Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Alpha Bank Romania majoreaza dobanzile Top
Alpha Bank majorează dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25%p.a , iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a . In acelaşi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenţi şi pensionari, ce beneficiază de dobanzi majorate pentru depozitele la termen
 
Premii la plata cu cardul de credit BCR MasterCard Top
Clientii Bancii Comerciale Romana (BCR) posesori de carduri de credit emise sub sigla MasterCard pot castiga, in urma utilizarii cardului pentru plati la comercianti, mai multe premii intre care si noul autoturism Golf. Posesorii de carduri co-branded sau de credit BCR MasterCard sunt inclusi in aceasta promotie in momentul in care efectueaza cel putin 2 tranzactii de
 
Dobanzi de pana la 14% pe an Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand cu data de 30 octombrie 2008, cu pană la 2,5 pp, dobanzile la produsele de economisire. Noile niveluri ating valori de pană la 14%, după cum urmează: Cel mai atractiv produs de economisire oferit de BCC rămane, in continuare, Depozitul Sibiu 2007, cu un nivel de dobandă de 13,50%, bonificat la
 
Rezultate financiare peste estimări, după primul an de Millennium Bank Top
La un an de la intrarea pe piaţa romanească, rezultatele financiare ale Millennium Bank depăşesc aşteptările. La 30 septembrie 2008, suma totală a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare decat cea inregistrată la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor acordate de
 
Confort Business de la BRD si AIG Top
BRD, impreună cu AIG Romania şi cu brokerul de asigurări Gras Savoye Romania, a lansat un nou produs: asigurarea Confort Business, destinată clienţilor persoane fizice autorizate şi companiilor. Asigurarea Confort Business este un serviciu opţional ataşat cardurilor din gama business in Lei, Euro sau USD. Obiectivul lansării noului produs este acela de a oferi clienţilor un plus
 
OTP a lansat o oferta speciala pentru depozitele pe 3 luni Top
OTP Bank Romania marchează, pe piaţa locală, cea de-a treia ediţie a evenimentului internaţional consacrat, Savings Day (Ziua Economisirii), prin lansarea unei oferte speciale pentru depozitele pe 3 luni. Oferta se va intinde pe durata unei luni calendaristice şi se adresează clienţilor persoane fizice. Promoţia a debutat pe 31 octombrie a.c., şi va consta intr-o creştere a
 
Clientii buni castiga intotdeauna! Top
Ca urmare a initiativei de a sprijini atat clientii cat si piata romaneasca, pe langa seria de masuri luate pentru a ajuta persoanele fizice si juridice sa faca fata conditiilor economice actuale, Bancpost si EFG Retail Services lanseaza promotiile “Clientii buni castiga intotdeauna” cu premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de
 
Noi depozite la Emporiki Bank Top
Emporiki Bank a lansat recent doua produse de economisire la termen, adresate clientilor persoane fizice si PFA: depozitul cu dobanda progresiva - Depozaur - si depozitul cu dobanda in avans - Avantastic. Cele doua depozite au cea mai variata oferta din punct de vedere al termenului de constituire si moneda, oferind posibilitatea clientilor de a-si alege
 
Dobanzi mai mari la BCC Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand din 06 ianuarie 2009, dobanzile practicate pentru depozitele la termen oferite, in lei, pe o perioadă de o lună, precum şi la depozitele originale Vivat şi Progres acordate pe o perioadă de 6 şi 12 luni. Conform noilor niveluri, BCC bonifică dobanzi mai mari cu pană la 2 p.p. Astfel,
 
BCR sustine proiectele de afeceri Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent in direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, in condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii inşişi, banca şi acţionarii. Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail cat şi pe cel al companiilor. ,,Erste va continua să asigure, ca şi pană
 
Ce semnale transmite economia Top
A doua lună a anului, prima de deficit. Așa sună, economic, caracterizarea lunii februarie, cu un rezultat bugetar de –1,1% din PIB. Cheltuielile sunt mai mari decât veniturile cu 5,8 mld. lei. Cu 2,5 mld. peste rezultatul din urmă cu un an.
 
MEDIA - Axa Springer‑Ringier Top
Grupurile media Axel Springer, cel mai mare editor de ziare din Germania, și Ringier din Elveția vor realiza un joint venture pentru operațiunile din Europa de Est (Polonia, Cehia, Serbia, Ungaria și Slovacia).
 
TRANZACȚII - Jucăriile lui Axxess Top
Fondul de investiții Axxess Capital (care admi­nistrează fondurile Romanian American Enterprise Fund – RAEF și Balkan Accesion Fund – BAF) a preluat 40% din acțiunile producătorului de jucării Noriel (compania fondată de George și Mirela Constantinescu).
 
BĂNCI - Profit mai mic Top
Profitul net obținut anul trecut de Raiffeisen Bank România a scăzut cu 55% față de anul anterior, până la 74 mil. euro, după standardele internaționale de contabilitate, pe fondul creșterii provizioanelor, care aproape s‑au dublat în 2009.
 
LEGISLAȚIE - Falimentul personal, pro și contra Top
Senatul a adoptat săptămâna trecută – cu 76 voturi pentru și trei împotrivă – proiectul legislativ privind procedura de insolvență a persoanelor fizice (inițiat de senatorul PD‑L Iulian Urban), care împiedică executarea silită a debitorilor, permițându‑le acestora propunerea unui plan de reorganizare a datoriilor și intrarea sub protecția Tribunalului.
 
BUGET - Strâng cureaua Top
Cipru s‑a confruntat anul trecut cu prima contracție economică din ultimii 30 de ani, Produsul Intern Brut (PIB) scăzând cu 1,7% față de 2008.
 
INVESTIȚII - Reactorul lui Gates Top
Compania Terra Power, care îl are ca acționar majoritar pe miliardarul american Bill Gates, poartă discuții cu Toshiba, gigantul japonez al electronicii, pentru a crea minireactoare nucleare de generație TWR (Traveling Wave Reactor), de dimensiuni reduse, anunță BBC News.
 
TRANZACȚII - Bongrain ia ultima felie de cașcaval Top
Bongrain, al doilea grup ca mărime din indus­tria lactatelor în Europa și numărul cinci mon­dial, cu o cifră de afaceri de 3,5 miliarde euro anul trecut, a cumpărat pachetul majoritar al companiei locale Delaco, controlată de frații Comaniciu.
 
A doua mână dreaptă Top
După trei ani în care s‑a sprijinit pe un singur om în businessul de media, Adevărul Holding, Dinu Patriciu umblă la șefia afacerii. Care e semnificația gestului?
 
COVER STORY: Incursiune cu Irina Schrotter în culisele unui catwalk de criză Top
„Era cât pe‑aci să rămânem dispăruți" – iată un lucru pe care Irina Schrotter îl recunoaște pentru prima dată când vorbește despre Romanian Fashion Week, cel mai vechi eveniment de modă din țară, anulat anul trecut din lipsă de bani. „O să‑l susțin până în pânzele albe", face o promisiune Schrotter; e o promisiune care arată fie orgoliul unui fondator neîmpăcat cu gândul la posibilul faliment al unui proiect de suflet, fie certitudinea că Iașul va putea face rost de‑acum încolo, anual, de cei circa 250.000 de euro de care are nevoie pentru păstrarea unei tradiții de 11 ani. Fie amândouă.
 
Petra Hoyos a revenit la conducerea Scala JWT Top
Revenită în România, austriaca Petra Hoyos, singura femeie antreprenor de origine străină din advertisingul românesc, a despachetat un bagaj mai mare decât de obicei. Pentru că, cel puțin pentru o perioadă, s‑a întors la cârma agenției sale.
 
Smithfield, Campofrio și Caroli formează primul holding integrat din industria alimentară Top
Un uriaș în domeniul alimentar se instalează încet, dar sigur, în piața românească a cărnii și preparatelor din carne. Foamea de dezvoltare a liderului mondial Smithfield începe să se vadă și pe piața locală.
 
Piața auto, din avarie în avarie Top
Cea de‑a doua criză auto sau despre efectul pervers al scăderii vânzărilor de mașini noi.
 
Euro à la carte? Top
Când unul dintre deputații europeni l‑a întrebat pe președintele BCE dacă aderarea la euro poate fi considerată o alegere și atât, răspunsul lui Jean‑Claude Trichet a fost foate clar: euro nu este o alegere à la carte.
 
Cum a cumpărat NEPI un centru comercial fără să scoată un ban din buzunar Top
Iris Shopping Center prin absorbție – despre cum să cumperi un centru comercial fără să scoți din buzunar nici măcar un cent cash.
 
Gheneahttp Top
Marius Ghenea a început să fie privit drept un „serial entrepreneur" după 2004, anul în care a părăsit managementul Flanco – asta deși începuse să investească în alte afaceri după 2001.
 
EXTINDERI - Afaceri internaționalizate Top
Cum? Via Internet. Dacă vreți să aflați cum vă puteți folosi Internetul în afacerile de zi cu zi, folosind tehnologiile de ultimă oră, puteți participa pe 27 aprilie la conferința Online Business Forum Cluj, care se va desfășura la Hotel City Plaza din Cluj‑Napoca.
 
START‑UP - Mi se potrivește? Top
V‑ați comanda haine online, dar vă temeți că nu vi se potrivesc mărimile? Un grup de antreprenori estonieni a creat www.fits.me, cel mai bun start‑up european la competiția Plugg.eu Startups Rally 2010.
 
CARTE - Lecțiile lui Branson Top
Richard Branson e prototipul antreprenorului pursânge, deși acum stă în fruntea unei corporații – Virgin – care grupează circa 200 de companii.
 
Cum poți opri declinul Top
Ce faci când compania ta a intrat pe toboganul eșecurilor? Cu ce arme poți lupta împotriva defetismului oamenilor care cred că nu mai aveți, practic, nici o șansă? Rosabeth Moss Kanter – profesor la Harvard Business School și unul dintre cei mai influenți gânditori de business ai lumii – a identificat zece pași‑cheie prin care un lider poate opri declinul.
 
Locuri libere Top
Parchează și zboară mai departe – despre businessul‑verigă‑lipsă dintre haosul rutier și călătoriile cu avionul.
 
Alternativa 2.0 Top
Vrei să fii businessul meu? Te aștept pe net!
 
Jucătorii de la Steaua, implicați într-un program de coaching Top
Proporțiile tradiționale sunt cunoscute: 99% transpirație și 1% inspirație. Dar adăugați și ceva coaching pe deasupra.
 
Cum poți avea o echipă de vânzări productivă pe timp de criză? Top
De când a început criza, și vânzările din mai multe domenii s‑au evaporat – cele mai afectate fiind auto, electroretail și real estate –, directorii de vânzări încearcă tot felul de soluții. Rețete universal valabile nu există.
 
Elveția Caucazului Top
În inima Caucazului, butoiul cu pulbere de la marginea Europei, se coace un nou model social reformator, care combină hiperliberalismul economic și autocrația politică. Studiu de caz – Georgia.
 
Cel mai mare abator Top
Intrarea producătorului de carne italian Bresaole Pini pe piața din Polonia va duce la ­înăsprirea competiției pe o piața și așa foarte aglomerată, scrie „Warsaw Business Journal".
 
Kamaz în China Top
Kamaz, cel mai mare producător de ca­mioa­ne din Rusia, dorește să‑și extindă producția în China, cu începere din 2011.
 
Al doilea furnal Top
În așteptarea revenirii cererii pentru oțel, gigantul ArcelorMittal investește în operațiunile poloneze. Compania, care realizează două treimi din producția de oțel a Poloniei, va redeschide și al doilea furnal de la oțelăria Dabrowa Gornicza.
 
Sofia vrea majorarea TVA Top
Taxa pe valoarea adăugată (TVA) din Bulgaria va crește cu 2%, până la 22%, pentru un an, aceasta fiind una dintre măsurile anticriză propuse de guvernul de la Sofia, spune expertul sindical, Mika Zaikova, citat de Novinite.
 
Falsul liberal de la Moscova Top
Dmitri Medvedev a promis că va tăia din rădăcini birocrația, va simplifica legislația și va reforma sistemul corupt, dar nu se poate atinge de creatorii acestuia. Tatăl și fiul dansează împreună la Kremlin. După plan.
 
Plăcerea e în mâinile tale Top
Mă tem că, în loc să‑i scape pe copii de superstițiile, minciunile și prejudecățile legate în mod tradițional de sex, inițiative precum cursurile de masturbare din școlile spaniole vor trivializa sexul.
 
Cristian Movilă, fotograful sufletelor Top
Are doar 27 de ani și convingerea că poate educa gustul românilor pentru fotografia documentară. E Cristian Movilă, fotoreporterul care‑a adunat 3 milioane de euro pentru Spitalul „Marie Curie".
 
„O, doamne, uite un gay!" Top
Jim Carrey, Ewan MacGregor, Colin Firth, Annette Bening și Julianne Moore – cu toții interpretează roluri de gay în filme ce rulează în acest moment pe ecranele lumii. Progres sau doar voință de Oscar a unor staruri hetero? Și de ce actorii gay sunt așa de puțini și de ignorați?
 
Un detaliu biografic Top
Google s‑a supărat pe China, după ce au colaborat o vreme destul de eficient. Unii se reped să taxeze drept ipocrizie totală compania americană. Alții spun că Google forțează saltul cetățenilor comuniști peste marele zid internautic chinezesc (the great firewall).
 
Încă un sezon de nunți și înmormântări Top
„Muzica mea este un amestec de influențe de la granița Balcanilor, acel pământ misterios unde trei culturi se intersectează: cea ortodoxă, catolică și musulmană".
 
Lolitele vintage Top
Cea de‑a patra ediție a târgului de cultură vintage „V for Vitage", programată pentru 10 aprilie la Cafepedia (str. Pictor Arthur Verona 2), are o temă specială: Lolita.
 
Actul XVII Top
În 28 mai la Sibiu sună gongul: se trage cortina celui de‑al XVII‑lea Festival Internațional de Teatru.
 
CARTE: NAGHIB MAHFUZ - „Pălăvrăgeala pe Nil" Top
Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1966), egipteanul Naghib Mahfuz – unul dintre primii scriitori ai literaturii arabe care au explorat teme existențiale – descrie, în „Pălăvrăgeala pe Nil“ (1966), Egiptul contemporan în contrast cu cel antic. Un grup de prieteni ...
 
FILM: GUY RITCHIE - „Sherlock Holmes" (DVD) Top
„S‑ar putea ca stilul lui Ritchie să nu fie cel mai bun în a‑l actualiza pe legendarul detectiv, însă «Sherlock Holmes» profită de interpretarea plină de forță a lui Robert Downey Jr.“, scrie pe rottentomatoes.com despre filmul din 2009 ...
 
MUZICĂ: JIMI HENDRIX - „Valleys of Neptune" (CD) Top
Ultimele 12 piese înregistrate de Jimi Hendrix la Olympic Studios din Londra și la Record Plant din New York (în 1969) au fost lansate pe albumul „Valleys of Neptune“ (2010). Produs de compania familiei, Experience Hendrix – ce se ocupă ...
 
Greenspan contraatacă Top
Acuzaţia e clară: sub mandatele lui Alan Greenspan, Fed a încurajat criza. „Maestrul" pledează nevinovat şi explică ce n-a mers.
 
Arval: Cererea pentru contractele sale&lease-back a crescut cu 45% in T1 Top
Compania de leasing operational Arval Romania, parte a BNP Paribas Group, a inregistrat o crestere de 45% a solicitarilor din partea companiilor pentru contractele de tip sale&lease-back in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2009. Produsul presupune cumpararea vehiculelor companiei de catre Arval Romania, iar aceeasi flota este redata spre utilizare acelorasi companii prin leasing operational cu servicii incluse, platind o rata lunara fixa. Astfel, companiile obtin o... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Planul de salvare a Greciei nu a avut pana in prezent efectul urmarit - scaderea costului finantarii Top
Planul de salvare convenit de sefii de state si de guverne din Uniunea Europeana (UE) pentru Grecia pe 25 martie nu a reusit pana in prezent sa diminueze costul imprumuturilor statului elen, asa cum sperau autoritatile de la Atena. "Ei (liderii zonei euro si autoritatile de la Atena - n.r.) au sperat la un fel de aranjament care nu va trebui folosit niciodata. Investitorii au simtit asta si se pare ca ne-am intors de unde am plecat", a afirmat analistul Kleinwort... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Rezerva valutara a BNR a urcat in martie la un nou maxim istoric, de 32,04 mld. euro Top
Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei ( BNR ) a crescut cu 2,3 miliarde de euro in luna martie, atingand un un nou maxim istoric, de 32 miliarde de euro, in conditiile unor intrari de aproape trei miliarde de euro si a unor iesiri de 700 de milioane de euro. In cursul lunii martie au avut loc intrari de 2,997 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit precum si venituri din... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
ARB a aprobat regulile privind transferul conturilor curente in lei de la o banca la alta Top
Consiliul de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a aprobat regulile comune privind mobilitatea conturilor curente in lei ale persoanelor fizice, ce simplifica transferul conturilor de la o banca la alta. Regulile au primit avizul consultativ al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). "Consiliul de Administratie al ARB considera ca intrarea in vigoare a regulilor comune se va face intr-un timp scurt, intrucat acestea au fost elaborate de Comisiile... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Cursul oficial a crescut joi pana la 4,1094 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a anuntat joi un curs de referinta de 4,1094 lei/euro, in crestere cu 1,36 bani comparativ cu ziua anterioara. Miercuri, cursul oficial a fost de 4,0958 lei/euro.Dobanzile overnight au fost joi de 3,17% pe an (Robid) si 3,67% pe an (Robor), in scadere cu 0,40 puncte procentuale fata de sedinta precedenta. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Ghizdeanu, Prognoza: Primele semne arata ca economia nu a revenit pe crestere in primul trimestru Top
Primele semne arata ca economia nu a revenit pe crestere in primul trimestru, desi exista sectoare precum industria si exporturile care "merg mai bine", potrivit lui Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP). "Sunt activitati care merg mai bine, cum sunt industria si exporturile, insa primele semne arata ca primul trimestru nu este pe crestere economica. Trebuie sa asteptam ultimele date", a declarat Ghizdeanu, citat de Mediafax.Economia a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Guvernul ar putea limita la 10.000 euro despagubirile morale pentru fostii detinuti politici Top
Guvernul vrea sa limiteze la 10.000 de euro cuantumul despagubirilor morale pentru fiecare fost detinut politic din perioada comunista, au declarat surse guvernamentale. "Exista un proiect de ordonanta de urgenta care va stabili niste limite privind despagubirile care pot fi obtinute in instanta de fostii detinuti politici. Suma de 10.000 de euro este rezonabila si, probabil, nu e departe de practica... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
ING: Ratingul Romaniei ar putea fi ridicat in 2011 in categoria investment grade Top
Ratingul de tara al Romaniei depinde in mare masura de consolidarea fiscala si ar putea fi ridicat anul viitor de agentiile Fitch si/sau Standard & Poor's (S&P) in categoria investment grade, 2011 putand aduce astfel o apreciere semnificativa a leului, potrivit unei analize ING. Analistii bancii anticipeaza ca Romania va rata tintele de deficit bugetar in 2010 si 2011, insa acordurile de imprumut cu FMI si UE nu vor avea de suferit, datorita progreselor in privinta implementarii politicii fiscale.Astfel, deficitul bugetar... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BCR reduce dobanzile la depozitele in lei de la 1 aprilie Top
Banca Comerciala Romana (BCR) reduce, incepand cu 1 aprilie dobanzile la depozitele in lei pentru persoane fizice, cu pana la 0,8 pp pentru maturitatile cuprinse intre 1-12 luni si cu 1 pp in cazul Conturilor de economii Maxicont in lei, a anuntat institutia. Pentru depozitele la termen de 24 de luni, in lei si euro dobanda fixa este de 7,5% pe an pentru depozitele in lei, respectiv 3,5% pe an pentru depozitele constituite in euro. In cazul persoanelor juridice, banca reduce dobanda cu 0,5 p.p. la... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
MFP a atras joi 499 mil. lei prin obligatiuni la 3 ani Top
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut, joi, titluri de stat in valoare de 498,72 milioane lei, cu scadenta in iulie 2013, la un randament mediu anual de 6,80%, potrivit datelor bancii centrale. Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 900 milioane de lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 6,85% pe an. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,5 miliarde de lei.MFP intentioneaza sa atraga in aprilie un volum de 4,5 miliarde de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Gluma de 1 aprilie la Sofia: Un reprezentant fictiv al FMI a propus adoptarea euro in paralel cu leva Top
Fondul Monetar International (FMI) si banca centrala de la Sofia au condamnat dur o pacaleala de 1 aprilie difuzata de un post de radio din Bulgaria, unde un reprezentant fictiv al FMI a propus ca statul bulgar sa adopte euro ca moneda in circulatie paralela cu leva, informeaza Mediafax. Postul de radio Darik a difuzat joi dimineata un interviu cu un oficial fictiv al FMI, numit Hugh Jason, reprezentant al departamentului inexistent Developing Markets din cadrul institutiei."Consideram ca este o idee buna ca Bulgaria sa... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Vladescu: Cheltuielile sociale si de personal trebuie reduse, fara a afecta stabilitatea sociala Top
Cheltuielile sociale si cele de personal trebuie reduse, insa trebuie gasita o solutie care sa nu afecteze stabilitatea politica si sociala, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu , care considera ca neajustarea cheltuielilor publice in trecut a fost o "mare eroare", potrivit Mediafax. "Restructurarile vor fi facute. Ele se vor face, dar cu 100.000 de oameni pe strada economia nu va functiona. Una este ca oamenii sa plece cate 10, 50 sau 100 si alta e sa plece maine 40.000 de bugetari. (...) Trebuie gasita o solutie prin... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BNR: Creditele acordate de IFN-uri au scazut anul trecut cu 17,4%, la 30,37 mld. lei Top
Portofoliul de credite acordate de institutiile financiare nebancare (IFN) inscrise in Registrul General a scazut anul trecut cu 17,4%, la 30,37 miliarde de lei, in contextul in care imprumuturile contractate de populatie s-au redus mai accentuat decat cele ale firmelor. Creditele contractate de societatile nefinanciare s-au redus anul trecut cu 14,65%, la 23,7 miliarde de lei, reprezentand 78% din totalul portofoliului de imprumuturi ale IFN-urilor, potrivit datelor BNR, citate de Mediafax.Referitor la... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Raiffeisen: Banca Transilvania este pregatita sa profite de ezitarile competitorilor Top
Banca Transilvania (BT) se bucura de un mediu competitiv favorabil si isi poate majora cota de piata fara sa renunte la marja de profit, datorita atitudinii prudente a bancilor cu capital strain din Romania, lichiditatii bune din piata si scaderii dobanzilor la lei, potrivit unei analize Raiffeisen, citate de Mediafax. Astfel, Banca Transilvania (TLV), institutie care a dat dovada dintotdeauna de o abordare agresiva, are acum ocazia sa-si aleaga "pe spranceana" clientii si sa-si ridice cota de piata fara a renunta "la prea multa marja",... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Veniturile bugetare sunt sub prognoza, deficitul este in limitele stabilite cu FMI Top
Veniturile bugetare au fost in primul trimestru sub nivelul programat, dar deficitul bugetar s-a incadrat potrivit datelor preliminare in tinta stabilita cu Fondul Monetar International (FMI), de 8,25 miliarde lei, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu , citat de Mediafax El a adaugat ca din datele preliminate deficitul din primele trei luni s-a incadrat, "cu diferente de plus minus 1%", in tinta stabilita cu FMI, de 8,25 miliarde lei. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Cele mai profitabile banci locale nu ofera prime de Pasti. Dar angajatii performanti pot castiga si 7 salarii in plus pe an Top
BRD SocGen si Raiffeisen Bank Romania, cele mai profitabile doua banci din sistem in 2009, nu acorda prime de Pasti. Acestea ofera insa de-a lungul anului bonusuri de performanta care ating in total pana la 7 salarii de baza, potrivit informatiilor obtinute de DailyBusiness.ro. "Ultima oara cand banca a acordat prima de Pasti salariatilor a fost in 2003, cand intr-o negociere dintre patronat si sindicat s-a decis ca aceasta sa fie inglobata in salariul de baza. De atunci, primele s-au acordat numai pe criterii de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Negocieri esuate intre Ucraina si FMI Top
Misiunea FMI prezenta, in ultimele zile, la Kiev, a esuat in tentativa de a relua acordul de finantare de 16,4 miliarde de dolari, suspendat in 2009. Expertii FMI au declarat ca principalul motiv al esecului discutiilor l-a reprezentat refuzul guvernului ucrainean de a reduce deficitul bugetar la nivelul de 6% din PIB. Ucraina, afirma FMI, a propus un deficit bugetar de 10%.FMI a anuntat ca, in... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Raiffeisen a redus dobanzile la creditele in lei Top
Raiffeisen Bank Romania a redus dobanzile la creditele in lei pentru populatie fixate in raport cu indicatorul pietei monetare ROBOR la sase luni, in medie cu 4,5 puncte procentuale. "Noile dobanzi vor fi aplicate atat creditelor noi, cat si creditelor pentru care recalcularea dobanzii s-ar fi facut automat, potrivit contractului, la sfarsitul lunii iunie 2010", precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Viceguvernatorul Bancii Centrale a Cehiei: FMI a alimentat criza in Estul Europei ca sa oblige statele sa-i ceara ajutor Top
Viceguvernatorul Bancii Nationale a Cehiei, Mojmir Hampl, a declarat ca Fondul Monetar International a alimentat criza economica in Europa Centrala si de Est ca sa oblige statele sa-i ceara ajutor. "FMI este cel care a accelerat criza. Se pare ca a fost o tentativa pentru a declansa o implicare cu fonduri intr-o intreaga regiune a lumii", a afirmat Mojmir Hampl, intr-un interviu aparut in cotidianul austriac Der... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BNR vrea sa cumpere 50 de masini de teren pentru 1,2 mil. euro Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) vrea sa achizitioneze, prin leasing operational, 50 de masini de teren printr-un contract cu o valoare estimata la 1,2 mil. euro, fara TVA. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire este 16?aprilie2010, potrivit unui anunt al bancii.Tranzactia nu intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice si nu va fi finantata din fonduri comunitare. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Angajatii RATB vor sa ceara ca soferii si vatmanii sa aiba salarii de circa 3.000 de lei Top
Angajatii RATB care protesteaza, joi, la Autobaza Titan au intentia de a cere ca tuturor soferilor si vatmanilor regiei sa le fie dat un salariu de aproximativ 3.000 de lei.
 
Editura Gallimard da in judecata Google pentru incalcarea drepturilor de autor Top
Patronul prestigioasei edituri franceze Gallimard a declarat ca, alaturi de mai multi editori francezi, va da in judecata Google, acestia acuzand compania americana ca a digitalizat mai multe opere literare fara acordul lor, incalcand legea drepturilor de autor.
 
Boc a dat termen ministrilor sa identifice necesarul de disponibilizari Top
Guvernul pregateste intens marea etapa a concedierilor in sistemul bugetar. Premierul le-a cerut astfel ministrilor ca in maximum doua saptamani sa prezinte propuneri concrete de restructurare a institutiilor coordonate.
 
Ramas-bun retetelor! Medicii de familie nu mai prescriu compensate si gratuite Top
Liderii organizatiilor reprezentative ale medicilor de familie au anuntat ca, incepand din 1 aprilie, nu mai prescriu retete compensate si gratuite, intrucat nu au contractul-cadru de acordare a asistentei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe sest".
 
Cursul BNR a urcat la 4,1094 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci saptamani Top
Cererea de valuta a continuat sa puna presiune pe cotatia leului, cursul osciland pe piata interbancara putin peste 4,1 lei/euro, astfel ca referinta anuntata de Banca Nationala a Romaniei a urcat la 4,1094 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci saptamani.
 
Vladescu: Economia arata mult mai putin bine decat ne dorim Top
"Economia arata mult mai putin bine decat ne dorim", a declarat ministrul de Finante Sebastian Vladescu, in deschiderea sedintei de redactie ZF Expert - Cum repornim economia.
 
O pacaleala de 1 aprilie provoaca reactia dura a FMI Top
Fondul Monetar International (FMI) si banca centrala de la Sofia au condamnat dur o pacaleala de 1 aprilie difuzata de un post de radio din Bulgaria, unde un reprezentant fictiv al FMI a propus ca statul bulgar sa adopte euro ca moneda in circulatie paralela cu leva, potrivit Novinite.com.
 
Locuintele din "Prima Casa" trebuie finalizate in maximum 18 luni, in care ratele nu sunt scadente Top
Locuintele care urmeaza sa fie construite in regim individual prin credite bancare garantate de stat, in programul "Prima Casa", trebuie sa fie finalizate in maximum 18 luni, cu o prelungire maxima de un an, interval in care proprietarii vor plati bancii doar dobanzile si comisioanele, nu si ratele.
 
Guvernul va limita la 10.000 euro despagubirile morale pentru fostii detinuti politici Top
Guvernul vrea sa limiteze la 10.000 de euro cuantumul despagubirilor morale pentru fiecare fost detinut politic din perioada comunista prin modificarea Legii 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.
 
Oprescu spune ca greva RATB s-a incheiat Top
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, la finalul discutiilor de la autobaza Titan, ca angajatii RATB incheie protestul si reiau joi seara munca, precizand ca 89% din doleantele acestora privesc administrarea propriilor bani.
 
Restaurantele din mall-uri vor fi deschise de Paste Top
Desi mai toate magazinele si hypermarketurile vor avea inchis in duminica de Paste exista totusi restaurante si cafenele din unele mall-uri bucurestene care vor fi deschise in prima zi de Paste, adica pe 4 aprilie. Bineinteles, programul va fi redus fata de zilele normale, insa magazinele vor fi inchise in majoritatea centrelor comerciale.
 
Angajatii RATB au incheiat greva Top
Cei aproximativ o mie de angajati RATB care s-au aflat, timp de mai bine de 24 de ore, intr-un protest spontan la autobaza Titan au plecat acasa si au promis ca vor iesi inca de joi seara in trasee, cei care au protestat urmand sa revina la serviciu vineri dimineata.
 
Schimbare de macaz Top
In a doua jumatate a lui 2009, depreciarea dolarului in raport cu celelalte valute a fost atribuita in special politicii Bancii Centrale a SUA privind pastrarea ratei dobanzii de referinta aproape de zero. Finantarea ieftina in dolari a condus la o dezvoltare a fenomenului numit "carry trade" al dolarului, in care investitorii se imprumutau in USD si investeau in petrol, aur sau valute care ofereau o rentabilitate sporita.
 
Revista presei economice din Romania Top
Ziarele nationale se concentreaza in paginile economice asupra posibilitatii semnarii unui nou acord cu FMI si fac referire si la diminuarea veniturilor colectate la bugetul de stat.
 
Sucu catre Vladescu: Pentru oamenii nostri restructurarea nu a fost dureroasa? Top
Ministrul de finante Sebastian Vladescu si omul de afaceri Dan Sucu au vorbit ieri in redactia ZF despre cum poate fi relansata economia, cum se prezinta datele pe primul trimestru si nevoia de restructurare in sistemul public.
 
Vladescu: Din fiecare miliard incasat la privatizarea BCR trebuia sa avem 100 km de autostrada Top
Fiecare milliard de euro incasat din privatizarea BCR ar fi trebuit utilizat pentru constructia a 100 de kilometri de autostrada, asa cum a fost planificat la momentul vanzarii, dar ideea a fost abandonata, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
 
Polul tranzactiilor imobiliare s-a mutat in Centrul Vechi Top
Centrul Vechi a dat startul tranzactiilor derulate intre proprietarii de cafenele, pub-uri si restaurante, dupa ce doi ani la rand investitorii au preluat magazine vechi, de cele mai multe ori in paragina, le-au consolidat si au reusit sa le transforme in unitati cu vanzari de sute de mii de euro anual.
 
Obama si Basescu se intalnesc la Praga Top
Presedintele american, Barack Obama, se va intalni la Praga cu lideri din mai multe tari din Europa Centrala, in cadrul unei ceremonii de semnare a noului tratat START, prevazuta pentru 8 aprilie, a anuntat joi agentia CTK.
 
Daimler a dat mita in Romania pentru facilitarea unor contracte Top
Romania se numara, alaturi de Coreea de Nord, Libia, Bulgaria sau Yemen, printre statele in care Daimler a oferit mita si cadouri unor oficiali pentru a-si asigura sprijinul acestora in vederea incheierii de contracte de vanzare de autovehicule cu autoritatile din tarile respective.
 
Cine este urmasul lui Traian Basescu Top
Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a explicat, ieri, la Interviurile Gandul, ca, in 2014, candidatul la Presedintie va fio pedelistul cel mai bine clasat in sondaje.
 
Cum sa-ti muti contul de la o banca la alta Top
Mutarea conturilor curente in lei de la la alta se va putea face usor, fara pierdere de timp, dupa ce bancherii au pus in practica o reglementare europeana.
 
Cine sunt cei mai generosi sponsori ai partidelor la alegeri Top
PDL a primit in 2009, an in care au avut loc mai multe campanii electorale, din donatii, cotizatii si venituri din alte surse, 41.241.293 lei, printre cei care au facut astfel de donatii aflandu-se parlamentari, eurodeputati, dar si lideri locali si fosti ministri.
 
Ipoteza socanta: FMI a alimentat criza din Europa de Est, determinand statele sa ceara ajutor Top
Fondul Monetar International (FMI) a alimentat anul trecut criza economica din Europa emergenta, pentru a crea o situatie care sa determine statele din regiune sa ceara ajutorul institutiei, a declarat viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei Mojmir Hampl.
 
Coldwell Banker mai deschide doua sucursale. „2009 a fost cel mai tare an" Top
Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania va deschide in aceasta luna inca doua sucursale in Bucuresti, dupa ce a inaugurat una saptamana aceasta.
 
Vreti sa emigrati? Iata tarile UE cu cei mai putini someri Top
Daca ritmul in care au decurs concedierile in ultimul an reprezinta un criteriu pentru a alege tara in care vreti sa emigrati, cele mai atractive in acest moment ar fi Olanda si Austria, reiese din datele Eurostat privind situatia somajului in UE.
 
Disney a creat aplicatii pentru iPad Top
Walt Disney Co. a anuntat ca va oferi aplicatii pentru tableta Apple, iPad. Printre acestea se numara jocuri video, carti interactive si emisinuni televizate.
 
Piata auto a crescut in februarie Top
Vanzarile de autovehicule au crescut in februarie fata de luna anterioara cu 16,3%, la 4.604 unitati, iar livrarile de autoturisme au urcat cu 14%, la 3.864 unitati, ramanand insa scazute fata de aceeasi perioada din 2009, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
 
Clubul Jurnalistilor Straini din China isi inchide site-ul din cauza atacurilor in formatice Top
Clubul Jurnalistilor Straini din China, a anuntat, vineri, ca isi va inchide site-ul, care a fost victima mai multor atacuri informatice, la cateva zile dupa ce adresele de e-mail ale unor corespondeti straini au fost piratate.
 
Cum ar fi sa-ti platesti toate taxele si impozitele cu un singur formular? Top
Contribuabilii vor putea plati toate taxele si impozitele, cu exceptia TVA, completand un singur formular, masura avand ca scop cresterea gradului de conformare voluntara, potrivit unui proiect de act normativ al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
 
De unde se informeaza romanii inainte sa plece la cumparaturi Top
Prezentarea de la raft constituie principala sursa de informare a cumparatorilor romani din mediul urban despre majoritatea tipurilor de produse, iar publicitatea pe Internet este preferata in cazul achizitiei de masini.
 
PayPoint a ajuns la 2.900 de puncte de plata in Romania Top
PayPoint Romania, filiala companiei britanice de plati electronice prin intermediul unor terminale de tip POS cu acelasi nume, a ajuns la 2.900 de astfel de puncte de plata amplasate in magazine de bunuri de larg consum.
 
Afaceri de 15 mil. euro pentru SAP Romania in 2009 Top
SAP Romania, divizia locala a celui mai mare dezvoltator de software destinat mediului de business din lume, a incheiat anul trecut cu afaceri de 15 milioane de euro, in scadere usoara fata de 2008, cand veniturile companiei s-au cifrat la aproape 16 milioane de euro.
 
Senatorul Catalin Voicu ramane in arest Top
Senatorul PSD Catalin Voicu va petrece Sarbatorile de Paste in arest, intrucat instanta suprema i-a respins recursul fata de incarcerarea sa, intr-un caz de coruptie.
 
Ce va cumparati de Paste? Top
Ca si Craciunul, Pastele e o buna ocazie pentru comerciantii din toata lumea sa spere intr-o redresare a vanzarilor, pentru statisticieni - de a masura cat de mult sau de putin a revenit pofta de cheltuiala a consumatorilor, iar pentru economisti - de a conchide in ce masura criza, sau macar teama de criza, au fost depasite.
 
Hodorkovski vrea sa cheme mai multi sefi de stat ca martori in instanta Top
Avocatii fostului presedinte al companiei petroliere ruse Iukos, Mihail Hodorkovski, aflat in prezent in inchisoare, au anuntat ca vor solicita citarea in calitate de martor a unor presedinti de tari occidentale si inclusiv a premierului Vladimir Putin, scrie The Independent in pagina online.
 
In ce e mai profitabil sa iti pastrezi economiile anul acesta? In lei sau in euro? Top
Economiile in moneda nationala vor aduce castiguri mai mari romanilor anul acesta avand in vedere ca diferenta intre dobanzile la depozitele in lei si cele in valuta ramane mare in ciuda ajustarilor agresive din ultima perioada, in timp ce cursul de schimb da semne ca se stabilizeaza, arata calculele efectuate de ZF.
 
BNR vrea sa cumpere 50 de masini de teren Top
Banca Nationala a Romaniei (BNR) vrea sa achizitioneze, prin leasing operational, 50 de vehicule de teren, contract cu o valoare estimata la 1,2 milioane euro, fara TVA.
 
Pastele la romani: curatenie, cumparaturi, vopsirea oualor si cadourile Iepurasului Top
Sarbatoarea Pastelui cuprinde mai multe obiceiuri profane, de la curatenia in casa, obiceiurile gastronomice si innoirea hainelor, la oferirea de cadouri pe care le-ar aduce Iepurasul de Paste, multe avand insa credinte crestine sau precrestine la origine.
 
Basescu la Miercurea Ciuc: Am venit aici deoarece am apreciat ca romanii trebuie sa fie incurajati Top
Presedintele Traian Basescu a declarat, la Miercurea Ciuc, dupa slujba de Inviere, oficiata la Catedrala Arhiepiscopala Ortodoxa "Sfantul Nicolae", ca a vut sa vina aici pentru ca a apreciat ca romanii trebuie sa fie incurajati si trebuie sa simta solidaritatea.
 
BNR cere băncilor să nu blocheze conturile de salarii Top
În situația în care contul a fost blocat persoana în cauză trebuie să treacă pe la bancă să-și reactualizeze datele.
 
Aron (RATB): Nu vor fi disponibilizări, iar sporul de condiţii grele de muncă va fi menţinut Top
Conducerea RATB caută soluţii pentru reluarea transportului comun în totalitate în Capitală în a doua parte a zilei, după protestul spontan al angajaţilor Regiei, a declarat joi, Gheorghe Aron, director general RATB.
 
Bătaie pe taxiuri în Bucureşti Top
Protestul spontan al şoferilor de la RATB a declanşat un adevărat haos în trafic. În încercarea de a ajunge mai repede la serviciu, oamenii se bat pe taxiuri, la propriu.
 
Anul acesta păcăleala de 1 aprilie merge la şoferii şi vatmanii de la RATB Top
Nemulţumirile angajaţilor de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti au apărut în urma intrării în vigoare, de la 1 aprilie, a noului contract de muncă, prin care şoferii, vatmanii, dar şi alţi angajaţi îşi pierd sporurile de care beneficiau până ieri.
 
Scandal la Adevărul Holding Top
Directorul general Răzvan Corneţeanu, directorul executiv Hadrian Mateescu şi redactorii-şefi Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, alături de alte zece persoane din Adevărul Holding, au demisionat din trust, anunță Mediafax.
 
FMI s-a împrumutat 1,03 miliarde euro de la Cehia Top
Fondul Monetar Internaţional a semnat un acord pentru a împrumuta de la Cehia 1,03 miliarde de euro a anunţat miercuri Nasdaq.
 
Parlamentarii pot cumula pensia cu indemnizaţia de deputat sau senator. Bugetarii nu pot Top
Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, parlamentarii şi magistraţii sunt două dintre categoriile profesionale care se bucură în continuare de aceste beneficii.
 
Şoferii refuză să meargă la negocieri cu Oprescu Top
Şoferii RATB care protestează, joi, la Autobaza Titan refuză să meargă la discuţiile cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
 
Prima Casă: Statul te dă afară dacă nu plăteşti ratele Top
Cei care nu-și achită ratele la locuința luată prin programul Prima Casă își pierd imobilul a decis Guvernul. De asemenea banca poate găsi alt client pentru casa luată.
 
Mechel se împrumută cu 30 de milioane de euro Top
Companiile controlate de grupul rus Mechel, Mechel Campia Turzii, Mechel Târgovişte şi Ductil Steel vor primi un credit în valoare de 30 de milioane de euro de la grupul austriac Erste şi BCR. Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea capitalului de lucru.
 
Greva RATB a amânat cu un sfert de oră deschiderea Bursei Top
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a amânat cu 15 minute, din motive tehnice, deschiderea şedintei de joi din cauza grevei RATB.
 
RA-APPS îi va cere Regelui Mihai să suporte cheltuielile Palatului Elisabeta Top
Regia Patrimoniului Protocolului de Stat urmează să-i solicite Regelui Mihai suportarea cheltuielilor de administrare a Palatului Elisabeta, deoarece instituţia nu mai dispune de suficienţi bani pentru întreţinerea imobilului, au declarat pentru Mediafax surse din RA-APPS.
 
Erste si BCR imprumuta 30 milioane euro firmelor din Romania ale grupului rus Mechel Top
Grupul austriac Erste si subsidiara sa din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR), vor imprumuta 30 milioane euro companiilor controlate de rusii de la Mechel in Romania, respectiv Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Ductil Steel, pentru finantarea capitalului de lucru, a anuntat BCR. Cele 30 de milioane euro, acordate sub forma unui imprumut…
 
BNR stă pe 32 de miliarde de euro Top
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la finalul lunii martie 2010 au fost de 34,78 miliarde de euro, faţă de 32,46 miliarde de euro la finalul lunii februarie.
 
Reprezentantii companiilor de taxi spun ca protestul angajatilor RATB a triplat cererea Top
Protestul spontan al angajatilor RATB a crescut de pana la trei ori numarul comenzilor la taxi, flota auto fiind in unele cazuri insuficienta pentru a acoperi cererea, au declarat reprezentantii companiilor Meridian, Cobalceascu si Taxi 2000. "Cererea s-a triplat fata de o zi normala. In prezent, sunt blocaje in trafic in mai multe zone, printre acestea fiind Moghioros…
 
Parlamentarii pot cumula pensia cu indemnizatia de deputat sau senator Top
Parlamentarii pot cumula pensia cu indemnizatia de deputat sau senator, chiar daca bugetarilor de rand le este interzis acest lucru, informeaza Realitatea TV. Potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, parlamentarii si magistratii sunt doua dintre categoriile profesionale care se bucura in continuare de aceste beneficii. Saptamana trecuta, Birourile Permanente…
 
OTP Asset Management vrea sa aduca in septembrie pe Bursa inca un fond cu capital garantat Top
OTP Asset Management vrea sa lanseze in toamna acestui an inca un fond inchis de investitii cu capital garantat, pe care il va lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a spus joi presedintele OTP AM, Catalin Iancu, precizand ca valoarea fondului ar putea ajunge la 5 milioane euro. "Ne dorim ca urmatorul fond sa fie cel putin dublu ca valoare fata de OTP Green Energy…
 
Restaurantele si cafenele mai multor mall-uri din Capitala vor fi deschise in ziua de Paste Top
Restaurantele si cafenele din mai multe mall-uri bucurestene vor fi deschise in ziua de Paste, 4 aprilie, cu un program redus fata de zilele normale, insa magazinele vor fi inchise in majoritatea centrelor comerciale. Astfel, centrul comercial Afi Palace Cotroceni se va inchide in data de 3 aprilie la ora 21.00, inclusiv in 4 aprilie (toata ziua), insa in ziua de Paste…
 
Francul elvetian a ajuns la un maxim istoric fata de euro Top
Moneda elvetiana a atins joi o noua cotatie maxima istorica fata de moneda europeana, coborand sub pragul de 1,42 franci/euro, in conditiile in care este sustinuta de soliditatea economiei Elvetiei, potrivit AFP. Astfel, francul a atins o cotatie de 1,4185 unitati/euro, dupa care s-a stabilizat in apropiere de 1,42 franci/euro. Analistii de la Commerzbank comentau…
 
Finantele vor sa ia din piata intre 11 si 13 miliarde lei in trimestrul II Top
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat joi un volum indicativ de finantat pentru trimestrul al doilea al acestui an intre 11 si 13 miliarde lei, dupa ce in primele trei luni a luat din piata 12,7 miliarde lei pentru finantarea deficitului public si refinantarea datoriei publice. In aprilie, MFP intentioneaza atragerea unui volum de 4,5 miliarde lei "prin certificate…
 
Rezervele valutare au ajuns in martie la un nou varf istoric, de 32 miliarde euro Top
Rezervele valutare ale Romaniei au urcat in martie cu 2,297 miliarde euro (7,7%) fata de luna precedenta, la 32,036 miliarde euro, nivel maxim istoric, dupa intrarea transei de la Comisia Europeana si emisiunea de euroobligatiuni, arata datele publicate joi de banca centrala. Astfel, la inceputul lunii martie Comisia Europeana a deblocat transa a doua…
 
ARB a aprobat regulile ce simplifica transferul conturilor curente in lei de la o banca la alta Top
Consiliul de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a aprobat regulile comune privind mobilitatea conturilor curente in lei ale persoanelor fizice, care simplifica transferul unui cont curent de la o banca la alta, dupa ce Bruxelles-ul criticase in noiembrie ARB pentru lipsa normelor. Regulile au primit anterior si avizul consultativ al Bancii Nationale…
 
Leul continua sa se deprecize, cursul de referinta urca la 4,1094 lei/euro Top
Banca centrala a afisat joi un curs de referinta de 4,1094 lei/euro, in crestere cu peste 1 ban (0,33%) fata de cel de miercuri, in conditiile in care leul s-a deprecit in ritm accelerat in prima parte a sedintei, contrar tendintei altor monede din regiune, care s-au intarit. Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 3,0440 lei/dolar, putin mai mare…
 
Peste 80% dintre angajaţi nu se aşteaptă la prime de Paşte Top
Față de perioada sărbătorilor de Crăciun, angajaţii sunt mult mai pesimişti în această perioadă în ceea ce priveşte şansele de a beneficia de prime de Paşte. Astfel, peste 80% dintre români cred că nu vor primi bani în plus sau cadouri din partea angajatorilor.
 
Economia nu a revenit pe creştere în primul trimestru Top
Deși sectoare precum industria şi exporturile şi-au revenit în ultima perioadă, semnele nu arată o creştere a economiei în primul trimestru al acestui an.
 
Filmul care încurajează businessul (Video) Top
Ce au în comun cinefilii şi cei care vor să pornească o afacere pe cont propriu? Un concurs european. Pentru a încuraja apariţia de noi companii şi crearea de locuri de muncă, reprezentanţii Comisiei Europene au lansat un concurs de film.
 
Salarii majorate cu 75% la Ministerul Agriculturii Top
Ca baza pentru emiterea ordinului ministrului Agriculturii sunt invocate mai multe avize favorabile emise tot de minister.
 
Penultimul loc pentru România la absorbţia de fonduri UE Top
România nu a reuşit să atragă fonduri europene pentru proiecte de infrastructură, energie şi ocupare a locurilor de muncă, destinate perioadei 2007-2013, decât în proporţie de 14,1% din alocarea totală de 19,6 miliarde de euro, plasându-se astfel pe penultimul loc din Uniunea Europeană şi fiind depăşită de Grecia.
 
"Prima casă" trebuie finalizată în 18 luni, perioadă în care nu se plătesc rate Top
Casele care vor fi construite individual prin credite garantate de stat prin programul "Prima casă" trebuie să fie finalizate în cel mult 18 luni, cu o prelungire de maximum un an, iar în această perioadă proprietarii vor plăti băncilor doar dobânzile şi comisioanele.
 
Vânzările Dacia în Franţa au crescut cu 400% în luna martie Top
Înmatriculările de autoturisme noi Dacia din Franţa au crescut de peste patru ori în luna martie, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, la mai mult de 16.600 de automobile.
 
ING: Ratingul României ar putea fi ridicat în categoria investment grade în 2011 Top
În funcţie de consolidarea fiscală, ratingul României ar putea fi ridicat anul viitor de agenţiile de rating Fitch şi/sau Standard & Poor's (S&P) la categoria investment grade, ceea ce ar putea duce la o apreciere importantă a leului, potrivit unei analize ING.
 
Vlădescu: Nu mi-e frică să dau oameni afară. Am mai concediat 90.000 Top
Sectorul public trebuie să se ajusteze foarte dur în zona cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor sociale, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
 
Preţul petrolului, la maximul ultimelor 18 luni Top
Contractele futures pentru petrol nu vor fi tranzacţionate vineri la New York şi Londra, cu ocazia sărbătorii Paştelui.
 
Peter Imre, noul director general la Adevărul Holding secondat de Andrei Ştefan Top
Omul de afaceri Peter Imre a fost numit, joi, director general al Adevărul Holding, iar Andrei Ştefan - director general adjunct, în timp ce Dinu Patriciu va ocupa funcţia de preşedinte al trustului. Imre îl înlocuieşte pe Răzvan Corneţeanu care şi-a dat demisia. Prin demisie au plecat şi câţiva dintre responsabilii editoriali ai ziarului Adevărul.
 
Reprezentantul FMI Tonny Lybek a reactionat oficial la o pacaleala de 1 aprilie a presei bulgare Top
Reprezentantul FMI pentru Bulgaria si Romania, Tonny Lybek, a reactionat oficial la o pacaleala de 1 aprilie a unui post de radio din Bulgaria, care a anuntat ca un oficial al Fondului Monetar International cerea statului bulgar sa introduca euro ca moneda paralela alaturi de leva, scrie Novinite. Postul de radio Darik a difuzat un interviu fals cu un oficial inexistent…
 
Udrea vrea privatizarea tuturor hotelurilor si vilelor turistice detinute de stat Top
Ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, a declarat ca statul ar trebui sa vanda toate hotelurile si vilele turistice pe care le are in proprietate, deoarece operatorii turistici care ar prelua respectivele obiective s-ar ocupa mult mai bine de ele. "Parerea mea este ca statul pierde intotdeauna din administrarea acestor obiective de turism si nu numai, care…
 
ANAF: Garda Financiara a dat amenzi de 5,6 milioane lei intre 22 si 28 martie Top
Garda Financiara a derulat 4.240 actiuni de control operativ si inopinat in perioada 22-28 martie, in urma carora a dat amenzi de 5,6 milioane lei, in scadere cu 8,2% fata de saptamana anterioara si a confiscat bunuri de 2,1 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala. In perioada 15-21 martie, Garda Financiara aplicase amenzi de 6,1 milioane…
 
Finantele au luat doar 499 milioane lei prin obligatiuni la 3 ani, la un randament mediu de 6,80% Top
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni pe trei ani, de 498,7 milioane lei (121,4 milioane euro), pentru care plateste un randament mediu de 6,80% pe an, in crestere fata de licitatia anterioara, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 900 milioane lei, iar randamentul maxim acceptat…
 
Sucursalele Unicredit Tiriac Bank vor fi inchise trei zile de Paste, cu exceptia unitatilor din Metro Top
Sucursalele Unicredit Tiriac Bank vor fi inchise in 3,4 si 5 aprilie, in perioada sarbatorii de Paste, cu exceptia unitatilor din magazinele Metro, care vor avea program cu publicul sambata si luni, a anuntat banca. Astfel, agentiile Unicredit din incinta magazinelor Metro vor fi deschise sambata si luni (a doua zi de Paste), intre orele 9 si 18, si vor fi inchise…
 
Automobile Dacia si-a sporit anul trecut cifra de afaceri cu 17,8%, la 9 miliarde lei Top
Automobile Dacia a inregiterat anul trecut o cifra de afaceri de 9 miliarde lei, in crestere cu 17,8% fata de anul anterior, in timp ce profitul net al companiei a avansat cu 3,7%, la 230, 27 milioane lei, potrivit datelor financiare publicate pe pagina de internet a constructorului auto. In 2008, Automobile Dacia raportase o cifra de afaceri de 7,64 miliarde lei…
 
Fiscul a colectat din greseala 8 milioane de lei de la 13 firme galatene Top
Directia Generala a Finantelor Publice din Galati a incasat "din greSeala", intr-o singura luna, 8 milioane de lei de la 13 firme, fapta descoperita acum de Curtea de Conturi, care a obligat Fiscul sa restituie sumele colectate abuziv. Potrivit raportului Curtii de Conturi, fapta s-a petrecut in urma cu doi ani. Atunci, lucratorii Directiei Generale a Finantelor Publice…
 
Banca Mondiala: Romania este singura tara din EU10 care mizeaza pe scaderea ratei somajului in 2010 Top
Romania este singura tara din grupul ultimelor zece state care au aderat la Uniunea Europeana (EU10) care estimeaza o scadere a somajului in acest an, restul guvernelor preconizand cifre mai mari in 2010 fata de 2009, cu toate ca au aparut semnele unei redresari in economia globala. Potrivit proiectiilor guvernamentale din cadrul programelor…
 
BCR a redus dobanzile la depozitele in lei Top
Banca Comerciala Romana a redus, de joi, dobanzile la depozitele in lei constituite de persoanele fizice si juridice. Astfel, dobanzile pentru depozitele in lei la termen pentru persoane fizice se reduc cu pana la 0,8 punte procentuale pentru maturitatile cuprinse intre o luna si 12 luni, respectiv cu pana la un un punct procentual in cazul conturilor de economii…
 
Vladescu: Salariile si pensiile sunt prea mari fata de ce isi permite economia Top
Romania va iesi foarte greu din "cercurile vicioase", care nu ii permit sa aiba resurse pentru investitii, fara o ajustare extrem de rapida si de solida a pensiilor si a salariilor, a declarat, joi, la postul public de radio, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Ministrul Finantelor Publice a explicat ca, in acest moment, cea mai mare zona de cheltuieli in Romania o reprezinta cheltuielile salariale…
 
Valoarea creditelor acordate de IFN-uri a cazut anul trecut cu 17%, la 30,4 miliarde lei Top
Soldul creditelor acordate de institutiile financiare nebancare (IFN) a scazut anul trecut cu 17,3% fata de sfarsitul lui 2008, pana la 30,37 miliarde lei, o cincime fiind imprumuturi acordate populatiei, arata statisticile Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La sfarsitul anului trecut, creditele acordate populatiei de catre IFN-uri insumau 6,14 miliarde lei, in scadere cu…
 
Sucu catre Vladescu: Pentru oamenii nostri restructurarea nu a fost dureroasa? Top
Ministrul de finante Sebastian Vladescu si omul de afaceri Dan Sucu au vorbit ieri in redactia ZF despre cum poate fi relansata economia, cum se prezinta datele pe primul trimestru si nevoia de restructurare in sistemul public. Statul ar trebui sa reduca in sfarsit cheltuielile salariale asa cum mediul privat a concediat oameni si a redus salarii inca de anul trecut…
 
De Paste, un weekend plin de evenimente Top
Weekend-ul prelungit de Paste aduce cu sine nu numai sarbatoarea religioasa, ci si cateva evenimente laice pentru cei care caute alternative de petrecere a celor trei-patru zile libere. Inca de ieri, bucurestenii pot lua parte la curse de carting in centrul comercial Militari. Pana pe 6 aprilie, parcul comercial pune la dispozitia clientilor o pista cu sase carturi si personal specializat de asistenta pentru toti cei care…
 
Comisia de Prognoza: Revenirea economiei pe crestere in primul trimestru, putin probabila Top
Presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu, a declarat ca, potrivit primelor semne, economia nu a revenit pe crestere in primul trimestru, chiar daca unele sectoare precum industria si exporturile se misca mai bine. "Sunt activitati care merg mai bine, cum sunt industria si exporturile, insa primele semne arata ca primul trimestru nu este pe crestere…
 
Cum sa va certificati energetic casa Top
Chiar daca nu este inca obligatorie (va fi in curand la inchiere sau vanzare) certificarea energetica a casei/apartamentului este deosebit de oportuna intrucat certificatul de performanta energetica obtinut este insotit de recomandarile specialistilor pentru ca sa obtineti un confort sporit in casa si facturi mai mici la intretinere. CPE-ul este un document tehnic informativ intocmit doar de auditorii energetici atestati…
 
Vladescu: Fiecare miliard incasat la privatizarea BCR trebuia sa aduca 100 de kilometri de autostrada Top
Fiecare miliard de euro incasat din privatizarea BCR ar fi trebuit utilizat pentru constructia a 100 de kilometri de autostrada, asa cum s-a stabilit cand a avut loc vanzarea, dar planul a fost abandonat, a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice. "Asta a fost conceptia la momentul acela, dar din pacate ea a fost abandonata, dar ar fi trebuit…
 
Proprietarii Primei Case nu platesc ratele pana la finalizarea constructiei Top
Locuintele care urmeaza sa fie construite in regim individual prin credite bancare garantate de stat, in programul "Prima Casa", trebuie sa fie finalizate in maximum 18 luni, cu o prelungire maxima de un an, interval in care proprietarii vor plati bancii doar dobanzile si comisioanele, nu si ratele. Durata de realizare a constructiei trebuie sa rezulte din contractul de antrepriza incheiat cu firma de constructii, in calitate…
 
Prin noul Cod fiscal, statul va percepe de la firme şi dobânzi, şi penalităţi Top
Noua variantă a Codului de procedură fiscală a dat naştere multor controverse. Avocatul Gheorghe Piperea susţine că proiectul de modificare va avea doar efecte "perverse".
 
Daimler a dat mită şi în România Top
România se numără, alături de Coreea de Nord, Libia, Bulgaria sau Yemen, printre statele în care Daimler a oferit mită şi cadouri unor oficiali pentru a-şi asigura sprijinul acestora în vederea încheierii de contracte de vânzare de autovehicule cu autorităţile din ţările respective.
 
Un milion de turişti români, aşteptaţi anul acesta de hotelierii bulgari Top
Majoritatea turiştilor pe care îi aşteaptă în acest an hotelierii de pe litoralul bulgăresc sunt români.
 
Dacia acordă dividende de 156 milioane de lei Top
Decizia reprezintă o premieră de la preluarea companiei de către francezii de la Renault, în 1999.
 
ANAT a prelungit programul "Înscrieri timpurii" Top
Programul "Înscrieri timpurii" derulat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a fost prelungit până pe 15 aprilie. Cei care se înscriu în program pentru achiziţionarea unui pachet turistic pentru vara acestui an beneficiază de preţuri reduse cu 30%.
 
Chilipiruri imobiliare: 30.000 de euro o garsonieră în Bucureşti Top
Pentru cei care sunt în căutarea chilipirurilor imobiliare, criza a adus preţuri mai mici, nu doar pentru investitori, ci şi pentru oamenii de rând care vor să cumpere o locuinţă. Site-ul imobiliare.ro a realizat un top al celor mai ieftine locuinţe care se găsesc scoase la vânzare în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.
 
Dinu Patriciu, cel mai bogat român dator vândut? Top
Scandalul de la ziarul „Adevărul" legat de demiterea conducerii de către omul de afaceri Dinu Patriciu dă naștere unei întrebări. Cât de bogat e în fapt Patriciu și la cine ar putea să aibă el datorii?
 
Lipsa de spaţii şi infrastructură blochează piaţa de live entertainment Top
Laura Coroianu, CEO Emagic, a acordat un interviu în exclusivitate pentru cotidianul.ro în care vorbeşte despre modul în care criza economică a afectat sectorul de live entertainment din ţară.
 
Michael Douglas a pierdut jumatate din avere din cauza crizei Top
Actorul american Michael Douglas a renuntat sa investeasca pe piata bursiera dupa ce a pierdut, din cauza crizei financiare, aproape jumatate din avere, scrie presa britanica. "Am ramas fara aproape 40 la suta din avere in crash-ul din 2008. Din acest motiv, la sfarsitul anului trecut, mi-am retras aproape toti banii pe care ii mai aveam…
 
Boromir a exportat produse traditionale de Paste in valoare de 200.000 euro Top
Producatorul de produse de panificatie Boromir a exportat, pentru perioada sarbatorilor de Paste din acest an, produse traditionale in valoare de aproximativ 200.000 euro, a declarat directorul general al companiei, Constantin Boromiz. "Am trimis la export produse de panificatie cu specific pentru perioada sarbatorilor pascale, cozonaci, pasca, in valoare de…
 
LukOil Romania vrea sa inchirieze in acest an 40 de statii de la micii benzinari Top
Compania petroliera LukOil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a inchiriat pana in prezent 17 statii si isi propune ca, pana la sfarsitul anului, sa detina 40 de statii inchiriate de la micii benzinari, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza. "Noi administram benzinariile cu carburantii nostri, toate produsele sunt ale noastre…
 
Italo Romena Leasing si-a majorat capitalul social de 2,6 ori, la 139,3 milioane lei Top
Italo Romena Leasing si-a majorat capitalul social cu 85,79 milioane lei, pana la 139,27 milioane lei, prin aportul actionarului majoritar al companiei, Veneto Banca Holding, in urma unei hotarari a actionarilor de la finalul anului trecut, a anuntat compania. Inainte de majorare, Italo Romena Leasing avea un capital social de 53,47 milioane lei…
 
Campionatul Bancherilor la fotbal: Credit Europe Bank - victorie cu emotii Top
Campioana en titre a competitiei, Credit Europe Bank s-a impus greu, cu 2-1, in derbiul Grupei A, dupa ce a fost condusa de Unicredit Tiriac cu 1-0. Partida a fost una aprig disputata, intre doua formatii care isi anunta evident candidatura cel putin pentru faza urmatoare. In prologul etapei, Bank of Cyprus a obtinut prima victorie din aceasta editie, scor 5-3, in fata celor…
 
Negocierile pentru o alianta intre Daimler si Renault-Nissan au intrat in faza finala, potrivit WSJ Top
Negocierile legate de crearea unei mari alianta germano-franco-japoneza intre constructorii auto Daimler, Reanult si Nissan sunt in faza finala, relateaza Wall Street Journal, care citeaza surse avizate. "Chiar daca detaliile sunt inca in negociere si discutiile ar putea fi intarziate, un acord ar putea fi incheiat saptamana viitoare", au afirmat sursele…
 
Raiffeisen a redus dobanzile la creditele in lei, reflectand tendinta din piata monetara Top
Raiffeisen Bank Romania a redus din 31 martie dobanzile variabile la creditele in lei pentru populatie fixate in raport cu indicatorul pietei monetare ROBOR la sase luni, decizie care implica si recalcularea cu trei luni mai devreme a costului imprumuturilor deja acordate, a anuntat vineri banca. "Noile dobanzi vor fi aplicate atat creditelor noi, cat si creditelor…
 
Fiscul vrea un singur formular pentru toate taxele datorate de contribuabili, cu exceptia TVA Top
Contribuabilii ar putea declara toate impozitele si taxele pe care le datoreaza bugetului de stat, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata, printr-un singur formular, in scopul cresterii colectarii, potrivit unui proiect de ordin al presedintelui ANAF transmis vineri de institutie. "Avand in vedere actualul sistem de declaratii utilizat pentru impozitele si taxele cu regim…
 
FMI a alimentat criza din Europa de Est Top
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a alimentat anul trecut criza economică din Europa emergentă, pentru a crea o situaţie care să determine statele din regiune să ceară ajutorul instituţiei, a declarat viceguvernatorul băncii centrale a Cehiei Mojmir Hampl.
 
FMI a alimentat criza in estul Europei ca sa oblige statele sa-i ceara ajutor - bancher central ceh Top
Fondul Monetar International (FMI) a alimentat in 2009 criza economica in Europa Centrala si de Est, prin crearea unei situatii care a fortat statele din regiune sa-i solicite ajutorul, a declarat viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei, Mojmir Hampl, intr-un interviu acordat unui ziar austriac. Potrivit acestuia, FMI a interpretat gresit datele in scopul asigurarii…
 
Toate taxele, cu excepţia TVA, vor putea fi plătite printr-un singur formular Top
Contribuabilii vor putea plăti toate taxle şi impozitele, mai puţin Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA), prin completarea unui singur formular, potrivit unui proiect de act normativ al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
 
Nemţii vor granitul Apusenilor Top
Toată lumea vrea să scoată ceva din Apuseni: aur, argint sau materiale de construcţii.
 
Lucrările din ştrandul Tineretului, oprite Top
Reprezentanţii Direcţiei Inspecţie şi Control General din Primăria Capitalei au dispus sistarea lucrărilor de construcţie din ştrandul Tineretului, pe care le consideră ilegal executate. De asemenea, aceştia au sesizat organele de cercetare penală.
 
Michael Douglas a rămas fără avere Top
Actorul american Michael Douglas nu mai investeşte pe piaţa bursieră după ce a pierdut jumătate din avere.
 
România nu se află în top 10 cele mai accesibile destinații Top
România nu se numără în topul zece al celor mai accesibile destinații din lume, potrivit Yahoo! Travel Magazine, varianta în limba germană. În schimb, Bulgaria, Ungaria și Croația ne-au luat-o înainte. Printre țările accesibile se mai numără și Malaiezia, Thailanda, Sri Lanka, Mexic, Turcia și Egipt.
 
Cât au câştigat pe spatele grevei de la RATB Top
Metroul bucureştean a înregistrat, în ziua grevei RATB, încasări cu 15% mai mari. Companiile de taxi şi-au burduşit şi ele conturile cu 10% mai mult, faţă de o zi obişnuită. Bucureştenii sunt singurii care au avut de pierdut.
 
Au crescut vânzările de maşini. Cel mai bine vândute mărci: Dacia, Ford şi Volkswagen Top
În luna februarie a acestui an, vânzările de maşini au crescut cu 16,3% faţă de ianuarie, ajungând la 4.604 unităţi, iar livrările au crescut cu 14%, la 3.864 unităţi. Deşi s-au înregistrat creşteri, nivelul vânzărilor şi livrărilor rămâne scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
BNR dă 1,2 milioane de euro pe 50 de maşini de teren Top
Banca Naţională a României (BNR) vrea să achiziţioneze, prin leasing operaţional, 50 de vehicule de teren, contract cu o valoare estimată la 1,2 milioane euro, fără TVA.
 
Bogdan Ionescu si Oana Balan au fost numiti consilieri economici la Ambasadele din Franta si Uruguay Top
Bogdan Ionescu, prietenul Elenei Basescu, si Oana Balan, fiica secretarului de stat din Ministerul Economiei Maria Parcalabescu, au fost numiti consilieri economici la Ambasadele din Franta si Uruguay, in urma unui concurs organizat de minister, a anuntat vineri MECMA. "Ocuparea posturilor din reteaua externa a MECMA se face in conformitate…
 
Vanzarile auto din Romania au crescut in februarie cu 14% fata de ianuarie, la 3.864 de unitati Top
Vanzarile de autoturisme au crescut in februarie cu 14% fata de prima luna a acestui an, la 3.864 de unitati, insa au cazut la mai putin de jumatate fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). In primele doua luni, vanzarile de autoturisme au ajuns la 7.254 de unitati, in scadere cu 55,2%…
 
Garda Financiara a confiscat pe 1 aprilie 269.300 tigarete si 202 litri de bere Top
Comisarii Garzii Financiare au confiscat 269.300 tigarete si 202 litri de bere, in urma unor controale inopinate derulate joi in pietele din Bucuresti si in orasele resedinta de judet, in urma carora au aplicat amenzi de 228.140 lei (55.500 euro), a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Actiunea a fost derulata in comun cu inspectorii Autoritatii Nationale…
 
BNR vrea sa achizitioneze prin leasing 50 de autoturisme de teren, de 1,2 milioane euro Top
Banca Nationala a Romaniei (BNR) vrea sa achizitioneze prin leasing operational 50 de autoturisme de teren, cu o valoare de 1,2 milioane euro, fara TVA, potrivit unui anunt publicat pe sistemul electronic de achizitii publice. Procedurile de adjudecare vor incepe in 16 aprilie, iar contractul nu intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice…
 
Dinescu: Cornăţeanu era o ţoapă Top
Poetul Mircea Dinescu spune că l-a avertizat pe Dinu Patriciu că fostul şef de la Adevărul Holding, Răzvan Cornăţeanu, „are o problemă".
 
Doar 50% dintre locurile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate Top
Paşte cu profituri mici pentru hotelierii de pe Valea Prahovei. Mai puţin de jumătate dintre locurile de cazare disponibile au fost rezervate pentru acest weekend.
 
Euro cotat la 4,12 lei pentru finalul anului la Sibiu Top
În ultima zi la Bursa din Sibiu au avut loc tranzacţii de 12,5 milioane de lei.
 
Culiţă Tărâţă a transferat afacerile din agricultură pe numele unuia dintre fiii săi Top
Deputatul de Neamţ Culiţă Tărâţă a transferat participaţia de 90% pe care o deţinea la compania TCE 3 Brazi, cu activităţi în agricultură, către unul dintre cei trei fii, Mihai, în vârstă de 25 de ani.
 
Ce taxe absurde sunt obligaţi să plătească românii Top
Potrivit unui studiu al Băncii Mondiale românii plătesc cele mai multe taxe şi impozite din Uniunea Europeană. În întreaga lume suntem pe locul al patrulea.
 
Avioanele second hand F-16 ridică preţul acţiunilor Aerostar Bacău Top
Conducerea companiei Aerostar Bacău afirmă că este pregătită să asigure servicii de mentenanţă pentru avioanele de luptă de tip F-16 cu care va fi dotată armata română.
 
Premiul la Loto 6/49 este în valoare de 4,8 milioane de lei Top
În prima zi de Paşte, un norocos poate deveni milionar în euro. Premiul special la Loto 6 din 49 la categoria întâi, ajunge la 1.180.000 euro.
 
Patriciu: Tristă viaţă au cei care se gândesc doar la cât câştigă Top
Dacă aveţi de gând să vă angajaţi la o companie a omului de afaceri Dinu Patriciu şi daţi un interviu cu mogulul, să-i spuneţi că pentru dumneavoastră nu banii sunt importanţi, ci responsabilitatea, proiecţia în viitor, liniştea.
 
Paştele creşte numărul vizitatorilor din mall-uri cu până la 10% Top
Numărul persoanelor care aleg să meargă în mall-uri creşte cu 10% în perioada Paştelui, cele mai vizitate fiind magazinele cu îmbrăcăminte, restaurantele, dar şi supermarketurile.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: