Buna Ziua Iasi

Buna Ziua Iasi


Deschiderea ediţiei - Arestarea unui milionar în Euro

Posted:

Mihai-Cazacu● După ce a câştigat 3,8 milioane Euro la loterie, şi-ar putea pierde libertatea pentru că a participat la bătaia unui membru al lumii interlope ieşene ● Membrii unui clan interlop din Iaşi îl acuză pe Mihai Cazacu, câştigătorul potului cel mare la 6 din 49 de la Loteria Română, că i-a băgat în stare de inconştienţă după o bătaie care a avut loc în urmă cu câteva zile ● Cei care se aflau în restaurant au fost nevoiţi să iasă prin geam pentru a scăpa teferi ● Mihai Cazacu a fost implicat într-un măcel adevărat în care restaurantul a fost devastat: au fost sparte geamuri, scaune distruse, mese rupte ● Constantin Gangal se află în continuare la Spitalul de Urgenţe din Iaşi după ce a suferit mai multe intervenţii chirurgicale ● Acesta cere poliţiştilor ca agresorul să...[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Asculta vocea Buna Ziua Iasi!

Posted:

Afisat la 08:05[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Trucaje Buna Ziua Iasi

Posted:

Afisat la 08:09[...](14/1/2010.)


Ultima oră - IT BZI

Posted:

Afisat la 08:12[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Sase personaje care si-au vandut sufletul diavolului

Posted:

Afisat la 08:00[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Dependenta de televizor ne scurteaza viata

Posted:

Afisat la 08:20[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Cel mai enervant coleg de camera - VIDEO

Posted:

Afisat la 08:15[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Cum sa-ti surprinzi prietena la dus - VIDEO

Posted:

Afisat la 08:19[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Cand nu platesti taxiul - VIDEO

Posted:

Afisat la 08:22[...](14/1/2010.)


Ultima oră - Veninul de Cobra anuleaza simptomele artritei

Posted:

Afisat la 08:10[...](14/1/2010.)


Economic Local - Reţetă de făcut bani cu un apartament

Posted:

● Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi susţin că au reuşit să dea de capăt unei afaceri necurate prin care au fost scoase zeci de mii de Euro ● Mai concret, oamenii legii susţin că un apartament din Iaşi, de pe strada Ţepeş Vodă, a fost vândut şi închiriat de mai multe ori către diferite persoane ● Procurorii susţin că Pavel Pântea a mers la magazinul la care lucra Ramona Neculăeş şi, sub ameninţarea cuţitului, a obligat-o să semneze o declaraţie prin care recunoştea că i-a fost restituită suma de 21.000 Euro şi că renunţă la executarea silită
[...](14/1/2010.)


Economic Local - Evazionist fără voia lui

Posted:

Iulian-Goreanu● Iulian Goreanu încearcă să demonstreze de mai bine de un an şi jumătate că nu a fraudat statul şi că nu el se află în spatele tirurilor cu ţigări aduse în ţară ilegal, pe numele lui ● Deşi Garda Financiară a depistat persoana care a falsificat buletinul, nici până în prezent basarabeanul în cauză nu a dat explicaţii
[...](14/1/2010.)


Economic Local - Al 13-lea salariu vine la vară

Posted:

Cadrele didactice ieşene ar putea primi cel de-al 13-lea salariu chiar şi mijlocul anului 2010, a anunţat astăzi Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). Din cauza situaţiei financiare dificile, acesta va intra în buzunarele profesorilor cu o mare întârziere, putând fi acordat în luna ianuarie, în februarie, martie sau chiar iunie. Astfel, în urma discuţiilor purtate de şefa Inspectoratului Şcolar, Liliana Romaniuc, la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), cadrele didactice ieşene au primit o veste bună. Tradiţionalul bonus financiar reprezentat de al 13-lea salariu este foarte probabil să fie primit de către profesori. Cu toate acestea, deşi în mod normal banii ar fi trebuit să fie viraţi în conturile dascălilor odată cu lichidarea pe luna decembrie 2009, respectiv la începutul lunii ianuarie 2010, sumele reprezentând al 13-lea salariu vor ajunge la profesori ...[...](14/1/2010.)


Economic Local - Scad încasările la bugetul de stat

Posted:

Încasările statului se menţin în continuare în scădere. Deşi diferenţa dintre 2008 şi 2009 la prima vedere nu pare semnificativă, de doar 5,82 la sută, bugetul statului a fost sărăcit cu 141 milioane lei. Datele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi arată că cele mai mari diferenţe, pe bugete, s-au înregistrat la bugetul de stat şi la cel al asigurărilor sociale de şomaj. Scăderea la bugetul de stat a fost de circa 11,12 la sută, respectiv de 134 milioane lei, încasările ajungând la sfârşitul anului 2009 la puţin peste un miliard lei. Şi aici s-au înregistrat scăderi drastice, mai ales în ceea ce priveşte încasările de pe urma profitului înregistrat de societăţile comerciale ieşene. Raportările instituţiei arată că scăderea a fost de peste 30 la sută, ajungându-se ...[...](14/1/2010.)


Economic Local - Asigurarea mijloacelor de transport ieşene a fost amânată

Posted:

Încheierea poliţelor de asigurare obligatorie pentru mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport (RATP) Iaşi pentru anul 2010 a fost amânată. După ce RATP Iaşi a prelungit, la finalul anului trecut, licitaţia organizată în vederea obţinerii unor servicii de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru mijloacele de transport aflate în proprietatea acesteia, semnarea contractului a mai întâmpinat o oprelişte. Una dintre firmele înscrise a contestat licitaţia, motivând că oferta acesteia nu a fost corect analizată. La licitaţie s-au înscris trei companii de asigurări, BCR Asigurări, Allianz Ţiriac şi Asirom, şi un broker, Astop. Din cauza contestaţiei, conducerea RATP Iaşi a fost nevoită să prelungească contractul cu partenerul de anul trecut, pentru ca mijloacele de transport în comun să nu rămână, până la finalizarea contestaţiei, fără asigurarea de ...[...](14/1/2010.)


Economic Local - Zboară jumătate dintre angajaţii primăriei

Posted:

Primarul Gheorghe Nichita a atacat ieri măsura Guvernului de a reduce numărul de posturi din cadrul administraţiei publice locale. Şi asta, după ce a participat la o întâlnire organizată în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). Mai exact, dacă s-ar pune în practică, din 737 de posturi ocupate la Primăria Iaşi, ar rămâne doar 362. ``Am primit de la Guvern date cu privire la reducerea personalului. S-a mai discutat acest aspect. Acest proiect de lege a dat şi numărul maxim care poate fi angajat, faţă de numărul populaţiei. În rest, e total anapoda şi poate bloca funcţionarea. Este o lege neconstituţională, încalcă şi legea administraţiei publice locale. La Arad sunt 1226 de posturi la o populaţie de două ori mai mică decât a Iaşului. Ne interesează să păstrăm locurile de muncă. ...[...](14/1/2010.)


Economic Local - Absolvenţii UTI, ofertaţi de companii din IT

Posted:

În această săptămână, una dintre cele mai importante firme din domeniul IT a vizitat Universitatea Tehnică (UTI) Gh. Asachi cu intenţia de a selecta spre angajare peste 100 absolvenţi din domeniul tehnologiei informatice şi de electronică pe profilul hard. Compania a participat la o întâlnire cu studenţii Facultăţi de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (ETH) şi, cel mai probabil, până la mijlocul anului 2010 va oferi posibilitatea acestor tineri de a obţine o slujbă bine plătită şi cu posibilitatea de avansare pe viitor. ``A fost un interes extraordinar din partea studenţilor noştri. Vorbim de o companie care are parteneriate cu Microsoft sau Sony, aşa că este vorba de o oportunitate foarte mare pentru absolvenţii facultăţii noastre``, a declarat Alexandru Sălceanu, decanul de la ETH. Interesul firmelor şi companiilor ce au ca profil de ...[...](14/1/2010.)


Social - S-a decis: 543 de profesori intră în şomaj

Posted:

Laviniu-Lacusta-si-Liliana-Romaniuc● Viitor sumbru pentru cel puţin 500 de angajaţi din învăţământul preuniversitar ieşean ● Aceştia vor intra în şomaj până la 1 septembrie 2010 ● Sindicatele consideră măsura scandaloasă şi anunţă că vor face toate demersurile legale, indiferent de forma lor, pentru a se opune oricărei forme care implică măsuri ce conduc la disponibilizări[...](14/1/2010.)


Social - Cercetarea ieşeană, aproape de faliment

Posted:

Gabi-Drochoiu-si-Vasile-Isan● Mare parte dintre cercetătorii ieşeni nu au mai fost plătiţi de peste jumătate de an ● În condiţiile în care prin alocaţia din bugetul guvernamental pentru 2010, cercetarea a primit puţin peste 0,3 la sută din Produsul Intern Brut, aşteptările sunt sumbre şi cercetătorii nu se aşteaptă prea curând la remedierea situaţiei
[...](14/1/2010.)


Social - Jumătate din al 13-lea salariu în Sănătate

Posted:

Viorel-Tanase● Angajaţii din unităţile medicale aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor primi în data de 15 ianuarie jumătate din valoarea celui de-al 13-lea salariu, urmând ca regularizarea să se facă în data de 15 februarie[...](14/1/2010.)


Social - Peste 5000 de ieşeni cu viroze respiratorii

Posted:

Virozele şi pneumoniile au început să pună stăpânire pe sănătatea ieşenilor, iar numărul celor care s-au îmbolnăvit este destul de mare. Deşi nu au nevoie de internare în spital, aceşti pacienţi figurează în evidenţele medicilor care fac raportări la Direcţia de Sănătate Publică. Variaţiile de temperatură şi frigul şi-au spus cuvântul, având în vedere că tot mai mulţi ieşeni au suferit viroze respiratorii şi pneumonii. Numai într-o săptămână, potrivit statisticii Compartimentului de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile, la Iaşi s-au înregistrat puţin peste 5.400 viroze respiratorii. Cei mai mulţi ieşeni au tratat afecţiunea acasă, cu medicamentele prescrise de medicii de familie. Doar aproape 200 de ieşeni au prezentat forme mai severe ale bolii şi au avut nevoie de tratament sub supraveghere medicală şi ...[...](14/1/2010.)


Social - Copii scoşi din flăcări de părinţi

Posted:

Doi fraţi au scăpat cu zile datorită faptului că părinţii au trecut prin foc să îi scoată din casa în care a explodat o butelie care a provocat un incendiu. Cei doi copii care au căzut victime incendiului din localitatea ieşeană Butea au fost internaţi la Spitalul pentru Copii Sf. Maria Iaşi, iar potrivit medicilor, vor avea nevoie de o perioadă mai lungă de spitalizare. Fetiţa de trei ani a suferit arsuri de gradele unu şi doi pe faţă, mâini şi regiunea lombară. Arsurile i-au acoperit opt la sută din suprafaţa corporală. Medicii spun că în cazul fetei, arsurile sunt puţin mai grave, ceea ce face ca riscul apariţiei complicaţiilor să fie mai mare. Fratele său, de 17 ani, a suferit arsuri de aceleaşi grade, numai că pe o suprafaţă a corpului de şase ...[...](14/1/2010.)


Social - Două cazuri noi de AH1N1

Posted:

Gripa pandemică s-a mai liniştit şi nu mai face ravagii printre ieşeni, aşa cum s-a întâmplat în toamna anului trecut. De la o zi la alta, numărul cazurilor confirmate scade, ieri fiind depistate doar două noi cazuri. Dacă la început gripa pandemică a atacat foarte mult elevii, acum aceasta se manifestă printre adulţii din diferite categorii sociale. Şi cele două cazuri noi care s-au confirmat ieri de laboratorul Institutului Cantacuzino Bucureşti sunt la persoane adulte, care în prezent urmează un tratament specific pentru gripa pandemică. În momentul de faţă, numărul ieşenilor care s-au îmbolnăvit de gripă AH1N1 este de 324. ``Până în momentul de faţă, la Iaşi s-au înregistrat 324 cazuri de gripă de tip AH1N1, din care 234 sunt confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Restul de 90 de cazuri de gripă pandemică sunt confirmate pe criterii ...[...](14/1/2010.)


Social - Iulian Şerban, din nou preşedinte la CAS

Posted:

De ieri, medicul Iulian Şerban este din nou preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Iaşi. Acesta a obţinut statutul de funcţionar public şi îndeplineşte condiţiile pentru a reveni în fruntea Casei de Asigurări de Sănătate. Medicul Iulian Şerban a fost înlocuit din funcţie în a doua decadă a lunii decembrie 2009, iar interimatul la CAS a fost asigurat de Radu Ţibichi, director executiv în relaţii cu furnizorii în cadrul instituţiei menţionate. În luna decembrie anul trecut, directorul Şerban a fost schimbat din funcţie deoarece s-au modificat indicatorii de performanţă şi toate contractele directorilor caselor de asigurări din ţară au fost revocate. Nu este pentru prima oară când medicul Şerban este înlocuit din funcţie. De-a lungul mandatului, medicul Iulian Şerban a fost destituit de trei ori din funcţie şi ...[...](14/1/2010.)


Social - Evocare Mihai Eminescu la Galeriile Dana

Posted:

La aniversarea a 160 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, Galeriile de Artă Dana, din str. Lăpuşneanu nr. 7-9, organizează astăzi, ora 18.00, o serie de manifestări culturale dedicate poetului român: Expoziţia de grafică ``Eminescu – idei şi semne`` a sculptorului Neculai Păduraru – De La Sagna; Lirica eminesciană: recită actorii Cornelia Gheorghiu şi Sergiu Tudose; Eminescu în transpuneri muzicale: Lieduri de Nicolae Bretan şi Doru Popovici în interpretarea conf. univ. dr. Paula Chiochină (voce) şi asistent doctorand Andrei Hrubaru (pian) de la Universitatea de Arte ``George Enescu`` din Iaşi. Moderator este scriitorul Grigore Ilisei.
[...](14/1/2010.)


Eveniment - Nichita juca fotbal, Ciuhodaru pregătea demisia

Posted:

Gheroghe-Nichita-cu-Tudor-Ciuhodaru● ``Sunt pregătit pentru orice. Este o perioadă foarte confuză. Oamenii se comportă cu totul ciudat. Este important cine va rămâne în aceste momente în partid. Încredere nu mai am în nimeni``, a spus Nichita ● După aproape două zile, Nichita a îndrăznit să comenteze plecarea deputatului Tudor Ciuhodaru din PSD ● Conflictul se pare că a pornit de la finanţarea Institutului de Oncologie ● A ripostat şi la acuzaţiile deputatului PD-L Petru Movilă ● Şeful PSD este mâhnit că a investit în tânărul deputat care l-a trădat în cele din urmă ● ``Eu l-am convins să facă parte din echipa PSD. M-am gândit că este profesionist şi că poate face acest lucru şi în politică. Mi-a spus că e un om de stânga. Când am anunţat candidatura lui am avut probleme în partid pentru că şi alţii vroiau să ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Primăria controlează apartamentele de pe Cuza Vodă

Posted:

Edilii a finalizat identificarea numărului de apartamente din zona Cuza Vodă, proces necesar pentru realizarea documentaţiei ce va fi folosită pentru accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea zonei. Pentru a demara proiectul ce ţine de modernizarea zonei Cuza Vodă şi Baş Ceauş, reprezentanţii primăriei au precizat că este necesară realizarea unor verificări în teren care să comunice rezultate cu privire la proprietarii imobilelor. Pentru a informa locuitorii din zonă despre intenţia edililor de modernizare, municipalitatea a apelat la ajutorul unor voluntari din cadrul Asociaţiei Naţionale a Studenţilor în Ştiinţe Administrative (ANSSA). ``Am primit informaţiile de la Cadastru. Au fost identificate 189 de adrese referitor la numerele cadastrale. Vrem să realizăm o hartă în zonă pentru a şti cu exactitate care sunt imobilele primăriei. Vrem să vedem care şi cum au expertiza tehnică, pentru stabilirea lucrărilor pe ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Directori noi la Aeroport şi la Drumurile Judeţene

Posted:

Două instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi vor avea în cel mai scurt timp şefi noi. Aeroportul Internaţional Iaşi şi Serviciul Public de Administrare a Drumurilor Judeţene (SPADJ) Iaşi sunt cele două instituţii unde vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor respective. Dacă aerogara are deja un director general, în persoana lui Marian Vasile, instituţia va organiza şi un concurs pentru ocuparea postului de director general adjunct. Concursul va fi organizat în zilele de 21 şi 22 ianuarie 2010, cu începere la ora 11.00, la sediul regiei din strada Moara de Vânt. Concursul constă în susţinerea unei probe eliminatorii de limbă engleză, precum şi a unei lucrări scrise şi a unui interviu cu subiecte din tematica de concurs. Proba eliminatorie de limbă engleză va fi susţinută înainte de proba scrisă şi va fi notată cu admis sau respins. ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Pasajul Băncilă, la mâna directorului CFR

Posted:

Edilii şi-au schimbat tactica pentru obţinerea avizului necesar pentru implementarea proiectului Pasaj Octav Băncilă. Un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii din oraş depinde foarte mult de un aviz care ar fi trebuit să fie eliberat de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA (CNCFR). Numai că reprezentanţii companiei nu au dat curs cererii edililor, municipalitatea fiind amânată încă de la sfârşitul anului trecut. Astfel, edilii nu mai trimit adrese către companie, ci apelează la ajutorul directorului CFR Călători Iaşi, Constantin Axinia. ``Am vorbit cu Axinia şi vom avea răspunsul vineri. Sperăm ca răspunsul să fie pozitiv``, a declarat Cosmin Coman, director Direcţia Programe şi Servicii pentru Comunitate. Însă nu este prima amânare a proiectului, ieşenii aşteptând ani buni o soluţie pentru descongestionarea traficului. ``Proiectul presupune construirea unui pasaj ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Unicom pupă banii când are chef ministerul

Posted:

Primăria nu reuşeşte să obţină toate avizele necesare pentru aprobarea unui împrumut de 7,9 milioane Euro care urmează să fie angajat de către CET Iaşi SA. Împrumutul de la Bancpost SA este destinat plăţii unor facturi restante către furnizorul de cărbune Unicom Top Energy SRL. Chiar dacă în Consiliul Local au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre ce au vizat forma contractului, comisia de validare a împrumutului din cadrul Ministerului de Finanţe nu reuşeşte să se întrunească pentru a lua o decizie clară în acest sens. În aceste condiţii, furnizorul de cărbune poate ameninţa din nou cu punerea de noi sechestre pe conturile CET în baza datoriilor. Împrumutul va fi garantat de către primărie. ``Am vorbit la minister cu directorul Boni Cucu de la Ministerul de Finanţe şi a ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Scandal pe şoselele judeţului

Posted:

Operatorii de transport care circulă pe drumurile din judeţ au ajuns la fundul sacului. O parte dintre aceştia şi-au schimbat şi mijloacele de transport pentru a putea face faţă crizei, însă Autoritatea Rutieră Română (ARR) i-a luat imediat în vizor şi le-a retras licenţele. Un astfel de caz este şi cel al societăţii comerciale Luc Andra SRL. Firma a rămas fără autobuzul cu care a câştigat licitaţia, luat de firma de leasing, şi l-a înlocuit cu un microbuz. ARR i-a retras imediat licenţa pentru încălcarea legislaţiei, iar reprezentanţii firmei au venit în audienţă la Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, pentru a cere ca situaţia să se îndrepte. Dar situaţia nu mai poate fi modificată. ``Conform legislaţiei, un operator nu poate opera pe un traseu judeţean decât cu ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Prefectura rămâne cu doi şefi

Posted:

Prefectura va rămâne cel puţin încă o săptămână doar cu doi şefi. Cum ieri nu a mai avut loc nici o şedinţă de Guvern, nici celălalt post de subprefect al judeţului Iaşi nu a fost ocupat. După ce săptămâna trecută Guvernul l-a demis pe subprefectul Ionel Viorel Nacu, se aşteaptă ca în cel mai scurt timp să fie numit şi cel care îi va lua locul. Cele mai mari şanse le are Lucian Petcu, actual director coordonator adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Iaşi. Deşi foarte aproape de acest post era şi Lucian Flaişer, actual director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Iaşi, se pare că numele lui Petcu a fost bătut în cuie, acesta făcându-şi deja î...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Asistaţii social, spaima judeţului

Posted:

Numărul tot mai mare de fraude cu banii asistaţilor social a făcut ca autorităţile judeţene să treacă la măsuri dure. Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, a precizat că se impun măsuri mult mai dure cu cei care beneficiază de aceste sume de bani prin fraudă. Simirad a dat câteva exemple, susţinând că va solicita primarilor să-i pună pe asistaţii sociali să lucreze în folosul comunităţii. ``Vin atâţia asistaţi să-şi ridice aceste ajutoare cu Mercedesul. În ţară sunt 11 milioane de oameni asistaţi social. Ştiu persoane care merg de trei-patru ori pe zi la poştă să vadă dacă le-au venit ajutoarele şi, pe urmă, se duc să cumpere bere cu banii. Primarii trebuie să-i pună pe aceştia la muncă, la curăţat drumurile``, a spus ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Bătaie şi scandal pe cadavrul SMURD

Posted:

● Lipsa banilor pentru continuarea proiectului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) local i-a adus la disperare pe primarii din judeţ ● Aceştia au cerut din nou ajutorul autorităţilor judeţene[...](14/1/2010.)


Eveniment - Colegiul Eminescu, 145 ani de existenţă

Posted:

Aniversare de maximă importanţă pentru Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Astfel, pe lângă faptul că instituţia de învăţământ preuniversitar celebrează 145 ani de la fondare, un alt moment mult mai important este legat de 15 ianuarie 1850. Acesta reprezintă şi împlinirea a 160 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej, manifestările organizate de colegiu au în prim-plan activităţi special dedicate acestuia, de la evenimente culturale şi sesiuni ştiinţifice la diverse discipline şcolare şi la vizitarea Teiului lui Eminescu din Parcul Copou la competiţii sportive sau concursuri creative în rândul elevilor şi liceenilor. Toate acestea sub coordonarea colectivului de profesori de la Colegiul Eminescu. Totul este pigmentat cu acţiuni extracurriculare şi distractive pentru a se completa fericit un program variat şi care să-i atragă pe tineri. Şi municipalitatea ieşeană programează, astăzi şi mâine, o ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Judecat pentru sex pe calea ferată

Posted:

Pornirile animalice au determinat un tânăr să comită un viol chiar între şinele de cale ferată. Ieri, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis trimiterea în judecată a lui Ciprian Valentin Andronic, de 31 ani, pentru comiterea infracţiunii de viol. Potrivit anchetatorilor, pe data de 19 noiembrie 2009, acesta ar fi abuzat sexual de o adolescentă de 17 ani care se întorcea de la şcoală. Fata este elevă la Liceul Ion Holban din Iaşi şi, pentru că locuieşte în Grajduri, face naveta cu trenul. În ziua respectivă, după-amiază, adolescenta a plecat de la şcoală către casă. Din gară, a fost nevoită să mai meargă o parte din drum pe jos, pe lângă calea ferată. Andronic, cunoscut în localitate ca o persoană violentă, a urmărit-o pe fată. A prins-o de mână şi i-a cerut să se dezbrace. ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Nici un loc de muncă pentru păşcăneni

Posted:

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) din Paşcani, în prezent, în municipiu nu există disponibil nici un loc de muncă. ``Nu avem nici un loc de muncă pentru păşcăneni. Dacă altădată erau oferte de locuri de muncă, acum nu avem nici unul. Este o situaţie destul de grea în toată ţara, nu numai la Paşcani. Singura chestie bună este că până acum, nici una dintre marile societăţi comerciale păşcănene nu ne-a anunţat că are intenţia să dea afară din oameni. Vorbe circulă, dar nu este nimic real deocamdată. Am avut discuţii cu reprezentanţii mai multor firme şi au spus că nu vor concedia oamenii``, a spus Mihai Moisi, şeful ALOFM Paşcani. Cu toate acestea, în primele zile ale anului 2010, prin agenţia păşcăneană s-au angajat 10 ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Un veteran a cerut sprijinul prefectului

Posted:

După ce a ajutat un copil infirm, prefectul Dragomir Tomaşeschi se implică şi în rezolvarea situaţiei unui bătrân de 95 ani. Ciripan Pavăl, fost grănicer în timpul celui de-al doilea război mondial şi capturat la Cernăuţi de armata rusă, i-a solicitat prefectului ajutorul pentru a i se recunoaşte calitatea de veteran de război. Închis vreme de 10 ani în mai multe lagăre de pe teritoriul rusesc, lui Ciripan Pavăl nu i-a fost recunoscută calitatea de veteran de război nici în prezent, bătrânul având o situaţie foarte delicată. ``Eu nu am beneficiat niciodată de aceste drepturi şi asta este tot ce îmi doresc. Am 95 ani, am stat în lagărele ruseşti vreme de 10 ani. Din această cauză am fost făcut şi dezertor. Vreau doar ca lucrurile să se îndrepte``, a spus Ciripan ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Traficul din Târgu Cucu revine la normal

Posted:

Lucrările de reabilitare a liniei de tramvai din zona rondului Târgu Cucu vor fi finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iaşi asigură că disconfortul creat de aceste modificări va lua sfârşit odată cu ultimele retuşuri, pentru care echipele de lucrători se vor mobiliza în această seară. Activitatea a început săptămâna trecută, când s-a intervenit pentru schimbarea unei încrucişări duble din rond. Din cauza liniei vechi de tramvai şi a traficului intens din zonă, era necesar un demers de modernizare a şinelor. La începutul acestei săptămâni, lucrătorii şi-au îndreptat atenţia şi spre macazul de ieşire din Târgu Cucu. După această intervenţie, urmează finalizarea suprastructurii, acţiune care se va desfăşura în cursul acestei zile. ``...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Condamnat pentru că i-a înjurat pe consilieri

Posted:

Ieri, magistraţii de la Judecătoria Iaşi au decis condamnarea lui Vasile Arvinte, fostul secretar al comunei ieşene Voineşti, la o pedeapsă de două luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Această pedeapsă nu va fi executată în regim de detenţie, judecătorii hotărând suspendarea condamnării. Oamenii legii îl acuză pe fostul secretar că s-a purtat urât cu doi consilieri locali. Pe data de 18 iulie 2008 a avut loc o şedinţă de Consiliu Local în care trebuia să se discute regulamentul de organizare a Consiliului Local Voineşti. La un moment dat, secretarul Vasile Arvinte s-a enervat foarte tare şi a început să-i înjure pe ceilalţi consilieri. Lăcrămioara Iacomi şi Vasile Crivoi sunt doi consilieri vizaţi de secretar. Acestora le-a spus că sunt criminali. În faţa procurorilor, bărbatul a nuanţat ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Focar de rabie la Rediu

Posted:

Focarul de rabie din judeţul Iaşi nu s-a stins. Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi au mai depistat încă un caz de rabie, în comuna Rediu. Descoperirea a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute, când cadavrul unei vulpi turbate a fost depistat de către un localnic. În urma analizelor de laborator, s-a putut stabili cu exactitate faptul că vulpea era turbată. Astfel, la Rediu a fost instituită carantină, iar animalele au fost izolate. Cazurile de rabie în zona Rediu nu sunt o noutate pentru cetăţenii de acolo. La sfârşitul anului trecut a fost depistat un nou astfel de caz, judeţul Iaşi fiind printre primele la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul acestora. Pe toată durata carantinei, medicii veterinari vor avea de ...[...](14/1/2010.)


Eveniment - Tineri, la secţia de paleaţie

Posted:

De când s-a deschis Secţia de Îngrijiri Paleative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, sute de persoane i-au trecut pragul. Mai grav este că, în ultima perioadă, aici sunt internaţi tot mai mulţi tineri. ``Am constatat că în ultima perioadă au venit foarte mulţi tineri la Secţia de Îngrijiri Paleative. Dacă la început erau multe persoane în vârstă, acum vin şi tineri. Am avut internaţi aici şi copii care sufereau de diferite forme de cancer``, a declarat dr. Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal Paşcani. Potrivit acestuia, cea mai întâlnită boală este leucemia. În data de 13 ianuarie 2010, la Secţia de Îngrijri Paleative din Paşcani erau internaţi 44 de pacienţi. Vin să se interneze în această secţie pacienţi din toată ţara. Înfiinţarea secţiei a fost un adevărat succes pentru conducerea Spitalului Municipal, ...[...](14/1/2010.)


Actualitate - Angajaţii lui Nichita l-au îngropat pe deputatul Stanciu

Posted:

nghel-stanciu● Deputatul Anghel Stanciu a luat o palmă peste ochi de la edili ● A construit ilegal în Păcurari şi va suporta consecinţele ● A primit deja o amendă de 30 mii lei ● ``Eu am lipsit la două comisii. S-a aprobat atunci. În primul rând, este făcută deja construcţia. Piscina nu este provizorie. Au fost făcute fotografii în zonă. Este pe teren închiriat, nu au nici un acord din partea vecinilor. Nu există aviz pentru zona de versanţi``, a spus arhitectul şef ● Unul dintre colegii de partid ai deputatului s-a opus de asemenea avizării pentru că nu se poate construi pe un teren închiriat ● Stanciu a declarat că va construi o piscină provizorie, dar s-a sucit între timp ● Deputatul nu a comentat decizia Comisiei de Urbanism ● ``Nu vă aud, sunt în plen``, a spus Anghel Stanciu, ieri, când a fost contactat de reporteri pentru ...[...](14/1/2010.)


Actualitate - Şapte copii hrăniţi cu apă şi zahăr, abandonaţi de mamă - VIDEO

Posted:

● Cei şapte copii şi mama acestora au fost evacuaţi din camera insalubră pentru că nu au plătit chiria, fiind aruncaţi în stradă ● Dacă două nopţi au fost adăpostiţi de o vecină, ieri, copiii şi-au petrecut noaptea sub cerul liber ● După ce au fost părăsiţi de tată, mama copiilor vrea să-i abandoneze în centrele de plasament[...](14/1/2010.)


Expres - Accident cu cinci victime la Ruginoasa - FOTO

Posted:

Accident rutier grav la Ruginoasa. Ieri dimineaţă, într-o curbă din localitatea ieşeană Ruginoasa, din apropierea municipiului Iaşi, s-a produs un grav accident de circulaţie, soldat cu cinci victime. Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea accidentului a fost Gabriel Şurubaru, în vârstă de 34 ani, din Iaşi. Bărbatul, care se deplasa dinspre Iaşi spre Paşcani, la volanul unui autoturism Dacia, nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, a derapat, după care a intrat în plin într-un autoturism Dacia Papuc, condus regulamentar de către Dan Apetrei, în vârstă de 46 ani, din Paşcani. În urma impactului destul de violent, cinci persoane care se aflau în Dacia Papuc au ajuns la spital. Dan Apetrei, Cristinel Linguraru, ambii în vârstă de 27 ani, Laurenţiu Muraru, în vârstă de 32 ani, şi Iulia Ilac, în vârstă de 24 ani, au fost ...[...](14/1/2010.)


Expres - Peste şase maşini sparte într-o noapte

Posted:

Madalin-Taranu● Val de infracţiuni la Iaşi: şase maşini sparte într-o noapte ● Furturile din autoturisme, cunoscute drept spargerile de maşini, sunt în topul infracţiunilor comise în municipiul Iaşi ● Cazurile au ajuns pe masa poliţiştilor care încearcă să dea de urma hoţilor[...](14/1/2010.)


Expres - Bătrân jefuit şi stâlcit în bătaie

Posted:

Virginia-PraleaUn bătrân a fost bătut cu sălbăticie de trei indivizi care i-au jefuit casa. După ce l-au luat la pumni şi palme, hoţii l-au lăsat şi fără animalele din curte. Hoţii au dat lovitura la lăsarea întunericului, când bătrânul dormea liniştit în casă. Cei trei agresori aveau faţa acoperită când au pătruns în curte şi de aici în casă. Iulian Lungu, 19 ani, Marius Coman, 24 ani şi Vasilică Radu, 20 ani, din Scânteia, l-au luat la bătaie pe bărbat fără să-i dea vreo explicaţie. Tâlharii i-au aplicat mai multe lovituri în cap, bătrânul fiind lăsat aproape fără suflare. După ce l-au lovit cu sălbăticie, agresorii au răscolit în casă, în speranţa că vor găsi bani. Pentru că nu ...[...](14/1/2010.)


Expres - Doi copii striviţi sub ochii colegilor de şcoală

Posted:

Corpul i-a fost sfărâmat sub roţile maşinii, ghiozdanul şi papucii fiind aruncaţi la câţiva metri distanţă. O copilă se grăbea spre casă să-şi întâlnească frăţiorul mai mic, dar a ajuns pe patul de spital. Fata de 11 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost victima unui accident rutier. Miruna N. se întorcea de la şcoală împreună cu alţi câţiva colegi când a fost luată în plin de un autoturism. Puştoaica a vrut să traverseze drumul pentru a ajunge în staţia de autobuz. Deşi nu era amenajată nici o trecere de pietoni, copila nu a ezitat şi a traversat strada. A sperat că va reuşi să traverseze strada fără să păţească nimic. În timp ce se afla în mijlocul drumului, copila a fost acroşată şi ...[...](14/1/2010.)


Expres - Un mecanic a plecat la băut cu maşina clientului

Posted:

Ieri, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis trimiterea în judecată a unui mecanic auto care a furat maşina clientului şi a plecat la băut prin oraş deşi nu avea permis de conducere. Dumitru Aruşti, 33 ani, a fost prins de poliţiştii de la Secţia IV de poliţie imediat după ieşirea din barul în care a chefuit alături de prietenii săi. Acesta a făcut o depăşire interzisă şi astfel a fost văzut de un echipaj de poliţie. În momentul în care a fost dus la spital, bărbatul avea o alcoolemie de 2,75 la mie în sânge. Acesta a motivat că a luat maşina din service pentru că a vrut să-şi serbeze ziua de naştere alături de prieteni, într-un bar din cartierul ieş...[...](14/1/2010.)


VIDEO - SPORT - VIDEO HOT! Cel mai sexy spot al anului! Reclama care opreste toate meciurile

Posted:

O reclama la telefoane mobile a fost declarata cel mai sexy spot al anului!
[...](14/1/2010.)


VIDEO - SPORT - VIDEO! Cel mai tare autogol - cu capul direct in vinclu!

Posted:

Coventry a deschis scorul in meciul cu Portsmouth in minutul 22, prin Best, care a sutat superb de la 20 de metri la coltul lung. Tot cei de la Coventry au marcat si al doilea gol al meciului, insa Wright a gresit poarta... si si-a trimis mingea in proprie poarta cu capul. Mokoena de la Portsmouth a marcat in chiar ultimul minut al reprizelor de prelungire si meciul s-a terminat Coventry - Portsmouth, 1-2.
[...](14/1/2010.)


Sport - Petre Grigoraş scoate untul din fotbaliştii ieşeni

Posted:

Petre-Grigorasantrenor-Politehnica-Iasi-Program draconic pentru fotbaliştii ieşeni în cantonamentul de la Poiana Braşov. Antrenorul Petre Grigoraş nu are milă de elevii săi şi programează câte două şedinţe de pregătire pe zi, pigmentate cu sală de forţă şi bazin de refacere. La finalul unei zile de antrenament, Munteanu şi compania nu mai apucă decât să ia masa şi să urce în camere. ``Este o perioadă foarte importantă în care trebuie să ne încărcăm bateriile şi de aceea am programat câte două şedinţe de pregătire pe zi. Lucrăm fizic, alergări, alergări în pantă şi cred că într-o zi normală de antrenament se adună aproximativ 14-15 kilometri alergaţi de fiecare jucător. În plus, pentru că nu sunt tocmai mulţumit de cum arată unii jucători, am decis să introduc şi un program de sală de ...[...](14/1/2010.)


Sport - A învins moartea şi voia să joace la Cupa Africii

Posted:

Serge-akakpo● Fotbalistul formaţiei FC Vaslui, Serge Akakpo, a declarat, pentru cotidianul Le Parisien, că jucătorii echipei statului Togo ar fi vrut să evolueze la Cupa Africii pe Naţiuni, în memoria celor doi membri ai delegaţiei togoleze ucişi în urma atacului armat de la Cabinda [...](14/1/2010.)


Sport - Steaua a ratat cele mai importante transferuri ale iernii

Posted:

● Bulgarul Hristo Yovov a ales să rămână la Levski Sofia, astfel că Steaua a ratat cel mai important transfer al iernii ● Nemulţumit că steliştii i-au oferit un contract doar pe şase luni, Yovov a mers în cantonamentul lui Levski Sofia, unde a negociat un nou contract ● Nici fundaşul central Ouon nu mai ajunge la Steaua
[...](14/1/2010.)


Sport - Săpunaru riscă să-şi încheie cariera

Posted:

Cristian-sapunaruLiga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidentele din tunelul de la vestiare, de pe stadionul Da Luz. FC Porto a pierdut meciul cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare. Cei doi jucători au fost suspendaţi preventiv. Comisia de Disciplină a anunţat că a instaurat proceduri disciplinare pentru ``încălcarea secretului procedural``, după ce au apărut în presă informaţii despre acest caz, conform presei portugheze. De asemenea, jucătorii Hulk şi Săpunaru au depus plângere împotriva persoanelor implicate în incidentul din tunelul de la stadionul Da Luz. În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe ...[...](14/1/2010.)


Sport - Două echipe româneşti în Turneul Final Four la baschet

Posted:

Echipa de baschet masculin BCM Elba Timişoara s-a calificat în Turneul Final Four al Ligii Europei Centrale, alăturându-se formaţiei ``U`` Mobitelco Cluj, cu care va juca în semifinale, dar şi cehilor de la Novy Jicin şi ungurilor de la Atomeromu Paks. Timişorenii au avut emoţii, chiar dacă nu au fost pe teren, aşteptând rezultatul ultimului meci din grupa C, în care au evoluat şi ei, dintre Arkadia Lions (Austria) şi Marso Nyregyhaza (Ungaria). O victorie a gazdelor ar fi adus calificarea bănăţenilor la coşaveraj, în dauna ungurilor de la Nyregyhaza. Ceea ce s-a şi întâmplat, Arkadia impunându-se cu 98-79, pe teren propriu. ``Ne bucură mult calificarea în Final Four, mai ales că e a doua oară, după ce sezonul trecut am jucat finala competiţiei. Am reuşit să facem onoare baschetului românesc, împreună cu ...[...](14/1/2010.)


Sport - Micaela Schafer va defila goală în casa germană a Big Brother

Posted:

Micaela-schafer-Cum să faci ca să condimentezi un concurs ``Big Brother``? Nimic mai simplu, cel puţin pentru germani: se introduce în casă o bombă sexy. Nu, pentru ediţia a 10-a, lansată luni, nu s-a apelat la un pornostar, ci la o frumoasă a catwalkului: Micaela Schafer. Obişnuită a reality-show-urilor, tânăra de 24 de ani promite să fie nu numai o prezenţă plăcută, ci una incendiară, întrucât are de gând să se dezbrace complet, aşa cum a făcut şi după ce şi-a dres silicoanele în emisiunea ``Reparieren``. Micaela s-a lansat datorită participării la ``Germany`s Next Topmodel``, în 2006, atrăgând atenţia celebrei Heidi Klum. Şi-a încercat şansa şi la ``Superstarul`` lui Dieter Bohlen, iar acum este decisă să rămână toate cele 148 de zile în casă şi să lupte pentru premiul de 250 de mii Euro. Tensiunea nu va ...[...](14/1/2010.)


Sport - Barcelona vrea să organizeze JO de iarnă

Posted:

Oraşul spaniol Barcelona va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022, a anunţat, ieri, primarul Jordi Hereu. Barcelona a mai găzduit o ediţie a JO, dar de vară, în anul 1992. Capitala catalană îşi va prezenta candidatura sub numele de ``Barcelona-Pirinei``, a declarat Hereu, care a explicat că jocurile vor fi organizate la Barcelona şi în staţiunile de schi din Pirinei. La 30 de ani după JO din 1992, Barcelona vrea să retrăiască visul olimpic, este pregătită şi are experienţa necesară, a declarat primarul Hereu, în contextul în care capitala Madrid a eşuat de două ori în încercarea de a organiza JO de vară din 2012 şi 2016. ``Barcelona-Pirinei`` se va adăuga unei alte candidaturi din nord-estul Spaniei, Zaragoza-Jaca. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va alege oraşul gazdă a JO-2022 în vara anului 2015.
[...](14/1/2010.)


Sport - Revenire spectaculoasă la echipa naţională

Posted:

Alin-sania-Antrenorul Vasile Stângă a stabilit lotul de 16 jucători al României care se deplasează joi în Finlanda pentru meciurile din grupa a 2-a preliminară a CM 2011, care se dispută sub forma unui turneu la Vantaa (15-17 ianuarie). Vasile Stângă se va baza în Finlanda pe urmatorul lot: Rudi Stănescu (HCM Constanţa), Mihai Popescu (HCM Constanţa) - portari; Florin Ciubotariu (UCM Reşiţa), Alexandru Sabou (HCM Constanţa) - extreme stânga; Gheorghe Irimescu (UCM Reşiţa), Marius Novanc (Steaua), Iulian Stamate (Steaua) - pivoţi; Cristian Fenici (UCM Reşiţa), Mihai Rohozneanu (UCM Reşiţa) - centri; Alin Şania (Al Wasl), Iuliu Csepreghi (HCM Constanţa) - interi stânga; Rareş Jurcă (Goppingen), Marius Sadoveac (HCM Constanţa) - interi dreapta; Valentin Ghionea (Pick Szeged), Laurenţiu Toma (HCM Constanţa), Ionuţ Georgescu (Steaua) - extreme dreapta. Faţă de ...[...](14/1/2010.)


Sport - Campioana României, spulberată de italiencele de la Novara

Posted:

In cel de-al cincilea lor meci in Grupa D a Ligii Campionilor la volei feminin, CSU Metal a fost invinsa, scor 0-3, pe teren propriu, de Asystel Novara. Lipsita de aportul a patru titulare: Olga Tocko, Mira Golubovici, Jelena Alajbeg - care nu au dorit sa evolueze din cauza faptului ca nu si-au primit salarile restante, si Veronica Gomez - accidentata, Metal Galati a fost invinsa, la Buzau, de puternica echipa Asystel Novara, scor 0-3 (19-25, 20-25, 18-25). Punctul culminant al problemelor financiare de la campioana CSU Metal Galati s-a petrecut in aceasta seara. Plecate de luni la Buzau, elevele lui Zoran Terzici au pus gand rau conducerii clubului galatean. Cu salarii restante de cateva luni, jucatoarele s-au decis sa boicoteze meciul cu Asystel Novara. Artizanele acestui boicot au fost sportivele din strainatate, care au declarat in dese randuri ca sunt jucatoare profesioniste si ca joaca doar pentru bani! ...[...](14/1/2010.)


Sport - Cristi Borcea l-a chemat pe Gigi Becali la ziua lui

Posted:

Cristi-BorceaO megapetrecere urmeaza sa aiba loc sâmbata seara în Poiana Brasov. Cristi Borcea a închiriat un hotel întreg pentru a sarbatori împlinirea a 40 de ani. Invitati vor fi oameni de seama din România, nu doar conducatori de fotbal. Printre ei se afla Cornel Talnar, Ioan Andone, Cornel Dinu, dar si rivali traditionali de-ai dinamovistilor, precum Gigi Becali sau Mihai Stoica. Nu vor lipsi nici oamenii importanti din fruntea FRF si LPF, printre ei numarându-se Ionut Lupescu sau Dumitru Dragomir. Nu se stie daca Mircea Sandu va putea onora invitatia, având în vedere problemele de sanatate. Borcea va putea fi aproape si de echipa pe care-o conduce, având în vedere ca, de vineri, fotbalistii condusi de Talnar vor pleca într-un stagiu de pregatire de 10 zile la Poiana Brasov.
[...](14/1/2010.)


Sport - Cristiano Ronaldo, in lenjerie intima Armani!

Posted:

Cristiano-RonaldoCristiano Ronaldo s-a dezbracat de echipamentul lui Real si a pozat in lenjeria Armani. Dupa Beckham, un alt fost numar 7 al lui Manchester, Cristiano Ronaldo, a pozat pentru Armani. Imaginile au fost publicate ieri in Gazzetta dello Sport.
[...](14/1/2010.)


Sport - Liderul Ligii I şi-a prezentat armele cu care atacă eventul

Posted:

Nicolae-DicaCFR Cluj s-a întărit până în acest moment cu trei jucători noi, printre aceştia numărându-se şi fostul stelist, Nicolae Dică, viitorul număr 10 din Gruia. Alături de ``Dicanio``, la conferinţa de presă de ieri au fost prezentaţi şi Cristi Bud, fostul atacant al Mediaşului, şi tânărul englez de origine nigeriană, Kasali Yinka Casal. Patronul clubului CFR, Arpad Paszkany, şi preşedintele Iuliu Mureşan s-au arătat extrem de încântaţi de transferurile reuşite în această iarnă, dar spun că lista încă nu este închisă, în Gruia având şanse să ajungă şi alţi jucători. Nicolae Dică se declară foarte mulţumit de revenirea sa în România şi mai ales de faptul că a ajuns la CFR Cluj, echipă cu care speră să evolueze în Champions League. ``Sunt fericit că am revenit î...[...](14/1/2010.)


Sport - Un nou român face furori în Italia

Posted:

Adrian-PitSite-ul tuttomercatoweb.com a scris că mijlocaşul român Adrian Piţ a avut o prestaţie captivantă şi plină de dorinţă în partida pe care echipa sa, AS Roma, a câştigat-o, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Triestina, din liga a doua, în optimile de finală ale Cupei Italiei. Sursa citată i-a acordat nota 6 lui Piţ, la fel ca şi site-urile forza-roma.com, asromalive.com, laroma24.it şi forzaroma.info. ``Indubitabil, românul a arat partea stângă, acolo unde în prima repriză Cassetti a fost apatic. Ranieri i-a oferit o şansă şi românul a răspuns cu o prestaţie captivantă şi plină de dorinţă``, a scris tuttomercatoweb.com. ``Românul a accelerat jocul pe partea sa şi a fost atent pe faza defensivă``, a notat forza-roma.com. ``Piţ a avut o mare dorinţă, care s-a tradus printr-o ...[...](14/1/2010.)


Sport - România joacă la Cluj meciul cu Israel

Posted:

După eşecul usturător înregistrat în faţa Lituaniei pe stadionul din Gruia, România ar putea reveni la Cluj cu ocazia amicalului cu Israel. Oficialii Federaţiei Române de Fotbal nu s-au decis încă unde să se dispute amicalul cu Israel din luna martie. În cursă au rămas 3 oraşe: Timişoara, Cluj şi Craiova. ``Am fost abordat de Ionuţ Lupescu care m-a întrebat dacă acceptăm naţionala pe 3 martie şi le-am răspuns afirmativ. Ei s-au orientat iniţial spre Timişoara, dar ar prefera Clujul pentru că în martie ar putea fi încă frig, terenul îngheţat, iar noi avem încălzire în gazon``, afirmă Iuliu Mureşan. De asemenea, Arpad Paszkany spune că naţionala României va fi primită bine oricând la Cluj-Napoca. ``Naţionala este oricând binevenită pe stadionul nostru. Ne-am bucura să se organizeze cât ...[...](14/1/2010.)


Sport - Williams a trecut de Carter în optimi la Masters

Posted:

Ajuns pe tabloul principal după ce a fost nevoit să dispute un tur preliminar, galezul Mark Williams a demonstrat, dacă mai era nevoie, că-şi merită cu prisosinţă locul între cei mai buni jucători ai circuitului mondial. Mark Williams l-a învins pe Allister Carter, cu 6-3, obţinând calificarea în sferturile de finală ale turneului găzduit de Wembley Arena, unde îl va întâlni pe englezul Shaun Murphy. Conform Onlinesport, prima repriză a meciului dintre Williams şi Carter a oferit un joc fără menajamente, cu break-uri mari de ambele părţi. Williams a deschis cu un break de 98, după care Carter a egalat cu un break de 99 puncte. Englezul a preluat conducerea după un 71 reuşit din a doua prezenţă la masă, pentru ca repriza să fie încheiată de galezul Williams, cu un break de 102 puncte. La reluare echilibrul s-a menţinut pâ...[...](14/1/2010.)


Sport - Un nou club sportiv în Iaşi

Posted:

Campionul naţional la profesionişti, pugilistul Claudiu Surcică, a decis să se implice în sportul ieşean. După ce în anul 2008 şi-a luat licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, ieşeanul care în anul 1996 a fost campion naţional la profesionişti a înfiinţat Asociaţia Sportivă Surcică, având următoarele discipline acreditate: box, lupte libere, judo, rugby. ``Am decis să înfiinţez acest club din dorinţa de a atrage copiii către sport, în paralel cu şcoala. Sunt convins că prin intermediul şcolii şi al sportului, aceşti copii pot ajunge la acele funcţii de decizie din această ţară şi din Europa. Am deja o colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar Unirea şi încercăm să aducem cât mai mulţi copii la sport. Cele două obiective ale mele sunt ca aceşti copii, care acum sunt elevi, să ...[...](14/1/2010.)


Opinii - Haiducul din Parlament

Posted:

Vasile-sALARUDeputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu vrea să cârpească bugetul şi să salveze de la concediere câteva zeci de mii de bugetari, printr-o lege ``haiducească`` ce vizează impozitarea averilor mai mari de jumătate de milion de Euro. Ideea e excelentă, normală pentru un politician de stânga, iar momentul lansării este ideal, spiritul de solidaritate fiind invocat şi de unii politicieni de dreapta în contextul crizei economice. Textul proiectului însă e alambicat, normele de aplicare nu sunt nici măcar schiţate dând astfel posibilitatea parlamentarilor super bogaţi să găsească tot felul de chichiţe pentru a respinge proiectul. Cel bogat nu-l crede pe cel sărac, ba mai mult, nu se mai satură să agonisească după dictonul ``Dă, Doamne, cui ai mai dat - Cel ce n-are-i învăţat!`` Cota unică tot pe bogaţi îi avantajează, motiv pentru care majorităţile ...[...](14/1/2010.)


Opinii - Amenda judiciară. Exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale

Posted:

Av-Razvan-a-HUTANUPotrivit dispoziţiilor art. 108¹ cod de procedură civilă, instanţa de judecată poate sancţiona cu amendă judiciară de la 50 lei la 700 lei, ca fapta săvârşită în legătură cu procesul, introducerea, cu rea-credinţă, a unei cereri de chemare în judecată vădit netemeinică.
Instanţa de judecată poate dispune aplicarea unei amenzi părţii care îşi exercită cu rea-credinţă drepturile procedurale. Aceasta numai dacă sunt îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele condiţii: cererea de chemare în judecată să fie vădit netemeinică şi să fie introdusă cu rea-credinţă.
Trebuie precizat faptul că nu se poate reţine întrunirea lor dacă argumentele din motivarea cererii de chemare în judecată au o aparenţă de pertinenţă. Mai mult decât atât, necunoaşterea unor dispoziţii legale ori considerarea acestora în mod greşit ca inoperante nu reprezintă circumstanţe care să determine ...[...](14/1/2010.)


Bursa bârfelor - Numai director pedelist să nu fii. Azi te pune, mâine te schimbă

Posted:

S-au crucit babele bârfitoare când au auzit ultima bâlbă a portocaliilor de la noi din târg. După ce le-a luat trei luni de zile să aducă un om pe foncţie, acum se pregătesc să-l schimbe. Este vorba de dereftorul adjunct de la Finansuri, Florin Dâmb Bravo, care abia şi-a acomodat bucile cu scaunul de la finansuri. Pentru funcţia lui s-au tras sfori, s-au împărţit comisioane şi s-au dat şpăgi. Însă, din câte se pare, omul s-a dovedit a fi total nepotrivit pentru foncţia pe care a fost pus. Gurile rele spun că-i prea prost şi prea leneş ca să se achite măcar de sarcinile de partid, iar gurile mai bogate spun că deşi abia a fost uns, a uitat să împartă. [...](14/1/2010.)


Bursa bârfelor - Lui Coibre îi este poftă de buci pesediste

Posted:

Şi una ceva mai amuzantă. Spun babele bârfitoare că o fosilă milenară a politicii locale vrea să fie reactivată. Este vorba de ex-derutatul Cretian Coibre, care a sărit dintr-o barcă în alta, în funcţie de cum a bătut vântul. După ce a pierdut alegerile şi din mare derutat a ajuns un moşneag senil, Coibre nu şi-a mai găsit locul la leberali, nefiind băgat deloc în seamă de mai junii fenechişti. Aşa că, mai ieri, Cretian Coibre s-a prezentat cu basca în mână la bremarele Ciqita. O fi vrând să se întoarcă la pezedeu sau o fi având un bişniţ cu primăria? Oricum ar fi, Coibre tre` să pupe poalele lui Ciqita şi să contribuie cu un pumn de epuroi.[...](14/1/2010.)


Bursa bârfelor - Ultimul banc cu Piticul Porno

Posted:

Babele bârfitoare au auzit un nou banc cu Piticul Porno, bişniţmenul poreclit la naştere Bănuţ Pişecariu.

De ce nu are Piticul Porno hotel cu zece etaje?
Ca să nu urce 7 etaje pe scări. În lift ajunge numai până la butonul 3.[...](14/1/2010.)


National - Impozitele bogătaşilor

Posted:

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a depus la Biroul Permanent al Camerei o propunere legislativă pentru instituirea din 2010 a impozitului anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice care depăşeşte pragul de 500.000 Euro. Prin această iniţiativă legislativă, deputatul PSD propune ca impozitul anual asupra averii persoanelor fizice să fie calculat în funcţie de patrimoniul deţinut de persoana fizică sau familie, inclusiv cel aparţinând copiilor minori.
Propunerea de lege prevede ca impozitul anual pe avere să fie în cuantum de 0,5% pentru valoarea averii nete deţinute care depăşeşte pragul de o jumătate de milion Euro în echivalent lei la cursul BNR la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal de referinţă. Proiectul mai prevede ca persoanele fizice rezidente să plătească impozit anual pe avere pentru patrimoniul net deţinut în ţară şi în străinătate. ...[...](14/1/2010.)


National - Cursul va ajunge la 4,84 lei/Euro

Posted:

Christian-BlaabjergCursul valutar va coborî, în 30 de zile, sub patru lei pe Euro, dar va urca la 4,84 lei pe Euro în 12 luni, dacă România nu va realiza reformele cerute de FMI şi banca centrală nu va interveni pe piaţa valutară, consideră Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist al Saxo Bank. ``Scenariul de bază arată că rata de schimb va coborî într-o lună la 3,96 lei pe Euro, pentru ca apoi să avanseze la 4,1 lei pe Euro în trei luni şi la 4,84 lei pe Euro în 12 luni. Acest scenariu are o probabilitate de a se va realiza de peste 50%, depinzând foarte mult de acţiunile politicienilor``, a declarat Blaabjerg la Bucureşti, unde a prezentat concluziile raportului ``Outlook 2010``, cercetare şi analiză macroeconomică realizată anual de către analiştii băncii. Blaabjerg a precizat că rata de schimb văzută în 12 luni nu are în considerare posibilitatea intervenţiei pe ...[...](14/1/2010.)


National - Gripa porcină a mai omorât doi români

Posted:

Adrian-streinuCercel● Alte 34 de cazuri de gripă cu virusul A/H1N1 şi două decese înregistrate în ultimele 24 de ore
[...](14/1/2010.)


National - Alegeri pentru preşedinţia Partidului Conservator

Posted:

Secretarul executiv al PC, Dan Constantin, are cele mai multe şanse de a deveni preşedinte al partidului în locul Danielei Popa, dacă aceasta va primi aprobarea Parlamentului pentru postul din Consiliul pentru Supravegherea Asigurărilor, informează Mediafax. Secretarul general al PC, Codruţ Şereş ar fi interesat să-şi depună candidatura la şefia partidului, dar este posibil să renunţe, dat fiind că poate fi atacat pe motivul dosarelor penale. Dan Constantin ar putea fi susţinut şi de purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă. ``Eu l-aş vedea pe Daniel Constantin în această funcţie de preşedinte al partidului. Este un om tânăr, de viitor, foarte bun profesionist şi foarte deştept``, a spus Ciucă. Acesta a arătat că doreşte o revoluţie a tinerilor de bună calitate în partid, fără să se renunţe la cei cu experienţă. ...[...](14/1/2010.)


National - Roberta Anastase, atacată de un deputat nesimţit

Posted:

Roberta-anastaseDeputatul pesedist Anghel Stanciu nu se dă în lături de la nimic, nici măcar de la a jigni femeile. Stanciu s-a legat ieri de Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, ameninţând-o virulent, după ce aceasta i-a cerut să-şi controleze ieşirile nervoase. Scandalul a izbucnit după ce Anghel Stanciu a contestat cvorumul, cerându-i preşedintelui Camerei să-l verifice. Roberta Anastase a refuzat, iar Stanciu a făcut spume la gură de furie, ameninţând-o cu schimbarea. ``Doamnă preşedintă, aşa făceam şi noi când eram la putere, iar dumneavoastră aveaţi dreptate. Verificaţi cvorumul, vă rog!``, a susţinut Stanciu. În schimb, Roberta Anastase a refuzat să ducă la îndeplinire cererea pesedistului, ceea ce l-a scos din sărite pe Stanciu. Nici mai mult, nici mai puţin, Stanciu s-a comportat ca un nesimţit sugerându-i ...[...](14/1/2010.)


National - Conflict între Honorius Prigoană si primarul Chiliman

Posted:

Seful campaniei lui Radu Stroe, Andrei Chiliman, a declarat ieri ca el organizeaza anual actiuni în scoli, unde ofera ghiozdane neinscriptionate, afirmând ca acuzatiile lui Honorius Prigoana se dovedesc a fi, astfel, ``o noua dovada de lipsa de bun-simt``. ``Afirmatiile candidatului PDL la alegerile din Colegiul 1 sunt o noua dovada de lipsa de bun-simt venita din partea unora care se cred stapânii României. Domnul Honorius Prigoana a fost învatat ca poate sa încalce legea când vrea si cum vrea fara sa fie tras la raspundere pentru acest lucru. (...) Adevarata miselie este filmarea de la o actiune pe care eu o fac în fiecare an în câte o scoala din Sectorul 1 si în care distribui ghiozdane care nu sunt branduite nici cu numele meu nici cu cel al PNL``, a sustinut Andrei Chiliman. El a tinut sa faca un apel ``la bun-simt al acestor oameni ...[...](14/1/2010.)


Magazin - Agentia pentru despartiri

Posted:

Persoanele care nu reusesc sau nu au curajul de a le spune în fata partenerilor ca vor sa se desparta pot apela la o agentie specializata, care face acest lucru contra cost, în Germania. ``Bat la usa, ma prezint, spun ca persoana care m-a mandatat nu vrea sa continue acea relatie amoroasa``, rezuma munca sa Bernd Dressler, patronul agentiei Rupture din Berlin. ``Este foarte simplu si dureaza doua minute. Totul are loc în pragul usii``, a adaugat acesta. Bernd Dressler, în vârsta de 50 de ani, nu este genul de persoana care scoate o cutie de servetele pentru a consola partenerul care tocmai a aflat ca a fost abandonat. Lacrimile, protestele sau chiar scenele de isterie nu sunt pentru el. ``Eu sunt doar un mesager. Nu eu pun capat relatiilor amoroase. Cel care le pune capat este cel care semneaza contractul cu mine``, a adaugat Bernd Dressler. De peste ...[...](14/1/2010.)


Magazin - Laserul împlineste 50 de ani

Posted:

Inventat în urma cu 50 de ani, ca un produs al cercetarilor de laborator, laserul a devenit omniprezent si indispensabil în viata cotidiana, fiind folosit de retelele telefonice, playerele DVD, dar si în medicina si în industrie. Acronim pentru Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (Amplicarea Luminii prin Emisia de Raze Stimulate), laserul face sa circule lumina captata într-o cavitate între doua oglinzi. Fasciculul laser, care concentreaza o raza într-o lungime de unda omogena, este mai intens decât lumina naturala, de o singura culoare si unidirectional. Primul flash de lumina laser rosie a fost produs cu un cristal solid de rubin, pe 16 mai 1960, în Malibu (California, SUA).
La început, laserele pe rubin sau pe gaz erau considerate ca fiind niste curiozitati fara prea mare utilitate, a declarat Claude Cohen-Tannoudji, laureat al premiului Nobel pentru fizica pe anul 1997. În cercetarile fundamentale, laserele au permis, în special, captarea atomilor ...[...](14/1/2010.)


Magazin - Google s-ar putea retrage din China

Posted:

Google a sugerat, marti, ca s-ar putea retrage din China din cauza unui atac informatic sofisticat de pe o retea chineza, care i-a vizat serviciul de e-mail, informeaza Washingtonpost.com. Compania a precizat ca are dovezi care arata ca scopul principal al atacatorilor a fost accesarea conturilor Gmail apartinând activistilor chinezi care militeaza pentru drepturile omului. Atacul a fost descoperit de companie în luna decembrie.
Bazându-se pe ancheta realizata la momentul respectiv, Google nu crede ca atacul a reusit. ``Numai doua conturi de Gmail par sa fi fost accesate, în cazul lor fiind accesate numai informatiile contului (cum ar fi data la care acestea au fost create) si titlurile mesajelor, nu continutul în sine al e-mail-urilor``, se mentioneaza într-un mesaj publicat pe blogul companiei. David Drummond, vicepresedinte si Chief Legal Officer al Google, a precizat ca atacul a determinat compania sa ajunga la concluzia ca trebuie ...[...](14/1/2010.)


Magazin - Luvru ramâne cel mai vizitat muzeu din lume

Posted:

Muzeul Luvru din Paris este cea mai vizitata institutie de acest tip din lume, înregistrând anual, în ultimii patru ani, peste 8 milioane de vizitatori, iar în 2009, un numar record de 8,5 milioane bilete vândute, potrivit Le Figaro. Celor 8,5 milioane de vizitatori de la Luvru li s-au alaturat cei care au vizitat expozitiile din afara sediului muzeului, astfel încât 12 milioane de persoane au admirat, în 2009, capodoperele acestei institutii. În fiecare zi a anului trecut, la Luvru au venit, în medie, 27.000 de vizitatori. Printre expozitiile cele mai vizitate ale anului s-au numarat ``Les portes du Ciel`` (250.000 de bilete) si ``Titian, Tintoretto si Veronese`` (400.000 de bilete). Evenimentele organizate la Luvru de scriitorul Umberto Eco, caruia muzeul i-a dat mâna libera, au adus alte 67.000 de persoane. Expozitiile organizate în afara muzeului - sase în Franta si 26 în întreaga lume - au adus un plus de 3,5 milioane de persoane care au ...[...](14/1/2010.)


Magazin - Fiul actritei Cybill Shepherd, arestat pentru furt

Posted:

Cyrus Zacharia Shepherd-Oppenheim, fiul în vârsta de 22 ani al actritei americane Cybill Shepherd, a fost arestat în aeroportul din Philadelphia, marti, dupa ce a încercat sa fure mai multe bunuri apartinând unor pasageri care dormeau, în timpul unei curse aeriene, informeaza peopole.com. Cyrus Zacharia Shepherd-Oppenheim calatorea de la San Francisco la Philadelphia si a fost acuzat ca a furat o camera digitala, dolari americani, o geanta din piele pentru cosmetice si alte mici obiecte, potrivit politiei americane. Reprezentantii politiei din Philadelphia au declarat ca Shepherd-Oppenheim, care locuieste în Sepastopolm (California), se confrunta cu doua capete de acuzare, fiind arestat pentru furt si pentru posesie ilegala a unor bunuri care nu îi apartin, dupa ce a devalizat bagajele unor calatori care dormeau. Cyrus Zacharia Shepherd-Oppenheim a fost arestat imediat dupa ce avionul sau a aterizat pe aeroportul din Philadelphia si se afla în custodia politiei americane. Mama ...[...](14/1/2010.)


Basarabia - Moldova desfiinteaza gardul de sârma ghimpata de la frontiera cu România

Posted:

Premierul moldovean, Vlad Filat, a semnat un document prin care a cerut autoritatilor moldovenesti sa întreprinda lucrarile necesare pentru desfiintarea gardului de sârma ghimpata de la frontiera cu România, relata, ieri, portalul UNIMEDIA. Documentul, semnat la 9 ianuarie, prevede asigurarea realizarii actiunilor de lichidare a instalatiilor genistice pe sectorul moldo-român al frontierei de stat, potrivit unui plan realizat în acest sens. Astfel, pâna la sfârsitul lunii ianuarie urmeaza sa fie stabilit volumul de lucru si fortele ce vor fi implicate în executarea lucrarilor de lichidare, iar în lunile februarie si martie serviciile speciale urmeaza sa îndeplineasca programul. Actul guvernamental vizeaza lichidarea instalatiilor genistice pe sectoarele pichetelor de graniceri dupa cum urmeaza: Directia regionala supraveghere si control al frontierei de stat Cahul - Stoianovca, Gotesti si Cahul; Directia regionala supraveghere si control al frontierei de stat Leova - Cotul Morii si Leuseni; Ungheni, cu exceptia zonei ...[...](14/1/2010.)


Basarabia - Principalele probleme ale R. Moldova

Posted:

Reprezentantul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Kalman Mizsei, considera ca principalele probleme cu care se confrunta aceasta tara sunt criza politica si integritatea teritoriala, relateaza Jurnal de Chisinau, în editia electronica. ``Republica Moldova este o tara culturala, probabil cea mai culturala tara de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Elitele politice ar trebui sa se comporte ca atare si sa învete respectul reciproc, iar oponentii politici nu trebuie priviti ca niste dusmani, pentru ca ei pot deveni parteneri, de fapt``, a declarat Kalman Mizsei, într-o editie exclusiva la postul de televiziune Jurnal TV. Oficialul european a subliniat ca Republica Moldova trebuie sa devina mai atractiva pentru UE din toate punctele de vedere, iar blocul comunitar, la rândul sau, este gata sa acorde sprijin tarii în problemele cu care se confrunta. Cu privire la conflictul transnistrean, Kalman Mizsei a exprimat o pozitie diplomatica. El a precizat ca negocierile vizâ...[...](14/1/2010.)


Basarabia - Acordul cu R. Moldova privind micul trafic de frontiera

Posted:

Senatul se va reuni, astazi dimineata, pentru a dezbate proiectul de Lege de ratificare a Acordului româno-moldovean privind micul trafic de frontiera între cele doua tari, semnat pe 13 noiembrie 2009. Biroul Permanent al Senatului a decis, miercuri dimineata, convocarea unei sedinte care se va desfasura joi, între orele 9.00 - 9.30, în timpul careia sa se dezbata si sa se voteze proiectul de Lege de ratificare a Acordului româno-moldovean privind micul trafic de frontiera între cele doua tari. Potrivit Acordului, cetatenii care locuiesc în mod legal de cel putin un an în zona frontierei comune vor putea sa intre si sa ramâna în zona de frontiera a statului vecin pentru o perioada neîntrerupta de cel mult trei luni. Potrivit expunerii de motive, accesul transfrontalier se va putea face pe baza unui pasaport valabil si a permisului de mic trafic de frontiera, ce va avea valabilitatea cuprinsa între doi ...[...](14/1/2010.)


Dezastrul din Haiti - VIDEO: Dezastru în Haiti dupa un cutremur de 7 grade

Posted:

Un seism de 7 grade a generat un adevarat dezastru in insula Haiti. Replicile au fost, la rândul lor, de mare instensitate: una a avut magnitudinea 5,5, iar o alta 5,9 pe scara Richer! Epicentrul a fost localizat la o adâncime de numai zece kilometri si la o distanta de 16 de kilometri de capitala Port-au-Prince. Numarul exact al victimelor nu se cunoaste înca, dar temerile ridica numarul mortilor la câteva mii. Sute de cladiri s-au prabusit, spun putinele informatii de presa aparute pâna acum.

Printre cladirile prabusite se numara un spital, cladirea sediului central al ONU, dar si o aripa a palatului prezidential. Potrivit unei televiziuni haitiene transmise pe internet s-ar fi prabusit inclusiv cladirea Parlamentului. Martori citati de BBC, sustin ca panica este maxima si ca mii de oameni au iesit pe strada. Au cazut liniile de înalta tensiune conexiunile telefonice ?i exista informa?ii ...[...](14/1/2010.)


Dezastrul din Haiti - GALERIE FOTO: Cutremurul din Haiti in imagini

Posted:

























[...](14/1/2010.)


Dezastrul din Haiti - Seism violent în Indonezia

Posted:

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 a avut loc astăzi în provincia indoneziană Papua, la vest de Insula Papua Noua Guinee. Nu există victime sau pagube materiale
şi nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Cutremurul a avut loc la ora locală 12.18 la 78 de kilometri nord-vest de Manokwari, capitala provinciei Papua, la o adâncime de 26 de kilometri, potrivit Agenţiei de Geofizică şi Meteorologie din Indonezia.

Seismul a ţinut 30 de secunde şi nu a provocat panică în rândul localnicilor şi nici nu s-au înregistrat pagube materiale, potrivit unui corespondent AFP la Manokwari.

Indonezia se situează pe ``Cercul de Foc`` al Pacificului, unde joncţiunea plăcilor continentale provoacă o puternică activitate
seismică.

Peste o mie de oameni au fost ucişi în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,6 care a lovit pe 30 septembrie Insula indoneziană Sumatra. [...](14/1/2010.)


Dezastrul din Haiti - Cele mai violente cutremure din istorie

Posted:

Cutremurul puternic care a afectat marti Haiti s-a soldat cu numeroase victime, relateaza AFP, care prezinta o lista cu cele mai violente cutremure care s-au înregistrat în lume, de la începutul secolului XX si pâna în prezent.
- August 1906, la Valparaiso (Chile): 20.000 de morti.
- Decembrie 1908, la Messina (Sicilia, Italia): între 70.000 si 100.000 de morti.
- Ianuarie 1915, la Avezzano (Italia): 29.980 de morti.
- Decembrie 1920, în Gansu (China, nord-vest): peste 100.000 de morti.
- Septembrie 1923, la Yokohama, în regiunea Tokyo (Japonia): peste 143.000 de morti sau disparuti, în principal din cauza incendiilor care s-au propagat la constructiile din lemn.
- Mai 1927, la Nanchang (Jiangxi, sudul Chinei): 200.000 de morti.
- Decembrie 1932, la Gansu (China): 70.000 de morti.
- Ianuarie 1934, la Bihar (India): 10.700 de morti.
- Mai 1935, la Quetta (India): 50.000 de morti.
- Ianuarie 1939, în regiunea Chillan (Chile): 28.000 de morti.
- Decembrie 1939, la Erzincan (...[...](14/1/2010.)


Deschiderea ediţiei

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Deschiderea ediţiei se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=34


Ultima oră

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Ultima oră se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=66


Economic Local

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Economic Local se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=86


Social

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Social se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=22


Eveniment

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Eveniment se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=20


Actualitate

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Actualitate se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=21


Expres

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Expres se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=67


VIDEO - SPORT

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea VIDEO - SPORT se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=122


Sport

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Sport se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=24


Opinii

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Opinii se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=89


Bursa bârfelor

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Bursa bârfelor se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=30


National

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea National se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=87


Magazin

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Magazin se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=100


Basarabia

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Basarabia se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=101


Dezastrul din Haiti

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Dezastrul din Haiti se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-01-14&sect=138


Niciun comentariu: