Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Insectele vor salva omenirea </p>

Posted: 15 Mar 2011 09:02 AM PDT

Organizatia Natiunilor Unite arata, intr-un raport, ca lumea va trebui sa treaca la o dieta bazata pe consumul de insecte, ca alternativa la criza alimentara ce se profileaza daca omenirea continua sa mearga in directia in care merge acum.
"Insectele comestibile constituie o sursa de hrana de inalta calitate pentru oameni, vite, pui si peste. Datorita faptului ca insectele au sange rece, ele au o rata inalta de conversie a hranei - greierii au nevoie de de sase ori mai putina mancare decat...

taguri

citiţi mai departe


<p>Cojile de banane, excelente pentru a decontamina apa</p>

Posted: 15 Mar 2011 08:58 AM PDT

Cojile de banane nu sunt bune doar pentru a aduce zambetul pe buzele celor vor sa se amuze privind poante rasuflate. Cercetatorii brazilieni au descoperit ca acestea pot decontamina apa mai bine decat multe alte metode.
Mai precis, conform National Geographic, cojile de banane lasate in apa care contine metale grele lasa in urma un lichid pur. Cojile de banane scot in special plumbul si cuprul din apa, dupa cum afirma Gustavo Castro, cercetator in cadrul Biosciences Institute din Botucatu,...

taguri

citiţi mai departe


<p>&ldquo;Avocatii verzi&rdquo; de la bpv Grigorescu devin bpv Grigorescu Stefanica</p>

Posted: 15 Mar 2011 08:34 AM PDT

Societatea de avocati bpv Grigorescu, specializata, printre altele, in domeniul mediului si energiei, a fuzionat cu Stefanica & Florea, la randul sau cu activitate in domeniul mediului, formand bpv Grigorescu Stefanica.

Procesul de fuziune a fost initiat in luna octombrie a anului trecut si finalizat astazi. Noua societate de avocatura aduce laolalta expertiza complexa a bpv Grigorescu in drept societar, proiecte, domenii reglementate si litigii si practica exceptionala in litigii,...

citiţi mai departe


<p>Cutremur de 6 grade, la Tokyo</p>

Posted: 15 Mar 2011 07:44 AM PDT

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6 grade pe scara Richter, s-a produs in urma cu putin timp la sud-vest de Tokyo, unde imobilele s-au clatinat, relatează AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat in prefectura Shizuoka, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitala, si în apropierea muntelui Fuji, zona in care cutremurele au fost cel mai puternic resimtite, potrivit Agentiei de meteorologie japoneze.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la numai zece kilometri...

taguri: tokyo, seism, fuji

citiţi mai departe


<p>Laszlo Borbely: 400 de milioane de lei pentru padurile din Romania, in 2011</p>

Posted: 15 Mar 2011 07:13 AM PDT

Ministerul Mediului va aloca anul acesta suma totala de 400 de milioane de lei pentru impaduriri, din care 100 de milioane reprezinta bugetul Romsilva, a anuntat astazi ministrul Laszlo Borbely, cu ocazia inaugurarii Lunii Impaduririlor.
Potrivit acestuia, padurile din Romania au beneficiat anul trecut de 6 ori mai multi bani fata de anul precedent, respectiv 180 de milioane de lei, prin Fondul pentru Mediu.

In paralel, in 2011 mai sunt disponibile fonduri de 229 de milioane de euro...

taguri

citiţi mai departe


<p>Panica nucleara. Asalt in farmacii pentru pastile de iodura de potasiu si &rdquo;sfaturi&rdquo; pe site-urile de socializare</p>

Posted: 15 Mar 2011 05:58 AM PDT

Autoritatile sanitare din mai multe state de pe coasta Pacificului incercau azi sa reduca nivelul panicii in randul populatiei, dupa declansarea crizei nucleare din Japonia, mai ales dupa ce retelele de pe Internet au fost impanzite cu mesaje alarmiste.

Incertitudinea legata de soarta centralei Fukushima 1, unde exploziile s-au succedat in mod alarmant astazi, au provocat izbucniri de neliniste in randul comunitatilor, care se pregateau de ce e mai rau.

Stocurile mai multor companii...

citiţi mai departe


<p>Mai sunt 11 zile pana la deschiderea centrelor I&rsquo;Velo</p>

Posted: 15 Mar 2011 05:29 AM PDT

I’Velo, cel mai mare program de bike-sharing gratuit din tara, va reveni in forta la sfarsitul saptamanii viitoare, o data cu redeschiderea centrelor de inchiriere din Bucuresti.

Amatorii de pedalat gratuit vor fi asteptati la cele doua centre din Parcul Herastrau, precum si la centrele din Parcul Izvor si Parcul Tineretului. Ulterior vor fi deschise si centrele din celelalte patru orase ale tarii in care a fost extins programul: Targu Mures, Iasi, Cluj si Constanta.

Programul de...

taguri

citiţi mai departe


<p>Masuri de siguranta a centralelor nucleare la nivel mondial, pe fondul crizei din Japonia</p>

Posted: 15 Mar 2011 04:41 AM PDT

Din Rusia si pana in Franta sau Germania, guvernele au anuntat inchiderea sau aplicarea de masuri suplimentare de siguranta la centralele nucleare aflate in exploatare, dupa ce situatia critica a centralelor din Japonia a suscitat noi ingrijorari cu privire la potentialul catastrofal al energiei atomice.

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat azi inchiderea de urgenta, pentru o perioada de trei luni, a tuturor reactoarelor puse in exploatare in Germania inainte de 1980, care sunt in...

citiţi mai departe


<p>Doi supravietuitori salvati la 4 zile dupa cutremurul din&nbsp;Japonia</p>

Posted: 15 Mar 2011 04:17 AM PDT

Doua persoane, un barbat si o femeie, au fost descoperite in viata sub daramaturile caselor lor, la patru zile de la cutremurul puternic produs vineri, in nord-estul Japoniei, a anuntat televiziunea publică NHK, citata de AFP.

O femeie în vârstă de 70 de ani a fost scoasa astazi de sub dărâmăturile casei sale din Otsuchi, in prefectura Iwate. Aceasta suferea de hipotermie, insa viata sa nu este in pericol, potrivit medicilor de la spitalul unde a fost transportata.

Aceeasi sursă...

citiţi mai departe


<p>Crucea Rosie Romania lanseaza un apel umanitar pentru victimele seismului din&nbsp;Japonia</p>

Posted: 15 Mar 2011 04:01 AM PDT

Crucea Rosie Romana a lansat un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului din Japonia, care consta in colectarea de fonduri si deschiderea unui serviciu de restabilire a legaturilor de familie cu rudele aflate in Japonia, relateaza Mediafax.

Ambasada Japoniei in Romania, prin Hiroshi Kudo, sef al Depatamentului Politic, a solicitat ieri ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia sa se faca prin conturile deschise de Crucea Rosie Romana, a...

citiţi mai departe


<p>REPORTAJ. Sendai, orasul ras de tsunami. VEZI&nbsp;VIDEO</p>

Posted: 15 Mar 2011 03:16 AM PDT

Amploarea carnagiului provocat de tsunami in zona aeroportului din orasul Sendai depaseste orice imaginatie: case intregi stau infipte in terminal, avioanele zac in noroi, iar o portiune din parterul cladirii a disparut.
„Ne asteptam de mult la un important cutremur aici, de-a lungul coastei, iar avioanele efectuau operatiuni pentru protejarea locuitorilor, insa catastrofa a depasit orice previziune. Este foarte dureros pentru mine”, a declarat pentru AFP primarul orasului, Emiko Okuyama....

citiţi mai departe


<p>Localitate inghitita de tsunami in cateva minute. VEZI&nbsp;VIDEO</p>

Posted: 15 Mar 2011 02:31 AM PDT

Noi imagini ale tsunami-ului care a lovit vineri coastele Japoniei dau masura amplorii dezastrului produs in numeroase orase si localitati nipone.
In strigatele disperate ale localnicilor refugiati pe inaltimi, uriasul val seismic loveste cu putere primele case pe care le intalneste in cale, inghitind in numai cateva minute o intreaga localitate.

 

taguri

citiţi mai departe


<p>OMS: Japonia este bine pregatita pentru dezastre</p>

Posted: 15 Mar 2011 02:26 AM PDT

Autoritatile japoneze au pus la punct un sistem foarte performant de reactie si aparare in cazul desaztrelor naturale, care i-a ajutat sa minimizeze pe cat posibil efectele acestora, sustin reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

OMS a trimis deja echipe de specialisti in Japonia, pentru a ajuta autoritatile sa faca fata situatiei de criza nucleara si umanitara.

“Sistemul japonez de actiune in caz de catastrofe este foarte avansat si au reactionat rapid si viguros. Altfel,...

citiţi mai departe


<p>Diplomatia franceza: &rdquo;Riscul nuclear in Japonia e extrem de ridicat&rdquo;</p>

Posted: 15 Mar 2011 02:07 AM PDT

Riscul nuclear este extrem de ridicat in Japonia, a declarat seful diplomatiei franceze, Alain Juppé, la scurt timp dupa o discutie avuta cu omologul sau nipon, Takeaki Matsumoto, in cadrul reuniunii G8 de la Paris.

”Este ingrijorator, evident”, a adaugat ministrul francez, amintind ca Agentia internationala pentru energie atmonica (AIEA), dar si expertii francezi, s-au mobilizat pentru a reduce riscurile.

”Japonezii trebuie sa ne spuna exact cu ce putem sa-i ajutam. Presedintele...

citiţi mai departe


<p>Interdictie aeriana deasupra centralei de la Fukushima</p>

Posted: 15 Mar 2011 01:35 AM PDT

Guvernul japonez a impus o zona de interdictie aeriana pe o raza de 30 de kilometri in jurul centralei nucleare Fukushima Daiichi, "din cauza radiatiilor depistate in urma exploziilor" care au afectat instalatia, a anuntat ministrul nipon al Transporturilor, citat de CNN.

Un incendiu a izbucnit azi la reactorul numarul 4 al centralei nucleare Fukushima Daiichi, dar a fost stins, potrivit oficialilor japonezi. Pana in prezent, centrala a fost afectata de trei explozii şi un...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: