Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Pista unui aeroport din China a crapat din cauza secetei</p>

Posted: 17 Mar 2010 08:20 AM PDT

Seceta severa din sud-vestul Chinei a mai facut o victima- pista unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi din regiune, potrivit Reuters.
Criza acuta de apa combinata cu numarul mare de decolari si aterizari a condus la craparea singurei piste de la aeroportul Kunming din provincia chineza Yunnan, a anuntat miercuri agentia de presa Xinhua.

„Seceta a fost foarte grava anul acesta in Yunnan, nivelul apei scazand drastic, iar pista aeroportului a atins maximul capacitatii sale de...

citiţi mai departe


<p>ROMENVIROTEC: Biomasa, alternativa la incalzirea cu gaze</p>

Posted: 17 Mar 2010 07:35 AM PDT

Tot mai multi romani, in special din zone care nu sunt conectate la reteaua de gaze, aleg sa-si incalzeasca locuintele cu combustibil pe baza de biomasa.
Potrivit reprezentantilor Seba Energy, produsele obtinute prin prelucrarea deseurilor agricole si forestiere sunt 100% ecologice si extrem de eficiente energetic. Consumatorul final este reprezentat de utilizatorul de centrale termice pentru productia de apa calda sau de aer cald.
”Fabricile sunt gandite sa functioneze 5.000- 8.000 de ore...

citiţi mai departe


<p>Constructiile rusilor pentru JO-2014 afecteaza mediul</p>

Posted: 17 Mar 2010 06:43 AM PDT

Autoritatile ruse au fost criticate pentru ca nu au luat in considerare impactul pe care il vor avea asupra mediului constructiile pentru Jocurile Olimpice de iarna, care vor avea loc in 2014 la Soci, arata un raport al ONU, informeaza Mediafax.

Raportul ONU vine dupa ce organizatii pentru protectia mediului inconjurator aflate in Rusia si-au retras cooperarea, afirmand ca preocuparile lor au fost ignorate.

Autoritatile ruse afirma ca JO-2014 vor respecta normele de mediu si ca...

citiţi mai departe


<p>Guvernul vrea sa modernizeze CET-urile sau sa desfiinteze jumatate dintre ele</p>

Posted: 17 Mar 2010 05:19 AM PDT

Guvernul vrea sa treaca temporar CET-urile in administrarea Ministerului Economiei, pentru a fi modernizate, urmand ca apoi sa fie transferate inapoi autoritatilor locale sau chiar sa se desfiinteze jumatate dintre ele si sa fie inlocuite cu grupuri mici pe gaze, potrivit Mediafax.

Autoritatile locale, ministerele implicate, sindicatele si Parlamentul au reprezentanti care au format un grup care va prezenta, pana in luna iunie, un plan national de modernizare a intregului sistem de...

citiţi mai departe


<p>ROMENVIROTEC: Casa Verde si pentru persoane fizice, in doua saptamani</p>

Posted: 17 Mar 2010 05:10 AM PDT

Ghidul pe 2010 al programului Casa Verde va fi publicat de autoritati in doua saptamani si se va adresa, in premiera, si persoanelor fizice, a declarat astazi presedintele Administratiei Fondului de Mediu, Gheorghe Popescu, prezent la expozitia international a tehnologiilor de mediu Romenvirotec . El a mentionat si ca fondurile desemnate pentru acest program in 2010 sunt de 310 milioane de lei.

“Se cauta in prezent cai pentru a facilita accesul persoanelor fizice la acest program, dupa...

citiţi mai departe


<p>ROMENVIROTEC: Dezinteresul statului blocheaza constructia unui observator atmosferic</p>

Posted: 17 Mar 2010 04:46 AM PDT

Un observator atmosferic, bazat pe tehnologie si fonduri norvegiene, ce poate detecta cantitatea de aerosoli din atmosfera, ar putea ramane in stadiul de proiect, in conditiile in care doar un sfert din finantarea garantata de statul roman a ajuns la Institutul National de Optoelectronic a(INOE). In cazul in care cercetatorii nu reusesc sa stranga 270.000 de euro din finantari, pana in 2011, contributia finaciara a Norvegiei va trebui restituita.

Proiectul Lidar a fost initiat de...

citiţi mai departe


<p>Italia va importa energie regenerabila</p>

Posted: 17 Mar 2010 04:42 AM PDT

Pentru a-si atinge tinta de a obtine 17% din energie din surse regenerabile pan in 2020, Italia ar avea nevoie sa importe o cantitate de energie curata echivalenta cu cea produsa de 11 milioane de tone de petrol, potrivit unui operator italian de pe piata energiei, potrivit Reuters.

Documentul care contine planurile Italiei de a importa energie verde a fost trimis recent la Bruxelles si arata ca statul nu isi poate atinge tintele doar pe baza productiei proprii de energie...

citiţi mai departe


<p>ROMENVIROTEC: Piata energiilor regenerabile stagneaza</p>

Posted: 17 Mar 2010 03:51 AM PDT

Cu toate ca Romania are un potential extrem de mare in productia de energie regenerabila, acest sector este neglijat si nu dispune nici pana in prezent de o legislatie, a fost mesajul transmis de Asociatia Patronala SUNE (Surse Noi de Energie), in cadrul unei conferinte desfasurate la targul Romenvirotec.
”Piata energiilor regenerabile din Romania stagneaza si se afla intr-un moment foarte dificil”, a apreciat directorul executiv al SUNE, Manuela Draghicescu. Ea a mentionat ca legislatia...

citiţi mai departe


<p>Guvernul britanic isi sustine campania alarmanta privind schimbarile climatice VEZI&nbsp;VIDEO</p>

Posted: 17 Mar 2010 03:42 AM PDT

Guvernul brirtanic va continua campania de constientizare asupra schimbarilor climatice in ciuda interzicerii de catre Autoritatea pentru Standarde in Publicitate (ASA) a doua dintre spoturile sale, informeaza The Guardian.
Campania, care include o reclama pentru TV, patru reclame pentru print si doua panouri publicitare, a atras peste 1.000 de plangeri care au reclamat inducerea in eroare si presupuneri alarmante. ASA a decis ca doua dintre reclamele pentru print care foloseau versuri de...

citiţi mai departe


<p>Societatea civila europeana cere politici agricole durabile</p>

Posted: 17 Mar 2010 03:20 AM PDT

Aproape 200 de organizatii din 24 de state membre UE au semnat o Declaratie Europeana pentru Agricultura si Alimentatie, in care solicita o revizuire a actualelor politici agricole comune (PAC), pe care le considera nesustenabile, poluante si vinovate pentru regimurile alimentare nesanatoase ale europenilor.

Declaratia vine chiar inaintea inceperii audierilor din Parlamentul European pe tema politicii agricole europene si a schimbarilor care vor fi facute in acest domeniu din 2013....

citiţi mai departe


Niciun comentariu: