Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Semnificatiile istorice ale zilei de 28 decembrie

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

418 - Sf. Bonifaciu I devine papa.1805 - S-a nascut Eftimie Murgu, filolog, filosof, lingvist, fruntas al Revolutiei de la 1848 din Tara Romaneasca (m. 12 mai 1870) 1856 - S-a nascut Woodrow Wilson, al 28-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, laureat al Premiului Nobel pentru pace pe anul 1919.1895 - In cafeneaua "Grand Café" din Paris are loc prima proiectie de film, realizata de fratii Lumière.1923 - A incetat din viata Alexandre Gustav Eiffel, inginer francez (n. 15 decembrie 1... (read more)


Politia indoneziana anunta ca il va extrada pe Nicolae Popa in Romania

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Nicolae Popa, condamnat in lipsa pentru fraudarea a peste 100.000 de persoane in dosarul FNI si retinut la Jakarta, va fi extradat catre Romania de autoritatile de la Jakarta, a anuntat, duminica, politia nationala indoneziana, citata de publicatia Jakarta Globe, in editia electronica.Generalul de brigada Radja Erisman, comandantul departamentului infractiuni din cadrul Politiei Nationale, a confirmat ca politia a contactat Ambasada Romaniei de la Jakarta si "i-a informat pe reprezentantii acest... (read more)


Pro Sport: Dan Petrescu va semna cu formatia Kuban Krasnodar

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Tehnicianul Dan Petrescu, care a parasit campioana Romaniei, Unirea Urziceni, dupa o reziliere pe cale amiabila, va semna cu gruparea rusa de liga secunda Kuban Krasnodar, informeaza www.prosport.ro.Conform sursei citate , unul din motivele pentru care tehnicianul a acceptat sa preia aceasta echipa este faptul ca noii patroni ai clubului i-au propus un proiect pe cinci sezoane ani, la finele caruia Petrescu trebuie sa aduca un trofeu european la Krasnodar. Pentru inceput, Petrescu va castiga 1,... (read more)


De la 1 ianuarie, Uniunea Europeana va avea doi presedinti

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Uniunea Europeana inaugureaza la 1 ianuarie o conducere bicefala de tip nou, reprezentata de presedintele permanent, Herman Van Rompuy, si o presedintie semestriala spaniola, despre care toti spera ca va fi pacifista, dar care a inceput deja cu cateva frictiuni, relateaza AFP. La aceasta polaritate creata de Tratatul de la Lisabona, se adauga, pentru a complica si mai mult reprezentarea Europei, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care este hotarat sa nu se lase eclipsat, si ... (read more)


Singapore, Hong Kong si Curitiba, cele mai "destepte" centre de afaceri ale lumii

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Singapore, Hong Kong si Curitiba (Brazilia) sunt cele mai "destepte" orase ale lumii, care au atins niveluri ridicate de prosperitate economica, insa au reusit sa evite efectele supraaglomerarii, potrivit unui studiu al expertului american in dezvoltare urbana Joel Kotkin, publicat de Forbes.com. "In acceptiunea momentului, termenul de «oras destept» se refera la un mediu urban cu o agenda «verde» sustenabila. Insa aceasta definitie ingusta a inteligentei ignora multi alt... (read more)


Cele mai importante jocuri video din ultimii 10 ani

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Cele mai infuente jocuri video din ultima decada nu sunt doar cele produse de echipe de sute de oameni cu bugete de milioane de dolari. Bejeweled, The Sims  sau Brain Age sunt jocuri low budget care au schimbat industria tocmai prin simplitatea lor. Japonezii de la Nintendo Wii sunt cei care au creat o legatura intre real si virtual prin Wiimote, iar chinezii au construit, mai mult  din intamplare, cel mai influent joc din retelele de socializare, Happy Farm. Desi toata lumea se ... (read more)


Nicole Kidman vrea ca in 2010 sa devina iar mamica

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Nicole Kidman si-a propus ca anul viitor sa se concentreze mai putin asupra carierei si sa "lucreze"la un copil impreuna cu sotul ei, Keith Urban. Actrita vrea mai mult ca oricand sa-i daruiasca un fratior sau o surioara micutei Sunday Rose si crede ca anul 2010 este perfect pentru acest lucru. „Nicole vrea sa munceasca mai putin si sa se concentreze asupra familiei. Nu a facut niciodata un secret din faptul ca isi mai doreste un copil", a declarat un apropiat al actritei, care a precizat ... (read more)


Sexul, benefic pentru sanatatea barbatilor

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Vesti bune pentru reprezentantii sexului puternic! Cercetatorii din cadrul Boston Medical Group, specializati in tratamentul disfunctiei erectile si ejacularii precoce, au scos in evidenta importanta sexului pentru sanatatea barbatilor, informeaza site-ul Medicalnewstoday. De la hipertensiune la insomnie, sexul are efecte miraculoase asupra problemelor barbatilor. „Se stie ca barbatii nu au nevoie de prea multe motive pentru a face sex, dar este importat de stiut ca sexul nu este doar u... (read more)


Un guvernator de 86 de ani a fost filmat facand sex cu trei femei

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Guvernatorul unui stat din sudul Indiei, in varsta de 86 de ani, a demisionat,  dupa ce un canal de televiziune de stiri a difuzat o caseta in care acesta facea sex cu trei femei. Inregistrarea in care guvernatorul Narain Dutt Tiwari era surprins intretinand relatii sexuale cu trei tinere a fost data publicitatii de una dintre cele trei femei, careia i se promisese inchierea unui contract in industria miniera daca ii oferea putina "atentie" acestuia. In ... (read more)


Traistariu canta de Revelion in Norvegia pentru 16.000 de euro

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Mihai Traistariu vrea sa rupa gura targului in Norvegia, unde a ales sa mearga de Revelion pentru a sustine un concert. Cantaretul roman spera ca in noaptea dintre ani sa castige cat mai multi admiratori, deoarece in 2010 are isi doreste sa reprezinte Romania la Eurovision, eveniment care se va desfasura chiar in Norvegia.Desi a renuntat sa petreaca Revelionul alaturi de familie sau prieteni, Trastariu nu regreta, deoarece o va avea alaturi pe iubita lui, potrivit Gardianul. Mai mult, pentr... (read more)


A aparut parfumul facut din reziduuri de bere

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

O companie din Seattle a decis sa realizeze un parfum neobisnuit care sa fie 100% ecologic. Este vorba despre parfumul din bere, informeaza Fox News. Specialistii de la Seattle's Blue Marble Energy au folosit ca ingrediente deseurile ramase in urma fabricarii bauturii alcoolice. Parfumul contine hamei si o mixtura de aproximativ 50.000 de feluri de bacterii. Spre surprinderera tuturor, parfumul original nu miroase a bere, ci mult mai placut. Acesta a fost creat in doua variante, atat p... (read more)


Un magazin s-a deschis la 4 dimineata, de Craciun, pentru a ajuta o mama

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Un magazin din Italia a fost deschis cu noaptea in cap de Craciun, pentru a ajuta o mama ale caror cadouri pentru copii i-au fost furate din subsol. Femeia  si-a trimis copii la culcare in seara de Ajun, dupa care a coborat in subsol pentru a lua darurile pe care trebuia sa le puna in ghetutele celor doua fetite ale ei. Stupoare insa! Cadourile disparuse, iar femeia disperata ca Mosul le va dezamagi pe micute a inceput sa mearga din benzinarie in benzinarie pentru a le cumpara alte dar... (read more)


Nigerianul care a incercat sa arunce in aer un avion este fiul unui bancher

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Nigerianul acuzat ca a incercat sa arunce in aer un avion care se deplasa pe ruta Amsterdam-Detroit, vineri, cu ajutorul unui amestec exploziv puternic, a comparut ieri in fata judecatorului care i-a citit oficial actul de acuzare. Umar Farouk Abdulmutallab, fiul unui bancher influent, a fost inculpat pentru ca "a incercat sa distruga un avion apartinand Northwest Airlines in apropiere de aeroportul din Detroit in ziua de Craciun, si pentru introducerea unui dispozitiv la bordul aeronav... (read more)


„Sherlock Holmes”, pe primul loc in box-office, in ziua lansarii

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Superproductia "Sherlock Holmes" a facut ravagii in box office-urile din lumea intreaga. Pelicula regizata de britanicul Guy Ritchie, a stabilit un nou record de incasari pentru un film lansat in perioada Craciunului, depasind cu putin recordul stabilit week-endul trecut de "Avatar", informeaza site-ul Hollywood.com. „Sherlock Holmes", unul dintre cele mai asteptate filme ale finalului de an, a avut incasari de 24 milioane dolari, in ziua lansarii. In aceeasi zi, "Avatar" a  inregist... (read more)


Tudor Chirila uraste mesajele de Craciun

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Cine nu a dat macar un mesaj cu ocazia Craciunului si Anului Nou?! A devenit ceva normal ca de sarbatori sa luam toata agenda telefonica si sa trimitem sms-uri cu urari care mai de care mai originale sau ... nu. Unele sunt productia imaginatiei noastre, iar altele sunt doar copiate. Trimitem familiei, prietenilor, sefilor, cunoscutilor, trimitem tuturor. Dezgustat de acesta "traditie", Tudor Chirila vine cu un mesaj original care scoate in evidenta lucrurile artificiale care umbresc magia Craci... (read more)


Succesiunea imperiului Yves Rocher, pregatita de 4 ani

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Bris Rocher, nepotul in varsta de 31 de ani al industriasului francez Yves Rocher decedat ieri, din cauza unui accident vascular cerebral, va prelua presedintia grupului de produse cosmetice cu acelasi nume, se arata intr-un comunicat transmis astazi."Intr-un context economic dificil, grupul conserva un statut de grup familial independent, controlat in proportie de 75%, stabil financiar, atipic, in pozitia originala si la valorile puternice", se mentioneaza in comunicat.Bris Rocher, fiul lui Did... (read more)


Formula fericirii in cuplu: spalatul vaselor impreuna

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Fara certuri, violenta domestica sau sedinte epuizante de terapie. Cercetatorii au gasit formula fericirii in cuplu. Este simpla si femeile o stiu de multa vreme, insa barbatii refuza s-o auda. Se pare ca spalatul vaselor impreuna este cheia spre un mariaj implinit. Potrivit oamenilor de stiinta canadieni, niciunul dintre parteneri nu trebuie sa faca singur mai mult de 60% din treburile casnice, de la curatenie in casa pana la ingrijirea copiilor. Este putin probabil ca o familia traditionala, i... (read more)


Ce dezastru dupa Craciun!

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Ghici ce se ascunde sub baltoacele lasate in urma de zapada care tocmai s-a topit? Cratere in care ai toate sansele sa-ti faci praf masina. Aproape ca nu e bulevard in Capitala sa nu fie “ciuruit”. Si nu doar drumurile arata ca dupa dezastru! Pe langa piete zac mormane de gunoaie care-ti creeaza impresia ca te afli in cele mai mizere mahalale. Cand treci pe la Piata Charles de Gaulle te zgaltai mai ceva ca intr-un carusel. Zeci de gropi adanci de cinci - sase centimentri au rasarit a... (read more)


Tanase a ajutat o familie nevoiasa

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

A doua zi de Craciun, stelistul Cristi Tanase a ajutat o familie nevoiasa din Arges. Fotbalistul a ramas impresionat de greaua situatie materiala a familiei Bratulescu, din comuna Calinesti, satul Valeni Podgoria. Cei doi soti au 5 copii, toate cele 7 suflete locuind intr-o casa darapanata, unde nu au curent electric. Cristi Tanase a facut cumparaturi de 1.500 de lei, a umplut portbagajul masinii cu alimente, cu dulciuri si sucuri si le-a dus in dar familiei Bratulescu: “Si eu am fost sar... (read more)


Valeriu Petrescu: «Dane, du-te in Rusia!»

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Desi vestea ca Dan Petrescu (42 de ani) a renuntat la banca tehnica a Unirii Urziceni l-a luat prin surprindere pe Valeriu (50 de ani), fratele mai mare al antrenorului, acesta stie ce drum ar trebui sa aleaga “Bursucul” mai departe. Astfel, Valeriu il sfatuieste pe Dan ca, intre o oferta din Emiratele Arabe si una din Rusia, s-o aleaga pe ultima. Imediat cum Dan Petrescu si-a anuntat retragerea de la Urziceni, au inceput sa curga ofertele. Cele mai consistente au venit de la o echip... (read more)


Uite ce a rezistat pe piata!

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Cei care au mai mult decenii de viata le cunosc inca de pe vremea “Epocii de Aur”. Sunt marci care au rezistat timpului si au stiut sa duca amintirea vremurilor comuniste in democratie, rasfatandu-i pe romani doar cu miresmele placute ale perioadei triste. Pateul de Sibiu, Eugenia, ciocolata Rom sunt cateva delicateturi care au tinut pasul cu vremurile. Dacia insa a avut cea mai frumoasa ascensiune, de la automobilul pe care il foloseau toti romanii, la Loganul pe care-l cumpara az... (read more)


Vrancea nu e incarcata pentru un cutremur mare

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Un cutremur de 4,2 pe scara Richter a zdruncinat tara noastra sambata noapte, reusind sa-i sperie pe romani. In urma cu cateva saptamani, mai multi specialisti in seismologie anuntau ca pana in ianuarie 2010 vom avea parte de un cutremur de mare intensitate. Seful Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, considera ca zona seismica din Vrancea nu va fi centrul unui mare cutremur in perioada urmatoare. El spune ca aceasta zona nu este suficient incarcata energetic pent... (read more)


Au petrecut pe partie

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Craciun de vis pentru miile de turisti care au ales sa-si petreaca zilele libere pe partiile de pe Valea Prahovei, unde distractia a atins cote maxime. Cu mic, cu mare, iubitorii sporturilor de iarna au luat cu asalt statiunile Busteni si Predeal, profitand de stratul de zapada depus in ultimele zile. “Ne-am dat pe partii cu tot ce am putut: cu sanii, snow-boarduri sau chiar cu pungi de plastic”, ne-au spus trei tineri petrecareti. Tinerii s-au dat pe partie cu ce au avut... (read more)


Cand Sarbatorile ucid!

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Nu exista om normal caruia sa nu-i fie frica de moarte. Sa nu se teama in fata taramului de dincolo. In fata judecatii divine... Aristotel a demonstrat ca omul este un animal social. Oamenii nu sunt indivizi izolati, ci, dimpotriva, omul este de la natura un animal social, omul “antisocial” fiind prin urmare ori “supraom”, ori fiara. Nu degeaba unii Sfinti Parinti sustin ca adevaratul iad al omului ar fi singuratatea. De Sarbatori, cativa romani au incercat sa-si puna cap... (read more)


Bote si-a coplesit iubita cu diamante

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Cu ocazia Craciunului, vedetele au dat iama in magazinele de lux si au sfidat criza economica, dovedind ca in showbizul autohton se traieste inca bine. Bijuterii cu diamante, haine, lenjerie si pantofi de firma, mobilier de lux, dulciuri, parfumuri fine, jucarii pentru micuti, ochelari pentru catelul favorit si chiar o casa au fost cadourile cu care starurile noastre s-au rasfatat de Craciun. Printre vedetele care s-au bucurat cel mai mult de darurile Mosului s-au numarat Bianca Dragusanu, care ... (read more)


Boc s-a rupt in figuri la dans

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Traian, Maria si Elena Basescu, Oana si Emil Boc, Roberta Anastase si Gabriel Oprea sunt doar cateva dintre personalitatile venite, sambata seara, la Cabana Schiorilor din Sinaia, judetul Prahova, sa o sarbatoreasca pe Elena Udrea, care a implinit, pe 26 decembrie, 36 de ani.Petrecerea, la care s-a intrat numai pe baza de invitatie, a inceput in jurul orei 20.00 si a tinut pana dupa miezul noptii. Politicienii prezenti la cheful organizat de Elena Udrea, care a sarbatorit implinirea a 36 de &ldq... (read more)


Oleg Voronin, fiul fostului presedinte al Moldovei, cheltuie 500.000 € pe luna

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Oleg Voronin (47 de ani), fiul fostului presedinte comunist al Republicii Moldova, cheltuie jumatate de milion de dolari pe luna. Informatia a aparut in ziarul Timpul de la Chisinau. Jurnalistii au facut rost de extrasul de cont al fiului lui Vladimir Voronin, care arata cheltuieli de 8 milioane de dolari in 16 luni. Jurnalistii moldoveni relateaza ca Oleg a cheltuit cele 8 milioane de dolari pentru calatorii luxoase in Cipru, Viena, Frankfurt, München, Paris, Londra si Dubai. Presa din... (read more)


«Ii dadeam friptura pe sub masa»

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Fostul handbalist Ion Mocanu face dezvaluiri senzationale din tineretea Nadiei Comaneci. Fostul mare handbalist Ion Mocanu (47 de ani) rememoreaza momente petrecute alaturi de Nadia Comaneci in cantonamentele din Complexul “23 August”, cand ii oferea, pe ascuns, cate o bucata de carne, mancarea gimnastelor fiind dramuita. Restrictiile alimentare pe care le indurau gimnastele de performanta din generatia Nadiei, in urma cu peste trei decenii, l-au sensibilizat pe Ion Mocanu. Vazandu-l... (read more)


180 de lei, amenda daca aveti cauciucurile uzate

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

In haosul rutier care, in fiecare iarna, da traficul peste cap, se circula dupa bunul plac. Pe langa dificultatile create de conditiile meteo, la aceasta situatie de cosmar contribuie din plin si foarte multi soferi care, din ignoranta, din nesabuinta sau din proasta crestere, uita ca sunt obligati sa respecte legea. Libertatea va spune ce risca soferii care, pe timp de iarna, ignora regulile de circulatie. Recomandarile politistilor Reprezentantii Politiei Rutiere recomanda soferilor sa ... (read more)


Tabelul mortii!

Posted: 27 Dec 2009 02:00 PM PST

Dorin Muha (43 de ani, foto) a fost primul roman rapus de gripa porcina. Ucis pe 20 noiembrie de virusul nemilos, suceveanul avea sa fie doar primul nume dintr-un lung sir de decese ce parca nu se mai opresc. Pentru a evita crearea panicii, Ministerul Sanatatii nu da informatii despre cei decedati. Recunoaste insa ca numarul lor a ajuns la 42 si ca cel al imbolnavirilor este de 5.434. Ultimele patru decese au fost confirmate chiar inainte de Craciun. Virusul A(H1N1) este foarte agresiv in judete... (read more)


Niciun comentariu: