Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Reduceri de martisor pentru investigatii medicale

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

In luna martie, echipa Euromedic Romania pune la dispozitie pacientelor pachete speciale de investigatii la preturi reduse, adecvate fiecarei categorii de varsta. Oferta poate fi impartita cu cineva drag – mama, bunica, fiica, prietene, cu conditia sa va prezentati impreuna pentru examinari. Iata cateva exemple de oferte: *Pachetul 30+ (Reducere 30%): Ecografie de san, Ecografie generala, Test Papanicolau (Bucuresti)/EKG (Arad), Consultatie de specialitate - in mod normal, pretul ar fi de... (read more)


Spania scade limita maxima de viteza pe drumurile publice pentru a reduce consumul de carburant

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Masura, temporara, care vizeaza trecerea de la limita de 120 km/h, la cea de 110 km/h, ar aduce, potrivit guvernului de la Madrid, o reducere cu 15% a consumului de carburnat, motorina sau benzina. Pana cel mai devreme la sfarșitul lunii iunie, viteza maxima legala pe drumurile din Spania va fi de 110 km/h, anunta BBC.Guvernul spaniol a decis sa scada temporar limita de viteza pentru a reduce consumul de carburant la nivel national, in lumina creșterii pretului petrolului și a evenimentelor... (read more)


Isarescu angajeaza IT-iști. Vezi conditiile

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Banca Nationala Romana a inceput cu un val masiv de angajari. Pe site-ul BNR se gasesc ultimele posturi scoase la concurs. De la inceputul anului și pana acum, Banca Centrala a scos la concurs aproape 20 de posturi. Cititi mai multe pe capital.ro.... (read more)


Director din ING: "Am fost concediat abuziv. M-as intoarce cu placere sa lucrez in banca"

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Florin Citu, directorul trezoreriei ING Bank Romana a fost concediat astazi si va da banca in judecata pentru a contesta decizia, dupa cum a precizat Citu pentru EVZ. El nu a dorit sa precizeze motivul concedierii sale, dar a mentionat ca daca instanta ii va da castig de cauza atunci s-ar intoarce sa lucreze in cadrul ING "pe care o considera o banca foarte buna si unde a format in ultimii ani o echipa extroardinara cu care lucreaza excelent". Florin Citu a ocupat functia de dire... (read more)


Protest pentru salvarea unui parc din Cetatea Alba Carolina

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Intentia Primariei Alba Iulia de a desfiinta un parc din interiorul cetatii de tip Vauban si a-l transforma in piateta in stil medieval a starnit vii controverse in oras. Tensiunile devin din ce in ce mai puternice, mai ales ca niciuna din cele doua parti nu par a fi dispuse sa cedeze si, deocamdata, nici nu s-au intalnit ca sa incerce sa dezamorseze conflictul. Opozantii proiectului reclama faptul ca Parcul Custozza, situat in fata Universitatii "1 Decembrie 1918" si al Salii Uniri... (read more)


Cecenii il vor pe Diego Forlan

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Terek Groznii pregateste o mutare soc. Formatia cecena pentru care au evoluat jucatorii romani Daniel Pancu sau Florentin Petre il vrea pe uruguayanul Diego Forlan, cel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din Africa de Sud. "Inca nu pot sa confirm sau sa dezmint informatia conform careia Terek ar fi facut o oferta pentru Diego Forlan. Discutii exista", a declarat Ministrul Sportului, Haidar Aljanov, pentru presa din Rusia. Publicatiile iberice de sport sustin ca atacantul lui ... (read more)


Deutsche Welle: Virgine second-hand

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Presiunea culturala si religioasa determina tot mai multe femei din Europa sa apeleze la himenoplastie, operatia de refacere a himenului. Interventia chirurgicala este foarte populara in randul femeilor musulmane. Lor, nu doar religia le impune pastrarea virginitatii pana in noaptea nuntii, ci mai cu seama amenintarile familiilor lor. In ziua de astazi tinerii sunt bombardati din toate partile cu povesti cu substrat sexual, cu imagini sugestive si reclame publicitare excitante. Internetul, emi... (read more)


Florariile din Constanta, verificate de Garda Financiara

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Comisarii Garzii Financiare au actionat simultan in mai multe piete si targuri din Constanta inca de la primele ore ale diminetii, in vederea depistarii comertului ilicit cu flori. Comerciantii de flori au fost luati prin surprindere, nu se asteptau ca tocmai de 8 Martie sa fie luati cu asalt de echipele in uniforme negre. Dupa cateva vociferari, floraresele au fost nevoite sa lase balta cumparatorii care asteptau la coada si sa puna documentele la dispozitia oamenilor legii. Ca prin minune,,... (read more)


Basescu catre investitorii arabi: Daca vreti sa vizitati Romania, sa nu mergeti pe sosele. Va recomand un elicopter

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

"Daca vreodata veti vrea sa vizitati Romania, sa nu mergeti pe sosele. Va recomand un elicopter", le-a spus presedintele Romaniei, Traian Basescu, investitorilor din Tarile Golfului, in discursul din deschiderea Forumului Economic Consiliul de Cooperare al Golfului-Romania, organizat de Forum Invest. Seful statului a precizat apoi: "Am circulat pe sosele foarte mult, dar niciodata nu am vazut Romania ca din elicopter". Traian Basescu a afirmat ca Romania este o tara extraor... (read more)


Autorii jafului de la Banca Transilvania raman in arest

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Dupa ce Tribunalul Cluj a dispus saptamana trecuta eliberarea din arest a autorilor jafului de la Banca Transilvania, Curtea de Apel Cluj a dispus azi casarea sentintei Tribunalului Cluj si mentinerea celor celor doi in stare de arest. Andrei Hosu si Bogdan Baciu s-au prezentat azi in fata judecatorilor cu mare optimism fiind convinsi ca vor fi eliberati. Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Cluj este definitiva. "Procurorii si anchetatorii isi baga mana peste tot. Ce stat de drept ... (read more)


Incendiu la un liceu din Timișoara

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Sala de concerte a Colegiului National de Arta „Ion Vidu" din Timisoara a luat foc in aceasta dupa-amiaza, iar toti elevii au fost evacuati din clase, fara a se inregistra victime. La fata locului au sosit cinci ambulante si patru autospeciale ale pompierilor, deoarece in zona nu exista hidrante. Dascalii s-au sesizat dupa ce din sala de concerte cu o acustica unica in Europa a inceput sa iasa un fum gros. Potrivit pompierilor, focul a izbucnit undeva in spatele salii, mai exact intr-o zo... (read more)


Nadal, inca o reclama la Armani

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Rafa Nadal, cel mai bun jucator de tenis din lume, apare intr-o noua reclama Armani. Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, poate fi admirat intr-un nou clip care face furori pe internet. Ales de designerul Giorgio Armani sa-i faca reclama la articolele pe care le produce, cel mai bun jucator de tenis din lume apare jumatate gol in ultimul videoclip. <embed width='640' height='386' align='middle' type='application/x-shockwave-flash' pluginspage='http://www.adobe.com/go... (read more)


Fostii directori Petrotrans si Oil Terminal, arestati pentru luare de mita

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Fostii directori ai SC Petrotrans, Octavian Natu, si SC Oil Terminal Constanta, Stefan Ene, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Constanta, sub acuzatia de luare de mita. Cei doi fusesera retinuti, tot astazi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un dosar in care sunt cercetati pentru un trafic de influenta de 50.000 de euro privind incheierea unui contract cu reziduuri petroliere. Procurorii pot face recurs in decurs de 24 de ore, iar ... (read more)


Ce-i lipseste Romaniei ca sa devina un mare exportator de alimente

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

O politica de consolidare a terenurilor, un sistem de irigatii si, in mod deosebit, o industrie alimentara moderna care sa valorifice productia agricola, animala sau vegetala. Acestea sunt elementele care ar permite Romaniei sa valorifice potentialul agricol astfel incat sa devenim un mare exportator de alimente, a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu, astazi, la Forumul Economic Consiliul de Cooperare al Golfului-Romania, organizat de Forum Invest. Seful statului a precizat ca domen... (read more)


Romi Varga, escrocul cu o mie de voci, trimis din nou in fata judecatorilor

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Romi Varga - un escroc ajuns celebru datorita faptului ca poate sa imite, la telefon, vocea oricui- a fost trimis in fata judecatorilor pentru o noua serie de inșelaciuni, fiind acuzat ca in perioada martie – mai 2010 s-a dat drept Nadia Comaneci, Angela Similea sau Norina Constantinescu, fiica fostului președinte Emil Constantinescu, pentru a obtine donatii și sponsorizari de la mai multe firme. Ancheta in acest caz a fost instrumentata de procurori ai Parchetului General și politiș... (read more)


Buffon se insoara

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Gigi Buffon, portarul echipei de fotbal Juventus Torino și al nationalei Italiei, a dezvaluit ca se va casatori la vara cu actuala lui partenera, top modelul Alena Seredova. Gigi Buffon (34 de ani) va pune, in sfarșit, capat burlaciei. Aleasa este femeia alaturi de care traiește de cativa ani, Alena Seredova, cehoaica impreuna cu care are doi copii, Louis Thomas (nascut pe 28 decembrie 2007) și David Lee (venit pe lume pe 31 octombrie 2009). „Ma voi insura la jumatatea lun... (read more)


Procesul lui Jacques Chirac, suspendat pana la vara

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Tribunalul corectional din Paris a anuntat azi amanarea „pana in jurul datei de 20 iunie" a procesului deschis impotriva fostului presedinte francez Jacques Chirac intr-un caz de angajari fictive la primaria Parisului. Tribunalul a acceptat obiectia depusa de un avocat al unuia dintre ceilalti noua acuzati, potrivit caruia combinarea a doua cazuri intr-un singur proces este neconstitutionala. Judecatorul Dominique Pauthe a declarat azi ca procesul este suspendat si a cerut Curtii de Casati... (read more)


Salarii mai mari la Dacia

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Noul contract colectiv de munca le garanteaza angajatii de la Dacia Pitești o creștere salariala de 260 de lei pentru 2011. Angajatii Dacia Pitești vor primi, de anul acesta, salarii mai mari cu 260 de lei.Toate salariile vor fi majorate, retroactiv, de la 1 ianuarie 2011, cu 200 de lei, apoi, cu incepere din luna mai, remuneratiile vor mai crește cu 60 de lei, scrie "capital.ro".Suma obtinuta de forta de munca de la Dacia in urma negocierilor dintre Sindicatul Automobile Dacia ș... (read more)


Gadget-urile distrug somnul linistit

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Oamenii au parte de mai putin somn decat au nevoie din cauza gadget-urilor, conform unui studiu realizat de Fundatia Nationala a Somnului din Statele Unite, citat de The Independent. Studiul arata ca oamenii petrec ora de dinainte de culcare in fata calculatorului, uitandu-se la televizor sau folosind smartphone-ul. Adica 95% din oamenii care au participat la studiu fac asta. Din cauza ca oamenii petrec timpul in fata ecranelor se previne eliberarea hormonului numit melatonina care ajuta somn... (read more)


Sorin Cartu: "Nu imi e teama sa antrenez Steaua!"

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Sorin Cartu, antrenorul care va prelua Steaua dupa demisia lui Marius Lacatus, a ajuns in tara si va merge direct la negocierile cu Gigi Becali. Inca nu sunt antrenorul Stelei. Pana nu vorbesc cu Gigi fata in fata, nu am ce sa declar oficial. Cu el am vorbit doar la telefon. Vad ce are de zis si vede si el ce am de zis. Pe seara vom stii mai multe. Nu mi-e teama de nimic", a spus Cartu. In urmatoarele ore, Gigi Becali si Sorin Cartu sunt asteptati sa sustina o conferinta de presa. Fost ju... (read more)


Unul din patru copii britanic are un singur parinte

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Intr-un sfert din gospodariile din Marea Britanie in care sunt copii exista un singur parinte. Regatul Unit detine recordul la nivel continental din acest punct de vedere, arata un studiu realizat de Eurostat, institutul de statistica al Comisiei Europene. Proportii ridicate ale familiilor cu un singur parinte in numarul total al celor cu copii se inregistreaza și in Estonia și Letonia (25% fiecare), respectiv Lituania și Belgia (24% fiecare).La nivelul UE, 16% dintre gospodarii sunt condus... (read more)


Cosmote lanseaza noi extraoptiuni pentru internetul 3G

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, a lansat noi extraoptiuni pentru internetul 3G pe telefoanele mobile, care se adreseaza atat abonatilor cat si utilizatorilor prepay, sub umbrela Connect Mobile. Traficul de date poate fi folosit atat pe telefonul mobil cat si pe computer, folosind telefonul mobil ca modem.„Am creat noile extraoptiuni Connect Mobile cu scopul de a le oferi clientilor nostri pachete de date gandite pentru a raspunde cerintelor lor, acoperind toate n... (read more)


Orașele europene produc anual peste jumatate de tona de deșeuri pe cap de locuitor

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Orașele celor 27 de state membre ale UE au generat, in medie, in 2009, 513 kg de deșeuri pe cap de locuitor, conform unui raport Eurostat publicat astazi. Cantitatea variaza intre 316 kg in Republica Ceha și 833 de kg in Danemarca. In Romania cantitatea de deșeuri produsa de municipalitati a fost de 396 kg. In ceea ce privește cantitatea de deșeuri tratata raportata la numarul de locuitori, media a fost de 504 kg. Municipalitatile au utilizat mai multe metode de tratare. Astfel, 38% din ... (read more)


Salariatii de la Dacia vor primi o majorare salariala de 260 de lei

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Salariatii de la Dacia vor beneficia in acest an de o majorare salariala de 260 de lei, acordata in doua transe, un acord in acest sens fiind incheiat in urma negocierilor intre sindicate si patronat. Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia (SAD), toate salariile vor fi majorate cu 200 de lei retroactiv, de la 1 ianuarie 2011, urmand ca din luna mai sa fie acordata o crestere suplimentara de 60 de lei. Majorarea obtinuta este apropiata de cea solicitata de sindicate la ince... (read more)


Sony transmite finalele Wimbledon in 3D

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Finala masculina si cea feminina din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon, precum si semifinalele masculine ale competitiei vor fi transmise in format 3D de catre Sony, din pozitia de furnizor principal al turneului. Transmisia in direct a productiei 3D, in parteneriat cu BBC, postul ce difuzeaza campionatul Wimbledon, va fi disponibila pentru posturile de televiziune internationale interesate de achizitie. "Suntem onorati sa colaboram cu All England Lawn Tennis Club pentru a oferi... (read more)


Afacerile Agricover au crescut, anul trecut, cu 51%

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Afacerile grupului Agricover au crecut, anul trecut cu circa 51%, la 636,6 milioane lei (151,6 milioane euro). In 2009, cifra de afaceri consolidata a grupului a fost de 419,9 milioane lei (circa 99 milioane euro). Pentru anul acesta, obiectivele financiare ale grupului sunt creșterea cifrei de afaceri cu minim 21% fata de anul precedent și creșterea profitului cu 20%. „Pentru anul curent, pe fondul unei ușoare creșteri economice, urmarim sa ne consolidam business-ul și parteneriatele-... (read more)


Bosch si Vodafone au incheiat un parteneriat privind „Internetul obiectelor si serviciilor”

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Grupul Bosch si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat strategic, la nivel global, pentru oferirea unui pachet de solutii care sa permita comunicarea automata intre aparate si sisteme. In viitorul apropiat, tot mai multe dispozitive si sisteme vor fi capabile sa emita si sa receptioneze date automat, prin intermediul Internetului. Acest lucru permite aparitia unor servicii complet noi, care vor modifica viata de zi cu zi a oamenilor. Aceasta inovatie este denumita „Internetul... (read more)


Google sarbatoreste Ziua Femeii

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Google, cel mai utilizat motor de cautare pe internet, are astazi un logo nou, dedicat zilei internationale a femeii. Ziua Internationala a femeii este sarbatorita de aproape 90 de ani, in peste 50 de tari. O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume, a fost hotarata inca din 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga. Dupa Primul Razboi Mondial Adunarea Generala a ONU a fixat data de 8 martie Ziua Internationala a Femeii. De 8 martie, in ... (read more)


Bancile angajeaza mai multi oameni pentru recuperarea creantelor

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Aproximativ 80% dintre bancile din Europa Centrala și de Est (ECE) și 83% din Romania vand sau urmeaza sa vanda din creantele lor restante, cu toate ca volumele vandute raman inca scazute, releva un studiu realizat de Roland Berger Strategy Consultants in parteneriat cu European Financial Management and Marketing Association (EFMA), in randul a 50 de banci din regiune. „Majoritatea bancilor din ECE recurg la vanzarea de creante pentru a reduce riscurile, a echilibra bilantul, ca masura de... (read more)


Lukoil a scumpit carburantii cu 6 bani/litru

Posted: 07 Mar 2011 02:00 PM PST

Lukoil a majorat, incepand de marti, preturile carburantilor comercializati in statiile proprii cu sase bani/litru. Un litru de benzina Euroluk 95 se comercializeaza, de marti, in statiile Lukoil, cu 5,22 lei, unul de Ecto 98 cu 5,70 lei, un litru de Euro L Diesel costa 5,25 lei si unul de Ecto Super Diesel 5,57 lei.Si Petrom a anuntat marti majorarea pretului de referinta al carburantilor cu 9 bani /litru. SURSA: Agerpres... (read more)


Niciun comentariu: