Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Dacia Duster - laude şi critici Top
Compania autohtonă producătoare de maşini Dacia va avea succes pe piaţă cu noul model Duster, după părerea unora dintre oamenii de afaceri din România. De Bianca Cojocaru
 
Euro coboară sub pragul de 4,1 lei Top
Leul a atins maximul ultimei luni, câştigând peste un ban faţă de moneda unică europeană.
 
1.200 de euro, dauna medie la RCA în 2009 Top
Înnoirea parcului auto şi creşterea frecvenţei daunelor au făcut ca anul trecut dauna medie pe segmentul de Răspundere Civilă Auto obligatorie (RCA) să fie de 1.200 de euro, de două ori mai mult faţă de nivelul din 2005.
 
CNVM interzice Capital Partners Cehia să activeze pe bursă Top
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a interzis firmei de investiţii Capital Partners din Cehia să mai activeze pe piaţa de capital din România şi a retras atestatul prin care a dat firmei acest drept.
 
Deficitul bugetului de pensii a ajuns după primele două luni la 1,5 miliarde lei Top
În primele două luni, deficitul bugetului de pensii a ajuns după primele două luni la 1,5 miliarde lei, dar cu toate astea nu există riscul neplăţii pensiilor întrucât subvenţia de 7 miliarde lei acordată de la bugetul de stat este suficientă, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.
 
Jumătate dintre proprietarii de autovehicule au Casco Top
Deţinătorii de contracte de asigurare auto facultative sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 și 47 ani, căsătoriţi, cu unu sau doi copii.
 
Românii renunţă la maşini şi case, dar nu şi la vacanţe Top
Anul acesta, românii nu se vor mai înghesui să cumpere locuinţe, maşini, electrocasnice sau mobilă, dar nu vor renunţa să meargă în concedii.
 
Economia României, a doua contracţie în trimestrul 4 din UE Top
În ultimul trimestru al lui 2009, România a înregistrat una dintre cele mai severe contracţii ale economiei din Uniunea Europeană (UE), de 1,5%, cea mai gravă contracţie fiind doar în Letonia, arată datele Eurostat.
 
1,5 milioane de angajaţi au salarii mai mici de 720 de lei Top
În ultima perioadă, fenomenul muncii la negru a luat amploare ca urmare a crizei economice, susţin oficiali ai Ministerului Muncii.
 
Austriecii spun că economia românească nu va creşte în 2010 Top
Analiştii de la Institutul pentru Studii Economice Internaţionale din Viena nu văd cu ochi buni economia românească în acest an, astfel că nu trebuie să ne aşteptăm la o creştere, ci mai degrabă la o stagnare.
 
Se dă drumul la „Prima casă 2". Oferte la cele patru târguri imobiliare de primăvară Top
Disperați să-și vândă apartamentele rămase pe stoc, dezvoltatorii imobiliari se vor înghesui în această primăvară la nu mai puțin de patru târguri, unde își vor aștepta potențialii clienți cu oferte care mai de care.
 
Troc între PDL şi mineri: concesiunea minelor contra susţinerii lui Băsescu Top
În campania electorală de anul trecut, PDL a încheiat un protocol cu sindicaliştii din minerit, conduşi de Marian Condescu. Potrivit protocolului, prezentat în premieră de TV Money Channel, PDL urma să promoveze o lege prin care minele aflate în conservare să fie date în exploatare foştilor salariaţi. În schimb, sindicaliştii trebuiau să-l susţină pe Traian Băsescu la preşedinţie.
 
Caroli şi Campofrio au fuzionat Top
Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au încheiat un acord de fuziune a operaţiunilor, în forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din România, cu o cifră de afaceri cumulată de 120 milioane euro şi o cotă de 16% din piaţa de profil.
 
44.000 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic în martie Top
Sute de firme au trimis notificări către inspectoratele teritoriale de muncă din ţară privind trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic în această lună.
 
Vlădescu: Băncile au mai mulţi bani decât le trebuie Top
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va începe luni, 8 martie, roadshow-ul pentru emisiunea de eurobonduri în valoare de un miliard de euro.
 
Restanţele la bănci: 100 de milioane de euro în ianuarie Top
În prima lună a anului s-a înregistrat cea mai mare creştere lunară a restanţelor populaţiei şi firmelor de când a intrat România în recesiune.
 
Băsescu: România s-a împrumutat prea mult Top
Potrivit preşedintelui, România ar putea fi nevoită să facă un nou împrumut pentru a-şi plăti cheltuielile.
 
Leul s-a apreciat uşor, aproape de nivelul minim al acestui an Top
Moneda naţională s-a apreciat uşor în primele tranzacţii de vineri, cursul de referinţă afişat de banca centrală fiind de 4,0923 lei/euro, în condiţiile în care creşterile de pe pieţele de capital europene susţin monedele emergente.
 
Emil Boc solicită băncilor eliminarea birocraţiei pentru „Prima casă" Top
Premierul Emil Boc a declarat la Zalău, în cadrul unei conferinţe de presă, că va solicita băncilor să elimine birocraţia excesivă în cazul programului "Prima casă".
 
Dezvoltatorii imobiliari momesc clienţii cu ofertele de anul trecut Top
În primele ore de la deschiderea târgului imobiliar de la Palatul Copiilor, forfota mare a fost în rândul expozanţilor, care încă nu lipiseră afişele şi nici nu instalaseră mesele. Alţii, cocoţaţi pe scări, făceau ultimele retuşuri.
 
Moldovenii vor ca Porumboiu să le lucreze pământul Top
Prezent în România, Valeriu Coşarciuc, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, a declarat că îi va propune omului de afaceri Adrian Porumboiu, finanţatorul FC Vaslui, să investească în agricultura de peste Prut.
 
BERD: Guvernul Boc combate criza cu măsuri imaginare Top
Potrivit Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare guvernul Boc vorbeşte prea mult şi face prea puţin.
 
Tender: Singura măsură anti-criză a guvernului este investiţia în infrastructură Top
Potrivit omului de afaceri Ovidiu Tender în interiorul ţării nu sunt semne că economia şi-ar reveni.
 
SIF Transilvania va da acţionarilor un dividend de 0,03 lei pe acţiune Top
Banii vor fi plătiţi în perioada 1 septembrie-29 octombrie 2010.
 
Statul va rambursa TVA de aproape 200 milioane de euro Top
Plata efectivă a banilor fost programată după cum urmează: tranşa I, în data de 8 martie - 114,4 milioane lei, tranşa II, în data de 24 martie -208 milioane lei, tranşa III, în data de 29 martie -307,8 milioane lei.
 
Criza din Grecia ar putea lovi în economiile din Europa de Sud-Est Top
Cele mai afectate de criza din Grecia vor fi Serbia şi Albania.
 
Gigacaloria s-ar putea scumpi cu până la 30% Top
Municipalitatea analizează majorarea cu 6-30% a preţului la gigacalorie.
 
Nivelul contribuţiei la fondurile de pensii private obligatorii va urca la 2,5% din martie Top
Anul 2010 trebuia să aducă în conturile participanţilor la Pilonul 2 o contribuţie de 3% din venitul brut. Nu aduce însă decât 2,5%.
 
Benzina a explodat tăcut în buzunarele românilor Top
În plină perioadă de criză, preţul benzinei a crescut cu aproape 50%. Drept urmare, şi profitul companiei Petrom s-a majorat semnificativ.
 
BCR acordă credite pentru "Prima casă 2" cu o dobândă de 4,6% pe an Top
Banca Comercială Română are alocate aproape 216 milioane de euro pentru programul "Prima casă 2".
 
A doua armată a ţării, CFR, îşi lasă oamenii la vatră Top
Din 8 martie, 10.301 angajaţi din cei 64.000 ai CFR vor intra în şomaj, se arată în hotărârea de guvern care se referă la restructurarea companiilor de cale ferată.
 
Europa ar putea crea un nou FMI Top
Noua instituţie financiară internaţională ar trebui să ajute ţările care au probleme financiare.
 
"Rabla", extinsă la utilajele portuare Top
Parlamentarii PDL de Constanţa propun extinderea programului Rabla şi pentru echipamentele portuare, urmând să aibă o discuţie în acest sens cu operatorii din porturi privind utilitatea acestei iniţiative.
 
Au fost extrase numerele la Loto 6/49.Este un câştigător pentru suma de peste 7.000.000 de lei Top
Numerele extrase duminică seara la categoria I a Loto 6 /49 au fost: 46, 7, 12, 33, 15, 26. La extragerea noroc au fost alese numerele: 7206897 Premiul de aproape două milioane de euro merge la un dâmboviţean care a jucat la agenţia 007, după cum transmite TVR 1.
 
În 2009 trenurile au întârziat patru ani şi nouă luni Top
Trenuri deraiate, întârzieri de sute de minute, restricţii de circulaţie, vagoane vechi şi peroane de aşteptare insalubre. Aceasta este starea în care a ajuns sistemul feroviar din România.
 
Amenzi de 10.000 de lei pentru firmele care nu-şi anunţă falimentul pe site Top
Proiectul pentru modificarea legii insolvenţei a fost promulgat la finalul săptămânii trecute şi publicat în Monitorul Oficial.
 
O săptămână la munte cu maxim 350 de lei de persoană Top
Tariful reprezintă servicii de cazare fără mic dejun pentru un sejur de 5 nopţi.
 
Investiţii de 84,76 milioane lei pentru lacurile Floreasca şi Tei Top
Primăria Capitalei va investi 84,76 milioane lei (circa 20,18 milioane euro) pentru amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, din care 46,74 milioane lei (10,17 milioane euro) aport din bugetul local, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
 
Reforma lui Boc: salariile la stat au crescut cu 10%, iar la privat au scăzut şi cu 30% Top
Cele mai mari salarii din luna ianuarie au fost înregistrate în transporturi aeriene, cu o medie de 3.184 de lei, iar cele mai mici în confecţii, de 809 lei.
 
Vlădescu pleacă astăzi după un miliard de euro Top
Pentru intermedierea emisiunii de euroobligaţiuni, Finanţele au selectat încă de anul trecut băncile Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC Bank.
 
Cu ţigări moldoveneşti Fiscul poţi să-l păcăleşti Top
Jandarmii şi poliţiştii brăileni dau amenzi cu duiumul, dar sunt depăşiţi de ingeniozitatea traficanţilor.
 
Aproape 2.000 de angajaţi, concediaţi de Bechtel Top
Din aprilie, compania americană păstrează doar 300 de angajaţi, care se ocupă de porţiunea Câmpia Turzii - Turda. Compania care efectuează lucrările la autostrada Transilvania a anunţat că va trimite în şomaj 1.915 angajaţi.
 
FMI: Criza din Grecia are putine sanse sa se propage in alte tari din zona euro Top
Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca este putin probabil ca problemele din Grecia sa se propage in alte tari ale zonei euro care inregistreaza deficite mari, relateaza Boursorama. Strauss-Kahn este de parere ca tarile din zona euro care se confrunta cu un deficit bugetar ridicat, precum Portugalia, Spania…
 
Valoarea creditelor acordate fermierilor in 2009 de Agricover Credit IFN s-a dublat Top
In 2009, comparativ cu anul precedent, Agricover Credit IFN, divizia de finantare a Grupului Agricover, si-a triplat numarul de fermieri clienti care au contractat credite de capital de lucru menite sa asigure acoperirea necesarului de finantare a cheltuielilor de infiintare si intretinere a culturilor agricole. Anul trecut, Agricover Credit IFN a acordat producatorilor…
 
ARB si ARACO vor sa ia masuri pentru revitalizarea creditarii pentru sectorul de constructii Top
Consiliul de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) s-a intalnit, in cursul saptamanii trecute, cu reprezentantii Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) pentru o analiza in comun a unui pachet de propuneri formulatede ARACO pentru stabilirea unor solutii viabile care sa raspunda nevoilor societatilor de constructii in contextul…
 
GarantiBank reduce cu 0,5% dobanda la creditele contractate de populatie intre 1 martie si 14 mai Top
GarantiBank a lansat la inceputul acestei luni o oferta speciala valabila pentru toate creditele acordate persoanelor fizice in perioada 1 martie - 14 mai 2010, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In cadrul acestei oferte, dobanda pentru orice tip de credit, in orice valuta, este redusa cu 0,5% fata de cea standard. Totodata, clientii pot beneficia de…
 
Drepturile de autor i-au adus unui bucureştean 23,6 milioane euro în 2008 Top
Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală i-au adus unui bucureştean din sectorul 1 al Capitalei 23,6 milioane de euro în 2008, adică mai mult de un euro pe secundă, ceea ce îl plasează pe primul loc într-un top al celor mai mari venituri.
 
Romania inregistreaza rezultate economice slabe si are obiective ambitioase si nerealiste pentru anul in curs Top
"Evolutiile comertului si creditelor de consum in lunile martie si aprilie vor fi primii indicatorii care ne vor arata destul de clar cat de aproape este sfarsitul crizei pentru unele tari si, respectiv, cat de alert va fi ritmul de redresare in cazul statelor care au trecut deja de recesiune. Vanzarile cu amanuntul si creditele de consum sunt semnale relevante intrucat…
 
ProCredit Bank lanseaza un pachet financiar cu costuri reduse pentru IMM-uri Top
ProCredit Bank lanseaza, incepand cu 8 martie 2010, pachetul financiar ProAvantaj menit sa faciliteze accesul la produse si servicii bancare pentru intreprinderile mici si mijlocii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, ProCredit Bank nu percepe comision de analiza a dosarului de credit in perioada 8 martie 2010 - 31 mai 2010. De asemenea…
 
Banca centrala a Frantei a inrautatit prognoza de crestere economica pentru trimestrul I Top
Banca centrala a Frantei si-a coborat cu 0,1 puncte procentuale perspectiva de crestere economica pentru primul trimestru, mizand in prezent pe o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 0,4%, dupa ce mediul de afaceri s-a deteriorat in luna februarie, relateaza Les Echos. Aceasta este a doua estimare de crestere economica publicata de banca centrala…
 
Lantul de brutarii Cinnabon a investit 130.000 euro pentru deschiderea unitatii din Sun Plaza Top
Lantul international de brutarii Cinnabon a investit aproximativ 130.000 euro pentru deschiderea celei de-a treia unitati din Capitala, in centrul comercial Sun Plaza, si mai are in plan inaugurarea altor doua locatii anul acesta, in centrul comercial AFI Palace Cotroceni, a comunicat luni compania. Potrivit companiei, in primele patru zile de la deschiderea unitatii…
 
Apartamentele cu 2 sau 3 camere au fost cele mai cautate la targul imobiliar Project Expo Top
Apartamentele cu doua sau trei camere, dar si vilele au fost cele mai cautate la targul imobiliar Project Expo, care a avut loc in week-end, majoritatea vizitatorilor orientandu-se spre locuinte ale caror preturi ajung la 60.000-65.000 euro, au declarat organizatorii evenimentului. Vizitatorii s-au aratat interesati si de ofertele companiilor, care construiesc la comanda…
 
Castigul salarial mediu net a scazut cu 3,5% in ianuarie, pana la 1.426 lei Top
Castigul salarial mediu net a scazut in ianuarie 2010 cu 3,5% (51 lei) fata de luna anterioara pana la 1.426 lei (344 euro), in conditiile in care in decembrie sunt acordate in mod traditional prime de sarbatori ori de vacanta, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS). Insa comparativ cu ianuarie 2009, castigul salarial mediu nominal net a crescut in prima…
 
Un bucurestean a castigat peste 23 de milioane de euro pe an, din drepturi de autor Top
Datele Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti arata ca in 2008, 90 de oameni au castigat din diferite contracte mai mult de 500.000 de euro fiecare. Recordul absolut il detine un bucurestean din sectorul 1 al Capitalei care a incasat din drepturi de proprietate intelectuala 23,6 milioane de euro. Adica aproape 2 milioane de euro pe luna…
 
Cursul de schimb oscileaza in jurul nivelului de 4,09 lei/euro, fara o directie clara Top
Cursul monedei nationale o oscilat in prima parte a zilei in jurul nivelului de 4,09 lei/euro, pe o piata apatica, in conditiile in care si cursurile altor monede din regiune au evoluat in intervale restranse. Astfel, leul s-a apreciat usor in primele tranzactii, de la 4,0936 la 4,0832 lei/euro, dupa care a pierdut teren pana la 4,0968 lei/euro, nivel de la care s-a intors…
 
Vacanţa de Paşte îi costă pe turiştii români peste 11 milioane de euro Top
Anul trecut, aproape 100.000 de români şi-au petrecut Paştele în staţiunile din ţară, iar în jur de 10.000 au preferat destinaţiile externe.
 
De Paşte, românii pot rămâne fără banii de pe card Top
Până la 1 aprilie, toate persoanele care deţin un cont bancar trebuie să îşi actualizeze datele. Atenţie, nu este păcăleală!
 
Statul s-a împrumutat de 1,37 miliarde de lei de la bănci Top
Dobânda medie este de 6,73% pe an.
 
CE dă împrumuturi pentru șomerii care vor să-și deschidă o afacere Top
Comisia Europeană (CE) a decis crearea unei facilități pentru a oferi microîmprumuturi persoanelor care au rămas fără loc de muncă și care vor să pornească o afacere. Astfel, pentru început vor fi acordate 45.000 de împrumuturi, bugetul inițial al Facilității Europene de Microfinanțare fiind de 100 de milioane de euro, dar acesta poate ajunge la 500 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al CE.
 
Premiul la Loto, câştigat de 15 prieteni Top
Marele premiu Loto 6/49 de peste 1,7 milioane de euro (7.156.255 lei) a fost câştigat de un grup de 15 prieteni. Pe lângă acest premiu, câştigătorii au mai obţinut şi alte şase câştiguri la categoria III, astfel că valorea totală a premiului este de 7.157.923 lei, iar preţul biletului a fost de 200 de lei.
 
Bugetul Capitalei pe anul 2010 Top
Bugetul Capitalei pe anul 2010 ar putea fi de peste cinci miliarde, a estimat primarul general Sorin Oprescu. El a precizat, intr-o conferinta de presa, ca bugetul municipalitatii pe anul in curs ...
 
Euro cotat la 4,0950 lei pentru 19 martie 2010 Top
La Bursa din Sibiu, debutul celei de-a doua săptămâni din martie a adus tranzacţii atât pe segmentul futures cât şi pe segmentul spot. Au fost încheiate 4,350 de contracte (4,341 futures şi 9 opţiuni) din 1,149 tranzacţii a căror valoare s-a cifrat la peste 9 milioane lei.
 
Lufthansa a transportat in 2009 in Romania circa 600.000 de pasageri, in crestere cu 6% Top
Lufthansa a transportat in 2009 circa 600.000 de pasageri pe rutele ce leaga Romania de Germania si Italia, in crestere cu 6% fata de anul precedent, prin marirea cotei de piata cu 18%, a declarat directorul general de vanzari pentru Romania si Moldova, Stefan Versemann. "Romania a devenit in ultimii ani o piata cheie in strategia de investitii Lufthansa…
 
UE a aprobat un program de microcredite pentru someri si micii intreprinzatori, de 100 milioane euro Top
Ministrii muncii si afacerilor sociale din Uniunea Europeana au aprobat un nou instrument de creditare destinat persoanelor care si-au pierdut locul de munca si doresc crearea sau dezvoltarea unei firme mici, al carui buget initial este de 100 milioane euro, a anuntat Comisia Europeana (CE). Un intreprinzator poate beneficia de cel mult 25.000 euro prin acest…
 
AIG vinde divizia Alico grupului MetLife pentru 15,5 miliarde dolari Top
American International Group Inc. (AIG) va vinde divizia American Life Insurance Co. (Alico) grupului MetLife Inc. pentru 15,5 miliarde dolari, aceasta fiind cea de-a doua desprindere a unei divizii din exteriorul Statelor Unite realizata de AIG in aceasta luna, scrie Bloomberg. MetLife a anuntat ca va plati 6,8 miliarde dolari in numerar si 8,7 miliarde…
 
Generali Asigurari incheie polite de asigurare a locuintelor cu 20% mai ieftine, pana pe 30 aprilie Top
Generali Asigurari ofera o reducere de pana la 20% a primei de asigurare pentru persoanele care vor sa incheie o asigurare a locuintei - Eurocasa Completa Plus - in functie de zona seismica unde se afla imobilul asigurat, pana pe 30 aprilie, a anuntat compania. Produsul Eurocasa Completa Plus presupune o acoperire completa de riscuri, nu are prevazuta fransiza…
 
Numarul de someri a ajuns in februarie la 762.375, nivel maxim al ultimilor 6 ani si 11 luni Top
Numarul de someri a crescut in februarie cu 21.393 fata de luna anterioara, atingand un nou nivel maxim din martie 2003, de 762.375, ce corespunde unei rate a somajului de 8,3%, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). La sfarsitul lui ianuarie erau inregistrati 740.982 someri, iar rata somajului era de 8,1%, potrivit datelor…
 
AutoItalia aduce in mai modelul Alfa 8C Spider in Romania, la un pret de circa 220.000 euro Top
AutoItalia va aduce in Romania modelul exclusivist Alfa 8C Spider care costa circa 220.000 euro, cu taxe incluse, cu ocazia inaugurarii noului showroom Alfa Romeo din complexul City Gate in luna mai, a anuntat compania. Romania se va numara printre putinele tari din lume care vor prezenta si comercializa Alfa 8C Spider, versiunea cabrio a Alfa 8C Competizione…
 
UE vrea sa actioneze rapid pentru crearea unui Fond monetar european Top
Comisia Europeana a anuntat ca vrea sa actioneze rapid pentru a oficializa propunerea legata de infiintarea unui Fond monetar european, ce va avea ca scop ajutarea tarilor ce se confrunta cu probleme financiare, precum Grecia, primele discutii fiind programate pentru marti, relateaza AFP. Comisarul pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, ii va "informa" marti pe membrii executivului european…
 
Piata pensiilor private facultative a crescut in februarie cu 6%, pana la 228,3 milioane lei Top
Valoarea activelor nete ale celor 13 fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 6% in februarie, la 228,29 milioane lei (55,58 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Numarul total de participanti atrasi de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 190.327 la sfarsitul lui februarie…
 
Presedintele BCE apreciaza ca economia mondiala are o evolutie foarte pozitiva Top
Cresterea economiei mondiale continua sa fie "foarte pozitiva", a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, lasand sa se inteleaga ca bancile centrale ar putea retrage masurile exceptionale anticriza, relateaza AFP. "La nivel mondial, avem impresia ca ritmul de crestere continua sa fie foarte pozitiv", a spus Trichet, care a apreciat…
 
Fondurile de pe pilonul II si-au sporit activele cu 7,5% in februarie, la 2,73 miliarde lei Top
Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 2,73 miliarde lei (663,6 milioane euro) la sfarsitul lui februarie, in crestere cu 7,5% fata de luna anterioara, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cele 10 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui februarie, 4.971.803…
 
Bancpost a lansat un credit ipotecar cu asigurare impotriva riscului de somaj Top
Bancpost a lansat creditul ipotecar cu asigurare de risc de somaj "Sigur acasa", cu o dobanda fixa pentru primii trei ani incepand de la 7,95% pe an, precum si pana la 12 rate de credit asigurate in caz de somaj in primii trei ani, potrivit unui comunicat transmis de banca. Dobanzile practicate de banca sunt fixe in primii trei ani si pornesc de la 7,95% pe an la…
 
Volksbank Romania a lansat un card de debit, cu disconturi la parteneri Top
Volksbank Romania a lansat un card de debit in lei, posesorii acestuia beneficiind de disconturi cuprinse intre 5% si 20% in cel putin 300 de centre comerciale, centre medicale, cluburi de fitness sau restaurante, a anuntat banca. Cardul Pink este un card de debit de circulatie internationala (Visa electron), iar banca ofera pentru banii depozitati pe card "o dobanda de 5%…
 
Boc: Din 8 martie, Fondul de Garantare primeste cereri la Prima Casa, mingea e in terenul bancilor Top
Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este pregatit, incepand de luni, sa primeasca solicitari de la banci pentru Programul Prima Casa, din acest moment "mingea" fiind in terenul bancilor, a declarat premierul Emil Boc. "Incepand de luni, Fondul de Garantare este pregatit sa primeasca solicitarile bancilor pentru Programul Prima Casa in oricare dintre cele…
 
Marile firme din lume nu acorda egalitate de sanse femeilor la locul de munca, arata un raport WEF Top
Cele mai mari companii din lume nu stiu intotdeauna sa "capitalizeze talentul feminin", iar problema diferentelor salariale intre barbati si femei nu este inca abordata, potrivit raportului din 2010 al Forumului Economic Mondial (WEF) privind egalitatea dintre barbati si femei la locul de munca. "De ziua internationala a femeii, concluziile acestui studiu constituie…
 
Berceanu estimeaza ca in 2010 vor fi finalizati sub 40 de km de autostrada Top
Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a spus ca nevoia de cofinantare pentru banii de la Uniunea Europeana si constrangerile bugetare vor face va numarul de kilometri de autostrada finalizati in 2010 sa fie relativ redus. Berceanu a spus, in cadrul unei intalniri cu grupul deputatilor PDL, ca din punct de vedere tehnic Romania ar putea construi 100 de kilometri…
 
Erste vrea sa scape de fantoma Bancorex Top
Austriecii de la Erste, actionarul majoritar al BCR, s-au hotarat sa reamenajeze si sa schimbe numele turnului Bucharest Financial Plaza, cunoscut pe piata drept "turnul Bancorex". Acolo se afla biroul presedintelui BCR Dominic Bruynseels si o mare parte din conducerea celei mai mari banci de pe piata. Turnul Bancorex cu 18 etaje si parcare pe trei niveluri a fost finalizat…
 
In plina criza, 15 romani si-au comandat cel mai nou model Ferrari (Foto) Top
Modelul 458 Italia, cel mai nou bolid Ferrari care are un pret de aproape 200.000 de euro, a fost comandat de 15 clienti romani neafectati de criza. Numarul de comenzi este mai mare decat plafonul alocat anul acesta companiei Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, de doar 11 unitati. Forza Rossa a inceput sa primeasca comenzi pentru modelul…
 
Americanii baga taxa pe cola Top
Alimentele daunatoare sanatatii vor fi taxate similar cu produsele din tutun. In SUA, primele vizate sunt bauturile carbogazoase cu continut ridicat de zahar, responsabile pentru numarul mare de obezi si diabetici. Taxa pe fast-food, care este avuta in vedere de autoritatile de la Bucuresti pentru majorarea veniturilor bugetare si imbunatirea starii…
 
Deloitte: Femeile fac cariera mai usor in mediul public decat in cel privat Top
Daca sunteti femeie si visati la o functie de conducere ar fi bine sa va indreptati catre sectorul public. Care este motivul? Femeile avanseaza mai repede in cariera in mediul guvernamental decat in cel privat, potrivit unui studiu Deloitte, realizat cu ocazia Zilei Femeii. Raportul Deloitte arata ca atunci cand vine vorba despre implicarea femeilor, sectorul public poate…
 
Scad salariile bancherilor, cresc ale marinarilor Top
Castigurile salariale nete ale angajatilor din sectorul intermedierilor financiare, mai pe romaneste din banci, au ajuns in luna ianuarie a acestui an sa fie cu 23,1% mai mici decat in aceeasi luna a lui 2009, potrivit cifrelor date publicitatii ieri de Institutul National pentru Statistica (INS). Astfel, un "bancher" castiga in medie 3.163 de lei net, fata de 4.447 de lei in…
 
Romania, tara in care zilnic se deschide o casa de amanet Top
Laptopuri, telefoane, aparate foto sau chiar automobile au intrat pe listele de gajuri ale caselor de amanet, alaturi de traditionalele bijuterii. Pretul de cumparare este la o treime din valoare. Pretul de vanzare este la jumatate. In fiecare zi din ultimele 12 luni, in Romania a fost deschisa cel putin o casa de amanet noua. Casele de amanet pot prezenta interes si pentru…
 
Depozitele din sistemul bancar s-au diminuat cu peste trei miliarde de lei Top
Depozitele companiilor s-au diminuat in prima luna a acestui an cu o valoare-record de peste 3 miliarde de lei. Acest lucru a determinat o reducere a depozitelor in sistemul bancar din Romania la 164,3 miliarde de lei, dupa ce in decembrie 2009 economisirea atinsese un nivel maxim de 167,7 miliarde de lei. Conform datelor BNR, la 31 ianuarie 2010, economiile populatiei erau de 97,5 miliarde de lei…
 
Convalescenta economiei va dura minimum 2 ani Top
Economia Romaniei ar putea creste anul acesta la 2%, dar nu va fi nicidecum o crestere solida, sustine economistul sef al ING Bank. ''PIB-ul Romaniei va inregistra anul acesta o crestere de 2%, dar asta se va intampla doar pentru ca anul trecut a inregistrat o scadere foarte mare. In plus, economia nu va avea o crestere solida, pentru ca nu are de unde sa fie una solida. Avem inca o economie cu foarte multe probleme…
 
"Nu trebuie sa dau eu lectii" Top
Comisarul european Dacian Ciolos este rezervat cand se aduc in discutie deficientele de natura administrativa ale agriculturii Romaniei. Comisarul european pentru Agricultura Dacian Ciolos s-a ...
 
CE vrea un fond monetar european Top
Comisia Europeana (CE) sustine ideea infiintarii unui fond monetar european, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, pentru publicatia Financial Times Deutschland. ...
 
Concursul Reporter european Top
Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania anunta deschiderea concursului Reporter European - editia de primavara 2010, anunta Comisia Europeana. ...
 
Doar 14% dintre firme vor face angajări în următoarele trei luni Top
În ceea ce priveşte intenţiile de angajare pe zone, doar două regiuni dintre cele opt analizate anticipează creşteri modeste ale activităţii de angajare în decursul trimestrului doi din 2010.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: