Buna Ziua Iasi

Buna Ziua Iasi


Deschiderea ediţiei - Reţea mafiotă de escrocat bătrâni (GALERIE FOTO, VIDEO)

Posted:

Corneliu-Mititelu-foto-mare-Cotet-Veronica-sus-Mihai-Boz-foto-mijloc-Elena-Cotet-foto-jos● Anchetă cu concluzii şocante a cotidianului BUNĂ ZIUA IAŞI ● Bătrâni de 70 şi 80 de ani înşelaţi de o reţea mafiotă în care sunt implicaţi notari, lichidatori şi evazionişti ● Escrocii au profitat de faptul că mai mulţi bătrâni din comuna ieşeană Ungheni nu văd şi nu aud bine şi i-au pus să semneze în fals nişte acte de vânzare-cumpărare pentru o serie de terenuri ● Documentele au fost autentificate la biroul notarului Manuela Pohoaţă ● Recent, a intrat în joc şi controversatul lichidator Corneliu Mititelu, care vrea să-i execute pe bătrâni, să-i dea afară din case, chiar dacă aceştia nu au nici după ce bea apă ● În baza documentelor false, Mititelu cere de la fiecare familie de bătrâni cel puţin câteva sute de mii de Euro şi despă...[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Asculta vocea Buna Ziua Iasi!

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Trucaje Buna Ziua Iasi

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - IT BZI

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Capra in copac (VIDEO)

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Ce ai face pentru o bere (VIDEO)

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Probleme pe cap (VIDEO)

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Primul meci transmis 3D in direct!

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Cablu de frana + o bucata de lemn + un corn de vaca = instrument muzical

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Ultima oră - Apartamentul care se invarte dupa soare!

Posted:

Afisat la 08.00[...](1/2/2010.)


Economic - Plecari voluntare de la Zapp

Posted:

Telemobil, operatorul retelei Zapp, va derula un program de plecari voluntare, angajatii care parasesc compania urmând sa primeasca o remuneratie financiara, inclusiv asigurare medicala pe sase luni, consultanta în domeniul resurselor umane si acces gratuit la serviciile Zapp, tot pe sase luni, compania estimând ca se vor înscrie în program 350 de salariati. Masura este determinata de criza financiara, care impune îmbunatatirea eficientei operationale si sustinerea competitivitatii, potrivit Telemobil. ``2010 va fi un an dificil pentru orice companie din România, dat fiind faptul ca economia româneasca intra în cel de-al doilea an al celei mai grave crize financiare din ultimii 20 de ani. În consecinta, într-un asemenea mediu macroeconomic ostil, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva``, se arata în comunicat al firmei. Telemobil nu precizeaza, în comunicat, câti angajati vor fi afectati de decizia companiei. Compania estimeaza ca la acest ...[...](1/2/2010.)


Economic - Patru mii de concedeiri de la GlaxoSmithKline

Posted:

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, prezent si în România, va desfiinta circa 4.000 locuri de munca, în principal în Europa si SUA, masura facând parte din eforturile de restructurare a personalului si de orientare spre pietele emergente, potrivit The Times. Grupul, care are 99.000 angajati la nivel mondial, ar putea anunta planul de diminuare a personalului joi, când va raporta rezultatele financiare pentru 2009. GlaxoSmithKline încearca sa dezvolte noi produse si se axeaza tot mai mult pe pietele emergente pentru dezvoltare. În aceste conditii, producatorul de medicamente a renuntat recent la 2.000 angajati din departamentul de vânzari în SUA, efectuând, în schimb, 1.500 de angajari în China. În România, grupul britanic detine fabrica Europharm de la Brasov. AstraZeneca a indicat recent, de asemnea, ca intentioneaza sa desfiinteze 8.000 locuri de munca în întreaga lume pâna în 2014, în pofida cresterii profitului, pentru a extinde un program de reducere a cheltuielilor. ...[...](1/2/2010.)


Social - Facturi colosale la plata căldurii

Posted:

● Buzunarele ieşenilor racordaţi la sistemul de încălzire centralizată vor sări în aer în această lună ● Sumele cu care conturile clienţilor termocentralei ieşene vor fi ``uşurate`` în această lună prezintă cifre exagerate, ca urmare a temperaturilor extrem de mici înregistrate în ultimele două săptămâni din ianuarie ● O familie care locuieşte într-un apartament cu două camere va fi nevoită să scoată din buzunar aproape 200 lei, doar pentru încălzirea şi consumul de apă caldă din prima lună a acestui an[...](1/2/2010.)


Social - Furt la firma şefei de la Cadastru

Posted:

Narciza-Nedelcu● Firma şefei de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) a fost prădată de hoţi ● Răufăcătorii au spart uşa cu o rangă şi au pătruns în fosta cantină a societăţii comerciale Mobilplast SA şi de acolo în alte câteva hale ● Hoţii au furat oale de inox, calculatoare, un cuptor cu microunde, o casă de marcat, făină şi zeci de baxuri de vin ● ``Acolo, încăperile erau utilate cu tot felul de bunuri. Nu pot să spun care este prejudiciul. Urmează să fac un inventar şi să stabilesc cu exactitate``, a declarat Narciza Nedelcu, şefa de la Cadastru şi administratorul firmei prădate[...](1/2/2010.)


Social - Fast Forward, încă un eşec

Posted:

● Dezlânat, fără vigoare şi forţă dramaturgică astfel încât spectatorul să surprindă povestea şi conflictul personajului principal, dar şi încrengătura creată în jurul celorlalte personaje ce se perindă pe scenă ● Recentul spectacol ``Fast Forward, Now Rewind`` de Tadeusz Rosewicz, în regia lui Florin Caracala, de pe scena Ateneului Tătăraşi te lasă confuz şi, în cele mai multe momente, dă impresia că e un haos pe scenă, necontrolabil şi fără finalitate
[...](1/2/2010.)


Social - Copii accidentaţi la săniuş de un şofer beat şi fără permis

Posted:

Au plecat la săniuş, dar au ajuns pe patul de spital. Doi copii de şapte, respectiv opt ani, au fost răniţi grav în urma unui violent accident de circulaţie. Cei doi copii au fost zdrobiţi de un tânăr băut şi fără permis, aflat la volanul unui autoturism Dacia. Micuţii au fost loviţi în plin şi aruncaţi la câţiva metri distanţă, iar şoferul a fugit de la faţa locului. Accidentul s-a produs în urmă cu două zile, pe Drumul Comunal 7, în localitatea ieşeană Roşcani. Cei doi copii au ieşit la săniuş pe un deal de la ieşirea din localitate. După ce s-au despărţit de grupul de prieteni, aceştia s-au îndreptat spre casă. Minorii mergeau cu săniile pe marginea drumului şi nimic nu părea să prevestească o ...[...](1/2/2010.)


Social - Riscă să orbească după ce s-a ars

Posted:

Chiar dacă afară temperaturile nu mai sunt aşa de scăzute, ieşenii care au probleme cu frigul continuă să ajungă la spitale. Un bărbat de 29 ani din localitatea ieşeană Tibăneşti riscă să orbească după ce faţa şi mâinile i-au luat foc. Acesta a vrut să îşi încălzească locuinţa făcând focul în sobă. Pentru a se asigura că locuinţa se va încălzi mai repede, tânărul a turnat în soba o substanţă inflamabilă. În momentul în care a aprins chibritul pentru a face focul în sobă, flăcările i-au cuprins şi hainele bărbatului. De asemenea, acestuia i-au fost afectate faţa, ochii şi căile respiratorii superioare. Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţe Iaşi, unde a primit îngrijiri medicale. Bărbatul a ...[...](1/2/2010.)


Social - Strivită în bătaie de soţ

Posted:

Pentru o femeie de 27 ani, căsnicia nu mai înseamnă linişte şi armonie. Aceasta s-a transformat în haos şi frică din cauză că soţul său se manifestă violent de fiecare dată când nu îi place ceva. Ultima bătaie pe care a primit-o din partea celui care îi este partener de viaţă a băgat-o pe femeie în spital. A primit pumni şi picioare, femeia ajungând la spital cu răni grave la cap şi abdomen. Ieşeanca locuieşte în cartierul ieşean Bucium, iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică a ajuns la spital aproape fără suflare. Aceasta a fost transportată de ambulanţă la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon. Aici a primit îngrijiri medicale, dar din cauza faptului că avea răni importante la cap, a fost direcţionată către ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Nichita, prinţul noroaielor- GALERIE FOTO

Posted:

● Odată cu încălzirea vremii, ieşenii au parte de acelaşi banc prost cu care primarul încearcă să-i amăgească an de an ● Topirea zăpezii a scos în prim plan străzi pline de noroi şi mizerie, alături de binecunoscutele cratere apărute ca ghioceii primăvara ● Sloiuri de gheaţă murdară pe orice stradă, autobuze stropite, clădiri pline de noroi şi mai ales gropile care au ieşit la suprafaţă după topirea zăpezii au făcut din Iaşi un oraş al mizeriei ● Până când administraţia Nichita se va trezi din hibernare, ieşenii mai au de îndurat kilometri de noroi şi cratere în asfalt cu nemiluita[...](1/2/2010.)


Eveniment - A căzut de la etajul nouă şi a supravieţuit

Posted:

Un bărbat a avut un noroc chior şi a scăpat cu viaţă. Asta după ce a căzut în gol de la etajul nouă al blocului în care locuieşte. Chiar dacă era beat de abia se mai ţinea pe picioare, bărbatul a reuşit să urce cu liftul până la etajul nouă. Însă, când a ajuns aproape de uşa apartamentului, bărbatul, de 58 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. A ajuns până la parterul blocului şi s-a prăbuşit pe ciment. Acesta a suferit o rană deschisă la gamba dreaptă, dar fără să îşi dea seama că se simţea rău, a reuşit să urce din nou la etaj. Bărbatul s-a prăbuşit din nou şi a zăcut câteva ore într-o baltă de sânge fără ca vecinii să î...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Iarnă cu valori extreme

Posted:

După câteva zile de ger cumplit, vremea a luat-o iar razna, temperaturile ridicându-se brusc de la minus 25 grade la minus 4-minus 5 grade Celsius, valori normale pentru această perioadă a anului. Mercurul din termometre va arăta pentru astăzi o temperatură maximă de minus un grad Celsius şi o minimă de minus 10 grade Celsius. Ieşenii ar putea avea astăzi parte de ceva ninsoare, pentru că şansele de precipitaţii sunt undeva pe la 50 la sută. Meteorologii au arătat că dimineaţa se pot înregistra pe alocuri ninsori în averse. Umiditatea aerului va fi de 84 la sută, în timp ce vântul va sufla cu aproximativ 11 kilometri pe oră din direcţia vest-nord vest. Mâine, mercurul din termometre va coborî puţin, valoarea maximă fiind de minus 3 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va menţine undeva pe la minus 10 grade Celsius. ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Ţeapă cu telefonul mobil

Posted:

Incredibil: hoţii nu fură doar din buzunare sau din locuinţe, ci şi de pe telefoanele mobile. Hoţii au pus la cale o nouă afacere pe cât de simplă, pe atât de bănoasă. Sub pretextul că sunt angajaţi ai companiei de telefonie mobilă Orange, escrocii sună şi solicită abonaţilor să urmeze anumite instrucţiuni pentru remedierea unor greşeli şi încarcă astfel zeci de cartele telefonice. Acest lucru a fost trăit pe propria piele de o ieşeancă de 54 ani care a fost păcălită de 190 euro după ce a urmat pas cu pas instrucţiunile persoanei de la celălalt capăt al firului. Escrocul s-a dat drept angajat al companiei şi i-a adus la cunoştinţă femeii că a efectuat convorbiri internaţionale în valoare de 100 de euro. Pentru a scăpa de această datorie, cauzată de o ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Stelele Moscovei i-au impresionat pe ieşeni

Posted:

La sfârşitul săptămânii trecute, unii dintre cei mai buni patinatori din lume au participat la Iaşi la un spectacol impresionant. Chiar dacă în primă fază au fost întâmpinate probleme cu vizibilitatea pe gheaţă, ulterior, lucrurile s-au rezolvat, iar o parte dintre cei care nu vedeau arena au fost mutaţi în locuri cu vizibilitate foarte bună. La multe dintre mişcările, acrobaţiile, săriturile patinatorilor, toţi cei prezenţi rămâneau fără respiraţie. Au fost momente artistice deosebit de impresionante atât pentru împătimiţi, dar şi pentru cei care au mers din curiozitate la patinoar. În prima parte a spectacolului a avut loc transpunerea pe gheaţă a celebrei piese ``Spărgătorul de Nuci``, iar în a doua parte a avut loc Gala Campionilor. Astfel, în cea de-a doua parte a spectacolului au fost ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Modificări în mersul trenurilor la Iaşi

Posted:

● CFR Călători anunţă mai multe modificări în circulaţia unor trenuri, printre acestea numărându-se şi o serie de garnituri care vin sau pleacă din gara Iaşi
[...](1/2/2010.)


Eveniment - Festivalul asociaţiilor studenţeşti la Cuza

Posted:

Una dintre manifestările importante pe care le va organiza Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) anul acesta, cu prilejul aniversării unui secol şi jumătate de la fondarea celei mai vechi instituţii academice din ţară, este organizarea unui Festival studenţesc. Iniţiativa aparţine conducerii UAIC şi va implica toate organizaţiile şi asociaţiile studenţilor cuzişti existente în cadrul universităţii. Astfel, prin organizarea acestui moment se doreşte implicarea celui mai important segment al comunităţii academice de la Cuza, studenţii. Festivalul este programat în luna octombrie 2010, data exactă nefiind încă stabilită, şi coordonatorii ligilor studenţeşti trebuie să vină cu propunerile şi ideile de proiecte şi acţiuni care vor urma să aibă loc în cadrul momentelor dedicate aniversării celor 150 de ani de la apariţia Universităţii Cuza. Finanţarea va fi asigurată din fondurile Ministerul Educaţ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - O mie de eleve s-au vaccinat anti-HPV

Posted:

Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin la elevele din clasele a VI-a şi a VII-a a ajuns la cea de-a doua etapă. Medicii şcolari au trecut deja la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului împotriva virusului ce duce la apariţia cancerului de col uterin. Astfel, până la ora actuală, au primit ce-a de-a doua doză de vaccin 140 de fete. În ceea ce priveşte prima doză de vaccin, aceasta a fost administrată la peste 1000 de eleve. Campania de vaccinare a elevelor a început la finele lunii noiembrie anul trecut. Între timp, campania s-a extins şi la alte categorii de vârstă şi se pot vaccina gratuit şi femeile cu vârste cuprinse între 20-24 ani, precum şi între 15 şi 19 ani. ``În ceea ce priveşte campania de imunizare a elevelor împotriva cancerului de col uterin, putem menţiona că până în prezent s-au ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Cătălin Ivan se ia de Solcanu

Posted:

Apropierea Congresului PSD atrage dispute şi în politica ieşeană. După ce fostul lider al PSD Iaşi, Ion Solcanu, a făcut o serie de afirmaţii la adresa actualei conduceri a organizaţiei judeţene, europarlamentarul Cătălin Ivan, membru PSD, a ţinut să-i răspundă fostului senator. Ivan s-a arătat deranjat de reacţiile lui Solcanu, precizând că acesta vorbeşte fără să cunoască în amănunt toate detaliile. ``Eu nu sunt convins că domnul Solcanu este conectat la realitatea politică din România. Atunci când nu eşti în partid, înţelegi mai greu anumite aspecte. Eu cred că ceea ce spune el sunt doar supoziţii şi consider că este departe de ceea ce se întâmplă. Eu nu l-am vrut şi nici nu o să-l vreau vreodată pe domnul Solcanu ca lider al PSD Iaşi. ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Primăria a dat amenzi cu nemiluita

Posted:

Sfârşitul lunii trecute a fost unul plin pentru Serviciul de Corp Control al Primarului. Reprezentanţii municipalităţii ieşene au efectuat în perioada 18-29 ianuarie mai multe controale la agenţii economici, atât persoane fizice, cât şi juridice. În urma acestor controale au fost întocmite 25 procese verbale de contravenţie, amenzile aplicate însumând 14.800 lei. Au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 5.500 lei pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare, o amendă de 100 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate, dar şi 3 amenzi, în valoare de 3.700 lei pentru lipsa contractelor pentru vitrine frigorifice, precum şi 8 amenzi în valoare de 4.000 lei pentru expunerea mărfurilor în afara spaţiilor comerciale. Municipalitatea a mai aplicat şi o amendă de 1.500 lei pentru staţionarea pe domeniul public a unei maşini ce transporta marfă. Totodată, Corpul de Control a dat 33 somaţii pentru ridicarea unor autovehicule abandonate aflate ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - 1,8 milioane lei pentru animalele bolnave

Posted:

Una dintre cele mai serioase probleme cu care s-au confruntat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi a fost cea a proprietarilor de animale din judeţ. Pe parcursul anului trecut, circa o sută de ieşeni au fost sancţionaţi pentru că nu anunţat medicii concesionari de modificările pe care le-au făcut în gospodăriile lor, adică şi-au vândut sau sacrificat animalele. Amenzile pe care le-au primit aceştia sunt destule de usturătoare, fiind cuprinse între 100 şi 600 lei. ``Pe parcursul anului trecut, cele mai multe nereguli s-au înregistrat la proprietarii de animale care nu au înţeles că atunci când vor să scoată un animal din efectiv, din curtea lui, cu toate că este proprietar, trebuie să meargă la medicul veterinar concesionar şi să-l anunţe, fie că vrea să-l vândă, fie ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Negocieri dure cu sindicatele

Posted:

Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) sunt invitaţi astăzi la discuţii cu reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi pe tema disponibilizărilor anunţate de la 1 septembrie 2010 din învăţământul preuniversitar ieşean. Sindicatele vor cere în cadrul acestei întâlniri justificări cu privire la criteriile ce au stat la baza acestei decizii. De asemenea, sindicaliştii solicită asigurări că acest lucru nu va conduce la scăderea şi dezechilibrarea procesului educaţional. Un punct important pe care îl vor aborda sindicaliştii este cel legat de comasările unor unităţi şcolare din mediul rural şi vor cere garanţii astfel încât să nu fie daţi afară din învăţământ profesorii calificaţi sau titulari. Negocierile au la bază deciziile anunţate de Ministerului Educaţiei cu privire la modalităţile ...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Ultima zi pentru declaraţiile privind veniturile

Posted:

Contribuabilii care optează pentru determinarea venitului net în sistem real trebuie să depună până astăzi, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi, o cerere şi o declaraţie privind venitul estimat. Cei care pot opta pentru stabilirea venitului net în sistem real sunt cei care obţin venituri din activităţi independente, pe bază de norme de venit, cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi agricole sau din cedarea folosinţei bunurilor. Opţiunea va fi obligatorie pe o perioadă de doi ani fiscali consecutivi şi se va considera reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o cerere de renunţare. În cazul în care activitatea începe în cursul anului fiscal, cererea trebuie depusă în termen de 15 zile de la începerea activităţii. De asemenea, tot până astăzi se depune ş...[...](1/2/2010.)


Eveniment - Hai la teatru!

Posted:

Teatrul Luceafărul va organiza, în perioada 17-18 martie 2010, cea de-a IV-a ediţie a tradiţionalului Festivalul concurs ``Hai la teatru``, special dedicat şi care implică trupele de teatru ce activează în cadrul şcolilor şi liceelor din judeţul Iaşi. Manifestarea artistică se va desfăşura pe trei secţiuni: clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, şi premiile pentru cele mai bune reprezentaţii ludice vor fi acordate pe cele trei secţiuni. Astfel, până pe 25 februarie, trupele interesate în a participa la festival trebuie să depună la secretariatul Teatrului Naţional câte o înregistrare video cu spectacolul pe care doresc să-l prezinte, cât şi materiale de prezentare a trupei. O condiţie importantă şi fără de care nu se pot face înscrierile este ca trupa să aibă minimum un an de existenţă. Organizatorii vor face selecţia şi vor înştiinţa ...[...](1/2/2010.)


Expres - Bătaie şi împuşcături in Skin

Posted:

● Clubul de fiţe amplasat în buricul târgului a devenit ţinta scandalurilor cu bătăi şi focuri de armă ● Doi agenţi de pază de la Clubul Skin au fost transportaţi la spital, ieri dimineaţă, după ce au fost împuşcaţi, la intrarea în local, chiar de către un client ● Agresorul, un israelian, a vrut să se răzbune întrucât agenţii de pază nu i-au permis unei cunoştinţe să intre în club [...](1/2/2010.)


Expres - Membrii clanului Corduneanu încă mai speră să fie liberi

Posted:

Bogdan-Constantin● În cazul celorlalţi 14 membri ai clanului care au rămas în spatele gratiilor, avocaţii vor încerca să-i scoată pe rând ● Există deja discuţii că vor fi făcute cereri de revocare a măsurii arestării preventive, cereri de liberări sub cauţiune sau liberări sub control judiciar[...](1/2/2010.)


Expres - Detectoarele de radar şi GPS, tot mai căutate de hoţi

Posted:

O nouă tendinţă în moda furturilor comise în capitala Moldovei este furtul de detectoare radar şi aparate GPS. Aceste obiecte sunt din ce în ce mai căutate de spărgătorii de autoturisme, care acţionează la orice oră din zi sau noapte. Aproape zilnic, câte un ieşean reclamă dispariţia acestor aparate din maşina personală. Numai în ultimele zile, hoţii au sustras zeci de astfel de aparate, cauzând diverse prejudicii deţinătorilor de autoturisme. Poliţia afirmă însă că numărul ieşenilor păgubiţi în acest mod este cu mult mai mare, dar furturile nu sunt reclamate. Ultima lovitură a fost dată în urmă cu o seară, atunci când persoane necunoscute au spart geamul unui autoturism ce se afla parcat pe o stradă din zona centrală, de unde au sustras un detector radar, un stick USB şi un ...[...](1/2/2010.)


Expres - Studenta criminală aşteaptă să plece la Bucureşti

Posted:

După ce a primit vestea că a rămas cu 20 ani de închisoare, Alina Horeanu este decisă să meargă până în pânzele albe pentru a primi o pedeapsă mai mică. Aceasta aşteaptă redactarea sentinţei date de Curtea de Apel Iaşi pentru a se adresa în recurs judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti. ``Eu vreau să fiu pedepsită pentru faptele mele, dar nu atât de dur``, a spus Alina Horeanu, nemulţumită de faptul că instanţele ieşene i-au reţinut şi tâlhăria ca infracţiune. De asemenea, şi Vlad Scurtu va face recurs împotriva sentinţelor date la Iaşi. Acesta susţine că Alina Horeanu a comis singură crima. La începutul lunii ianuarie 2007, Daniel Mancaş i-a mărturisit lui Horeanu, cu care avea o relaţie, că este că...[...](1/2/2010.)


VIDEO - SPORT - VIDEO: Show total cu Mike Tyson la RAW - l-a facut KO pe Jericho!

Posted:

Chris Jericho e singurul om care se poate lauda c-a fost batut in mai putin de un an si de Mickey Rourke si de Mike Tyson. Omul de fier al boxului a facut show si la wrestling. In main-event, Tyson a dat de greu. Pana si micul Hornswoggle a vrut sa muste din fostul campion mondial. Meciul s-a incheiat dupa ce "Iron" Mike si-a facut KO chiar colegul de echipa. La sfarsit, Tyson si-a chemat in ring si fiul – cei doi au sarbatorit alaturi de cea mai iubita echipa din wrestling, Degeneratia X. Show-ul continua si astazi pe Sport.ro de la 22:00, la Smackdown.[...](1/2/2010.)


VIDEO - SPORT - Video: a batut recordul la tinut pe picior o minge de tenis

Posted:

Un pusti a vrut sa sfideze pe fotbalisti... asa ca a invatat sa tina pe picior cu mingea de tenis. Cand a vazut ca e foarte bun la asta, a incercat ceea ce prietenii lui spuneau ca e imposibil: sa bata recordul mondial. El a intrat in 2010 in cartea recordurilor tinand pe picior o minge de tenis de cat mai multe ori intr-un minut.[...](1/2/2010.)


Sport - Poli a fost curentată de bulgarii de la TSKA

Posted:

● Poli Iaşi - TSKA Sofia 0-3 (0-0), într-un meci amical disputat în stagiul de pregătire din Antalya ● Ieşenii au rezistat doar o repriză în faţa trupei lui Ioan Andone, Pancu înscriind golul doi al meciului de sâmbătă ● Astăzi, Poli va întâlni echipa Sibir Novosibirsk, din prima ligă a Rusiei ● În lipsa unor achiziţii importante, ieşenii vor testa în această perioadă trei jucători din Republica Moldova[...](1/2/2010.)


Sport - Sorin Boca a câştigat un nou mandat în fruntea AJF

Posted:

Sorin Boca a câştigat un nou mandat în fruntea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Iaşi. După Adunarea Generală Ordinară de Alegeri, cei 51 de membri afiliaţi prezenţi la şedinţa de la Casa de Cultură a Studenţilor (din totalul de 67 membru cu drept de vot) l-au votat în unanimitate pe Sorin Boca în funcţia de preşedinte, iar pe Dumitru Paraschiv şi Virgil Grierosu, în funcţiile de vicepreşedinţi. De altfel, Sorin Boca a rămas singurul candidat pe această funcţie, după ce candidatura lui Dragoş Urdaru a fost respinsă de Biroul Executiv al AJF şi chiar de Adunarea Generală. Dragoş Urdaru şi-a depus candidatura cu 6 zile după termenul limită (pe 21 ianuarie, în loc de 15 ianuarie), iar dosarul de candidatură a fost incomplet. În primul rând, numele lui Dragoş Urdaru ar fi trebuit propus de unul dintre membrii ...[...](1/2/2010.)


Sport - Scapă Mutu cu o pedeapsă minimă?

Posted:

● Sibutramina, substanţa din cauza căreia atacantul riscă o suspendare consistentă din partea Comisiei Antidoping, a fost găsită în medicamentul pe care Mutu spune că l-a luat, însă pe prospectul acestuia nu se precizează că stimulentul face parte din componentele sale ● În aceste condiţii, internaţionalul român ar putea scăpa doar cu o suspendare de câteva luni ● Tocmai de aceea, Mutu nici nu va cere o contraexpertiză ● În schimb, italienii îl consideră pe Mutu un recidivist şi anunţă o suspendare uriaşă[...](1/2/2010.)


Sport - Cornel Penescu a fugit în munţi

Posted:

Devastat după cele 9 luni petrecute în arest în care a ridicat des săpunul de pe jos, cu 11 kg în minus, Cornel Penescu a fugit în munţi pentru a-şi reveni după experienţa neplăcută petrecută în ultima perioadă. ``Ce frig e afară``, a fost prima remarcă făcută de Cornel Penescu, în momentul în care a simţit aerul rece al libertăţii. El a fost aşteptat de rude şi prieteni, iar apoi a plecat către locuinţa sa, unde a fost aşteptat de către mama sa şi de căpitanul echipei FC Argeş. Finanţatorul piteştenilor a fost destul de tăcut în timpul discuţiilor cu cei apropiaţi, susţinând tot timpul că are nevoie de o perioadă în care să se reacomodeze cu viaţa de zi cu zi. Cornel Penescu a plecat sâmbătă ...[...](1/2/2010.)


Sport - Campionii juniori şi-au tăiat partea leului

Posted:

În prima etapă a returului din cadrul Diviziei Naţionale de popice, pe teren propriu, echipa antrenată de Ioan Bişoc s-a impus în faţa talentaţilor juniori de la ICMRS Galaţi, la o diferenţă de 51 de beţe. Într-o etapă amânată cu o săptămână din cauza timpului nefavorabil, în prima rundă a returului din Seria a III-a a Diviziei Naţionale de popice pentru juniori, campionii naţionali en-titre de la CFR Olimpia ACB Iaşi au învins sâmbătă pe ICMRS Galaţi cu scorul de 3.173-3.122 popice doborâte, dar vedeta meciului a fost dunăreanul Alexandru Bălan, care a fost la doar şase paşi de graniţa celor 600 de popice doborâte. În lipsa unor titulari precum Daniel Pleşcan şi Mihai Petroianu, echipa din Galaţi s-a prezentat la joc cu doi cadeţi fă...[...](1/2/2010.)


Sport - România are echipă de sărituri cu schiurile

Posted:

Echipa României s-a clasat pe locul 14 la prima sa participare la Campionatul Mondial de sărituri cu schiurile pentru juniori, care s-a desfăşurat, în perioada 28-30 ianuarie, în localitatea Hinterzarten (Germania). Echipa de juniori a României, locul 14 la prima participare la CM de sărituri cu schiurile. Sportivul Szilveszter Kozma a fost cel mai bine clasat dintre reprezentanţii României, locul 53, cu 85 de puncte, urmat de Remus Tudor, locul 60, cu 80,5 puncte şi Szilveszter Fulop, locul 70, cu 58,5 puncte, în timp ce al patrulea sportiv, Adrian Vornicu, a fost descalificat. Antrenorul coordonator al echipei naţionale de sărituri cu schiurile, Florin Spulber, a declarat că participarea la această competiţie sporeşte şansele sportivilor români de a obţine rezultate bune pe viitor. ``Suntem bucuroşi că am avut o echipă de patru sportivi români la această competiţie. Această participare dovedeşte că ...[...](1/2/2010.)


Sport - Penicilina nu a avut emoţii la Bucureşti

Posted:

Echipa de volei feminin Penicilina a spart gheaţa în etapa a IV-a a returului Diviziei A1 feminine de volei şi a obţinut prima sa victorie din acest an. Ieşencele au învins cu scorul de 3-0 (16-25, 13-25, 14-25) pe Constructorul IOR Bucureşti. Adversara întâlnită nu i-a ridicat probleme deosebite, dar nici chimistele n-aveau de gând să-şi facă singure meciul greu. Ele şi-au impus apăsat punctul de vedere şi nu le-au dat speranţe gazdelor nici măcar că s-ar putea alege cu un set. ``Avem setaverajul cam şifonat şi fetele au ştiut că n-au voie să cedeze vreun set. Nici schimbări n-am efectuat deloc pentru ca nu cumva să apară sincope în jocul nostru``, a declarat antrenorul principal Daniel Banu, care nu s-a lăsat impresionat de toată vâlva creată în jurul formaţiei bucureştene. ``Are trei ...[...](1/2/2010.)


Sport - Sex-scandal: i-a furat iubita celui mai bun prieten

Posted:

Naţionala Angliei este zguduită de un scandal monstru. Căpitanul lui Chelsea şi al ``naţionalei`` Angliei, John Terry, a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor de scandal. Cotidianul The Sun a dezvăluit ieri că fundaşul în vârstă de 29 de ani, căsătorit şi tată a doi copii, a avut o relaţie cu modelul francez Vanessa Perroncel, logodnica bunului său prieten Wayne Bridge. Coleg la Chelsea în perioada 2005-2009, Bridge i s-a destăinuit la un moment dat lui Terry: ``JT, m-am certat cu Vanessa. N-ai vrea tu să-mi pui o vorbă bună la ea? Poate ne împăcăm``. Terry s-a angajat să medieze diferendul, dar când a întâlnit-o şi-a uitat brusc promisiunea şi s-a dat la ea. Ulterior, Bridge a aflat despre relaţia lor şi s-a despărţit definitiv de Vanessa, împreună cu ...[...](1/2/2010.)


Sport - Roger Federer, din nou rege la Australian Open

Posted:

Liderul mondial Roger Federer a mai întors, ieri, o filă din cartea de istorie a tenisului mondial, câştigând pentru a patra oară în carieră Openul Australiei de la Melbourne. Prezent pentru a 22-a oară în finala unui turneu de Mare Şlem, Federer l-a învins pe britanicul Andy Murray, cu 6-3, 6-4, 7-6 (11), după 2 ore şi 41 minute, obţinând astfel al 16-lea titlu de Grand Slam din carieră. Ultimul act de la Melbourne a început cu lovituri spectaculoase de ambele părţi, cei doi finalişti reuşind câte un break în primele patru game-uri. Federer s-a desprins decisiv în primul set la 5-3, după un al doilea game pe serviciul lui Murray, elveţianul câştigând apoi primul set cu 6-3. Un singur break i-a fost suficient lui Federer pentru a face diferenţa în actul secund, impunându-se cu 6-4, după care ...[...](1/2/2010.)


Sport - Alina Dumitru a luat bronzul la Cupa Mondială

Posted:

A intrat pe saltea cu o oarecare teamă. Glezna piciorului stâng, la care s-a accidentat în luna august a anului trecut, la Mondialele de la Rotterdam, încă nu o ascultă. ``Nu pot să-mi pun toată baza în ea, mi-e frică de o nouă accidentare, dar senzaţia aceasta va trece curând``, spune Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing. Sâmbătă, la Sofia, concursul de Cupă Mondială a fost primul al micuţei judoka, după o pauză de aproape cinci luni. S-a oprit în semifinale, învinsă de o japoneză, Hiromi Endo, dar e mulţumită de ceea ce a realizat. ``Pentru început, eu zic că e bine. Nu vreau să dau vina pe oboseală, că am ajuns noaptea la două, sau pe accidentare. Mai degrabă nu m-am concentrat. Japoneza asta e o junioară. Cred că am luat-o puţin prea uşor``, a declarat Alina. ...[...](1/2/2010.)


Sport - Un iepuraş i-a cucerit inima stelistului Toja

Posted:

Lidia-BuhusÎntre fotbalişti nu este concurenţă doar pe teren, dar şi în ceea ce priveşte frumuseţile pe care le bifează în rândul cuceririlor. Columbianul Carlos Toja a dovedit că ştie să ţintească sus: tocmai în rândul iepuraşilor Playboy. Şi s-a îndrăgostit lulea de o frumuseţe. Lidia Buhuş, pe care toată lumea a putut-o admira fără ascunzişuri în paginile revistei iepuraşului cu papion. La prima vedere, nu ar fi nimic senzaţional, cuplurile sportivi – iepuraşi având oareşce vechime în lumea mondenă. Dar, de data aceasta, povestea s-ar putea termina înainte să înceapă. Pentru că frumoasa pe care a pus ochii fotbalistul Stelei are inima ocupată de un elveţian cam de vârsta celebrului Iri, care îi satisface toate poftele. Iubitul, care locuieşte în Monaco, i-ar fi cumpărat Lidiei un Audi A5, un apartament în ...[...](1/2/2010.)


Opinii - Ce îşi doreşte o blondă?

Posted:

Miruna e femeie, tânără, blondă, deşteaptă, frumoasă, sinceră şi talentată - 7 păcate capitale într-o societate bolnavă, ca a noastră. Sibiancă descălecată în Bucureştii care m-au adoptat, acum un deceniu, şi pe mine, studenta la UMF scrie mai bine decât ne-ar fi putut îndemna să presupunem cei 23 de ani ai săi. Prin noiembrie 2007, a creat un blog de succes: ``şi blondele gândesc``. Contradicţie în termeni pentru unii, truism pentru alţii, sloganul transformat în renume mi-a atras atenţia, şi bine a făcut. Pentru că titlul provocator nu e dublat de un conţinut mediocru, ba dimpotrivă. Postările Mirunei (când tăioase, când sensibile) reprezintă, de departe, cea mai plăcută surpriză feminină din publicistica ultimilor ani şi merită adunate, cât de curând, între coperţile unui volum. ``Suntem generaţia de sacrificiu`` - ...[...](1/2/2010.)


Ştiri din Paşcani - "Criminalilor, mi-aţi omorât soţul!" (VIDEO)

Posted:

Rodica-achihaii-Gheorghe-Iosub-si-Corneliu-Mihailescu● Rodica Achihăii, soţia tânărului lăsat să moară de medici, s-a confruntat cu medicii Iosub şi Mihăilescu, acuzaţi că i-au omorât soţul ● ``Criminalilor, mi-aţi omorât soţul! A fost lăsat să moară ca un câine. Cum puteţi să mai veniţi aici la spital? Ce să le spun eu copiilor mei acasă? O să-i aduc aici la spital să-i creşteţi dumneavoastră``, acestea au fost cuvintele adresate medicilor de către Rodica Achihăii, femeia care a rămas văduvă şi cu doi copii minori din cauza indiferenţei medicilor[...](1/2/2010.)


Ştiri din Paşcani - Un bărbat şi-a înjunghiat concubina şi pe fiica acesteia

Posted:

Tiberiu-DogaruMăcel într-o familie din comuna ieşeană Todireşti. Pe fondul consumului de alcool, un bărbat şi concubina lui s-au luat la ceartă. Este vorba despre Viorel Corungă, în vârstă de 36 ani, şi Maricica Tudurei, în vârstă de 38 ani. Mai mult decât atât, după discuţii aprinse şi reproşuri, cei doi au început să-şi aplice şi lovituri cu pumnii şi picioarele. Nici acest lucru nu a fost de ajuns, deoarece Viorel Corungă a considerat că este necesar să scoată din buzunar un cuţit pentru a-şi linişti partenera de viaţă. Astfel, bărbatul şi-a înjunghiat concubina, moment în care Maria Tudorei, în vârstă de 15 ani, a sărit în apărarea mamei sale. Nemulţumit că nu este lăsat în pace, Viorel Corungă i-a aplicat şi acesteia o lovitură de cuţit. Până la urmă, ...[...](1/2/2010.)


Ştiri din Paşcani - Mai multe memorii adresate procurorilor

Posted:

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, în anul 2009 a crescut numărul de plângeri şi memorii adresate procurorilor. Astfel, de la 448 câte au fost soluţionate în anul 2008, s-a ajuns la 474 în anul 2009. O creştere semnificativă s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte numărul de dosare. Volumul total de lucrări înregistrat în 2009 a fost de 16.966, faţă de 14.031 câte s-au înregistrat în anul 2008. Dintre acestea, 8540 au fost cauze penale în anchetă şi supravegherea procurorilor, soluţionându-se 4239 dosare cu trimiterea în judecată a unui număr de 185 inculpaţi şi sancţionarea administrativă a unui număr de 921 învinuiţi. La sfârşitul anului trecut se aflau în lucru la procuror, ca nesoluţionate, 83 de cauze, rezultând de aici un indice de operativitate de 98,13%. De asemenea, la propunerea procurorilor, în anul 2009, instanţa de judecată ...[...](1/2/2010.)


Ştiri din Paşcani - Două şcoli, la un pas de desfiinţare

Posted:

Scandal la prima şedinţă din 2010 a Consiliului Local. Subiectul care a provocat dispute verbale între consilieri a fost legat de două unităţi de învăţământ din Paşcani. Consilierul Cristinel Iordăchioaia le-a cerut colegilor să garanteze în scris pentru susţinerea financiară a şcolilor Blăgeşti şi Ion Creangă, astfel încât acestea să poată funcţiona cu personalitate juridică. În caz contrar, acestea ar fi putut pierde personalitatea juridică din cauza numărului mic de elevi. ``Vorbim despre Şcoala Blăgeşti şi Şcoala Ion Creangă. Consiliul Local trebuie să garanteze în scris că are puterea să susţină financiar cele două unităţi şcolare pentru ca să poată funcţiona în continuare cu personalitate juridică. Menţionez că în cazul în care o şcoală are sub 200 de elevi, aceasta ar putea să-şi piardă personalitatea juridică. Activitatea va fi coordonată de o ...[...](1/2/2010.)


Ştiri din Paşcani - Primarul Crăciunescu vrea să scoată chioşcurile din gară

Posted:

Primarul Grigore Crăciunescu a declanşat o adevărată ofensivă împotriva patronilor care au amplasate chioşcuri în piaţa din faţa Gării Paşcani. Astfel, proprietarii vor trebui să-şi mute chioşcurile în altă parte, din cauza proiectului privind aprobarea Studiului de Amenajare Urbană zona Gară Paşcani, iniţiat de edilul păşcănean. ``Este poarta de intrare în Paşcani. Trebuie să schimbăm aspectul zonei. Nu se poate ca atunci când ieşi din gară să fii întâmpinat de mesajul «Cu noi sigur în rai» (o reclamă a unei firme de pompe funebre - n.r.)``, a spus primarul Grigore Crăciunescu. De partea cealaltă, Gelu Costăchescu se simte vânat de primar. ``În ultima perioadă, în şedinţele Consiliului Local, primarul a afirmat în repetate rânduri despre faptul că firma West Moldavia SRL, în speţă ...[...](1/2/2010.)


Ştiri din Paşcani - Senatorul Constantinescu îi dă sfaturi primarului

Posted:

Florin-ConstantinescuÎn prima şedinţă de Consiliu Local din acest an, senatorul păşcănean Florin Constantinescu i-a cerut primarului Grigore Crăciunescu să fie mai atent la cheltuirea banilor publici. ``Chibzuiţi banii publici! Cheltuiţi o grămadă de bani pe proiecte. Nu este un lucru rău, dar trebuie identificată şi sursa de finanţare. Bazaţi-vă pe banii de la bugetul local şi nu pe banii veniţi din exterior pentru că o să fie puţini. Este un an greu şi nu o să fie prea mulţi bani. De aceea, cer să aveţi mare grijă cum şi pe ce cheltuiţi``, a spus senatorul Florin Constantinescu. Nemulţumit de proiectele votate pe bandă rulantă s-a arătat şi consilierul local Vasile Pleşca. La rândul său, consilierul i-a reproşat primarului faptul că se votează prea multe proiecte, dar nu sunt duse ...[...](1/2/2010.)


Bursa bârfelor - Un ţăran milionar a făcut scandal la patinoar

Posted:

Oricâţi bani ar avea, nea Costică Cocomănescu, regele fiarelor vechi de la noi din târg, tot ţăran plouat cu glod în buletin rămâne. Babele bârfitoare l-au zărit pe Cocomănescu, acu` vreo două zile, la un mare spectacol la patinoarul de pe Bucium. Cocomănescu şi-a luat cel mai ieftin bilet, la 700 mii vechi, şi erau şi la un milion jumătate şi la trei milioane. Însă, ţăran din fire, deşi a luat bilet la preţ pentru pensionari şi elevi, Cocomănescu s-a aşezat pe locurile ălora care au plătit mult. Nesimţirea gherţoiului nu se opreşte aici. La un moment dat, a început să facă scandal şi să urle în gura mare că nu vede spectacolul, deşi a plătit bilet. Ţăranul tot ţăran. Aruncă ciocolata şi mănâncă staniolul. [...](1/2/2010.)


Bursa bârfelor - Război deschis între doi poliţişti

Posted:

Răzbel mare la puliţia de la noi din târg. Spun babele bârfitoare că între purtătorii de epoleţi de la noi din târg s-a iscat un conflict mare. Şeful de la muniţipiu, Lucică Morsa, ochise postul de adjunct la giudeţ şi intervenise pe unde trebuie ca să-şi rezolve avansarea. Însă, deodată s-a trezit cu ţăranul Moş cu Calu, care fusese alungat de la Bacău. Între timp, Moş cu Calu a aflat că Morsa îşi făcea cărţile pentru scaunul de sub bucile sale, fapt pentru care a pregătit armele murdare pentru un atac teribil. Aşa că, stăm pe fază, ca să vă spunem cum evoluează lupta cu lovituri sub centură dintre miliţieni.[...](1/2/2010.)


Bursa bârfelor - Ţeparul ordinar Oral Dobaşu

Posted:

La final de rubricuţă, una scurtă despre sclavul purtător de pix al Piticului Porno. Spun babele bârfitoare că Oral Dobaşu, puiul pe care şi l-a dorit Bănuţ Pişecariu, a sărit calu` faţă de cei câţiva pixari pe care i-a arvunit la blogul său, cu nume de agentură de monitorizare. După cum zic babetele, de mult timp, Oral Dobaşu nu a mai băgat vreun ban în buzunarele pixarilor. Le-a promis însă că, imediat ce va face o încasare babană, se va achita de datorii. Banii au fost plătiţi de nişte parlamentari pedelişti (se ştiu ei care - n.b.), însă Oral Dobaşu a uitat să-i împartă către sărmanii pixari. Ţepar, deci incomod![...](1/2/2010.)


National - Antonescu mai vrea un mandat

Posted:

Crin-atonescu● Crin Antonescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte al PNL[...](1/2/2010.)


National - România, noul Eden al studenţilor la medicină

Posted:

● În timp ce în Franţa 85% dintre studenţi eşuează la finalul primului an de studii la medicină, Universitatea din Cluj, situată în inima Transilvaniei, îi recrutează pe bază de dosare ● Acesta este un motiv suficient de bun pentru ca tot mai mulţi francezi să părăsească Hexagonul, scrie Le Figaro[...](1/2/2010.)


National - Noua Lege a Educaţiei

Posted:

Daniel-Funeriu● Unul dintre primele lucruri asupra cărora se va concentra Ministerul Educaţiei, pentru finalizarea noii legi, va fi programa şcolară, care este mult prea încărcată, mult prea stufoasă şi mult prea grea pentru copiii mici[...](1/2/2010.)


National - Înştiinţare de plată a impozitului pentru un ziarist mort la Mihăileşti

Posted:

Familia cameramanului Ionuţ Barbu, care a murit în mai 2004 în urma exploziei de la Mihăileşti, din judeţul Buzău, a primit, recent, o scrisoare de la Direcţia de Finanţe Publice Buzău în care se specifică faptul că tânărul are o restanţă la plata impozitului pe venit. În scrisoarea înmânată de poştaş mamei lui Ionuţ Barbu se arată că tânărul mort în explozia de la Mihăileşti are o restanţă la plata impozitului pe venit. După ce a primit înştiinţarea de plată, familia jurnalistului a achitat restanţa la plata impozitului pe venitul obţinut de tânăr înainte să moară, fiind vorba despre aproximativ 100 lei. Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Buzău admit că nu este normal ca la şase ani de la un deces pe adresa persoanei respective să fie ...[...](1/2/2010.)


National - Mircea Băsescu, cumătru cu Bercea Mondialu`

Posted:

Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o, sâmbătă, pe nepoata lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu` şi cercetat în mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală, botezul desfăşurându-se la o biserică de cartier din Constanţa. Botezul, la care au fost naşi Mircea Băsescu şi soţia sa, Doina, a avut loc în prezenţa a aproximativ 30 persoane, la biserica din cartierul Kilometrul 4-5 din Constanţa, unde locuieşte fratele preşedintelui. Copilul botezat de fratele preşedintelui este o fetiţă, Renata Doiniţa, şi este fata fiicei lui Bercea Mondialu`. Fiica lui Bercea Mondialu`, Formaţia, are 17 ani, iar soţul acesteia, Marius, are 20 ani. După terminarea slujbei de botez, Mircea Băsescu a declarat că a decis în urmă cu o săptămână să o boteze pe Renata Doiniţa, la rugămintea lui Bercea Mondialu`. ...[...](1/2/2010.)


International - Ianukovici, acuzat că vrea sa preia puterea prin forta

Posted:

Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, l-a acuzat ieri pe Viktor Ianukovici, rivalul sau în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale de la 7 februarie, ca pregateste o preluare a puterii prin forta. ``Comisia electorala se poarta ca si cum totul ar merge bine, dar în birourile de vot exista falsificari``, a declarat ea, într-un interviu pentru postul de televiziune 5 Kanal, al carui text a fost publicat pe site-ul Guvernului. ``Iar în jurul Kievului, toate centrele de vacanta sunt pline de combatanti care sunt pregatiti sa preia puterea folosind orice metode``, a adaugat ea. ``Ne amintim de toate acestea, e ca în 2004. Ianukovici nu s-a schimbat, metodele sale nu s-au schimbat, iar politica sa nu s-a schimbat``, a insistat Timosenko. Victoria lui Ianukovici, considerat favorit la scrutinul din 7 februarie, a fost anulata pentru fraude la prezidentialele de la sfârsitul lui 2004, sub presiunea manifestatiilor la care participau sute de mii de ...[...](1/2/2010.)


International - Biscuiti umpluti cu cocaina

Posted:

Câinii politiei columbiene antidrog au depistat biscuiti umpluti cu cocaina, care erau gata sa fie transportati în Barcelona - Spania, au anuntat sâmbata fortele de ordine. În total, cinci kilograme de pulbere au fost ascunse în zece pachete de biscuiti, a precizat politia antidrog într-un comunicat. ``Crema a fost scoasa din biscuiti pentru a fi înlocuita cu cocaina comprimata si decolorata pentru a nu atrage suspiciunea unitatilor antidrog``, a adaugat politia. Columbia este principalul producator mondial de cocaina, cu 430 de tone în 2008, aproape 50 la suta din productia mondiala, potrivit datelor înregistrate de Natiunile Unite. Spania este, la rândul sau, una dintre principalele porti de intrare a drogurilor în Europa, în special hasisul provenit din Africa de Nord sau cocaina provenita din America Latina.
[...](1/2/2010.)


Uniunea Europeana - Mita data de BAE Systems în România

Posted:

Cel putin cinci persoane risca sa fie puse sub acuzare pentru mita, în legatura cu plati ilegale pe care le-ar fi efectuat compania de armament BAE Systems pentru a obtine contracte în România, Africa de Sud si Tanzania, relateaza The Mail on Sunday, în editia electronica. Inculparile fac parte din strategia Oficiului britanic pentru Fraude Grave (SFO) de a determina BAE Systems sa încheie un acord, prin care sa recunoasca plata unor stimulente pentru obtinerea unor contracte de armament în strainatate. Un fost intermediar, contele austriac Alfons Mensdorff-Pouilly, în vârsta de 56 ani, a comparut vineri în fata magistratilor din Londra, fiind inculpat pentru mituirea unor clienti europeni ai BAE. În cadrul acestei strategii, alte cinci persoane ar urma sa fie puse sub acuzare. Acestea ar avea legatura cu presupuse plati catre România, Africa de Sud si Tanzania, iar printre persoanele vizate ar figura si fosti angajati ...[...](1/2/2010.)


Uniunea Europeana - Retea de români care încasau ajutoare pentru copii inexistenti

Posted:

Politia britanica a anihilat o retea de români care ar fi obtinut ajutoare în valoare de milioane de euro, folosind sute de cereri false ale unor persoane care pretindeau ca au copii, relateaza Sunday Mirror, în editia electronica. Potrivit publicatiei britanice, o singura banda a obtinut astfel zece milioane de lire sterline (11,5 milioane euro), iar o alta gestiona 350 familii false. Un gangster a fost descoperit având documente de identitate false pentru 200 copii, iar la o adresa din Enfield, în nordul Londrei, erau înregistrate 45 familii. ``Este o afacere mare si este imposibil de spus exact cât de vasta este cu adevarat frauda``, a declarat Bernie Gravett, din cadrul Scotland Yard. ``Dar au fost condamnate peste 40 de persoane pâna în prezent pentru fraude privind ajutoarele si descoperim tot mai multe cazuri``, a adaugat el.
[...](1/2/2010.)


Uniunea Europeana - Accident în Ungaria cu un microbuz românesc

Posted:

Sapte persoane au fost ranite, dintre care trei grav, dupa ce un autoturism a intrat în coliziune cu un microbuz înmatriculat în România, Ieri, în Ungaria, a anuntat un purtator de cuvânt al serviciului de ambulanta. Accidentul s-a produs pe drumul 42, între localitatile Biharkeresztes si Mezopeterd, când autoturismul a efectuat o depasire si a intrat în coliziune cu microbuzul, care venea din sens opus, a afirmat Kornel Katona. Microbuzul românesc a alunecat pe drumul umed si apoi a lovit autoturismul care fusese depasit de prima masina, a adaugat acesta. Soferul care a provocat accidentul a parasit zona fara macar sa încetineasca, a precizat Katona, adaugând ca persoanele ranite au fost transportate la spitalul din Berettyoujfalu.
[...](1/2/2010.)


Magazin - Printesa Diana regreta ca s-a casatorit într-o familie de origine germanica

Posted:

Printesa Diana regreta ca s-a casatorit într-o familie de origine germanica, potrivit avocatului sau de divort, Anthony Julius, care a publicat recent cartea ``Trials of Diaspora``, o istorie a antisemitismului în Anglia, informeaza TimesOnline. Cartea despre antisemitism semnata de Anthony Julius, avocatul de divort al Printesei Diana, face câteva dezvaluiri despre ce credea aceasta despre evrei. Potrivit lui Julius, printesa ``era interesata de evrei dar nu stia nimic despre acestia, cu exceptia faptului ca barbatii evrei, spre deosebire de cei din clasa ei, tratau femeile cu mai multa decenta``. ``Spunea ca evreii erau ostili exact acelor lucruri pe care ea la rândul ei le respingea``, a spus avocatul în cartea sa, ``Trials of Diaspora``. ``Printesa Diana mi-a marturisit ca nu ar fi trebuit sa se casatoreasca niciodata într-o familie de origine germanica``, a adaugat Julius, explicând afirmatia printesei ca fiind o dovada de empatie aratata de ...[...](1/2/2010.)


Magazin - Charlize Theron s-a despartit de Stuart Townsend

Posted:

Actrita Charlize Theron s-a despartit de partenerul ei de viata, Stuart Townsend, dupa o relatie de noua ani, informeaza presa americana, care citeaza apropiati ai artistei. Cuplul Charlize Theron - Stuart Townsend era considerat unul dintre cele mai stabile din showbiz-ul american, având o istorie de noua ani. Speculatiile privind sfârsitul relatiei celor doi au început în momentul în care Charlize Theron a încetat sa poarte inelul pe care îl primise în dar de la iubitul sau, un simbol al implicarii lui în relatie. Charlize Theron, în vârsta de 34 ani, a marturisit unor prieteni apropiati ca a decis sa se desparta de actorul irlandez dupa ce, de Craciun, au fost împreuna într-o excursie în Mexic. ``Stuart este foarte afectat, dar Charlize a realizat în timpul vacantei ca relatia lor s-a încheiat. Ea a fost cea care a pus punct``, spun surse apropiate actritei. Charlize Theron este ...[...](1/2/2010.)


Basarabia - Voronin nu-şi dezminte apucăturile comuniste

Posted:

Liderul Partidului Comunistilor din R. Moldova (PCRM), fostul presedinte Vladimir Voronin, a declarat sâmbata seara, într-o emisiune televizata, ca România ar fi fost primita în UE deoarece a acceptat amplasarea a doua baze americane pe teritoriul sau, relateaza Jurnal de Chisinau, în editia online. ``România a fost primita în UE pentru ca a acceptat dislocarea a doua baze militare americane pe teritoriul sau. Ei nu au fost gata de aderare si nu au întrunit conditiile necesare, dar pentru ca au acceptat propunerea SUA au ajuns în cele din urma în UE``, a declarat Voronin. În timpul emisiunii, el a criticat din nou politica Aliantei pentru Integrare Europeana din R. Moldova fata de România, potrivit paginii electronice a postului Europa Libera. Liderul comunist a denuntat declaratiile presedintelui României, Traian Basescu, si ale ministrului român de Externe, Teodor Baconschi, referitoare la limba vorbita în Republica ...[...](1/2/2010.)


Deschiderea ediţiei

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Deschiderea ediţiei se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=34


Ultima oră

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Ultima oră se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=66


Economic

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Economic se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=23


Social

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Social se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=22


Eveniment

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Eveniment se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=20


Expres

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Expres se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=67


VIDEO - SPORT

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea VIDEO - SPORT se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=122


Sport

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Sport se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=24


Opinii

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Opinii se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=89


Ştiri din Paşcani

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Ştiri din Paşcani se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=29


Bursa bârfelor

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Bursa bârfelor se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=30


National

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea National se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=87


International

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea International se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=88


Uniunea Europeana

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Uniunea Europeana se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=134


Magazin

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Magazin se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=100


Basarabia

Posted:

Rss feed doar pentru sectiunea Basarabia se gaseste la http://www.bzi.ro/rss.php?data=2010-02-01&sect=101


Niciun comentariu: