Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Consumul de energie electrica a atins luni maximul ultimilor ani</p>

Posted: 26 Jan 2010 07:20 AM PST

Consumul de energie electrica din Romania a atins, in noaptea de luni spre marti, maximul ultimilor ani, 9.300 de megawati, cresterea fiind determinata de temperaturile scazute, informeaza Mediafax.

Cererea a ajuns marti la o medie de 9.100 MW, a declarat, la Ramnicu Valcea, directorul general al Transelectrica (TEL), Adrian Baicusi.

El a participat, marti, la inaugurarea statiei electrice Stuparei, de langa Ramnicu Valcea, modernizata in colaborare cu compania Siemens.
Foto: bihor.ro

citiţi mai departe


<p>China ia masuri pentru protejarea biodiversitatii</p>

Posted: 26 Jan 2010 06:34 AM PST

China va lua masuri anul acesta pentru conservarea biodiversitatii, anunta ministrul chinez al Mediului, Zhou Shengxian, citat de agentia de presa Xinhua.
„Guvernul chinez ofera o mare importanta biodiversitatii si a pus la cale un plan de actiune pentru cresterea gradului de constientizare in randul oamenilor si pentru promovarea participarii lor la conservarea diversitatii biologice a Chinei”, a explicat Zhou in cadrului evenimentului de lansare a campaniei Actiune in China pentru 2010,...

citiţi mai departe


<p>Nasterea unui urs salbatic, live pe internet VEZI VIDEO</p>

Posted: 26 Jan 2010 05:47 AM PST

O ursoaica salbatica din padurile statului Minnesota, SUA, a nascut cu succes un pui, iar evenimentul a fost filmat si prezentat live pe internet, anunta BBC News.

Lily, ursoaica vedeta, a nascut vineri 22 decembrie si si-a petrecut ultimele zile in barlog acomodandu-se cu puiul ei. Nasterea si comportamentul ursilor pot fi urmarite pe internet prin intermediul unei camere web plasate chiar in barlogul ursoaicei de biologul Lynn Rogers.

Aceasta a fost prima nastere live a unui urs...

citiţi mai departe


<p>Concurs international despre energie si mediu pentru elevi si profesori</p>

Posted: 26 Jan 2010 04:58 AM PST

Elevii cu varsta cuprinsa intre 10 si 16 ani si profesorii ce doresc sa se implice in lupta impotriva schimbarilor climatice sunt invitati sa participe la concursul international „Energie si mediu”, anunta un comunicat din partea Retelei de Actiune pentru Clima Romania.
Competitia se desfasoara in perioada 25 ianuarie - 1 martie, iar sloganul acesteia este „Salvarea climei – incepe din casa ta cu solutii energetice simple!”.
Competitia se adreseaza atat elevilor cat si profesorilor...

citiţi mai departe


<p>Daciana Sarbu: Cum poate fi exploatarea cu cianuri &quot;minerit responsabil&quot;?</p>

Posted: 26 Jan 2010 04:37 AM PST

Europarlamentarul Daciana Sarbu sustine ca romanii trebuie sa cunoasca problemele de mediu pe care le ridica proiectul minier de la Rosia Montana, nu doar argumentele companiei Gold Corporation, asa cum s-a prezentat in cadrul seminarului “A face din Europa un lider in exploatarea miniera sustenabila”, organizat astazi de europarlamentarul Adina Valean in cadrul Parlamentului European.
"M-am opus deschis acestui proiect de la conturarea sa. Voi continua sa ma opun. Fiindca, dincolo de...

citiţi mai departe


<p>Statia electrica de la Stuparei a fost eco-modernizata&nbsp;</p>

Posted: 26 Jan 2010 04:06 AM PST

Transelectrica si Siemens Romania au finalizat lucrarile de mentenanta si modernizare la statia electrica de 220/110kW Stuparei, un nod important din sistemul electroenergetic national, principalul furnizor de enerhie al consumatorilor din zona.

Statia colecteaza energie regenerabila produsa in hidrocentralele din zona, pe care o evacueaza catre consumatori. Excedentul de energie este transportat prin intermediul statiei de 220 kW spre statia Bradu.

Reabilitarea si modernizarea au...

citiţi mai departe


<p>Realitatea Catavencu si Green Revolution instituie Cod Verde VEZI VIDEO</p>

Posted: 26 Jan 2010 03:42 AM PST

Grupul Realitatea Catavencu a declarat razboi risipei si instaureaza, incepand cu 29 ianuarie, Cod Verde in toate redactiile trustului. Jurnalistii vor trece de la vorbe la fapte - consumul inutil de energie va fi eliminat, hartia va fi mai pretuita, iar calculatoarele vor fi stinse cand oamenii pleaca acasa. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Asociatia Green Revolution.

Roxana Gramada, Director Corporate Affairs Realitatea-Catavencu, ne-a explicat ca proiectul Cod Verde are, in...

citiţi mai departe


<p>Imprimanta Xerox reduce deseurile cu 90%</p>

Posted: 26 Jan 2010 03:34 AM PST

Compania Xerox Romania a lansat ieri, la Bucuresti, o imprimanta de ultima generatie care poate reduce semnificativ impactul asupra mediului si costurile imprimarii, fara a afecta calitatea imaginii. Imprimanta multifunctionala Seria ColorQube 9200, de mare viteză, foloseste cerneală solida.
”Imprimanta este insotita de un nou plan de costuri, care permite analiza cantitatii de culoare de pe fiecare pagina a documentului imprimat”, a explicat Victor Tataru, Office Solutions Marketing...

citiţi mai departe


<p>ADB investeste in curatarea raurilor din Filipine</p>

Posted: 26 Jan 2010 03:23 AM PST

Banca Asiatica de Dezvoltare (ADB) a anuntat astazi ca va finanta un studiu care sa contribuie la curatarea celor mai poluate rauri din Filipine, transmite Earth Times.
Cei 300.000 de dolari investiti de ADB vor ajuta ca, timp de sase luni, sa se evalueze apele reziduale si instalatiile sanitare de-a lungul raului Pasig. Acesta este principalul curs de apa ce traverseaza capitala Manila.
Reprezentantii bancii au declarat ca studiul ar trebui sa „ofere date cheie, ce vor contribui la...

citiţi mai departe


<p>Cod galben de ger in aproape toata tara</p>

Posted: 26 Jan 2010 03:04 AM PST

Meteorologii au actualizat astazi codul galben emis vineri si anunta ca , in intervalul 26 ianuarie ora 12 - 27 ianuarie ora 08, in estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptii si al diminetii, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

In jumatatea de nord a Moldovei si in zonele depresionare din estul Transilvaniei se vor mai inregistra valori termice sub...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: