Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Romania: Tunuri financiare de 20 de milioane de euro date bancilor

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Casa de avocatura Danila, Petre& Asociatii a inregistrat o intensificare a numarului de dosare privind fraudele in dauna institutiilor financiare in anul 2010 comparativ cu anul 2009, bazate in special pe dezvoltarea locala a retelelor de infractori, adesea organizati in grupuri foarte complexe, cuprinzand notari publici, avocati si functionari publici. Danila, Petre& Asociatii a oferit consultanta pana in prezent pentru 200 de cauze penale, in care sunt investigati sau in curs de judeca... (read more)


Bulgaria, tara de vis pentru muncitorii din afara UE

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Bulgaria a anuntat ca intentioneaza sa emita pasapoarte pentru un numar de peste 500.000 de cetateni din afara spatiului Uniunii Europene, oferindu-le astfel pe termen lung dreptul de a locui si munci in Marea Britanie dupa 2011, cand expira restrictiile privind numarul de cetateni din Bulgaria si Romania care pot lucra in regat in fiecare an, scrie in editia sa de vineri cotidianul Daily Mail.Ministrul pentru bulgarii de pretutindeni, Bojidar Dimitrov, a afirmat ca noii cetateni, care traiesc i... (read more)


Fosta sefa de la Autostrazi va fi un simplu inginer

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Fosta sefa a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) Dorina Tiron nu va reveni in functia de director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, ci se va angaja ca simplu inginer, au declarat pentru Mediafax surse din ministerul Transporturilor. Tiron a declarat in mai multe randuri ca, daca va fi demisa, se va intoarce pe pozitia pe care o ocupa anterior, cea de director al DRDP Iasi. Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a ... (read more)


Salariile in Politie nu sunt mari, dar compartiv cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistrita, ca salariile in Politie nu sunt mari, dar compartiv cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici, transmite corespondentul Mediafax. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a facut aceste declaratii, vineri, la Bistrita, la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), dupa ce a fost intrebat de un jurnalist ce vrea sa le spuna politistilor care au iesit in strada nemultumiti de d... (read more)


Simba Toys a inchiriat 2.000 mp in Atlas Business Center de langa Bucuresti

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Distribuitorul de jucarii Simba Toys a inchiriat o suprafata de 2.000 mp de spatiu logistic in cadrul parcului industrial Atlas Business Center din nordul Bucurestiului, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International, intermediarul tranzactiei.Compania intentioneaza sa isi mute activitatea in Atlas Business Center, proiect cu o suprafata de 30.000 mp de spatii logistice de clasa A. Acesta este singura tranzactie incheiata pe segmentul industrial in ultimul trimestru. Piata i... (read more)


Apple a devenit a doua companie din lume dupa capitalizarea de piata

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Actiunile Apple au atins joi un nivel ridicat record, ceea ce a propulsat compania americana pe locul doi in lume dupa capitalizarea de piata, in fata gigantului petrolier chinez PetroChina.Actiunile Apple au urcat la valoarea record de 292,76 dolari pe unitate, pe bursa de la New York, ceea ce confera companiei americane o capitalizare de piata de 266 miliarde de dolari. Valoarea de piata a PetroChina este de 265 de miliarde de dolari.ExxonMobile este cea mai mare companie din lume, cu o capita... (read more)


Skoda vrea sa dubleze productia anuala in urmatorii zece ani

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Constructorul auto ceh Skoda, divizie a grupului german Volkswagen (VW), intentioneaza sa dubleze productia anuala in urmatorii zece ani, la 1,5 milioane de masini, potrivit presedintelui companiei, Winfried Vahland, citat de Reuters. Skoda vrea sa majoreze vanzarile pe pietele emergente, printre care China, India, Rusia si Europa de Est, a afirmat Vahland pentru publicatia Hospodarske Noviny. Masinile Skoda se numara printre principalele produse vandute in strainatate de Cehia, stat a carui eco... (read more)


Tabara: Evaziunea fiscala in agricultura, un miliard de euro

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Evaziunea fiscala in domeniul agricol a ajuns in aceasta vara la un miliard de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. "Evaziunea fiscala este una dintre cele mai mari probleme in agricultura. Pe legume-fructe, evaziunea fiscala s-ar ridica undeva la 250 milioane euro, anual. E enorm. Daca as avea banii acestia la dispozitie, nu as avea niciun fel de probleme cu bugetul.  Dar evaziunea per total s-a dus undeva spre aproape un miliard de euro in aceasta vara. Chiar daca s-au... (read more)


Navon N660, un GPS auto care poate fi folosit si de pietoni

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Navon N660, cel mai nou si mai performant GPS lansat de Falcon Electronics, liderul pietei romanesti in domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule, poate fi folosit cu usurinta, atat de soferi, cat si de pietoni. Navon, cea mai populara marca de sisteme de navigatie din Ungaria, este prezenta pe piata romaneasca de cativa ani, prin intermediul Falcon Electronics. Cele mai noi sisteme de navigatie Falcon au fost lansate la inceputul acestei luni. Cel mai performant model din noua ga... (read more)


Este timpul sa investesti in aur?

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Valoarea unciei de argint a depasit, vineri, pragul de 21,35 dolari, atingand cel mai inalt nivel in ultimii treizeci de ani, datorita faptului ca investitorii s-au indreptat catre o valoare mai accesibila, dupa cresterea unciei de aur la un nou nivel record, transmite AFP.La 8.20 GMT, uncia de argint a ajuns la valoarea de 21,38 dolari, depasind pragul de 21,35 dolari inregistrat in martie 2008, si aventurandu-se catre niveluri ce nu au mai fost atinse din septembrie 1980.La aceeasi ora, uncia ... (read more)


Descarcarea ilegala a filmelor si muzicii de pe Internet trebuie stopata

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Parlamentul European a aprobat o rezolutie prin care isi exprima dorinta ca proprietatea intelectuala sa fie mai bine protejata in Uniune, inclusiv prin prevenirea descarcarii si copierii ilegale a filmelor si muzicii de pe Internet. Propunerea a fost adoptata cu votul fortelor de centru-dreapta din Parlament (Popularii Europeni – PPE, Conservatorii si Reformistii – ECR si grupul anti-european Europa Libertatilor si Democratiei). De cealalta parte, fortele politice de stanga (Social... (read more)


Cine vrea sa taxeze bancile

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Guvernul rus si Banca Centrala a Rusiei au decis sa nu introduca o taxa suplimentara pe banci, asa cum au facut unele state din Europa Occidentala, a anuntat vineri Serghei Ignatiev, presedintele Bancii Rusiei, transmite RIA Novosti.'In prezent discutam cu guvernul aceasta problema si pana acum am decis sa nu impunem o astfel de taxa', a afirmat Ignatiev in Parlamentul Rusiei. Statul francez se asteapta sa obtina in 2011 aproximativ 504 milioane de euro, urmand ca suma sa creasca la 810 milioane... (read more)


Kaspersky: Ne apropiem de o era a terorismului cibernetic

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Oficialii Kaspersky Lab considera ca cel mai recent atac al viermelul Stuxnet este un atac foarte sofisticat si unic in industria IT care nu poate fi realizat decat cu sprijinul oficialitatilor unui stat.Kaspersky Lab nu are dovezi clare pentru a identifica atacatorii sau tinta acestora, dar expertii companiei pot confirma faptul ca acesta este un atac foarte unic in industria IT, pregatit de o echipa de infractori cibernetici cu vaste cunostinte ale tehnologiei SCADA (Supervisory Control and Da... (read more)


Aplicatia castigatoare la concursul Nokia a fost descarcata de peste 50.000 de utilizatori

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Solutia SpeedTraps, creata  de AROBS Transilvania Software, care a obtinut primul loc in cadrul competitiei Nokia Calling All Innovators Romania a fost descarcata de peste 50.000 de utilizatori straini si romani.Aplicatia SpeedTraps isi propune sa creeze o comunitate de soferi la nivel national, dornici sa contribuie la anuntarea evenimentelor din trafic. Solutia SpeedTraps a fost lansata  de AROBS Transilvania Software in luna martie a acestui an pentru utilizatorii din strainatate si... (read more)


Renault a lansat noul Megane RS in Romania

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Reprezentanta Renault din Romania a lansat astazi noul model sport din gama Megane. Modelul este disponibil in doua variante de sasiu, unul destinat  celor care doresc sa condusa un model sportiv pe sosele (Sport) iar celalalt competitiilor de viteza pe circuit(Cup). Vehiculul dipune de un motor turbo de 2.0 litri, alimentat cu benzina, care dezvolta 250 CP si este echipat, conform oficialilor marcii, cu tehnologii de ultima generatie precum RS Dynamic Management (un sistem care permite sof... (read more)


Toate salariile bugetarilor vor creste cu 14 la suta in 2011

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Salariile tuturor angajatilor din sectorul bugetar vor creste cu 14 la suta in 2011 si nu diferentiat, conform ultimei propuneri facute sindicatelor de catre Ministerul Finantelor Publice, au declarat pentru Agerpres responsabili din MFP.Pe de alta parte, MFP sustine ca valoarea coeficientului 1 in grila de salarizare in sectorul bugetar sa ramana la 600 de lei si nu la 640 de lei cat se avansase initial.Initial, MFP propunea pentru salariile mai mari de 2.500 lei o crestere de numai unu la suta... (read more)


Se cauta „cocalar” la bursa locurilor de munca la Buzau

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Buzau a furnizat jurnalistilor un tabel cu posturile disponibile la bursa locurilor de munca, pe care apare si cel de „cocalar”, conducerea agentiei invocand insa ca este vorba de o greseala de imprimare si ca postul este de „cocator”. Potrivit informarii distribuite jurnalistilor de catre directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Buzau, Valariu Dimciu, inainte de organizarea bursei dedicate... (read more)


Noua lege a salarizarii unitare reintroduce plata orelor suplimentare din 2011

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Ultima varianta a proiectului legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice prevede posibilitatea platii orelor suplimentare in sectorul bugetar in anul 2011. Aceasta dupa ce plata orelor suplimentare pentru bugetari a fost stopata in anul 2010, iar sporurile au fost acordate in limita a 30% din suma salariilor de baza, potrivit prevederilor legii salarizarii unitare aflata in acest moment in vigoare. In noul text a fost mentinuta prevederea ca personalul care... (read more)


UE vrea sa inaspreasca legislatia antifumat

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Comisia Europeana a lansat vineri o consultare publica avand ca finalitate inasprirea legislatiei antifumat, prevazuta pentru 2012, relateaza AFP.'Tutunul nu este un produs precum celelalte. El creeaza dependenta, provoaca maladii si suferinta pentru cetatenii nostri si costuri in sistemele de sanatate pentru guvernele europene, /situatii/ pe care le-am putea evita', a subliniat comisarul european pentru sanatate, John Dalli.In pofida pericolelor la care se expun, 30% dintre europeni continua sa... (read more)


Peste 15.000 de americani au murit in timp ce trimiteau SMS-uri la volan

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Peste 15.000 de americani au murit, intre 2001 si 2007, in accidente cauzate de soferi ce vorbeau la telefon sau trimiteau SMS-uri la volan, arata un raport al cercetatorilor de la Centrul pentru Stiinta Sanatatii de la Universitatea North Texas, citat de The Independent.Un numar din ce in ce mai mare de astfel de soferi, implicati in accidente, au sub 30 de ani."Rezultatele noastre arata ca volumul din ce in ce mai mare si rapid de trimiteri de mesaje text a dat nastere la mii de fatalitati pe ... (read more)


Razvan Grigoriu, castigator la CAI Nokia: Vreau sa ma intretin doar din aceasta aplicatie

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Compania Nokia a anuntat astazi castigatorii competitiei Calling All Innovators (CAI) Romania, editia locala a proiectului initiat de Nokia pentru a-i stimula pe dezvoltatorii din intreaga lume si pentru a incuraja inovatia in industria mobilitatii. “ Competitia a trezit interesul comunitatii de dezvoltatori din Romania si ne bucura foarte mult sa le vedem creatiile. Dezvoltatorii reprezinta o parte importanta a ecosistemului creat de Nokia, deoarece aplicatiile create de ei il aduc la vi... (read more)


Strabag ar putea bloca din nou lucrarile la Asmita Gardens din cauza unor datorii de 8,3 mil. euro

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Compania austriaca de constructii Strabag ameninta din nou cu oprirea lucrarilor la complexul rezidential Asmita Gardnes, aflat in proprietatea fondului de investitii Charlemagne si a companiei indiene Asmita, pentru neplata lucrarilor efectuate ce se ridica la 5,8 mil. euro si cere penalizari de intarziere care se ridica la 2,5 mil. euro. Tribunalul Bucuresti a admis in 3 septembrie cererea de plata depusa de Strabag si obliga proprietarii Asmita Gardens sa isi plateasca datoriile care se ridic... (read more)


Preturi mai mici la abonamentele Vodafone

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Vodafone Romania a anuntat azi o noua oferta promotionala pentru serviciile pe baza de abonament, care continua platforma de comunicare „Viata cu ceva in plus”. Clientii care se aboneaza la Vodafone vor beneficia de mai multe avantaje: pana la 30% reducere la abonament, trafic dublu de Internet pe mobil, bonusuri constand in mii de minute in retea si telefoane la preturi speciale. Cei care aleg unul din abonamentele Vodafone Complet 1000  sau Vodafone Complet 800 beneficiaza, i... (read more)


Cine sapa groapa... poate ramane captiv in ea

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Echipele de salvare din Insulele Canare au avut parte de o interventie speciala, joi, cand un turist german a ramas captiv in propria groapa. Timp de aproape doua ore a fost ingropat in nisip pana cand prietena sa a alertat pompierii. Cei doi se aflau pe o plaja pustie din Tenerife, iar tanarul a vrut sa sape un tunel prin nisip. A reusit sa sape o groapa adanca de 3 metri, au spus salvatorii, dar marginile s-au surpat si a fost acoperit pana la cap in nisip. Turistul german a fost teafar s... (read more)


Dan Negru: „Abia astept apocalipsa solara din 2013"

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Dan Negru a facut o declaratie socanta pe blogul sau, aceea ca asteapta exploziile soare devastatoare din 2013. Potrivit scenariului oferit de oficialii NASA, satelitii artificiali nu vor mai functiona, zborurile vor fi intrerupte, generatoarele de curent se vor supraincalzi si omenirea va ramane in bezna. Totul spre bucuria prezentatorului tv care considera ca tehnologia ne-a acaparat viata. "Abia astept apocalipsa solara din 2013. S-o mai limpezi lumea fara curent,fara nervi, fara masini,... (read more)


Foto | Rena Riffel si-a aratat sanii la petrecerea in onoarea Showgirls

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Zilele trecute s-au implinit 15 ani de cand s-a lansat productia cinematografica de succes,  Showgirls, iar Playboy Radio din Beverly Hills a gazduit o petrecere in acest sens. Femei frumoase, actori, regizori si producatori, toti s-au adunat sa se distreze cu muzica buna si mancare deopotriva, mai ales pentru ca a fost servita de pe corpurile goale ale unor domnisoare mai mult decat apetisante. Totusi, atractia serii a fost actrita Rena Riffel, care la 41 de ani, si-a dat jos bluza si i-a... (read more)


Denisa Tanase, surpriza de proportii din partea iubitului

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Denisa Tanase, jumatatea trupei Bambi a avut parte de o surpriza de proportii din partea iubitului ei. Acesta a organizat o escapada in sud-estul Frantei, la Nisa. Initial, artista se pregatise pentru o vacanta impreuna cu familia in Antalya, dar planurile s-au schimbat radical. "Eram pregatiti sa mergem cu totii in Antalya. Parintii, eu, Raluca si iubitii nostri, dar lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Pe parcursul calatoriei cu avionul, m-a luat somnul, iar cand m-am trezit mi-am dat ... (read more)


Thierry Henry si-a cumparat un apartament de 14,85 milioane de dolari

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Lui Thierry Henry ii place viata in Statele Unite. Dupa ce s-a transferat in luna iulie la clubul american Red Bulls, fotbalistul si-a cumparat un apartament tip triplex in New York, pentru care a scos din buzunar 14,85 milioane de dolari.Fotbalistul francez, in varsta de 33 de ani, si-a manifestat la prezentarea oficiala la Red Bulls admiratia pentru New York, unde are si multi prieteni. Henry nu a stat mult pe ganduri si si-a achizitionat un apartament cu o suprafata de 600 de metri patrati si... (read more)


Cele mai batrane gemene de pe planeta au intrat in Cartea Recordurilor

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Frantuzoaicele Raymonde si Lucienne, 98 de ani, sunt cele mai batrane gemene de pe planeta. Ele au intrat oficial in Cartea Recordurilor, potrivit Agerpes.Secretul longevitatii lor nu este foarte complicat, dupa cum afirma ele. "Este bucuria de a trai. Daca nu razi, nu traiesti". Nu au tinut vreun regim alimentar special, au mancat cu moderatie. "Eu beau intotdeauna un lichior cu anason inainte de masa", precizeaza Raymonde, in timp ce Lucienne afirma ca prefera un paharel de whisky. Cele d... (read more)


Imaginea zilei | Ramona Badescu, la Milano Fashion Week

Posted: 23 Sep 2010 02:00 PM PDT

Ramona Badescu a fost una dintre vedetele care au aparut in aceste zile la Saptamana modei de la Milano (22-28 septembrie), locul unde sunt prezentate tendintele pentru sezonul primvara-vara 2011. Actrita romana nu a uitat ca se afla la un eveniment de moda si a fost foarte eleganta ea purtand o bluza de matase, pantaloni de piele si cizme. Foto: Hepta... (read more)


Niciun comentariu: