Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Eolica intra in &ldquo;vanarea de vant&rdquo; de la Cogealac</p>

Posted: 28 Jul 2010 08:58 AM PDT

Compania Eolica Dobrogea, aflata in concurenta cu grupul CEZ in calitatea de dezvoltator al viitorului parc eolian aI berdrola de la Cogealac, a solicitat primariei comunei organizarea unui referendum.
Prin acesta, membrii comunitatii locale ar urma sa hotarasca modul in care va fi folosit potentialul energetic eolian al zonei, anunta un comunicat de presa al companiei.
Mai exact, acestia ar trebui sa indice carei companii ii vor inchiria terenurile pe care vor fi construite turbinele...

citiţi mai departe

<p>Renault-Nissan vrea 20% pe piata masinilor electrice</p>

Posted: 28 Jul 2010 07:33 AM PDT

Renault-Nissan intentioneaza sa ajunga la o cota de 20% pe piata mondiala a autovehiculelor electrice pana in 2020, a declarat directorul executiv al aliantei, Carlos Ghosn, anunta Mediafax.

Totodata, Ghosn anticipeaza ca ponderea automobilelor electrice pe piata auto mondiala va urca la 10% pana in 2020.
El a mentionat ca Nissan este pregatit sa reduca productia cu pana la 20% dupa luna septembrie, cand expira programul prin care guvernul nipon acorda subventii pentru cumpararea de...

citiţi mai departe

<p>Canicula si incendiile sufoca Moscova</p>

Posted: 28 Jul 2010 06:50 AM PDT

Incendiile de padure si turba din Rusia au format deasupra Moscovei cel mai grav smog din ultimul deceniu, relateaza Reuters.
Potrivit serviciilor ruse de monitorizare a calitatii aerului, smogul a ridicat nivelul poluarii atmosferice de 10 ori peste limita de siguranta.
Un val de caldura a cuprins parti centrale din Rusia europeana din iunie si pana acum. Moscova s-a confruntat cu temperaturi maxime absolute, iar in tara caldura a aprins padurile si vegetatia.
Orasul invaluit in...

citiţi mai departe

<p>Pata de petrol in largul Louisianei</p>

Posted: 28 Jul 2010 05:29 AM PDT

O pata de petrol de dimensiuni reduse este vizibila deasupra putului de petrol lovit de o barja, in largul coastelor statului Louisiana, a comunicat Paza de Coasta din SUA, informeaza AFP, citat de Mediafax.
Putul de petrol, situat la 104 kilometri sud de New Orleans (sudul Statelor Unite), intr-o zona mlastinoasa accesibila doar cu nava, s-a rupt dupa ce a fost lovit de o barja trasa de un remorcher.

Martorii au declarat ca au vazut petrol tasnind la o inaltime de sase metri din put,...

citiţi mai departe

<p>Primul card eco din Romania</p>

Posted: 28 Jul 2010 05:06 AM PDT

De fiecare data cand merg la cumparaturi, romanii vor putea sa vireze 0,5% din valoarea acestora catre proiectele organizatiei de mediu World Wide Fund (WWF). Acest lucru va fi posibil folosind primul card eco din Romania, lansat de Garanti Bank si WWF.

Cardul se numeste WWF Bonus Card, iar procentul de 0,5% din valoarea cumparaturilor, virat catre WWF, va fi suportat integral de Garanti Bank.

“Odata cu lansarea primului card eco WWF Bonus Card dorim sa oferim posibilitatea clientilor...

citiţi mai departe

<p>Subsidii de 5.000 de lire sterline pentru o masina eco</p>

Posted: 28 Jul 2010 04:26 AM PDT

Soferii britanici vor primi, din 2011, subventii de pana la 5.000 de lire sterline la cumpararea unei masini electrice, a anuntat ministerul britanic al Transporturilor, Philip Hammond, citat de Reuters.
Noul guvern britanic va aloca 43 milioane de lire sterline pentru incurajarea achizitionarii de masini electrice si hibride. Britanicii vor primi acesti bani in perioada ianuarie 2011 - martie 2012.
„Este vorba despre o subventie de 5.000 de lire sterline la fiecare masina, care inseamna...

citiţi mai departe

<p>Actionarii Oltchim cer socoteala conducerii pentru penalizarile CE</p>

Posted: 28 Jul 2010 03:26 AM PDT

"Suparati" ca Oltchim are de platit o penalizare de 14,3 milioane de euro pentru nereturnarea la timp a certificatelor de emisii de noxe, actionarii combinatului cer explicatii managementului. Grupul industrial PCC SE, care detine o participatie de 12%, a cerut si Comisiei Europene o investigatie in ce priveste motivul real pentru care Oltchim nu a respectat legislatia comunitara.

Recent, Guvernul a cerut CE o derogare pentru a scuti de la plata unor penalizari de 21,3 milioane de euro un...

citiţi mai departe

<p>Invazie de tarantule in Marea Britanie</p>

Posted: 28 Jul 2010 02:53 AM PDT

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o invzie de tarantule, dupa ce numerosi astfel de paianjeni au fost descoperiti in gradini in unele zone ale tarii, scrie The Telegraph.

Serviciul pentru protectia animaleloor RSPCA a emis o avertizare catre britanici, sfatuiti sa fie atenti, deoarece un numar mare de paianjeni s-au raspandit in nordul tarii. Avertizarea a venit in urma a doua incidente in care au fost implicate tarantule de zece centimetri latime, descoperite in...

citiţi mai departe

<p>Reclame pentru biciclisti, in mijlocul pistei<br /> &nbsp;</p>

Posted: 28 Jul 2010 02:01 AM PDT

Biciclistii din sectorul 2 se bucura de o atentie sporita din partea firmelor de reclama outdoor, care le-au amplasat recent un urias panou publicitar fix in mijlocul pistei care trece prin fata Stadionului National. Asta in vreme ce Administratia Strazilor din Bucuresti a alocat anul acesta 5,9 milioane de lei ca sa imbunatateasca si sa extinda cu 70 de kilometri reteaua de piste de biciclete a Capitalei.

Panoul a fost amplasat in urma cu trei – patru saptamani, in apropiere de intrarea...

citiţi mai departe

<p>Primarul din Cogealac a fost retinut de politie</p>

Posted: 28 Jul 2010 01:18 AM PDT

Sase persoane, printre care si primarul comunei Cogealac, au fost retinute de politie noaptea trecuta, in urma scandalului izbucnit intre localnici si paznicii companiei CEZ. Primarul, trei consilieri locali si alte doua persoane din localitate au fost retinute pentru 24 de ore si sunt cercetate pentru mai multe infractiuni.
”Sase persoane sunt invinuite pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice si asociere pentru savarsirea de...

citiţi mai departe

Niciun comentariu: