Stirile din politica

Stirile din politica


Tariceanu: Sa ia toate functiile Antonescu

Posted: 17 Feb 2010 03:00 PM PST

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu-Tariceanu i-a transmis, ieri, actualului lider al liberalilor, Crin Antonescu, "sa se controleze" cand face afirmatii in ceea ce-l priveste.

PDL ii pune pe tava lui Basescu capul lui Sassu

Posted: 17 Feb 2010 03:00 PM PST

Pentru noua conducere a TVR, democrat-liberalii se gandesc la Florin Calinescu sau Andreea Pora. Rodica Culcer este favorita pentru sefia Stirilor. Coalitia PDL-UDMR a facut ieri primul pas pentru inlocuirea lui Alexandru Sassu de la conducerea Televiziunii Romane, prin respingerea in comisiile de cultura a raportului de activitate pentru 2008.

Cozmanca isi lanseaza sambata noul partid

Posted: 17 Feb 2010 03:00 PM PST

Fostul lider social-democrat Octav Cozmanca a declarat, ieri, pentru Mediafax ca vrea sa faca publica sambata, simultan cu Congresul PSD, lista conducerii interimare a partidului pe care il anunta de cateva luni.

Geoana accepta liste deschise la Congres, Ponta strange randurile

Posted: 17 Feb 2010 03:00 PM PST

Presedintele PSD Mircea Geoana a cedat ieri in fata presiunii venite din partea unei bune parti a propriilor sustinatori care i-au cerut sa deschida lista pentru viitoarea echipa de conducere, pentru a evita riscul pierderii unor voturi semnificative la Congres.

Candidatura lui Geoana, zgaltaita de moralistul Vanghelie

Posted: 17 Feb 2010 03:00 PM PST

Pe Internet a aparut o inregistrare in care seful PSD Bucuresti vorbeste despre presedintele partiduluiMitrea: Nu cunosc niciun politician care sa piarda pe mana lui in halul astaCu cateva zile inainte de Congresul social-democratilor, evenimentele se deruleaza intr-un ritm alert, aliantele se schimba, iar unii membri ai partidului fac diverse comentarii cu privire la presedintele PSD, Mircea Geoana.

Razgandeala in PSD

Posted: 17 Feb 2010 03:30 PM PST

Cristian Diaconescu a decis, se pare, sa candideze la functia de presedinte al PSD.

Banicioiu: "PDL vrea mogulizarea presei"

Posted: 17 Feb 2010 03:30 PM PST

Deputatul social democrat Nicolae Banicioiu sustine ca votul comisiilor de cultura din Parlament, in absen?a parlamentarilor PSD ?i PNL, pentru respingerea raportului de activitate pe 2008 al SRTv, este un semn ca PDL vrea mogulizarea presei.

Primarul Craiovei: Udrea este o femeie de cultura. A terminat o facultate si vorbeste bine

Posted: 18 Feb 2010 02:14 AM PST

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a invitat-o pe Elena Udrea la manifestarile prilejuite de Festivalul Marin Sorescu . Solomon o considera pe Udrea o femeie de cultura , informeaza Realitatea.net.

VIDEO: Vanghelie isi injura colegii de partid

Posted: 18 Feb 2010 02:25 AM PST

Dacă ieri a apărut o înregistrare audio în care Marian Vanghelie îÅŸi numeÅŸte colegii de partid care se dau de partea lui Mircea Geoană lepre nenorocite , astăzi a fost făcută publică ÅŸi înregistrarea video, anunţă Antena3.ro.

Cristian Diaconescu si-a depus candidatura la sefia PSD

Posted: 18 Feb 2010 03:51 AM PST

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, si-a depus astazi, in mod oficial, candidatura la presedintia partidului, anunta antena3.ro.

Boc, despre Ponta: Un biet procuror comunist!

Posted: 18 Feb 2010 05:41 AM PST

Emil Boc a spus ca Victor Ponta este un biet procuror comunist , in replica la afirmatiile social-democratului, care a declarat ca ar fi vrut sa-l bata pe premier, anunta realitatea.net.

Restrictii in acordarea concediilor medicale

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat, la Arad, ca va propune un set de reglementari prin care sa fie inasprite conditiile de acordare a concediilor medicale, afirmand ca suma platita de stat pentru acestea s-a dublat in ultimii ani.

Gruparea de la Cluj boicoteaza Congresul PSD

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Potrivit lui Rus, \"PSD functioneaza acum ca un SRL, in interiorul actionarilor, si obtine profit pentru proprietarii sai\".

Diaconescu s-a "jucat" cu cei nominalizati pe lista sa

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Cristian Diaconescu nu i-a consultat pe cei mai multi dintre membrii echipei de pe lista pe care a inaintat-o odata cu depunerea candidaturii sale la presedintia PSD.

Nastase le cere lui Geoana si lui Dragnea sa respecte Statutul PSD

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, le-a trimis o scrisoare presedintelui partidului, Mircea Geoana, si secretarului general, Liviu Dragnea, in care le cere sa respecte Statutul, care prevede participarea membrilor CN la Congres.

Cinci candidati inscrisi, deocamdata, la presedintia PSD

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca pana joi la amiaza au fost depuse cinci candidaturi la functia de presedinte al PSD.

Geoana, favorit la sefia partidului

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Mircea Geoana este primul in preferintele votantilor PSD pentru functia de lider al acestui partid, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala.

Primaria Sinaia s-ar indatora pentru Peles

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Primaria orasului prahovean Sinaia este dispusa sa preia in administrare Castelul Peles sau sa contracteze un credit pentru cumpararea acestuia, in conditiile in care contractul de inchiriere incheiat intre Ministerul Culturii si Casa Regala expira in luna martie 2010.

Moda scrisorilor "anti" in PSD

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Scrisorile critice la adresa adversarilor, inainte de Congresul PSD de sambata, au ajuns la moda in partid, mai multi combatanti social democrati apeland la aceasta formula inedita pana la confruntarile fata-n fata.

Romania nu a fost solicitata oficial sa primeasca deseuri nucleare

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Romania nu a primit deocamdata o solicitare oficiala pentru gazduirea unui depozit de deseuri nucleare, a declarat joi, la RFI, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, in legatura cu un articol publicat de ziarul britanic "The Times".

Lista lui Diaconescu scartaie

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele TSD, deputatul Nicolae Banicioiu, a declarat, azi, pentru Mediafax, ca nu figureaza si nu va candida pentru functia de vicepresedinte pe lista lui Cristian Diaconescu, el sugerandu-i lui Diaconescu sa vina alaturi de Ponta, Dragnea si alti social democrati mai tineri.

Ungaria nu agreeaza proiectul Rosia Montana

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a declarat, joi, ca tara sa este impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana, iar daca Guvernul de la Bucuresti isi va da acordul, autoritatile de la Budapesta sunt decise sa ceara explicatii.

Nastase reintra in cursa in functie de statut

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, la Parlament, ca nu accepta termenul stabilit de Comitetul Executiv privind depunerea candidaturilor pana joi, la ora 16.

Liberalii pregatesc un guvern din umbra

Posted: 21 Feb 2010 03:00 PM PST

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca, daca va castiga un nou mandat in fruntea partidului, va anunta foarte repede un guvern din umbra, desi a admis faptul ca o asemenea actiune ar putea genera tensiuni in PNL.

Controverse in PD-L privind salariile uriase din "anumite autoritati"

Posted: 21 Feb 2010 03:00 PM PST

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda a atras atentia ca la nivelul PD-L exista o problema foarte mare, si anume "acele salarii de 5.000 sau 10.000 de euro", si afirma ca atat Guvernul, cat si conducerea PD-L trebuie sa faca cat mai repede lumina si in aceasta zona.

UDMR ar putea ajunge la un compromis cu PDL

Posted: 21 Feb 2010 03:00 PM PST

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Targu Mures, ca legea statutului minoritatilor si reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica sunt prioritati ale Uniunii in discutiile cu PD-L, potrivit NewsIn.

Preda: Geoana ar putea pierde si functia de presedinte al Senatului

Posted: 21 Feb 2010 03:00 PM PST

Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a declarat ieri la un post de televiziune ca, daca social-democratii vor renunta sa-l mai sustina pe Mircea Geoana, care a pierdut sefia partidului, in functia de presedinte al Senatului, urmatorul sef al Camerei Superioare va fi de la PD-L.

Hasotti: Alegerea lui Ponta nu va influenta relatiile dintre PNL si PSD

Posted: 21 Feb 2010 03:00 PM PST

Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti este de parere ca alegerea lui Victor Ponta la conducerea PSD nu schimba cu nimic strategia PNL si nici nu influenteaza relatiile dintre cele doua partide, intre care exista o "colaborare parlamentara punctuala", potrivit NewsIn.

Ponta: Daca legea pensiilor trece, initiem motiune de cenzura

Posted: 21 Feb 2010 03:00 PM PST

PSD isi mentine pozitia anuntata in mandatul lui Mircea Geoana si va initia motiune de cenzura daca legea pensiilor, in forma propusa de Guvern, va trece in Parlament, a anuntat Victor Ponta, citat de Realitatea.net.

Basescu isi mareste colectia de dalmatieni

Posted: 21 Feb 2010 03:30 PM PST

Grupul independentilor din Parlament - cel care a contribuit decisiv la votarea noului Cabinet Boc si a carui constituire a fost girata de presedintele Romaniei - s-a marit duminica cu inca trei demisionari din PSD.

Ghid oficial pentru munca in UE

Posted: 21 Feb 2010 03:30 PM PST

Romanii care vor sa munceasca in UE vor avea, de marti, un ghid cu date oficiale, elaborat de Ministerul Afacerilor Externe.

Mazare, DJ pentru Ponta

Posted: 21 Feb 2010 03:30 PM PST

Radu Mazare i-a dedicat un cantec noului sau sef de la PSD, Victor Ponta, in cinstea inscaunarii din Kiseleff.

PSD a ales Ponta!

Posted: 21 Feb 2010 03:30 PM PST

Noul presedinte al PSD, Victor Ponta, ales in aceasta functie ieri in cadrul Congresului exceptional, se confrunta cu primele demisii din partid.

Prima schimbare a lui Ponta la sefia PSD: in curtea sediului se intra pe jos

Posted: 22 Feb 2010 02:10 AM PST

Sub deviza Mersul pe jos e sanatos! , noul presedinte PSD, Victor Ponta, a lansat prima schimbare la nivelul organizatiei pe care o conduce: masinile se lasa la poarta, liderii intra pe jos in curte.

PSD e consecvent: Daca legea pensiilor trece in varianta Executivului, initiaza motiune de cenzura

Posted: 22 Feb 2010 04:38 AM PST

Victor Ponta a anuntat astazi ca formatiunea pe care o conduce isi pastreaza pozitia fata de proiectul de lege a pensiilor, reamintind ca PSD a decis initierea unei motiuni de cenzura in cazul in care forma propusa de Executiv va trece in Parlament, informeaza realitatea.net.

VIDEO-"Aplaudacii" de la Consiliul PSD se plang ca nu au fost platiti

Posted: 22 Feb 2010 06:37 AM PST

Zeci de persoane care au fost angajate miercurea trecuta sa faca figuratie si sa aplaude la Consiliul PSD Bucuresti, au venit astazi la sediul partidului sa reclame faptul ca nu si-au primit banii pentru serviciul prestat, informeaza mediafax.ro.

Boc si Vladescu neaga impozitarea pensiilor

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

Totusi, bugetul de stat pe 2010 prevede majorarea de aproape trei ori a incasarilor din impozitul pe veniturile din pensii.

Aplaudacii isi vor banii de la Vanghelie

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

30 de persoane care au sustinut ca au fost tocmite sa-i asigure galerie liderului PSD Marian Vanghelie, la sedinta de acum o saptamana a consilului filialei Bucuresti a social democratilor, au mers, luni, la sediul central al partidului sa-i ceara banii pentru prestatia lor.

PSD pregateste o motiune de cenzura

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

In prima reuniune a conducerii nou alese a social-democratilor s-a decis sa nu se dea curs solutiei PD-L de revizuire a Constitutiei - trecerea la sistem unicameral - ci sa se elaboreze un proiect amplu de modificare a legii fundamentale.

Crin Antonescu ii transmite lui Ponta ca liberalii ii vor fi parteneri

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este de parere ca noul presedinte al PSD, Victor Ponta, are in fata o misiune foarte grea: aceea de reformare a stangii.

Ponta interzice accesul cu masinile in curtea sediului PSD

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

Prima decizie a noului presedinte al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a fost aceea ca membri conducerii care vin la sediul central din Soseaua Kiseleff sa lase masinile la intrare.

Adrian Nastase spune ca va candida pentru sefia Consiliului National al PSD

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, a anuntat luni ca va candida pentru un nou mandat, declarand ca doreste ca urmatoarea intalnire a acestui for sa fie cat mai curand.

Vladescu: "Pensiile ar trebui impozitate"

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

Pentru ca bugetul de stat sa ajunga sa aiba venituri bugetare de 47% din PIB, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, vrea sa impoziteze toate veniturile cetatenilor.

Cristian Diaconescu: "Nu ma retrag din PSD sau din politica"

Posted: 22 Feb 2010 07:30 AM PST

Fostul vicepresedinte al PSD Cristian Diaconescu a negat orice intentie de a iesi din politica sau de a parasi partidul social-democrat, asa cum sugerase europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, dupa esecul inregistrat la congresul PSD de sambata.

Geoana vrea referendum in 2011 pentru o revizuire ampla a Constitutiei

Posted: 22 Feb 2010 07:43 AM PST

Mircea Geoană a declarat că PSD doreÅŸte o reformă radicală a ConstituÅ£iei, mai mult decât modificarea pentru trecerea la parlamentul unicameral, potrivit antena3.ro.

SRI neaga urmarirea lui Cristian Diaconescu

Posted: 22 Feb 2010 09:16 AM PST

SRI a respins acuzaÅ£iile privind monitorizarea lui Cristian Diaconescu, vehiculate in presă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituÅ£iei, citat de Mediafax.ro.

VIDEO - Basescu: 99 la suta dintre romani asculta manele

Posted: 22 Feb 2010 10:13 AM PST

Băsescu, din nou în conflict cu romii. În timp ce PreÅŸedintele vorbea astăzi despre problemele romilor, în cadrul prezentării Raportului asupra Strategiei NaÅ£ionale de îmbunătăţire a situaÅ£iei etnicilor romi, reprezentanÅ£ii acestora au fost scosi din sală, în timp ce protestau paÅŸnic la adresa demnitarilor rasiÅŸti , potrivit Realitatea.net. Presedintele a exemplicat ca romii sunt acceptati de romani, prin faptul ca asculta manele.

Razvan Theodorescu a demisionat din PSD

Posted: 22 Feb 2010 11:42 AM PST

Academicianul Răzvan Theodorescu a demisionat din PSD, anunţă Realitatea.net.

Niciun comentariu: