Stiri Noi - Stiri din Romania Online

Stiri Noi - Stiri din Romania Online


Averea lui Honorius Prigoană doar acţiuni la firme

Posted: 05 Jan 2010 11:39 AM PST

 Honorius PrigoanaCandidatul PDL Honorius Prigoană deţine, conform declaraţiei de avere depuse la ANI în contextul candidaturii sale pentru un post de deputat, doar ceasuri şi obiecte de artă de 75.000 de euro şi acţiuni în companii, el neavând case, maşini sau sume importante în conturi.

Conform documentului, Prigoană nu are nicio casă şi nicio maşină, toată averea lui reprezentând-o ceasurile de 25.000 de euro şi obiectele de artă de 50.000 de euro .

Prigoană are în cele câteva conturi mai puţin de 20.000 de lei şi puţin peste 700 de dolari americani.

El are însă acţiuni în 35 de firme, majoritatea făcând parte din holdingul familiei sale, Rosal. La una dintre acestea, Rosal Group LLC Chicago, Prigoană deţine trei sferturi din acţiuni, cotate la 1,5 milioane de dolari.

Prigoană a şi împrumutat câteva dintre firmele la care este acţionar, suma totală acordată celor cinci firme fiind de peste 700.000 de lei.

Honorius Prigoană are însă şi datorii, el având de returnat unor instituţii financiare româneşti şi străine mai mult de 70.000 de euro.

În anul fiscal 2008, Honorius Prigoană a avut venituri de aproape 230.000 de lei în calitate de consilier sau consilier de management al unor firme din grupul controlat de el şi familia sa, alţi aproape 120.000 de lei fiind câştigaţi de el din “drepturi de autor” cedate în favoarea firmei Etno Folclor Media SRL, firma care deţine postul Etno TV şi care este controlat de familia sa.

Honorius Prigoană a mai primit, în anul fiscal trecut, aproape jumătate de milion de lei ca dividende din firmele la care este acţionar.

Honorius Prigoană candidează, din partea PDL, pentru postul de deputat în Colegiul 1 din Capitală, loc rămas vacant după ce fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a primit avizul pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al BNR, fotoliul de deputat câştigat de el rămânând astfel vacant.


Google lanseaza telefonul mobil Nexus One

Posted: 04 Jan 2010 11:59 PM PST

Google Nexus OneGoogle se extinde pe piaţa telefoniei mobile de ultimă generaţie. Compania care deţine celebrul motor de căutare online lansează, astăzi, primul său telefon mobil, numit Nexus One.
Telefonul, conceput de compania taiwaneză High Tech Computer, constituie un pas înainte în domeniu.

Google intenţionează să vândă produsul direct consumatorilor, care nu vor mai fi nevoiţi să se aboneze exclusiv la un anumit serviciu de telefonie mobilă.

Nexus One va costa 530 de dolari. Potrivit specialiştilor, smartphone-ul are viteză de procesare foarte mare şi cameră foto performantă. Nexus One este dotat cu touchscreen de mare rezoluţie, este mai subţire decât iPhone şi cântăreşte 130 de grame. Pentru cei care nu doresc touchscreen, va exista opţiunea voce-text.


Niciun comentariu: