Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Italia da unda verde la producerea energiei geotermale </p>

Posted: 10 Feb 2010 08:59 AM PST

Italia a simplificat procedurile de permitere a dezvoltarii proiectelor de energie geotermala.
Motivul este tinta sa ambitioasa de a produce un sfert din totalul de electricitate din surse regenerabile, pana in 2020, a anuntat ministerul italian al Dezvoltarii Economice, citat de Reuters.

Energia geotermala, care foloseste caldura din interiorul pamantului pentru a produce electricitate prin intermediul unor centrale speciale, este folosita in procent de 10% dintre toate sursele de...

citiţi mai departe


<p>Panouri solare de interior care capteaza lumina artificiala</p>

Posted: 10 Feb 2010 08:22 AM PST

Un set de panouri fotovoltaice inovatoare au fost create de americanii de la Solaroad Technologies pentru a capta lumina risipita in birouri si a o transforma apoi in electricitate, potrivit Greenlaunches.
Aceste panouri de interior sunt cilindrice si se numesc “CubeTube”. Ele pot fi pozitionate pe peretii birourilor de unde capteaza energia risipita de iluminatul din birouri.
Dispozitivele se pot conecta chiar la calculatoare pe care au capacitatea de a le alimenta ore intregi. Inventia...

citiţi mai departe


<p>Seceta a lasat 800.000 de chinezi fara apa</p>

Posted: 10 Feb 2010 07:19 AM PST

Aproximativ 800.000 de chinezi din provincia Guizhou din sud-vestul Chinei se confrunta cu o criza acuta de apa din cauza conditiilor aspre de seceta care au pus stapanire asupra regiunii timp de cinci luni, anunta agentia de presa Xinhua.

Potrivit autoritatilor locale, seceta prelungita a afectat peste 220.000 de hectare de teren agricol, din care 160.000 au fost grav avariate, iar 8.000 de hectare au fost complet distruse.

Conditiile de seceta au redus ingrijorator si provizile de...

citiţi mai departe


<p>Majoritatea constantenilor nu stiu ce sunt pesticidele</p>

Posted: 10 Feb 2010 06:35 AM PST

72% dintre constanteni nu stiu prea bine ce sunt pesticidele si le considera daunatoare, iar 89% dintre ei sunt ingrijorati de prezenta reziduurilor de pesticide in produsele agro-alimentare.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de ONG Mare Nostrum in cadrul proiectului „Cresterea gradului de constientizare a publicului cu privire la folosirea pesticidelor si impactul asupra sanatatii umane si a mediului”.
Aproape 30 % dintre constantenii chestionati au raspuns ca au aflat de...

citiţi mai departe


<p>Zapada de pe strazi contine clorura de calciu peste limita admisa</p>

Posted: 10 Feb 2010 05:42 AM PST

Garda de Mediu va emite o circulara prin care va atentiona ca zapada adunata de pe strazile din marile orase contine clorura de calciu peste limita maxima admisa, motiv pentru care depozitarea ei pe pamant "trebuie evitata", pentru a proteja panza freatica, informeaza Mediafax.
Comisarul general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, miercuri, ca va emite o circulara catre toti primarii oraselor mari din Romania, cerandu-le acestora sa gaseasca spatii betonate pentru depozitarea...

citiţi mai departe


<p>Incalzirea globala face lumea mai parfumata</p>

Posted: 10 Feb 2010 05:06 AM PST

Schimbarile climatice vor face lumea mai parfumata, sustin oamenii de stiinta, citati de BBC.

Pe masura ce nivelul emisiilor de dioxid de carbon creste, lumea se incalzeste, iar pamantul, precipitatiile si disponibilitatea apei se schimba.

In ciuda acestor modificari, plantele vor emite un nivel mai mare de parfumuri de chimicale, numite compusi organici volatili biogenici.

Acest lucru va afecta modul plantelor de a interactiona intre ele si de a se feri de daunatori, se arata...

citiţi mai departe


<p>Kenyenii vaneaza pentru a hrani leii</p>

Posted: 10 Feb 2010 03:59 AM PST

Padurarii din Kenya au demarat o actiune ampla de vanatoare pentru a captura 7.000 de zebre si alte ierbivore, pentru a hrani leii afectati de o seceta severa, transmite Earth Times.

Seceta ce a devastat anul trecut Parcul National Amboseli a decimat populatia de ierbivore. Potrivit estimarilor oficiale, 60% din ierbivore au murit. Din acest motiv, leii si hienele au fost nevoine sa caute hrana in alte parti si s-au indreptat mai ales spre curtile oamenilor.

Triburile Masai, ce traiesc...

citiţi mai departe


<p>Universitatea British Columbia construieste cel mai verde centru stiintific</p>

Posted: 10 Feb 2010 03:06 AM PST

Universitatea British Columbia din Canada va detine in curand in cea mai verde cladire din America de Nord, un viitor centru pentru cercetare interactiva a durabilitatii (CIRS), transmite Ecofriend.

Cladirea de 37 de milioane de dolari se va alimenta cu energie produsa in aceeasi locatie. Centrul va fi echipat cu pile de combustie, sistem care converteste energia chimica in energie electrica, panouri fotovoltaice si solare, pompe de caldura - sistem de producere a energiei, prin...

citiţi mai departe


<p>Vietnamul ar putea construi un parc eolian de 400 de megawati</p>

Posted: 10 Feb 2010 02:36 AM PST

Autoritatile din Vietnam deruleaza un studiu de fezabilitate pentru constructia celui mai mare parc eolian al tarii, transmite Earth Times. Cei 3.000 de kilometri de coasta ai tarii au un potential eolian major.

Premierul Nguyen Tan Dung a cerut ministerului comertului si industriei sa termine studiul pana in luna mai. Parcul ar urma sa fie construit in provincia Ninh Thuan, de pe coasta de est a Vietnamului si ar avea o capacitate de aproximativ 120 de megawati. Potrivit directorului...

citiţi mai departe


<p>Britanicii eticheteaza energia regenerabila</p>

Posted: 10 Feb 2010 02:04 AM PST

Marea Britanie a lansat un sistem de certificare si etichetare a energiei produse din surse regenerabile, pentru a ajuta consumatorii si micile companii sa aleaga tarifele care incurajeaza reducerea emisiilor, transmite Reuters.

Autoritatea britanica de reglementare energetica OFGEM anunta ca furnizorii de energie trebuie sa demonstreze unei comisii independente ca desfasoara activitati aditionale pentru a-si suplimenta aportul de energie regenerabila si pentru a-si reduce emisiile de...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: