionale.  


Peste 250.000 de români, cu sporuri ilegale

Posted: 22 Mar 2010 01:09 PM PDT

Spor de reîntoarcere din concediu, spor de zâmbet sau pentru condiţiile penibile de muncă - peste 250.000 de români ştiu cum se traduc aceste sporuri în bani.
Citește mai departe...



Ce se întâmplă cu adopţiile internaţionale?

Posted: 22 Mar 2010 01:12 PM PDT

Suspendarea adopţiilor internaţionale, din 2001, a fost cerută chiar de Parlamentul European. Euro-aleşii erau scandalizaţi că înfierea unui copil din România se transformase într-o afacere. Sistemul lăsa loc abuzurilor şi chiar traficului de copii. Interzicerea adopţiilor internaţionale a fost aplaudată, dar a stârnit şi un val de nemulţumiri. Despre adopţii discută şi Mihai Constantin cu invitaţii săi la "Tema Zilei: Alina Anghilina - consilier juridic la Oficiul Roman pentru Adoptii şi cu preşedintele Asociaţiei Pro Adopţia.  


Gestionarea deseurilor, metoda norvegiana

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Rudolf Meissner, director in primaria din Stavanger, ii invata pe romani cum sa scape de gunoi. Autoritatile locale din Medias, judetul Sibiu, deruleaza un proiectpilot de gestionare a de seurilor, finantat cu un milion de euro de Guvernul Norvegiei. Prezent la Medias pentru a oferi consultanta partii romane, Rudolf Meissner, directorul pe probleme de management al deseurilor din orasul norvegian Stavanger, a declarat ca tara sa a rezolvat aceasta problema in decurs de zece ani. In prezent... (read more)


Tu ce spaga ai dat la preot?

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Dezvaluirile facute, ieri, de Libertatea privind taxele practicate de preoti au starnit numeroase comentarii. Iata ce spun cativa dintre cititorii care s-au lovit de “birurile crestinesti”: ... (read more)


Doar 6 "plinuri" pe luna!

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Daca nu au fost atenti la intrarea in benzinarii, mai exact la panourile unde sunt afisate preturile carburantilor, soferii care au avut nevoie saptamana trecuta de “un plin” au suferit un soc in fata casierilor. Si asta, pentru ca pretul benzinei a trecut, la multe statii, pragul de 5 lei/litru. Potrivit Eurostat, un roman cu un salariu mediu nu-si perimte decat 321 de litri de benzina pe luna, adica sase “plinuri”! Carburantii sunt atat de scumpi in tara noastra in rap... (read more)


L-au prins pe asasinul de la Siret, dar i-au dat drumul

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Leonid Zaporojet, unul dintre autorii dublului asasinat de la Siret, a fost “saltat” de politistii suceveni, la cateva ore de la crima. Dupa ce i-au prelevat probe ADN, oamenii legii i-au intocmit dosar penal pentru trecerea frauduloasa a frontierei si l-au eliberat. Abia cand au obtinut rezultatele probelor de la locul crimei, politistii si-au dat seama ca ucigasul le-a scapat printre degete. Acesta a fost retinut saptamana trecuta, in Ucraina.... (read more)


Barbatul abandonat la Municipal: «M-au batut cu drugi din fier»

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Dupa ce s-a trezit din coma, Emil Badescu, zis “Emil a lu' Jana” (39 de ani), i-a acuzat pe Stefan Raiciu, zis “Fane Litrasu'” (53 de ani), si pe fiul acestuia, Costel Constantin (25 de ani), zis “Mucea”, ambii din Chiajna, Ilfov, ca l-au batut si torturat. “Litrasu' si fiu-su, Mucea, m-au tocat cu drugi din fier”, le-a spus Emil politistilor de la Omoruri si procurorilor bucuresteni. In timp ce Mucea e cautat, Litrasu' a fost arestat, ieri, pentru... (read more)


MECTS: Procesele profesorilor vizeaza angajatorul, adica scoala, autoritatea locala sau inspectoratul

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizeaza ca procesele prin care profesorii au vrut sa recupereze restantele salariale conform Legii 221/2008 au inceput inca din 2009, in perioada mandatului Ecaterinei Andronescu si vizeaza angajatorul, adica scoala, autoritatea locala sau inspectoratele." Sunt procese din 2009, din perioada ministrului Ecaterina Andronescu. Profesorii au dat in judecata scolile, inspectoratele, autoritatile locale, adica institutiile care i-au angajat ", a precizat, luni ... (read more)


Din Granarul Europei, Romania a ajuns codasa la agricultura

Posted: 22 Mar 2010 03:20 PM PDT

stirileprotv.roNoile statistici oficiale arata ca denumirea de Granar al Europei nu ni se mai potriveste demult. Practic suntem pe ultimul loc in UE la agricultura. Dintr-un hectar scoatem mai putin grau, porumb si cartofi decat vecinii nostri.


Un băieţel şi mama lui au ajuns la spital după ce au fost bătuţi cu lanţul

Posted: 22 Mar 2010 09:47 PM PDT

Agresorul este fiul vitreg al femeii şi va fi acuzat de vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului.
Citește mai departe...



Un tânăr era să se înece după ce s-a răsturnat cu o barcă pneumatică în Portul Mangalia

Posted: 22 Mar 2010 10:18 PM PDT

Bărbatul a stat mai puţin de zece minute în apă şi a fost salvat de Poliţia de Frontieră.
Citește mai departe...



Niciun comentariu: