Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


China executa de trei ori mai multi oameni decat restul tarilor la un loc Top
China in cifre este mult mai interesanta decat toata retorica despre China, fie ca este pro sau contra acestei tari. Exista unele cifre care ar putea completa imaginea despre China a celor care au o parere sau alta despre aceasta mare economie a lumii. Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
Mercedes-Benz ne arata mașina – gama Clasa C – care trebuie așteptata trei luni Top
Producatorul premium german Mercedes-Benz a publicat astazi primele imagini oficiale cu facelift-ul gamei Clasa C, modelul a carui livrare intarzie chiar și trei luni, din cauza cererilor prea mari. Acestea sunt primele imagini oficiale cu "Mertanul" care trebuie așteptat chiar și trei luni.Berlina și break-ul gamei Mercedes-Benz Clasa C au primit ușoare modificari estetice și tehnice pentru 2011.Dupa cum scriam in urma cu doua zile, clientii modelului german – unul dintre hit-uril... ( read more )
 
CNADNR inchide, la noapte, traficul pe A1 pentru a monta unele panouri Top
Circulatia pe Autostrada Bucuresti-Pitesti va fi inchisa la noapte, 24 decembrie, pentru montarea unor panouri cu mesaje variabile, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Traficul va fi restrictionat pe perioade de cate 30 de minute astfel: - pe Calea I, aferenta sensului Bucuresti-Pitesti, in intervalul 03:00-03:30, la km 10+650; - pe Calea I, aferenta sensului Bucuresti-Pitesti, timp de 30 minute in intervalul 01:30-02:00, la km 69+316; - pe Ca... ( read more )
 
Cum se modifica legea contabilitatii Top
Administratorii firmelor cu cifre de afaceri sub un anumit plafon vor putea semna situatiile financiare anuale. Scopul este reducerea costurilor administrative ale firmelor, potrivit unui proiect de modificare a legii contabilitatii, initiat de Ministerul de Finante. Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
Cum au facut americanii afaceri cu dusmanii lor Top
Departamentul Trezoreriei a acordat aproape 10.000 de derogari companiilor americane pe parcursul ultimelor decenii, astfel incat acestea sa se poata sustrage de la sanctiunile impuse de SUA Iranului si altor state despre care se crede ca ar finanta teroristi, relateaza cotidianul New York Times si Associated Press. Companii precum Kraft Food si Pepsi si unele dintre cele mai mari banci americane au profitat de pe urma acestei politici, informeaza ziarul. Majoritatea licentelor de export au fo... ( read more )
 
Dispar institutiile financiare nebancare Top
Activitatea institutiilor financiare nebancare a scazut in primii ani de criza mai mult decat in sectorul bancar. Reprezentantii acestora spera intr-o revenire abia in a doua jumatate a anului viitor. Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
De ce ar trebui ca romanii sa iubeasca Dacia Top
Topul exportatorilor este dominat de Dacia, care, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA), a vandut in strainatate, in primele zece luni ale anului, peste 238.000 de autoturisme. Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
Un IFN din zece a disparut de pe piata finantatorilor Top
Activitatea institutiilor financiare nebancare a scazut in primii ani de criza mai mult decat in sectorul bancar. Reprezentantii acestora spera intr-o revenire abia in a doua jumatate a anului viitor. Conform datelor Bancii Na­tionale, numarul de institutii financiare nebancare, persoane juridice romane, a scazut cu 9,7%, de la 34.346 de unitati, cate erau in decembrie anul trecut, la 31.313 – in octombrie 2010. Volumul total al sumelor acordate ca imprumuturi de catre IFN-uri s-a redus, in... ( read more )
 
Cum au ajuns exporturile la cel mai inalt nivel din istorie Top
Dupa ce criza a dus la prabușirea cererii interne, producatorii romani s-au vazut obligati sa se reorienteze spre pietele de peste hotare. Firmele autohtone au exportat, in octombrie, marfuri in valoare de peste 3,5 miliarde de euro. In primele zece luni, exporturile romanești au totalizat 30,3 miliarde de euro. Suma este cu 26,7% mai mare decat cea inregistrata in aceeași perioada a anului trecut și cu 4,1% mai mare decat cea din ianuarie-octombrie 2008. Trebuie spus ca exporturile care ... ( read more )
 
In ce conditii de mizerie sunt produse gadgeturile tale preferate Top
Imaginile de mai jos sunt de la fabrica companiei Foxconn din China, cea care asambleaza gadgeturile noastre favorite: iPhone, iPad, etc. Compania a fost "fortata" sa mareasca salariile din cauza seriei de sinucideri care au avut ... ( read more )
 
Cand marketingul bate filmul: „Ba, ce TRON esti!" Top
In ciuda criticilor aduse, filmul SF „Tron: Moștenirea" s-a instalat lejer in box office. In America a realizat deja incasari de peste 40 milioane de dolari. La noi, in primul weekend, a avut peste 23.000 de spectatori si incasari de aproximativ 530.000 de lei. Filmul prezinta universul IT al unui tanar care creeaza jocuri video. In cautarea tatalui care disparuse intr-un mod misterios, tanarul intra in lumea unui joc cu foarte multe obstacole.Lungmetrajul regizat de Joseph Kosnski a avu... ( read more )
 
Tendinte in securitatea IT pentru 2011 Top
In anul 2011 specialistii in securitatea infrastructurilor IT vor trebui sa faca fata noilor provocari din domeniu, in special celor venite din partea hackerilor. Pe parcursul anului 2010, expertii de la Panda Labs spun ca au fost lansate peste 20 de milioane de tulpini ale unor virusi noi. Cele mai frecvente amenintari previzionate pentru anul viitor sunt atacurile infractionale dar și infrastructurile depasite din punct de vedere tehnologic sau un mediu legal mai aspru."Windows 7 infl... ( read more )
 
Garda Financiara are un nou sef Top
 
Unda verde pentru mecanismul de stabilitate financiara Top
Liderii statelor membre UE au convenit asupra unui mecanism de stabilitate permanenta pentru moneda euro. Acest mecanism va inlocui, incepand din 2013, fondul de urgenta temporar pentru zona euro, de 750 de miliarde euro. Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la randul sau ca "este un semnal foarte important pentru piete si arata ca Uniunea Europeana nu are nicio alta optiune si niciun fel de ezitare in a sustine moneda europeana unica si in a sustine identitatea sa data si de moneda unica europeana".
 
23 decembrie - cele mai multe cumparaturi in Europa Top
Joi, 23 decembrie, este cea mai aglomerata zi de cumparaturi in Europa, conform analizei realizate de Visa Europe. Compania de plati preconizeaza procesarea unui numar de aproximativ 38 de milioane de tranzactii, in valoare de peste 2 miliarde euro pe durata intregii zile, cand toti clientii fac ultimele cumparaturi de Craciun.
 
China, dispusa sa ajute la stabilizarea financiara a zonei euro Top
China este dispusa sa ajute tarile din zona euro sa depaseasca actuala criza a datoriilor si va sprijini pachetul financiar alocat de FMI pentru tarile europene cu probleme. Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al ministerului de externe de la Beijing, care a mai precizat ca zona euro este una din cele mai importante regiuni pentru investitiile valutare ale Chinei.
 
Surse: Suma luata in calcul pentru noul acord cu FMI ar putea fi de 5 pana la 8 miliarde de euro Top
Suma luata in calcul in prezent de autoritatile romane pentru noul acord cu FMI ar fi de circa 5-6 miliarde euro, dar valoarea ar putea creste pana la 8 miliarde euro, in functie de nevoia de finantare, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax si HotNews.ro.
 
STEAUA SUS RASARE Top
Gigi Becali a gasit solutia sa faca iar din Steaua o echipa de top. Apeleaza la oamenii care au adus marile succese in Ghencea. S-au intors deja MM Stoica si Dica, dar Gigi incearca marea cu degetul. Visul lui de Craciun este sa-l convinga pe Cosmin Olaroiu.
 
MOSULE, JUCATORI N-AI? Top
Hagi il implora pe Mos Craciun sa-i aduca jucatori ca sa scoata Galata din necaz. Culio de la CFR si dinamovistul Torje sunt primele nume pe lista Regelui. Hagi a terminat anul cu un egal in Cupa.
 
SA(N)SE PENTRU TITLU Top
Gigi Becali si-a facut planul pentru 2011. Si pune presiune pe Lacatus. Vrea titlul cu Steaua. Stie si cum poate da lovitura. "Legam 6-7 victorii si apoi batem Otelul", spune patronul din Ghencea.
 
Schengen: Cum a reusit Romania sa supere doi giganti ai constructiilor din Germania si Franta Top
Banii sunt cei care au determinat pozitia Frantei si Germaniei fata de Romania, in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen. "Am intrat in clubul elitist Uniunea Europeana (...) unde dicteaza cei mai puternici". Declaratia vine de la fostul ministru al Controlului in Guvernul Nastase, Ionel Blanculescu, ce a precizat intr-un interviu acordat RFI ca in spatele scrisorii transmise de cele doua state stau cateva licitatii din Romania din care companii gigant din Franta si Germania au fost "rejectate".
 
Microintreprinderile vor putea opta pentru un impozit de 3% din venituri sau 16% din profit Top
Microintreprinderile vor putea opta, de la 1 ianuarie 2011, intre plata unui impozit pe profit de 16% si plata unei taxe de 3% din venituri, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu. Prevederea a fost inclusa in modificarile Codului fiscal, adoptate de Guvern in sedinta de joi.
 
2010 in presa scrisa - vanzarea EVZ, demisia lui Corneteanu, concedieri si scaderi salariale Top
La inceput de an, ziarele Gardianul si Ziua au anuntat ca isi suspenda aparitia in print incepand cu 6 ianuarie, respectiv 7 ianuarie. Ulterior, dupa ce anuntasera ca ziarele raman exclusiv online, reprezentantii publicatiilor au anuntat ca renunta si la editiile online ale ziarelor Gardianul si Ziua. Cititi mai multe despre ce s-a intamplat anul acesta in presa scrisa, intr-o retrospectiva a Mediafax. ...
 
Piata radio in 2010 - consolidare, transformare si modificari de actionariat Top
In studiul Media Fact Book, lansat in luna iunie de Initiative, se estima o scadere a veniturilor totale nete din publicitatea radio in 2010, pana la 23 milioane de euro, fata de 2009 - cand veniturile totale nete din publicitatea radio au fost de 25 milioane de euro. In aceste conditii, posturile de radio au cautat solutii pentru a supravietui crizei financiare. Cititi pe Mediafax evenimentele marcante in piata de radio. ...
 
Acordul pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda a fost amanat din nou Top
"Nimeni nu si-a exprimat intentia de a prelua actiunile CEZ. Ori le ia Nuclearelectrica, ori gasim pe altii. In acest caz, incheierea acordului investitorilor va fi amanata din nou, cu vreo doua luni ", a declarat, vineri, agentiei Mediafax, Tudor Serban, consilier al ministrului Economiei. ...
 
Piata TV in 2010 - lansari de televiziuni, transferuri de vedete si planuri de noi canale Top
2010 a inceput pentru televiziunile romanesti sub semnul intrebarii, din cauza crizei economice mondiale, ale carei efecte negative au continuat sa fie resimtite tot timpul anului, piata publicitatii TV continuand sa scada. Fata de 2009, aceasta piata a scazut cu 10%, in lei, iar fata de 2008, a ajuns la o scadere de 37,5%. Totusi, daca cele mai multe posturi TV de pe piata audiovizualului romanesc au incercat sa se adapteze noilor conditii economice, prin reducerea costurilor de productie, a...
 
Numarul prorietatilor de peste 1 milion de lire din Londra a crescut cu peste 10% Top
Casele din Londra de peste 1 milion de lire au inregistrat o crestere de 11,1% pana la peste 123.200 in 2010, o crestere aproape dubla fata de majorarea inregistrata de intreaga Mare Britanie. ...
 
Constructorii din SUA au vandut mai putine case decat era estimat Top
Numarul de tranzactii de locuinte noi din SUA a crescut cu 5,5% in acest an, insa s-au situat sub nivelul estimarilor analistilor, in conditiile in care rata somajului este la cel mai inalt nivel din ultimii 26 de ani, iar piata proprietatilor distressed concureaza puternic piata noua. Situatia va determina cel mai probabil o situatie similara si anul viitor pentru constructorii de case noi. ...
 
O fima americana vaneaza creditele cu garantii imobiliare din Europa Top
Creditele au garantii imobiliare in Europa. Apollo a cumparat luna trecuta si divizia de investitii imobiliare a Citygroup, incluzand astfel active de inca 3 mld. dolari in portofoliu. ...
 
Parlamentul European sustine bisericile fortificate sasesti din Ardeal Top
Sibiul ar putea beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru promovarea, la nivel european, a unui itinerar cultural care sa scoata in evidenta potentialul cultural si turistic al bisericilor fortificate sasesti din Transilvania, unice in Europa. Pana la aprobarea fondurilor din Parlamentul European (PE) pentru promovarea celor 250 de biserici, a fost semnat deja un contract cu finantare europeana pentru restaurarea si promovarea turistica a unui numar de 18 locasuri fortificate...
 
Topul celor mai mari tranzactii imobiliare incheiate in 2010 Top
De departe cel mai activ investitor in 2010 a fost fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI) care a fost implicat in doua tranzactii de proportii in valoare totala de circa 140 mil. euro, adica 56% din volumul total aferent acestui an. Daca tranzactiile incheiate in prima parte a anului au fost concentrate pe preluarea datoriilor, putem spune ca suedezii de la Ikea au fost cei care au spart gheata si au dat un suflu nou pietei in a doua parte a anului. Achizitia platformei...
 
Caminele private pentru batrani, un business care inghite milioane de euro si intoarce doar profit sentimental Top
Dupa ce in primele 6 luni a suferit pierderi de circa 5.000 de euro pe luna, Ion Militaru, administratorul centrului de ingrijire pentru batrani Duras Diurpaneus, infiintat in 2008 in zona Pipera din Capitala, spune ca a obtinut in 2010 un profit mult prea mic pentru ca afacerea sa fie rentabila, chiar daca a inregistrat un grad de ocupare de aproape 97% din cele 155 de locuri. Explicatia lui? Tariful lunar, de 2.000 de lei per persoana, nu este suficient pentru a genera profit. Ar fi nevoie...
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: