Stiri Noi - Hotnews.ro

Stiri Noi - Hotnews.ro


Din presa elena, criza pare o conspiratie. Ministrul nostru de Finante a facut treaba buna

Posted: 10 Feb 2010 08:48 AM PST

Grecii sunt linistiti. Stiu ca e criza, dar fumeaza in continuare ca si cand nimic rau nu li se poate intampla. „Ar trebui sa ii apuce nebunia ca sa excluda pe cineva din zona euro”, scrie presa elena.  De ce e criza? Simplu. Ziarele invoca specula pe euro si scriu fie ca sunt in continuare una dintre cele mai dezvoltate economii, fie dimpotriva, o tara mica, ce nu poate iesi singura din criza. Fac greva sau blocheaza granitele, atunci cand ceva nu le convine.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cand si cu cine bem bere?

Posted: 10 Feb 2010 08:36 AM PST

"Hai la o bere!", "Te scot la o bere?", "O berica, ceva?", "Iesim si noi la o bere?" si lista poate continua. Nu mai este un secret pentru nimeni ca berea uneste, berea este, indiferent de regiune, licoarea care ii aduce pe oameni impreuna. De cele mai multe ori, la intalnirile organizate spontan se consuma bere. A ajuns chiar stereotipa expresia : ies la o bere cu prietenii. Dar, iesim la bere doar cu prietenii? 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mircea Geoana convoaca CExN pentru luni: Vom initia o motiune de cenzura daca proiectul de lege al pensiilor va fi aprobat de parlamentari

Posted: 10 Feb 2010 08:33 AM PST

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD va fi convocat luni, a declarat presedintele formatiunii, Mircea Geoana. Liderul social-democrat a adaugat ca va solicita Comitetului Executiv ca formatiunea sa initieze o motiune de cenzura daca actualul proiect de lege al pensiilor va fi aprobat de catre Parlament.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Justitiei a transmis presedintelui Camerei Deputatilor cererea DNA de perchezitie informatica in dosarul Ridzi

Posted: 10 Feb 2010 08:00 AM PST

Ministerul Justitiei a anuntat ca a transmis miercuri, 10 februarie, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul privind pe Monica Iacob Ridzi. Solicitarea a fost primita din partea DNA pe 9 februarie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Actionarii FP au votat un nou Consiliu de Supraveghere si au aprobat contractul cu Franklin Templeton

Posted: 10 Feb 2010 07:31 AM PST

Adunarea Generala a Actionarilor Fondului Proprietatea a aprobat noua componenta a Consiliului de Supraveghere, printre membrii acestui organism regasindu-se Pogea Gheorghe, fost ministru de Finante, si Gratiela Iordache, secretarul de stat in Ministerul de Finante. Actionarii FP l-au ales in Consiliul de Supraveghere si pe Lucian Croitoru, desi acesta anuntase ca isi retrage candidatura pentru postul de membru.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cine greseste: Andrei Gheorghe sau Codul Rutier?

Posted: 10 Feb 2010 07:23 AM PST

Andrei Gheorghe, consilierul de imagine al ministrului de Finante, a refuzat, in urma unui accident provocat de el, sa se supuna legislatiei rutiere care il obliga sa ofere o proba de sange, nu doar sa sufle in fiola, in cazul unui accident cu victime. Codul Rutier prevede clar ca refuzul de a da probe biologice, respectiv o proba de sange reprezinta o infractiune care este pedepsit cu inchisoare. Pe de alta parte Andrei Gheorghe spune ca refuza sa fie se supuna legislatiei si spune ca "legea este facuta sa fie pusa in discutie".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ladislau Boloni si-a dat demisia de la Standard

Posted: 10 Feb 2010 07:06 AM PST

Ladislau Boloni nu mai este antrenorul celor de la Standard Liege, tehnicianul romand dandu-si demisia in cursul zilei de miercuri, informeaza La Derniere Heure. Rezultatele nesatisfacatoare din ultima perioada i-au fost fatale antrenorului roman, Standard aflandu-se doar pe locul 6 in campionat, la 19 puncte distanta de liderul Anderlecht.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum poti sa te faci de rusine pe Facebook, cu un nume fals si un e-mail adevarat

Posted: 10 Feb 2010 07:04 AM PST

Daca vrei sa te inscrii sub un nume fals cu un e-mail bun/cunoscut, Facebook te tradeaza. “Nu e un bug, e o functionalitate”, se zice uneori despre astfel de lucruri, dar in fine, uitati ce-am descoperit intr-o recenta vacanta, cand, ca tot omul, am zis ca e cazul sa pierd niste ore pe marele site de socializare, pe care il stiam doar in linii mari, scrie Iulian Comanescu pe blogul sau.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Amical/ Dinamo, invinsa in ultimul meci din Antalya

Posted: 10 Feb 2010 07:01 AM PST

Dinamo a incheiat stagiul de pregatire din Antalya cu o infrangere. "Cainii" au fost invinsi de polonezii de la Arka Gdynia, locul 12 in campionatul intern, scor 0-2, Djakaridja Kone trecandu-si numele pe lista marcatorilor printr-un autogol in poarta lui Dolha.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Curtea de Apel a respins actiunea prin care deputatul PSD Robert Negoita a contestat sechestrul impus pe cele 1600 de case si o datorie de 30 de milioane de euro catre stat. Surse: Fiscul poate sa-i execute datoria

Posted: 10 Feb 2010 06:42 AM PST

Curtea de Apel a respins astazi actiunea prin care deputatul PSD Robert Negoita cerea ridicarea sechestrului impus de ANAF si suspendarea deciziei de impunere in cazul sau, insa decizia instantei poate fi atacata cu recurs. "El poate fi insa executat de fisc in baza deciziei Curtii de Apel, nu e necesar sa se astepte judecarea recursului la Inalta Curte", au declarat pentru HotNews.ro surse ANAF.
  • Fiscul l-a notificat in decembrie 2008 pe Robert Negoita (PSD) ca are de platit inca 3 milioane de euro TVA in urma unor operatiuni prin care deputatul PSD a incercat sa scape de o datorie de 28 de milioane de euro pentru care ANAF i-a impus sechestru asigurator.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Filmul Bibliotheque Pascal, in care joaca si actori romani, a cistigat Marele Premiu la Hungarian Film Week

Posted: 10 Feb 2010 06:33 AM PST

Filmul "Bibliotheque Pascal", regizat de Szabolcs Hajdu si turnat partial in Romania, a cistigat Marele Premiu la Hungarian Film Week. Din distributia filmului fac parte si actorii Orsolya Török-Illyes, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Razvan Vasilescu, Ion Sapdaru si Florin Piersic Jr. In 17 februarie, el va fi prezentat si la Festivalul de la Berlin, in sectiunea Forum.  


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Adrian Nastase: PSD trebuie sa construiasca o guvernare in care impartirea prazii sa fie eliminata

Posted: 10 Feb 2010 06:12 AM PST

Adrian Nastase si-a prezentat miercuri, pe blogul personal, programul sau politic de candidat la sefia PSD, cu care se va prezenta la Congresul din 20 februarie. In proiectul sau, Nastase sustine ca PSD trebuie sa se transforme intr-un partid capabil sa castige increderea oamenilor si care sa construiasca o guvernare ce nu se mai bazeaza pe actiuni de tip "impartirea prazii" si care sa serveasca interesului public.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Autoritatile romane au cerut Comisiei Europene amanarea, pana in iunie, a introducerii certificatelor energetice-surse

Posted: 10 Feb 2010 06:06 AM PST

Ministerul Dezvoltarii intentioneaza sa amane pana in iunie introducerea certificatelor energetice la vanzarea sau cumpararea unei locuinte, potrivit unor surse guvernamentale. Ultima varianta a actului normativ privind reintroducerea certificatului energetic stabilea termenul de 1 martie. Autoritatile romane au trimis deja Comisiei Europene o cerere de amanare cu inca trei luni, pe motiv ca sunt prea putini auditori energetici, a declarat pentru HotNews.ro Emilia Cerna Mladin, presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Irina Schrotter despre calatorii: Nu mi-a placut Parisul decit dupa foarte mult timp. La inceput plingeam cind ajungeam acolo

Posted: 10 Feb 2010 05:49 AM PST

Acum sta in Lugano, Elvetia. Sa-i vedem tabieturile de calatoare. Irina Schrotter asadar cu fricile, locurile unde s-a simtit bine si unde a plins. Schrotter a raspuns intrebarilor lui Eugen Istodor pe uichendist.ro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Gol de cascadorii rasului in Anglia

Posted: 10 Feb 2010 05:43 AM PST

Norocul face parte din orice joc, iar Anthony Wordsworth (Colchetser) l-a avut "din plin" in partida cu Southend din League One. La doar trei minute de la startul partidei, o faza ce in mod normal nu ar fi pus probleme defensivei adverse a dus la inscrierea unuia dintre cele mai comice goluri, portarul si un fundas de la Southend "impiedicandu-se" unul de celalalt in noroiul din careu.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE: Acte premergatoare in cazul lui Andrei Gheorghe, cercetat pentru vatamare corporala si risca un dosar penal pentru ca a refuzat testarea la IML. Am fost de acord cu orice proba, dar nu cu cea de sange

Posted: 10 Feb 2010 05:21 AM PST

In cazul lui Andrei Gheorghe  se intocmesc acte premergatoare pentru ca a refuzat sa mearga la Institutul de Medicina Legala pentru a i se recolta probe de sange, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, pentru Hotnews.ro. Potrivit Codului Rutier refuzul de a "se supune recoltării probelor biologice", reprezinta o infractiune care se pedepseste cu inchisoare. Andrei Gheorghe a declarat ca vrea sa faca o analiza de sange dar nu la cererea politistilor. El a lovit, marti seara, in zona Kiseleff, un autoturism din spate.
UPDATE: Parchetul Judecatoriei sectorului 1 a deschis un dosar pe numele lui Andrei Gheorghe pentru vatamare corporala din culpa. Gheorghe: "Am executat proba cu etilotestul, asa cum e corect. Am fost de acord cu orice proba, dar nu cu cea de sange"


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AUDIO Renate Weber la RFI: Dacian Ciolos trebuie sa se converteasca din expert in politician

Posted: 10 Feb 2010 05:10 AM PST

Votul favorabil al Parlamentului European asupra noii Comisii Europene nu este neaparat un cec in alb, a declarat euro-parlamentarul liberal Renate Weber. Intr-un interviu pentru RFI, Weber a spus ca Dacian Ciolos trebuie sa se converteasca din expert in politician. Cabinetul Barroso II a fost aprobat marti, 9 februarie, de plenul Legislativului de la Strasbourg cu 488 de voturi pentru, 137 impotriva si 72 de abtineri.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Teste Jerez/ Nico Rosberg, cel mai rapid/ Alonso, doar pe patru

Posted: 10 Feb 2010 05:08 AM PST

Nico Rosberg a fost cel mai rapid pilot in prima zi a testelor de la Jerez (Spania - sesiunea de dimineata), pilotul celor de la MercedesGP fiind cronometrat cu timpul de 1:20.927. Al doilea a fost Sebastian Buemi (Toro Rosso - 1:21.031, in timp ce Nico Hulkenberg (Williams - 1:22.243) a fost al treilea. Fernando Alonso a avut o evolutie modesta, ibericul fiind pe patru - 1:22.895.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrii de Finante din zona euro vor discuta miercuri despre criza din Grecia

Posted: 10 Feb 2010 05:00 AM PST

Ministrii de Finante din zona euro vor discuta miercuri despre criza economica din Grecia, prin intermediul unei teleconferinte, potrivit unui diplomat european, ceea ce face tot mai probabil un plan de sprijin financiar pentru acest stat, transmite AFP. Cotidianul francez Le Monde noteaza ca la teleconferinta va participa si premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, presedintele Eurogrup.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Viorel Catarama ramane fara sprijinul filialei, in cursa pentru sefia PNL, pentru ca este o marioneta politica controlata de la Cotroceni

Posted: 10 Feb 2010 04:52 AM PST

Viorel Catarama nu va avea sustinerea filialei sector 2 a PNL, din care face parte, in cursa pentru conducerea partidului, informeaza un comunicat  al organizatiei. Potrivit vicepresedintelui de filiala, Melciu Florin, colegii liberali nu-l vor sprijini pe Catarama pentru ca acesta a adus prejudicii de imagine partidului, devenind "o marioneta politica controlata de la Cotroceni."


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Parazitii, Puya, Verdikt, Adrian Minune si Traian Ilea au fost propusi de PSD pentru departamentele de comunicare ale ministerelor

Posted: 10 Feb 2010 04:42 AM PST

Critic fata de numirea lui Andrei Gheorghe si a lui Dan Bittman la departamentul de comunicare al Finantelor, senatorul PSD Adrian Tutuianu a propus, saptamana aceasta, o serie de comunicatori pentru ministerele ramase, informeaza Bestmusic.ro. Pentru Economie a fost propus Puya, cu melodia E foame de bani, pentru Ministerul Sanatatii - Adrian Minune, cu Au, inima mea, pentru Ministerul de Interne - formatia Verdikt, cu Vine Politia, pentru Transporturi - Parazitii, cu Drumuri fictive, in timp ce Traian Ilea ar putea deveni consilier personal al lui Emil Boc, cu Pusca si cureaua lata.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Anschluss-ul modern se numeste bailout

Posted: 10 Feb 2010 04:41 AM PST

Martie 1938: Sub presiunea Germaniei fasciste si a Partidului National Socialist austriac, cancelarul Kurt Schuschnigg incearca sa organizeze un referendum pentru a intreba poporul austriac daca vrea sau nu sa se uneasca cu Germania. Pe 11 martie, nazistii austrieci organizeaza o lovitura de stat, urmata a doua zi de anexarea Austriei, eveniment ramas in istorie sub numele de Anschluss. Pe 12 martie 1938, sub privirile indiferente ale restului Europei, incolteau semintele celei mai mari conflagratii mondiale.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ucraina: Viktor Ianukovici ii cere Iuliei Timosenko sa demisioneze din functia de premier

Posted: 10 Feb 2010 04:30 AM PST

Castigatorul alegerilor din Ucraina, Viktor Ianukovici, i-a cerut contracandidatului sau, premierul Iulia Timosenko, sa demisioneze din functie si sa intre in opozitie, pentru a evita declansarea unei crize la Kiev, informeaza Reuters. Ianukovici a adaugat ca Ucraina are nevoie de ajutor "de la Vest si de la Est" pentru a face fata crizei economice.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Garantiile guvernamentale acordate prin Prima Casa ar putea creste la 70.000-75.000 euro pentru locuintele construite de la zero

Posted: 10 Feb 2010 04:21 AM PST

Premierul Emil Boc a anuntat ca vor fi adoptate in urmatoarea sedinta a Guvernului modificarile la programul Prima Casa. "In 2010, programul Prima Casa va fi orientat cu prioritate pentru constructia de locuinte de la zero, pentru constructia de locuinte noi. Vom realiza acest lucru prin doua mecanisme pe care le vom impune in cadrul actului normativ: pe de-o partea, partajarea garantiilor guvernamentale pentru case care sunt gata finalizate pana la 1 ianuarie 2010, unde va fi un plafon mai mic de garantii guvernamentale decat in 2009, si suplimentarea plafonului de garantii pentru cei care construiesc locuinte de la zero", a spus Emil Boc.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Fosta guvernare comunista din Moldova a cerut in secret bani de la UE pentru a scoate tara din faliment

Posted: 10 Feb 2010 04:21 AM PST

Fosta guvernare comunista de la Chisinau a cerut in secret de la Uniunea Europeana 300 milioane de euro pentru a scoate tara din pragul falimentului, informeaza Unimedia. Potrivit portalului moldovean, informatia este confirmata de un document secret trimis de fostul presedinte Vladimir Voronin catre premierul de atunci, Zinaida Greceanii, in care ii cerea sa solicite ajutor din partea Comunitatii Europene.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Audi a prezentat primele poze oficiale cu A1, masina care va costa de la circa 16.000 euro

Posted: 10 Feb 2010 04:19 AM PST

Audi a prezentat primele poze oficiale cu cel mai mic model al marcii, A1, masina care va fi prezentata la salonul de la Geneva, iar peste cateva luni se va lansa in Europa cu preturi de la circa 16.000 euro. Masina de aproape patru metri lungime se doreste a fi un concurent pentru Mini si va fi disponibila cu motoare intre 86 CP si 122 CP. Lansarea in Romania e programata pentru septembrie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Blue Zones. Locuri in care oamenii traiesc 100 de ani

Posted: 10 Feb 2010 04:05 AM PST

Exista in lume cateva regiuni unde nu este nimic neobisnuit pentru un om sa traiasca peste 100 de ani. In “Blue Zones” (“Regiunile Albastre”), asa cum au fost denumite, locuitorii traiesc mai mult, dar si mai sanatos, fara sa aiba nevoie de medicamente. Care este secretul lor? Au mostenit ei o gena care le asigura longevitatea sau este modul de viata cel care face diferenta?
Via Jeopardy.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

webRelease: Daca Dragoste nu e, nimic nu e - Valentine's Day la Masca

Posted: 10 Feb 2010 04:04 AM PST

Teatrul Masca va invita in perioada 14 - 24 februarie la o serie de evenimente derulate sub mottto-ul "Daca dragoste nu e, nimic nu e". Valentine's Day, 14 februarie, va fi marcata la ora 17.00 de o noua intalnire in cadrul proiectului Lacatele dragostei la Masca. Actorii, impreuna cu perechi de spectatori, vor prinde lacate pe gardul din fata teatrului ca un simbol al iubirii eterne. La 17.30, in Amfiteatrul Masca va fi un concert al formatiei Vita de Vie.In Ceainaria Masca, la ora 18.15 alt gen de muzica - Jazz Live&Love.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comerciantii de plante etnobotanice vor avea 10 zile la dispozitie sa distruga stocurile. Vanzarea halucinogenelor se pedepseste cu inchisoare

Posted: 10 Feb 2010 04:03 AM PST

Persoanele care vand, detin sau transporta plante si substante etnobotanice vor risca sanctiunea cu inchisoarea, a declarat Cseke Attila, ministrul sanatatii, dupa sedinta de Guvern de miercuri unde a fost adoptata ordonanta de urgenta privind interzicerea produselor halucinogene. In zece zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, toti comerciantii sunt obligati sa distruga, pe cheltuiala lor, stocurile de substante etnobotatice. Ministrul sanatatii a precizat ca acesti comercianti nu vor fi despagubiti chiar daca pana acum astfel de produse erau considerate legale. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Un membru al trupei Gipsy Kings se dueleaza cu un impostor

Posted: 10 Feb 2010 03:55 AM PST

Chico Bouchikhi, membru fondator al formatiei The Gipsy Kings, s-a hotarat sa lupte pe scena impotriva unui individ pe nume Chico Castillo, care pretinde ca ar fi fondat trupa cunoscuta pentru cantece ca Bamboleo si Baila Me, informeaza TMZ.com.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Costurile de productie pentru un Apple iPad pleaca de la 229 dolari - studiu iSuppli

Posted: 10 Feb 2010 03:39 AM PST

Costul de productie al unei tablete iPad porneste de la  229 dolari pentru versiunea cu 16 GB, fara 3G si este de 287 dolari pentru cea mai profitabila versiune, cea de 32 GB si conectivitate 3G, arata un studiu al companiei de cercetare iSuppli. Cea mai scumpa componenta este ecranul multitouch care costa cam 80 de dolari, in timp ce procesorul i-ar costa pe cei de la Apple cam 17 dolari. Concluzia iSuppli este ca dat fiind costul de productie, Apple are posibilitatea sa mai lase din pretul iPad care in martie va costa de la 499 dolari in SUA.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primele carduri personalizate, lansate in Romania. Daca iti poti personaliza tricoul sau adidasii, de ce sa n-o faci si cu cardul bancar?, spun bancherii

Posted: 10 Feb 2010 03:38 AM PST

"Anul 2010 va fi unul bun pentru piata cardurilor, care va creste in Romania, in ciuda crizei. Avem semnale foarte clare ca vor intra jucatori noi si credem ca la finalul acestui an toate bancile locale vor emite carduri cu cip", a declarat Elena Oprea, director Operatiuni Carduri Bancare si Administrare Produse in cadrul BRD-GSG, cu ocazia lansarii in Romania a primelor carduri personalizate- "A la Carte".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cutremur de 4.3 grade in apropiere de Chicago

Posted: 10 Feb 2010 03:34 AM PST

Un cutremur de 4.3 grade pe scara magnitudinii de moment s-a produs miercuri dimineata in nordul statului american Illinois, transmite FoxNews, care precizeaza ca seismul i-a trezit din somn pe locuitorii din zona Chicago.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Serie A Federatia Italiana a adoptat noi reguli: cartonas rosu pentru injuriile de pe teren

Posted: 10 Feb 2010 03:24 AM PST

Fotbalistii din Serie A vor avea interzis "la injurat" in timpul meciurilor. Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a hotarat, marti, adoptarea unor noi masuri disciplinare, in cazul nerespectarii acestora jucatorii urmand a primi direct cartonasul rosu. Noile reguli impuse de Federatie vizeaza si interzicerea mesajelor de sub tricourile sportivilor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Teodor Baconschi despre raspunsul Rusiei la amplasarea scutului in Rmania: Reactia domnului Lavrov a fost cat se poate de moderata

Posted: 10 Feb 2010 03:12 AM PST

"Reactia ministrului Lavrov (n.r. seful diplomatiei ruse) a fost "cat se poate de moderata", a spus ministrul de externe Teodor Baconschi, la iesirea de la audierea in Parlament, la comisiile de politica externa si aparare, in care a dat detalii despre amplasarea elementelor scutului antiracheta american pe teritoriul Romaniei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Teletrans, operatorul de telecomunicatii al Transelectrica, afaceri in crestere cu 22% pana la 10,5 milioane euro in 2009

Posted: 10 Feb 2010 03:08 AM PST

Teletrans, operatorul de telecomunicatii detinut integral de Transelectrica, compania nationala de transport al energiei electrice, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10,5 milioane euro, cu peste 22% mai mult decat in 2008 si peste asteptarile initiale ale companiei, a anuntat miercuri operatorul. Oficialii Teletrans au mai precizat pentru HotNews.ro ca rezultatul financiar net a fost unul pozitiv la sfarsitul lui 2009, fara a da mai multe detalii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Leul s-a apreciat miercuri, cursul BNR coborand la 4,1142 lei/euro

Posted: 10 Feb 2010 03:00 AM PST

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1142 lei pentru un euro, nivel cu 1,56 bani mai mic decat cel din ziua anterioara. Marti, un euro a fost cotat de banca centrala la 4,1298 lei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proiectul legii unitare a pensiilor, aprobat de Guvern

Posted: 10 Feb 2010 02:51 AM PST

Executivul a avizat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de miercuri. Documentul urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere prioritara. "E urgenta o lege noua a pensiilor. Daca mentinem actualul sistem, va trebui sa imprumutam miliarde de euro pentru a plati pensiile", a spus Boc.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lucian Croitoru si-a retras candidatura pentru postul de membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea

Posted: 10 Feb 2010 02:27 AM PST

Lucian Croitoru si-a retras candidatura pentru postul de membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, considerand ca semnarea contractului cu Franklin Templeton, principalul sau obiectiv in ceea ce priveste FP, a fost indeplinita, potrivit Mediafax. Fondul Proprietatea a convocat miercuri, 10 februarie, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), pe ordinea de zi aflandu-se si semnarea contractului cu administratorul selectat, Franklin Templeton Investment Management.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cartel Alfa vrea sa declanseze protestele in martie si sa intre in greva generala in mai

Posted: 10 Feb 2010 02:24 AM PST

"Cartel Alfa" a anuntat ca intre 1 si 15 martie ar putea picheta prefecturile, urmand ca intre 15 si 30 aprilie sa fie organizat miting in Capitala, iar in mai sa fie declansata greva generala, sindicalistii fiind nemultumiti de disponibilizarile anuntate si de diminuarea veniturilor salariale, informeaza Mediafax.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Millennium bcp vinde 95% din divizia din Turcia catre Credit Europe Bank, pentru 62 milioane euro

Posted: 10 Feb 2010 02:14 AM PST

Banca portugheza Millennium bcp va vinde 95% din actiunile diviziei sale din Turcia catre Credit Europe Bank, valoarea tranzactiei fiind de circa 62 milioane de euro, potrivit Reuters. Acest acord face parte din strategia bancii de a se axa pe pietele sale prioritare, precum Portugalia, Angola sau Polonia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mutu va fi amendat cu 6500 de euro pentru ca a fumat la stadion

Posted: 10 Feb 2010 02:07 AM PST

Pe langa toate problemele pe care le are in ultima perioada cu sibutramina (substanta cu care a fost gasit dopat in doua randuri), Adrian Mutu va fi amendat de Fiorentina cu 6.500 de euro pentru ca a fumat o tigara in interiorul arenei Artemio Franchi din Florenta, informeaza Violanews.com.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andrei Gheorghe a ramas fara permis de conducere, dupa ce a refuzat sa ii fie recoltate probe dupa accident

Posted: 10 Feb 2010 02:03 AM PST

Lui Andrei Gheorghe i-a fost retras permisul de conducere pentru cercetari, dupa ce a refuzat proba biologica in urma accidentului de marti seara, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, potrivit Mediafax. Ciocan a precizat ca masura este una temporara, iar Gheorghe a primit in schimbul permisului o dovada inlocuitoare.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Patru noi cazuri de gripa porcina si un deces, in ultimele 24 de ore

Posted: 10 Feb 2010 02:03 AM PST

Ministerul Sanatatii a anuntat ca in ultimele 24 ore au fost confirmate 4 noi cazuri de gripa cu virus A/H1N1 pandemic si un deces. Numarul total de cazuri confirmate pana in prezent in Romania este de 6986, din care 121 cu deces.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liga Campionilor Montpellier - HCM Constanta/ Francezii vor revansa

Posted: 10 Feb 2010 02:02 AM PST

HCM Constanta intalneste, miercuri seara, liderul grupei A din Liga Campionilor la handbal masculin, Montepellier HB, in incercarea de a reedita rezultatul bun obtinut in partida tur de la Buzau, atunci cand "Marinarii" au invins echipa lui Nikola Karabatic, scor 37-33.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Custom officers

Posted: 10 Feb 2010 01:57 AM PST

Am auzit odata o vorba spusa de un om mare, nu mai stiu exact cine anume, dar el zicea asa: “perfectiunea sta in detalii”. Nimic nu ilustreaza mai bine aceasta vorba ca spotul pe care vreau sa-l impart cu voi astazi - France Telecom pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 1998.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presa rusa: Oficialii moldoveni sunt indignati ca Romania nu s-a sfatuit cu ei in problema scutului antiracheta

Posted: 10 Feb 2010 01:43 AM PST

Autoritatile moldovene sunt indignate ca Romania vecina nu s-a sfatuit cu ele in problema desfasurarii pe teritoriul lor a rachetelor americane de interceptare. Chisinaul este de parere ca Bucurestiul poate deveni o amenintare la adresa securitatii regionale si sa complice procesul de reglementare a chestiunii transnistrene, scrie publicatia Vzgliad.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO: Google a lansat reteaua de socializare Buzz integrata in Gmail

Posted: 10 Feb 2010 01:41 AM PST

Google vrea sa concureze in mod serios cu Facebook si a lansat o retea de socializare numita Buzz, retea implementata in Gmail. Buzz permite utilizatorilor sa agrege mai multe servicii si sa faca in timp real schimb de mesaje, poze sau clipuri video. Google spune ca printre avantajele Buzz se numara faptul ca are la baza Gmail, e usor de folosit si are si versiune pentru telefonul mobil cu diverse servicii interesante atasate.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lucian Mandruta si Alessandra Stoicescu vor fi inlocuiti de Alina Petrescu la pupitrul Observatorului

Posted: 10 Feb 2010 01:21 AM PST

Intact Media Group anunta schimbari semnificative la Observatorul de la ora 19.00. Incepand cu 22 februarie, Alina Petrescu, realizatoarea emisiunii News Magazine de la Antena 3, ii va inlocui la pupitrul stirilor pe Lucian Mandruta si Alessandra Stoicescu, dupa cum au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii postului Antena 1. Sub sloganul "Stiri ca’n viata", noul Observator va miza mai putin pe senzational, "punand accentul pe informatia pura si autentica din spatele  evenimentelor care afecteaza zilnic viata romanilor", spune Sorin Alexandrescu, director executiv Antena 1.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Indicele SIF-urilor se aprecia cu 3,7% in debutul sedintei BVB de miercuri

Posted: 10 Feb 2010 01:20 AM PST

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis pe plus sedinta de tranzactionare de miercuri, toti indicii inregistrand cresteri de peste 1%. Cel mai mare avans se inregistra pe sectorul societatilor de investitii financiare, care recupera o parte din pierderile de marti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MAE: Zborurile catre si dinspre Grecia au fost anulate miercuri din cauza grevei functionarilor publici

Posted: 10 Feb 2010 01:17 AM PST

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca zborurile catre si dinspre Grecia au fost anulate in cursul zilei de miercuri din cauza grevei declansate de functionarii publici din aceasta tara. Sindicatul controlorilor aerieni a declarat ca nu va asigura niciun zbor aerian, local sau international. Angajatii din sectorul public au declansat o greva generala la nivel national in semn de protest fata de masurile luate de guvernul de la Atena pentru a reduce uriasul deficit bugetar.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Radu Afrim, despre cel mai nou spectacol al sau, Cata speranta: E altceva... Nici eu nu stiu ce. O sa vedeti

Posted: 10 Feb 2010 01:09 AM PST

Ultimul spectacol marca Radu Afrim, "Cata speranta ( 20 de tripuri deep)", are premiera, sambata, 13 februarie, la Teatrul Odeon. "Am adunat vreo 20 de piese scurte si monoloage ale lui Hanoch Levin , am facut un scenariu din ele si am observat in timpul lucrului ca toate vorbesc despre speranta (...) Si apoi desigur am realizat ca toate spectacolele mele de pana acum au vorbit despre acelasi lucru. Insa din ratiuni de publicitate se focusa mereu pe una din temele mult mai socante (...) Spectacolul asta e altceva...", spune Radu Afrim, intr-un scurt interviu acordat HotNews.ro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Autostrada Soarelui a fost redeschisa circulatiei

Posted: 10 Feb 2010 01:00 AM PST

Centrul Infotrafic al Politiei Romane a informat ca incepand cu ora 11:00 a fost redeschisa si calea 1 (sensul catre Constanta) a tronsonului Lehliu-Gara – Drajna al autostrazii A2. Temporar, va fi impusa restrictie de viteza de 60 de km/h. Dispeceratele de politie au semnalat Centrului Infotrafic ca mai exista doar doua drumuri nationale cu circulatia intrerupta din cauza zapezii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursele europene au deschis pe plus miercuri

Posted: 10 Feb 2010 12:55 AM PST

Bursele europene au deschis in crestere sedinta de miercuri, pentru a treia zi consecutiv, investitorii fiind incurajati de un posibil ajutor extern acordat Greciei, potrivit AFP. Bursa din Tokyo a inchis pe plus miercuri, pe fondul imbunatatirii sentimentului investitorilor fata de zona euro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Suporterii interzisi pe Ghencea au dat Steaua in judecata

Posted: 10 Feb 2010 12:53 AM PST

Suporterii ros-albastri care nu au mai fost lasati de conducerea Stelei sa intre pe arena din Bulevardul Ghencea, cu toate ca poseda abonament, au actionat in judecata clubul patronat de Gigi Becali. Plangerea a fost inaintata catre Judecatoria Sectorului 6, iar microbistii cer daune in cuantum de 1 euro pentru fiecare dintre reclamanti, informeaza FCSteaua.ro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Premier League Manchester City - Bolton 2-0/ City egaleaza pe Liverpool in clasament

Posted: 10 Feb 2010 12:50 AM PST

Manchester City a castigat meciul etapei a 26-a, in fata celor de la Bolton, scor 2-0 si urca pana pe locul al cincilea in Premier League, la egalitate de puncte cu Liverpool, avand, insa, doua meciuri restante. Portsmouth continua sa fie codasa clasamentului, desi a obtinut, marti un punct in ultimul minut de prelungire al partidei cu Sunderland.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

webRelease: More than 10 meters of wire - Concert Sorin Romanescu

Posted: 10 Feb 2010 12:37 AM PST

Afis More than 10 meters of wire

Muzicianul anului 2008 in jazzul romanesc, chitaristul Sorin Romanescu continua seria concertelor solo inceputa in luna martie a anului trecut. Centrul National al Dansului Bucuresti va invita la "More than 10 meters of wire", un concert Sorin Romanescu. Concertul va avea loc pe 14 februarie, la Sala Ronda. Improvizat in proportie de 90% - recitalul se construieste in jurul mai multor chitare cu timbruri diferite pe care muzicianul le foloseste pentru a crea, in mod spontan, sonoritati, imagini, ritmuri, sugestii de stiluri, surprize. Pretul unui bilet pentru acest concert este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Liderul taliban care a ordonat asasinarea agentilor CIA in Afganistan a fost ucis

Posted: 10 Feb 2010 12:35 AM PST

Talibanii pakistanezi au confirmat marti seara ca liderul lor, Hakimullah Mehsud, a murit ca urmare a ranilor suferite in urma unui atac cu racheta realizat de avioanele americane fara pilot, transmite Los Angeles Times. Mehsud, care fusese ranit luna trecuta, este al doilea lider al talibanilor pakistanezi ucis in ultimele sase luni.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Transelectrica a imprumutat 33 milioane lei de la BRD, pentru investitii

Posted: 10 Feb 2010 12:28 AM PST

Transelectrica (TEL) a contractat un credit de 33 milioane de lei de la BRD Groupe Societe Generale (BRD), pentru suplimentarea surselor de finantare a proiectelor de investitii aflate in derulare, potrivit unui comunicat al companiei remis BVB. Imprumutul a fost contractat in lei, pe o perioada de sapte ani, din care doi ani gratie si cinci ani de rambursare.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UE si BCE- prinse intre hazardul moral si sprijinul dat Greciei

Posted: 10 Feb 2010 12:25 AM PST

Guvernatorul BCE, Jean Claude Trichet si-a scurtat cu o zi vizita in Australia. La gandul ca vine pentru a "rezolva" problema Greciei, pietele au reactionat imediat. “Clar, vine ca sa dea un ajutor Greciei. Niciun Guvernator  nu isi scurteaza programul oricum, ci doar daca s-a intamplat ceva cu adevarat grav”, au sarit dealerii in sus. Mai sobru, Joseph Stiglitz, a acordat un interviu in The Independent, in care a spus ca pietele financiare se comporta ca un nebun. “Iti cer sa reduci drastic deficitele si chiar daca o faci, pe urma te executa”. Cine se uita pe Chicago Mercantile Exchange la pariurile care se fac pe evolutia eur/usd si la volumele implicate, stiu ca raportul eur/usd  sta pe un butoi de pulbere, scrie Dan Popa pe blogul lui.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Moneda unica europeana este in primul rand un proiect politic

Posted: 10 Feb 2010 12:15 AM PST

Problemele economice ale Greciei au fost discutate pe larg in presa si au avut implicatii majore pe pietele financiare, moneda unica europeana ajungand rapid la cel mai mic nivel fata de dolar din ultimele 8-9 luni. Ceea ce s-a uitat in ultimele saptamani atat de catre presa cat si de catre pietele financiare e faptul ca EURO este in primul rand un proiect politic, scrie Emil Stoica pe blogul sau.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care interzice plantele etnobotanice

Posted: 09 Feb 2010 11:36 PM PST

Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, sa interzica produsele si substantele etnobotanice. Ordonanta se refera la 36 de astfel de plante halucinogene al caror consum a crescut foarte mult mai ales in randul tinerilor. Magazinele care le au pe stoc sunt obligate sa le distruga imediat. Decizia vine dupa ce in ultimul timp consumul acestor plante a crescut foarte mult, mai ales in randul tinerilor. Saptamana trecuta, un tanar din Bucuresti a murit dupa ce a consumat plante halucinogene de la "magazinul de vise".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum au evoluat economiile marilor puteri militare in timpul celui de-al doilea razboi mondial

Posted: 09 Feb 2010 11:25 PM PST

In 1938, cu un an inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial PIB-ul Germaniei era de 351 miliarde dolari, ceea ce reprezenta 44% din PIB-ul de 800 de miliarde de dolari al SUA. In acelasi an, PIB-ul Japoniei reprezenta 21% din cel al SUA, iar cel al Italiei 17.6%. Per total, economiile celor mai importante 8 tari implicate in razboi totalizau echivalentul de astazi a $3.800 miliarde, insa sa nu uitam ca discutam despre anul 1938. In 2008, cele opt tari au avut un PIB de aproape 33.000 de miliarde, scrie Cristian Orgonas intr-o analiza despre felul in care au evoluat economiile marilor puteri militare in timpul celui de-al doilea razboi mondial.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Panica in Haiti. Un supermarket afectat de cutremurul din ianuarie s-a prabusit peste clientii aflati inauntru

Posted: 09 Feb 2010 11:07 PM PST

Unul dintre cele mai mari supermarketuri din capitala haitiana Port-au-Prince, deja afectata de cutremurul devastator din 12 ianuarie, s-a prabusit marti in timp ce mai multe persoane se aflau inauntru si a sporit panica printre locuitorii orasul care si asa se confrunta cu lipsa medicamentelor si cu faptul ca-si gasesc greu un loc de munca, scrie presa internationala.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Iarna asta nu se compara cu iarna lui '85. E mult mai usoara

Posted: 09 Feb 2010 11:04 PM PST

Iarna de acum e comparata cu cea din '85. Pe naiba, asta e mult mai usoara, eram in armata atunci, faceam de garda cate 4 ore la rand, de la 4 la 8 dimineata era ingrozitor. Stateam si numaram trenurile care treceau pe Valea Prahovei. Era atat de frig ca daca scuipai pana jos scuipatul ingheta, isi aminteste Dan Selaru pe blogul sau.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Standard Poor's a inrautatit perspectiva ratingurilor Citigroup si Bank of America

Posted: 09 Feb 2010 11:00 PM PST

Agentia de rating Standard & Poor’s (SP)  a inrautatit perspectiva ratigurilor Bank of America si Citigroup din cauza incertitudinilor legate de vointa Americii de a continua sa sustina sectorul financiar, a anuntat agentia. SP a mentinut ratingurile in privinta datoriilor pe termen lung (A), notand cu „A-1” perspectiva datoriilor pe termen scurt. “Consideram ca pietele incep sa se stabilizeze si ca guvernul SUA va cauta sa limiteze riscul hazardului moral si riscurile sistemice ale institutiilor financiare”, se mai arata in comunicaul SP.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Miercuri: bursa japoneza a inchis pe verde

Posted: 09 Feb 2010 10:41 PM PST


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Honda cheama in service peste 400.000 de masini din cauza airbag-urilor

Posted: 09 Feb 2010 10:12 PM PST

Dupa Toyota, al doilea mare constructor japonez, Honda, a chemat in service 437.000 de vehicule pentru defectiuni la airbarg-uri. Honda va inlocui airbag-urile care protejeaza soferul in cazul unui accident pentru ca se deschid cu prea multa putere si deci pot rani sau chiar ucide conducatorul auto, precizeaza compania.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Automobile Dacia a avut anul trecut un profit de peste 230 milioane lei

Posted: 09 Feb 2010 08:42 PM PST

Constructorul de automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a avut anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, in crestere cu 3,7% fata de 2008, conform datelor publicate de companie intr-un proiect de fuziune cu Auto Chassis International Romania.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Oprescu: Din 2010, licitatia pentru salubrizare si deszapezire va fi facuta la Primaria Capitalei

Posted: 09 Feb 2010 08:05 PM PST

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti seara, ca incepand din 2010, licitatiile pentru serviciile de deszapezire si salubrizare a sectoarelor bucurestene vor fi organizate de municipalitate, caietele de sarcini urmand sa fie intocmite impreuna cu specialisti europeni in domeniu.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Caru' cu Vedete: Monica si Ricky, surprinsi cand se sarutau intr-un club din Brasov; Delia Matache plateste 300 pentru un gram de cocaina; Cornel Pasat se va dezbraca pentru Paris Hilton; Ce muschi pipaie Oana Roman !

Posted: 09 Feb 2010 07:35 PM PST

Andreea Spataru, acuzata ca minte. Andreea Spataru ascunde ceva. Abdomenul perfect pe care si l-a expus la numai cateva saptamani de la nastere a ridicat semne de intrebare chiar si in randul specialistilor...

Ce frumoasa e fetita Vanessei Paradis si a lui Johnny Depp! Partenera de viata a actorului Johnny Depp a fost surprinsa la shopping cu fiica sa, Lily-Rose, de doar 10 anisori, pe care pana acum a tinut-o departe de ochii curiosilor...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Faze Tari: Un politist a muls lapte de la o tanara mamica; Un joc din Japonia te invata cum sa violezi tinere in metrou; Popeye Marinarul este neamt si are 22 de ani; Poftiti, serviti bere de la sani!

Posted: 09 Feb 2010 07:11 PM PST

Un politist a muls lapte de la o tanara mamica. O tanara de 21 de ani din Florida, SUA, l-a dat in judecata pe un politist, acuzandu-l ca a muls lapte de la sanul ei, in timpul unei perchezitii corporale...

Schiaza dezbracati! Zapada abundenta si frigul par sa nu ii sperie pe impatimitii sporturilor de iarna, care abia asteapta sa ajunga pe partii pentru a-si demonstra talentul. In ultima vreme, insa, acestia au gasit si o alta modalitate de a face exercitiile fizice mult mai atractive...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Neuronul Stingher: Dan Diaconescu este prea bogat pentru nivelul Romaniei; Bianca Dragusanu nu poate vorbi din cauza buzelor; Fotbalistii sunt prea infantili pentru Daniela Crudu

Posted: 09 Feb 2010 06:59 PM PST

Nicolas Sarkozy i-a spus lui Neelie Kroes, comisarul european pentru concurenta ca “nu are decat doi neuroni”. Replica olandezei a fost pe masura: “In acest caz, am de doua ori mai multi neuroni decat presedintele francez”...

Dan Diaconescu: "Sunt mult prea bogat ca sa primesc bani, nu as avea ce sa fac cu ei… mult prea bogat pentru nivelul Romaniei. Toata lumea imi cere sa apara la OTV, selectia o fac cum doresc”...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Utile: Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie; Cum sa ai grija de ochii tai; Berea te fereste de osteoporoza; Ce nu stiu barbatii despre femei; Riscul de a avea un copil autist - proportional cu varsta mamei

Posted: 09 Feb 2010 06:11 PM PST

Aparatul care determina cat de grav este sforaitul. Polisomnograful e disponibil in mai multe spitale din tara si-i ajuta pe cei care sforaie sa afle de unde au aceasta problema si cum se poate rezolva...

Ranile pe col favorizeaza aparitia cancerului. In majoritatea cazurilor, inflamatia de la nivelului colului poate evolua fara simptome ani in sir. De cele mai multe ori, rana pe col este cauzata de unele infectii transmise pe cale sexuala...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiectele Zilei: Basescu, in pericol de prabusire; Avocatul de lux al turnatorilor; Doi liceeni reconstruiesc Romania pentru Google Earth; IT manager in scaun cu rotile; Culita Tarita, despre firmele nedeclarate ale nevestei: N-a fost cu intentie, fereasca sfintu!

Posted: 09 Feb 2010 05:29 PM PST

Lucrarile la Catedrala Mantuirii incep in august. Inaltime: cat un bloc de 30 de etaje. Va putea gazdui peste 5000 de credinciosi. Marti, in Aula, Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub presedintia PF Daniel, s-a desfasurat sedinta anuala de lucru a Adunarii Nationale Bisericesti...

Campionii matematicii sunt din Romania. Profesorul Daniel Breaz din Alba Iulia este declarat matematicianul anului 2009 in lume, un elev din Baia Mare uimeste Europa la olimpiade, iar studenti romani sunt apreciati la Harvard...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clipul zilei: Ren in calduri

Posted: 09 Feb 2010 03:20 PM PST

Si uita asa ajunge Mos Craciun sa faca accidente cu astfel de reni:)


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Teoria fraudei se intoarce impotriva liderului PSD: Nastase si Mitrea il acuza pe Geoana ca manevreaza voturi ca sa iasa presedinte

Posted: 09 Feb 2010 02:52 PM PST

Adversarii lui Mircea Geoana il acuza ca intentioneaza sa fraudeze alegerile interne din 20 februarie. Tot mai multe voci in partid sustin ca actuala conducere vrea sa castige alegerile din PSD prin influentarea organizatiilor judetene si prin nominalizarea delgatiilor fideli presedintelui Mircea Geoana. Miron Mitrea ameninta ca boicoteaza Congresul daca nu se respecta regulamentul, in timp ce Marian Oprisan acuza ca se vor frauda alegerile in PSD. Victor Ponta si Ioan Stan vorbesc despre controlul si reducerea delegatiilor din propriile filiale judetene.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bancul zilei: Masuri radicale in vreme de criza

Posted: 09 Feb 2010 02:35 PM PST

El: - Draga mea, daca tu, pe criza asta, ai invata sa gatesti, am putea concedia bucatareasa.
Ea: - Ai dreptate, dragul meu, dar...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Business Report: Ce inselatorii fac magazinele in perioada promotiilor; Cum se fabrica o masca CEO de succes; O noua solutie pentru micii patroni; Chevrolet Aveo, in varianta sport

Posted: 09 Feb 2010 02:05 PM PST

Criza financiara cu care se confrunta Grecia a amanat perspectivele largirii zonei euro, evidentiind dificultatile de administrare a acesteia, si a amplificat criticile oficialilor germani si europeni la adresa Romaniei si Bulgariei...

Micii patroni care au firme si au platit, pana la finele anului trecut, un impozit de 3% pe venitul microintreprinderilor isi pot continua activitatea ca intreprindere individuala...

Noul Volvo S60, prezentat oficial.
Din punct de vedere al motorizarilor, gama este larga, de la 115 CP si pana la 304 CP...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Am racit. Iau antibiotic? NU. Mai bine intreb un medic

Posted: 09 Feb 2010 01:49 PM PST

Anual, un adult poate dezvolta pana la patru infectii respiratorii virale - sinuzite, rinite, amigdalite si asa mai departe. Copiii sub zece ani, in schimb, se pot lupta cu pana la zece infectii in decursul unui an. Virusurile responsabile sunt de foarte multe tipuri - gripal, paragripal, respirator sincitial, adenovirus, rhinovirus etc. Cum ne tratam? In nici un caz cu antibiotic, spun medicii. Antibioticul nu are nici o influenta asupra virusului. In schimb, poate selecta bacterii rezistente, generand alergii, diaree, afectiuni gastrointestinale sau infectii fungice. Administrarea antibioticului se face numai in cazul aparitiei semnelor de suprainfectie bacteriana si numai la recomandarea medicului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernele europene s-au pus de acord sa ajute Grecia

Posted: 09 Feb 2010 01:32 PM PST

Surse guvernamentale din Germania au declarat, marti, pentru Reuters ca guvernele europene s-au pus de acord sa ofere ajutor Greciei, aceasta reprezentand prima initiativa de salvare economica a unui stat din zona euro. "In zona euro s-a luat in principiu decizia de a ajuta  Grecia", a declarat o sursa din guvernul de coalitie german care are acces la informatii despre negocieri. Pana acum au fost puse in discutie mai multe optiuni, insa nu s-a luat nicio decizie finala. Cu toate acestea, este foarte probabil sa se recurga la "ajutor bilateral".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Colacul de WC sau doza de suc? Aflati care e mai periculoasa

Posted: 09 Feb 2010 10:39 AM PST

Intr-o duminica, o femeie a pornit intr-o plimbare cu barca in nordul Texasului. Printre proviziile ei se numarau si cateva doze de suc, puse la rece in frigiderul ambarcatiunii. A doua zi a ajuns la reanimare, iar miercuri a murit. Diagnosticul dupa autopsie a fost cel de leptospiroza, o boala infectioasa, cauzata de una dintre cutiile de suc din care a baut fara a folosi pahar. Doza ar fi fost contaminata cu urina uscata de sobolan, bogata in substante toxice, de unde se justifica si boala. Cat adevar si cata legenda este in astfel de relatari, foarte populare pe internet? Medicii spun ca bacteriile patogene sunt periculoase, insa nu sunt intalnite la tot pasul.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Centralia - orasul fantoma sub care focul arde de o jumatate de secol

Posted: 09 Feb 2010 10:33 AM PST

Camionul de pompieri parcat in mijlocul orasului Centralia nu va mai lupta niciodata impotriva incendiilor. Focul care devasteaza acest oras din Pennsylvania, in estul Statelor Unite, este subteran si doar timpul - un secol sau poate doua - va reusi sa-l stinga, relateaza AFP, intr-un reportaj dedicat Centraliei - orasul devastat de un foc ce arde de 50 de ani.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Experimentul Caveman: O luna, 2 kilograme, confort minus, bani, optimism, prieteni, activitati plus. Bilantul primei luni

Posted: 09 Feb 2010 10:33 AM PST

In dimineata asta, ca de obicei, la ora 6 ieseam din casa pentru a merge la sala. Trebuia sa fie o dimineata ca oricare alta. Zapada cat incape, toata lumea la somn, inclusiv cei care ar trebui sa curete strazile, un frig moderat, un oras ce abia isi deshide pleoapele obosite. Numai ca in dimineata asta totul parea altfel. Am coborat din bloc cu un zambet pe fata si am pornit spre statia de metrou. Zapada imi ajungea aproape pana la glezna, iar in loc sa ma enervez si sa-i injur in gand pe responsabili, am inceput sa admir orasul alb si sa ascult scartaitul bocancilor pe zapada proaspata. Nu m-am inghesuit la metrou, nu m-am certat cu nimeni si am ajuns la sala admirand incontinuu orasul si trezirea lui.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANPC a amendat Bank of Cyprus cu 40.000 lei, pentru modificari nejustificate ale dobanzilor

Posted: 09 Feb 2010 09:34 AM PST

Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat, in urma cu cateva zile, Bank of Cyprus, sucursala Romania, cu 40.000 lei, dupa ce un client al institutiei de credit a reclamat ca banca i-ar fi modificat nejustificat dobanda la un credit ipotecar. Banca a motivat cresterea dobanzii prin faptul ca "in plan mondial si local au intervenit schimbari ale conditiilor financiare si economice care au condus la modificarea conditiilor pietei financiar-bancare".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andrei Gheorghe, implicat intr-un accident de circulatie in Capitala

Posted: 09 Feb 2010 09:16 AM PST

Andrei Gheorghe a fost implicat, marti seara, intr-un accident de circulatie, in zona Piata Presei Libere din Bucuresti, informeaza Antena 3. Potrivit postului de televiziune, Gheorghe a tamponat din spate o masina stationata la semafor. In masina respectiva se afla o femeie, care s-ar fi lovit destul de puternic la cap, in urma impactului, precizeaza sursa citata.
UPDATE 1 Christian Ciocan: "Politia nu a fost sesizata in legatura cu vreun accident".
UPDATE 2 Andrei Gheorghe: "A fost o tamponare usoara, fara victime".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Grigore Mora, nr. 15, o alta bijuterie arhitecturala din perioada interbelica, a sfarsit sub lama buldozerului

Posted: 09 Feb 2010 09:02 AM PST

O alta bucatica  din Bucurestii de altadata a fost rasa de pe fata pamantului. Este vorba despre o casa construita in perioada interbelica, pe strada Grigore Mora, nr. 15. Desi imobilul se afla in zona protejata si, conform regulamentului, se putea interveni doar partial pe el, Primaria sectorului 1 a semnat autorizatia de desfiintare pe 24 decembrie 2009. Chiar in ajunul Craciunului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE AUDIO VIDEO Bogdan Naumovici: Anul a inceput in mare forta in publicitate, cu foarte multi clienti activi

Posted: 09 Feb 2010 06:52 AM PST

"Noi nici criza nu stim sa facem ca lumea", crede Bogdan Naumovici, creative director la 23 Communication Ideas, parte a grupului Leo Burnett. El afirma, "din ce aud si din ce mi se intampla si mie", ca "anul a inceput in mare forta" pe piata de publicitate, unde clientii sunt, "paradoxal", foarte activi: "ori si-au facut calculele la sfarsit de 2009 si au vazut ca dracul de care se speriasera nu era chiar atat de negru, ori dracul a fost si  mai negru si si-au dat seama ca daca nu misca, mor". Bogdan Naumovici a discutat online cu cititorii si a raspuns intrebarilor HotNews.ro pe tema evolutiilor din publicitatea romaneasca, pe fondul crizei economice.
  • Intalnirea s-a incheiat
  • Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AUDIO VIDEO Viorel Ardeleanu (MAE), in dialog cu cititorii Hotnews.ro: Galati-Braila are potentialul de a deveni a doua zona metropolina de relevanta transnationala dupa Bucuresti

Posted: 08 Feb 2010 06:46 AM PST

Dunarea trece prin zece tari europene, dintre care sase sunt membre ale UE, si prin patru capitale. Strategia UE pentru regiunea Dunarii este una dintre propunerile Romaniei, in cooperare cu Austria, si o modalitate in care Bucurestiul vrea sa isi creeze un rol in UE. Presedintele Traian Basescu a inscris-o printre prioritatile de politica externa a Romaniei. Dar aceasta strategie ofera si oportunitati de afaceri, de conservare a mediului sau de dezvoltare a sistemelor de transport. Sunt temele pe care coordonatorul national al Romaniei pentru strategia Dunarii, Viorel Ardeleanu, le-a discutat cu cititorii.
  • Intra in articol pentru a vedea raspunsurile invitatuluii si pentru a urmari interviul acordat in Studioul HotNews.ro


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciun comentariu: