Stiri Noi - Stiri Money.ro

Stiri Noi - Stiri Money.ro


Basarabenii către români: vă dăm pământ, faceţi bani cu el!

Posted: 07 Jul 2011 03:08 PM PDT

Rusia cere tot mai multe produse agricole din Republica Moldova însă basarabenii nu prea au cum să exporte cantităţile solicitate pentru că nu au investiţii serioase în agricultură, cu excepţia celor din industria vinului
Citește mai departe...



Lista facultăţilor la care BAC-ul nu contează la admitere

Posted: 07 Jul 2011 03:07 PM PDT

La specializările Energetică, Automatică, Electronică şi Inginerie aerospaţială, din cadrul Politehnicii Bucureşti, se organizează examen de admitere.  De asemenea, la Limbi Străine şi la Drept, ambele de sub cupola UB,  se intră cu examen scris.
Citește mai departe...



Casa neterminată, blestem pentru bancă

Posted: 07 Jul 2011 03:06 PM PDT

Se apără de creditori prin insolvenţă, nu mai au bani pentru finalizarea construcţiei sau nu au vândut toate apartamentele. Sunt doar câteva dintre motivele din cauza cărora din ce în ce mai mulţi dezvoltatori imobiliari intră acum într-o altfel de horă cu băncile.
Citește mai departe...



Cum sa traiesti econom

Posted: 07 Jul 2011 02:55 PM PDT

Economia trece printr-o perioada mai proasta, iar multi dintre noi incepem sa ne gandim si sa cautam cai prin care putem reduce cheltuielile gospodaresti si prin care putem face niste economii, scrie Ziare.com.
Citește mai departe...



Cat costa sa inchiriati o garsoniera in marile orase?

Posted: 07 Jul 2011 02:52 PM PDT

Potrivite mai mult pentru persoanele singure, cupluri fara copii sau persoane cu venituri mai reduse, garsonierele reprezinta, in continuare, unul din cele mai cautate tipuri de locuinta pentru inchiriere, alaturi de apartamentele cu doua camere, scrie Ziare.com.
Citește mai departe...



Bărbaţii care vor 10 zile de concediu plătit trebuie să participe la cursuri de "Şcoală a mamei"

Posted: 07 Jul 2011 02:35 PM PDT

Bărbaţii care vor să primească zece zile de concediu plătit, după ce soţiile lor nasc, pot beneficia de acest lucru dacă deţin un atestat că au absolvit cursuri de "Şcoală a mamei", cursuri gratuite care se organizează în maternitatea din Ploieşti şi în alte
Citește mai departe...



Grecii ar trebui să urmeze exemplul României pentru asanare economică

Posted: 07 Jul 2011 02:26 PM PDT

O întrebare care se pune des în aceste zile este ce perspective are Grecia. Contra-întrebarea ar fi: ce perspective are România sau Bulgaria? Aceste ţări sunt şi ele în Uniunea Europeană, chiar dacă nu fac parte din zona euro, comentează joi portalul austriac nachrichten.at.
Citește mai departe...



SUA: Camera Reprezentanţilor interzice acordarea de ajutor militar rebelilor libieni

Posted: 07 Jul 2011 02:20 PM PDT

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a votat joi un amendament ce interzice Pentagonului să furnizeze echipamente militare rebelilor libieni.
Citește mai departe...



CEJ: Taxa pe poluare din România este contrară normelor Uniunii Europene

Posted: 07 Jul 2011 01:54 PM PDT

Taxa pe poluare aplicabilă în legislaţia din România, inclusiv varianta modificată din 2009, este contrară normelor şi dreptului Uniunii Europene, a hotărât, joi, Curtea de Justiţie a UE, într-o decizie dată în cazul unui român care a dat statul în judecată pentru a-şi
Citește mai departe...



Ministerele fac simulări privind desfiinţarea serviciilor deconcentrate din judeţe

Posted: 07 Jul 2011 01:43 PM PDT

Ministerele fac, în această perioadă, simulări privind desfiinţarea serviciilor deconcentrate din judeţe, în cadrul măsurilor de descentralizare care prevăd menţinerea acestora doar la nivelul capitalelor viitoarelor regiuni, au declarat joi surse parlamentare.
Citește mai departe...



La ce vrea Guvernul să folosească zgura de la ArcelorMittal Galați

Posted: 07 Jul 2011 01:20 PM PDT

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, joi, la Galați, că Guvernul ar putea folosi la construcția de drumuri zgura produsă de combinatului siderurgic ArcelorMittal Galați, oferind companiei mai mult timp pentru închiderea haldei de zgură.
Citește mai departe...



Bulgaria vrea să-şi reducă puternic importurile de gaz din Rusia în următorii doi-trei ani

Posted: 07 Jul 2011 01:14 PM PDT

Bulgaria şi-ar putea reduce importurile de gaz din Rusia de la 2 miliarde de metri cubi în prezent la 500.000 de metri cubi, în următorii doi-trei ani, relatează joi cotidianul de afaceri Kommersant, care îl citează pe ministrul bulgar al economiei, energiei şi turismului, Traicio
Citește mai departe...



Ministerele Economiei şi Mediului, restanţiere la absorbţia fondurilor europene

Posted: 07 Jul 2011 12:56 PM PDT

Comitetul interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor structurale a analizat, joi, stadiul utilizării fondurilor europene, analiză în urma căreia a rezultat că Ministerele Economiei şi Mediului nu şi-au atins parametrii fixaţi pentru primele şase luni ale anului 2011.
Citește mai departe...



Petrom a dat lovitura. A descoperit un zacamânt de gaze naturale în Oltenia

Posted: 07 Jul 2011 12:53 PM PDT

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, a anunţat joi seara că sonda de explorare 4539 Totea, ce a fost forată în Sud-Vestul României, în regiunea Olteniei, la o adâncime de 3.600 m, a descoperit o acumulare mare de gaze naturale, cu presiune ridicată.
Citește mai departe...



Miniştrii vor prezenta în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare problemele privind fondurile UE

Posted: 07 Jul 2011 12:12 PM PDT

Miniştrii care gestionează domenii referitoare la absorbţia fondurilor europene trebuie să prezinte, săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, soluţii pentru atragerea banilor comunitari, s-a decis, joi, la comitetul interministerial privind absorbţia fondurilor europene, condus
Citește mai departe...



LG şi-a redus estimările privind telefoanele mobile şi smartphone-urile pe care le va vinde în acest an

Posted: 07 Jul 2011 12:02 PM PDT

Grupul sud-coreean LG Electronics Inc., al treilea producător mondial de telefoane mobile, a anunţat, joi, că în acest an se aşteaptă să vândă 24 milioane de smartphone-uri, cu 20% mai puţin faţă de ţinta iniţială, în condiţiile intensificării concurenţei pe piaţa
Citește mai departe...



Fitch a îmbunătăţit ratingurile BCR, BRD şi UniCredit Ţiriac Bank, la "BBB+"

Posted: 07 Jul 2011 10:38 AM PDT

Fitch Ratings a îmbunătăţit joi ratingurile pentru datoriile pe termen lung ale BCR, BRD Societe Generale şi UniCredit Ţiriac Bank, de la "BBB" la "BBB+", cu perspectivă stabilă, în urma revizuirii în sens pozitiv a ratingului României.
Citește mai departe...



Publicaţia "News of the World" se închide

Posted: 07 Jul 2011 10:36 AM PDT

Săptămânalul britanic News of the World, deţinut de Rupert Murdoch, una dintre cele mai mari publicaţii cu subiecte "de scandal", a anunţat joi că va scoate duminică ultima sa ediţie, în urma scandalului interceptării telefoanelor în care este implicat.
Citește mai departe...



Preşedintele BCE critică şi el oligopolul agenţiilor de rating

Posted: 07 Jul 2011 10:29 AM PDT

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, s-a alăturat, joi, criticilor caracterului de "oligopol" jucat de agenţiile de rating în sistemul financiar global, transmite Reuters.
Citește mai departe...



Boc le-a cerut miniştrilor explicaţii pentru ratarea ţintelor de atragere a fondurilor UE

Posted: 07 Jul 2011 10:06 AM PDT

Premierul Emil Boc le-a reproşat miniştrilor că nu şi-au respectat angajamentele privind creşterea volumului de fonduri europene atrase, asumate inclusiv în şedinţa de guvern la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, şi le-a cerut explicaţii, solicitând şi un
Citește mai departe...



Noii căpşunari ai Europei: Spaniolii învaţă germana pentru a scăpa de criză

Posted: 07 Jul 2011 10:03 AM PDT

Cu un şomaj exploziv, tinerii din Spania caută o soluţie. Cei dintr-un sat cred că au găsit răspunsul: cursuri de limba germană pentru a se pregăti să se mute în cea mai puternică economie a Europei.
Citește mai departe...



FABC: Bolnavii de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratament

Posted: 07 Jul 2011 09:32 AM PDT

Un număr de 100.000 de pacienţi bolnavi de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator susţin reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABAC) într-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES.
Citește mai departe...



Bulgaria vrea să-şi reducă puternic importurile de gaz din Rusia în următorii doi-trei ani

Posted: 07 Jul 2011 09:24 AM PDT

Bulgaria şi-ar putea reduce importurile de gaz din Rusia de la 2 miliarde de metri cubi în prezent la 500.000 de metri cubi, în următorii doi-trei ani, relatează joi cotidianul de afaceri Kommersant, care îl citează pe ministrul bulgar al economiei, energiei şi turismului, Traicio
Citește mai departe...



Piaţa românească de leasing a crescut în primul trimestru cu 17%, la 284,57 milioane euro

Posted: 07 Jul 2011 09:00 AM PDT

Piaţa românească de leasing a crescut în primul trimestru cu 17%, ajungând la o valoare a bunurilor finanţate de 284,57 miliarde euro, a anunţat joi Asociaţia Societăţilor Financiare - ALB România.
Citește mai departe...



Sindicatul Liber Loto şi Sindicatul Hermes au fuzionat devenind majoritari la Loteria Română

Posted: 07 Jul 2011 08:56 AM PDT

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a infirmat, joi, informaţiile apărute în presă privind posibilitatea ca el să preia o funcţie de ministru care ar urma să se înfiinţeze, pentru coordonarea absorbţiei fondurilor europene.
Citește mai departe...



Niciun comentariu: