Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Sfaturi pentru Sarbatori fara probleme de la animalele de casa VEZI&nbsp;VIDEO</p>

Posted: 24 Dec 2009 04:19 AM PST

Multi copii, dar si adulti chiar, pun un catelus sau o pisica in fruntea listei darurilor de Craciun.

Organizatiile pentru protectia animalelor ne sfatuiesc sa adoptam de la adaposturile de animale daca vrem sa facem un astfel de cadou, nu sa cumparam din petshop-uri, potrivit Green Daily.
Insa un catel sau o pisica in aceasta perioada a anului pot produce ravagii in casa. De aceea Societatea Americana pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale ne recomanda o lista de sfaturi utile de...

citiţi mai departe


<p>Tricicleta din bambus</p>

Posted: 24 Dec 2009 02:52 AM PST

Tricicletele nu sunt foarte populare in lume, cu exceptia statelor din sudul si estul Asiei. Acest nou vehicul conceput de designerul Alexander Vittouris este o tricicleta recreativa, putin diferita de cele obisnuite. Este construita din bambus.
Denumit BamTrike, vehiculul este caracterizat drept Personal Mobility Vehicle (vehicul personal pentru mobilitate) si este prietenos cu mediul, potrivit greenlaunches.com.
Dezvoltatorul a evitat folosirea fibrei de sticla si a optat pentru un...

citiţi mai departe


<p>Sania lui Mos Craciun dotata cu tehnologie verde</p>

Posted: 24 Dec 2009 12:47 AM PST

Daca sania lui Mos Craciun ar fi cea mai sustenabila si hi-tech posibil, cum ar arata aceasta? General Motors stie si ne prezinta un astfel de model, informeaza Treehugger.
Sania GE a lui Mos Craciun este eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil si are un cadru fabricat din materiale composite din fibra de carbon, mai rezistente la deplasarea cu viteza.
Sinele sunt foarte usoare, iar stratul izolant de pe sanie o ajuta sa reziste la inghet, impiedicand totodata si...

citiţi mai departe


<p>Taiwanul are cea mai mare centrala solara din Asia</p>

Posted: 24 Dec 2009 12:01 AM PST

Cea mai mare centrala solara din Asia a fost inaugurata recent in Taiwan si se asteapta ca aceasta sa ajute la evitarea eliminarii in atmosfera a 700 tone de emisii de dioxid de carbon anual, relateaza Ecofriend.

Intemeiata de Institutul de Cercetare a Energiei Nucleare din Taiwan, centrala ocupa o suprafata de doua hectare si este capabila sa produca peste 100 MW de energie regenerabila pe an.
Instalatia solara este alcatuita din 141 de panouri fotovoltaice cu tehnologie de miscare a...

citiţi mai departe


<p>Ziua: Vreme calda de Craciun, cu maxime de 11 grade Celsius</p>

Posted: 23 Dec 2009 11:37 PM PST

Dupa viscolul si gerul din ultimele zile, vremea a intrat intr-un proces de incalzire, datorat avansului unei mase de aer cald dinspre sudul continentului.

Joi, in Ajunul Craciunului, in Banat, Crisana si Maramures va fi aceeasi vreme calda, cu maxime in jur de 10-11 grade. Dar asta inseamna si ploi pe arii extinse. In Transilvania iese soarele, iar maximele sunt de 7 grade la Cluj, 11 la Sibiu si 8 la Brasov.

In sud si in est, insa, ceata si norii incetinesc cresterea diurna a...

citiţi mai departe


<p>Ziua: Au gasit un pui de foca in gradina, rostogolindu-se in zapada</p>

Posted: 23 Dec 2009 11:37 PM PST

O familie a gasit in gradina sa, aflata la 30 de kilometri departare de mare, un pui de foca. Din cauza ca se rostogolea in zapada, animalul a fost botezat ca pe unul dintre renii lui Mos Craciun, Rudolph, noteaza "The Telegraph".

Foca a fost descoperita de Harriet Dwyer, de 24 de ani, stand in zapada, la locuinta ei din Benenden, Kent. "A fost ciudat, intr-adevar. Fiica mea era cu cainele nostru, Jack, in zapada, cand a venit sa ne spuna ca este o foca in gradina. I-am zis ca poate e...

citiţi mai departe


<p>Jurnalul National: Siberia: Animalele unui circ au murit intoxicate cu gaze de esapament </p>

Posted: 23 Dec 2009 11:36 PM PST

Sapte tigri si un leu, apartinand unui circ din Rusia aflat in turneu in Siberia, au murit in camionul in care erau transportati, probabil intoxicati cu gaze de esapament, a anuntat politia locala, informeaza AFP.
Cele opt animale, sapte tigri bengalezi si un leu, apartineau circului "Metcita", au fost gasite moarte in custile in care erau transportate. "Avem nevoie de o expertiza pentru a stabili cauzele mortii acestor animale, insa conform unei ipoteze preliminare se pare ca au fost ucise...

citiţi mai departe


<p>Romania libera: Cainele, &quot;animalul de companie cel mai poluant din lume&quot;</p>

Posted: 23 Dec 2009 11:34 PM PST

Cainele, considerat cel mai bun prieten al omului, ar putea fi unul dintre cei mai mari inamici ai mediului inconjurator, deoarece polueaza de doua ori mai mult decat un vehicul 4X4, potrivit unui studiu publicat in revista New Scientist, consultata de agentia Mediafax.
Aceste informatii, publicate initial in cartea "Time to Eat the Dog: The Real Guide to Sustainable Living", scrisa de neo-zeelandezii Robert si Brenda Vale, i-a suparat pe stapanii de caini, care s-au
simtit lezati de...

citiţi mai departe


<p>Adevarul: &bdquo;Eco-daruri&ldquo; de Sarbatori</p>

Posted: 23 Dec 2009 11:10 PM PST

Tot mai multi romani aleg sa le ofere celor dragi cadouri ecologice in preajma Craciunului. Dulciuri bio pentru copii, cosmetice naturale pentru femei sau plante futuriste pentru corporatisti. Sunt cele mai in voga cadouri pentru cei care vor sa traiasca eco.
Un pui de planta intr-o capsula cilindrica de 4 centimetri inaltime si 1,5 centimetri diametru, care poate fi purtat ca accesoriu la telefon, ca pandantiv sau ca portchei, pana cand creste si trebuie transplantat intr-un ghiveci...

citiţi mai departe


<p>Lacurile din Delta, inghetate</p>

Posted: 23 Dec 2009 12:02 PM PST

Marea parte a lacurilor din Delta Dunarii au inghetat, insa pe canale se poate circula, aceasta iarna putand avea efecte pozitive asupra biodiversitatii si implicit asupra comunitatilor din Delta, informeaza Agerpres.

"Gerul din ultimele zile a facut ca cea mai mare parte a baltilor sa fie inghetate, dar nu si canalele, ceea ce inseamna ca activitatea de pescuit este restransa. Lucru imbucurator, pentru ca astfel fauna piscicola este sub protectie", a declarat, miercuri, guvernatorul...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: