Stiri Noi - Stiri din Romania Online

Stiri Noi - Stiri din Romania Online


Botezatu a lăsat-o pe Bianca să pozeze în Playboy

Posted: 16 Nov 2009 09:42 AM PST

Bianca Drăguşanu a primit permisiunea iubitului ei, Cătălin Botezatu, de a poza în Playboy. Frumoasa blondă  a renunţat la haine şi pozează chiar în acest moment pentru celebra revistă pentru bărbaţi.

bianca dragusanu playboy

Invitat în emisiunea “Happy Hour” de marţi, designerul vestimentar a declarat că nu este un bărbat limitat şi nu a fost de acord în primă fază ca această să renunţe la haine, deoarece se temea ca proiectele de televiziune în care este implicată să nu fie afectate.

 

“Nu am avut nimic împotrivă, dar i-am spus să mai amâne puţin pentru că mă temeam ca proiectele în care era implicată în televiziune să nu fie stopate. Am primit asigurări că nu se va întâmpla acest lucru, aşa că am decis să pozeze. Eu nu sunt un bărbat limitat şi mă mândresc cu ce am lângă mine. Ce e drept am trecut puţin pe la şedinţa foto şi mi s-a oprit puţin inima, cu gândul că o va vedea o ţară întreagă dezbrăcată “, a declarat Botezatu, adăugând faptul că pozele care o să apară în pictorial vor fi alese de el şi de Bianca.

“La anul s-ar putea să avem un copil”

Celebrul creator de modă a mărturisit că relaţia cu Bianca este din ce în ce mai solidă şi îşi doreşte ca la anul să aibă un copil cu aceasta.

“Am zis să treacă începutul anului care vine şi probabil în toamnă vom face un copil. Îmi doresc acest lucru”, a declarat Botezatu, care a precizat că a fost bine primit în familia iubitei sale.

“Mă înţeleg foarte bine cu mama ei. Este o femeie excepţională. Dacă le vedeţi pe amândouă împreună aţi crede că-s surori. De fiecare dată când ne întâlnim îmi cere să facem un copil “, a adăugat acesta.


Raport OSCE: Referendumul, cel mai proeminent şi controversat subiect în această campanie

Posted: 16 Nov 2009 09:41 AM PST

Raportul interimar al misiunii OSCE/ODIHR de observare a alegerilor din România critică modificarea legislaţiei electorale cu puţin timp înainte de alegeri, precizând că este o tactică ce poate ridica probleme constituţionale şi subliniază că tema referendumului domină campania.
“Campania electorală se desfăşoară pe fondul unei crize guvernamentale. Deşi activă şi, într-o anumită masură, bazată pe platformele politice ale candidaţilor, campania este dominată de problema referendumului. Deşi nu s-au înregistrat incidente majore sau obstacole, în campanie au fost văzute şi cazuri în care s-a folosit un limbaj dur, dar şi materiale de campanie negative, uneori anonime”, se arată în sumarul raportului interimar al Misiunii OSCE de observare a alegerilor, datat 13 noiembrie şi publicat luni.

În ceea ce priveşte mediul de campanie, documentul notează că majoritatea candidaţilor fac turnee prin ţară pentru a-şi transmite mesajele către electorat.

“Deşi candidaţii le prezintă alegătorilor platformele lor politice, concentrându-se pe criza economică, politicile sociale şi propuneri de rezolvare a actualului blocaj politic, referendumul a devenit cel mai proeminent şi controversat subiect în această campanie, pe care de altfel o domină. În mod special campania preşedintelui Băsescu pune un accent puternic pe reforma parlamentară propusă, aceasta fiind intens criticată drept o mişcare populistă de către adversarii săi şi de către alţi interlocutori, atât în spaţiul public, cât şi în întâlniri cu membrii misiunii OSCE”, se mai arată în raport.

Pe de altă parte, documentul critică faptul că legea privind alegerile prezidenţiale a fost modificată printr-o ordonanţă de Guvern în luna septembrie 2009.

“Amendarea legislaţiei electorale cu puţin timp înainte de alegeri nu este conformă cu bunele practici electorale, iar o astfel de acţiune prin intermediul ordonanţelor de urgenţă ar putea ridica probleme constituţionale”, se arată în sumarul raportului.

Documentul dezvoltă ulterior acest subiect, precizând :”Practica schimbării legilor electorale înainte de alegeri, desi des întâlnită în România, nu este una conformă cu bunele practici. Mai mult, schimbarea legilor electorale prin ordonanţe de urgenţă poate ridica probleme de constituţionalitate, deoarece Constituţia nu include drepturile electorale în domeniile care pot fi reglementate prin ordonanţe de urgenţă”.

Raportul interimar al OSCE subliniază, de asemenea, că cei înscrişi în cursa electorală din partide care nu sunt reprezentate în Parlament s-au plâns în timpul întâlnirilor cu membrii misiunii OSCE/ODIHR că legislaţia electorală şi în mod special implementarea acesteia favorizează partidele reprezentate în Parlament, de exemplu în ceea ce priveşte finanţarea şi reprezentarea la nivelul autorităţilor electorale.

“Candidaţii din partidele nereprezentate în Parlament şi candidaţii independenţi s-au plâns de asemenea că sunt dezavantajaţi în ceea ce priveşte accesul la media şi acoperirea mediatică”, se mai arată în raport.

Sursa citată menţionează de asemenea că peste 18 milioane de alegători sunt înregistraţi pe listele de votare, iar cetăţenii care nu se vor afla acasă în ziua votului îşi pot exercita acest drept într-una dintre cele 3.360 de secţii speciale de vot.

“În pofida măsurilor luate pentru a preveni votul multiplu, inclusiv montarea de camere video în secţiile speciale şi verificarea post-factum a listelor suplimentare folosite în secţiile speciale de votare, mai mulţi interlocutori şi-au exprimat îngrijorarea că astfel de nereguli s-ar putea petrece”, se mai arată în raport.

OSCE reaminteşte că în urma unei invitaţii primite prin intermediul Misiunii României la OSCE de observare a alegerilor prezidenţiale de la 22 noiembrie din România, a desfăşurat o Misiune Limitată de Observare a Alegerilor din România (Limited Election Observation Mission to Romania – LEOM) la 28 octombrie 2009.

Misiunea, condusă de Vadim Zhdanovich (Federaţia Rusă), este formată din 11 experţi din nouă state participante la OSCE. În plus, 14 observatori pe termen lung vor fi desfăşuraţi în centre regionale pe teritoriul ţării.

“Scopul misiunii va fi de evaluare a alegerilor în ceea ce priveşte conformitatea lor cu angajamentele OSCE, dar şi cu celelalte standarde internaţionale, precum şi cu legislaţia internă, conform angajamentului OSCE în privinţa desfăşurării de alegeri democratice. Misiunea va analiza cadrul legal, campania electorală, munca administraţiei electorale la toate nivelurile, acoperirea mediatică a alegerilor şi reclamaţiile şi contestaţiile în instanţă”, explică OSCE.

“Un referendum constituţional va fi de asemenea organizat la 22 noiembrie, dar acesta va fi evaluat numai în măsura în care are un impact asupra alegerilor prezidenţiale. Conform practicilor standard pentru misiunile limitate de observare a alegerilor, misiunea nu va conţine o observare sistematică sau comprehensivă a votului (…), ci membrii vor vizita un număr mic de secţii de votare din ţară pentru a urmări procedurile”, mai spune OSCE.


Traian Băsescu: Îi sugerez lui Geoană să nu-şi mai utilizeze prietenii pentru a mă ataca

Posted: 16 Nov 2009 09:41 AM PST

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referindu-se la lansarea cărţii “Prădarea României” a lui Victor Gaetan, că îi sugerează lui Mircea Geoană să nu-şi mai folosească prietenii de familie pentru a-l ataca indirect pe actualul şef al statului.

El a vorbit despre “disperarea unora”, care, în campania electorală, “a ajuns departe”.

Băsescu a ţinut să menţioneze că a fost preşedintele care a condus celula de criză şi care a reuşit să îi recupereze pe cei trei ziarişti români răpiţi, în 2005, în Irak.

Preşedintele a mai spus că structurile statului român au fost capabile să ajute alte state să-şi recupereze cetăţeni răpiţi.

El a apreciat că volumul lansat luni de Victor Gaetan este “SF”, pronunţat “sifi” de către preşedinte.

Băsescu a spus, în contextul în care vorbea despre cartea lui Gaetan, că îi sugerează lui Mircea Geoană să nu îşi mai folosească prietenii de familie pentru a-l ataca indirect pe şeful statului.


Hotelurile demontabile – viitorul turismului european

Posted: 16 Nov 2009 09:40 AM PST

Hotelurile construite din unităţi modulare demontabile ar putea schimba viitorul turismului european printr-o nouă abordare care, în timpul recesiunii, poate atrage un număr mare de clienţi prin preţuri avantajoase, potrivit companiei Euromonitor International.

pop-up hotels

Aceste unităţi modulare, denumite pop-up hotels, incluse într-o structură metalică uşor demolabilă, au potenţialul de a schimba pe termen lung conceptul de construcţie a hotelurilor, stimulând dezvoltarea de produse.

Astfel, pop-up hotels acordă operatorilor oportunitatea de a-şi maximiza eficienţa operaţională şi de a-şi majora veniturile, dar sprijină şi comunităţile locale.

Statutul temporar al acestor hoteluri permite companiilor să se reinventeze periodic, dar cu investiţii relativ mici, soluţie atractivă în perioadele economice dificile, potrivit studiului în care se arată că timpul de construcţie este cu aproape 50% mai mic, comparativ cu metodele tradiţionale.

Portabilitatea acestor hoteluri le face ideale pentru festivaluri, evenimente sportive şi alte evenimente. De asemenea, construcţiile pot fi reutilizate ca locuinţe, în regiunile sărace.

În Marea Britanie, spre exemplu, aceste hoteluri pot rezolva deficitul unor spaţii de cazare cu tarife avantajoase şi pot fi amplasate şi în zone rurale, mai izolate, unde nu sunt permise construcţii turistice standard.

Conceputul pop-up s-a extins deja şi în alte domenii, precum cel al restaurantelor, cinematografiei şi artei.

Studiul realizat de Euromonitor International a fost comandat de World Travel Market Exhibition.


Niciun comentariu: