Stirile din economie

Stirile din economie


Universitatile romanesti, pe ultimul loc in topurile online

Posted: 15 Feb 2010 11:48 PM PST

Universitatile romanesti se afla la coada clasamentelor mondiale nu doar din punctul de vedere al performantelor stiintifice, ci si din perspectiva vizibilitatii pe internet, informeaza "Gandul".
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Bunicii, responsabili de obezitatea copiilor

Posted: 15 Feb 2010 11:52 PM PST

Copiii de care bunicii lor au grija cu regularitate se confrunta cu un risc de obezitate considerabil mai mare, comparativ cu micutii ingrijiti de parinti sau de bone, potrivit unui studiu britanic, publicat recent in Journal of Obesity, potrivit Mediafax.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Key People si-a dublat numarul de vizitatori unici si lanseaza o noua versiune

Posted: 16 Feb 2010 02:52 AM PST

Cea mai mare comunitate online de business 100% romaneasca, Key People, a atras in ianuarie peste 25.000 de vizitatori unici, de doua ori mai multi fata de luna anterioara. Comunitatea lanseaza o versiune imbunatatita, in care cateva mii de oameni de afaceri importanti din Romania, membri ai Key People, pot sa interactioneze mai usor.

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Bancile vor fi obligate sa elimine comisionele de rambursare anticipata

Posted: 16 Feb 2010 11:53 PM PST

Bancile vor fi obligate sa foloseasca formule de calcul a dobanzii pentru toate creditele aflate in sold si sa intocmeasca acte aditionale la contractele actuale in termen de 90 de zile de la 11 iunie, data in care va intra in vigoare noul act normativ, potrivit realitatea.net.

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Tot mai multi romani isi muta conturile in bancile din strainatate

Posted: 17 Feb 2010 12:01 AM PST

Tara noastra nu a fost mai atractiva in 2009 nici pentru straini. Acestia si-au diminuat numerarul si depozitele detinute la noi in tara cu peste 40%, de la 9,4 miliarde la 5,6 miliarde de euro, potrivit realitatea.net.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Institutul Cantacuzino cere Ministerului Sanatatii sa ii permita sa produca vaccinuri pana la obtinerea noii licente

Posted: 17 Feb 2010 12:03 AM PST

Directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel, a cerut Ministerului Sanatatii prelungirea termenului pentru retehnologizarea liniilor de fabricatie pana la sfarsitul lui 2010, potrivit realitatea.net.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Cutremur de 6,7 grade in largul Coreei de Nord si Rusiei

Posted: 17 Feb 2010 10:57 PM PST

Un puternic cutremur cu o magnitudine de 6,7 grade s-a produs joi, in largul zonei de la frontiera dintre Coreea de Nord si Rusia, fara informatii imediate privind eventualele distrugeri, au anuntat seismologii Institutului american de geofizica (USGS), potrivit Mediafax.

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Cum face rost guvernul de bani ieftini? Uita sa isi plateasca datoriile la firme

Posted: 17 Feb 2010 11:05 PM PST

Guvernul a gasit metoda ideala de a face rost de bani fara efort si aproape gratis. Uita sa isi plateasca datoriile catre firme, spun specialistii in fiscalitate, pentru DailyBusiness.ro. In paralel, tot statul extinde la maxim controalele fiscale.

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

O femeie si fiica sa au fost gasite impuscate in localitatea suceveana Siret

Posted: 17 Feb 2010 11:14 PM PST

O femeie in varsta de 39 de ani si fiica sa de sase ani au fost gasite impuscate in localitatea Siret din judetul Suceava. Trupurile neinsufletite au fost descoperite de catre sotul femeii, care a sunat la 112, potrivit realitatea.net.

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

O gravida de 25 de ani si 240 kg a fost trimisa de la Craiova la Bucuresti, in lipsa unei mese de operatie rezistente

Posted: 17 Feb 2010 11:24 PM PST

O gravida care cantareste 240 de kg, din localitatea Draghiceni Olt, a fost transferata, miercuri, de la Spitalul Judetean din Craiova la Spitalul Municipal din Bucuresti, pentru ca medicii craioveni s-au temut ca masa de operatie de care dispuneau ar fi cedat sub greutatea pacientei, potrivit realitatea.net.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Temperaturile continua sa cresca, insa duminica vine din nou frigul

Posted: 17 Feb 2010 11:39 PM PST

Vremea se incalzeste de la o zi la alta pentru ca circulatia atmosferica dinspre sud aduce in continuare peste tot sud-estul Europei aer cald dinspre nordul Africii. Valorile nocturne vor deveni pozitive in cea mai mare parte a tarii atingand chiar si 7-8 grade, iar maximele vor urca sambata si la 15-16 grade. De duminica vine din nou frigul. O noua masa de aer rece va scadea din maxime si 6-7 grade. Nici precipitatiile nu vor lipsi.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Start in Programul "Rabla'' 2010

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Posesorii de autovehicule, persoane fizice si persoane juridice, care au in curte sau in fata blocului o masina veche de care vor sa scape, dar vor sa-si achizitioneze una noua, se pot inscrie in Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National 2010. Initial, data lansarii Programulul Rabla a fost stabilita pentru 20 februarie, insa termenul a fost devansat, astfel incat acesta a demarat ieri.Vouchere transmisibile Pentru 2010, prima de casare in cadrul Programului...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A inceput vanatoarea de rable: Cu falimentul la usa, dealerii auto spera ca romanii sa le gaseasca

Posted: 18 Feb 2010 11:38 PM PST

Dacia Logan la 3700 de euro, Chevrolet Spark de la 2.940 euro, Renault Clio la 6200 de euro, noul Volkswagen Polo la 7999 euro, sunt doar cateva din ofertele speciale lansate de dealerii auto prin noul program Rabla. Vor reusi oare sa atraga clienti? Potrivit analistilor chestionati de DailyBusiness.ro, pe fondul crizei, balanta inclina spre asteptari mai degraba pesimiste.
 

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Femeia de 240 kilograme care a nascut joi, supravegheata la Terapie Intensiva

Posted: 18 Feb 2010 11:56 PM PST

Femeia de 240 de kilograme care a nascut, in urma cu o zi, la Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si fetita ei se simt bine, sunt stabile, dar mama este inca la Terapie Intensiva, sub atenta monitorizare, deoarece riscurile nu sunt inca eliminate, potrivit Mediafax.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Legea unica de salarizare taie din lefuri

Posted: 19 Feb 2010 12:01 AM PST

Bugetarii au pierdut bani la salariile pe luna ianuarie. Legea unica a salarizarii a taiat din lefurile romanilor, desi seful executivului a dat asigurari in nenumarate randuri ca acest lucru nu se va intampla. In unele cazuri, veniturile angajatilor de la stat au scazut si cu 400 de lei, potrivit realitatea.net.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Top 10 cei mai periculosi conducatori auto in functie de profesia exercitata

Posted: 19 Feb 2010 12:06 AM PST

Avocatii si judecatorii, desi sunt adevarati experti in legislatie, nu sunt la fel de buni in ceea priveste respectarea codului rutier, clasandu-se in fruntea topului celor mai periculosi conducatori auto, alcatuit in functie de profesia exercitata, potrivit Mediafax.

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Porsche 911 GT3 R Hybrid, prima masina de curse eco din lume, va concura la Le Mans

Posted: 19 Feb 2010 01:53 AM PST

Cursele auto nu se afla printre cele mai verzi sporturi din lume, dar Porsche a produs o masina de curse cu un motor hibrid.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Guvernul taie alocatiile copiilor din familiile instarite

Posted: 19 Feb 2010 03:00 AM PST

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca este in lucru un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, el precizand ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie date, potrivit Mediafax.


[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Kingston lanseaza a doua generatie de SSD-uri

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Liderul mondial in productia de module de memorie, Kingston Technology, lanseaza a doua generatie de dispozitive de tip SSD Kingston din gama SSDNOw V, a anuntat astazi compania. Noul dispozitiv este compatibil cu tehnologia TRIM oferit de Windows7 si pastreaza pretul modelului anterior. Noua gama include modelele 64GB si 128GB care pot fi achizitionate fie sub forma unor dispozitive stand-alone, fie ca niste kit-uri destinate deskrop-urilor sau notebook-urilor. Steve Hall, Flash Product...

Pensiile din Romania ar putea fi impozitate

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Sebastian Vladescu a declarat, intr-un interviu acordat Money.ro, ca pensiile ar putea fi taxate, in viitor, relateaza Hotnews. "Orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza. Ca de aia functioneaza statul social. Noi ce facem? Scoatem pensia din taxare la momentul acordarii ei, lucru care e foarte frecvent in multe state din lume, dar nu o taxam la momentul platii. Deci scoatem din circuitul de taxare o suma foarte importanta care in toata lumea asta se taxeaza. Asa ajung alte state sa...

Autorul jafului din Alba-Iulia a fost prins

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Autorul jafului de la casa de schimb valutar din centrul municipiului Alba-Iulia a fost prins de politisti, transmite Antena3. Atacatorul este cetatean italian si a fost retinut in localitatea Abrud. ...

SUA a inchis de la inceputul anului 20 de banci

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Autoritatile din Statele Unite au inchis inca 4 banci la sfarsitul acestei saptamani si au pus sechestru pe activele acestora, ridicand la 20 numarul total al institutiilor de credit esuate de la inceputul anului pe piata americana, transmite agentia Reuters, conform Money.ro. Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia guvernamentala responsabila de garantarea depozitelor constituite in bancile din SUA si de lichidarea institutiilor de credit falimentare, estimeaza ca 2010 va aduce un numar...

Taiwanul a iesit din recesiune

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Taiwanul a iesit din recesiune in al IV-lea trimestru din 2009. Economia tarii a crescut cu 9,22% in ritm anual, dar s-a contractat pe intreg anul trecut, a anuntat astazi guvernul citat de AFP, potrivit Hotnews. Produsul Intern Brut a scazut cu 1,87% pe intreg anul 2009 fata de anul precedent, anunta Directia pentru Buget si Statistica din Taiwan. ...

ANPC a efectuat peste 7 mii de controale in ianuarie

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

ANPC a anuntat astazi raportul de activitate pe luna ianuarie. Astfel, s-au efectuat peste 7 mii de actiuni de control si s-au aplicat amenzi in valoare de 9 297 400 lei. In domeniul serviciilor bancare au fost inregistrate, la nivel national, 101 de reclamatii in urma carora au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 51 000 lei. Tot in aceasta luna, ANPC a dezvoltat un nou act normativ pentru transpunerea prevederilor noii Directive europene, privind contractele de credit pentru...

HP angajeaza 600 de oameni in acest an

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Subsidiarea romaneasca a Hewlett-Packard va angaja in acest an inca 600 de oameni. Potrivit directorului general al companiei in Romania, Radu Enache, cresterea echipei este orientata catre furnizarea de servicii in domenii precum cel financiar, tehnic, de business development sau business intelligence. ...

Bugetul pe 2010 prevede triplarea incasarilor din impozitarea pensiilor

Posted: 21 Feb 2010 02:00 PM PST

Guvernul isi propune, in bugetul de stat pe 2010, majorarea de 2,71 ori a incasarilor din impozitul pe veniturile din pensii, de la 441,79 milioane lei (prevederi bugetare aferente anului 2009) la 1,2 miliarde lei in 2010. In acelasi timp, bugetul asigurarilor sociale pe 2010 prevede cheltuieli de 41,0059 miliarde lei pentru bugetul public de pensii, cu doar 1,52% mai mari decat cele efectuate in 2009, care au fost in valoare de 40,3899 miliarde lei, dupa cum rezulta din executia bugetara pe...

De ce scad salariile bugetarilor? Vezi aici ce sporuri au fost eliminate

Posted: 21 Feb 2010 10:40 PM PST

stirileprotv.roBugetarii se plang ca in luna ianuarie au primit salarii chiar si cu 500 de lei mai mici decat in decembrie 2009. Autoritatile sustin ca legea prevede ca niciun venit n-ar trebui sa scada si ca greseala se datoreaza celor care au calculate noile salarii.

Esti somer si vrei sa-ti deschizi o afacere? Afla cum obtii credit de la CE

Posted: 21 Feb 2010 10:45 PM PST

stirileprotv.roEsti proaspat somer sau esti in pericol de a-ti pierde locul de munca si vrei sa-ti faci propria afacere? Ai fost la banca pentru un imprumut, dar aceasta te-a refuzat politicos, pentru ca nu prezinti destula incredere?

Românii dau un sfert din venituri la plata creditelor

Posted: 21 Feb 2010 11:24 PM PST

Românii îşi plătesc din ce în ce mai greu ratele lunare la bănci, a căror valoare a ajuns să reprezinte 22,4% din venitul disponibil al populaţiei în septembrie anul trecut, faţă de circa 5% la sfârşitul lui 2004, arată datele Băncii Naţionale, potrivit "Ziarului Financiar".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

50.000 de masini rechemate in service de constructorul japonez Nissan

Posted: 21 Feb 2010 11:45 PM PST

stirileprotv.roRechemarile in service castiga, din pacate, teren printre producatorii de automobile. Ultima intrata in lot este o companie japoneza.

Parteneriatul public-privat: Avem de castigat sau scoatem Romania la amanet?

Posted: 21 Feb 2010 11:54 PM PST

Guvernul a gasit solutia ''minune'' pentru a rezolva problema investitiilor: o va pasa firmelor private, dezvoltand parteneriate public-private, prin care statul vine cu terenul si utilitatile, iar companiile cu banii si forta de munca. Investitiile vor fi realizate, insa costurile ne-ar putea amaneta viitorul daca autoritatile nu negociaza intelegerea in termeni avantajosi, avertizeaza expertii citati de DailyBusiness.ro.
 

[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Circulatia pe DN 10 Buzau - Brasov, blocata din nou de o alunecare de teren

Posted: 21 Feb 2010 11:58 PM PST

Circulatia pe Drumul National 10 Buzau - Brasov, la iesirea din orasul Patarlagele spre Nehoiu, a fost blocata, duminica seara, in jurul orei 22.30, dupa ce noaptea trecuta traficul fusese inchis din cauza unei alunecari de teren de mari proportii si reluat pe un sens duminica dimineata, potrivit Mediafax.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Codul portocaliu de inundatii a fost extins pentru sapte judete

Posted: 22 Feb 2010 12:00 AM PST

Hidrologii au extins codul portacaliu de inundatii emis sambata pana astazi, la ora 16. Sunt vizate raurile din sapte judete, potrivit realitatea.net.
[ Citeste articolul pe FrontNews.ro ]

Germania neagă că ar pregăti un ajutor pentru Grecia din partea statelor zonei euro

Posted: 22 Feb 2010 12:03 AM PST

Ministerul german al Finanţelor neagă că ar fi elaborat un plan de sprijin pentru Grecia, dezminţind informaţiile apărute în weekend în presă privind un pachet de ajutor extern de 20-25 miliarde de euro finanţat de statele zonei euro, transmite Bloomberg.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Soros: Criza din Grecia ar trebui să determine reformarea zonei euro

Posted: 22 Feb 2010 02:03 AM PST

Zona euro trebuie să se reformeze, pentru a putea face faţă unei viitoare crize, după ce slăbiciunile regiunii au fost scoase în evidenţă de problemele bugetare din Grecia, a declarat miliardarul american George Soros.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Grecia a avut acorduri swap cu 15 bănci, care ar fi putut ajuta statul să ascundă deficitul

Posted: 22 Feb 2010 02:24 AM PST

Grecia a derulat contracte swap cu circa 15 bănci, iar unele tranzacţii au inclus plăţi care ar fi putut ajuta statul elen să-şi "ascundă" deficitul bugetar real, potrivit unei surse apropiate acordurilor, citată de Bloomberg.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Investitorii se tem că mai multe state europene au ascuns amploarea deficitelor

Posted: 22 Feb 2010 02:28 AM PST

Îngrijorările că Grecia şi alte state din Europa nu vor putea onora datoriile determină investitorii să se teamă că şi alte economii europene au utilizat tranzacţii financiare complexe, uneori secrete, pentru a ascunde adevărata amploare a obligaţiilor şi deficitelor, potrivit Wall Street Journal.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Microsoft România: Dacă PIB va urca cu 1% în 2010, creşterea sectorului IT va fi de 10%

Posted: 22 Feb 2010 02:55 AM PST

Creşterea sectorului local de IT în acest an va fi de zece ori mai mare decât avansul Produsului Intern Brut, estimat în jurul a 1%, a declarat directorul general al Microsoft România, Călin Tatomir.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Capcanele de la creditele cu dobinda fixa la lei si variabila la euro

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Autor: Gabriela CURELARUPersoanele care contracteaza credite, in prezent, si nu sint atente la conditiile de piata si cele impuse de banca risca sa suporte costuri suplimentate semnificative in viitor.Bancile din Romania au inceput sa intinda o noua capcana putinilor clienti care pot sa mai contracteze credite sau vor sa le refinanteze pe cele vechi. Smecheria, pe cit de simpla, poate deveni foarte costisitoare pentru persoanele care nu sint atente la conditiile din piata si la cele impuse de...

Vedete din fotbalul britanic, cautate de Fisc pentru o evaziune de 100 milioane lire

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Autoritatile fiscale din Marea Britanie au inceput investigatii in cazul mai multor vedete din fotbalul autohton, pentru a atrage la buget venituri suplimentare estimate la 100 milioane lire sterline pe an din taxarea banilor obtinuti de jucatori pentru "drepturile de imagine", potrivit The Times. Circa 20 de inspectori ai Fiscului ancheteaza jucatorii de fotbal care primesc venituri de la cluburi in baza contractelor de drepturi de imagine. Sumele care ar putea fi atrase prin taxarea...

Vladescu vrea ca pensiile sa fie impozitate

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a lansat spre dezbatere publica ideea impozitarii pensiilor, argumentand ca aceasta sunt scutite de taxe atat la momentul platii, cat si la incasarea veniturilor, si considera ca este necesara o regandire a intregului sistem fiscal."Exista diverse forme de venit in Romania, printre care si pensiile. Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. Deci...

Autoritatile din SUA au inchis anul acesta 20 de banci

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Autoritatile din Statele Unite au inchis inca patru banci la sfirsitul acestei saptamini si au pus sechestru pe activele acestora, ridicind la 20 numarul total al institutiilor de credit esuate de la inceputul anului pe piata americana, transmite Reuters. Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia guvernamentala responsabila de garantarea depozitelor constituite in bancile din SUA si de lichidarea institutiilor de credit falimentare, estimeaza ca acest an va aduce un numar record de esecuri...

Germania neaga ca ar pregati un ajutor pentru Grecia din partea statelor zonei euro

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Ministerul german al Finantelor neaga ca ar fi elaborat un plan de sprijin pentru Grecia, dezmintind informatiile aparute in weekend in presa privind un pachet de ajutor extern de 20-25 miliarde de euro finantat de statele zonei euro, transmite Bloomberg.Este "incorect" ca Germania ar pregati un plan "concret" pentru statele din zona euro, de a injecta in Grecia ajutoare financiare de miliarde de euro, a declarat purtatorul de cuvand al ministerului, Martin...

Farmec a investit 6,5 milioane lei in constructia unui sediu in Bucuresti

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Producatorul de cosmetice Farmec Cluj-Napoca a investit 6,5 milioane de lei in constructia unui sediu pentru reprezentanta din Bucuresti, unul dintre cele mai importante centre din reteaua de distributie a companiei. "Compania are in vedere modernizari similare si pentru alte reprezentante din tara, in anii urmatori", se arata intr-un comunicat al Farmec. Lucrarile la noua cladire au fost initiate in 2007, depozitul si corpul administrativ intrind in folosinta in ianuarie 2010....

FMI: Romania se confrunta cu dificultati fiscale majore

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Oficialii Fondului apreciaza ca reforma pensiilor si cele privind salariile si angajatii din sectorul public vor fi esentiale.Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) apreciaza ca, in contextul unui mediu politic si economic dificil, implementarea politicilor a fost puternica in Romania, insa in pofida eforturilor de consolidare dificultatile fiscale ramin majore. "In pofida eforturilor de consolidare, Romania se confrunta cu dificultati fiscale majore. Deficitul trebuie sa fie...

BCR a luat caimacul din programul "Prima Casa"

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Banca a acordat 7.100 de credite prin programul sprijinit de stat. Valoarea imprumuturilor s-a ridicat la 290 milioane euro.BCR a aprobat acordarea a peste 7.100 de credite prin "Prima Casa", totalizind 290 de milioane de euro, si are "pe flux" inca 900 de dosare, cu o finantare de aproape 37 milioane euro, astfel incit a asigurat aproape jumatate din imprumuturile aferente programului, potrivit bancii. "Am dat cele mai multe credite prin programul Prima Casa pina acum....

Germania a pregatit un ajutor de 20-25 miliarde euro pentru Grecia

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

Ministerul Finantelor din Germania a pregatit un plan conform caruia statele membre din zona euro vor oferi Greciei ajutoare externe in valoare totala de 20-25 miliarde de euro, potrivit revistei Der Spiegel, preluata de Reuters. Contributia fiecarei tari la pachetul de sprijin va fi calculata in functie de participatia detinuta la capitalul Bancii Centrale Europene, iar ajutorul va fi organizat sub forma de imprumuturi si garantii, potrivit "aprecierilor initiale" ale ministerului...

O zi de lucru a celui mai puternic bancher din Romania

Posted: 22 Feb 2010 04:16 AM PST

"In Romania, se vorbeste mult si se face putin. In cei doi ani de cand sunt aici, aceasta a fost una dintre marile mele frustrari." Asa si-a inceput seful celei mai mari banci de pe piata prelegerea de circa o ora si jumatate tinuta recent in fata a 75 de absolventi ai ASEBUSS, una dintre cele mai vechi scoli de afaceri de pe piata, care ofera un program de Executive MBA. Britanic de origine si cu experienta indelungata in grupul Barclays, Dominic Bruynseels (49 de ani) a venit in...

Un document secret arata ca Toyota a economisit 100 de milioane de dolari prin inchiderea unor anchete care analizau probleme la acceleratie

Posted: 22 Feb 2010 04:21 AM PST

La sapte luni de la sosirea sa la conducerea grupului Toyota, Akio Toyoda se confrunta cu probleme si presiuni tot mai mari. Dupa ce numarul de masini rechemate de Toyota pe plan mondial a ajuns la circa 9 milioane, pentru posibile probleme la acceleratie, franare si directie, Congresul SUA a facut public un document secret, in care conducerea Toyota se felicita pentru ca a economisit peste 100 de milioane de dolari, dupa ce a convins autoritatile americane sa inchida o serie de anchete care analizau probleme la acceleratie, informeaza Le Monde.  

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Taxele si impozitele pot fi platite fara comision, la posta! Afla cum!

Posted: 22 Feb 2010 04:37 AM PST

stirileprotv.roBucurestenii din sectoarele 2 si 3 pot plati impozitele si taxele locale la orice oficiu postal din Capitala, fara achitarea vreunui comision. De aceeasi facilitate beneficiaza si firmele din sectorul 2.

De Ziua Indragostitilor "Savureaza dragostea la Shopping MallDova"

Posted: 22 Feb 2010 04:38 AM PST

Dragoste, ciocolata, flori, felicitari si cadouri confectionate de mina pentru vizitatorii Shopping MallDova de Valentine's Day! In perioada 5 - 14 februarie la Shopping MallDova se va celebra iubirea. Centrul comercial are un program special si o multime de surprize pentru clientii sai. Te invitam la o expozitie in care vei regasi simbolurile iubirii In data de 5 februarie, Shopping MallDova inaugureaza o expozitie de cadouri pentru indragostiti. Delice D Ange, Coffee House, Foundue vor...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Emil Boc si Sebastian Vladescu: Pensiile nu vor fi impozitate

Posted: 22 Feb 2010 04:47 AM PST

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, pentru Mediafax, ca nu intentioneaza sa impoziteze pensiile, cu exceptia celor mari, care se impoziteaza deja, si nici sa organizeze o dezbatere publica pe aceasta tema. Sebastian Vladescu a facut aceste clarificari in aceeasi zi in care Money.ro a publicat un interviu cu ministrul Finantelor, in care acesta declara ca toate pensiile ar trebui impozitate in Romania, motivand ca "intr-un stat civilizat, orice venit se impoziteaza". Si premierul Emil Boc a anuntat ca "Nu se pune problema impozitarii pensiilor".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Localităţi din sudul Dobrogei ar putea fi alimentate, din acest an, cu gaze din Bulgaria

Posted: 22 Feb 2010 04:54 AM PST

Mai multe localităţi din sudul Dobrogei ar putea fi alimentate, începând din acest an, cu gaze naturale din Bulgaria, ca urmare a creşterii consumului în zonă, iar pentru acest lucru este necesară dezvoltarea unui punct de import al gazelor, în localitatea Negru Vodă.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cea mai importanta tranzactie din 2010: Lidl preia reteaua de magazine Plus

Posted: 22 Feb 2010 05:02 AM PST

stirileprotv.roLidl va prelua de la Tengelmann retelele de magazine de discount Plus din Romania si Bulgaria, a anuntat grupul german, fara a preciza valoarea tranzactiei.

Infloreste piata voucherelor pentru "Rabla"!

Posted: 22 Feb 2010 05:09 AM PST

stirileprotv.roOdata cu startul programului Rabla din acest an, care permite folosirea a trei vouchere pentru achizitia unei masini noi, au aparut si anunturile de vanzare/cumparare pentru aceste tichete valorice.

Finantele au plasat titluri de stat de 500 de milioane de euro

Posted: 22 Feb 2010 05:25 AM PST

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras luni, 499,991 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de stat cu discount, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei. Titlurile de stat au scadenta la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 7,15 la suta, usor peste rata dobanzii de politica monetara (7%). Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 6,67 la suta.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Afacerile Microsoft Romania au scazut cu peste 10% in prima jumatate a anului fiscal, insa vanzarile bune de Windows 7 ar putea intoarce lucrurile

Posted: 22 Feb 2010 05:28 AM PST

Filiala romaneasca a Microsoft si-a vazut afacerile scazand cu peste 10% in perioada iulie - decembrie anul trecut, insa obiectivul pentru anul fiscal care se incheie in iulie este trecerea pe plus, dupa ce decembrie a fost prima luna de cresteri, a spus Calin Tatomir, seful Microsoft Romania, la un eveniment de relansare a parteneriatului cu HP. Tatomir a mai spus ca lunar se vand cateva zeci de mii de licente Windows 7, iar in acest an compania va mai angaja cateva zeci de oameni, fata de cei 340 din prezent.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Carpatair lansează în mai două zboruri directe din Craiova spre Italia

Posted: 22 Feb 2010 05:35 AM PST

Compania aeriană Carpatair va lansa, la 24 mai, zboruri directe spre Milano şi Roma, cu plecare din Craiova, fiecare cursă urmând să fie operată de două ori pe săptămână, cu retur, a anunţat, luni, operatorul.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ai probleme cu banca? Afla cum le poti rezolva la chat pe incont.ro joi!

Posted: 22 Feb 2010 05:37 AM PST

stirileprotv.roTe-ai lovit de refuzul bancii de a diminua dobanda, de clauze abuzive in contract, de imposibilitatea de a-ti reesalona creditul sau de comisioane ascunse?

Vlădescu: Declaraţiile lui Antonescu sunt aberaţii absolute, nu există risc de incapacitate de plată

Posted: 22 Feb 2010 05:41 AM PST

România nu prezintă vreun risc de intrare în incapacitate de plată, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, în replică la afirmaţiile liderului PNL, Crin Antonescu, pe care le califică drept "aberaţii absolute".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Banii de la FMI vor intra marţi în contul BNR şi cel al Finanţelor

Posted: 22 Feb 2010 05:52 AM PST

Tranşele a treia şi a patra din acordul stand-by de împrumut cu FMI, în valoare cumulată de 2,45 miliarde de euro, vor intra marţi în contul Băncii Naţionale a României şi cel al Trezoreriei statului.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cele doua transe de la FMI intra marti in contul BNR si cel al Finatelor!

Posted: 22 Feb 2010 06:11 AM PST

stirileprotv.roTransele a treia si a patra din acordul stand-by de imprumut cu FMI, in valoare cumulata de 2,45 miliarde de euro, vor intra marti in contul Bancii Nationale a Romaniei si cel al Trezoreriei statului, potrivit ministrului finantelor, Sebastian Vladescu.

Rompetrol a majorat pretul din oferta de preluare a Rompetrol Rafinare la 0,075 lei/actiune

Posted: 22 Feb 2010 06:14 AM PST

Pretul din oferta de preluarea a Rompetrol Rafinare a fost majorat la 0,075 lei pe actiune, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat luni amendamentul la oferta publica de preluare initiata de grupul Rompetrol, se arata intr-un comunicat al autoritatii remis BVB. Totodata, autoritatea de reglementare a pietei de capital a anuntat ca actiunile Rompetrol Rafinare vor reveni la reveni marti la tranzactionare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Schimbare in legislatia RCA: Pagubitii vor putea cere despagubiri inainte de reparatia autovehiculelor accidentate

Posted: 22 Feb 2010 06:29 AM PST

Asiguratii RCA vor putea solicita despagubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, inainte de efectuarea reparatiei acestuia, potrivit unei modificari legislative anuntate luni de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Asiguratorul RCA va avea obligatia de a stabili nivelul despagubirilor fie la valoarea preturilor practicate de catre service-urile auto, fie la preturile din cataloagele de specialitate, se mai arata in comunicatul CSA.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Banca centrala a Ungariei a redus dobanda cheie la 5,75%

Posted: 22 Feb 2010 06:31 AM PST

Banca centrala a Ungariei a redus, luni, dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 5,75%, dupa o scadere similara la finele lunii ianuarie, potrivit AFP. Dobanda de politica monetara a atins astfel cel mai redus nivel din istorie, dupa ce in octombrie 2008 a atins un varf de 11,5%.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mercedes prezinta la Geneva un concept coupe numit F800 Style

Posted: 22 Feb 2010 06:49 AM PST

Mercedes prezinta la Geneva pe 2 martie conceptul coupe in patru usi F800 Style care da indicii despre cum va arata noul CLS. Masina poate avea propulsie hibrida, dar poate functiona si cu sofisticata tehnologie a pilei de copmbuistibil, pe hidrogen, unde singurele emisii sunt de apa. Conceptul indica o noua directie de design a Mercedes, dar se inspira atat din modelul 300SL, cat si din modele ale marcii din anii 30'.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un Principe puternic trebuie sa fie iubit sau temut?, o dilema dezlegata de top-managerul Mihai Ghyka

Posted: 22 Feb 2010 06:55 AM PST

Mihai Ghyka este os domnesc, stranepot de domnitor moldav. Golanii din Balta Alba ii spuneau “Francezu”, iar canadienii l-au pus la inceput sa spele vase. Iata un personaj cu o poveste pe cinste. Si acesta e numai inceputul. A pornit de jos pana ce a ajuns sa conduca o mare multinationala din Romania. Insa in urma cu doi ani a renuntat de buna-voie la functie si s-a retras. Downshifting. In lumea afacerilor a fost surpriza anului. Dar la inceputul lui 2010, Mihai Ghyka i-a surprins din nou pe toti: s-a intors.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rata somajului din Letonia a urcat la aproape 20% in ultimul trimestru din 2009

Posted: 22 Feb 2010 07:02 AM PST

Piata muncii din Letonia a continuat sa se deterioreze si in ultimul trimestru al anului trecut, potrivi datelor oficiale citate de AFP, rata somajului urcand la 19,7%, de la 18,4% in trimestrul anterior. In perioada similara din 2008, rata somajului era de 9,9%.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andreea Esca: Oana Andoni este foarte frumoasa - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:04 PM PST

Revista presei : De cand s-a operat dupa accidentul petrecut la schi, in Austria, Andreea Esca sta acasa, citeste, se uita la Stirile Pro TV si face lectiile cu cei doi copii ai sai, Alexia si Aris. Recent, si-a reocupat scaunul din studioul televiziunii care i-a adus celebritatea. "Oana (Andoni - n.r.) este asa de frumoasa! Mi-a placut din prima clipa cand am vazut-o, cand era corespondent de la Iasi. Si se descurca, bineinteles, foarte bine. La Stirile Pro Tv nu exista nicio jurnalista care sa ajunga sa pre ...

RTC va deschide magazine Debenhams in 11 tari din Europa - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:04 PM PST

Revista presei : RTC a primit dreptul de franciza pentru a deschide magazine Debenhams in alte 11 tari din Europa Centrala si de Est, din care spera la castiguri de 500 de milioane de euro. Asfel, in urmatorii zece ani, Octavian Radu, presedintele grupului RTC, intentioneaza sa deschida peste 100 de magazine Debenhams, unul dintre cele mai mari branduri din lume, avand o istorie de peste 200 de ani in industria modei, potrivit unui comunicat remis luni Ziare.com. In prezent, RTC detine sapte magazine Deb ...

Orange si T-Mobile au fuzionat - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:04 PM PST

Revista presei : Fuziunea dintre Orange si T-Mobile se pare ca a primit unda verde din partea Comisiei Europene. Acest lucru va duce la crearea celui mai mare operator din Marea Britanie. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie, format prin fuziunea Orange si T-Mobile, va avea peste 30 de milioane de clienti si o cota de piata de peste 37%, informeaza The Guardian. Decizia Comisiei Europ ...

Euro si dolarul se depreciaza in raport cu leul - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:04 PM PST

Revista presei : Dupa mai multe zile de crestere, atat euro, cat si dolarul au inregistrat scaderi in raport cu leul, luni. Astfel, euro s-a depreciat cu 0,25 de procente, ajungand de la 4,1357 lei/unitate, vineri, la 4,1252 lei/unitate. De asemenea, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de referinta de 3,0303 lei/dolar, in scadere cu -1,12 procente. In schimb, BNR a majorat pretul aurului, de la 108,9915 lei/gram la 109,1347 lei/gram. ...

Vladescu precizeaza ca nu va impozita pensiile mici - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:04 PM PST

Revista presei : Ministrul de Finante a revenit luni asupra declaratiilor potrivit carora sistemul de impozitare a pensiilor din Romania ar trebui modificat si a precizat ca stie ca nu se pot impozita pensiile si nu intentioneaza sa faca asta. "Nu vreau sa impozitez si stiu ca nu se pot impozita pensiile, in afara de cele mari, care deja se impoziteaza. Sa fie foarte clar, nu intentionez sa impozitez pensiile in acest moment. Exista o impozitare a pensiilor mari si numai aceea ramane" a declarat ministrul de ...

Munca de acasa, masaj si fitness, bonusuri de criza pentru angajati - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:05 PM PST

Revista presei : Daca pe timp de criza angajatorii nu mai pot veni cu oferte salariale tentante, flexibilitatea oferita angajatilor, cum ar fi munca facuta de acasa, par a face diferenta. SAS si Cisco, doi dintre cei mai buni angajatori din SUA, prezenti si pe piata romaneasca, ofera angajatilor posibilitatea de a lucra de acasa. Conform statisticilor la nivel mondial, angajatii acestor companii lucreaza de acasa de doua ori pe saptamana, fapt din care rezulta mai multe beneficii, primul dintre ele fiind timp ...

Taiwanul a iesit din recesiune - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:08 PM PST

Revista presei : Taiwanul a iesit din recesiune in al patrulea trimestru al lui 2009. Economia tarii a crescut cu 9,22% in ritm anual, dar s-a contractat pe intreg anul trecut a anuntat luni guvernul. ...

Moneda euro se apreciaza pe fondul speculatiilor privind ajutorul financiar pentru Grecia - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:08 PM PST

Revista presei : Euro continua sa se aprecieze, luni dimineata, in fata doarului american, sustinut de speculatiile potrivit carora Uniunea Europeana ar putea acorda mai multe miliarde de euro Greciei pentru a o ajuta sa treaca de criza bugetara. ...

Anul în care angajatorii le plătesc poliţele mai vechi managerilor - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:08 PM PST

Revista presei : Criza a adus schimbări pe piaţa muncii nu doar la nivelul angajaţilor de rând. Şi top managerii au fost afectaţi, iar dovada este scăderea pretenţiilor salariale comparativ cu lunile de dinainte de criză. Citiţi mai mult pe capital.ro. ...

Lidl a cumpărat reţeaua de magazine Plus - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : Discounterul Lidl, care îşi va face în curând intrarea pe piaţa românească prin deschiderea primelor magazine a achiziţionat reţeaua „concurentă" Plus. Tranzacţia vizează magazinele din România şi Bulgaria. Citiţi mai mult pe capital.ro. ...

Economiile europene, prea mari pentru a fi salvate cu împrumuturi - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : Problemele bugetare ale Greciei au scos la iveală slăbiciunile economiilor din zona euro, punând sub semnul îndoielii viabilitatea uniunii monetare, crede miliardarul american George Soros. ...

E bine ca statul să fie principalul jucător imobiliar? - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : Statul şi-a crescut gradual expunerea pe sectorul rezidenţial, odată cu adâncirea crizei economice, atât prin măsurile luate prin programul „Prima Casă", cât şi prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi a ajuns în prezent să joace cel mai important rol pe piaţă. Citiţi pe capital.ro cât de necesară este însă intervenţia statului şi cum poate influenţa acesta industria imobiliară. ...

Leul, debut pozitiv - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : Banca Naţională a stabilit astăzi un curs de 4,1253 lei/euro, în scădere faţă de paritatea afişată vineri, de 4,1357 lei/euro. ...

România, ţara europeană cu cei mai puţini turişti străini - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : Anul trecut, numărul înnoptărilor turiştilor străini în structurile de cazare din România a scăzut la 2,5 milioane, ceea ce plasează ţara noastră pe ultimul loc la nivel european din acest punct de vedere, potrivit Eurostat. ...

România, ameninţată de îmbătrânirea populaţiei - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : Ţara noastră se numără printre statele europene cu cel mai înalt grad de risc din punctul de vedere al îmbătrânirii populaţiei. ...

Germania neagă că ar pregăti un ajutor pentru Grecia din partea statelor zonei euro - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:09 PM PST

Revista presei : ...

RCA-ul scoate şoferii în stradă - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : Reprezentanţii Asociaţiei Service-urilor Auto şi numeroşi şoferi pichetează sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Motivul: CSA le dă mereu câştig de cauză companiilor de asigurări. ...

Soros: Criza din Grecia ar trebui să determine reformarea zonei euro - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : ...

Vlădescu, cu gândul la impozitarea pensiilor - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : Toate pensiile ar trebui impozitate, pentru ca veniturile bugetare să crească, este de părere Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor. ...

Grecia a avut acorduri swap cu 15 bănci, care ar fi putut ajuta statul să ascundă deficitul - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : ...

Investitorii se tem că mai multe state europene au ascuns amploarea deficitelor - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : ...

Microsoft România: Dacă PIB va urca cu 1% în 2010, creşterea sectorului IT va fi de 10% - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : ...

Localităţi din sudul Dobrogei ar putea fi alimentate, din acest an, cu gaze din Bulgaria - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : ...

Vlădescu: Declaraţiile lui Antonescu sunt aberaţii absolute, nu există risc de incapacitate de plată - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:10 PM PST

Revista presei : ...

Banii de la FMI vor intra marţi în contul BNR şi cel al Finanţelor - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:11 PM PST

Revista presei : ...

BCR are 315 mil. euro pentru credite de cofinantare la programele europene - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:11 PM PST

Revista presei : Banca Comerciala Romana are la dispozitie pe langa fondurile de la UE sapte acorduri de finantare cu institutii financiare internationale in valoare de 315 milioane euro dedicate clientilor care apeleaza la fondurile europene. BCR propune cinci pachete de produse si servicii dedicate companiilor din diferite sectoare.nbsp Anul acesta programele europene pun la bataie finantari de un nivel comparabil oferite companiilor de toate marimile pentru sustinerea investitiilor si a altor activitati de dezvoltare. br ...

ANPC sare cu amenzile pe comerciantii de haine second hand - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:11 PM PST

Revista presei : Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ANPC a amendat cu peste 620.000 de lei 222 de comrcianti de haine second hand inregistrand abateri la 427 dintre cele 525 de firme controlate. 205 comercianti cu haine vechi au scapat doar cu averstismente. Grabiti sa profite de saracirea populatiei comerciantii nu mai curata hainele nu le mai verifica gradul de uzura si nici nu le sorteaza in functie de uzura. Negustorii nu tin nici evidenta produselor potrivit oficialilor ANPC. br ...

Alternativa la executarea silita Buldozerul - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:12 PM PST

Revista presei : Ca multi americani Terry Hoskins avea probleme cu banca si era amenintat cu executarea silita in contul unei datorii de 160.000 dolari in conditiile in care casa sa era evaluata pe piata la 350.000 dolari. Desi acesta pretindea ca avea o promisiune ferma din partea unui creditor pentru 170.000 dolari banca RiverHills Bank cu care se judeca de 10 ani a decis sa demareze procedura de executare silita sperand sa obtina mai mult casa sa urmand sa fie vanduta la licitatie publica.A fost prea mult insa pentru Hoskins care a ales sa isi darame singur casa mai degraba decat sa o vada intrand in posesia bancii. ...

Aproape 30.000 de vizitatori sunt asteptati la cel mai mare targ de vacante din Transilvania - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:12 PM PST

Revista presei : Pentru amatorii de excursii care vor sa viziteze Clujul in cautare de oferte avantajoase din partea agentiilor de turism au acum ocazia. Au mai ramas aproape trei saptamani pana la cel mai mare targ de vacante din Transilvania desfasurat in perioada 1214 martie in Cluj potrivit unui comunicat din partea agentiei Amprenta Advertising. ...

Esop Mai exista inca pe piata peste 390.000 mp de spatii de birouri - Revista Presei

Posted: 22 Feb 2010 04:12 PM PST

Revista presei : In ultimii 57 ani nu a mai fost un grad atat de mare de neocupare a spatiilor office. Pe piata exista un stoc de peste 390.000 de metri patrati disponibili in circa 320 de imobile destinate deschiderii afacerilor. ...

Niciun comentariu: