Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Semnificatii istorice pentru ziua de 24 decembrie

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

1491 - S-a nascut Ignatius de Loyola, calugar spaniol, fondatorul Ordinului iezuit, pe care l-a condus incepand cu anul 1541 (m. 1556) 1524 - A incetat din viata Vasco da Gama, celebru navigator portughez, cel care a efectuat prima calatorie pe mare din Europa pana in India, inconjurand Africa, deschizand astfel linia de navigatie din Europa spre Asia 1798 - S-a nascut Adam Mickiewicz, poet, cel mai de seama reprezentant al romantismului polonez ("Balade si romante") (m. 26 noi... (read more)


Sapunaru a fost suspendat provizoriu

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Cristian Sapunaru (foto), fundasul lui FC Porto, a fost suspendat pe o perioada nedeterminata dupa incidentele petrecute la partida cu Benfica Lisabona, cand el si brazilianul Hulk au agresat un steward. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi fotbalisti risca sanctiuni intre doua etape si trei ani de suspendare si amenzi intre 2.500 si 7.500 de euro. In schimb, daca se va dovedi ca au fost provocati, vor fi suspendati intre doua si sase etape si amendati cu sume cuprinse intre 1.250 si 12.500 de e... (read more)


Rat, pe lista Realului?

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Razvan Rat (foto), fundasul stanga legitimat la Sahtior Donetk, ar putea ajunge la Real Madrid pentru a-l inlocui pe accidentatul Pepe. “Clubul spaniol cauta un aparator, dar optiunile sunt putine”, scrie ziarul iberic As.De ce sunt putine? In primul rand, pentru ca nu exista garantii ca Madridul vrea un fundas pe termen lung, care sa fie folosit trei sau patru ani, nu sase luni. In al doilea rand, jucatorul transferat ar trebui sa fie eligibil pentru a juca in Champions League, iar ... (read more)


Video / Fiul lui Will Smith in „The Kung Fu Kid”

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

La numai 11 ani, Jaden, fiul lui Will Smith, joaca alaturi de Jackie Chan in filmul „The Kung Fu Kid", un remake al celebrului film The Karate Kid din 1984. Povestea peliculei filmata la Beijing este aceeasi: baiat, care este mereu in vizorul batausilor din scoala, este antrenat de  un mentor mai in varsta ce stapaneste secretele artelor martiale. Filmul, al carui producator este chiar actorul american Will Smith, va ajunge pe marile ecrane in luna iulie 2010. ... (read more)


Andreea Balan in spectacol azi la Liberty Center

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Distractie in toata regula la Liberty Center, mall-ul din Rahova. Daca nu vreti sa stati acasa si sa primiti colindatorii, puteti merge la un spectacol incendiar al Andreei Balan. Aceasta va canta de la ora 19.00. Sambata, in cea de-a doua zi de Craciun, solista Maria Radu va sustine, tot de la ora 19.00 un recital in The Vesper Bar, din cadrul mall-ului. Si daca vreti sa vedeti mai multe, puteti veni la Liberty, duminica, pe 27 decembrie la un spectacol de nota zece oferit de Corneliu Pasat, de... (read more)


Silviu Prigoana, chef in familie

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Silviu Prigoana (foto) si-a serbat ziua de nastere in familie. Cel mai frumos cadou pe care l-a primit cu aceasta ocazie a fost venirea din Statele Unite ale Americii a fiului mijlociu, Silvius, care a batut atata drum doar pentru a-i ura personal tatalui sau “La multi ani!”. ... (read more)


Asa arata brazii vedetelor

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Vedetele autohtone se pregatesc sa intampine Craciunul cu traditionalul bradut, intrecandu- se in a-l decora cu luminite, globuri si beteala de fite.   Natural sau ecologic, urias sau minion, bradutul trebuie sa fie frumos impodobit, iar vedetele noastre fac risipa de imaginatie, de beteala, de globulete si de alte decoratiuni pentru a realiza o adevarata opera de arta. Adriana Bahmuteanu, Claudia Neghina, Florin Petrescu, Ana Maria Prodan, Cristina Coca si Claudiu Bogdan sunt cateva dintre... (read more)


Au inchis targul de Craciun

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Chiar in ajunul Ajunului, inspectorii Primariei Capitalei. Ca la noi, la nimenea. In loc sa le creeze bucurestenilor momente frumoase de sarbatori, autoritatile au grija sa distruga targurile de Craciun. Zeci de politisti comunitari ai Primariei sectorului 1 si ai Primariei Capitalei au impanzit, ieri, parcul Kiseleff. Motivul: casutele din lemn in care se vindeau produse de sarbatori, asezate de-al lungul bulevardului Aviatorilor nu au autorizatie de constructie si trebuie demolate , potrivit i... (read more)


Presedintele a primit cadou un guvern de la Mos Craciun

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

La Palatul Cotroceni a sosit, ieri, Mos Craciun care le-a oferit cadouri copiilor veniti sa-l colinde pe seful statului, Traian Basescu. “Poate Mosul va gasi in traista lui si un cadou pentru mine. Un guvern”, a spus zambind Basescu. La nici trei ore, dorinta i s-a indeplinit, Parlamentul votand Cabinetul Boc IV.... (read more)


Cat rasfat!

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Sauna, piscina imensa, bazin cu hidromasaj, jacuzzi, sala de fitness, de forta, teren de tenis si alte spatii de relaxare. Toate acestea sunt lucruri care nu ar trebui sa lipseasca unui complex “cu pretentii”. La Hotelul “Aurelius - Imparatul Romanilor”, de cinci stele, din Poiana Brasov, insa, toate aceste facilitati sunt ridicate la rangul de superlux. O noapte de cazare, cu mic dejun inclus si cu acces la toate facilitatile, porneste de la 100 de euro. Pentru rezervar... (read more)


Iata ce fac detinutii de Craciun

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Se simte miros de brad si se aud colindele pe holurile puscariilor din intreaga tara. E semn ca detinutii s-au pregatit de zor sa intampine asa cum se cuvine Craciunul si Revelionul. Din putinul pe care l-au avut, detinutii au incercat sa-si creeze o atmosfera cat mai apropiata de cea de acasa, asa ca unii dintre ei au impodobit deja bradutii primiti de la familie, iar altii si-au decorat camerele cu luminite colorate si cu beteala. Cei mai curajosi s-au integrat printre colindatori, iar cei mai... (read more)


«Alvin si veveritele 2»

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Nastrusnicele veverite Alvin, Simon si Theodore sunt obligate sa renunte pentru moment la cariera muzicala si sa mearga la scoala. Aici, desi au de-a face cu temele pentru acasa si cu profesori intransigenti, cei trei se intrec in tot felul de ghidusii. Intr-o zi, ei participa la un concurs muzical unde, in lupta pentru marele premiu, intalnesc o formatie alcatuita din trei veverite fete, Brittany, Eleanor si Jeanette, la fel de poznase ca si ei.... (read more)


Andreea Mantea petrece Sarbatorile in familie

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Superba Andreea Mantea va petrece Sarbatorile alaturi de familie. “Acum (ieri la pranz, n.r.) ma pregatesc de Craciun. Tai oasele pentru piftie, fac tot ce trebuie pentru masa festiva. Voi face Sarbatorile in familie. Nu sunt pregatita sa petrec acum cu altcineva asemenea momente, nu am chef de iesit in oras, de mers prin cafenele sau prin cluburi. De fapt, inca nu sunt pregatita de o noua relatie, abia am iesit dintr-una si imi trebuie putin timp doar pentru mine”, ne-a spus apetisa... (read more)


Cui ii este frica de Prunc?

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

O sarbatoare fara egal, nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Craciunul!!!! Venirea pe lume a Celui care ne ofera viata vesnica. Un prunc care va salva lumea. Asta-i sarbatoarea adevarata, asta-i bucuria! Nu cadouri, nu Mosi, nu prilejuri de chef. Se naste Hristos! O vorba proasta circula de ceva vreme. E adevarat ca ea este intretinuta de ateismul si globalismul care face prapad. La radacina are insa bolsevismul, matricea ateismului. “Sfintele sarbatori de iarna” scrie pe mai... (read more)


«Omul-soparla» si-a dat foc

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Pe Daniel Suciu (52 de ani), ieseanul cunoscut ca “Omul-soparla”, Craciunul il va gasi tot in pat. Boala de care sufera s-a agravat dupa ce, recent, barbatul si-a dat foc in fata blocului, suparat pe un doctor care nu l-ar fi ingrijit corespunzator. Necazurile s-au tinut lant, in ultima vreme, de Suciu. In urma cu trei saptamani, barbatul a fost internat la Clinica de Dermatologie din Iasi, unde a cazut si s-a ales cu o fractura de clavicula. Cand s-a intors acasa, barbatul si-a dat ... (read more)


Cumparam ca apucatii!

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Nervi intinsi la maximum si inghesuiala. De asta au parte romanii care au lasat cumparaturile pentru Craciun pe ultima suta de metri. De luni incepand, hipermarketurile din Capitala au fost luate cu asalt si, in ciuda crizei, cosurile gem de bunatati. Criza nu s-a simtit in magazine “Macar de sarbatori sa ne bucuram de o masa imbelsugata”, ne-au spus romanii pe care i-am intalnit la cumparaturi cu cateva zile inainte de Sarbatori. Chiar daca primele de Craciun au devenit o raritate, ... (read more)


A primit o multime de jucarii

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Emotionati de povestea micutei din Botosani pe care mama ei a abandonat-o in curtea bunicilor, cititorii Libertatii i-au trimis cadouri pentru a-i oferi Andreei un Craciun asa cum merita orice copil. Ajutata de o clasa de elevi din Deva In ultimele saptamani, postasul s-a oprit aproape zilnic la poarta familiei Alexa. Bunica micutei Andreea spune ca au primit pachete cu jucarii, hainute, dar si alimente si dulciuri. “Multumim ziarului Libertatea si cititorilor care ne-au ajutat sa ii ofer... (read more)


Tom Cruise, acuzat de spionaj

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Michael Davis Sapir sustine ca Tom Cruise (foto), avocatul sau si un detectiv particular au complotat pentru a-l spiona. In 2001, actorul l-a dat in judecata pe americanul Sapir pentru 100.000.000 $, dupa ce acesta a afirmat ca are inregistrari cu Cruise facand sex oral unui barbat.... (read more)


Se cauta un bas si-un tobosar

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Incurajata de succesul formatiei Rallsa, Raluca Petrica, managerul acesteia, vrea o noua trupa de muzica, compusa numai din fete, cu tenta pop-rock. Lucrurile au mers ca unse pana intr-un punct, cand doua posturi, cel de tobosar si cel de bas, au ramas neacoperite. Fetele care cred ca se incadreaza pot trimite CV-ul la adresa rallsagency.ro.... (read more)


Viorel Paunescu despre inmormantarea Victoritei Dumitrescu: «Platesc eu tot»

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Decedata in noaptea de luni spre marti din cauza unui accident vascular, fosta handbalista Victorita Dumitrescu (74 de ani), tripla medaliata cu aur la Campionatele Mondiale, va fi inmormantata azi, la ora 12.00, la Cimitirul Reinvierea. Nici macar un telefon de la Tiriac Desi in tinerete Victorita Dumitrescu a trait o frumoasa poveste de dragoste cu actualul miliardar Ion Tiriac, omul de afaceri a ramas impasibil la aflarea vestii decesului fostei sale iubite. “Nu am primit nici macar un ... (read more)


Se inveleste cu sapte plapumi

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

La varsta de 49 de ani, Sanda Croitoru, din Cluj-Napoca, a ajuns sa traiasca intr-un garaj pe care l-a cumparat cu 5.000 de euro, printr-un credit la banca. Femeia, care este vaduva, si-a pierdut casa dupa ce a fost inselata de cativa indivizi. “Traiesc din pensia mea de 420 de lei, din care platesc curentul, rata la banca si din ce ramane… cumpar mancare”, ne-a spus aceasta. In plina iarna, cea mai mare problema a ei este ca nu are cu ce sa se incalzeasca. Singura solutie e... (read more)


Iata cu ce a zburat Ceausescu spre moarte

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Marti, 22 decembrie 2009, la ora 12.09, adica exact dupa douazeci de ani de la "evadarea" sotilor Ceausescu cu elicopterul de pe cladirea Comitetului Central, am survolat baza aviatica militara de la Otopeni si o parte a judetului Ilfov la bordul aceluiasi aparat de zbor. Libertatea va prezinta amanuntit elicopterul Dauphin cu care Elena si Nicolae Ceausescu, Manea Manescu, Emil Bobu si doi aghiotanti ai familiei prezidentiale au fugit de furia multimii adunate, la 22 decembrie 1989, in Piata Pa... (read more)


Casuneanu vrea sa plece din Oituz

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Omul de afaceri Costel Casuneanu (foto) a cerut, ieri, instantei sa-i fie ridicata interdictia de a parasi, timp de 30 de zile, domiciliul din Oituz - Bacau. El este cercetat de DNA pentru cumparare de trafic de influenta.... (read more)


Si-a vazut fiul impuscat in cap

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

In timpul Revolutiei, Maria Chirca, din Sibiu, si familia ei au nimerit sub o ploaie de gloante. Fiul ei in varsta de 3 ani a murit pe loc, iar femeia, care era insarcinata, a fost grav ranita. Abia dupa 20 de ani, Maria a gasit puterea sa vorbeasca despre acele clipe de cosmar. Copilul avea doar trei ani “Pe 24 decembrie 1989, mergeam cu sotul si cu fiul nostru Paul (3 ani), spre casa socrilor mei. La un filtru ni s-a spus sa o luam pe o anumita strada si in cateva clipe a inceput sa se t... (read more)


Criza taie si din mancarea saracilor

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Meniul de Craciun de la cantinele de ajutor social din Capitalaa fost anul acesta «scuturat» de mai multe produse Laptele, orezul, ouale si iaurtul sunt doar cateva dintre alimentele de baza de care cei mai napastuiti dintre bucuresteni nu vor mai beneficia in zilele de Craciun. Recesiunea i-a facut pe cei de la Directia de Asistenta Sociala sa se limiteze in special la produsele traditionale meselor festive romanesti: sarmale, cozonac si friptura. Nu se mai dau ciocolata si lapte Au... (read more)


Sorana, cea mai sexy!

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

48% din preferintele cititorilor site-ului Libertatea s-au indreptat spre Sorana Cirstea (19 ani), considerata cea mai atragatoare practicanta a sportului alb in 2009, an in care a stabilit si cea mai mare performanta a tenisului feminin romanesc in ultimul deceniu: sfert de finala la Roland Garros. Sorana Cirstea a castigat detasat competitia propusa de Libertatea, fiind considerata cea mai atragatoare din elita tenisului mondial de aproape jumatate dintre cititorii www.libertatea.ro. Vestea a ... (read more)


Pensiile de pana la 1.000 lei, neimpozitate

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Vaccinuri platite pentru bebelus Am o fetita de doua luni. Pana acum i-am facut primele trei vaccinuri obligatorii si pe toate le-am platit, desi am asigurare de sanatate. E normal? Luciana Elena Ene, Bucuresti Raspuns: Daca aveti nelamuriri, sunati la telefon 021.302.62.36, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Pensiile de pana la 1.000 lei, neimpozitate Eu am o pensie de aproape 1.200 de lei. De ce nu sunt scutit de impozit? Gheorghe Balan, Bucuresti Raspuns: Exista o propunere legislat... (read more)


Puteti cere banii inapoi

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Cele mai frecvente reclamatii care ajung la reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) sunt legate de “tepele” de la casele de schimb valutar. Pentru a elimina o parte din aceste smecherii, seful ANPC, Constantin Cerbulescu, a emis un act ce modifica legea privind activitatea caselor de schimb valutar. Noua lege va intra in vigoare pe data de 17 ianuarie 2010. Iata cele patru prevederi: Consumatorii au dreptul ca, in cazul in care constata neconcord... (read more)


La ce sa fiti atenti cand luati cadouri copiilor

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Daca ati lasat pe ultima suta de metri cumpararea cadourilor pentru cei mici, trebuie sa fiti atenti la cateva greseli pe care foarte multe persoane le fac. Desi par lucruri elementare, puteti cadea in capcana, mai ales daca va grabiti. Iata la ce trebuie sa fiti atenti cand luati cadouri pentru cei mici: nu cumparati jucarii pentru o varsta mai inaintata decat cea a copilului dv. Cititi cu atentie eticheta si urmariti indicatiile producatorului. Altfel, riscati ca micutul sa nu stie cum sa fo... (read more)


Sapunaru, suspendat provizoriu

Posted: 23 Dec 2009 02:00 PM PST

Fundasul Cristian Sapunaru si brazilianul Hulk, colegul romanului de la echipa de fotbal FC Porto, au fost suspendati provizoriu de Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste Portugheze. Sanctiunea a fost dictata ca urmare a altercatiei pe care cei doi au avut-o cu un steward la finalul derby-ului Benfica Lisabona - FC Porto 1-0, disputat duminica seara. Incidentul a fost notat in raport de arbitrul meciului, iar forul de judecata lusitan a deschis o ancheta in acest caz. Conform publicatiei ... (read more)


Niciun comentariu: