Stiri Noi - Gandul.Info - Stiri de prima pagina

Stiri Noi - Gandul.Info - Stiri de prima pagina


Imagini spectaculoase cu Turnul Taiwan, construcţia SF proiectată de un român. Interviu Gândul cu Dorin Ştefan, arhitectul futurist al „navei spaţiale” de peste 300 de metri

Posted: 07 Nov 2010 04:00 PM PST

Echipa de arhitecţi români coordonată de experimentatul arhitect futurist Dorin Ştefan a devansat 236 de echipe din 25 de ţări ale lumii, câştigând premiul I la concursul internaţional organizat în Taiwan, pentru construirea unui zgârie-nori de 300-350 de metri.


Beţia de cuvinte: cum a devenit Păunescu, după moarte, Eminescu „zeu din Olimp”, „Dumnezeu al literaturii” şi „geniu neînţeles”

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Moartea lui Adrian Păunescu i-a făcut pe mulţi dintre contemporanii săi să se întreacă în declaraţii, unele dintre ele frizând penibilul.


Lelia Munteanu, Cristian Tudor Popescu şi Dan Radu scriu despre cum a trăit România moartea lui Adrian Păunescu

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu şi Dan Radu comentează cum a trăit România moartea poetului Adrian Păunescu


Procesul în care Sorin Ovidiu Vântu este acuzat de favorizarea infractorului a fost amânat de Tribunalul Bucureşti

Posted: 07 Nov 2010 04:00 PM PST

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti, unde luni începe judecarea dosarului său în care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a peste 300.000 de investitori la Fondul Naţional de Investiţii.


Obsesia morţii la Adrian Păunescu: „Nu vreau să mor. Nu cred că e timpul să mor”. O confesiune sfâşietoare la moartea lui Ştefan Iordache

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

"Nu vreau să mor. Nu cred că e timpul să mor. Totuşi, nu pot să nu mă gândesc la moarte. Mai ales că am impresia că şi ea se gândeşte la mine. Şi la alţii".


Cenaclul Flacăra la Cimitirul Bellu: cum a ajuns Adrian Păunescu direct la marii clasici GALERIE FOTO

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Când cortegiul funerar a intrat pe poarta Cimitirului Bellu, miile de oameni strânşi în curte încă dis-de-dimineaţă au început să scandeze cu câte o mână ridicată în aer: „Păunescuu, Păunescuu".


Investiţii de 200 de milioane în parcările subterane ale Capitalei. Harta primelor şase construcţii şi preţul pe care-l vor plăti şoferii

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Parcările vor fi realizate în parteneriat public-privat: primăria va pune la bătaie terenul iar investitorul se va ocupa de asigurarea banilor pentru investiţii.


Misterul gropilor comune de la Iaşi: istoricii cred că scheletele aparţin unor evrei masacraţi de armata română

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Osuarele sunt situate la 10 kilometri de Iaşi, într-o pădure din apropierea comunei Popricani. Cercetările în zonă sunt conduse de către Adrian Cioflâncă, membru al Institutului „A.D. Xenopol" din Iaşi.


Isărescu, întrebat dacă mai vrea la Preşedinţie: „O să rămân la vinărie”. Cât de greu e pentru micul afacerist să facă business „în sens pozitiv”

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, un mic om de afaceri recunoscut în branşa producătorilor de vinuri, a povestit cât de greu este pentru întreprinzătorul român să facă business "în sens pozitiv".


Cristian Preda, după realegerea lui Antonie Solomon la şefia filialei Craiova: “Mi-e ruşine că sunt în PDL”

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Realegerea în fruntea PDL Craiova a urmăritului penal Antonie Solomon stârneşte reacţia vehementă a euro-deputatului democrat-liberal Cristian Preda, care a atacat, duminică, prestaţia respectivei filiale pedeliste.


Cei mai descurcăreţi dintre absolvenţi. Cum să-ţi găseşti un job când n-ai experienţă

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Numărul absolvenţilor de liceu care apelează la şomaj a crescut. S-au îm-puţinat, în schimb, absolvenţii de şcoli profesionale care apelează la acest aju-tor de la stat.


Coco de pe Omu: povestea româncei de 16 ani, cu şase recorduri mondiale de vârstă la alpinism, care atacă Everestul GALERIE FOTO ŞI VIDEO

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Crina Coco Popescu a urcat pe Vârful Omu la şase ani şi jumătate. Când alţi copii descoperă cerculeţe şi bucle în caietele de scriere, fata soţilor Gabriela şi Ovidiu Popescu din Râşnov a bătut cu picioarele ei mici 2.505 metri.


O poveste ÎN IMAGINI: urmăreşte aici aventurile soţilor Obama în India - o regie marca Bollywood

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Zborul de 15 ore pe care l-a efectuat aero­nava prezidenţială americană spre Mum­bai i-a dat timp suficient lui Barack Oba­ma să se pună la punct cu filmele mar­ca Bollywood.


Unde ne sunt suedezele. România lui Ceauşescu, de două ori mai mulţi vizitatori decât cea din prezent. Declinul turismului în cifre

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

O ţară în pragul revoltei populare în care mai mult de jumătate din totalul populaţiei era înregistrată în statistici la rubrica „turist".


Şoferii, obligaţi prin lege să-şi echipeze maşinile pentru iarnă. Primul efect: vânzătorii de anvelope cresc preţul, depozitele de cauciucuri second-hand aşteaptă să dea lovitura

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Centrele care vând anvelope noi au început să crească preţurile, iar depozitele de cauciucuri second hand se aşteaptă la dublarea vânzărilor.


Horoscopul zilei, de Neti Sandu

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

De ce a scris Păunescu imnul Rapidului înaintea imnului Craiovei

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Poetul Adrian Păunescu a fost înmormântat, ieri, în Cimitirul Bellu, din Capitală, mii de oameni dorind să-i aducă un ultim omagiu.


Lady Gaga a plecat acasă cu trei premii MTV Europe Music Awards. Inna - Best Romanian Act. Vezi aici lista câştigătorilor - VIDEO

Posted: 07 Nov 2010 04:00 PM PST

Extravaganta cântăreaţă americană Lady Gaga a dominat gala MTV Europe Music Awards 2010 (EMA), impunându-se, duminică seară, la Madrid, la trei categorii de premii, informează AFP.


Vladimir Putin, filmat când pilota un monopost de Formula 1. Premierul rus a atins 240 km/h - VIDEO

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Televiziunile ruse l-au prezentat duminică pe premierul Vladimir Putin îmbrăcat în combinezon şi cu cască, în timp ce pilota un monopost Renault de Formula 1, relatează AFP.


Cât de eficiente sunt noile metode de contracepţie pentru femei

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

În România, potrivit ultimelor studii în domeniu, când vine vorba de planificarea unei sarcini, o treime dintre conaţionali folosesc metoda calendarului, 30 la sută folosesc, ocazional, prezervativul, iar 14 la sută dintre românce aleg pilula contraceptivă.


Te uiţi la TV şi-ţi scrii pe ecran cu prietenii: previziunile unui guru al internetului. Cum se poate naşte Hi5 în România

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Antreprenorul cu origini indiene a fost prezent săptămâna trecută pentru a treia oară în România, de data aceasta la conferinţa How To Web organizată de Wembrio


"Megamind", în fruntea box office-ului nord-american. Vezi aici trailerul

Posted: 07 Nov 2010 04:00 PM PST

Filmul de animaţie "Megamind", creat de studiourile DreamWorks, a ocupat prima poziţie în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii comunicate duminică de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.


Vitamina E – asociată cu accidentul cerebral hemoragic

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Suplimentele cu vitamina E pot contribui la creşterea riscului de accident cerebral hemoragic cu 22 la sută. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Harvard din SUA, citează Mediafax.


Târg de nunţi: rochia de mireasă second hand vs rochia la 10.000 de euro, bătută în Swarovski

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

„Mireasa a purtat-o doar câteva ore, la cununia religioasă, în biserică apoi, pentru recepţie, a avut altă rochie. Deci e ca nouă. Costă 2.000 de euro", ne spune Anca Nicolescu, reprezentantă a standului cu rochii purtate din târgul de nunţi deschis în Piaţa Constituţiei.


Şeful dezvoltatorului imobiliar GTC: Oamenii vin la mall, dar nu cumpără. Dacă nu găsim o soluţie ca oamenii să înceapă să cumpere, piaţa se prăbuşeşte

Posted: 07 Nov 2010 04:00 PM PST

Shimon Galon, şeful dezvoltatorului imobiliar GTC România, spune că piaţa de retail se va prăbuşi dacă Guvernul nu va lua măsuri prin care populaţia să înceapă să cumpere din nou, considerând că dezvoltatorii şi retailerii au făcut deja tot ce au avut la îndemână să atragă clienţi.


Cu ce dobânzi ne tentează băncile să ne ţinem salariile la ele? Ce comisioane plătim pentru cardurile de debit?

Posted: 07 Nov 2010 04:00 PM PST

În România, câteva milioane de oameni au carduri de debit, majoritatea pentru plata salariilor şi, în general, mai mult decat unul, pentru ca în funcţie de traseul profesional, "noua firma i-a cerut noului angajat să-şi facă un nou card la bancă la care ea avea deschis contul".


2 milioane de români s-au uitat la “Dansez pentru tine”

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Două milioane de români au urmărit vineri seară show-ul "Dansez pentru tine", minutul de aur înregistrându-se la 21.55, când postul de televiziune a înregistrat 12,3 puncte de rating şi 28,2 procente din cota de piaţă pe publicul din mediul urban.


Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT

Soia este o plantă tot mai des folosită în industria alimentară şi în cadrul tratamentelor naturiste datorită beneficiilor sale.


Niciun comentariu: