Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Veniturile-record la buget nu pot sa ascunda riscurile Top
 
Vicepresedintele BEI: Economia Romaniei se afla in ultima faza a crizei Top
Economia Romaniei traverseaza in prezent ultima faza a crizei, dupa ce a depasit cea mai grea perioada a acesteia, a declarat Mathias Kollatz-Ahnen, vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii (BEI), citat de Mediafax. El a explicat ca in general o criza are patru faze, care sunt traversate si de economia romaneasca, cel din urma efect manifestandu-se prin dificultati "uriase" la nivelul bugetului public.
 
Oficiali eleni: "Lucrurile nu arata bine. Daca UE nu ne sustine, vom solicita un imprumut de la FMI la inceputul lunii viitoare" Top
Grecia se va adresa Fondului Monetar International (FMI) in aprilie pentru a cere un imprumut financiar, dupa ce statele europene refuza voalat sau nu sa ajute statul elen, anunta Dow Jones Newswires. Citand un oficial de rang inalt din Grecia, Dow Jones sustine ca executivul elen nu este increzator intr-un ajutor din partea partenerilor din UE, la summitul ce va avea loc saptamana viitoare.
 
Valuri dupa declaratiile Angelei Merkel privind Grecia Top
Dupa ce cancelarul a propus excluderea din zona euro a tarilor care nu respecta disciplina bugetara, afirmatia ei a starnit polemici la nivelul Uniunii Europene. Grecia traverseaza o perioada de grava criza bugetara.
 
FMI si UE: Cum putem face mai usor fata viitoarelor crize financiare? Top
Miercuri, presedintele Fondului Monetar International a cerut Parlamentului European si ministrilor UE sa gaseasca o solutie privind criza economica si reglementarea bancilor transfrontaliere. In cadrul dezbaterii, Dominique Strauss-Kahn a declarat ca "nu exista solutii nationale sau regionale pentru problemele globale, doar solutii globale".
 
Oficialii romani si bulgari au inaugurat linia de ferry-boat Turnu Magurele-Nicopol Top
Premierul roman Emil Boc si omologul sau bulgar, Boiko Borisov, au inaugurat, vineri, linia de ferry-boat care leaga cele doua tari, intre Turnu Magurele si Nicopole. Realizarea liniei de ferry-boat s-a facut prin implementarea unui proiect "in oglinda" romano-bulgar finantat din fonduri europene prin Programul Phare CBC 2002.
 
Bulgaria a interzis, prin lege, culturile modificate genetic Top
Parlamentarii bulgari au votat, dupa mai multe zile de dezbateri, cele mai restrictive amendamente care, desi nu includ in mod specific interzicerea culturilor OMG, fac practic imposibila cultivarea acestora de catre fermieri in scop comercial sau in campuri de testare. Astfel, Bulgaria a devenit prima tara din Europa care introduce o restrictie atat de severa pentru toate tipurile de culturi modificate genetic.
 
A scăzut consumul de bere Top
Nici bere nu mai bem ca in vremurile bune! Criza i-a facut pe multi români să se gândească de două ori înainte să-şi cumpere o bere. Potrivit Asociaţiei Berarii României, consumul a scăzut anul trecut până la nivelul anului 2006.
 
Guvernul Boc "face danii" ctitoriilor lui Stefan Top
Executivul a aprobat darea in folosinta gratuita a unui teren cu o suprafata de 14,4 hectare, pe o perioada de 49 de ani, Manastirii Putna. Terenul este situat in comuna Galanesti, din judetul Suceava si a fost transferat din administrarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Domeniilor Statului, in administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte. Manastirea Putna va putea folosi terenul timp de 49 de ani pentru a agricultura, “in folosul credinciosilor si al m... ( read more )
 
Economia Romaniei se afla in ultima faza a crizei Top
Economia Romaniei a atins deja minimul, dar acum traverseaza ultima faza a crizei, care se manifesta prin dificultati "uriase" privind bugetul public, considera vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii, Mathias Kollatz-Ahnen." Criza nu s-a terminat. Cateodata oamenii sunt prea pesimisti, iar alteori prea optimisti . Fiecare dintre declaratiile care sustineau ca criza s-a terminat - mai mult sau mai putin - au fost in mod clar prea optimiste", a spus Kollatz-Ahnen, dupa o conf... ( read more )
 
Cursul a coborat la cel mai redus nivel din ianuarie 2009 Top
Moneda nationala a continuat sa se aprecieze in sedinta interbancara de joi, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat o rata de referinta de 4,0801 lei/euro, cel mai redus nivel atins din ianuarie 2009.Banca centrala a anuntat o referinta inferioara la 7 ianuarie 2009 , cand a cotat euro la 4,0720 lei/euro.Comparativ cu rata de miercuri, de 4,0821 lei/euro, cursul de joi a coborat cu doar 0,2 bani. Minimul anului 2010, atins la 1 februarie, a fost de 4,0805 lei/euro.Pentru dolar, BNR... ( read more )
 
Circa 80% dintre clientii Duster au comandat versiunea cea mai scumpa a modelului Top
Aproximativ 80% dintre clientii care au comandat Duster au optat pentru cea mai scumpa versiune a modelului, a declarat, joi, directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive." 20% dintre comenzi sunt versiuni care au in echipare banchete din piele. De asemenea, cei mai multi dintre cumparatori prefera ca masina sa fie in culoarea maro-caju ", a spus Cambolive.El a adaugat ca persoanele care au comandat modelul pana in prezent au preferat versiunile 4x4.Automobile Dacia a lansat, joi, in Romani... ( read more )
 
Seful Volksbank Romania pleaca la Viena Top
Gerald Schreiner, presedintele executiv al Volksbank Romania, va pleca de la conducerea bancii, au declarat, pentru Capital, surse din piata. Schreiner urmeaza sa o pozitie in top managmentul Volksbank International, actionarul majoritar al bancii autohtone. Banca autohtona si-a marit constant cota de piata, ajungand pe locul a treilea in clasamentul bancilor intocmit dupa valoarea activelor in 2008. La sfarsitul anului trecut, Volksbank Romania se clasa tot pe locul al treilea, cu o cota de pia... ( read more )
 
Cei care isi iau Dacia prin programul „Rabla" folosesc doua sau trei vouchere Top
Cei mai multi dintre cumparatorii Dacia care achizitioneaza masini prin programul Rabla folosesc doua sau trei vouchere, a declarat, joi, directorul comercial al Automobile Dacia, Fabrice Cambolive, cu ocazia lansarii SUV-ului Duster Totodata, el a aratat ca in prezent sunt mai multi cumparatori care apeleaza la achizitia prin leasing si mai putini cei care contracteaza un credit. Anul trecut, acest raport era invers. Guvernul a decis, miercuri, sa suplimenteze cu 195 milioane de lei bugetul alo... ( read more )
 
De ce este Duster cel mai accesibil SUV din lume Top
Dacia Duster a fost declarat „cel mai ieftin SUV din lume” de catre  World Record Academy. Citeste mai jos de ce este SUV-ul romanesc cel mai accesibil din lume. Dacia Duster a fost lansat astazi in tara noastra la preturi ce pornesc de la 10.500 de euro, fiind cel mai accesibil SUV din lume. Duster are un pret atat de mic pentru ca francezii au folosit piese de la alte modele ale grupului. „70% dintre componentele Duster provin de la alte masini din grup, cele mai multe d... ( read more )
 
Peste 4.000 de masini noi, cumparate in prima luna a programului „Rabla" Top
Romanii au cumparat in prima luna a programului „Rabla” peste 4.000 de masini noi, folosind peste 11.400 de vouchere, conform datelor prezentate, joi, de ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Prezent la Targul de produse si tehnologii de mediu - Romenvirotec, Laszlo Borbely a anuntat ca, pana in prezent, unitatile Remat din intreaga tara au casat deja 45.000 de masini mai vechi de 10 ani. Din tot atatea vouchere primite de cei care si-au casat masinile, 11.429 au fost aprobate deja de ... ( read more )
 
Proprietari in agonie: 49 de hectare de birouri vor sta neinchiriate Top
Rata de neocupare a birourilor din Bucuresti va ajunge in acest an la aproape 30%, suprafata neinchiriata ajungand astfel la 490.000 metri patrati, in conditiile in care stocul va atinge peste 1,8 milioane de metri patrati pana la sfarsitul lui 2010, potrivit unui studiu al RealTime. "Odata cu marirea stocul de birouri in anul 2009, aspect ce conduce la inasprirea concurentei pe acest segment, si ingreunarii procesului de ocupare sau indepartarii momentului pentru exit-ul din business, ca urmare... ( read more )
 
Nissan va produce Leaf, din 2013, in Marea Britanie Top
Compania auto nipona Nissan, detinuta in proportie de 44% de Renault, va produce o masina electrica in Marea Britanie incepand cu 2013. Nissan, al treilea producator auto nipon, va construi la uzina proprie din Sunderland modelul compact electric Leaf. Uzina britanica va avea initial o capacitate de 50.000 de masini pe an. Marea Britanie devine, astfel, pentru compania japoneza al treilea centru de productie de autovehicule cu emisii zero de dioxid de carbon. Nissan a anuntat deja planuri pentru... ( read more )
 
Rabla: 11 masini casate, una cumparata Top
Peste 45.000 de masini vechi au fost casate in cadrul programului Rabla 2010, insa proprietarii au folosit voucherele pentru achizitia unui numar de doar 4.079 de masini noi. Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat deja folosirea a 11.429  de tichete valorice pentru achizitia acestor autoturisme noi. Dintre acestea, mai mult de jumatate sunt masini romanesti, respectiv 2.477 de unitati, potrivit declaratiilor facute de ministrul de resort, Laszlo Borbely, citat de Mediafax. Guv... ( read more )
 
Cine vinde pielea ursului Top
Propunerea Statelor Unite de a se interzice comertul cu piei, dinti si gheare de urs polar a fost respinsa la intalnirea ONU privind protejarea vietii salbatice. Motivul pentru care propunerea a fost respinsa este acela ca populatiile indigene traiesc de pe urma comertului cu asemenea produse. In plus, au motivat opozantii, practica nu reprezinta o amenintare la supravietuirea speciei. La Conventia Internationala privind Speciile pe cale de Disparitie (CITES) a ONU, americanii au aratat ca uci... ( read more )
 
Piaţa berii din România a scăzut cu 13% Top
Vânzările de bere au atins un nivel de 17, 6 milioane de hectolitri în 2009, cu 13% mai puţin decât în anul precedent, când s-a înregistrat un volum de 20,2 milioane de hectolitri. În comparaţie cu 2008, când un român a consumat în medie 93 litri de bere, rezultatele anului trecut arată o scădere la nivelul anului 2006, revenindu-se la o medie de 81 de litri.
 
Asociaţia Tehimpuls este prezentă la ENREG 2010 Top
Stimularea inovării şi dezvoltării tehnologice la nivelul Regiunii Vest în vederea creşterii capacităţii competitive a companiilor regionale reprezintă obiectivul Asociaţiei Tehimpuls, organism neguvernamental si nonprofit. Asociaţia este intermediar între centrele de cercetare din regiune (mai mult de 35) şi companiile care îşi doresc soluţii inovative.   Tehimpuls va participa în cadrul evenimentului ENREG – Energia Regenerabilă ce are loc în Arad, la Expo Arad, în perioada 17 – 19 martie 2010, pentru a promova Regiunea Vest, oportunităţile de dezvoltare din regiune, centrele de cercetare şi soluţiile inovative de aici.
 
Card, internet banking şi cont de economii prin pachetul „Acces uşor" de la Banca Românească Top
Banca Românească îşi îmbogăţeşte portofoliul de produse prin lansarea pachetului „Acces uşor” care să faciliteze utilizarea resursele proprii de către clienţi. Astfel, începând cu data de 15 martie 2010, utilizatorii persoane fizice pot opta pentru pachetul de plăţi „Acces uşor”, un instrument bancar prin intermediul căruia vor avea acces permanent la fondurile lor, 24/7.
 
Euro scade, dolarul urcă Top
Banca Naţională a anunţat un curs de referinţă de patru lei şi opt bani pentru un euro. Dolarul american este cotat la doi lei şi 98 de bani.
 
Grecia cere europenilor o ofertă concretă Top
Grecia cere Uniunii europene să-i facă o propunere clară pentru ieşirea din criza actuală. Aflat la Bruxelles, premierul Giorgios Papandreu a declarat că, în cazul în care europenii nu vin cu soluţii concrete, Atena va fi nevoita să ceară ajutorul Fondului Monetar Internaţional.
 
Procurorii de Prahova au desfiinţat o reţea de înselăciuni imobiliare Top
18 persoane, suspectate de înşelăciuni imobiliare au fost duse astăzi pentru audieri la DIICOT Prahova. Procurorii au probe că aceştia înşelau persoane vârstnice şi apoi le vindeau proprietăţile. Prejudiciul depăseşte 300 de mii de euro.
 
Târgul Imobiliar Timon vine cu reduceri la reduceri Top
In plina criză economică, investitorii imobiliari încearcă să găsească soluţii pentru a evita falimentul. Prezenţi la Târgul Imobiliar Timon, deschis pâna duminică în Capitală, dezvoltatorii propun reduceri la reducerile deja anuntaţe în speranţa că-şi vor vinde imobilele.
 
Drum naţional sau şosea comunală Top
Portiunea din Drumul National 1A care traverseaza localitatea damboviteana Corneşti seamănă mai degraba cu o şosea comunală. Soferii se plâng că platesc taxe le la zi, dar merg lunar la service ca să-şi repare autoturismele distruse in gropile din carosabil. 
 
Duster a fost lansat în România Top
Cel mai nou produs al uzinelor Dacia a fost lansat astăzi şi în Capitala. Dacia Duster este un SUV care va fi disponibil pentru cumpărătorii din Romania cu data de 18 aprilie. Deja există numeroase comenzi. După lansarea din România, Dacia Duster va fi prezentată şi pe alte piete din Europa, Asia şi Africa.
 
Criză de heparină. La Cluj-Napoca se mai pot face operaţii doar câteva zile Top
La Institutul Inimii din Cluj se mai pot face operaţii doar câteva zile, deoarece unitatea nu a mai are heparină, o substanţă care previne coagularea sângelui şi fără de care nu se pot face intervenţii chirugicale pe cord. Această substanţă nu se mai găseşte în niciun institut de profil din ţară pentru că unicul distribuitor la nivel naţional şi-a pierdut licenţa.
 
Bucuria mieilor. De Paşte românii vor mânca mai mult miei din import Top
Oierii sunt disperaţi din cauza iernii lungi care a făcut ca mieii să nu aibă greutatea minimă necesară pentru a fi sacrificaţi de Paşti.Oamenii speră să iasă din iarnă şi să reuşescă să vândă macar o parte din miei, de Paşte. Kilogramul de carne, spun ciobanii damboviţeni, va fi anul acesta între 18 şi 25 de lei. Mieii care vor trece cu bine de sărbători vor fi vânduţi la toamnă, la export.
 
Cozi interminabile la REMAT Top
 Multe centre de colectare au rămas fără tichete valorice pentru rable şi abia peste două săptămâni ar putea primi o noua tranşa de bonuri. Intre timp, oamenii fac cu schimbul pentru a-şi păzi maşinile, de teama hoţilor de fier vechi.Mâine incepe şi Rabla pentru tractoare. Cei care au utilaje agricole vechi le pot duce la centrele de colectare şi primesc in schimb câte un tichet valoric de 17 000 de lei.
 
Marele premiul la Loto 6/49 s-a reportat Top
Un norocos a câştigat astăzi la Loto 6 din 49 peste 80 de mii de lei, însă n-a reuşit să ghicească decât cinci numere. Marele premiu, de aproape un milion şi jumătate de lei, rămâne în visteria Loto să-şi rotunjească valoarea. S-a câştigat, în schimb, marele premiu la Loto 5 din 40.
 
Reduceri la Târgul Internaţional de Turism Top
Peste 100 de agenţii de turism din ţară şi străinatate îşi prezintă ofertele în acest sfârşit de săptămâna la Târgul Internaţional de Turism deschis în Capitală, la Palatul Parlamentului. Vizitatorii care cumpară pe loc pachetul turistic beneficiază de o reducere chiar şi de 40 la sută.Tur-operatorii au venit cu preţuri similare anului trecut şi fiecare a încercat să-şi prezinte destinaţiile cât mai atracticv pentru vizitatori. "Holiday market" va fi deschis până duminică. Agenţiile de turism prezintă la târg oferte pentru vacanţa de Paşte, 1 Mai, dar şi pentru cea de vară.
 
Criza economică a afectat Expo Arad Internaţional Top
Criza economică a afectat Expo Arad-International, mai multe târguri urmând să fie comasate. Astfel, Târgul de Paşte, Târgul Copiilor şi Arcontex care erau programate în perioada 24 – 28 martie 2010 vor fi organizate la sfârşitul lunii aprilie, fiind comasate într-un complex Târg al Primăverii. Târgul Primăverii, aflat astfel la prima ediţie, va fi organizat în paralel cu expoziţia de flori, Gardenia, şi târgul ofertelor turistice - Estival.
 
Programul Rabla pentru tractoare şi maşini agricole Top
Demarează şi programul privind producerea energiei din surse regenerabile. Nicolae Oprea, secretarul APCPT Timiş, a declarat că prima de 17.000 de lei este binevenită pentru fermieri Programul privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliană, geotermală, solară, biomasă, hidro şi Programul Rabla pentru tractoare şi maşini agricole vor demara din data de 20 martie, a informat Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).
 
Salariul unui tanar politehnist a pierdut 200-300 de euro in ultimul an Top
"Nivelul salarial a inregistrat o scadere comparativ cu anul trecut, in principal din cauza lipsei de oferte de job-uri pentru studentii si tinerii absolventi. Unele companii au renuntat la recrutarea tinerilor fara experienta, pe care ii... continuare...
 
Gabriela Lungu de la The Practice va juriza la festivalul Cannes Lions Top
Lungu a fost selectata de oficialii de la Cannes dupa ce biroul din Romania al festivalului, condus de Teodora Migdalovici, a trimis trei propuneri. Este al doilea an consecutiv cand Romania e reprezentata la Cannes printr-un jurat, dupa ce in 2009... continuare...
 
Radulescu, Target Capital: Sunt multe semnale ca actiunile si-au atins potentialul de crestere Top
"A fost o sedinta interesanta, deoarece in prima parte au existat scaderi pe toti indicii, ca urmare a cotatiilor in scadere a contractelor futures pe Dow Jones si a evolutiei negative a burselor asiatice. Ulterior am asistat la revigorarea... continuare...
 
Siemens da afara 4.200 de angajati din intreaga lume Top
Aproximativ 2.000 de posturi vor fi reduse in Germania, majoritatea fiind facute printr-un acord reciproc sau prin expirarea contractelor temporare a angajatilor, a anuntat compania. SIS, divizia de IT a grupului german, are aproximativ 35.000 de... continuare...
 
Seitan s-a razgandit: Somajul va ajunge un maximum in mai si iunie Top
"Preconizam o crestere economica intre 1 si 1,3%, pana la sfarsitul anului, cresterea este mica, e adevarat, nu se va vedea in buzunarul omului. Pentru o crestere economica substantiala, va trebui sa atragem investititorii de stat care au rol... continuare...
 
Compania de externalizare Fortech: In Romania exista riscul de a nu incasa facturile Top
"In Germania, o tara in care am crescut pe baza referintelor, clientii sunt foarte seriosi, pe cand in Romania exista riscul de a nu incasa facturile. La noi piata de externalizare de servicii IT este inca la inceput, companiile mici inca prefera... continuare...
 
Tariceanu catalogheaza un discurs al presedintelui FMI in plenul reunit ca "un gest excesiv" Top
In Biroul Permanent de marti presedintele Camerei Deputatilor le-a adus la cunostinta membrilor forulul de conducere al Camerei ca exista o solicitare a Bancii Nationale ca reprezentantul Fondului Monetar International sa se adreseze plenului reunit al... continuare...
 
BCR BpL va trece pe profit la inceputul lui 2011 Top
Pierderea inregistrata de BCR Banca pentru Locuinte in 2009, de 7,2 milioane lei, a reprezentant doar jumatate din pierderea estimata initial de banca pentru anul trecut. Alexandru Ciobanu, presedintele BCR BpL, estimeaza ca banca va trece pe profit la... continuare...
 
Noi reglementari ale fondurilor de investitii Top
"Apare astfel un nou actor pe piata de capital, care va distribui titluri de participare ale fondurilor de investitii in numele unui singur SAI. Initial, acestia vor fi doar persoane fizice, care vor avea o relatie contractuala sau de mandatare cu... continuare...
 
Cum a vandut Eric Kish mai mult de jumatate din Smartree? Top
Abia de la finalul lui octombrie au inceput negocierile cu Enterprise Investors, fondul de investitii care a cumparat pentru 3 milioane de euro 56% din compania de externalizare in domeniul resurselor umane."Cei de la Enterprise Investors s-au... continuare...
 
Valentin Ionescu - 5 raspunsuri despre piata de capital Top
Wall-Street: Care este, in opinia dumneavoastra, principala problema a pietei de capital romanesti?Valentin Ionescu: Principala problema a pietei de la Bucuresti este clar lipsa de lichiditate si faptul ca e o piata scumpa comparativ cu pietele central... continuare...
 
Finantele au vandut obligatiuni pe 3 ani de 500 de milioane de lei Top
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut azi obligatiuni de stat cu scadenta la 3 ani in valoare de 500 de milioane de lei, nivel similar cu valoarea programata, iar randamentul mediu s-a situat la 6,63% pe an, cu 0,6 puncte sub nivelul de la operatiunea anterioara pentru aceasta maturitate. Randamentul maxim a fost de 6,84% pe an, iar valoarea totala a cererii pentru titluri din partea bancilor comerciale s-a ridicat la 1,28 miliarde de lei. Cea mai recenta operatiune pentru astfe... ( read more )
 
Compania Farmaceutica Romana, societate de interes strategic national Top
Guvernul va infiinta, prin hotarare, Compania Farmaceutica Romana, in care producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) va reprezenta nucleul central, si va acorda noii structuri statutul de societate de interes strategic national, cu toate facilitatile aferente, a declarat, joi, premierul Boc. Emil Boc a vizitat laboratoarele Antibiotice Iasi, asigurand conducerea companiei ca autoritatile vor asigura sprijin pentru modernizarea unitatii, obtinerea licentelor si tehnologizare. Premie... ( read more )
 
BCR Banca Pentru Locuinte a incheiat anul trecut 134.000 de contracte, in valoare de 3,5 mld. lei Top
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a incheiat anul trecut cu 134.000 de contracte de economisire-creditare pentru locuinte, cu o valoare totala de peste 3,5 miliarde lei, fata de 800 milioane lei in 2008, in a anuntat banca. "Anul 2009 a fost unul foarte bun pentru BCR Banca pentru Locuinte. Ne-am depasit cu mult estimarile. Desi este abia la inceput in Romania, sistemul de economisire creditare se dezvolta foarte repede. In acest moment doar unul din 100 de romani are incheiat un contract de ... ( read more )
 
Textilele romanesti au nevoie de haine noi Top
Daca nu creeaza marci proprii convingatoare, care sa atraga clienti, industria de profil din Romania ar putea muri odata cu mutarea lohnului spre est. Romanii se imbraca de la francezi, spanioli, italieni sau englezi - etichetele care apar discret de sub hainele romanilor suna oricum, doar romaneste nu. Asta desi, in unele cazuri, articolele sunt produse la noi. Industria textila romaneasca se bazeaza aproape exclusiv pe lohn, un sistem aflat acum pe cale de disparitie, proces accelerat si de ap... ( read more )
 
Doua noi solutii alternative la incalzirea clasica Top
Cei cu dare de mana si care vor sa incerce si alte echipamente de incalzire au la indemana sisteme care capteaza si incalzesc solar aerul din incapere sau prin intermediul radiatiei infrarosii. Daca gazul sau electricitatea costa, soarele este o buna sursa de incalzire a locuintei si e gratis. In lunile de iarna, puteti economisi aproximativ 30% din factura la energie termica prin montarea unor panouri solare de colectare si incalzire a aerului. Pentru un spatiu deschis de 70 de metri patrati,... ( read more )
 
BEI: criza in Romania este „in grafic" Top
Economia Romaniei a atins deja minimumul, si acum traverseaza ultima faza a crizei, care se manifesta prin dificultati „uriase" privind bugetul public, considera vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii, Mathias Kollatz-Ahnen. „Criza nu s-a terminat. Cateodata oamenii sunt prea pesimisti, iar alteori prea optimisti. Fiecare dintre de claratiile care sustineau ca aceasta criza s-a terminat a fost in mod clar prea optimista”, a spus Kollatz-Ahnen. El a explicat ca, in ge... ( read more )
 
Cum te asigura polita de somaj la un credit Top
Imprumuturile bancare au ajuns sa aiba o noua polita inclusa in oferta, cea a pierderii locului de munca, care acopera ratele pentru mai multe luni. Cu un somaj in crestere si estimari sumbre pentru urmatoarea perioada, unii romani inca se mai avanta sa faca un credit. Fie ca este un imprumut de nevoi personale fara ipoteca, fie ca este unul imobiliar cu garantie, sunt persoane care prefera sa riste accesarea unui imprumut cu dobanzi si comisioane destul de mari pentru a-si satisface unele nevoi... ( read more )
 
Cum te conving vanzatorii sa cumperi si ce nu-ti trebuie Top
De la amenajarea vitrinelor la pozitionarea marfii pe raft, comerciantii folosesc numeroase tertipuri pentru a-si face clientii sa cumpere anumite produse, chiar daca nu au nevoie de ele. De exemplu, intri intr-un magazin pentru ca ai vazut in vitrina un bloc de desen, insa pleci acasa si cu niste acuarele si, bineinteles, cu pensule. Evz.ro a aflat care sunt secretele comerciantilor, de la Silviu Dragu, Marketing Manager la Vitantis Shopping Center. Evz.ro: Cum trebuie sa arate o vitrina pentr... ( read more )
 
STUDIU: Piata auto se va micsora cu 20% fata de anul 2009 Top
Numarul autoturismelor noi care vor fi vandute si inmatriculate in tara noastra, anul acesta, nu va depasi 90.000 de unitati, ceea ce inseamna o micsorare a pietei auto cu aproximativ 20% fata de anul trecut, conform unui studiu realizat de Q-Team Romania. Studiul Q-Team Romania, realizat in perioada 15 -28 februarie 2010 in cele mai mari 12 orase ale tarii, pe un esantion reprezentativ de 1.205 subiecti  cu varsta peste 18 ani, arata faptul ca, daca trendul trimestrial de vanzari auto se m... ( read more )
 
Activele fabricii Republica, scoase din nou la vanzare, pentru 48,5 mil. euro Top
Lichidatorul uzinei Republica, RVA Insolvency Specialists, va organiza pe 31 martie o licitatie cu strigare pentru vanzarea activelor imobiliare ale fabricii din Bucuresti, printre care un teren de 25,8 hectare, la un pret minim de 48,5 milioane de euro, fara TVA. Lichidatorul a anuntat ca va organiza o licitatie cu strigare pentru vanzarea in bloc a unui teren cu o suprafata de 258.469 metri patrati si 133 de constructii - cladiri industriale cu o suprafata ocupata la sol de circa 78.000 metri ... ( read more )
 
"Rabla" pentru tractoare incepe astazi Top
Programul "Rabla" pentru tractoare, aflat la prima editie, incepe vineri, proprietarii care doresc sa-si caseze tractorul astazi in schimbul unei reduceri de 17.000 de lei din pretul unuia nou fiind asteptati sa-l predea la REMAT-uri. "La programul «Rabla» pentru tractoare nu participa insa toate REMAT-urile din tara, ci doar acelea care au infrastructura necesara pentru a putea primi si distruge asemenea utilaje. Cei interesati gases pe site-ul nostru (www.afm.ro, n.r.) lista cu REM... ( read more )
 
Fost director Wal-Mart, sef peste operatiunile Carrefour din Europa, inclusiv Romania Top
Un fost membru in conducerea Wal-Mart, Vicente Trius, a fost numit in functia de director general al operatiunilor Carrefour in Europa, inclusiv al celor din Romania, urmand sa fie membru in consiliul de administratie al grupului francez de retail. Pe langa activitatile din Romania, Trius va raspunde de operatiunile grupului in Belgia, Spania, Italia, Polonia, Grecia si Cipru, se arata intr-un comunicat al Carrefour. In varsta de 52 de ani, Trius, de nationalitate spaniola, si-a desfasurat cea m... ( read more )
 
Noi ajutoare pentru agricultori: acces mai uşor la credite şi programul "Rabla" pentru tractoare Top
Statul îi va sprijini pe fermieri să obţină credite de la bănci pentru achiziţionarea de utilaje agricole, a anunţat ministrul Agriculturii. Acest lucru nu era posibil până acum, fiindă băncile evitau, din cauza riscurilor, să ofere acest tip de credite. Ministrul va anunţa, săptămâna viitoare, şi noi formule de garantare a investiţiilor din fonduri europene.De asemenea, programul "Rabla" pentru tractoare debutează vineri, cu o zi mai devreme decât termenul stabilit, suma alocată pentru 2010 fiind de 100 milioane de lei. "Programul Rabla pentru tractoare debutează vineri, cu o zi înainte de data stabilită, respectiv 20 martie. La tractoare este puţin mai complicat pentru că nu se cumulează mai multe prime de casare ca în cazul autovehiculelor. Preţul unui tractor este mai mare, dar sunt producători care au venit cu oferte mai ieftine", a explicat, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Acesta a adăugat că programul destinat tractoarelor şi utilajelor agricole ar putea fi modificat în timpul derulării "dacă vor fi unele probleme".Finanţarea Programului 'Rabla' destinat stimulării parcului naţional de tractoare şi maşini agricole va fi susţinută de AFM din Fondul pentru Mediu, programul fiind prevăzut să se desfăşoare pe parcursul a două etape: prima până la data de 25 iulie, iar a doua în intervalul 1 august - 25 noiembrie 2010. În urma sesiunii de validare de la începutul lunii martie, au fost selectaţi 17 producători de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. În cadrul Programului "Rabla" pentru tractoare, valoarea unui tichet este de 17.000 lei, şi reprezintă în jur de 50% din preţul unui tractor nou.
 
Alcoolul şi ţigările se întorc în duty free-uri de la frontiera de vest Top
Curtea de Apel Ploieşti a suspendat ordinul Ministerului Finanţelor, de a interzice comercializarea de tutun şi alcool în duty free-uri. MFP are dreptul de a face recurs împotriva hotărârii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea a mai apreciat că Ordinului MFP i-a cauzat societăţii reclamante un prejudiciu material, care a constat în diminuarea patrimoniului său cu valoarea mărfuri pe care nu le-a mai putut comercializa.
 
Numărul de proiecte depuse şi contractate în cadrul POR 2007 – 2013, în Regiunea Vest, creşte continuu Top
375 de proiecte au fost depuse, până în prezent, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operaţional Regional 2007 – 2013), în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR 2007 - 2013). Alocarea financiară pentru Regiunea Vest, gestionată de ADR Vest, este de 416,52 milioane de euro.
 
Activele imobiliare ale Republica, scoase la vânzare de lichidator Top
Lichidatorul uzinei Republica, RVA Insolvency Specialists, va organiza pe 31 martie o licitaţie cu strigare pentru vânzarea activelor imobiliare ale fabricii din Bucureşti, printre care un teren de 25,8 hectare, la un preţ minim de 48,5 milioane de euro, fără TVA.
 
Asistenţa tehnică pentru variantele de ocolire Bârlad şi Timişoara Sud costă 3,6 milioane lei Top
CNADNR a semnat cu firmele Serch Corporation şi Tecnic Consulting Engineering România un contract 3,6 milioane lei, fără TVA, pentru documentaţiile de pregătire a lucrărilor pentru variantele de ocolire Bârlad şi Timişoara Sud.
 
Ce salariu trebuie să ai ca să îţi poţi permite un credit? Top
Băncile anunţă că în acest an se va relua creditarea. Multe dintre bănci au redus deja dobânzile pentru împrumuturi, iar procesul va continua în perioada următoare.
 
Românii încep să înţeleagă nevoia de a economisi înainte de a face investii pentru îmbunătăţirea locuinţei Top
BCR Banca pentru Locuinţe avea încheiate la sfârşitul anului 2009 aproximativ 134.000 de contracte de economisire creditare. Suma totală contractată prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe se ridica astfel la peste 3,5 miliarde de lei, faţă de 0,8 miliarde lei în 2008. Suma medie contractată, între 25.000 - 30.000 lei, este cu peste 30% mai mare faţă de suma medie contractată în 2008. La sfârşitul anului 2009 depunerile clienţilor au urcat la 220 milioane de lei, faţă de 26 milioane lei în 2008.
 
Cluj: Lipsă de fonduri pentru ajutoarele sociale Top
Mai mulţi clujeni din mediul rural nu au primit ajutorul social de la primarie de aproape doua luni. In aceeaşi situaţie sunt şi asisitenţii care au in îngrijire persoane cu handicap. Directia de Finante Cluj a distribuit in acest an catre primarii un buget cu 10 la suta mai mic decat cel de anul trecut, in conditiile in care numarul asistatilor social si al celor care se ocupa de ei a crescut. Oamenii sunt nemultumiti ca nu au fost platiti desi au prestat orele de munca in folosul comunitatii asa cum prevede legea. In unele localitati asistatii social nu au primit bani deloc in ultimele doua luni, iar in altele administratiile locale au ales sa plateasca pe toata lumea, dar cu bani mai putini. Direcţia de Finanţe recomanda primarilor sa ceara suplimentarea bugetului din impozitul pe venit incasat lunar de fiecare primarie in parte. Aceasta ar fi, deocamdata, singura solutie pana la rectificarea bugetară.
 
Blue Air va creşte, de la 1 mai, frecvenţa pe ruta Bucureşti-Arad la şase curse săptămânale Top
Blue Air va creşte, de la 1 mai, frecvenţa de zbor pe ruta Bucureşti-Arad, de la cinci la şase curse pe săptămână, ca urmare a creşterii cererii pe această destinaţie, a anunţat, vineri, operatorul low-cost.
 
"Hai la Băi" ! Oferte mai ieftine în turismul balnear Top
In lunile de vara, un sejur în staţiunile balneare va fi mai ieftin decât în anii trecuţi. Patronatele din turismul balnear au lansat astazi un nou program prin care cei interesaţi pot merge la tratament cu mai puţini bani. Bilete pentru programul "Hai la Băi" vor fi vândute prin agenţiile de turism.Astfel in lunile iulie si august o vacanta de 6 nopţi costă intre 6 si 7 sute de lei, in funcţie de hotelul ales. Incluse sunt şi două tratamente la alegere. In program sunt cuprinse 30 de staţiuni din ţara. Anul acesta, statul nu mai subvenţioneaza bilete de tratament pentru aceasta perioada asa ca patronatele s-au gândit la o soluţie de criza pentru cei interesaţi.
 
Evoluţia cursului valutar Top
Banca Naţională a anunţat un curs de referinţă de patru lei şi 8 bani pentru un euro. Dolarul american este cotat la trei lei.
 
Carpatair a cerut falimentul Blue Air, invocând o datorie de 30.000 de euro Top
Carpatair a cerut la Tribunalul Bucureşti insolvenţa companiei Blue Air, susţinând că are o datorie neachitată din luna septembrie a anului trecut, obligaţie financiară pe care operatorul low-cost nu o recunoaşte.
 
Cardurile BCR nu vor funcţiona de sâmbătă, de la ora 23:00, până duminică, la ora 16:00 Top
Banca Comercială Română (BCR) va întrerupe funcţionarea sistemului informatic care gestionează operaţiunile cu carduri, începând de sâmbată, 20 martie, ora 23:00, până duminică, 21 martie, ora 16:00, a anunţat vineri banca.
 
Iepuraşul de la Iulius Mall Timişoara aduce un WV Polo Top
În perioada 19 martie - 3 aprilie 2010, iepuraşul aduce în Iulius Mall primăvara şi o mulţime de surprize. Clienţii fideli pot intra în cursa de Paşte pentru marele premiu, un autoturism Volkswagen Polo, dar şi pentru multe alte daruri.
 
Warren Buffett, "desfiinţat" de un student Top
Un student american l-a criticat dur pe miliardarul Warren Buffett, pe care îl consideră perimat, şi a recomandat vânzarea acţiunilor Berkshire Hathaway, într-un raport de 15 pagini care a făcut înconjurul marilor instituţii financiare de pe Wall Street, relatează Le Figaro.
 
România, locul 31 în topul celor mai mari 50 de deţinători de aur Top
România se află pe locul 31 într-un top al celor mai mari 50 de deţinători de aur la nivel mondial, cu rezerve oficiale de 103,7 tone, reprezentând 0,34% dintr-un total de 30.190,1 tone, potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Aurului.
 
Şeful FMI crede că trebuie înfiinţată o autoritate europeană de intervenţie pentru bănci Top
Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, consideră că liderii UE nu fac eforturi suficiente pentru introducerea unor măsuri de management şi rezolvare a viitoarelor crize financiare, fiind necesară o autoritate europeană de intervenţie pentru bănci, transmite Bloomberg.
 
Pensionarii ameninţă că trec la măsuri extreme Top
Pensionarii cer majorarea punctului de pensie cu 50 si, respectiv 25 la sută pentru grupele 1 şi 2 de muncă. Ei au scandat lozinci antiguvernamentale şi au ameninţat că trec la măsuri extreme dacă revendicarile lor nu vor fi soluţionate.
 
Olanda a cerut prea multe permise de muncă pentru români Top
Comisia Europeană solicită Olandei să nu mai ceară permise de lucru pentru salariaţii români şi bulgari detaşaţi pe teritoriul sau. O asemenea practică este contrara normelor europene, iar Olanda riscă sa ajungă la Curtea de Justiţie.Potrivit regulilor, olandezii trebuie să răspundă într-o manieră satisfăcătoare în termen de două luni.
 
Linie nouă de feribot spre Bulgaria Top
De astăzi există o nouă linie de feribot peste Dunăre, între Turnu Măgurele şi Nicopole, la vecinii bulgari. Autorităţile române şi bulgare au inaugurat noul punct de trecere a frontierei dintre cele două ţări.
 
A făcut atac cerebral din cauza ratelor la bancă Top
Dacă banii n-aduc fericirea, lipsa lor provoacă pentru unii nenorocirea. Rămas fără sporuri în urma noii legi a salarizării, un funcţionar de la Primăria Ploieşti a ajuns în stare gravă la spital . Bărbatul avea mai multe rate de plătit la bancă şi a facut atac cerebral.
 
Grecia este în "stare de război" pentru a-şi menţine capacitatea de împrumut, afirmă premierul Top
Premierul grec, George Papandreou, a afirmat vineri că ţara sa se află în "stare de război" pentru a-şi menţine capacitatea de împrumut şi că Guvernul socialist a fost "forţat" din acest motiv să ia "măsurile cele mai dure" adoptate vreodată în Grecia.
 
România, locul 31 în topul celor mai mari 50 de deţinători de aur Top
Imediat înaintea României se află Grecia, cu rezerve de aur de 112,4 tone, în timp ce pe locul 32 este Polonia, cu 102,9 tone. Citește mai departe...
 
China National Electric Equipment Corp., vrea sa construiasca la Rovinari un grup energetic Top
O delegatie a celei mai mari companii de stat din China pentru furnizare de echipamente pentru industria energetica a venit, sambata, la Targu Jiu, discutand pe aceasta tema cu reprezentanti ai administratiei locale. Directorul de investitii al CE... continuare...
 
Negocieri esuate: incep grevele Top
Intalnirile de astazi dintre reprezentantii sindicatelor si cei ai Ministerului Muncii au ramas fara rezultat, dupa ce ieri sindicalistii obtinusera doua victorii. De luni, profesorii nu vor mai pune in catalog notele si calificativele elevilor, iar la... continuare...
 
Salariul minim ramane 600 de lei Top
Intalnirile de astazi dintre reprezentantii sindicatelor si cei ai Ministerului Muncii au ramas fara rezultat, dupa ce ieri sindicalistii obtinusera doua victorii. Astazi, premierul Boc a respins cererea de marire cu 105 lei a salariului minim pe... continuare...
 
Noi negocieri cu sindicatele Top
Dupa negocieri tensionate ieri, care au adus insa si doua victorii, sindicatele participa, la aceasta ora, la noi discutii la Ministerul Muncii. Ieri au reusit sa obtina din partea Guvernului promisiunea ca pensiile vor creste in continuare, odata cu... continuare...
 
Cat te costa cardul de debit uitat nefolosit in portofel Top
Bancile percep taxe de administrare pentru cardurile de debit, chiar daca acestea sunt inactive. Nu raporteaza insa la Biroul de Credite restantele acumulate de client, ca in cazul cardurilor de credit.Ce se intampla cu cardurile expirate sau... continuare...
 
Boc: pensiile vor creste odata cu salariul mediu Top
Asaltat din toate partile si de sindicate, si de pensionari, premierul a cedat. In viitorul apropiat nu se schimba sistemul de calcul al pensiilor.Punctul de pensie nu va scadea sub 40% din salariul mediu pe economie si "sunt sanse" ca... continuare...
 
Fashion show pe gheata la Liberty Center cu Daniela Crudu si Marina Dina Bucuresti - Liberty Center 20 Martie 2010 Top
Fashion show pe gheata la Liberty Center cu Daniela Crudu si Marina Dina, sambata, 20 martie, de la 18:00 Concert Anda Adam, duminica, 21 martie, de la 19:00 Weekend-ul 20-21 martie aduce la Liberty Center in premiera un spectacol de moda cu totul... continuare...
 
Mai putine documente pentru obtinerea autorizatiilor de transport extern de marfa Top
Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI) va reduce, din aceasta luna, de la 8 la 3, numarul de documente obligatorii pentru obtinerea autorizatiilor de transport international de marfa, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. CNMSI se afla in subordinea Ministerului Comunicatiilor. „Astfel, pentru simplificarea accesului utilizatorilor sistemelor electronice gestionate de minister, s-a decis unificarea cererilor de inregistrare in sistem, respectiv de reinnoire ... ( read more )
 
Rovinieta cu valabilitate de trei luni va fi introdusa de la 1 august Top
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va introduce de la 1 august rovinieta cu valabilitate de trei luni, cuantumul acesteia nefiind inca stabilit, a declarat secretarul de stat in ministerul de resort Eusebiu Pistru. „In acest moment, actul normativ se afla la Parlament si urmeaza ca de la 1 august sa introducem rovinieta de trei luni, odata cu implementarea sistemului electronic de emitere a rovinietei”, a spus Pistru. In prezent, soferii pot achizitiona roviniete cu ... ( read more )
 
Rompetrol a scumpit benzina si motorina Top
Rompetrol Downstream a majorat, vineri, preturile benzinei si motorinei cu sase bani pe litru, a anuntat compania din grupul Rompetrol. Astfel, benzinele Efix 95 si Alto 101 costa 4,45 lei pe litru, respectiv 5,06 lei pe litru. Noile preturi ale sortimentelor de motorina Efix si Alto 55 sunt 4,25 lei litru si 4,54 lei pe litru. Preturile carburantilor vanduti in statiile Rompetrol pot varia cu +/- 5% fata de cele de referinta. Grupul Rompetrol este controlat integral de compania KazMunaiGaz din ... ( read more )
 
Cardurile BCR nu vor functiona de sambata, de la ora 23:00, pana duminica, la ora 16:00 Top
Banca Comerciala Romana (BCR) va intrerupe functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri, incepand de sambata, 20 martie, ora 23:00, pana duminica, 21 martie, ora 16:00, a anuntat banca. "Oprirea temporara are ca scop imbunatatirea sistemului informatic (...) BCR va fi astfel prima banca din Romania care va avea aplicatia de carduri pregatita pentru cerintele standardului PCI-DSS, ce ofera o mai buna securitate a efectuarii tranzactiilor cu cardul", se arata intr-un... ( read more )
 
Carpatair cere falimentul Blue Air, invocand o datorie de 30.000 de euro Top
Carpatair a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei Blue Air, sustinand ca are o datorie neachitata din luna septembrie a anului trecut, obligatie financiara pe care operatorul low-cost nu o recunoaste. Carpatair a depus miercuri, 17 martie, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care cere insolventa Blue Air, termenul de judecata fiind stabilit pentru data de 30 iunie. "Este vorba de o suma neachitata in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre ... ( read more )
 
Lipsa cumparatorilor scoate ansamblul Asmita Gardens la inchiriat Top
Afluxul scazut al cumparatorilor de locuinte, pe segmentul mediu-lux, i-a determinat pe proprietarii ansamblului rezidential Asmita Gardens, fondul de investitii Charlemagne Capital si grupul indian Asmita, sa se gandeasca la inchirierea locuintelor din complex, varianta care ar putea fi luata in calcul in urmatoarele 2-3 luni. „Avem in vedere si inchirierea, pentru ca sunt o serie de clienti pe aceasta zona, insa urmeaza ca aceasta posibilitate sa fie luata in discutie de bordul director... ( read more )
 
Trafic auto restricţionat pe Calea Griviţei până marţi inclusiv Top
Restricţii de circulaţie pe Calea Griviţei din cauza lucrărilor la pasajul Basarab. Strada a fost închisă, sâmbătă dimineaţă, între bulevardul I.Gh. Duca şi Pasajul Grant. Citește mai departe...
 
Circa 80% dintre clienţii Duster au comandat versiunea cea mai scumpă a modelului Top
Directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, susţine că majoritatea clienţilor vor ca maşina să fie de culoare maro-caju. Citește mai departe...
 
China National Electric Equipment Corp., vrea să construiască la Rovinari un grup energetic Top
China National Electric Equipment Corporation e interesată să construiască la Rovinari un grup energetic de 500 MW, investiţia fiind estimată la aproximativ un miliard de euro, a declarat directorul de investiţii al CE Rovinari, Vasile Tudorescu, după o întâlnire cu reprezentaţi ai companiei chineze.
 
Cati bani mai trebuie investiti intr-o casa la rosu Top
La o suprafata de 200 de metri patrati, cu living si bucatarie la parter si trei camere la etaj, e necesar un buget de aproape 12.000 de euro pentru termosistem, finisaje, varuiala si manopera.Odata cu instalarea crizei economice, pretul imobilelor a... continuare...
 
Ceasul de valoare, o investitie mai importanta decat actiunile la bursa Top
"Epoca extravagantei" a apus in moda ceasurilor. In timp ce industria de profil, mai ales cea elvetiana, a inceput sa dea semne de recuperare, ceasornicari de renume s-au intalnit la Basel, Elvetia, pentru a stabili tendintele pentru perioada... continuare...
 
Angajaţii companiilor din domeniul energetic vor primi şi anul acesta prima de Paşte Top
Cele mai mari prime vor ajunge la angajaţii de la Complexul Energetic Craiova, 90% din salariu. Citește mai departe...
 
Constructorii care nu respectă standardele sau termenele, puşi pe o listă neagră Top
Îm contractele pentru achiziţii publice nu se vor mai accepta plăţi adiţionale care depăşesc 10% din valoarea iniţială a contractului, pentru a se evita paticiparea la licitaţii cu preţuri subevaluate. Citește mai departe...
 
În 2012 va fi Apocalipsa. Financiară Top
În 2012, guvernul american va trebui să împrumute 2.ooo de miliarde de dolari pentru a acoperi deficitul bugetar şi pentru a finanţa datoria curentă. Citește mai departe...
 
Eşti manager fără job? Ai 1.700 de oferte pe Internet Top
Din ce în ce mai multe firme româneşti îşi recrutează managerii direct pe Internet, evitând costurile mari pe care le presupune colaborarea cu agenţiile specializate de headhunting. Citește mai departe...
 
Ce arme de foc îşi mai cumpără românii Top
Arma bună trece primejdia rea. Aceasta ar putea fi concepţia românilor când vine vorba de siguranţa personală. Speriaţi de avalanşa de agresiuni prezentate în mass-media atât bărbaţii cât şi femeile trec din ce în ce mai des pragul magazinelor de arme. Citește mai departe...
 
Alcoolul şi tutunul se întorc în duty free-uri Top
Curtea de Apel Ploieşti a suspendat ordinul Ministerului Finaţelor, de a interzice comercializarea de tutun şi alcool în duty free-uri. MFP are dreptul de a face recurs împotriva hotărârii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Citește mai departe...
 
Programul Rabla în România: 45.000 de maşini casate într-o lună Top
Autorităţile califică programul Rabla drept un mare succes. Citește mai departe...
 
Cursul BNR coboară la un minim al ultimului an şi două luni, de 4,0801 lei/euro Top
Cursul de referinţă al băncii centrale a coborât joi la un nivel minim din 7 ianuarie 2009, de 4,0801 lei/euro, în uşoară scădere, cu 0,05%, faţă de cel anterior, în condiţiile în care leul s-a apreciat treptat în prima parte a şedinţei, până sub 4,08 lei/euro. Citește mai departe...
 
Şeful FMI va vorbi în 30 martie la ASE despre revenirea estului Europei după criză Top
Dominique Strauss-Kahn vine la Bucureşti pe 30 martie şi se va întâşni cu oficiali români de rang înalt. Citește mai departe...
 
PSD a criticat Guvernul Boc pentru că îşi asumă meritele BNR Top
Şeful departamentului de comunicare al PSD, Octavian Ştireanu, a declarat că premierul Emil Boc a enumerat în discursul său de marţi din Parlament drept merite personale stabilitatea cursului şi menţinerea în ţinta de inflaţie, obiective ce ţin de BNR, pentru a "pansa" Citește mai departe...
 
Datoria publică a României s-a redus în ianuarie cu 2,8%, la 144 miliarde lei Top
La finalul anului trecut, datoria publică totală a României era de 148,055 miliarde lei (35 miliarde euro). Citește mai departe...
 
10.000 de locuinţe noi din Bucureşti sunt goale Top
Numărul de locuinţe disponibile din Bucureşti la sfârşitul lunii februarie reprezintă mai mult de o treime din numărul total de locuinţe construite din 2007 pânâ acum. Citește mai departe...
 
Frison rece pentru bancheri! Legea falimentului personal mai aproape de promulgare Top
Proiectul legii insolvenţei particulare, prevede situaţiile în care un cetăţean poate cere protecţie împotriva creditorilor sub un control al instanţei de judecată. Citește mai departe...
 
Creditarea în valută ar putea fi interzisă în Europa Centrală şi de Est Top
La reuniunea de la Atena a grupului informal cunoscut sub numele de Iniţiativa de la Viena va fi discutat un proiect care propune scoaterea în afara legii a creditelor de consum în valută, au spus patru surse apropiate situaţiei. Citește mai departe...
 
Grecia a dat un ultimatum UE: Dacă nu ne ajutaţi, peste o săptămână negociem cu FMI Top
Guvernul grec nu a cerut bani statelor din UE, ci sprijin politic pentru a-şi continua reformele şi asigurarea că, pentru împrumuturile contractate, nu ar trebui să plătească sume exorbitante. Citește mai departe...
 
Tot mai mulţi oameni de afaceri vor să-şi înregistreze firmele în Bulgaria Top
Oamenii de afaceri critică modalitatea greoaie de recuperare a TVA în România. În plus, Bulgaria are o cotă unică de impozitare de 10%, cea mai mică din Uniunea Europeană. Citește mai departe...
 
Dezvoltatorii fac reduceri substanţiale la preţurile caselor Top
Reducere la reducere este ultima găselniţă a dezvoltatorilor imobiliari care vor să scape de stocurile de locuinţe. Citește mai departe...
 
Cea mai ieftină vacanţă în străinătate începe de la 49 de euro pe săptămână Top
Fie criza cât de rea, de vacanţă are nevoie toată lumea. Ce-i drept, relaxarea se face după buget. Citește mai departe...
 
Băsescu a promulgat ratificarea Acordului Nabucco Top
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco. Citește mai departe...
 
Cursul de referinţă urcă uşor, la 4,0824 lei/euro Top
Cursul de referinţă al băncii centrale a urcat uşor vineri, cu 0,06% până la 4,0824 lei/euro, după ce atinsese joi un nivel minim al ultimelor 14 luni, în condiţiile în care cotaţiile din piaţă s-au stabilizat puţin peste pragul de 4,08 lei/euro. Citește mai departe...
 
REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 19: Resorturile conspirative ale crizei financiare Top
Criza financiară care, cu mici excepţii, a ologit economiile lumii i-a pus pe mulţi pe gânduri şi multe explicaţii, adeseori contradictorii, au curs în ultimii ani. Unele echilibrate, altele exaltate, altele revoltătoare. Citește mai departe...
 
Clienţii BCR nu îşi vor putea folosi cardurile începând de sâmbătă ora 23, până duminică la ora 16 Top
BCR precizează că, în contextul îmbunătăţirii sistemului informatic, va fi prima bancă din România care va avea aplicaţia de carduri pregătită pentru cerinţele standardului PCI-DSS, standard ce oferă o mai bună securitate a efectuării tranzacţiilor cu cardul Citește mai departe...
 
Presa internationala: Google se pregateste sa paraseasca China - Revista Presei Top
Revista presei : Structura legala a Google in China va permite companiei sa isi continue operatiunile pe piata chineza, chiar daca isi inchide motorul de cautare local. Acestea sunt declaratiile facute de expertii legali si de catre angajatii Google din China, comentarii venite in urma amenintarii din partea gigantului online la adresa autoritatilor chineze ca se va retrage complet de pe piata chineza, daca se vor continua atacurile informatice, noteaza Financial ...
 
Dupa afaceri: Am un job, dar ma tratez - Revista Presei Top
Revista presei : Dependenta de munca sau "workohol"-ismul nu reprezinta vreo noutate. Multi stiu deja ca sufera de asta, mai putini sunt constienti ca este o boala adevarata, nu doar un moft. De curand dependenta de munca a mai dezvoltat doua ramificatii cel putin la fel de interesante si de periculoase pentru sanatate - sindromul burn-out si sindromul bore-out. "Dependenta de munca este recunoscuta drept nevoia obsesiva de a munci sau obsesia asupra serviciului, cu tendinta de tulburare obsesiv-compulsiva, ...
 
Renault vrea sa produca Duster in Columbia - Revista Presei Top
Revista presei : Grupul auto francez Renault va investi aproximativ 20 de milioane de euro in uzina sa de asamblare de la Envigado (Columbia), in ideea de veni in intampinarea cererii de pe piata auto din America Latina, a declarat directorul operational al Renault, Patrick Pelata. Patrick Pelata a precizat ca investitia va permite dublarea productiei uzinei de la Envigado (Colombia), pana la 45.000 de unitati anual, precum si pentru lansarea in productie a noului model SUV Duster, care se comercializeaza in ...
 
Strauss-Kahn, FMI: Cred ca este nevoie de o Autoritate Europeana de Interventie pentru bancile europene - Revista Presei Top
Revista presei : Europa ar trebui sa puna bazele unei "divizii de pompieri" care sa fie sustinuta cu fonduri de guverne si de sectorul privat si care sa se ocupe de eventualele probleme cu care s-ar putea confrunta marile banci, a declarat seful Fondului Monetar International, citat de New York Times. "Cred ca este nevoie de o Autoritate Europeana de Interventie ("European Resolution Authority"), abilitata cu mandatul si mijloacele necesare pentru a se ocupa de bancile transfrontaliere", a spus directorul ...
 
British Airways, in greva dupa 13 ani - Revista Presei Top
Revista presei : Conducerea British Airways si sindicatul Unite au anuntat vineri esecul negocierilor pentru evitarea demararii, sambata, a unei greve a personalului de bord de cel putin sapte zile. Aceasta este prima greva a angajatilor British Airways din ultimii 13 ani, relateaza ...
 
Tiriac si-ar putea vinde actiunile de la Metro - Revista Presei Top
Revista presei : Metro a publicat zilele trecute, pentru prima data, informatii legate de o posibila achizitie a pachetului de actiuni detinut de Ion Tiriac la reteaua locala de magazine cash & carry, cu vanzari de 1,23 de miliarde de euro. Pretul la care antreprenorul roman poate face exit-ul din actionariatul companiei a fost stabilit inca de anul trecut, scrie ...
 
Transgaz propune actionarilor un dividend cu 25 la suta mai mare - Revista Presei Top
Revista presei : Conducerea Transgaz Medias (TGN) propune actionarilor, in acest an, un dividend de 13,02 lei/titlu, in crestere cu circa 25% fata de cel distribuit in 2009, alocand astfel putin peste jumatate din profitul obtinut anul trecut, potrivit unui comunicat transmis Bursei. In 2009, transportatorul de gaze a distribuit un dividend de 10,47 lei/actiune. Pentru acest an, Transgaz a alocat din profitul obtinut in 2009 suma de 153,29 milioane lei pentru plata dividendelor, in timp ce 145,34 milioane ...
 
Patriciu isi face corporatie media internationala - Revista Presei Top
Revista presei : Dinu Patriciu a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa dezvolte o corporatie media care sa cuprinda investitiile sale internationale in acest domeniu, precizand ca poarta discutii in acest sens cu Peter Imre, fost director la Philip Morris, dar si cu "multi altii". "Nu se poate vorbi despre nimic pentru ca este vorba despre un plan pe care o sa-l anuntam la vremea respectiva. Nu are nicio legatura chestia asta cu Adevarul Holding. Este vorba despre investitiile mele internationale in media, o c ...
 
Bursele au inchis in scadere, din cauza crizei din Grecia - Revista Presei Top
Revista presei : Bursele din intreaga lume au inregistrat scaderi, vineri, din cauza temerilor ca Grecia nu va fi in stare sa-si plateasca datoriile si ar fi obligata sa ceara ajutor de la Fondul Monetar International. De asemenea, investitorii sunt ingrijorati din cauza faptului ca banca centrala din India a ridicat rata dobanzii de politica monetara, pentru a combate cresterea preturilor, relateaza AP. In Statele Unite, indicele industrial Dow Jones a scazut cu 0,6 procente, iar S&P 500 cu 0,7 procente ...
 
Leul s-a depreciat usor vineri, pana la un curs de 4,0824 lei/euro - Revista Presei Top
Revista presei : Cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut usor vineri, pana la 4,0824 lei pentru un euro, cu 0,23 bani mai mult decat in ziua anterioara. Joi, un euro a fost cotat de banca centrala la 4,0801 lei, acesta fiind cel mai redus curs de referinta din ultimele 15 luni. ...
 
China a avertizat SUA sa nu politizeze dezbaterea privind moneda nationala - Revista Presei Top
Revista presei : China a avertizat Statele Unite ale Americii sa nu politizeze dezbaterea privind moneda nationala, yuanul, anuntand ca un inalt oficial va merge la Washington pentru a discuta despre acest subiect si despre alte litigii comerciale. Pe fondul unor tensiuni tot mai accentuate intre cele doua puteri, SUA au anuntat ca ar putea impune sanctiuni dure asupra Chinei, daca Beijingul esueaza in reevaluarea monedei sale, transmite AFP.  ...
 
Directorul general al FMI sustine infiintarea unui Fond European finantat de banci - Revista Presei Top
Revista presei : Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a sustinut vineri ideea infiintarii unui Fond European constituit din bancii bancilor, care sa alimenteze in cazul unor crize viitoare, necesitatile banesti ale tarilor. "Cred ca e nevoie de o autoritate europeana de solutionare a crizelor si de instrumente care sa poata gestiona posibile crize viitoare”, a spus Kahn la un seminar pe teme financiare. ...
 
România, locul 31 în topul marilor deţinători de aur - Revista Presei Top
Revista presei : România se află pe locul 31 într-un top al celor mai mari 50 de deţinători de aur la nivel mondial, cu rezerve oficiale de 103,7 tone, reprezentând 0,34% dintr-un total de 30.190,1 tone, potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Aurului, transmite Reuters. ...
 
O nouă grevă la British Airways - Revista Presei Top
Revista presei : Personalul navigant al British Airways va intra, mâine, în grevă pentru trei zile, după ce negocierile cu conducerea au eşuat, a anunţat, astăzi, sindicatul Unite, transmite Reuters. ...
 
Boc: pensiile vor creşte odată cu salariul mediu - Revista Presei Top
Revista presei : Asaltat din toate părţile şi de sindicate, şi de pensionari, premierul a cedat. În viitorul apropiat nu se schimbă sistemul de calcul al pensiilor. ...
 
Cât te costă cardul de debit uitat nefolosit în portofel - Revista Presei Top
Revista presei : Băncile percep taxe de administrare pentru cardurile de debit, chiar dacă acestea sunt inactive. Nu raportează însă la Biroul de Credite restanţele acumulate de client, ca în cazul cardurilor de credit. ...
 
Noi negocieri cu sindicatele - Revista Presei Top
Revista presei : După negocieri tensionate ieri, care au adus însă şi două victorii, sindicatele participă, la această oră, la noi discuţii la Ministerul Muncii. ...
 
Ce solutii au salariatii care isi primesc leafa cu intarziere - Revista Presei Top
Revista presei : Salariatii care isi primesc leafa cu intarziere pot cere in instanta plata salariilor restante si a penalizarilor aferente potrivit Magdei Volonciu avocat in dreptul muncii. ...
 
Barroso cere liderilor UE sa gaseasca o solutie pentru salvarea Greciei - Revista Presei Top
Revista presei : Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut vineri seara liderilor tuturor tarilor din UE sa aprobe "de indata ce va fi posibil" crearea unui mecanism de ajutor pentru Grecia, punand astfel presiune asupra Germaniei, reticenta pe aceasta tema, relateaza AFP. "Nu mai putem prelungi situatia actuala", a spus Barroso intr-o declaratie facuta la Bruxelles."Le cer liderilor UE sa se puna de acord asupra acestui instrument de indata ce va fi posibil", a adaugat Barroso, care are in ...
 
Cum sa scoti bani si din piatra seaca - Revista Presei Top
Revista presei : Exista cateva calitati pe care orice afacerist trebuie sa le aiba: viziune, curaj, putere de anticipare si o buna constientizare a valorii banului. Miscarea verde a atras atentia asupra multor resurse care se epuizeaza, insa a adus si multe oportunitati de afaceri prin gasirea de solutii alternative care, in timp ce protejeaza planeta, aduc si multi bani. Bloomberg iti arata cu ...
 
Sute de curse aeriene anulate, ca urmare a grevei de la British Airways - Revista Presei Top
Revista presei : Personalul de bord al British Airways a inceput sambata o greva ce va perturba serios transportul aerian in Marea Britanie in urmatoarele trei zile, dupa esuarea negocierilor intre companie si sindicatul Unite, relateaza AFP. Mii de curse ar putea fi anulate, greva de la British Airways afectand si zborurile de pe Aeroportul Henri Coanda. Sambata, o cursa spre Londra, care trebuia sa plece Sdimineata, a fost amanata pentru ora 13.15, iar cea de la ora 15.35 a fost anulata. Mii de membri ai ...
 
Cateva solutii simple, daca nu te mai descurci cu banii - Revista Presei Top
Revista presei : Chitante, plata telefonului, a intretinerii, electricitatea, rate si asa mai departe. Sarcinile legate de bani ne pot "manca" o buna parte din timpul liber, care este si asa prea scurt. Pentru a reduce timpul alocat acestui lucru, este de preferat sa faceti o planificare pentru fiecare zi, saptamana luna si an, potrivit specialistilor de la Forbes. ...
 
Negocieri eşuate: încep grevele - Revista Presei Top
Revista presei : Întâlnirile de astăzi dintre reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Ministerului Muncii au rămas fără rezultat, după ce ieri sindicaliştii obţinuseră două victorii. De luni, profesorii nu vor mai pune în catalog notele şi calificativele elevilor, iar la 25 martie nu se fac ore. ...
 
China National Electric Equipment Corp., vrea să construiască la Rovinari un grup energetic - Revista Presei Top
Revista presei : ...
 
Gata cu cazinourile in Romania. Nu mai sunt profitabile din cauza crizei Top
Nu numai romanii cu salarii obisnuite saracesc din cauza crizei, ci si milionarii isi vad conturile subtiate. Si uite asa, din cauza lipsei de lichiditati, jocurile de noroc nu mai au cautare, iar salile se inchid rand pe rand.
 
Ion Tiriac ar putea sa vanda actiunile la Metro Top
Omul de afaceri Ion Tiriac a primit o oferta greu de refuzat din partea Metro. Germanii i-au propus miliardarului roman rascumpararea actiunilor pe care acesta le are in compania lor.
 
Europa si Asia, o abordare realista Top
Procesul de recuperare din criza in cazul economiei euro-pene este mai anevoios, in timp ce Asia continua sa creasca puternic. Fondurile de investitii de pe pietele emergente au inregistrat intrari semnificative de capital. Totul pare sa fie in favoarea actiunilor asiatice si foarte putine elemente par sa sustina actiunile europene: o crestere economica mai dinamica, o situatie demografica mai buna, datorie publica mai mica etc. Asadar, pe ce ar trebui mers, pe actiuni europene sau asiatice?...
 
Cat te costa cardul de debit uitat nefolosit in portofel Top
Bancile percep taxe de administrare pentru cardurile de debit, chiar daca acestea sunt inactive. Nu raporteaza insa la Biroul de Credite restantele acumulate de client, ca in cazul cardurilor de credit. Ce se intampla cu cardurile expirate sau nefolosite mai multa vreme de catre un client? Situatia difera de la banca la banca: cardurile pot fi reinnoite automat sau la cererea clientului, uneori conturile pot fi inchise daca sunt inactive mai multa vreme, iar alteori se acumuleaza sume restante...
 
Directorul OTIMMC Cluj, tinut in sah de afaceristii din Campia Turzii Top
Ca sa-ntelegem de la inceput, OTIMMC inseamna Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. Reprezentanti ai acestui oficiu au fost prezenti, la fel ca la turda, si la Campia Turzii, pentru a explica intreprinzatorilor privati care sunt programele cu finantare de la bugetul de stat pe care le are AIPPIMM (Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM). Dupa ce a avut loc prezentarea programelor, directorul OTIMMC Cluj, Mircea Mihestean a dat...
 
Adio credite de consum in valuta! Ar putea sa dispara din oferta bancilor Top
Creditele de consum in valuta ar putea sa dispara din oferta bancilor din Romania. Eliminarea lor, in special a celor in franci elvetieni si yeni japonezi, este discutata de reprezentantii bancilor comerciale, ai BNR si ai FMI.
 
Vezi ce salariu trebuie sa ai ca sa iti poti permite un credit! Top
Bancile anunta ca in acest an se va relua creditarea. Multe dintre au redus deja dobanzile pentru imprumuturi, iar procesul va continua in perioada urmatoare.
 
Cele mai ieftine bilete de avion pentru orasele europene! Top
S-au dus zapezile, soarele a scos si el nasul de sub paturile de nori si primavara ne bate la usa. Dupa o iarna grea, plina de ninsori si masini inzapezite a venit timpul sa ne gandim si la perioada vacantelor.
 
Marko Bela: Victor Ponta a luat o decizie iresponsabila, de atatare a unor sentimente antimaghiare Top
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat sambata ca se astepta la mai multa responsabilitate din partea politicienilor romani si l-a acuzat de iresponsabilitate pe liderul PSD, Victor Ponta, considerand ca acesta a "instigat spiritele", relateaza Mediafax citat de HotNews.ro. "Romanii din Harghita si Covasna trebuie sa inteleaga foarte bine ca daca maghiarii din Romania in general sau din Tinutul Secuiesc vor dobandi mai multe drepturi pentru pastrarea identitatii, acestea nu...
 
Actiunile #34;Electricité de France #34; - la cel mai ridicat curs din ultima luna Top
Actiunile "Electricité de France" SA, cel mai mare generator de energie electrica din Europa, au crescut, vineri, pana la cel mai ridicat nivel din ultima luna, pe piata din Paris, dupa ce un parlamentar a declarat ca mult-asteptata lege a electricitatii va ajunge in Parlament mai devreme decat se astepta. Titlurile EDF au crescut cu 2,9%, la 38,805 euro, acesta fiind cel mai ridicat curs inregistrat dupa data de 18 februarie. De la inceputul anului, titlurile companiei franceze au...
 
FMI revine pentru negocieri in Ucraina Top
O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) se va deplasa in Ucraina, saptamana viitoare, in vederea reluarii discutiilor pe marginea imprumutului de 16,4 miliarde de dolari, in conditiile in care guvernul de la Kiev a promis masuri pentru reducerea deficitului bugetar. Misiunea FMI va vizita capitala Ucrainei in perioada 24 martie - 2 aprilie, cu obiectivul sa ajunga la o intelegere cu autoritatile pe marginea politicilor economice care ar putea fi sprijinite de un program FMI, a anuntat...
 
Mircea Beuran: Hayssam a fost diagnosticat cu cancer la colon, insa nu avea metastaza Top
Interventia chirurgicala suferita de Omar Hayssam in 2006 a fost filmata de mai multe oficialitati din domeniul justitiei. Dezvaluirea a fost facuta de Mircea Beuran, medicul care l-a operat pe sirian in Spitalul Penitenciar Rahova, potrivit Realitatea.net. Totodata, Beuran a confirmat ca Hayssam suferea de cancer la colon, insa nu era intr-o stare terminala. ...
 
Lira sterlina, in declin Top
Moneda britanica, lira sterlina, s-a depreciat fata de dolar si euro, vineri, dupa ce unul dintre reprezentantii Bank of England a declarat ca tara ar putea intra din nou in recesiune. Astfel, investitorii speculeaza ca dobanzile vor fi mentinute la nivelul minim record. Lira a pierdut 1,5% vineri, pe piata londoneza, ajungand la 1,5023 dolari. Acesta a fost cel mai important declin inregistrat dupa data de 1 martie. Saptamana aceasta, lira a pierdut aproape 1,2% fata de dolar. In raport cu...
 
Perchezitii la Chiajna Top
In urma perchezitiilor de la Chiajna, suspectii unei tentative de omor au fost gasiti. Au fost retinute mai multe persoane, printre care si fiul unui consilier local. (Realitatea TV) ...
 
Pretul nichelului ar putea sa scada cu 8% Top
Pretul nichelului ar putea sa scada cu 8% in trimestrul al doilea din 2010, dupa ce, in primul trimestru, a avut cea mai buna evolutie de pe piata metalelor de baza, spun analistii. Potrivit unui studiu realizat de agentia Bloomberg, declinul va fi determinat de temerile legate de faptul ca cererea nu va accelera destul de rapid ca sa reduca stocurile de pe piata de profil. Conform analizei, pretul metalului de baza va fi, in medie, de 20.944 dolari tona metrica in trimestrul care va incepe la 1...
 
Germania accepta propunerea de acordare de ajutoare bilaterale coordonate pentru Grecia, pe baza de voluntariat Top
Germania va accepta acordarea unor ajutoare bilaterale europene pentru Grecia, a anuntat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, fara a preciza insa daca Berlinul va face parte dintr-un astfel de mecanism, relateaza AFP, potrivit HotNews.ro. "In ceea ce priveste ajutoarele UE pentru Grecia, nu exista un instrument colectiv dar (...) am putea avea ajutoare bilaterale coordonate, pe baza de voluntariat", a declarat Schaeuble, intr-un interviu acordat saptamanalului Bild am...
 
Rodica Stanoiu: Iliescu a incercat sa se delimiteze de Catalin Voicu, dar nu-l asculta Viorel Hrebenciuc Top
Ion Iliescu a incercat sa se delimiteze de Catalin Voicu, atunci cand era presedintele Romaniei, dar nu a putut sa minimalizeze ascensiunea acestuia in PSD din cauza lui Viorel Hrebenciuc, a afirmat sambata, la Antena 3, fostul ministrul social-democrat al Justitiei Rodica Stanoiu, potrivit HotNews.ro. "Dl. Iliescu a incercat sa se delimiteze de Voicu, a incercat si pe liste, dar era presedintele Romaniei si nu avea nicio competenta in partid. A incercat, dar nu-l asculta Viorel Hrebenciuc,...
 
Furtuna portocalie Top
Locuitorii din Beijing s-au trezit de dimineata cu un peisaj desprins parca dintr-un film de la Hollywood. Cerul a disparut pentru cateva ore si totul in jur a fost acoperit de o patura de pulbere portocalie, adusa de vant, din desert. In timpul furtunii de nisip, vizibilitatea a fost foarte mult redusa, iar meteorologii au avertizat populatia sa stea in case pana cand trece fenomenul, ca nu cumva sa ajunga la spital cu probleme respiratorii. In plus, asa cum era de asteptat, si transporturile au fost date peste cap, iar pe aeroportul international din capitala Chinei mai multe zboruri au fost amanate. Asemenea fenomene au loc in special primavara, cand vantul bate dinspre deserturile nordice si aduce cu el praf si nisip spre centrul si nordul tarii.
 
Anna Nicole, fara avere Top
Anna Nicole Smith nu are liniste nici dupa moarte. La trei ani de la decesul sau, Curtea de Apel din California i-a respins dreptul la averea fostului sau sot. Inainte de a muri, starleta a inceput un proces in care cerea 300 de milioane de dolari din averea magnatului petrolului, J. Howard Marshall, cu care Anna Nicole a fost casatorita timp de 14 luni. Vedeta, care a imbracat rochia de mireasa la 26 de ani, pretindea ca miliardarul, de 89 de ani, i-a promis toti acesti bani in timpul mariajului. Acum, insa, si visul familiei sale de a se imbogati subit s-a spulberat. Smith a murit in 2007 din cauza unei supradoze.
 
Cursa mireselor Top
Au alergat, au tipat, si-au dat coate si chiar s-au calcat in picioare, doar ca sa-si vada visul cu ochii. S-a intamplat in Atlanta, unde traditionala "cursa a mireselor" a dat si in acest an un intreg magazin peste cap.
 
Stiri pe scurt Top
Romanii din Harghita, Covasna si Mures cer ajutor Statului si al Bisericii! Altii... fac afaceri ilegale cu produse pirotehnice sau... pierd averi din cauza unor incendii puternice, cum s-a intamplat aseara in cartierul bucurestean Balta Alba! Mai multe detalii aflati in stirile pe scurt.
 
Totul despre sex 2 Top
Va era dor de Carrie, Samantha, Miranda si Charlotte? Ei bine, fiti pe faza atunci pentru ca cele patru protagoniste ale serialului de succes "Totul despre sex" revin pe marile ecrane! Cel de-al doilea lungmetraj al cunoscutei serii va avea premiera in aceasta primavara, iar indragitele actrite au inceput turneul de promovare.
 
Seminarii de instruire pentru microîntreprinderile ce vor să acceseze fonduri nerambursabile prin POR 2007 - 2013 Top
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest organizează două seminarii de informare şi instruire destinate microîntreprinderilor din mediul urban din judeţul Arad. Aceste seminarii sunt organizate pentru a informa potenţialii aplicanţi despre posibilităţile de accesare a fondurilor europene nerambursabile în cadrul domeniului major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” al Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.
 
Târg de primăvară Top
Expo Timişoara Internaţional va organiza în perioada 24-28 martie, în parcarea Billa, zona Circumvalaţiunii, cea de a patra ediţie a manifestării ecpoziiţionale „Târg de primăvară”. În pavilionul mobil din parcarea supermarketului vor fi instalate cu standuri de prezentare şi vânzare peste 50 de firme din întreaga ţară şi câteva firme din Ungaria.
 
Fondul Monetar European, o instituție ce s-ar putea naște pe fondul crizei din Grecia Top
Statele din Zona Euro ar putea lua in considerare crearea unei instituții similare Fondului Monetar Internațional, pentru a se evita situații precum criza din Grecia, a spus ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, citat de ziarul Welt am Sonntag.De altfel, ideea formarii unei instituții similare FMI a fost avansata luna trecuta de cațiva economiști. Fondul Monetar European ar putea limita pierderile cauzate de intrarea in incapacitate de plata a unui stat membru al Zonei Euro,...
 
De ce UE, FMI și alții nu vor lasa Grecia sa cada. Pont : De ce FMI este atat de flexibil cu Romania Top
De ce Grecia nu va fi lasata sa cada"Sa știe toata lumea: Grecia nu va intra in incapacitate de plata, nu o vom lasa sa intre in incapacitate de plata. Ne intoarcem la drumul stabilitații economice", a declarat George Papandreou, premierul grec, inaintea intalnirii liderilor Uniunii Europene, de la Bruxelles, din 25-27 martie. "Construim alianțe in și in afara Uniunii Europene. Nu cerem nimanui sa ne plateasca datoriile. O vom face singuri". Sa fiți sigur de asta domnule Papandreou. Așa...
 
Carpatair cere falimentul Blue Air Top
Carpatair a cerut la Tribunalul Bucureşti insolvenţa companiei Blue Air, susţinând că are o datorie neachitată din luna septembrie a anului trecut, obligaţie financiară pe care operatorul low-cost nu o recunoaşte. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 30 iunie.
 
Guvernul propune aplicarea unitara a Legii salarizarii, cu pastrarea masei salariale Top
Guvernul va propune sindicatelor un proiect de ordonanta de urgenta prin care sistemul de salarizare in sectorul bugetar sa fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal, in interiorul unei mase salariale a carei valoare sa fie mentinuta la nivelul celei din 2009, a declarat premierul Boc. El a precizat ca o prima forma a actului normativ va fi prezentat marti confederatiilor sindicale.Seful Guvernului a aratat ca discrepantele salariale sunt determinate atat de sentintele...
 
In Romania, piata de leasing este in picaj Top
In conformitate cu datele Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania, piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 72% fata de 2008, pe fondul scaderii pietei auto. Scaderea cea mai importanta, respectiv de 81% fata de aceeasi perioada a anului 2008, este semnalata in domeniul vehiculelor comerciale grele. Presedintele ALB, Jean-Claude Boloux, spune ca dinamica pietei de leasing este strans legata de evolutia economiei nationale, care, in 2009, a inregistrat un regres de peste 7%...
 
Jean Vraciu, directorul ANL, demis de Udrea Top
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, a trecut la concedieri. Ea l-a revocat, miercuri, din functie pe directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), Jean Vraciu. Odata cu decizia de concediere a lui Jean Vraciu, procedura de achizitie de catre ANL a unor autoturisme de teren a fost anulata. Potrivit comunicatului de presa al MDRT, Elena Udrea a declarat ca intr-un an caracterizat de constrangeri financiare, ministerul nu isi permite achizitii...
 
Rata somajului a ajuns, in Bistrita-Nasaud, la 9,1% Top
Rata somajul in luna februarie a continuat sa creasca, ajungand la 8,3 la suta, fata de 8,1 la suta in luna precedenta si 5,3 la suta in februarie 2009. Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 468.863 sunt indemnizati, iar 293.512 neindemnizati.AConform Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cele mai mari rate ale somajului s-au inregistrat in judetele: Mehedinti (14,6 la suta), Vaslui (14,2 la suta), Alba si Teleorman (cate 13 la suta), Dolj (12,9 la suta), Ialomita...
 
Subventiile de stat vor fi acordate doar in baza de proiecte Top
Pentru a beneficia de subventii, producatorul agricol urmeaza sa prezinte un business-plan, pe doua-trei pagini, unde vor fi expuse argumentat intentiile afacerii initiate. De asemenea, fermierul trebuie sa demonstreze ca are cunostinte in domeniul agriculturii si sa fie membru al unei asociatii de profil, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc. Cererile pentru subventionare vor putea fi expediate incepand cu 12...
 
Rata somajului in Romania a depasit deja 10%. Cine si cum mistifica statisticile. Top
Stirea zilei de luni: rata somajului in luna februarie a fost de 8,3%, mai mare decat cea din ianuarie, care s-a situat la 8,1%. Ce ne spune aceasta stire: ca primul ministru si ministrul muncii, fie s-au grabit, anuntand in 23 si 24 februarie ca rata somajului in februarie a fost la acelasi nivel precum cea din luna ianuarie (8,1%), fie au mintit. Amandoua variantele arata lipsa de pregatire si slaba cunoastere a fenomenului economic a celor doi.Care este cel mai puternic indicator...
 
Pletora sistemului public: Grecia nu mai stie exact cati bugetari are. Functionarii primesc sporuri de tinuta decenta, de punctualitate si pot incasa 16 salarii pe an Top
Criza financiara ca a zguduit Grecia a adus in centrul scenei internationale serviciile publice grecesti, o boala veche a clientelismului politic ce a hranit dezastrul datoriei publice, afirma comentatorii greci, citati de AFP. In acest moment, s-a ajuns la situatia in care nimeni nu pare a sti exact numarul bugetarilor , in ciuda acordarii unor sporuri care suna familiar in urechile romanilor: spor de tinuta decenta sau bonus pentru faptul ca nu intarzii la birou.
 
Rus Savitar vrea 30 de magazine până la sfârşitul anului Top
Producătorul de mobilier Rus Savitar, al doilea jucător din piaţa locală a mobilei din pal, a finalizat recent o investiţie de 11 milioane de euro într-o fabrică nouă, la Timişoara, cu o capacitate de 6-7 ori mai mare decât cea a primei unităţi de producţie. Compania are unităţi de producţie la Timişoara, Dudeştii Noi şi Dumbrăviţa. Compania şi-a început activitatea in 1994 ca retailer de mobilă, iar în scurt timp a devenit unul dintre cei mai mari importatori şi dealeri de mobilier din România. În 2004 se finalizează centrul logistic de unde se distribuia marfa la peste 200 de magazine din ţara.
 
China se asteapta la deficit comercial in martie si refuza cererile SUA de apreciere a yuanului Top
China s-ar putea confrunta cu un deficit comercial in luna martie, dupa o lunga perioada in care a inregistrat excedente semnificative, a anuntat duminica ministrul comertului, care a respinsa totodata presiunile SUA pentru aprecierea monedei nationale, yuanul, relateaza AP, preluat de Jakarta Post .
 
Tema zilei: casă... foarte scumpă casă! Top
Peste 8 de mii de locuinţe noi au fost scoase la vânzare la Târgul naţional imobiliar, deschis în acest sfârşit de săptămână în Capitală. Şi numărul celor care au venit să le vadă a fost tot de ordinul miilor. Bilanţul se opreşte aici, pentru că preţurile caselor continuă să fie mult prea mari faţă de puterea de cumpărare a românilor.
 
Blue Air intensifică zborurile pe ruta Arad-Bucureşti Top
Legăturile aeriene ale Aradului cu Bucureştiul vor cunoaşte o revigorare, în perioada de vară. Compania aeriană Blue Air a anunţat că va intensifica zborurile pe ruta Arad-Bucureşti şi retur, cu o frecvenţă de şase zboruri săptămânale, începând cu prima zi a lunii mai. Blue Air va opera zborul în zilele de luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi duminică.
 
Programul "Prima casa", gura de oxigen pentru dezvoltatorii imobiliari Top
Asta, cel putin teoretic. Nu stim daca au tinut post si au facut rugaciuni arzatoare, insa cert este ca pana acum, in cele trei zile de targ imobiliar la Bucuresti, s-au semnat opt precontracte.
 
Avocatii de business, oameni de milioane! De euro! Top
An de criza, an de criza, dar acum sa nu credeti ca toata lumea intra in aceeasi galeata, ca doar nu mai traim in comunism.
 
Fratila a marcat un castig de peste 2 mil. lei in trei luni pe SIF3 Top
Omul de afaceri Constantin Fratila din Constanta, fost arbitru in Divizia A de fotbal, a vandut recent 1% din actiunile SIF Transilvania (SIF3), marcand un profit in decurs de trei luni de peste 2 mil. lei (circa 490.000 de euro). Continuare.. ZF - Burse - Fonduri mutuale
 
Actiunile europene au terminat pe verde o saptamana zbuciumata Top
Actiunile europene au avansat pentru a treia saptamana consecutiv dupa ce agentia Standard & Poor's a anuntat ca nu mai are in vedere o diminuare iminenta a ratingului de credit al Greciei si in conditiile in care banca centrala americana si-a reiterat angajamentul de mentinere a costurilor de finantare la un minim record pentru o perioada prelungita Continuare.. ZF - Business International
 
Guvernul ucrainean trebuie sa-si reduca cheltuielile cu 20% Top
Guvernul Ucrainei va fi nevoit sa reduca cheltuielile cu 20% in perioada aprilie - iulie comparativ cu nivelurile de anul trecut, pentru a acumula fonduri din care sa acopere platile legate de datorii si factura gazelor importate din Rusia, sunt de parere analistii bancii americane Citigroup Continuare.. ZF - Business International
 
Nu as paria pe lira sterlina, spune Jim Rogers, fost partener de afaceri al lui George Soros Top
Investitorul Jim Rogers, presedintele Rogers Holdings si cel care a pus bazele Quantum Fund impreuna cu George Soros, a declarat ca evita lira sterlina din cauza deficitului comercial record al Marii Britanii Continuare.. ZF - Business International
 
Credit Suisse cere angajatilor sa nu calatoreasca in Germania, din cauza anchetelor de evaziune Top
Banca elvetiana Credit Suisse restrictioneaza calatoriile bancherilor catre Germania, dupa ce autoritatile de la Berlin au anuntat 1.100 de investigatii de evaziune fiscala in randul clientilor institutiei si anchetarea angajatilor acesteia pentru ca au facilitat evaziunea. Continuare.. ZF - Business International
 
„Pe viitor nu trebuie sa mai platim facturi exorbitante pentru a salva banci" Top
Presedintele bancii centrale americane (Fed) Ben Bernanke a declarat ca programele guvernamentale de salvare a marilor companii financiare sunt „exorbitante" si trebuie sa li se puna capat ca parte a eforturilor de restructurare a sistemului de reglementare a pietelor financiare Continuare.. ZF - Business International
 
Franta nu vrea sa auda de interventia FMI in cazul Greciei Top
Presedintele francez Nicolas Sarkozy se opune vehement propunerii Germaniei potrivit careia Grecia ar trebui sa primeasca un imprumut de la Fondul Monetar International, oficialii celor mai puternice doua economii de pe continent avand astfel viziuni total diferite cu privire la solutiile crizei care zdruncina Europa Continuare.. ZF - Business International
 
Daca pe noi ne-au salvat banii grecilor, pe ei cine ii salveaza? Top
Grecia, ca si Romania in urma cu mai bine de un deceniu, este indrumata sa anunte intrarea in incapacitate de plata de cei mai puternici membri ai zonei euro. Continuare.. ZF - Business International
 
Viitorul marilor economii este cenusiu din cauza datoriilor mari acumulate in timpul crizei Top
Criza economica mondiala a lasat „cicatrici adanci" asupra balantelor fiscale ale celor mai dezvoltate economii din lume, care ar trebui sa ia in considerare reducerea cheltuielilor bugetare incepand cu anul viitor, a declarat John Lipsky, director adjunct al Fondului Monetar International (FMI) Continuare.. ZF - Business International
 
Europa fierbe: Zona euro a pus lacat la porti, dar nici Estul nu mai este convins de avantajele monedei unice Top
Criza datoriilor care zguduie din temelii zona euro a pus in asteptare procesul de extindere, iar pentru statele est-europene perspectiva aderarii nu mai pare la fel de ademenitoare ca in perioada de boom economic. Continuare.. ZF - Business International
 
Descinderi in Chiajna Top
Reglari de conturi finalizate cu internari la terapie Intensiva si descinderi ale politiei in aceasta dimineata in mai multe localitati. Omenii legii i-au luat la audieri pe presupusii atacatori ai barbatului abandonat in fata spitalului Municipal acum o saptamana. El a fost audiat de politisti, iar astazi s-a mers dupa agresori. La sediul politiei a fost dus astazi si un consilier local din Chiajna.
 
Hot impuscat Top
La impuscat, mortal, pe invididul care a vrut sa-i fure bunurile! Un batran de 79 de ani dintr-o comuna din judetul Giurgiu si-a aparat gospodaria cu pusca de vanatoare, iar hotul a ajuns la morga.
 
Flasuri in targ Top
Marfuri contrafacute in targul Vitan din Bucuresti! Politistii sectorului 4, insotiti de jandarmi si ofiteri ai politiei economice au descoperit mii de CD-uri si DVD-uri piratate cu muzica, desene animate, jocuri video si... filme de Oscar. In timpul raziei, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au prins in flagrant mai multe persoane care vindeau fara documente de provenienta telefoane mobile, precum si aparatura video, audio si electrocasnica. Pasionatii de bauturi spirtoase la pret de chilipir au primit si ei o veste proasta: multe bauturi alcoolice cu denumiri celebre vandute la jumatatea pretului oficial... erau contrafacute. Asa ca... pentru protectia consumatorilor obisnuiti sa cumpere din talciocul intins in cadrul targului de masini... negustorii au fost retinuti. Li s-au intocmit dosare de incepere a urmaririi penale si, daca vor fi gasiti vinovati... risca ani buni de inchisoare.
 
In tricou si clapari Top
N-a mai fost coada la telecabina din Poiana Brasov, ca-n iarna! Inghesuiala a fost in alta parte! Sus, pe munte, unde-a batut soarele mai tare! Acolo au fost si turistii! Cine-a prins un loc bun sub raze, se poate lauda prietenilor de-acasa cu un bronz de munte de toata splendoarea!
 
Sport de primavara Top
N-o sa mai fie zapada, mult timp de-acum incolo, la munte, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru altceva, spun curajosii.
 
Iubitul gelos, in arest Top
Barbatul din Bacau, suspectat ca si-a injunghiat iubita pe strada a fost arestat pentru 29 de zile! Va fi acuzat de tentativa de omor cu premeditare, pentru care ar putea intra dupa gratii mai bine de 12 ani de-acum incolo, fiindca a si fugit de la fata locului. A ajuns pe mana politiei, dupa ce a fost recunoscut de trecatorii, care l-au vazut in presa si la televizor. Barbatul e banuit ca si-a injunghiat de 16 ori iubita minora, cu care are si-un copil. Fata e acum in spital.
 
Carambol fara vinovati Top
Un accident in care au fost implicate patru masini le-a dat de furca agentilor de la politia rutiera din Vrancea. Soferii s-au luat la harta, aruncand vina unii pe ceilalti.Au fost chematii mascatii si doar asa au putut face masuratorile, care vor scoate la iveala cine a produs prapadul.
 
STOP INDIFERENTEI! Intra-n Liga Curateniei Top
Mizerie, gunoaie si...nepasare. Asta este aspectul oraselor din Romania. In loc de ghiocei si iarba proaspata, primavara a scos la iveala peisaje dezolante. Cel mai rau este intre blocuri, acolo unde indiferenta oamenilor este evidenta. Dar, a venit vremea curateniei! Focus si Prima TV lanseaza o noua campanie si dau startul mobilizarii generale. Spune Stop indiferentei! si intra, alaturi de vecinii tai, in Liga curateniei! La final, poti castiga banii de intretinere pentru o luna.
 
Gratare de criza Top
Pofta de viata mangaiata de soarele unei primaveri mult asteptate... i-a scos pe bucuresteni la relaxare in natura.Asa se face ca, in plin post, crangurile din jurul orasului au capatat aroma gratarelor impovarate cu... delicatese diverse. Si, pentru ca a fost duminica primului gratar de primavara, ne-am lasat telespectatorii sa fie reporteri... printre chefliii de week-end.
 
Fara tarabe pe plaja Top
Gata cu tarabele de pe plaja! Elena Udrea vrea ca toate constructiile care se afla pe plajele date in proprietate privata, si ridicate abuziv, sa fie expropriate. Ministerul are planuri mari pentru dezvoltarea statiunilor estivale: sosele noi si parcuri de distractii.
 
Ziua Politiei Top
S-au jucat pe motocicletele politiei, au admirat cainii care cauta droguri sau au admirat echipamentul mascatilor. Bucurestenii care au venit astazi in Parcul Herestrau au putut sarbatori, in avans, alaturi de oamenii legii, Ziua Politiei.
 
Curatenie de primavara Top
Cum a dat firul ierbii si temperaturile au inceput sa creasca, autoritatile din Bucuresti au intrat in priza si au sarit cu idei de reamenajare si infrumusetare a orasului. Primele pe lista sunt reamenajarea malurilor Dambovitei, curatarea zidurilor de graffitti si spalarea trotuarelor cu detergent. Capitala ar trebui sa straluceasca pana la finalul lunii aprilie.
 
R.I.P Gigi Top
Umiliti de dinamovisti pe teren, stelistii lui Gigi Becali au fost dusi de antrenor sa vada filmul... Politai in actiune. Motivele exacte nu se cunosc inca. Se stie doar ca s-a intamplat la un mall bucurestean, unde baietii lui Stoichita au ajuns cu autocarul. La plecare, insa, pe langa cruce, stema si culorile ros-albastre, autocarul lui Banel si compania mai purta ceva: doua mesaje de la fani, pentru patronul Gigi Becali. Unul este clasic, etern urlat prin galeriile stadioanelor. Celalalt... sec: RIP Gigi. Nu-i prescurtarea celebrei Ripensia Timisoara. Este acel Rest In Peace - odihneste-te in pace, folosit de anglofoni la ceremoniile funerare din lumea larga. RIP-ul mazgalit cu spray pe autocarul Stelei, i-a fost dedicat insa... patronului Becali. Mai multe detalii aflati la Focus Sport.
 
PD-L la ora schimbarii Top
Colegiul director al PD-L s-a reunit in aceasta dupa-amiaza la Palatul Parlamentului. Sefii democrat-liberali urmeaza sa decida data conventiei nationale, care va alege noul presedinte al partidului si va modifica statutul partidului. Tot astazi se discuta si o noua organigrama a conducerii, care urmeaza sa reprezinte "guvernul din umbra" al partidului si va forma specialisti pentru guvernare. In ceea ce priveste data conventiei, sunt vehiculate lunile mai sau septembrie. Sedinta, tinuta cu usile inchise, este in desfasurare si la aceasta ora. Presedintele partidului, Emil Boc, le-a spus colegilor ca formatiunea pe care o conduce trebuie sa ia, in continuare, decizii care nu vor fi prea populare.
 
Fir intins Top
A venit primavara si tot mai multi impatimiti ai pescuitului isi pregatesc unditele si momeala pentru a lua baltile la picior. Ce ne facem insa cand avem dorinta dar nu am tinut in mana niciodata o undita? Si pentru acesti oameni se gasesc instructori de ocazie care sa-i invete cum sa cheltuiasca primele milioane pentru a deveni pescar, nu doar... povestitor.
 
Ziua apelor murdare Top
Lacurile Bucurestiului sunt sufocate de gunoaie. Printre pescari amatori si raze de soare primavaratec descoperi mai mereu... mult dezgust: de la cadavre de animale si resturi menajere, pana la celebrele PET-uri... toate plutesc in buza malurilor. Maine, lumea civilizata sarbatoreste... apa. Daca am personifica-o pentru o zi insa... apa noastra ar fi doar o fecioara trista, murdara din cap pana-n glezne.
 
Cu lumea-n cap Top
E lung pamantul, ba e lat, spunea George Cosbuc intr-una din poeziile sale. Exista o romanca ce a reusit, la propriu, performanta de a vizita Pamantul si-n lung si-n lat. Dupa ce a vazut 90 de tari, s-a decis sa bifeze in urmatoarele luni alte 23 de state, intr-un tur de explorare a lumii. Uca Marinescu, primul roman care a ajuns la polul nord si la polul sud pe schiuri, porneste saptamana viitoare in expeditia vietii ei.
 
Dedicat altora Top
A surprins viata in toate ipostazele ei. Din Fasia Gaza in Georgia din Orientul Mijlociu pana la copiii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie. Cristian Movila a depasit de mult lentila aparatului foto si a surprins drama unei lumii asa cum este ea...in alb si negru.
 
O noua planeta Top
Cercetatorii au descoperit o noua planeta in afara Sistemului Solar. Aceasta se numeste Corot 9B si se afla la o distanta de 1.500 de ani lumina de Terra. Chiar daca nu seamana foarte mult cu Pamantul, ci mai degraba cu Jupiter sau Saturn, atmosfera noii planete contine vapori de apa si, daca se dovedeste ca are sateliti naturali prin preajma, acestia ar putea gazdui noi forme de viata. Acest corp ceresc are asadar o temperatura normala, iar satelitul care a detectat-o apartine spaniolilor de la Institutul de Astrofizica din Insulele Canare. Esential e faptul ca noua planeta poate fi studiata de cercetatori direct de pe Pamant.
 
Furia naturii Top
Coasta de nord-est a Australiei a fost maturata de un ciclon tropical foarte puternic. Vantul a suflat cu o viteza de peste 200 de kilometri pe ora, doborand aproape totul in cale. Peste 60.000 de case au ramas fara curent electric si zeci de ambarcatiuni de lux au fost complet distruse.
 
Moda anti-sida Top
Prezentare de moda incitanta in Ucraina! Manechinele care au urcat pe podium au defilat doar in lenjerie intima si nu pentru a face reclama celor mai noi creatii din dantela, ci pentru a atrage atentia ca trebuie sa facem sex protejat.
 
Extremisti violenti Top
Confruntari violente in nordul Marii Britanii, intre extremistii de dreapta si antifascisti. Demonstrantii, care organizasera doua manifestatii separate, s-au luat la bataie si doar fortele de ordine i-au mai despartit.
 
2,5 tone de cocaina Top
Captura impresionanta a politistilor din Bolivia. Oamenii legii au confiscat peste doua tone si jumatate de cocaina, ascunse intr-un depozit din Santa Cruz. Pachetele de droguri au fost gasite in diferite obiecte de mobilier si chiar intr-un jeep fara scaune. Doi peruani au fost arestati in urma acestei operatiuni de amploare, iar investigatiile vor continua. Aceasta a fost a treia descindere care a avut loc in ultima saptamana impotriva traficantilor de droguri din Bolivia. In urma cu cateva zile, politistii au descoperit doua fabrici care produceau zilnic aproape 250 de kilograme de cocaina.
 
Stiri pe scurt Top
In sudul Islandei e stare de alerta dupa ce un vulcan a inceput sa erupa si... pentru prima data portul Shanghai a fost punctul de plecare al unei croaziere destinata in exclusivitate homosexualilor. Acestea, dar si alte informatii, in stirile pe scurt!
 
Haute couture, in Bacau Top
Cei mai renumiti designeri, cele mai frumoase colectii, rafinament si eleganta. Asa se poate caracteriza prezentarea de moda care a avut loc aseara in Bacau. Designerii Adina Buzatu si Catalin Botezatu si-au prezentat, spre deliciul asistentei, ultimele colectii. Bineinteles... au fost aplaudati la scena deschisa.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: