Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Cât de mult e prea mult? Top
Fostul ministru al Economiei Ionuț Popescu, actualmente director general al Fondului Proprietatea, câștigă lunar vreo 20.000 de euro. Nu mă deranjează salariile mari decât atunci când sunt plătite din bugetul statului, adică din buzunarul meu.
 
MEDIA - Evenimentul zilei: s‑a vândut EVZ Top
„«Evenimentul zilei» nu e de vânzare. Michael Ringier ține foarte mult la el, e singurul ziar de calitate independent politic din țara asta". Sunt cuvintele lui Marius Hagger, director general ­Ringier Romania, rostite în mai anul trecut, într‑un interviu acordat MONEY EXPRESS.
 
ADVERTISING - Războiul reclamelor Top
Apariția pe piața mall‑urilor a unui nou competitor – este vorba de Sun Plaza, care va fi deschis pe 25 februarie în zona de sud a Capitalei – agită spiritele marketerilor în așa măsură încât aceștia se văd nevoiți să rotunjească bugetele de marketing prevăzute pentru anul acesta.
 
MACROECONOMIE - Ieșirea din recesiune Top
Așa susțin analiștii ING Bank România, bazându‑se pe primele estimări legate de ultimul trimestru din 2009, care indică o creștere a Produsului Intern Brut (PIB) cu 0,6% față de trimestrul anterior, România a ieșit din recesiune.
 
LOGO - euro‑frunză Top
De la 1 iulie 2010, toate produsele ecologice preambalate fabricate în țările membre Uniunii Europene vor fi imprimate cu noul logo ecologic „euro‑frunza".
 
FUZIUNI - Dezghețul tranzacțiilor Top
Banca de investiții Capital Partners a publicat recent un raport din care reiese că piața locală de fuziuni și achiziții (M&A) a depășit anul trecut un miliard de euro (1,045 miliarde de euro), cu 80 de tranzacții anunțate.
 
ADMINISTRAȚIE - Prețul fulgilor de nea Top
Din cauza ninsorilor abundente, costurile alocate în acest an deszăpezirii drumurilor vor fi de patru ori mai mari față de anii trecuți, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri estimând că acestea vor ajunge la 315 milioane de lei.
 
IMOBILIAR - 2012: Pallady Shopping Center Top
Dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 (compania administrată de afaceristul Alexander Hergan) va investi, în parteneriat cu firma Cascade Group, peste 80 de milioane de euro într‑un centru comercial din București, ce va fi deschis spre sfârșitul anului 2012.
 
UNIUNEA EUROPEANĂ - Comisarul Cioloș – ultimul cartuș Top
Prin aprobarea acordată de Parlamentul European – cu 488 de voturi pentru, 137 împotrivă și 72 de abțineri – noii echipe a Comisiei Euro­pene (CE), condusă de por­tu­ghezul Jose Manuel Barroso, Dacian Cioloș a devenit ofi­cial comisarul pe Agricultură al CE, pentru un mandat de cinci ani.
 
AUTO - Fuziune optimă Top
Compania Automobile Dacia SA va absorbi producătorul de șasiuri Auto Chassis International România, în vederea optimizării costurilor producătorului de automobile, spun reprezentanții companiei.
 
MASS‑MEDIA - Minune: profit din online Top
Datorită veniturilor mari obținute în trimestrul patru al anului trecut din publicitatea online – cu 11% mai mari față de intervalul octombrie‑decembrie 2008 –, New York Times, compania americană de media care publică cotidianul cu același nume, a obținut un profit de 90,9 milioane de dolari pentru trimestrul patru din 2009.
 
FMCG - Cu berea peste graniță Top
Românii din diaspora – mai exact cei din Italia, Spania și Canada – vor savura din această lună primele sticle de bere românească marca Ciuc Premium, produsă de Heineken România (al doilea mare producător de bere pe plan local) la fabrica de bere din Miercurea‑Ciuc.
 
JUSTIȚIE - Au recuperat Bucureștiul Top
În urma deciziei din 8 februarie 2010 a ­Înaltei Curți de Casație și Justiție, magazinul București din Capitală va intra în posesia foștilor proprietari, Oltea Doina Croitoru, Bucur Valentin Chelaru și Roxana Viorica Panaitescu, urmașii proprietarilor terenului.
 
BĂNCI - Tranzacția Millennium Top
Millennium BCP, cea mai mare bancă portugheză listată la bursă – prezentă și în România prin Millennium Bank –, va vinde 95% din acțiunile diviziei sale din Turcia, Millennium Bank AS, către Credit Europe Bank (care face parte din grupul turc FIBA), pentru aproximativ 62 milioane de euro.
 
AUTO - Dacii algeriene Top
Producătorul francez de auto­mo­bile Renault va construi o fa­brică în Algeria, unde va produce modelele Logan, Sandero și Symbol, scrie cotidianul „Le Monde".
 
FMCG - Bomboana amară de la Kraft Top
După ce a concediat trei directori executivi de top în primele 24 de ore de la preluarea controlului asupra Cadbury – este vorba de directorul general Todd Stitzer, președintele Roger Carr și directorul financiar Andrew Bonfield –, gigantul american Kraft Foods a anunțat că va închide fabrica producătorului britanic de dulciuri din apropiere de Bristol, scrie Times Online.
 
STATISTICĂ - Șomaj de 8,1% în ianuarie Top
În prima lună din acest an, rata șo­ma­jului a crescut la 8,1%, compara­tiv cu 7,8% în decembrie 2009, potri­vit date­lor publicate de Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă (ANOFM).
 
Dolarul ucigaș Top
Dacă am reuși să convingem restul lumii să renunțe la de­pen­dența de bancnotele noastre verzi, ne‑ar fi tuturor mai bine. Atunci, de ce nu se vorbește în SUA despre acest plan?
 
COVER STORY: Zbuciumul Flamingo, povestit la persoana întâi Top
Zbuciumul prin care trece Flamingo lunile acestea aduce a cântec de lebădă, dacă îi cauți povestea insolvenței printre datorii, planuri de reorganizare sau creditori. Cum sună însă istoria spusă la persoana întâi? Și cum se vede cel mai dramatic episod din istoria de 16 ani a companiei prin ochii oamenilor‑cheie?
 
Adesgo își mută atenția spre piața locală Top
Criza a rupt firul cu care producătorii de ciorapi și‑au țesut, în vremuri bune, strategiile. Rămân acum în picioare doar cele suficient de elastice.
 
Business, golf și Cataramă Top
Cum pot influența partidele de golf sau bursele internaționale deciziile unui important jucător din industria mobilei din România pe timp de criză? Omul de afaceri Viorel Cataramă, proprietarul businessului Elvila, pare cel mai potrivit pentru a oferi răspunsul.
 
Stefano Albarosa: „A fost un război" Top
Ce‑a fost mai rău în auto a trecut. Nu și în imobiliare. O spune italianul ­Stefano Albarosa, ale cărui afaceri au fost la fel de greu încercate de criză.
 
Cum a influențat criza businessul lui Cristian Burci Top
Despre paradoxul IRS. Sau cum să dezvolți un business de sute de milioane de euro într‑o Românie în care nu ai cui să‑ți vinzi marfa.
 
Tigrul în Anul Tigrului Top
Duminică, chinezii au intrat în Anul Tigrului. Tot duminică, americanii au sărbătorit Ziua Îndrăgostiților. Americanii sunt azi mai mult ca niciodată gata să arunce peste Pacific o tradițională întrebare ce construiește cupluri „would you be my Valentine?".
 
Componenta Copos Top
După un 2009 în care afacerile ­hoteliere i‑au scăzut cu 37%, iar proiectele imobiliare i s‑au blocat pe hârtie, George Copos s‑a gândit rapid la un nou business.
 
2009, anul-record al cinematografelor din România Top
Văzută prin ochelari 3D, România e sur­prinzătorul avatar cinematografic al Europei Centrale și de Est.
 
Criza de după recesiune Top
Ministrul Sebastian Vlădescu vor­bește cu o încredere virală despre începutul unei primăveri economice. Și poate că nimeni n‑ar băga în seamă vorbele sale dacă același gen de optimism – evident, mult mai reținut – n‑ar veni, surprinzător, dinspre statistică și bănci.
 
Săriți cu banul! Top
Webul face anul acesta 21 de ani. Printr‑o ironie a sorții, 2010 va fi anul în care lumea cibernetică se va dezmetici din beția începuturilor. Băiete, nota!
 
Despre prețuri și alți iDemoni Top
Apple ar putea avea un profit de cel puțin 280 de dolari pentru fiecare iPad vândut, estimează iSuppli, care a evaluat la 219,35 dolari valoarea componentelor incluse în noul tablet al companiei din Cupertino.
 
micronews Top
MacWorld 2010 a fost prima ediție din cele 25 de până acum la care Apple nu a participat, iProducătorul anunțând că nu are nimic nou de prezentat Google a intrat pe teritoriul ...
 
Blackjack Gate în Polonia Top
Patru miniștri sunt victimele noii legi a gamblingului polonez, o in­dustrie care generează anual venituri mai mari decât Las Vegas‑ul. Nu este vorba doar despre ghinion, politicienii respectivi sunt sus­pecți de corupție.
 
Apărare strategică Top
Compania de armament poloneză Bumar a negat vehement informațiile apărute în presa poloneză cu privire la posibilitatea de a‑și pierde una dintre cele mai importante subsidiare, producătorul de radare Radwar.
 
Golful baltic Top
Omul de afaceri spaniol Javier Ortiz de Artinano, prezent pe piața imobiliară estoniană încă din 2004, a anunțat că va investi în jur de 65 mil. euro în dezvoltarea unui club de golf și a unui complex rezidențial în localitatea estoniană Risti.
 
În spinarea Aeroflot Top
Aeroflot va achiziționa majoritatea transportatorilor aerieni regionali din Rusia, care vor fi grupați în jurul companiei Rossia din Skt. Petersburg.
 
Crește piața moscovită Top
Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Rusia, PIK Group, a anunțat că se așteaptă la crește­rea vânzărilor în 2010, pe fondul stabilizării cererii, scrie „The Moscow ­Times".
 
Greu de vândut Top
Carrefour nu a reușit să găsească cumpărător pentru nici unul dintre cele trei hipermarketuri deschise în Rusia și este posibil să vândă retailerilor rivali doar drepturile de leasing, informează Reuters, citând surse din piață.
 
Megatranzacție Top
Comisia pentru investiții străine a guvernului rus a aprobat săptă­mâna trecută cea mai mare tran­zacție din istoria sa; companiile Alfa Group din Rusia și Telenor din Norvegia au primit undă verde pentru a‑și uni afacerile din telecomunicații într‑o companie gigantică, cu active de 23 mld. dolari.
 
Pericolele prosperității Top
Un consens imatur spune că vinovați pentru criza financiară sunt doar brokerii necinstiți, bancherii lacomi și Rezerva Federală a SUA. Adevărul este că economia nu se prăbușește destul de des.
 
Prietenia și cărțile Top
După ce am citit „Uitarea care vom fi" și am trăit cea mai formidabilă expe­riență de cititor din ultimii ani, mi‑am dorit din tot sufletul ca zeii, ori întâmplarea, să‑mi ofere privilegiul de a‑l cunoaște pe Héctor Abad Faciolince.
 
Noul fenomen indie Top
Iată micul‑mare film al anului. E cumplit de deprimant, dar con­ține câteva dintre cele mai fantastice interpretări recente. E adulat și contestat, așa cum vă puteți aștepta în cazul unui film „negru", amplasat în ghetouri. Unii îl consideră lipsit de compromisuri și revelator, alții – pură exploatare mizerabilistă. După nominalizările la Oscar, „Precious" continuă să facă valuri.
 
Iris Murdoch – corespondență și jurnal de tinerețe Top
Scriitoarea care a anticipat, în opera ei, revoluția sexuală a anilor '60–'70 încă mai are ceva de dezvăluit: o dovedește cea mai nouă dintre biografiile sale.
 
Avatarurile lui Cameron Top
Fără îndoială, „Avatar" e un film greu: regizorului James Cameron i‑au trebuit mai mult de 10 ani să‑l facă. Dar efortul a meritat, având în vedere cele nouă nominalizări la Oscar (inclusiv pentru cel mai bun film și pentru cel mai bun regizor) și titlul de cel mai bine vândut film (cu încasări de peste 2 miliarde de dolari în toată lumea). Pentru a marca lansarea acestei producții istorice, revista „Time" a realizat un top al celor mai bune zece scene din filmele lui Cameron.
 
Începutul erei 3D Top
Era de așteptat ca incredibilul succes al lui „Avatar", primul film în 3D nominalizat la nouă categorii ale Premiilor Oscar, să seteze un nou nivel pentru industrie.
 
Supremul Giacometti Top
O sculptură a artistului elvețian Alberto Giaco­metti (1901–1966) a fost vân­dută săptămâna trecută la Sotheby's (Londra) cu 104,3 mil. dolari, dobo­rând astfel recordul pentru cea mai bine vândută operă de artă din toate timpurile, deținut de pictura „Garçon à la Pipe", a lui Pablo Picasso, care a fost vândută, în 2004, cu 104,2 mil. dolari.
 
Două feluri de a privi în abis Top
Scriitorul Terry Pratchett, de o parte, istoricul Tony Judt, de cealaltă. Amândoi vorbesc despre moarte și boli incurabile. Dar fiecare înfruntă altfel situațiile‑limită: resemnarea senină sau lupta până la capăt?
 
Delir mexican Top
Cântăreața și actrița mexicană Anahi (27 de ani) – unul din protagoniștii fenomenului tv „Rebelde" și fost membru al formației de muzică pop RBD – va cânta pe 13 martie la Sala Palatului din București.
 
Conectat la artă Top
Seria de expoziții „Conexiuni prin Artă", inițiată la începutul lunii de galeria virtuală DanaArt Gallery cu scopul de a promova tineri artiști contemporani mai puțin cunoscuți, continuă la cafeneaua Librăriei Cărturești din Arthur Verona nr. 13 (București) cu un nou eveniment.
 
Întors din morți Top
Mortul poate și să cânte, și o face, în premieră pentru România, pe 29 martie, la Sala Palatului din Bucu­rești. Doamnelor și domnilor, ascul­tați‑l pe Brendan Perry!
 
Casele timpului Top
Fundația Calea Victoriei din București – gazda tradițională a unor evenimente și ateliere focalizate pe diferite domenii culturale (artă, istorie, antropologie, muzică, literatură etc.) – a inaugurat de curând seria de ateliere „Istoria locuirii în repere culturale", ce se vor desfășura până pe 23 martie.
 
Un Phoenix din trei Top
„Nu sunt tocmai faimoși sau comerciali, dar au o muzică specială", scria un blogger din .ro într‑un post dedicat americanilor de la Agalloch, una dintre cele mai interesante trupe ale metal avant­gardei, care va susține un dublu recital în România, pe 20 martie la Centrul Cultural Reduta din Brașov (Part I) și pe 21 martie în clubul The Silver Church (Part II) din București.
 
Carte: Irvine Welsh - „Acid House" Top
Editura: Polirom Preț: 28,95 lei „Încă un sezon în iad cu Irvine Welsh! Până și lui D‑zeu o să i se pară revigorant“, scrie „New Statesman“ despre volumul de povestiri „Acid House“ (1994) al scriitorului scoțian Irvine Welsh. La fel ca ...
 
Film: Mira Nair - „Amelia" (DVD) Top
Disponibil: amazon.com Preț: 17,99 dolari Biografia Ameliei Earhart – prima femeie din istoria aviației care, în 1928, a traversat singură Atlanticul – prinde viață pe ecran în filmul „Amelia“ (2009) al indianului Mira Nair. Cu Hilary Swank în rolul principal, filmul ...
 
Muzică: Shining - „Blackjazz" (CD) Top
Disponibil: amazon.com Preț: 14,49 dolari Din 1999, când au debutat sub formă de cvartet de jazz acustic, norvegienii de la Shining și‑au îmbogățit din ce în ce mai mult soundul cu elemente de metal și rock progresiv. Un exemplu perfect este ...
 
Fără bubble în Beijing Top
Locomotiva care tractează redresarea globală ar putea să gâfâie, zic unii. De ce greșesc cei care văd urși în China.
 
Japonia întrece China la numărul de obligaţiuni de stat americane Top
Creditorii japonezi, publici şi privaţi, deţineau în decembrie bonuri americane de trezorerie de peste 768 de milliarde de dolari, cu 1, 5% mai mult faţă de noiembrie, pe când chinezii (fără cei din Hong Kong) deţineau peste 755 de miliarde de dolari, cu 4, 3% mai puţin decât în noiembrie.
 
Băncile, obligate să modifice aproape toate contractele de credit în 2010 Top
De la mijlocul acestui an, persoanele fizice vor rambursa creditele ipotecare şi de consum cu dobânzi variabile fără să plătească vreun comision, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru transpunerea şi
 
Profit dublu pentru BNP Paribas în 2009: 5,8 mld. euro Top
Rezultatul băncii a fost ajutat de achiziţia Fortis, dar şi de reducerea ritmului de provizionare pentru creditele neperformante. În ultimele 12 luni, titlurile băncii aproape şi- au dublat valoarea la bursa din Paris. După achiziţia activelor Fortis din Belgia şi Luxemburg, BNP Paribas a
 
Şeful CSA estimează că piaţa de asigurări de viaţă va ajunge în acest an la nivelul din 2008 Top
În 2008, piaţa asigurărilor de viaţă a crescut cu 29%, până la 1, 9 miliarde lei. "Estimez că la sfârşitul acestui an piaţa de asigurări de viaţă va ajunge la nivelul anului 2008. Mă aştept ca societăţile de asigurare să recupereze unele contracte răscumpărate anul recut şi
 
Veniturile Groupama în România au scăzut, anul trecut, cu 10,9% (VIDEO) Top
Al treilea jucător de pe piaţa românească de asigurări a încheiat anul 2009 cu afaceri de 209 milioane euro, în scădere cu 10, 9%. Şi asta deşi Groupama a preluat anul trecut Asiban, BT Asigurări şi subsidiara din România a OTP Garancia. Potrivit conducerii companiei, scăderea afacerilor
 
Advent International a preluat 80% din Centrul Medical Unirea (VIDEO) Top
Tranzacţia prin care fondul de investitii Advent International preia pachetul majooritar din Centrul Medical Unirea este evaluată la circa 40 mil. euro, potrivit estimărilor din piaţă. Preluarea CMU este cea mai mare tranzacţie din industria de servicii medicale locale, o piata de circa 400 mil.
 
Dinu Patriciu vrea să cumpere bănci de pe pieţele emergente Top
În septembrie 2009, Liberty a plătit 15 milioane de dolari pentru o participaţie de control la People's Bank of Georgia, a şaptea mare instituţie de credit din fosta republică sovietică. Guvernul georgian distribuie pensiile prin intermediul acestei bănci. "Dispunem de suficient capital
 
ING a înregistrat pierderi de 712 milioane de euro în ultimul trimestru din 2009 (VIDEO) Top
Problemele financiare persistă pentru grupul financiar olandez ING. Datele prezentat de ING arată că divizia bancară a înregistrat câştiguri sub estimări în ultimul trimestru din 2009, iar segmentul asigurărilor a adus pierderi, deşi piaţa aştepta să înregistreze profit. Pe de altă parte,
 
Societe Generale a înregistrat în T4 2009 un profit în creştere faţă de anul anterior (VIDEO) Top
Rezultatul depăşeşte estimările analiştilor, care se aşteptau la un profit cu cel puţin 70 de milioane de euro mai mic. Datele financiare pozitive vin, în principal, pe fondul câştigurilor realizate de diviziile de asset management şi retail banking. Conducerea băncii a anunţat că se
 
3TS Capital Partners va lansa un fond de investiţii de 150 de milioane de euro Top
Omul de afaceri a declarat că piaţa a început să se deblocheze după o perioadă în care investitorii au fost foarte reticenţi să participe la fonduri de investiţii. Lansarea noului vehicul investiţional vine după ce compania a ieşit din acţionariatul Centrului Medical Unirea. Sfinţescu
 
Profitul brut ING Bank România a scăzut cu 20% în 2009 Top
Rezultatul a fost marcat de creşterea semnificativă a costului cu provizioanele de risc. Veniturile nete ale băncii au urcat la 695 milioane de lei, marcând un avans de 30% faţă de 2008. Valoarea totală a activelor s- a menţinut la peste 11 miliarde de lei, însă portofoliul de credite
 
Vlădescu: MFP va lansa într-o săptămână sau două discuţii cu investitorii despre eurobonduri Top
"Primul trimestru rămâne (pentru lansarea de eurobonduri, n.r.). Într- o săptămână sau două vom pleca în road- show", a precizat Vlădescu. Ministrul a adăugat că momentul lansării eurobondurilor trebuie bine ales, în condiţiile în care CDS- urile (credit default swap) au crescut
 
Curs BNR: Leul pierde un ban, până la 4,1287 lei/euro Top
Pentru moneda americană, banca centrală a afişat un curs de referinţă de 3, 0389 lei/ dolar, în creştere cu peste 4 bani (1, 38%) faţă de nivelul de miercuri. BNR a afişat, în prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight)
 
MFP a emis titluri de stat de 500 mil. lei Top
Statul român a reuşit să coboare puternic randamentul pentru titluri, în contextul în care anul trecut plătea 10% pe an. Ultimele licitaţii ale Finanţelor arată că setea de bani a autorităţilor române s- a mai domolit. La ultimele şapte licitaţii, Ministerul Finanţelor a atras fie
 
Moneda comuna europeana se confrunta cu un test al unitatii sale Top
Momentul in care moneda euro a fost introdusa pe pietele financiare globale, la 1 ianuarie 1999, a fost considerat unul dintre cele mai semnificative evenimente din Europa de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Cu toate acestea, haosul fiscal din Grecia a pus in lumina unele aspecte vulnerabile ale monedei europene, noteaza cotidianul american The Wall Street Journal /WSJ/.
 
Bancile se asteapta la o usoara relaxare a conditiilor la creditele ipotecare Top
Bancile se asteapta, pentru prima data dupa doi ani, la o usoara relaxare a standardelor de creditare pentru creditele ipotecare, intr-o piata imobiliara in care preturile locuintelor vor continua sa scada, dar cu o intensitate mai scazuta, potrivit unui sondaj BNR.
 
ING Bank Romania a inregistrat un profit brut in scadere cu 20 la suta, in 2009 Top
ING Bank Romania a inregistrat o scadere cu 20 la suta a profitului brut in 2009, pana la 84 milioane lei, fata de 2008, pe fondul cresterii provizioanelor de risc, a anuntat directorul general al bancii, Misu Negritoiu.
 
Cursul de referinţă al BNR urcă la 4,1357 lei/euro Top
Banca Centrală a afişat joi un curs de referinţă de 4, 1287 lei/ euro şi 3, 0389 lei/ euro.
 
Banca Centrala a Rusiei a redus rata dobanzii de referinta la 8,5 la suta Top
Banca Centrala a Rusiei a redus joi rata dobanzii cu o jumatate de punct procentual, pentru a 11-a oara din aprilie, dupa ce reducerile anterioare s-au dovedit a fi insuficiente pentru a stimula creditarea, transmite Bloomberg.
 
Băncile, obligate să modifice aproape toate contractele de credit în 2010 Top
De la mijlocul acestui an, persoanele fizice vor rambursa creditele ipotecare şi de consum cu dobânzi variabile fără să plătească vreun comision, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru transpunerea şi
 
Guvernul vrea să elimine sancţiunile de 500.000 de euro în cazul schimbării şefului EximbBank Top
Boc a afirmat că acest lucru este unul "incorect", iar clauzele sunt "imorale". "Vom întreprinde demersurile necesare pentru înlăturarea în instanţă a clauzelor contractuale care impun sancţiuni financiare de 500.000 de euro în cazul schimbării directorului de la EximBank. Nu se poate să
 
Şefii băncilor centrale din Europa de Sud-Est consideră că zona are un sistem bancar solid Top
Oficialii au apreciat importanţa colaborării şi coordonării la nivelul băncilor centrale şi al autorităţilor de supraveghere din regiune. Scopul constă în atenuarea efectelor directe şi indirecte ale turbulenţelor financiare internaţionale, restabilirea încrederii şi menţinerea stabilităţii
 
Banca Transilvania a devenit acţionarul unic al Medicredit Leasing IFN Top
Medicredit Leasing IFN va trece printr- un proces de re- branding, pentru adaptarea la identitatea de corporaţie a Băncii Transilvania. Achiziţionarea pachetului integral de acţiuni la Medicredit Leasing IFN face parte din strategia BT, pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul medical, au
 
2010, fără promoţii spectaculoase la maşinile luate în leasing (VIDEO) Top
2010 nu va aduce promoţii fabuloase la maşinile luate în leasing, de genul avans zero. Prima parte a anului se va concentra pe vânzarea stocului de maşini returnate, care variază între 10 si 12.000. Ca plan de afacere, firmele de leasing se vor concentra pe păstrarea clienţilor vechi şi promovarea
 
Comisia Europeană vrea ca regulile privind garantarea depozitelor bancare să fie îmbunătăţite Top
Autorităţile de la Bruxelles pregătesc propuneri care vor fi prezentate, "probabil, până în vară", de reformare a actualelor reglementări privind garantarea depozitelor bancare în Europa, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt Chantal Hughes, care a confirmat parţial informaţiile
 
2010, fără promoţii spectaculoase la maşinile luate în leasing (VIDEO) Top
2010 nu va aduce promoţii fabuloase la maşinile luate în leasing, de genul avans zero. Prima parte a anului se va concentra pe vânzarea stocului de maşini returnate, care variază între 10 si 12.000. Ca plan de afacere, firmele de leasing se vor concentra pe păstrarea clienţilor vechi şi promovarea
 
Patru ani de activitate a birourilor regionale "EU Office BCR" Top
Banca Comerciala Romana marcheaza, in luna februarie, patru ani de activitate a birourilor regionale "EU Office BCR", proiect de finantare din bani europeni a microintreprinderilor care activeaza in cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei.
 
BNR va plăti luna aceasta aproape un milion de euro pentru achiziția a 12 maşini de teren Top
Cursa cu preţurile este mai uşor de câştigat la volanul unei maşini de lux. Aşa se pare că gândesc oficialii Băncii Naţionale care îşi cumpără în această lună 12 maşini. BNR dă pe maşini, mai exact pe cele de teren, 83.000 de euro fără TVA, pe bucată. În total nota de plată
 
Financial Times: Băncile britanice RBS şi Lloyds vor raporta pentru 2009 pierderi de peste 19 mld. lire Top
Cei doi giganţi ai industriei bancare britanice se regăseau "la marginea prăpastiei" la începutul anului trecut, pregătind planuri complexe pentru a "scăpa" de activele riscante în valoare de sute de miliarde de lire printr- o schemă de garanţii de stat, guvernul furnizând totodată capitalul
 
Falimentele bancare continuă. Autorităţile din SUA au închis de la începutul anului 20 de bănci Top
Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agenţia guvernamentală responsabilă de garantarea depozitelor constituite în băncile din SUA şi de lichidarea instituţiilor de credit falimentare, estimează că acest an va aduce un număr record de eşecuri în sistemul bancar, generate de consecinţele
 
Astra Asigurari vrea o crestere a afacerilor de peste 20% in 2010 Top
Astra Asigurari estimeaza pentru acest an o crestere a primelor brute subscrise cel putin egala cu cea afisata anul trecut, respectiv de 22%, a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului companiei. In 2009, Astra a afisat un volum al primelor brute subscrise de 795,84 milioane lei (187,8 mil. euro, in crestere cu 22% comparativ cu anul anterior.Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au fost de 784,808 milioane lei (185,2... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Leul a continuat sa se deprecieze vineri pana la 4,1357 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a anuntat vineri un curs de referinta de 4,1357 lei/euro, in crestere cu 0,70 bani (0,17%) comparativ cu ziua anterioara. Cursul oficial a fost joi de 4,1287 lei/euro.Dobanzile overnight au fost vineri de 2,70% pe an (Robid) si 3,20% pe an (Robor), in scadere nesemnificativa fata de ziua precedenta. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Profitul asiguratorului AXA a crescut de aproape 4 ori in 2009, la 3,6 mld. euro Top
Grupul francez de asigurari AXA a raportat un profit net de 3,6 miliarde euro in 2009, de aproape 4 ori mai mare fata de anul anterior, datorita conditiilor mai bune de pe piata financiara, scrie presa internationala. In 2008, asiguratorul a afisat un profit net de 923 milioane euro.Henri de Castries, director executiv al AXA, a precizat ca evolutia companiei a fost sustituta, printre altele, si de cresterea cererilor pentru politele de dezastre... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Si la case mai mari: Marea Britanie ar putea incheia anul cu un deficit bugetar mai mare decat al Greciei Top
Finantele publice ale Marii Britanii ar putea incheia acest an intr-o stare mai grava decat cea a Greciei, avertizeaza economistii, ridicand temeri asupra stabilitatii economice a tarii, scrie The Telegraph. Potrivit unor informatii surprinzatoare care au dus la deprecierea lirei sterline, Guvernul britanic a imprumutat luna trecuta 4,3 miliarde lire sterline.Economistii anticipeaza ca deficitul bugetar al Marii Britanii ar putea creste in acest an,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Guvernul vrea sa inlature clauzele de 500.000 euro in cazul demiterii sefului Eximbank Top
Premierul Emil Boc a anuntat vineri ca Guvernul va face demersurile necesare pentru inlaturarea, in instanta, a clauzelor contractuale care impun sanctiuni financiare de 500.000 euro in cazul schimbarii directorului general de la Eximbank. Boc a afirmat ca acest lucru este unul "incorect", iar clauzele sunt "imorale", potrivit Mediafax."Vom intreprinde demersurile necesare pentru inlaturarea in instanta a clauzelor contractuale care impun sanctiuni... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Bancile centrale din Europa de Sud-Est vor evalua in comun nevoile de capital ale bancilor din regiune Top
Bancile centrale din Europa de Sud-Est vor evalua in comun necesarul de capital al institutiilor din regiune, guvernatorii si reprezentantii autoritatilor de supraveghere din zece state din zona, reuniti la Sinaia, convenind ca sistemul bancar al fiecarei tari se mentine solid si bine capitalizat. "Participantii au evidentiat importanta rolului detinut de recent-infiintatul Colegiu de supraveghere, care functioneaza in cadrul creat de orientarile Comitetului supraveghetorilor bancari europeni (CSBE), in evaluarea si solutionarea... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Sondaj: Expertii vad mai rau evolutia economiei Romaniei in urmatoarele 6 luni Top
Perceptia expertilor financiari privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele 6 luni s-a inrautatit in februarie, insa aceasta se situeaza pe locul al doilea in Europa Centrala si de Est (ECE) in privinta atractivitatii pentru investitii straine, potrivit unui sondaj al institutului ZEW. Indicele ZEW privind asteptarile specialistilor financiari in urmatoarele sase luni a inregistrat o scadere de 42,1 puncte, la 22,3 puncte, peste declinul de 38,6 puncte consemnat in regiunea ECE, relateaza Mediafax.Polonia este considerata cea... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Comisia Europeana vrea imbunatatirea regulilor privind garantarea depozitelor bancare Top
Comisia Europeana (CE) vrea sa imbunatateasca reglementarile referitoare la garantarea depozitelor bancare, in special in privinta finantarii acestora de catre banci, pentru a evita repetarea unor litigii aparute in urma crizei financiare. Autoritatile de la Bruxelles pregatesc propuneri care vor fi prezentate, "probabil, pana in vara", de reformare a actualelor reglementari privind garantarea depozitelor bancare in Europa, a spus, vineri, purtatorul de cuvant Chantal... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Banca Transilvania a achizitionat integral Medicredit Leasing Top
Banca Transilvania a devenit actionarul unic al Medicredit Leasing IFN, prin achizitia pachetului integral de actiuni al societatii. BT detinea deja din 2007 un pachet de 57,39% din companie, au anuntat reprezentantii bancii. Acestia nu au specificat valoarea tranzactiei.Cele doua companii sunt parteneri de afaceri de cativa ani. In ianuarie 2007, BT intra in actionariat cu o detinere de 38,89% din capitalul social al Medicredit Leasing IFN SA, ca urmare a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
SUA a sunat goarna revenirii din criza. Romania recepteaza semnalul la volum minim Top
Fed a dat vineri primul semnal ca are incredere in revenirea pietelor financiare, majorand dobanda la care imprumuta bancile comerciale. Impactul acestei vesti bune asupra Romaniei va fi unul limitat, si se va traduce, cel mai probabil, printr-o usoara depreciere a leului fata de dolar, ceea ce va ajuta exportatorii catre SUA. Federal Reserve (Fed), sistemul de banci centrale al Statelor Unite ale Americii (SUA), a ridicat vineri dobanda la facilitatea de imprumut de urgenta pentru bancile comerciale, de la 0,5% la 0,75%. Miscarea a fost interpretata de multi dintre... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
FMI a aprobat eliberarea a doua transe din acordul cu Romania, de 2,3 mld. euro Top
Consiliul Director al FMI a aprobat, vineri, raportul de evaluare a acordului stand-by cu Romania si eliberarea transelor trei si patru, in valoare de aproximativ 2,3 miliarde euro, suma care va fi virata pana marti. Oficialii FMI au evidentiat ca sistemul bancar romanesc s-a comportat foarte bine intr-un an de criza, dar au atras atentia asupra necesitatii ca politica monetara sa ramana prudenta, scrie Mediafax."BNR trebuie sa fie in continuare prudenta,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Bancile grecesti din Romania: "drobul de sare" sau "calcaiul lui Ahile"? Top
BNR spune ca nu trebuie sa facem din problema bancilor grecesti un "drob de sare". Analistii au fost primii care au tras semnalul de alarma: bancile grecesti cu o prezenta importanta in Romania ar putea sa-si reduca volumul de credite pentru ca vor trebui sa se bazeze mai mult pe resursele locale, deficitare. Totusi, amenintarea nu pare atat de serioasa daca punem in balanta opiniile bancii centrale, ale bancherilor locali si daca analizam starea de sanatate a bancilor cu capital grecesc din tara noastra, destul de solida dupa un an de criza, scrie [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Alpha Bank Romania majoreaza dobanzile Top
Alpha Bank majorează dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25%p.a , iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a . In acelaşi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenţi şi pensionari, ce beneficiază de dobanzi majorate pentru depozitele la termen
 
Premii la plata cu cardul de credit BCR MasterCard Top
Clientii Bancii Comerciale Romana (BCR) posesori de carduri de credit emise sub sigla MasterCard pot castiga, in urma utilizarii cardului pentru plati la comercianti, mai multe premii intre care si noul autoturism Golf. Posesorii de carduri co-branded sau de credit BCR MasterCard sunt inclusi in aceasta promotie in momentul in care efectueaza cel putin 2 tranzactii de
 
Dobanzi de pana la 14% pe an Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand cu data de 30 octombrie 2008, cu pană la 2,5 pp, dobanzile la produsele de economisire. Noile niveluri ating valori de pană la 14%, după cum urmează: Cel mai atractiv produs de economisire oferit de BCC rămane, in continuare, Depozitul Sibiu 2007, cu un nivel de dobandă de 13,50%, bonificat la
 
Rezultate financiare peste estimări, după primul an de Millennium Bank Top
La un an de la intrarea pe piaţa romanească, rezultatele financiare ale Millennium Bank depăşesc aşteptările. La 30 septembrie 2008, suma totală a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare decat cea inregistrată la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor acordate de
 
Confort Business de la BRD si AIG Top
BRD, impreună cu AIG Romania şi cu brokerul de asigurări Gras Savoye Romania, a lansat un nou produs: asigurarea Confort Business, destinată clienţilor persoane fizice autorizate şi companiilor. Asigurarea Confort Business este un serviciu opţional ataşat cardurilor din gama business in Lei, Euro sau USD. Obiectivul lansării noului produs este acela de a oferi clienţilor un plus
 
OTP a lansat o oferta speciala pentru depozitele pe 3 luni Top
OTP Bank Romania marchează, pe piaţa locală, cea de-a treia ediţie a evenimentului internaţional consacrat, Savings Day (Ziua Economisirii), prin lansarea unei oferte speciale pentru depozitele pe 3 luni. Oferta se va intinde pe durata unei luni calendaristice şi se adresează clienţilor persoane fizice. Promoţia a debutat pe 31 octombrie a.c., şi va consta intr-o creştere a
 
Clientii buni castiga intotdeauna! Top
Ca urmare a initiativei de a sprijini atat clientii cat si piata romaneasca, pe langa seria de masuri luate pentru a ajuta persoanele fizice si juridice sa faca fata conditiilor economice actuale, Bancpost si EFG Retail Services lanseaza promotiile “Clientii buni castiga intotdeauna” cu premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de
 
Noi depozite la Emporiki Bank Top
Emporiki Bank a lansat recent doua produse de economisire la termen, adresate clientilor persoane fizice si PFA: depozitul cu dobanda progresiva - Depozaur - si depozitul cu dobanda in avans - Avantastic. Cele doua depozite au cea mai variata oferta din punct de vedere al termenului de constituire si moneda, oferind posibilitatea clientilor de a-si alege
 
Dobanzi mai mari la BCC Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand din 06 ianuarie 2009, dobanzile practicate pentru depozitele la termen oferite, in lei, pe o perioadă de o lună, precum şi la depozitele originale Vivat şi Progres acordate pe o perioadă de 6 şi 12 luni. Conform noilor niveluri, BCC bonifică dobanzi mai mari cu pană la 2 p.p. Astfel,
 
BCR sustine proiectele de afeceri Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent in direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, in condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii inşişi, banca şi acţionarii. Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail cat şi pe cel al companiilor. ,,Erste va continua să asigure, ca şi pană
 
Ministrul Finantelor catre consilierii economici externi: Lasati aroganta si tratati antreprenorii in mod egal Top
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a facut joi apel la consilierii economici externi ai Romaniei ca sa lase deoparte aroganta si sa trateze in mod egal toti intreprizatorii romani, pentru a ajuta la revigorarea exportului si scoaterea Romaniei din criza.
 
Mihai Seitan: Proiectul Legii Pensiilor va intra saptamana viitoare in discutii in Senat Top
Proiectul Legii Pensiilor va intra saptamana viitoare in discutii in Senat si speram ca pana in vara sa fie aprobat de Parlament, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mihai Seitan, intr-o conferinta de presa.
 
BT ieftineste creditele in lei Top
Banca Transilvania reduce, incepand cu 1 martie 2010, cu 0,5 la suta dobanzile active aferente creditelor in sold, care au o dobanda de peste 14,5 la suta, se arata intr-un comunicat al BT.
 
Sebastian Vladescu: Roadshow-ul pentru emisiunea de eurobonduri va incepe in doua saptamani Top
Emisiunea de obligatiuni in euro /eurobonduri/ pe piata externa de capital va fi lansata in primul trimestru, iar roadshow-ul (intalnirile de promovare) va incepe in doua saptamani, a declarat joi, la reuniunea consilierilor economici din strainatate, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
 
Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu 40 milioane euro, de la inceputul anului 2010 Top
Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu 40 milioane euro, de la inceputul anului 2010 si au ajuns la echivalentul a 300 de milioane de euro, informeaza compania.
 
Românii cred că medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri Top
Aprecierile românilor nu se potrivesc însă cu grila unică de salarizare propusă şi aprobată de guvern în toamna lui 2009.
 
Ce case poţi cumpăra cu 10.000 de euro Top
Printre ofertele de vânzare de pe site-urile anunţurilor imobiliare se găsesc şi chilipiruri de care proprietarii vor să scape.
 
Băncile sunt obligate să elimine comisioanele de rambursare anticipată Top
Băncile vor modifica până în luna septembrie aproape toate contractele de credit încheiate cu populaţia pentru a le adapta la noile reglementări UE şi nu vor mai putea încasa comisioane la rambursările anticipate pentru împrumuturile cu dobândă variabilă, iar celelalte comisioane sunt limitate la 1%.
 
Plata anticipată a impozitului pe profit va duce la noi falimente Top
Pentru a face rost de bani la buget, statul pune noi biruri asupra companiilor. Unul dintre acestea este plata anticipată a impozitului pe profit, fapt care, în viziunea experţilor, va înrăutăţi lucrurile în economie.
 
CASCO despăgubeşte maşinile avariate în gropi Top
Şoferii care şi-au rupt maşina în gropile din carosabil pot cere companiilor de asigurări să le plătească cheltuielile cu reparaţia autoturismului. Este vorba, însă, doar de şoferii care au asigurare CASCO. Cei care au RCA nu pot cere despăgubiri.
 
Angajații Dacia vor primi salarii mai mari cu 300 de lei Top
Salariile angajaților Automobile Dacia vor crește, în acest an, cu 300 de lei în două tranșe. Astfel, de la 1 ianuarie 2010, toți salariații companiei vor primi 220 de lei în sumă fixă, iar de la 1 aprilie vor primi și restul de 80 de lei.
 
Încă un miliard de euro de la Comisia Europeană Top
Boardul FMI va analiza, vineri, evaluarea Acordului cu România, în vederea eliberării a două tranşe, în sumă de 2,3 miliarde de euro.
 
Patriciu vrea să mai cumpere o bancă Top
Fondul de investiţii Liberty Capital al omului de afaceri Dinu Patriciu este interesat de noi investiţii în bănci.
 
Drumurile ar putea avea asigurare RCA Top
Transportatorii cer Guvernului ca drumurile să fie asigurate după principiul poliţei de Răspundere Civilă Auto.
 
Companiile care angajează șomeri sunt scutite șase luni de CAS Top
Companiile care vor angaja în acest an persoane ce sunt în șomaj de cel puțin trei luni vor fi scutite pentru o perioadă de maximum șase luni de la plata CAS-ului, cu condiția ca noii angajați să fie păstrați în acel post cel puțin un an, arată un proiect de ordonanță de urgență obținut de Mediafax.
 
România, pe locul doi în UE la evaziune fiscală Top
România ocupă locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce privește evaziunea fiscală, cu un nivel de 42,4% din veniturile taxabile în 2009, potrivit unui studiu realizat de KRLS Network of Business Ethics la cererea Asociației Contribuabililor Italieni.
 
Programul „Rabla" demarează azi Top
Persoanele care doresc să cumpere o maşină nouă pot folosi ca avans trei tichete valorice, fiecare în valoare de 3.800 de lei.
 
Oportunităţile crizei: casele executate, la jumătate de preţ Top
Persoanele interesate de chilipiruri imobiliare pot apela la licitaţiile de bunuri executate silit, unde preţurile coboară de cele mai multe ori la jumătatea celor practicate pe piaţa liberă. Majoritatea băncilor afişează regulat pe site-uri liste actualizate cu proprietăţi executate ce urmează a fi scoase la licitaţie.
 
Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri Top
Pentru miniştrii guvernului Boc, Sebastian Vlădescu şi Adriean Videanu, campania electorală continuă. Cei doi spun că România nu a ieşit din criză din cauza consilierilor economici externi. Ei uită, practic, faptul că aceştia sunt numiţi de guvern.
 
FMI nu mai are bani pentru împrumuturi! Top
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că va începe în curând să vândă 191,3 tone de aur, pentru a strânge resursele necesare acordării de împrumuturi.
 
Producătorul cafelei Lavazza a murit Top
Şeful celebrului grup producător de cafea Lavazza, Emilio Lavazza, a murit la vârsta de 77 de ani în oraşul său natal, Torino, informează Ansa. Emilio Lavazza a preluat afacerea familiei sale în 1971, după moartea tatălui său, Giuseppe, care l-a ajutat pe Luigi, bunicul său şi, totodată, fondatorul grupului să transforme o băcănie deschisă în secolul al 19-lea într-o companie celebră pe plan mondial.
 
Adoptarea euro, soluţia ieşirii Letoniei din criză Top
FMI a acordat Letoniei o nouă tranşă de 200 de milioane de euro din împrumutul de 7,5 miliarde de euro oferit împreună cu Comisia Europeană. Oficialii FMI consideră că adoptarea euro este cheia redresării economice a Letoniei.
 
România, invitată oficial în proiectul South Stream Top
Transgaz a fost invitată de monopolul rus Gazprom să ia parte la proiectul gazoductului South Stream, a confirmat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu. România ar putea lua locul Bulgariei în acest proiect, considerat un rival al gazoductului european Nabucco, scrie agenţia bulgară Novinite.
 
Vânzările de apartamente noi, în picaj Top
Anul 2009 nu a fost prea bun pentru dezvoltatorii imobiliari pentru că vânzările s-au redus cu 63% față de 2008, doar 1.300 de apartamente fiind contractate. Exceptând cererea din partea investitorilor în 2008, ceea ce a reprezentat 30% din vânzările totale, cererea consumatorilor finali a scăzut cu 50%, se arată în cel mai recent raport al companiei de consultanță imobiliară Colliers International România.
 
Romtelecom va da afară 600 de salariaţi Top
Romtelecom va disponibiliza, de la 1 mai, 600 de salariaţi din divizia Operaţiuni, în vederea reducerii costurilor şi creşterii eficienţei companiei, pe fondul presiunii competiţionale, a anunţat operatorul.
 
Finanţele au vândut obligaţiuni de 500 milioane de lei Top
Peste o săptămână, Ministerul Finanţelor Publice va începe roadshow-ul pentru emisiunea de eurobonduri de un miliard de euro.
 
De ce scad salariile bugetarilor? Top
O parte din salariaţii din învăţământ şi sănătate s-au trezit cu mai puţini bani la leafă. Motivul este unul singur: fondul de salarii trebuie diminuat.
 
Drama economiei greceşti, o producţie Wall Street Top
Angela Merkel a învinuit băncile de investiţii pentru criza greacă, în timp ce culisele acesteia dezvăluie cum Goldman Sachs şi JPMorgan au ajutat Grecia contra cost pentru ca apoi să speculeze căderea euro împreună cu cea a economiei elene. Această criză aduce o rază de soare pentru Europa de Est, care va fi mai atractivă pentru investitori decât periferia zonei euro (Grecia, Portugalia, Spania).
 
Trei sferturi din populaţie practică supravieţuirea Top
Românii sunt extrem de pesimişti cu privire la situaţia economică actuală, relevă un sondaj realizat de CURS. Mai mult de jumătate dintre ei sunt de părere că România va ieşi din criză de-abia peste trei ani sau chiar mai mult.
 
Moldova, pe locul doi în topul sărăciei în UE Top
Locuitorii municipiului Bucureşti sunt de două ori mai bogaţi decât cei din restul ţării, relevă datele Eurostat, iar Moldova se află pe penultimul loc în UE.
 
Tănăsescu: Recesiunea s-ar putea încheia la finalul lunii martie Top
Reprezentantul FMI spune că bucuria privind ieşirea din recesiune ar trebui să fie redusă, întrucât urmează un drum lung în care reformele convenite cu FMI trebuie să fie puse în aplicare.
 
FMI decide eliberarea următoarelor tranşe pentru România Top
Conducerea executivă a Fondului Monetar Internaţional va discuta azi raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu România, în urma căruia ar putea decide eliberarea următoarelor două tranşe de împrumut, din pachetul de asistenţă pe doi ani, în valoare de 2,3 miliarde euro.
 
FED ridică dobânda de refinanţare Top
Federal Reserve a majorat dobânda de refinanţare a băncilor cu un sfert de punct procentual. Dolarul s-a apreciat.
 
Ce vor brokerii Top
Potrivit unui sondaj realizat în rândul a 40 de case de brokeraj, 52% din brokeri consideră că BVB ar trebui să fuzioneze cu Bursa de la Sibiu (Sibex), în timp ce 32% din aceştia cred că între cei doi operatori ar trebui să fie o relaţie de competiţie. Achiziţia Sibex de către BVB este susţinută de numai 16% din respondenţi.
 
Până în 2012, ruşii nu ne dau gaze fără intermediari Top
România a fost invitată oficial de către Gazprom să participe la proiectul gazoductului South Stream şi să colaboreze cu Romgaz Mediaş pentru explorarea şi dezvoltarea de zăcăminte de gaze în afara ţării, dar nu va primi în mod direct gaze de la ruşi mai devreme de 2012.
 
Ce trebuie să faci ca să ieşi la pensie mai devreme decât vrea Boc Top
Peste 188.000 de persoane vor putea ieşi la pensie la vârsta de 60 de ani, indiferent dacă legea pensiilor se va mai schimba sau nu în următorii 20-30 de ani.
 
Randament de 90 % la Bursa din Sibiu pe Dow Jones Top
Investitorii de la Bursa din Sibiu care au mizat pe derivatul pe indicele american cu scadenţa martie au putut să-şi dubleze banii într-o singură săptămână.
 
S-a înrăutăţit percepţia privind evoluţia economiei româneşti Top
Indicele ZEW a scăzut cu 42,1 puncte procentuale, la 22,3 puncte în luna februarie.
 
Datoria României creşte cu 2,3 miliarde de euro. FMI a aprobat tranşele trei şi patru Top
România va primii 2,3 miliarde euro de la Fondul Monetar International până marţi.
 
Anul SIF-urilor Top
În săptămâna care s-a încheiat cel mai bine au crescut titlurile companiei Prodplast Bucureşti.
 
10.000 de bugetari aşteaptă să primească preavizul pentru şomaj Top
La finalul lunii noiembrie 2009, guvernul Boc a dat o lege prin care agenţiile guvernamentale vor fi comasate şi restructurate. Legea prevedea că în termen de 60 de zile se trece la restructurări. Drept urmare pentru unii angajaţi preavizele pentru şomaj au început să sosească.
 
Banca Transilvania cumpără o firmă de leasing pentru echipamente medicale Top
Banca Transilvania (BT) a devenit acţionarul unic al Medicredit Leasing IFN SA, prin achiziţionarea pachetului integral de acţiuni al societăţii. Cele două companii sunt parteneri de afaceri de câţiva ani: în ianuarie 2007, BT intra în acţionariat cu o deţinere de 38,89% din capitalul social al Medicredit Leasing IFN SA, ca urmare a achiziţionării şi subscrierii de acţiuni, iar în octombrie, tot în 2007, banca şi-a majorat participaţia la 57,39%.
 
Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom au ieşit în stradă Top
Angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe pichetează Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, în semn de protest faţă de anunţul companiei de disponibilizare a 600 de persoane în acest an.
 
FMI: „România se confruntă cu dificultăţi fiscale majore" Top
Guvernul Boc trebuie să continue să-şi reducă deficitul pentru aderarea la zona euro, spun reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.
 
Grecia va primi un ajutor de 25 miliarde de euro de la UE Top
Toate statele din zona euro vor da bani Greciei, contribuţia fiecărei ţări fiind calculată în funcţie de participaţia deţinută la capitalul Băncii Centrale Europene.
 
Criza din Grecia va costa România 600 de milioane de euro Top
Banca Naţională a României (BNR) va trebui să contribuie cu 629 milioane de euro la planul Băncii Centrale Europene de 25 de miliarde de euro pentru salvarea Greciei.
 
Fiscul britanic investighează averea unor cunoscuţi fotbalişti din Premier League Top
Printre vedetele vizate se numără Michael Owen, Steven Gerrard, Rio Ferdinand, Gary Neville şi Joe Cole.
 
Video-CV-ul poate impresiona angajatorul Top
Nu ţi-ai găsit încă un loc de muncă şi ţi-ai depus zeci de CV-uri pe site-urile de joburi şi la companii? Dacă vrei să atragi atenţia angajatorului, poţi apela la varianta video-CV-ului. Deşi nu este o practică des întâlnită la noi în ţară şi sunt puţine site-urile unde se poate încărca un astfel de CV, ai putea avea o şansă din multitudinea de solicitări de angajare pe care le primeşte o companie.
 
Boc îi lasă fără alocaţii şi pe copiii şomerilor Top
Prestaţiile sociale primite de o persoană ar putea fi plafonate la nivelul ajutorului de şomaj. Asta înseamnă că şomerii ar putea să nu mai încaseze ajutoarele de încălzire şi alocaţiile pentru copii.
 
Lehman Brothers a plătit avocaţilor 642 milioane de dolari Top
Banca americană de investiţii Lehman Brothers Holdings, aflată în lichidare după prăbuşirea din 2008, a plătit 641,9 milioane de dolari avocaţilor şi altor consilieri în cele 16 luni care au trecut de la declararea falimentului, transmite Bloomberg.
 
Băncile britanice înregistrează pierderi de miliarde de lire Top
Royal Bank of Scotland (RBS) şi Lloyds Banking Group, cele două grupuri financiare britanice salvate de la colaps de guvernul de la Londra, vor anunţa zilele viitoare pierderi de 6,5 miliarde lire sterline, respectiv 13 miliarde lire pentru anul 2009, potrivit "Financial Times" (FT).
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: