Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>California &ndash; cea mai ambitioasa tinta de regenerabile din SUA</p>

Posted: 24 Sep 2010 08:45 AM PDT

Pana in 2020, o treime din energia utilizata in statul american California va trebui sa provina din surse regenerabile, potrivit unor noi reglementari care plaseaza statul in fruntea celor mai ambitioase din SUA la acest capitol, informeaza Bloomberg.

Cererea de panouri solare si turbine eoliene in cel mai populat stat al SUA va creste in urma noilor reglementari, a declarat Catharina Saponar, analist pe energii regenerabile la Nomura Holdings, Londra.

Printre companiile care se vor...

citiţi mai departe


<p>ONU: Lumea e pe muchia unei noi crize alimentare</p>

Posted: 24 Sep 2010 07:47 AM PDT

Dezastrele ecologice din ultimii ani si investitiile speculative ar putea cauza o noua criza alimentara mondiala, a avertizat astazi ONU, in cadrul unei intalniri de urgenta pe tema scumpirii alimentelor care a avut loc la Roma, scrie “The Guardian”.

Intalnirea ONU a fost organizata in contextul in care Rusia a interzis exporturile de cereale din cauza incendiilor care au devastat tara, iar in Mozambic au avut loc revolte din cauza lipsei alimentelor, in care si-au pierdut viata 13...

citiţi mai departe


<p>Electrolux transforma insulele de plastic in aspiratoare</p>

Posted: 24 Sep 2010 06:45 AM PDT

Compania Electrolux va produce aspiratoare din deseurile de plastic adunate din oceane, in cadrul campaniei de constientizare “Aspirator din mare”. Initiativa are ca scop atragerea atentiei asupra problemei poluarii cu plastic precum si asupra necesitatii reciclarii plasticului, care poate fi utilizat la fabricarea de electrocasnice cu efect minim asupra mediului.
“In oceanele noastre plutesc adevarate insule de plastic, unele de cateva ori mai mari ca suprafata decat Texas. Cu toate...

citiţi mai departe


<p>Prima casa din hartie, expusa la Muzeul Taranului Roman</p>

Posted: 24 Sep 2010 05:50 AM PDT

Prima casa din hartie a fost inaugurata astazi la Muzeul Taranului Roman. Construita in perioada 21 aprilie – 23 septembrie de Muzeul Taranului Roman si Atelierul de Carte, casa din hartie este o lucrare realizata integral din pasta de hartie, obtinuta prin prepararea fibrelor de celuloza dupa retete traditionale.
Turnarea pastei in volume puternic presate si modalitatea de imbinare a pieselor finite au contribuit la cresterea rezistentei. Acesta tehnica de presare intensiva permite...

citiţi mai departe


<p>Manifestatii violente la Napoli, din cauza crizei deseurilor</p>

Posted: 24 Sep 2010 05:14 AM PDT

Sute de tone de gunoi sunt din nou pe strazile orasului italian Napoli, unde in cursul noptii trecute au avut loc confruntari intre politie si manifestanti care se opun utilizarii unui spatiu de reciclare, informeaza AFP.
Noua criza a deseurilor din Napoli are drept cauza un conflict social, angajatii firmelor de salubrizare temandu-se ca 400 dintre colegii lor sezonieri vor fi disponibilizati in noiembrie.
Protestul a fost insotit de o manifestatie a locuitorilor din Terzignano,...

citiţi mai departe


<p>Wal-Mart si H&amp;M isi &bdquo;inverzesc&rdquo; productia</p>

Posted: 24 Sep 2010 04:11 AM PDT

Reprezentantii gigantul american din retail Wal-Mart au anuntat ieri, in cadrul forumului ”Clinton Global Initiativ” ca vor colabora cu fabricile de textile din China pentru ca acestea sa adopte tehnici de productie mai sustenabile.
Potrivit publicatiei The Huffington Post, conducerea Wal-Mart a luat aceasta decizia ca urmare a presiunilor din partea clientilor. 
Anuntul Wal-Mart vine la cateva zile dupa ce H&M a lansat o initiativa similara in Shanghai. Astfel, doi dintre cei mai mari...

citiţi mai departe


<p>Judetul Alba, primul care dispune de harta eoliana</p>

Posted: 24 Sep 2010 03:19 AM PDT

Judetul Alba este primul din tara care are o harta eoliana, ce a fost lansat astazi de autoritatile din judet. Harta a fost realizata dupa masuratori profesioniste desfasurate timp de opt luni, ale caror rezultate au fost coroborate cu datele istorice ale statiilor meteo existente pentru zona judetului Alba. 

Proiectul a fost realizat de autoritatile locale in parteneriat cu o organizatie germana, iar rezultatul analizelor arata ca judetul Alba are potential eolian substantial in zone...

citiţi mai departe


<p>Laszlo Borbely va pregati urmatoarea sesiune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila</p>

Posted: 24 Sep 2010 02:27 AM PDT

Ministrul Mediului si Padurilor Laszla Borbely a prezidat ieri, la sediul ONU din New York, prima intalnire a Biroului Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila. Romania detine calitatea de presedinte al Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila, mandatul 2010 – 2011.
“Contributia dumneavoastra ne va ajuta sa definim noi actiuni care vor intari etapele pe care trebuie sa le parcurgem in cadrul acestei sesiuni, pentru a atinge standarde inalte de mediu si de habitat, precum si o existenta...

citiţi mai departe


<p>Hidroelectrica ar putea avea productie record in 2010</p>

Posted: 24 Sep 2010 01:29 AM PDT

Productia de electricitate a Hidroelectrica ar putea ajunge in acest an la un nivel record pentru ultimii 30-40 de ani, a declarat, vineri, presedintele Consiliului de Administratie al companiei de stat, Tudor Serban, citat de Mediafax.

Serban nu a precizat care este nivelul la care ar putea ajunge productia de energie a companiei, dar a mentionat ca acest lucru se va datora ploilor abundente din acest an.

Compania a produs in primele sapte luni 11,4 TWh de energie, in crestere cu...

citiţi mai departe


<p>Britanicii au cel mai mare parc eolian marin din lume</p> <p>VEZI VIDEO</p>

Posted: 24 Sep 2010 12:13 AM PDT

Cel mai mare parc eolian marin din lume a fost inaugurat joi in Kent, sud-estul Marii Britanii, ca parte a eforturilor acestei tari de a utiliza cat mai multa energie curata, informeaza “The Independent”.
Parcul Thanet este alcatuit din 100 de turbine eoliene si a fost construit de catre grupul energetic suedez Vattenfall, in Marea Nordului. Eolienele din largul marii vor produce suficienta electricitate cat pentru alimentarea unui oras cu 200.000 de locuitori. Numarul turbinelor va creste...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: